desfacere bieleta directie megane, care e teoria? si practica?
![]() ![]() ![]() |
desfacere bieleta directie megane, care e teoria? si practica?
twaider |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 27 May 07 From: Tg.Mures ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
2005
|
|||
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Sunt si eu curios cum se face.
O alta intrebare: odata cu bieletele trebuie sa schimb si capetele de bara? |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
- CT-XX-LEA Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
twaider |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 27 May 07 From: Tg.Mures ![]() |
CT-07-JGA, depinde, la mine de exemplu rotul aceea se misca foarte usor, semn ca e dusa si necesita schimbare. poti compara miscarea ei cu un capat de bara nou
|
--------------------
Renault
Megane
2005
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Am mai cititi din threadurile despre bielete si am ajuns la concluzia ca imi bag nasul cam degeaba pentru ca nu se merita sa le schimb singur chiar daca stiu ce si cum. Trebuie sa le schimb undeva unde imi pot face si geometria pe loc. Nu vreau sa risc belele cu directia sau cauciucurile noi
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Se desface cu o scula speciala, e astfel conceputa sa va duceti la service pentru asta. Eu am vrut sa o desfac (cu tot cu cap de bara ca sa nu am treaba cu geometria) ca sa masor bucsa aia nenorocita de la caseta. Daca va incumetati, cititi aici: http://www.reno.ro/index.php?showtopic=985...ost&p=2056975... eu m-am lasat pagubas.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
twaider |
![]()
|
19vik, scula speciala? te referi la cheia mox?
|
--------------------
Renault
Megane
2005
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
De mox zice adrian_yza... eu nu vad cum poti baga moxul acolo... E vorba de un MOT de la renault, eu n-am vazut scula, dar mi-a explicat @geoman cam cum e... o bucsa cu role care se strange pe capatul bieletei si cu o tija cotita de care sa o rotesti... ceva de genul asta.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
twaider |
![]()
|
mishto...
|
--------------------
Renault
Megane
2005
|
|
Tossi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 969 Joined: 25 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Incape si un mox acolo, eu am reusit cu unul de cam 30 cm lungime. Identic cu cele din poza.
P.S. am strans moxul bagand mana pe langa turbina, pana jos la roata...putin incomod dar merge. Attached thumbnail(s) p_115.jpg ( Size: 37.06k ) Number of downloads: 4729 |
--------------------
Renault
Megane 1.5 dci
2004
- B6SSSS
|
|
SorinCT |
![]()
|
Cheie speciala? FFS am vreo 3 d-astea in trusa de scule. Am vazut un tutorial video pentru schimbarea cap-bara la logan si mi se pare relativ usor dar sunt stresat de numaratul spirelor si geometria anapoda. La bielete nu imi dau seama ce si cum pana nu dau roata jos. Cred ca e mult mai comod si isi merita banii un baiat care chiar se pricepe si iti poate face si geometria pe loc.
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
|
twaider |
![]()
|
CT-07-JGA, geometria eu propun sa nu te bazezi prea mult pe numaratul spirelor, si sa mergi la un unghi de fuga ca merita banii, evident dupa ce ai schimbat tot ce era de schimbat.
Treaba cu numaratul de spire tine cativa km, pana ajungi la service, nu iti recomand sa umblii prea mult asa,ca o sa iti roada cauciucurile... Referitor la bieleta, inca nu am reusit sa o scot, mi-am luat si mox, dar inca nimic. Stiti cumva rotula cum se scoate, fara a da jos bratul? |
--------------------
Renault
Megane
2005
|
|
tubu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.219 Joined: 16 March 10 ![]() |
Imi cer scuze daca supar pe cineva. Sunteti posesori de Megane 2 si schimbati bielete de directie cu "moxul" sau va faceti directia numarand rotatiile capului de bara ? Lasand la o parte ca oricum nu e corect(asta cu rotatiile) mergeti oameni buni la service, (unde exista intr-adevar o scula dedicata acestei operatiuni) ca asta nu e dacia 1300din 75. Cat poate sa coste , ca sa aveti siguranta lucrului bine facut ?
|
--------------------
Renault
Megane 2
2006
|
|
SorinCT |
![]()
|
Noi vorbim despre tehnica si nu indemnam pe nimeni sa faca asta. Dupa cum am spus, treaba cu spirele e o aproximare. Eu eram interesat de procedeu si de angrenajul per ansamblu.
Ca fapt divers, cu cheia respectiva se lucreaza in instalatii termice si sanitare ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
|
DIDE |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 242 Joined: 2 May 08 ![]() |
Eu imi fac pe cat posibil singur lucrarile tocmai pt. a avea siguranta lucrului bine facut .
|
--------------------
RENAULT
MEGANE SCENIC 1/2
2001/RXE
- HD-01-RXE
|
|
twaider |
![]()
|
tubu, stiu la ce te referi, dar crede-ma ca am mai multa incredere in capacitatile mele de mic mecanic decat al alora din service Reno care singura grija e sa te buzunareasca pentru orice surub.
