Care ce piese ati schimbat ?
![]() ![]() ![]() |
Care ce piese ati schimbat ?
crimu_marius |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 9 January 09 From: timisoara ![]() |
|
||
--------------------
renault
twingo
2001
|
|||
bubu782001 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.897 Joined: 24 July 06 ![]() |
Schimbat trapa de sticla pret 100 ron (SH) manopera...JE
![]() Schimbat senzor temperatura aer (nou - 30 ron) si garnituri colector (noi - 120 ron) tot de JE Schimbat UCE cu UCH sincer nu mai stiu pretul (nou nout - 300 ron) insa tot eu am facut montajul final...a fost un chin...(asta nu a fost luat din magazin) Schimbat cele doua sonde lambda luate din Vitan (40 ron bucata) + senzorul map (ala am dat vreo 60 ron parca pe el) - piesele astea au fost cumparate in pungi sigilate renault - noi noute (nici astea insa nu au fost luate din magazin). Schimbat stergatorul pe fata si pe spate (pe fata este flat si parca am dat pe el 30 ron) Urmeaza sa schimb in primavara farurile, parbrizul (impuscat in 2 locuri de pietricele + zgarieturi de la stergatorul cel vechi). Am schimbat si becurile pe spate (pozitii/frana) + cele de pe fata insa noname-uri asa ca sincer nu mai stiu pretul. Luna care vine intentionez sa pun si eu pe fata niste Philips BlueVision. In vara investitia finala: folii Dynamat pentru antifonare, interior, portiere, perete antifoc (cel dintre motor si bord). Ma rupe zgomotul de rulare (gropi, pietre samd) + cel de la motor la viteza mare (turatii mari - ex autostrada) This post has been edited by bubu782001: 10 Jan 2009, 00:45 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
tortulet |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 18 March 08 From: Bucuresti ![]() |
Am schimbat pivot dreapta 45 lei bucata si 45 lei manopera. pe 30.12.2008
|
--------------------
Renault
Twingo
- B-81-AWX
2005
|
|
crimu_marius |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 9 January 09 From: timisoara ![]() |
Un link de informare asupra becurilor de la philips:
http://www.lighting.philips.com/in_en/cons...ighting&lang=en sper sa va fie de ajutor! |
--------------------
renault
twingo
2001
|
|
renotgo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 959 Joined: 10 September 07 From: Onesti ![]() |
Masina mea are 236000 km ...Am cumparat-o in 2006 cu 150000 km la bord ,fabricata in 2001 .Am schimbat atunci rulmentii pe fata si unul pe spate ,pivotii ,o bieleta antiruliu ,cele doua capete de bara ,mai tarziu distributia si dupa consumabilele cand a necesitat .In 2008 am schimbat telescoapele pe spate .Toate piesele le-am schimbat din timp fara ca acestea sa aiba uzura prea mare ...Dupa 86000 km pe drumurile tarii masina functioneaza si arata perfect .Preturile sint pe undeva ,pe facturi ...
