Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Megane Sedan Sau Bicorp?, sfat cumparare

iully2
post 15 Aug 2005, 18:05
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Intai as vrea sa va salut pe toti de pe forum , ptr. ca asa este frumos. In curand probabil voi deveni si eu posesorul uni renault. Am analizat multe masini ( peugeot, skoda, polo,accent etc) dar pana la urma cred ca o sa aleg un meg 2.

Configuratia aleasa de mine este un Megane 2 sedan expression 1.5 dci+clima.

INTREBAREA ESTE:

La banii care ii dau pe un sedan , as putea sa-mi iau un bicorp la care as mai putea adauga xenon. Care sa o iau. Multa lume spune ca sedanu e made in tucia si se cunoaste diferenta fata de bicorp care e facut cica in franta. Problema e ca bicorpul nu prea imi place ( spatele ) dar parca mai mult mi-as dori sa nu-mi faca probleme.

Dati-mi si voi niste sugestii si idei. Ce ar trebui sa aleg. E chiar asa de nasoala sedanu? ( adevarul e ca am citit niste topicuri pe aicea de m-a apucat tremuriciul--dar pana la urma cred ca este vorba si de noroc ). Astept raspunsuri de la posesorii de megane.. Multumesc anticipat. Astept cu nerabdare ptr. ca in cateva zile trebuie sa dau comanda.

--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Gabi
post 15 Aug 2005, 18:42
Post #2

Preacuvincios moderator

From: Bucuresti

Iully2 cel mai important e ce vrei sa faci cu masina. Daca ai nevoie de un portbagaj mai maricel mergi pe un sedan. Daca nu mergi spre HB.
Sedan-ul intr-adevar este facut in turcia, insa la cele din Turcia sigur nu vei intalni problema cu arcul fata care o intalnesti la HB ( sau o intalneai).
Sedanul este o masina familiala fata de Hb care are o tenta sportiva si tinereasca.

--------------------
Renault Megane 2 bicorp - XXXXXXX 2004 - 1.5 dci Conf Exp
+
Nicotine
post 15 Aug 2005, 18:56
Post #3

Membru autentic

M-am suit intr-un MII Estate made in Spain si pot sa-ti spun ca cel putin tactil si vizual nu exista o diferenta de calitate fata de MII Sedan. ( in schimb Valeo in loc de Beko si so on)
Te sfatuiesc sa-ti masina care e "mai mare si mai multa" adica MII Sedan.
Si cel mai bun sfat EVITA motorizarea Diesel; Din armada de teutone TDI de la servici pot sa-ti spun cateva piese care cad frecvent: debimetre, intercoolersi costa cam mult.
Crede-ma cele mai fiabile s-au dovedit Cielo si Nubira.
Asa ca mai bine dai mai mult la pompa decat sa-ti faci credit de nevoi personale ca sa-ti repari masina.

This post has been edited by Nicotine: 15 Aug 2005, 19:02

--------------------
MII Sedan 1.6 16v Confort Privilege Beige Angora 2005; sistem supraveghere presiune pneuri; bavete noroi fata spate
, etrieri vopsiti rosu
+
raresss
post 15 Aug 2005, 19:40
Post #4

Membru autentic

unde incape comparatia intre TDI si DCI? TDI-urile chiar ca sunt tractoare chiar daca unii ar putea sa-mi zica faptul ca trag mai mult, in timp DCI sunt comode versatile si consuma putin. nu-ti fa probleme de motor ca motorul asta e mai mult dacat OK. acum unde renault greseste este in accesorii marunte ca se strica. una teutona cum zici tu nu are atatea chestii pe ea (senzori, luminite butnase....) sunt dupa parerea mea mai sarace din punc de vedere estetic.

acum referitor la post:

daca iti place sa conduci un pic sportiv puntea spate de la bicorp o sa-ti dea ceva senzatii. nu stiu cati ani ai tu dar cred ca un bicorp este mai indicat pentru un tip tanar.
o alta chestie ce am obsevat-o cu un sedan 1.9 DCI pack authentique de inchiriat (pe langa motor care este wub.gif ) este faptul ca devine un pic instabila in curbe la viteze considerabile. nu stiu daca este chestia de aerodinamica sau doar diferente in trenul de rulare spate, dar cert este ca fata de un bicorp care merge ca pe sine,in aceleasi conditii de drum, sedanul da o senzatie ciudata in curbe spatele.

