Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Megane Sedan Sau Bicorp?, sfat cumparare

adrianpurcarin
post 9 Apr 2006, 22:08
Post #61

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti(Gorjului)

Parerea mea este din punctul de vedere al "aspectului" interior nu sunt diferente majore si nici suma de 400E nu mi se pare suficienta ca sa incline balanta in favoarea uneia dintre variante. Problema se rezolva prin "cantitati": mai mult de carat(kg de bagaje sau persoane tot aia e) solutia este sedanul, daca o iei pentru plimbari cu sotia sau cu iubita(in functie de caz) atunci ia hatchbackul pentru ca e mai comod de strecurat prin trafic si de parcat. Din punct de vedere al manevrabilitatii si agilitatii sa stii ca mult tine de sofer si de numarul de la picior, pentru ca mie nu mi s-au parut diferenta majore intre cele doua versiuni. Si nu in ultimul rand conteaza aspectul : ia-ti-o pe aia la care iti place mai mult sa te uiti!

--------------------
Renault Megane II Sedan 2005, Influence
1,5DCI, 100CP, Vert Cuivre, iunie 2005
Suzuki GSR600
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
padre
post 9 Apr 2006, 22:18
Post #62

Il padrino

From: Bucuresti

Eu zic ca mai e ceva, care insa este o afirmatie destul de subiectiva, dar sustinuta de dovezi concrete: conteaza si tara unde se afla fabrica, in speta conteaza daca e fabricata in Turcia fata de Franta sau Spania.
Nu-mi sariti in cap, pana nu de mult nu credeam in asta, dar acum dupa ce am avut pe mana mai multe Sedan-uri si am vazut si cateva Hatch... plus ce am citit pe forum... se pare ca turcaletii nu-si fac mereu treaba asa cum trebuie. Si oricum, fiind un model destinat pietelor "in curs de dezvoltare" (ca sa nu zic lumea a 3 a dupa cum ne vad cei din occident) - mai apare o urma de indoiala. Desi cred cu putere ca nu ar trebui sa existe vreo diferenta, pana la urma Renault sunt convins ca aplica aceleasi standarde in toate fabricile. Dar socoteala de acasa nu se potriveste intotdeauna cu cea din targ...

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
+
omega
post 10 Apr 2006, 01:01
Post #63

Membru incepator

Eu am acum Un Renault Clio Symbol fabricat in Turcia, si nu am avut nici un fel de probleme din punctul asta de vedere, oricum in mare parte este automatizata productia,

Ford focus si Toyota Yaris si corolla tot in Turcia se fabrica... smile.gif

HAtch backul se fabrica in Spania , Megane CC se fabrica in Franta si WAgon dar nu sunt sigur de wagon

Cat despre preturi vorbesc de modelul de "varf" respectiv Dynamique la Bicorp si Privilege la sedan , fiind reducere de 1700 de euro la Sedan si de 1000 la bicorp , ma refer la noul MEgane 2.2 , ajunge sa fie mai ieftin sedanul ca bicorpul...asta se aplica in limita stocului disponibil

--------------------
1.5 Dci 65 Cp - Clio Symbol Expression peste 55.000 km (2002)
1.5 Dci 80 Cp - Megane HB 2.2 Dynamique + Mp3 & Climatronic (2006)
+
Zetu
post 10 Apr 2006, 20:27
Post #64

Membru autentic

e o chestie ciudata ...pe site la serus zice ca si hatchu are reducere la fel ca sedanu ? asa este ? sau s-a strecurat o eroare??

--------------------
NISSAN QASHQAI 1.3 dct Tekna 2019
+
omega
post 11 Apr 2006, 17:53
Post #65

Membru incepator

QUOTE(Zetu @ Apr 10 2006, 08:27 PM)
e o chestie ciudata ...pe site la serus zice ca si hatchu are reducere la fel ca sedanu ? asa este ? sau s-a strecurat o eroare??
*

s-a strecurat o eroare...

Gata m-am decis catre Megan Bicorp 2.2 diesel 80 cp, Dynamique, cu mp3 si climatronic. Culoare Noua , Gris Acier smile.gif

Mersic pentru sfaturi baietzi

Pana la urma am vazut si tatici in Bicorp asa ca nu e numai sedan de tatici tongue.gif
E ok si de carat si de mers la plimbare .

P.s : am mai vazut o diferenta intre bicorp si sedan: la Bicorp arata exact care usa nu e inchisa pe bord, la sedan arata doar ca e deschisa.

