amortizoare
![]() ![]() ![]() |
amortizoare
ionutzgz |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 5 November 12 ![]() |
|
||
--------------------
renault
laguna II
2003
- 3140cfn
|
|||
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.521 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
din ce am inteles cele pe gaz sunt mai dure (mai "sportive"), iar cele pe ulei sunt mai "moi" (mai confortabile), depinde ce vrei tu.
mai asteapta si alte parerei, nu sunt sigur ca am intles bine. |
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
bogdan.stavar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.226 Joined: 24 April 10 From: Braila ![]() |
are dreptate colegul de mai sus...din fabrica vine pe spate ulei si pe fata gaz...si e foarte bine..iti recomand sa le tii asa si de preferinta ar fi KYB (Kayaba) , astea sunt si din fabrica
|
--------------------
Renault
Laguna II
2005 / Initiale Paris / 2.2 DCI Cutie Automata
|
|
siriteanu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 748 Joined: 19 May 11 From: Iasi ![]() |
si eu ma pregatesc sa schimb amortizoarele in primavara de-acum
momentan am boge ... pe fata sunt rosii iar pe spate albastre, toate pe gaz eu pe masina am arcuri sport .. as pune si amortizoare tot sport ..dar sa nu o fac PREA rigida .. ma gandeam sa pun amortizoare normale, eventual amestec gaz - ulei .. |
--------------------
Renault
Laguna II Ph II 1.9 Dci 96KW
Dynamique 2006
-
|
|
Privilex |
![]()
|
![]() Membru privilegiat Group: Members Posts: 548 Joined: 26 September 07 From: Bucuresti ![]() |
pune-ti ulei la toate.am schimbat eu toate amortizoarele acum 3-4 luni,am pus Kyb pe gaz si arcuri tot Kyb si deja am scapat de pietrele de la rinichi
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCI 120cp / Laguna 3 2.0dCI 130cp
2005-Privilege / 2014
|
|
siriteanu |
![]()
|
na ... a mea nu are greierasi .. cu arcurile sport . foarte putin ..putin putin ..
totusi .. imi vine sa merg doar cu 30 kmh si .. parca tot repede e .. se simte tot .. in schimb , tinuta de drum, se merita oricum eu merg destul de putin cu masina, si destul de ingrijit .. |
--------------------
Renault
Dynamique 2006
-
|
|
Privilex |
![]()
|
![]() Membru privilegiat Group: Members Posts: 548 Joined: 26 September 07 From: Bucuresti ![]() |
na...pe autostrada nu se aude nimic,si eu merg incet dar la fel,simt si cea mai mica denivelare,de linii de tramvai nu mai vorbesc si parca nu am rabdare sa merg incet,oricat de calm as fi eu.totusi un sfat pt baiat sa isi puna gaz+ulei cum scria mai sus,cred ca e o solutie buna sa nu fie nici barca si nici sa nu aiba vreo cadere nervoasa cand merge pe Kiseleff si ia toate gurile de canalizare si de gaz cu rotile
![]() |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCI 120cp / Laguna 3 2.0dCI 130cp
2005-Privilege / 2014
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
tacufmr_lagunaII |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 599 Joined: 25 April 07 From: Brasov ![]() |
Pe fata amortizoarele originale sunt Kayaba cu ulei si nu cu gaz.
|
--------------------
Renault
Laguna II
2007, 1.9 dci, 131 CP
- BV - 32 - UMY
|
|
silviu dars |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 4 October 09 From: BUCURESTI ![]() |
salut, referitor la amortizoare eu mi-am pus kyb pe gaz cu dublu cilindru care se regleaza in functie de drumul pe care mergi, in curbe e foarte stabila sunt foarte multumit, iar amortizoarele pe ulei sunt de generatie veche si cel mai ieftin le-am gasit la un magazin nu mai stiu cum se numeste dar mai am nr de tel 0734 381 383 livrarea a facuto ei. |
--------------------
renault
laguna
2005 1.9 cele mai bune preturi la www.autodars.ro
|
|
komisaru |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 43 Joined: 22 November 08 ![]() |
Ieri am schimbat, toate amortizoarele la masina mea.Din fabrica, vin montate cele cu ulei pe fata si cu gaz pe spate. Am montat tot Kayaba.Amortizoare cu ulei pt spate sunt raritati deja.Se spune ca cele cu ulei, sunt mai longevive si nu sunt asa dure si atunci cand se duc, se observa cum curge uleiul din ele si poti sa le schimbi din timp.