--------------------
MII 1.5 DCI 100CV
Luxe privilege - rojo fuego
+
pablo
post 15 Aug 2005, 20:06
Post #5

Membru autentic

From: ORADEA

Nici mie nu mi-a creat o impresie buna faptul ca Sedanul se fabrica in Turcia ... ceea ce m-a "luminat" e ca se fabrica doar in Turcia (la Bursa) ... adica si cele din Franta,Spania,Italia,etc sint fabricate tot la turci.
Daca nu iti place bicorpul alege Sedanul (dragoste cu sila ...).A mea turcoaica a trecut de 10.000 km fara nici o problema.Si acum e ca noua.
Decit xenon eu zic ca mai bine ia-ti ESP.Oricum masina are faruri destul de bune si fara xenon.

--------------------
Renault Megane II Sedan Confort Expresion 1,6 16V (dec 2004,clima,jenti AL,ESP,etc)
Renault Clio Extreme 1,5 dCi 80 CP (iul 2005,tempomat)
+
cipman
post 15 Aug 2005, 20:22
Post #6

Membru autentic

Group: Moderatori

Bine ai venit pe forum, iully2.

Sa "dai" un sedan pe un bicorp+xenon nu mi se pare o afacere buna. Nu asta trebuie sa-ti fie motivul alegerii. Eventual iei in considerare ce spune raresss sau altele de mai sus. Nici tara unde fabricata nu conteaza. Daca te gandesti la fiabilitate, s-au stricat la fel de multe sau de putine indiferent de tara in care au fost asamblate.
La ce bun xenon? Sau, ma rog, de ce sa atarne atat incat sa schimbi modelul de masina? Farurile obisnuite sunt foarte bune. De ex. eu merg cu 170 km/h pe autostrada A1, care e total neluminata, numai cu faza scurta si nu merg in spatele nimanui. Daca ai pune altceva as mai zice. Un ESP sau un airbag mai are sens. Chiar si o piele sau o incalzire la poponeata mai treaca-mearga.

In alte ordine de idei, domnilor colegi mai vechi de forum: omul a intrebat de caroserie, nu de motorizare. Daca s-a hotarat, e hotarat. Daca nu, are alte cateva zeci de topicuri sa citeasca ce si cum are nevoie ca sa-l ajute.

--------------------
Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM
+
Race
post 15 Aug 2005, 20:25
Post #7

Membru

Ia bicorp,e mai ieftina si mai rapida.
Si au dreptate cipman si pablo:decat xenon mai bine ESP,ar fi recomandat sa-l iei chiar si daca te hotarasti la sedan.

--------------------
Renault Clio 1.4 16v Extreme 2005
+
iully2
post 15 Aug 2005, 22:25
Post #8

Membru incepator

Spatiu din interior este la fel sau difera. Cred ca singura diferenta este portbagajul mai mic. Gresesc?

--------------------
+
Gabi
post 15 Aug 2005, 22:41
Post #9

Preacuvincios moderator

La modelul HB portbagaj (l) minim/maxim 330/1190 iar la modelul sedan este de 520(l)
La HB 1190l se obtin prin rabatarea banchetelor spate.

--------------------
Renault Megane 2 bicorp - XXXXXXX 2004 - 1.5 dci Conf Exp
+
pablo
post 15 Aug 2005, 23:29
Post #10

Membru autentic

Si la Sedan se poate rabata bancheta din spate.La Sedan problema e ca gura portbagajului nu permiteincacarea de obiecte voluminoase (de exemplu un TV mai mare).Portbagajul e lung dar nu foarte inalt.

--------------------
Renault Megane II Sedan Confort Expresion 1,6 16V (dec 2004,clima,jenti AL,ESP,etc)
+
claus
post 16 Aug 2005, 03:38
Post #11

private spice

eu zic ca depinde de ce nevoie ai de portbagaj mare..
daca sunteti mai mult de 2 in familie, mai repede ar merge sedanul, sa nu te chinui cu bagajele.. altfel, nu cred de ce ar fi sedan si nu bicorp..

a, si ca fapt divers.. nu stiu cat rost are sa faci 2 topicuri care se refera la aceeasi "problema"

--------------------
renault megane II 2003 confort dynamique
+
sorin1967
post 16 Aug 2005, 07:35
Post #12

Membru autentic

From: Bacau

Daca nu te deranjeaza "acvariul" de la HB...ia-o. Faptul ca sedan sunt ansamblate la turci nu e relevant. Oricum nu are sa-ti para rau indiferent de alegere, asa ca nu mai sta pe ganduri....

--------------------
ML 350 - BC-35-SDS 2013
MERCEDES ML 350 BLUETEC , TOT ALL INCLUSIVE
MEGANE 2.2 1,9 DCI ALL INCLUSIVE
Nu-mi pare rau ca sunt roman, ci ca altii sunt...
+
cornel_t
post 16 Aug 2005, 07:54
Post #13

Membru autentic

Diferenta majora: Sedan si Estate au ampatament cu 6 cm mai mare fata de HB, ce se resimt la locurile din spate.

