amortizoare
![]() ![]() ![]() |
amortizoare
bogdan.stavar |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.226 Joined: 24 April 10 From: Braila ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna II
2005 / Initiale Paris / 2.2 DCI Cutie Automata
|
|||
mikron |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 13 February 10 From: CUGIR ![]() |
Tocmai am cumparat 2 amortizoare noi KYB pe spate si cind am vrut sa le inlocuiesc nu le-am putut scoate pe cele vechi din punte. Cei care au mai schimbat au vreo idee sau parere.
Multumesc! |
--------------------
Renault
Laguna 3
2013 180cp Logan 2007 68cp
Ex Laguna 2 2003 107cp |
|
bogdan.stavar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.226 Joined: 24 April 10 From: Braila ![]() |
si la mine s au chinuit mult la service sa scoata unul dintre ele pt ca se invartea surubul in gol , cel de sus, dar cu rabdare, scule, si niste spray au reusit. au folosit mult pistolul pneumatic...
|
--------------------
Renault
Laguna II
2005 / Initiale Paris / 2.2 DCI Cutie Automata
|
|
mikron |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 13 February 10 From: CUGIR ![]() |
Rezolvat demontare in varianta ciocan- amlovit destul de tare din laterale si pe directia sus jos intrun dorn pe care l-am bagat in gaura pentru surub. Exista rugina intre bucsa telescoapelor si punte.
|
--------------------
Renault
Laguna 3
2013 180cp Logan 2007 68cp
Ex Laguna 2 2003 107cp |
|
MariusRZR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 716 Joined: 22 May 10 ![]() |
Zicea cineva mai sus ca din fabrica vine pe fata gaz si pe spate ulei. Eu cred ca e invers. NU de alta,dar nu prea gasesc amortizoare spate pe ulei...
|
--------------------
Renault
Laguna
1.9 dCI
|
|
iuli23 |
![]()
|
![]() you have to scream if you wanna go faster Group: Members Posts: 1.057 Joined: 11 April 12 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna II
2003 1.9 dci hatchback
- B-CFX
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Amortizoarele fata sunt si pe gaz, si pe ulei. Alea pe spate sunt numai pe gaz. De ce se vad "curse" alea de pe spate? Pentru ca toate amortizoarele au ulei. Mai corect ar fi fost sa se numeasca "pe aer" si "pe gaz", in functie de ce contin in camera de compresie:
http://www.kyb.com.my/overview.html |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
RENO SS DPR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 25 February 11 ![]() |
am schimbat amortizoarele spate. Nu vroiau sa iasa cele vechi din camasa de jos, insa dupa ce le-am incalzit cu un mini-arzator (camasa), la doua ciocanele au iesit ca unse. Altfel nu ar fi iesit nici la 20 de baroase, nici nu se clinteau. Am bagat si o furca speciala de departat, dar dupa lovitura, revenea inapoi. Solutia este sa incalziti BINE camasa de jos bine si scapati cu doar 2 lovituri de ciocan. Masina este din 2002 si a avut amortizoarele originale, KYB, cu sigla Renault, made in Spain. La cele noi nu avea sigla Renault, in rest identice.
This post has been edited by RENO SS DPR: 30 Mar 2013, 15:50 |
--------------------
RENAULT
LAGUNA 2.0 Dci
2007 No religion ! ONLY God !!!
|
|
siriteanu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 748 Joined: 19 May 11 From: Iasi ![]() |
tocmai am achizitionat un set de amortizoare Kayaba pentru masina din semnatura
Excel-G pentru puntea fata ( 290 ron / bc ) Gas A Just pentru puntea spate ( 210 ron / bc ) de asemenea masina revine pe arcuri stock.....am cumparat o pereche de arcur Kayaba K-Flex pentru puntea fata, cele de pe puntea spate le am . sper sa fi facut o alegere buna revin cu detalii |
--------------------
Renault
Laguna II Ph II 1.9 Dci 96KW
Dynamique 2006
-
|
|
MeganeOwner |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 18 April 13 ![]() |
Am o rugaminte pentru cineva care s-a documentat la timpul lui, si nu a facut ca mine, de a mers pe mana mecanicilor in service
![]() http://www.pieseauto.ro/amortizoare/renaul...1651310875.html Acum, si intrebarea mea. Credeti ca am facut o alegere decenta, sau voi avea "belele" cu noile piese ? Nu stiu daca are vre-o importanta, dar uitasem sa spun ca masina a inregistrat cu succes pana acum 120k km rulati pe drumurile patriei noastre. This post has been edited by MeganeOwner: 23 Apr 2013, 22:54 |
--------------------
Renault
Megane II
2005 / Sedan / 1.5 dCi 74 kW / Expression
|
|
AdrianTM |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 9 November 11 ![]() |
Eu iti doresc sa nu ai probleme cu ele, insa trebuia sa te gandesti si la greutatea masinii, masina fiind o "mica balena". Pentru a te convinge singur de alegerea pe care ai facut-o poti merge sa-i faci un test de amortizoare si vezi ce procentaj au, eu am pe masina KYB de circa doi ani si au un procentaj de 85-93%. DRUMURILE SUNT PROBLEMA NU MASINA!