![]() |
--------------------
Laguna 3
Inițiale Paris 2.0 DCI
. 2008
|
|
_182_ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 467 Joined: 21 May 04 From: Bucuresti ![]() |
- suport motor stanga - 290 lei, marca Corteco, schimbat de mine
- pereche bielete directie Optimal + capete de bara Mapco - total 230 lei, inca nu le-am pus - filtru aer motor, filtru ulei originale, cate 30 lei la Renault - pompa apa Hepu - 175 lei - bujii NGK - 80 lei /4 buc |
--------------------
Renault
Clio bicorp dCi 65
Expression 2003 Renault Twingo 8v & Opel Astra H cdti
|
|
dany_ing3r |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 27 November 07 ![]() |
curea alternator - 30 RON (model mai mic cu 2 mm ca si cel standard, cu un canal in plus - 3 in loc de 2), in prezent e in teste de rezistenta
![]() This post has been edited by dany_ing3r: 12 Jan 2009, 14:23 |
--------------------
Renault
Twingo
2001 1.2 16V 75CP
|
|
twingo_buc |
![]()
|
![]() fost twingar Group: Members Posts: 883 Joined: 4 January 09 ![]() |
2 anvelope bridgestone potenza 175 50 r13 80 lei - sh bineinteles dar sunt ca noi, releu semnalizare 120 lei nou de la auto markus, macara electrica geam dreapta 170 lei cu tot cu mufe si montaj (sh) luata din pitesti, 2 becuri plasma white 60 lei, cheder parbriz cu remontarea parbrizului 250lei
|
--------------------
mitsubishi
colt CZ3
- B8x8BBB
1.1 75CP 2008 MOTION fost twingar si fost TDI-st
|
|
B-76-ROP |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 2 December 08 From: Bucuresti ![]() |
Twingo_buc daca nu te superi poti sa imi spui si mie de unde ai cumparat anvelopele ca eu nu am gasit SH . Am gasit la autosoft NOI dar sunt 270 lei bucata si vin la comanda in 30 de zile. Nu prea as vrea sa dau 270x4 mi se pare cam mult .
de schibat la maybach placute 60 lei This post has been edited by B-76-ROP: 13 Jan 2009, 12:17 |
--------------------
Renault
twingo
- B-95-FAX
1998 /C066
|
|
B-76-ROP |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 2 December 08 From: Bucuresti ![]() |
2 anvelope dunlop 175 \50\13 - 300 lei\buc noi
|
--------------------
Renault
twingo
- B-95-FAX
1998 /C066
|
|
twingo_buc |
![]()
|
langa cora pantelimon le avea dintr`o greseala ca vroiam 4 si aveau doar 2....e o marime f ciudata,,,,nu vreau sa fiu rautacios dar daca ti`ai comparat dunlop sport din seria sp...fara sens de rotatie etc...nu cred ca vei fi foarte multumit de ele pt ca nu ofera nici o protectie jantei si nu au o aderenta extraordinara..de bridgestone sunt multumit ca au o buza de protectie...multa bafta si la mai multi km (scuzati intarzierea pe forum dar....deh sesiune etc.)
|
--------------------
mitsubishi
colt CZ3
- B8x8BBB
|
|
BeastTwingo |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 27 May 08 From: Sibiu ![]() |
schimbat becuri fata h4 halogen cu becuri h4 xenon +50 vizibilitate alb imaculat cu 45 ron din Real
foarte multumit de ele culoarea este alba spre albastru pe drum intunecat cat si in oras ai o vizibilitate extraordinara ! try it! |
--------------------
Renault
Twingo
- SB 26 YRY
2001 1.2
|
|
B-76-ROP |
![]()
|
Nu este nicio problema vizavi de intarziere , legat de anvelope eu sunt foarte multumit nu ma pricep mai deloc dar sper sa nu fi facut o alegere foarte proasta.
|
--------------------
Renault
twingo
- B-95-FAX
1998 /C066
|
|
0ctavianus |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 10 January 09 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(B-76-ROP @ 25 Jan 2009, 23:20) legat de anvelope eu sunt foarte multumit nu ma pricep mai deloc dar sper sa nu fi facut o alegere foarte proasta. Legat de anvelope, din categoria tips and trick, sa stiti ca e bine sa le cantariti daca spre exemplu luati pentru o punte (doar fata sau doar spate) pentru ca sunt diferente in greutate si se simte pe urma ca trage masina intr-o parte ![]() (m-a invatat si pe mine unu' mai batran ![]() This post has been edited by 0ctavianus: 26 Jan 2009, 17:15 |
--------------------
Renault
Twingo
1994
|
|
goransplit |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 25 June 08 ![]() |
Sunt in plin proces de schimbare planetara dreapta,iar piesa comandata a venit fara roata aceea zimtata pentru abs.Pe planetara luata jos exista,iar cei de la magazin au spus ca se inlocuieste de pe cea veche pe cea noua.Pana vorbesc cu ceva mecanici,imi poate spune careva cum se procedeaza?