--------------------
Honda Accord 2.2 i-CTDi EX
+
cj666
post 16 Aug 2005, 08:01
Post #14

Membru autentic

From: Cluj

Ar mai fi o mica problema care nu a fost amintita aici. In Romania, din pacate, masinile in 2 volume tind in timp sa zdrangane in zona haionului. Asta din cauza drumurilor de vis.

--------------------
Renault Koleos 2009, Dinamique 175 cp
VW Golf 7, 1.2 TSI
+
renonino
post 16 Aug 2005, 08:10
Post #15

Cuore Sportivo

Spatiul este si la portbagaj si in spate mai mare la Sedan decat la HB. Eu am vrut HB pt ca mi-a placut designul dar daca vrei spatiu si mai multa seriozitate (prestanta) - avand in vedere ca HB este mai ludica din fire - atunci alege-ti un Sedan. Din cate am auzit pe la dealer HB si Estate e facut in Spania, CC in Franta si Sedanul in Turcia.

--------------------
Alfa Romeo 147 1.6 TS 2006

Daewoo Matiz E 2003
+
Solon
post 16 Aug 2005, 08:37
Post #16

Membru autentic

Depinde ce vrei de la o masina.Eu am vrut un portbagaj maaaaaaare in timp ce bicorpul e cam micut in domeniul asta.Chestie de gust.Sedanul pare mai impunator.Si asa ca fapt divers cand am vrut un megan Hb toti "prietenii" mi-au zis ca-mi iau fotoliu pe roti(vezi portbagajul) sau fier de calcat-oricum nu parerea lor conteaza in alegerea unei masini.
Plus ca ce ma enerveaza ingozitor stergatorul ala mic de pe luneta.Mi se pare ca sterge mult prea putin.Parerea mea

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
danuzz
post 16 Aug 2005, 10:19
Post #17

Membru

nu stiu cat de mare oe portbagajul la sedan dar in HB am bagat o cada de baie (acril) de 175/70 si s-a inchis si haionul...

--------------------
M II Bicorp, 1.5 dci, 80 CP, xenon, clima
+
padre
post 16 Aug 2005, 11:35
Post #18

Il padrino

Eu iti recomand sa iti cumperi masina care iti place tie cel mai mult si care crezi ca te va ajuta cel mai mult in viitor.
Eu mi-am luat hatchback tocmai pentru aspectul ei non-conformist de fier de calcat, de fotoliu pe roti sau cum i s-o mai fi spus pana acum. Mie imi place tare mult cum arata si pentru mine este cea mai potrivita in acest moment. Cand or aparea si copiii ma mai gandesc la ce masina o sa-mi iau, deocamdata ma simt f bine cu hatchbackul meu. Si ca sa vezi ca incap destule in portbagaj, uite cum arata vineri dimineata portbagajul masinii in fata hotelului de unde plecam spre casa, cu bagajele a 4 persoane (din care 2 gagici, deci iti dai seama ca in gentile alea se afla vreo 2 sifoniere de haine) plus rezultatul a 12 zile de cumparaturi in mai multe orase din Europa + cadouri pentru cei de acasa.
picture430modif2hc.th.jpg
E adevarat ca tablia care acopera hayonul nu s-a mai inchis cum trebuie dar hayonul s-a inchis perfect si am avut si vizibilitate prin luneta.

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
+
raresss
post 16 Aug 2005, 12:48
Post #19

Membru autentic

in HB am bagat o masina de spalat lucru care cred ca este imposibil intr-un sedan (alta chestie este GT-ul). deci spatiul este cu mult mai mare cu bancheta spate rabatata. nu cred sa inceapa sa scartie haioul pentre ca sta pe gume nu direct pe tabla chiar daca este mai greu decat portbagajul normal. pe urma nu ai stergator in spate... nu prea conteaza dar oricum. nu stiu daca pentru tine conteaza dar sedanul e mai greu de parcat. pentru max 3 zi de zi cu bagaje si chestii persoane e OK HB.

--------------------
MII 1.5 DCI 100CV
+
Nicotine
post 16 Aug 2005, 15:20
Post #20

Membru autentic

Deci sa inteleg in HB daca rabatezi are loc si porcul proaspat parlit ?
Concurenta fraticida cu Golanul!!
biggrin.gif

--------------------
MII Sedan 1.6 16v Confort Privilege Beige Angora 2005; sistem supraveghere presiune pneuri; bavete noroi fata spate
, etrieri vopsiti rosu
+
raresss
post 16 Aug 2005, 15:50
Post #21

Membru autentic

in lighean nu bagi masina de spalat. pardon....
toate masinile break sau cu haiou in spate au deschiderea mult mai mare, plus ca ramanand la nivelul solului si este mai usor de incarcat. la asta ma refeream nicidecum la porci sau cai verzi pe pereti biggrin.gif

--------------------
MII 1.5 DCI 100CV
+
ktmbull
post 17 Aug 2005, 00:25
Post #22

Membru autentic

Proaspat posesor de Sedan, care si-ar fi luat HB daca ar fi avut haionul ceva a la golf sau 307.