Am si eu o nelamurire, Cum poate sa fie intre sedan si bicorp, acelasi motor o diferenta de doar 15 kg ?!? unsure.gif

This post has been edited by omega: 11 Apr 2006, 17:54

--------------------
+
luciant
post 11 Apr 2006, 18:26
Post #66

Membru incepator

From: Iasi

Diferenta de greutate ar fi de 25 Kg(Bicorp-1165, Sedan-1190) dupa specificatiile lor.Si singura explicatie ar fi utilizarea materialelor mai usoare( tinand cont ca si diferenta de lungime nu este foarte mare [bicorp-4209,sedan-4498]).

Citand caracteristicile tehnice date de renault.
salut!

--------------------
Renault Megane 2005
Renault Megane II 1.5 Dci, 100CP, 2005
+
octav_
post 11 Apr 2006, 19:13
Post #67

Membru autentic

Vreau sa va cer si eu o parere despre un pret pentru un Megane. O cunostinta are un Megane II Bicorp 1.6 110 cp. Masina a fost cumparata in mai 2005, si a fost tinuta in garaj aproape tot timpul de cand a luat-o. Are ~ 2000 km la bord, varianta de echipare face parte din seria "limitata" Influence la care s-au mai adaugat jante de aliaj si proiectoare. Culoare este verde (Vert Citron).
Ce spuneti, daca ar fi sa o vanda cat credeti ca ar putea lua pe ea?

--------------------
Clio RS 197 2009
2.0 16V
+
adrianpurcarin
post 11 Apr 2006, 20:13
Post #68

Membru autentic

parerea mea ca in jur de 11-12 k Euro

--------------------
Suzuki GSR600
+
johnnyb
post 12 Apr 2006, 09:46
Post #69

Membru incepator

In luna aprilie toate modelele Megane cu facelift PE STOC au reducere de 1750CIP, 2100DDP. Deci indiferent ca e vorba de Sedan sau Bicorp.
Daca se lanseaza o comanda de fabricatie reducerea este de 1000DDP, parca.
Informatiile sunt de la dealerul din Craiova, am fost zilele trecute.

This post has been edited by johnnyb: 12 Apr 2006, 09:47

--------------------
Daewoo Matiz 2005
+
razu
post 12 Apr 2006, 10:23
Post #70

Eu scriu doar cand beau bere

Sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea oricare ar fi variabila ea (sedan, bicorp sau estate)! wink.gif

This post has been edited by razu: 12 Apr 2006, 10:23

--------------------
Renault Megane - DB 05 LSJ 2004 hatch
Hatch 1.6/16v /gri boreal/clima/greieri/iulie 2004
+
Zetu
post 12 Apr 2006, 10:34
Post #71

Membru autentic

@johnnyb

Eu am auzit altceva...asa scria si pe site la serus si i-am intrebat pe mail...si mi-au spus ca s-a strecurat o eroare si ca reducerea e pentru bircopul vechi (aflat pe stoc) cel nou are reducere doar 1000 cip.

--------------------
NISSAN QASHQAI 1.3 dct Tekna 2019
+
enageM
post 12 Apr 2006, 16:16
Post #72

Membru autentic

From: cand la BV cand la München

QUOTE(omega @ Apr 11 2006, 05:53 PM)
Gata m-am decis catre Megan Bicorp 2.2 diesel 80 cp, Dynamique, cu mp3 si climatronic. Culoare Noua , Gris Acier  smile.gif

Mersic pentru sfaturi baietzi

Pana la urma am vazut si tatici in Bicorp asa ca nu e numai sedan de tatici  tongue.gif
E ok si de carat si de mers la plimbare .
P.s : am mai vazut o diferenta intre bicorp si sedan: la Bicorp arata exact care usa nu e inchisa pe bord, la sedan arata doar ca e deschisa.
*

Problema cu bicorpul este cand vei avea un copil si vrei sa pleci cu carutul in portbagaj! Bicorpul are portbagajul foarte mic, singurul lucru posibil la carat ceva fiind sa rabatezi bancheta!

--------------------
Renault Megane II Sedan 2004, 1.6 16V
Megane II Sedan 1,6 16V Confort Privilege, mai 2004.
+
adrianpurcarin
post 12 Apr 2006, 16:34
Post #73

Membru autentic

problema cu carutul nu este chiar asa de grava pentru ca la ora asta majoritatea se pliaza si daca nu incape la orizontala incape pe verticala; oricum felicitari pentru alegerea facuta si sa o stapanesti sanatos si sa nu ii faci colturi in plus

--------------------
Suzuki GSR600
+
Vio
post 12 Apr 2006, 16:54
Post #74

MEMBERMENSCH

From: Judetu' Sachsen, D.D.R.