|
--------------------
renault
twingo
1999,metropolis easy we've got the jazz
|
|
B-76-ROP |
![]()
|
ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?details=Ordern&cart_id=73593877.139.10203&typ=505605&ranzahl=4&B
Macar au protectie. This post has been edited by B-76-ROP: 26 Jan 2009, 14:55 |
--------------------
Renault
twingo
- B-95-FAX
1998 /C066
|
|
twingo_buc |
![]()
|
octavianus asta era valabila pe vrumurile apuse cand schimbai un sg cauciuc si era diferit de celelalte..acum e recomandat sa schimbi minim 2 cauciucuri pentru ambele parti(fata sau spate) sau cel putin sa cumperi acelasi model cu aceeasi textura si aceeasi marca...deoarece prin uzura nu cred ca pierde mai mult de 100 de grame.
|
--------------------
mitsubishi
colt CZ3
- B8x8BBB
|
|
0ctavianus |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 10 January 09 From: Bucuresti ![]() |
Pai da, asta e ideea, ca si atunci cand iei 2-a cauciucuri de acelasi fel, aceeasi marca + textura sunt diferente in greutate de pana la 1kg... acum nu stiu cum mai e..s-ar putea sa se fi redresat producatorii..tehnologie, una alta
![]() |
--------------------
Renault
Twingo
1994
|
|
wrstefan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 11 May 06 From: arad ![]() |
schimbat la twingo,pana in prezent inclusiv piese din urma accidentului:
senzor abs dr fata -250ron original stergator reprezentanta 55ron suproti boxe spate 95ron covorase originale din catalog accesorii 160ron cele 3 curele +rola intinzatoare 150ron pompa apa reprezentanta 270ron cartu ulei 14 ron filtru aer mann 25ron senzor temperatura apa 140ron faruri noi + stop stg spate 500ron (stop valeo 120ron far tyc (cred)190ron) bascula completa 250ron amortizor fata monroe 150ron bielete directie 180 ron ambele saboti spate 120 ron setul This post has been edited by wrstefan: 28 Jan 2009, 21:56 |
--------------------
renault
scenic
- ar69acb
2010 scenic 3,vw transpoter t3, piagio porter, audi S8d2, vw beetle
|
|
0ctavianus |
![]()
|
@wrstefan
suportii de boxe spate i-ai luat de la un reprezentanta renault? Eu am incercat in bucuresti la vreo 4 parteneri autorizati si ba nu aveau nr. de la magazie, ba aveau piese doar pentru tablaraie/motor, ba nu aduc bla bla bla This post has been edited by 0ctavianus: 28 Jan 2009, 22:36 |
--------------------
Renault
Twingo
1994
|
|
wrstefan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 11 May 06 From: arad ![]() |
da numai pe original,la reprezentanta, gasesti uite codul aici:
|
--------------------
renault
scenic
- ar69acb
2010 scenic 3,vw transpoter t3, piagio porter, audi S8d2, vw beetle
|
|
0ctavianus |
![]()
|
Ok, multumesc.
Daca la telefon s-au incurcat, le-am trimis mail cam la toti cu ce ma intereseza (codurile in speta). Sa vedem daca se simte vre-unu ![]() |
--------------------
Renault
Twingo
1994
|
|
goransplit |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 25 June 08 ![]() |
Schimbat(pana la urma) planetara dreapta,noua,productie spania-260lei.Atasat roata zimtata abs de pe cea veche si functioneaza perfect.
![]() |
--------------------
renault
twingo
1999,metropolis easy we've got the jazz
|
|
sageata albastra |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 67 Joined: 10 April 08 ![]() |
va salut!