--------------------
Renault Megane Sedan(2.1), 1.6 16v, Confort Expression+Clima, 2005.
+2 roti.
+
Solon
post 17 Aug 2005, 11:51
Post #23

Membru autentic

Stati ma nu va atacati, ca n-a fost asta scopul.
Faza cu denumirile Hb le-am auzit si eu de la altii.

--------------------
+
mihai66
post 28 Nov 2005, 13:02
Post #24

Membru incepator

Va multumesc pentru ajutor, imi este foarte greu sa aleg inte cele doua modele.

Bicorpul mi se pare mai tinereasca insa are dezavantaj cu portbagajul mai mic, pot sa car mai putina bere cand merg la schi cu prietenii smile.gif

Diferenta de pret intre ele este mica - 225 euro

Este doar o chestiune de gust alegerea intre cele doua?

--------------------
Mihai
-------------------------------------------------
Renault Mégane II Clasic Privilege 1.6 16V
2005/12, Gri Eclipse.
+
Solon
post 28 Nov 2005, 13:05
Post #25

Membru autentic

Fix o chestiune de gust este!

--------------------
+
pablo
post 28 Nov 2005, 14:03
Post #26

Membru autentic

Mihai Estate nu-l iei in calcul? ... Eu am observat tirziu (comandasem deja Sedanul) ca e diferenta foarte mica de lungime intre Sedan si Estate (parca de 2 mm)

--------------------
+
cipman
post 28 Nov 2005, 14:19
Post #27

Membru autentic

Group: Moderatori

@mihai66: Nu stiam de ce am un "deja vu". Vezi daca te ajuta topicul acesta. Citeste, te rog, din urma
Nu vad rostul unui poll. Vei face alegerea dupa rezultatele lui?!?
Mai degraba analizeaza parerile celorlalti, vezi ce se potriveste cu varsta, nevoile si statutul social (poate conteaza si asta) si trage linie.
Daca esti la varsta la care mergi cu prietenii - nu conteaza unde - parca mai potrivit e un bicorp.
Comparativ cu un sedan, portbagajul unui bicorp nu mi se pare chiar atat de mic. Nici macar nu constituie un dezavantaj. Dimpotriva, are avantajul versatilitatii/reconfigurarii.
Eu am pus un bicorp langa estate-ul meu, ambele cu hayonul deschis, si diferentele nu erau chiar atat de izbitoare pe cum parea pe dinafara.

--------------------
Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM
+
another_brick_in_the_wall
post 28 Nov 2005, 14:46
Post #28

Membru incepator

Salut,
imi este greu sa-ti recomand Hb vs Sedan, eu am probleme cu hayonul si inca nu am reusit sa-l repar, doar cu un artificiu am reusit sa-l fac sa nu mai cloncane...
In rest e super, si daca-ti plac serpentinele cu adrenalina.... ti-l recomand....
Anyway, poti sa te uiti la toate mesajele scrise de mine si ai sa vezi cite probleme am avut eu... anyway, cu o exceptie, problemele respective nu au legatura cu forma caroseriei...
Anyway, HB-ul vine cu o forma de caroserie futurista, o caroserie foarte stabila si manevrabila...
Desi, recunosc ca e un fel de "blonda".... arata super... da' are problemele ei......
(no offence blondelor de pe forum si nu numai...)

--------------------
Renault Megane II 2005/Dynamique
Megane II Bicorp
1,5dCi - Dynamique
+
RaduMan
post 28 Nov 2005, 16:25
Post #29

Membru

From: Bucuresti-Ploiesti-Falticeni

Exact cum zicea si pablo, cred ca pentru a impaca si capra si varza (HB si Sedan) se cere un Estate. Va avea ce e mai bun de la cele 2 modele.

--------------------
VW Touran 2004 Trendline
NU forta, foloseste un ciocan mai mare!
+
mihai66
post 28 Nov 2005, 17:52
Post #30

Membru incepator

Multumesc pentru informatii...
astazi am mers pentru a 5-a oara in showroom sa ma uit la cele doua masini una langa alta, si tot pentru a 5-a oara am plecat nehotarat pe care sa o aleg.

amandoua imi plac

--------------------
Mihai
-------------------------------------------------
Renault Mégane II Clasic Privilege 1.6 16V
2005/12, Gri Eclipse.
+
3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th July 2025 - 23:01
Dacia