Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

amortizoare

MariusRZR
post 16 May 2013, 18:03
Post #61

Membru autentic

Group: Members

QUOTE(AdrianTM @ 16 May 2013, 14:27)
Se manifesta in felul urmator: troncane de zici ca se rupe toata, practic e ca si cum ai merge cu o caruta!
*

Hahaaa, eu credeam ca e de la amortizoare. Deci probabil sa fie si arcurile pa.

Exact asa face caruta mea

--------------------
Renault Laguna 1.9 dCI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
claudiuvoinescu
post 17 May 2013, 00:49
Post #62

Membru de oroare

From: Bucuresti

pe spate nu prea simti un arc rupt, doar daca se rupe de la jumatate, dar de obicei se rup in partea de jos, aproximativ jumatate de spira (am patit-o de trei ori pe spate).
pe fata daca ai arc rupt masina se lasa in jos destul de mult si nu ai cum sa nu observi. la fel, de obicei se rupe in partea de jos, cam o jumatate de spira (am patit-o de 2 ori pe fata). ultima oara s-a rupt asa de frumos ca a cazut arcul de pe suportul amortizorului si masina statea lipita de asfalt. nici nu am putut sa o duc in service ca arcul freca de anvelopa, in plus nu aveam deloc suspensie pe partea dreapta unde s-a rupt.

troncane din cauza amortizoarelor, bucsilor/bridelor de la bara stabilizatoare, bucsa caseta directie, etc.

This post has been edited by claudiuvoinescu: 17 May 2013, 00:50

--------------------
Renault Laguna 2 - cl 03 wzm 2001 - Estate - 79kw
+
adyo
post 17 May 2013, 22:33
Post #63

Membru

From: Bucuresti (Popa Tatu-Cismigiu)

Nu va contrazic, dar la mine nu troncanea absolut deloc. Am dat cu ea intr-un sant si la cativa km mai incolo, intr-o curba, am auzit un zgomot metalic pe sub masina. Am oprit, m-am dat jos sa vad ce este si am cules o jumatate de spira de arc de pe drum. Am avut noroc ca arcul s-a proptit in suportul furtunasului de frana de pe amortizor.
Daca are cineva nevoie de un sfat, o indrumare, pentru schimbarea amortizoarelor/arcurilor ii stau la dispozitie in PM iar pentru cei din Bucuresti pot realiza operatiunea ieftin.
Numai bine!

This post has been edited by adyo: 17 May 2013, 22:34

--------------------
Renault Laguna II Grandtour 2004
+
Tamas_Lorand
post 26 May 2013, 12:45
Post #64

Membru incepator

As avea si eu o intrebare legata de un troncanit care deja ma calca pe nervi in partea din spate.
Initial am crezut ca e de la amortizoarele SACHS pe care le-am pus. Multa lume se plangea de ele, si oarecum m-am inpacat cu ideea ca asa sunt ele ca si calitate si gata.
Recent am fost sa fac revizia, pt ca au trecut cei 10.000 de km de la ultima, si l-am rugat pe mecanic sa testeze si amortizoarele. Au iesit valori ft bune, chiar optime la toate amortizoarele. Cazut pe ganduri, dupa asta l-am rugat sa urce masina pe elevator si am luat amandoi la puricat ansamblul din partea din spate al masinii. Nu am gasit absolut nimic suspect. Ba chiar am scos si niste protectii din plastic, ca poate o fi de la alea. Degeaba. Tot asa face.
Singura chestie care ar fi de schimbat estte bucsa de la bara stabilizatoare, care cica ar fi "varza".
Intrebarea mea este, troncanitul acela poate fi de la amortizoare, chiar daca "pe hartie" sa zic asa, sunt ok, sau acustica masinii este atat de inselatoare, incat sunetul de la bara stabilizatoare sa se auda in partea din spate?

This post has been edited by Tamas_Lorand: 26 May 2013, 12:49

--------------------
Renault Laguna Mk II, 2007, Privilegé, 2.0 dCi 110kw / 150 HP
+
AdrianTM
post 26 May 2013, 14:13
Post #65