12 Feb 2009, 17:10: Am schimbat si eu cateva piese 1-rulmenti fata 2-placute frana-manopera je ![]() 3-ulei75-semisintetic,elf-recunosc greseala,laurmatorul schimb pun sintetic-manop eu 4-senzor temperatura aer-30 ron -manopera ei 5-curatare clapeta acceleratie-4 ore de munca dar si satisfacctie 6-schimbat sonde lambda-80 rom -manopera tot eu-30 min 7schimbat bec al treilea stop 8 convergenta roti 70 rom Recunosc ca m-a ajutat cu sfaturi si un amic.Dupa aceste experiente va dau un sfat-daca va pricepeti putin nu mergeti la service ci incercati voi sa remediati defectele.nu e usor,dar merita efortul ! Sfaturi-nu lasati clapeta murdara-va veti da seama dupa ce o curatati ca am avut dreptate! 2-daca vi se pare ca ceva nu e n regula la masina voastra,nu o lasati asa ci ori bagati o la un test ori schimbati piesa daca e ieftina-eu unu am nimerit o 3-nu sunt de acord cu teoria ca piesele merg folosite pana se aprind martorii in bord-dupa parerea mea ele au o durata de viata recomandata de fabricant si chiar daca ela tin mai mult ,deja dupa acea perioada recomandata,chiar si mai repede nu mai functioneaza la parametrii ei normali.Stiu ca unii nu vor vi de acord cu mine dar eu am zis e doar parerea mea si stiu ca e experimentata nu torie,caci de teorie e plin netul. Cred ca n urma experientelor avute mi deschd service personal de twingo. ![]() This post has been edited by sageata albastra: 12 Feb 2009, 17:10 |
--------------------
renaumt
twingo
2003,75 cp,16V
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Ca teorie..dupa cum ti-am zis (eu sunt si amicul apropo) SENZORII aia sunt proiectati sa merga in anumite marje. Tu pe ai tai exceptand o sonda lambda i-ai schimbat complet AIUREA. Computerul de injectie SESIZEAZA "UZURA" senzorilor si o corecteaza (computerul corecteaza in timp REAL acele valori). Asa ca, cine nu stie si nu are habar de computere de injectie si felul in care merg ele sa se abtina. Practic computerul de injectie citeste senzorii ca un COMPARATOR de valori (cu unele STAS - ETALON inscriese in el) iar daca valorile senzorilor respectivi DEPASESC aceasta valoare atunci DA - apare eroarea. Senzorii nici cand sunt NOI nu merg la valoarea de etalon. Si PUN PARIU de altfel ca 2 senzori NOI identici, de acelasi tip nu au exact aceeiasi valoare.
Deci computerul "STIE" ca senzorul "X" merge intre anumite marje iar senzorul "Y" merge in alte marje. In caz exceptional (atunci cand valoarea senzorului depaseste un anumit prag prestabilit in computer si se mentine) se si aprinde un martor pe bord. In rest orice anomalie sporadica (care poate aparea si in urma climatului, sau a unui carburant de proasta calitate de exemplu) este inregistrata doar in log-ul computerului ca o eroare - ce a trecut si care nu poate fi vizualizata decat cu un soft de diagnoza. Sfat NU E CAZUL SA SCHIMABTI SENZORI AIUREA PRIN MASINA. Riscati sa mearga chiar mai prost ca inainte (stiu si cateva cazuri). Mai bine resetati respectiva eroare cu un tester o diagnoza, si DACA REAPARE aceeiasi eroare la urmatoarea diagnoza, in sa zicem 200 km...atunci DA e cazul sa il schimbati. Oricum cand eroarea apare de cateva ori la rand computerul o "declara" defecta si aprinde automat martorul pe bord. Nu faceti greseala sa comparati uzura unui senzor cu a unui piston sau a unui rulment (nu are NICI O TREABA cu uzura FIZICA). E ca la un calculatorul de acasa. ORI MERGE ORI NU MERGE. NU am auzit la nimeni sa zica ca e uzat bus-ul AGP, PCI sau RAM-ul. Ganditi-va ca acei senzori sunt calculati sa merga in conditii vitrege (iarna, vara, ploaie, ceata, dilatari rapide etc) deci au o toleranta FOARTE mare. Daca era asa cum s-ar