|
--------------------
Renault
Laguna IIl
2012/Black Edition/2.0 dci/131CP
|
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.884 Joined: 4 February 09 ![]() |
La cat de proasta e suspensia spate (ca si concept-punte semirigida) cred ca tot un drac e. Eu am pus la 50000km pe gaz pe spate dar nu-mi dau seama daca-s mai bune sau nu ca alea pe ulei. Ideea e ca oricum fuge de spate daca prind in viraj vreo denivelare si eu cum nu-s genul s-o ard putin conteaza pentru mine.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
AndreeaAM |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 26 November 10 From: Resita ![]() |
Buna. Nu stiu daca am nimerit exact topicul, dar poate ma ajuati si pe mine. Am balans pe spate si ceva gen troncanit. Nu se aude foarte tare inca. Presupun ca balansul e de la amortizoare...si m-am gandit sa le schimb. Troncanitul sa fie de la bucse? Daca schimb amortizoarele spate sa schimb si bucsele?
Acusi o bag in service pt schimbare kit distribuite cu pompa apa si curea alternator. Am ales kitul de la conti. e ok? La amortizoare ma gandeam la sachs. Idei ...sugestii? Ms |
--------------------
Renault
LagunaII 1.6 16V
2001 grandtour O vorba de spirit, oricat de stralucitoare, isi are si ea mormantul... in urechile prostului.
|
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.884 Joined: 4 February 09 ![]() |
Kitul Conti e ok. Amortizoarele pe fata sa fie pe ulei. Cele de pe spate vin din fabrica pe ulei (la mine asa a fost) si am pus pe gaz insa posibil sa fie mai putin confortabile. Asadar cele pe ulei sunt mai confortabile iar cele pe gaz asigura o stabilitate mai mare in viraje. Cum Laguna nu e o masina cu sasiu sport eu as pune pe ulei.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 946 Joined: 12 March 12 From: Ploiesti ![]() |
Salut,
Referitor la amortizoare imi puteti spune daca se potrivesc oricare din amortizoarele de pe site-urile de piese auto sau trebuie ceva special avand in vedere ca masina/masinile sunt echipate cu pachet drumuri grele?Am inteles ca cele originale ar fi KYB (masina mea este din 2006) e cea cu facelift -aveti idee daca sunt la fel? Imi poate da cineva un site de profil unde as putea sa gasesc un set de amortizoare fata la un pret bun? Multumesc!! This post has been edited by ady_vasiloiu: 26 Nov 2012, 19:00 |
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
Katoxy1979 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 16 November 12 From: PETROSANI ![]() |
Salut. Deci până la urmă cum e ? Gaz sau ulei? Sau combinate? Mulțumesc.
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA
2002
- HD-10-GGE Laguna 2002, PRIVILEGE, 120 cp, 1.9 DCI.
|
|
siriteanu |
![]()
|
resurscitez si eu acest subiect....
imediat ce se topesc hartoapele de pe sosele ma pregatesc si eu sa-mi duc masina la o constatare tenica. un lucru e cert, amortizoare fata praf .. ( cand am schimbat flansele tija amortizorului cadea singura sub propria greutate ) 1 ... daca e amortizorul praf, se lasa masina mai mult .. ( practic, o masina cu amortizoare praf, e mai joasa decat cu amortizoare in stare buna ) influenteaza starea amortizorului garda la sol a masinii .. 2 ce amortizoare ar fi recomandate ..... |
--------------------
Renault
Dynamique 2006
-
|
|
siriteanu |
![]()
|
QUOTE(siriteanu @ 13 Jan 2013, 19:35) resurscitez si eu acest subiect.... imediat ce se topesc hartoapele de pe sosele ma pregatesc si eu sa-mi duc masina la o constatare tenica. un lucru e cert, amortizoare fata praf .. ( cand am schimbat flansele tija amortizorului cadea singura sub propria greutate ) 1 ... daca e amortizorul praf, se lasa masina mai mult .. ( practic, o masina cu amortizoare praf, e mai joasa decat cu amortizoare in stare buna ) influenteaza starea amortizorului garda la sol a masinii .. 2 ce amortizoare ar fi recomandate ..... |
--------------------
Renault
Dynamique 2006
-
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
KYB ulei pe fata, KYB gaz pe spate. Cam 250 lei bucata, fara flanse. De ce KYB? Ca si alea originale erau produse tot de ei.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
bogdan.stavar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.226 Joined: 24 April 10 From: Braila ![]() |
si eu tot catre kyb ma indrept. Doar ce le am schimbat pe spate , am pus kyb pe gaz ca cele originale 2x 270 manopera gratuit.