Membru incepator

QUOTE(Tamas_Lorand @ 26 May 2013, 12:45)
As avea si eu o intrebare legata de un troncanit care deja ma calca pe nervi in partea din spate.
Initial am crezut ca e de la amortizoarele SACHS pe care le-am pus. Multa lume se plangea de ele, si oarecum m-am inpacat cu ideea ca asa sunt ele ca si calitate si gata.
Recent am fost sa fac revizia, pt ca au trecut cei 10.000 de km de la ultima, si l-am rugat pe mecanic sa testeze si amortizoarele. Au iesit valori ft bune, chiar optime la toate amortizoarele. Cazut pe ganduri, dupa asta l-am rugat sa urce masina pe elevator si am luat amandoi la puricat ansamblul din partea din spate al masinii. Nu am gasit absolut nimic suspect. Ba chiar am scos si niste protectii din plastic, ca poate o fi de la alea. Degeaba. Tot asa face.
Singura chestie care ar fi de schimbat estte bucsa de la bara stabilizatoare, care cica ar fi "varza".
Intrebarea mea este, troncanitul acela poate fi de la amortizoare, chiar daca "pe hartie" sa zic asa, sunt ok, sau acustica masinii este atat de inselatoare, incat sunetul de la bara stabilizatoare sa se auda in partea din spate?
*

Sunetul poate veni din caseta de directie! (troncanit, la denivelari, linii de tramvai, piatra cubica, etc.)

--------------------
Renault Laguna 2001/2
+
Tamas_Lorand
post 26 May 2013, 15:23
Post #66

Membru incepator

S-ar putea. Desi ma indoiesc sa se auda intr-un asa hal.
De verificat am verificat, am tras de roata, nu s-a clintit, dar pe drum foarte denivelat (ulita de la tara) se simte un joc in volan.

--------------------
+
AdrianTM
post 26 May 2013, 16:02
Post #67

Membru incepator

QUOTE(Tamas_Lorand @ 26 May 2013, 15:23)
S-ar putea. Desi ma indoiesc sa se auda intr-un asa hal.
De verificat am verificat, am tras de roata, nu s-a clintit, dar pe drum foarte denivelat (ulita de la tara) se simte un joc in volan.
*

Sigur de acolo vine sunetul, volanul nu e neaparat sa joace, vine un sunet de la bratele alea de la caseta. Eu unu asa consider.

--------------------
Renault Laguna 2001/2
+
gsalexandru
post 26 May 2013, 16:30
Post #68

Membru autentic

From: Romania-Suceava

Bucsele spate le-ai schimbat? Daca nu le-ai schimbat, posibil de acolo sa bata

--------------------
renault laguna 2 - sv-07-xjr 2001 1.9 dci expression
Reparatii chei/carduri auto - 0742978558
+
Tamas_Lorand
post 26 May 2013, 21:37
Post #69

Membru incepator

@gsalexandru
Le-am schimbat. La reprezentanta. Cu piese originalele. De aici si disperarea, pur si simplu nu stiu ce bate.

<span class='edit'>27 May 2013, 17:37:</span>
Revin cu niste completari.
Astazi l-am pus pe un prieten la volan, in timp ce eu eram in spate si ascultam dupa bataie/troncanit. Dupa mai multe parcurgeri ale unui drum denivelat, am constatat ca sunetul se aude din partea dreapta. Apoi ridic masina pe pe cric, demontez roata dreapta spate si incep sa caut dupa ceva suspect. Arcul nu e, e intreg nu e rupt/crapat, bucsa punte spate e ok, la fel bucsele de prindere ale amortizorului. Singura chestie a carei pozitie mi-sa parut extrem de dubioasa a fost cea a rezervorului de motorina. Pe partea dreapta nu exista spatiu nici cat sa bag degetul mic, intre rezervor si bara stabilizatoare, pe cand in partea stanga pot sa bag palma dreapta cu totul.
A mai patit cineva asa? Se poate repara sai trebuie rezervor nou?
Multumesc anticipat.

This post has been edited by Tamas_Lorand: 27 May 2013, 17:38

--------------------
+
MariusRZR
post 27 May 2013, 19:03
Post #70

Membru autentic

La mine troncane cand iau o groapa in viraj, un fel de bataie ca si cum ceva nu ar fi slab pe acolo. Dar se aude numai in viraj.

--------------------
Renault Laguna 1.9 dCI
+
gabi.
post 2 Jun 2013, 16:36
Post #71

Membru incepator

Chiar nu inteleg de ce toata lumea lauda amortizoarele KYB!
Poate am avut eu ghinion...dar am schimbat amortizoarele fata cu unele KYB si dupa aprox 4000 km unul este curs. Deci mie unul mi se par niste jafuri de amortizoare! Acum trebuie sa le schimb din nou...si dupa ce am citit pe forum, niciunele nu sunt bune in afara de KYB..poate ma lamuriti si pe mine va rog frumos...