Eu sunt responsabil de masini la o firma mai mica si am dus multe masini prin serviceuri ca sa ma conving ce treaba de mantuiala se face pe la noi. De aceea operatiile care se pot face home, le fac eu. Is de acord ca unele operatii trebuiesc facute cu sculele adecvate,dar daca nu se gasesc, te descurci cum poti. Tin sa specific ca tocmai in "proffesionistele serviceuri" pe unde a mai fost masina pentru diferite necazuri masina a ramas ba fara un surub, ba fara o clema. Plus ca e si satisfactia muncii tale... ![]() So, stie cineva cum se scoate pivotul ala de pe brat? This post has been edited by twaider: 28 Mar 2010, 09:38 |
--------------------
Renault
Megane
2005
|
|
tubu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.219 Joined: 16 March 10 ![]() |
Pai...tehnica e cu ce ai tu la indemana, atunci. Pt ca in mod normal,repet, exista un dispozitiv SPECIAL CONCEPUT pt asa ceva. Mai departe, cu dezamagirile din service-uri, adevarul e pe la mijloc. Adica ,cel putin in Buc se mai face si treaba buna.
|
--------------------
Renault
Megane 2
2006
|
|
SorinCT |
![]()
|
Dispozitivul ala nu e deloc special conceput. E o cheie ca oricare alta. Partea cu surubaraia si cu clemele e cat se poate de adevarata. Dupa revizie m-am trezit fara un surub central la scut si doar cu cativa ml in vasul lichidului de racire.
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
|
twaider |
![]()
|
intre timp am gasit scula cu care se pot desface bieletele ...il cumpar si impartasesc experienta
http://www.lincos.ro/index.php?page=shop.p...temid=2&lang=ro |
--------------------
Renault
Megane
2005
|
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.250 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
care e rolul bieletelor antiruliu?
|
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
2017 Sportage 2020 AWD T-GDI
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Nu lasa masina sa se incline prea tare intr-o parte intr-un viraj...din cate stiu eu
![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
Mihai.D.G. |
![]()
|
![]() Jupanu' Group: Members Posts: 1.107 Joined: 23 April 08 From: Pantelimon City ![]() |
Pana la urma merge si cu moxul (mopsul). Iar treaba cu numarul de spire e doar o aprovimatie si e buna, pana ajungi la un sevice sa-ti regleze unghiul...
Oricum, eu am schimbat bieleta cu una care are tesituri pe ax...Deci data viitoare voi putea sa folosesc o cheie fixa in loc de mops. |
--------------------
Renault
Fluence
2010 1.5dci
|
|
SorinCT |
![]()
|
De curand am schimbat bieletele la service si am stat langa mecanic sa vad cum se procedeaza.
In partrea dreapta a iesit foarte usor bieleta si capatul de bara dar in partea stanga a fost intepenit si a fost nevoie de o sursa de caldura pentru a incinge si dilata imbinarea dintre bieleta si cap-bara. A iesit cu mops-ul, destul de greu dar a iesit. Mecanicul a numarat in ambele parti numarul de spire pentru a le pune cu aproximatie, erau 20 parca la mine. La mine a disparut o parte considerabila din joc dar au mai ramas mici probleme cu bucsa de teflon din caseta de directie dar momentan nu e serioasa treaba. |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.250 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Hack @ 16 Oct 2010, 20:38) nu stiu... adica asta nu e din arcuri si amortizor? cum face o tija, ca asta e pana la urma, sa tina masina mai dreapta? am vazut ca un capat e fixat pe amortizor parca iar celalalt pe articulatie |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
In ambele capete este articulata bieleta anti-ruliu, un capat se prinde de amortizor iar celalalt de bara anti-ruliu. Uite aici o explicatie.
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
aqua |
![]()
|
merci, oarecum e mai clar, dar inteleg ca stabilitatea/confortul e din bara antiruliu care poate fi mai rigida sau nu, dar bieletele cum actioneaza? un capat sigur e fix pe amortizor, alt capat e pe bara antiruliu, deci capatul asta impreuna cu bara are o miscare cumva ....
|
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
|
|
19vik |
![]()
|
Nu e nici-un capat fix, ambele sunt articulate, pentru ca totusi o inclinare mai mica sau mai mare (depinde de viteza in curba), exista. Bieletele nu fac decat prinderea intre bara antiruliu si restul suspensiei.
This post has been edited by 19vik: 17 Oct 2010, 20:29 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.333 Joined: 16 February 10 From: Curtea de Arges ![]() |
Salut !
Am si eu ointrebare. Trebuie sa schimb urmatoarele piese: Bielete directie - 2 buc Cap de bara - 2 buc Pivot inferior - 2 buc Bielete bara stabilizatoare stanga + dreapta Vreau sa stiu daca piesele aceste produse de Delphi sau de FEBI BILSTEIN sunt bune. Sau recomandati-mi ceva bun dar cat de cat ieftin. |
--------------------
renault
Megane IV
2018 renault sedan IV ex. renault megane II si nou in renault megane sedan IV gris titan
|
|
SorinCT |
![]()
|
Cu TRW si Febi nu dai gres
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
|
cosmin_69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.333 Joined: 16 February 10 From: Curtea de Arges ![]() |
Dar cu Lemforder merge ?
Nu prea ma dau banii afara din casa . ![]() |
--------------------
renault
Megane IV
2018 renault sedan IV ex. renault megane II si nou in renault megane sedan IV gris titan
|
|
ARAMIS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 278 Joined: 7 March 07 ![]() |
apropo de discutia cu schimbatu diverselor in service unde nu mergi p recomandare sau pe experiente trecute cat de cat in regula.... am fost la unii care aveau si statie ITP unde am constatat ca tre schimbate si am schimbat capete de bara + bielete directie... pe langa faptu ca ala nu prea avea tehnica de nici o culoare, era atat de habarnist incat burdufurile le-a compactat pe 5 cm.... de m-am chinuit pe putin 1 ora juma sa le pun la loc cum au fost.... asa ca uneori daca nu stii la cine te duci , si ai cum, mai merge sa faci si cu mana ta....
|
--------------------
Renault
Megane 2.1
2003 hatch 1.5dCi 82>100 HP (Ph1) Authentique
- BR - - NKD
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd May 2025 - 14:45 |