Ca sa-l contrazic un pic pe enageM, ma dau exemplu pe mine: fac des drumuri internationale cu sotia, fetita si o gramada de bagaje, si ati fi surprinsi sa vedeti cate incap intr-un bicorp! Si daca tot e sa abordam tema, nu cred ca bagi intr-un sedan obiecte cu sectiunea mai mare decat bagi in bicorp, deschiderea hayonului e mult mai larga decat deschiderea portbagajului la sedan...
Si inca ceva, la bicorp poti avea de exemplu acces direct la un bagaj aflat in fund, fara sa trebuiasca sa scoti trei sferturi din bagaje pentru asta... Asa ca parerea mea e ca comparatia directa pe baza capacitatii in litri se relativizeaza un pic... Impingand lucrurile la extrem, in bicorp poti cara si obiecte de genul unui frigider...

--------------------
Renault Megane II 2003 1,4 16V
98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target.
+
BOG
post 12 Apr 2006, 16:54
Post #75

Riders on the Storm

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Botosani

Bicorp....mai ales ca daca vrei sa te apuci mai tirziu de tuning la sedan nu prea ai optiuni....Plus ca e mai manevrabil al parcare.....

--------------------
Reno M 2.1/CD - B xx BOG 2005/1.6 16 V
Ce este adevarul?, a aruncat sfidator Pilat din Pont, dar nu a asteptat raspunsul! (Bacon)
+
Vio
post 12 Apr 2006, 16:56
Post #76

MEMBERMENSCH

From: Judetu' Sachsen, D.D.R.

Si mai FRUMOS! Mie imi da un pic impresia unei aluri de masina sport, mai ales cu jentile aftermarket pe care mi le-am tras! wink.gif

--------------------
Renault Megane II 2003 1,4 16V
98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target.
+
johnnyb
post 13 Apr 2006, 17:48
Post #77

Membru incepator

@ Zetu
Yep, am fost iarasi ieri la dealer si au inceput sa se contrazica donsoarele de acolo in privinta pretului, au verificat si.......raspuns final:
- reducere 1000 eur DDP pentru Megane fara facelift (Bicorp & Sedan)
- reducere 1000 eur DDP pentru Megane Bicorp cu facelift, din stoc sau cu lansare de comanda
- reducere 2100 eur DDP pentru Megane Sedan cu facelift, numai din stoc (sau 1000 DDP cu lansare de comanda)

--------------------
Daewoo Matiz 2005
+
dragos clio&astra
post 13 Apr 2006, 17:53
Post #78

Membru

Eu am intrebat la Meridian?(Iuliu Maniu) si mi-au spus ca reducerea de 2100 e valabila pt ambele(de pe stoc).Sunt curios daca Hatch-ul vine cu pachet de drumuri grele.

--------------------
Renault Clio Symbol 2004 1.5dci
Clio Symbol 1.5dci 65cp expression 2oo4
+
johnnyb
post 13 Apr 2006, 18:12
Post #79

Membru incepator

Pachet de drumuri grele au ambele. Referitor la reducerea de 2100, asa mi-au spus si mie initial.

--------------------
Daewoo Matiz 2005
+
omega
post 17 Apr 2006, 17:52
Post #80

Membru incepator

Vineri am Ridicat masinuta de la Cobalcescu , si am facut in weekend rodajul "mic" cam 1200 de km . am mers pe a2 cu ea, pana la constanta dupa la munte si iar pe a2 dus intors. Mi-a placut foarte mult mai ales pe serpentine , sta lipita de asfalt.

Ceea ce mai imi place mult , si recomand celor care fac drumuri lungi , sa isi puna Cruise control, e alta viata, pui viteza dorita si accelerezi din volan sau pedala..

SI mp3 player-ul mi se pare foarte reusit ca functii..

Pe drum am observat ca am niste greierasi, am tot ciulit urechile pana m-am prins de la ce era.

Firul care il monteaza pentru senzorii volumetrici de la alarma COBRA , e tras printr-un spatiu care se afla deasupra plafonului, se poate pune niste buretel acolo sau niste servetele si impachetat firul , ca sa nu mai zdrangane de plafon.

rolleyes.gif

--------------------
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 13:55
Dacia