crede pai facem 100 de km si schimbam cate unul. Cunosc mecanici (parerea mea ca sunt complet IDIOTI) care schimba in cazul unui defect TOTI senzorii de pe la motor (si oricum nu rezolva problema initiala). Ex. un senzor de temperatura aer, poate sa fie DOAR murdar, si nu defect. O sonda lambda, daca este defecta asta indica de fapt ALTCEVA - un catalizator praf (schimbati soda respectiva si o sa vedeti surpriza in 1000km ca pica iarasi). E drept mai sunt si senzori care PICA (se defecteza si ei) insa destul de rar. Eu am schimbat ambele sonde lambda si sa adeverit: trebuie si catalizatorul ca e terminat. (eram si eu mai nestiutor inainte). SCUZATI PENTRU ACEASTA PAUZA A TOPICULUI. This post has been edited by bubu782001: 13 Feb 2009, 00:08 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
tortulet |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 18 March 08 From: Bucuresti ![]() |
sageata albastra, ma bag si eu ca mecanic
![]() |
--------------------
Renault
Twingo
- B-81-AWX
2005
|
|
sageata albastra |
![]()
|
Poate acei mecanici nu sunt pe atat de prosti cum crezi tu,poate sunt hoti si vor sa faca vanzare unui anumit magazin .Tie,Mircea,ti am zis ca tu ai o problema-te hazardezi prea usor.Priveste lucrurile mai in profunzime si nu te arunca sa dai verdicte la secunda.Asta ti o zic pentru ca suntem amici,ti am zis o si in particular.A,senzorul l am schimbat pt ca a fost placerea mea,nu mai zic cum era cel de pe masina ca nu are rost,se curata,si sondele se curata ,cica ,dar e o vorba-sunt prea sarac sa mi permit lucruri ieftine SI EU MERG PE PRINIPIUL ASTA.Asta e ,fiecare cu pasaricile lui!REZULTATELE CONTEAZA .LAURII PT BUBU,CA I AM PROMIS CA I DAU!-pt sfaturile pretioase si ajutor.Asta ca am promis ca ti i dau public!vbim pe mess
13 Feb 2009, 02:21: facem un servis tip TROC-ne facem unul altuia servicii contra servicii,la cati suntem in Buc.e de ajuns sa ne specializam pe o singura ramura.Iarasi ma tin de glume de doi bani.sa aveti masini care va merg cias! This post has been edited by sageata albastra: 13 Feb 2009, 02:21 |
--------------------
renaumt
twingo
2003,75 cp,16V
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Sageata albastra exagerezi cu laurii si chestiile asta. Si chiar insist ca pe viitor sa te abtii de la faze din astea care sincer MA DERANJEAZA. Acuma referitor la parerea mea, este bazata pe cunostinte - cunostinte acumulate din documentatii oficiale, din carti si multe alte chestii. Tu pe pe ce te bazezi cand spui asa ceva? Dupa o parere personala? E ok faci ce vrei ca e doar masina ta.
Acuma luam mecanicul. Daca citesti postul o sa vezi ca NU AM ZIS CU REFERIRE LA TOTI MECANICII CI la UNII (problema mea care). PS Sondele lambda e o teorie cu acea "curatare" in realitate nu se poate ca e imposibil - sunt capsulate. Senzorul de aer DA se curata (e o bula mica acoperita cu vopsea) care daca e murdara cu spirt se curata. Remember senzorul de temperatura de sub procesor (la placile de baza) ca ala este. This post has been edited by bubu782001: 13 Feb 2009, 17:50 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
sageata albastra |
![]()
|
sal!wrstefan,de unde ai luat amortizor fata cu 150?multam
|
--------------------
renaumt
twingo
2003,75 cp,16V
|
|
twingo_buc |
![]()
|
are cineva ideea daca tot e vorba de amortizoare, cum pot lasa garda la sol pe fata fara sa montez arcuri sport? deoarece am montat pe spate si masina este foarte rigida, si ma gandesc pe fata daca as monta sa nu fie afectati suportii motorului sau cine mai stie ce
|
--------------------
mitsubishi
colt CZ3
- B8x8BBB
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 12:56 |