|
--------------------
Renault
Laguna II
2005 / Initiale Paris / 2.2 DCI Cutie Automata
|
|
siriteanu |
![]()
|
totusi, un amortizor obosit, poate influenta garda la sol a masinii ?
|
--------------------
Renault
Dynamique 2006
-
|
|
Raul1990 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 2 August 11 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna II 1.6 16V
2001/Authentique
- HD 08 HGZ
|
|
siriteanu |
![]()
|
asa stiu si eu , totusi, sunt voci care spun ca o masina cu amortizoarele praf e ceva mai lasata...
:-?? nu stiu ce sa zic . |
--------------------
Renault
Dynamique 2006
-
|
|
siriteanu |
![]()
|
QUOTE(silviu dars @ 25 Nov 2012, 00:36) salut, referitor la amortizoare eu mi-am pus kyb pe gaz cu dublu cilindru care se regleaza in functie de drumul pe care mergi, in curbe e foarte stabila sunt foarte multumit, iar amortizoarele pe ulei sunt de generatie veche si cel mai ieftin le-am gasit la un magazin nu mai stiu cum se numeste dar mai am nr de tel 0734 381 383 livrarea a facuto ei. silviu dars ... astea sunt ??? http://www.kyb-europe.com/kyb-romania/shocks-excel-g.html sunt amortizoare pe gaz monotubulare si bitubulare ... care sunt mai bune ? banuiesc ca cele bitubulare |
--------------------
Renault
Dynamique 2006
-
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 946 Joined: 12 March 12 From: Ploiesti ![]() |
Zilele urmatoare le schimb si eu si m-am hotarat sa cumpar KYB (de altfel si pe masina m-am uitat si tot KYB sunt) pe fata cu ULEI si pe spate cu GAZ.Din ce am vazut pe internet ca si optiuni ar fi fata KYB PREMIUM pe ulei si pe spate KYB GAS A JUST care sunt pe gaz.Per total ar ajunge undeva la 9 milioane ca si pret de achizitie dar sper ca tinuta de drum sa se imbunatateasca si sa scap si de greierii din bord.
|
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
siriteanu |
![]()
|
pentru spate avem o singura optiune oferita de KYB .. doar Gas A Just monocilindrice pe Gaz
pentru fata exista cele Excel - G pe Gas, dublucilindrice...care se spune ca sunt ceva mai ok .. |
--------------------
Renault
Dynamique 2006
-
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
NU prea as pune pe gaz pentru fata...mi-e frica sa nu cumva sa trezesc mai multi greieri decat am acum.
|
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
siriteanu |
![]()
|
da ... asta asa este ..
banuiesc ca unele amestec gaz/ulei ar fi ok, ca nu te alegi cu o barca .. totusi .. si cele mentionate de mine , am auzit ca sunt foarte confortabile ... |
--------------------
Renault
Dynamique 2006
-
|
|
jordi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.185 Joined: 25 March 10 From: Ploiesti ![]() |
Hint...... cand schimbati amortizoarele/arcurile... verificati cu marfe atentie cele doua bucsi de cauciuc care stau pe arc si pe care se aseaza rulmentul de sarcina.... daca sunt duse arcul sta mai destins ele nu preiau socul si se transmite o vibratie deranjanta in roata si un zgomot suspect in amortizor care da senzatia de amortizor praf.... dar nu este asa. daca sunt umflate de rugina .....altele.....
|
--------------------
ex. Renault
LAGUNA II 1,9 dci, 120hp
2004 Expression
- PH-XX-XXX
|
|
zmackul |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 23 November 09 ![]() |
http://www.reno.ro/-VAND-amortizoare-renau...-2-t254295.html
cine vrea amortizoare.... fata ulei spate gaz....pe spate cu ulei nu am gasit kyb uri |
--------------------
renault
laguna 2
2001 1.8 16v
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 04:50 |