--------------------
renault laguna 2003
+
holtandrei
post 2 Jun 2013, 16:39
Post #72

Membru autentic

QUOTE(gabi. @ 2 Jun 2013, 16:36)
Chiar nu inteleg de ce toata lumea lauda amortizoarele KYB!
Poate am avut eu ghinion...dar am schimbat amortizoarele fata cu unele KYB si dupa aprox 4000 km unul este curs. Deci mie unul mi se par niste jafuri de amortizoare! Acum trebuie sa le schimb din nou...si dupa ce am citit pe forum, niciunele nu sunt bune in afara de KYB..poate ma lamuriti si pe mine va rog frumos...
*

motorizare si tip caroserie?
daca ai diesel si combi, jante pe 17, ia ce am luat si eu
5000+ km si inca se composrta ca noi, de KYB am auzit si eu ca nu is ok pt orsice masina

Monroe Reflex am pus eu
Sa scchimbi si bucse cap telescop cu rulment cu tot, recomand

--------------------
Renault Laguna II Grandtour 2.2 DCi - BH 59 EIH 2003 / Dynamique
If there is no struggle, there is no progress.
+
siriteanu
post 2 Jun 2013, 17:46
Post #73

Membru autentic

From: Iasi

referitor la amortizoarele kyb ... si eu le am de vreo 2000 de km pe masina ..
la denivelari gen treceri la nivel cu linia de tramvai .. nu prea pronuntate, masins e comporta cat de cat ok .. dar la puntea fata am impresia ca dupa ce preia shok-ul , roata vibreaza mai mult decat ar trebui ...
mentionez ca am kyb pe gaz, noi, si pe fata si pe spate .. la fel si arcurile .. sunt noi ..si jante pe 17 , 215/45/17 ...
cineva imi spunea ca acele trepidatii in exces care le simt eu , pot fi cauzate si de bucsele slabite....

--------------------
Renault Laguna II Ph II 1.9 Dci 96KW - Dynamique 2006
+
adyo
post 2 Jun 2013, 18:54
Post #74

Membru

PT colegul Siriteanu

Eu stiu ca in mod normal, Renault Laguna vine echipata cu amortizoare pe ulei fata si gaz spate. Cel mai probabil asta este motivul pentru care nu esti multumit de comportamentul masinii.
PT colegul Gabi.

In mod normal, nu este indicat la montajul amortizorului sa invarti axul acestuia. Daca mecanicul care ti-a montat amortizoarele a tinut axul pe loc cu un mox sau altceva "proptit" in ax, este foarte posibil sa fi sarit nichelul acestuia. Acolo unde sare nichelul, axul rugineste foarte usor iar in momentul in care culiseaza cu acea zona prin garnitura o ciupeste si pierzi uleiul din camera amortizorului. Verifica si lucrul acesta pentru ca poate nu e necesara schimbarea marcii amortizorului ci a mecanicului.
Este bine ca la schimbarea amortizorului, inainte de montaj sa se faca cateva curse sus-jos. De altfel este indicat sa schimbi si flansele cu rulmentii lor.

--------------------
+
gabi.
post 2 Jun 2013, 20:43
Post #75

Membru incepator

Am schimbat si flansele si rulmentii, am facut cursele sus-jos-sus-jos inainte de montaj, amortizorul nu a fost tinut de ax pentru ca are in capat loc pentru inbus... Concluzia...ori chiar sunt jafuri...ori am avut eu ghinionul sa nimeresc unul slab...

Problema este ca acum nu stiu ce sa fac...sa il schimb doar pe cel defect cu acelasi tip de amortizor.. sau sa le schimb pe amandoua cu alta marca?

2 Jun 2013, 20:45:
Le-as schimba pe ambele deoarece la amortizorul cel bun a cedat flansa...si mi s-a ridicat capul amortizorului prin ea...nu mult...dar flansa aceea micuta de deasupra sta la vreo 4-5 mm deasupra...piulita fiind stransa (verificat)

This post has been edited by gabi.: 2 Jun 2013, 20:45

--------------------
renault laguna 2003
+
adyo
post 3 Jun 2013, 06:47
Post #76

Membru

Poate amortizorul ala a suferit ceva socuri mecanice puternice. Nu fac reclama firmei ca nu am nici un interes, dar nu am mai vazut pe nimeni pe aici sa se planga de amortizoarele lor. Si eu tot KYB am pus si au deja 30 mii si nici o problema. Ba chiar cu roata din dreapta am luat o MARE groapa, mi s-a strambat roata, cauciucul a facut galma, mi s-a rupt ultima spira a arcului, dar amortizorul nu s-a strambat sau deformat.
Poate reusesti sa le duci in garantie daca mai ai factura.

--------------------
+
gabi.
post 4 Jun 2013, 21:44
Post #77

Membru incepator

Presupunand ca am avut ghinion eu si am nimerit un amortizor prost...daca as vrea sa iau tot kayaba...pe spate am gasit kayaba numai monotubulare...sunt bune sau sa iau alta marca bitubulare?? Ce imi recomandati?

--------------------
renault laguna 2003
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 21:09
Dacia