|
--------------------
Renault
Laguna
2001/2
|
|
todhiere |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 625 Joined: 8 June 09 ![]() |
Exact acum am intrat aici sa va spun ca am amortizoare boge montate de noi de fostul proprietar, cam in urma cu un an, cu factura doveditoare, si deja unul este curs, cu protectia sarita din loc. Eu unul nu le recomand pentru ca nici eu nici cel dinaintea mea nu am facut raliuri sau milioane de km. si cand am luat masina amortizoarele erau ok, aproape noi, acum insa unul e praf.
Binenteles asta nu e o regula, s-ar putea sa fi avut eu ghinion, eu am postat doar patania mea. This post has been edited by todhiere: 24 Apr 2013, 08:42 |
--------------------
Renault
Laguna
2004 dynamique 6 speed 1.9 dci 120 caluti Renault... Jean Renault
|
|
holtandrei |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 231 Joined: 13 April 13 ![]() |
Salut, eu am schimbat telescoape si arcuri spate
Arcuri am pus http://www.coil-springs.de/sites/lang/eng/produkte.html ( e combi, si deja is tara curu pe jos ca o baba ) x2 Arcuri spate Monroe Gas Tehnology x2 Arcuri fata Monroe Reflex x2 Flanse Telescop fata cu rulment x 2 Telescoapele spate erau cele orig, gata ca ziua de ieri, cel de pe dreapta fata a suferit o intalnire cu o groapa Recomand sa montati asa ceva, http://www.monroe.com/products/Quick-Strut Pe cand am aflat ca este chit complet, deja era prea tarziu, montasem ce am cumparat. Nu uitati ca arcurile nu tin o viata. Si ele trebuie schimbate dupa 8-10 ani This post has been edited by holtandrei: 24 Apr 2013, 09:05 Attached thumbnail(s) photo.JPG ( Size: 2.36mb ) Number of downloads: 604 |
--------------------
Renault
Laguna II Grandtour 2.2 DCi
2003 / Dynamique
- BH 59 EIH If there is no struggle, there is no progress.
|
|
MeganeOwner |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 18 April 13 ![]() |
[quote=AdrianTM,24 Apr 2013, 08:30]
Eu iti doresc sa nu ai probleme cu ele, insa trebuia sa te gandesti si la greutatea masinii, masina fiind o "mica balena". Sa inteleg ca respectivele amortizoare (BOGE), montate de mine ieri, nu sunt pe masura greutatii masinii ? Sau este vorba doar despre proasta calitate a acestora, caz in care, pretul destul de piperat (260 RON bucata) nu se justifica absolut deloc ![]() |
--------------------
Renault
Megane II
2005 / Sedan / 1.5 dCi 74 kW / Expression
|
|
AdrianTM |
![]()
|
MeganeOwner eu iti doresc sa nu ai probleme cu ele, dar ar fi fost mult mai indicat sa iei ceva mai de calitate KYB sau Monroe, stii am patit-o de multe ori am luat ceva mai ieftin si dupaia am dat dublu. Vezi si tu cum se comporta masina, cum o simti, si dupaia fa ceea ce ti-am spus eu mai sus, un test si vezi cat de bune sunt. Totusi pana la urma urmei e vorba si de greutatea masinii. Mecanicii in ziua de azi, daca se mai pot numii asa, ajungi sa fie ministrii la ministeru sanatatii. Rar mai gasesti un mecanic bun.
|
--------------------
Renault
Laguna
2001/2
|
|
holtandrei |
![]()
|
QUOTE(AdrianTM @ 24 Apr 2013, 12:29) MeganeOwner eu iti doresc sa nu ai probleme cu ele, dar ar fi fost mult mai indicat sa iei ceva mai de calitate KYB sau Monroe, stii am patit-o de multe ori am luat ceva mai ieftin si dupaia am dat dublu. Vezi si tu cum se comporta masina, cum o simti, si dupaia fa ceea ce ti-am spus eu mai sus, un test si vezi cat de bune sunt. Totusi pana la urma urmei e vorba si de greutatea masinii. Mecanicii in ziua de azi, daca se mai pot numii asa, ajungi sa fie ministrii la ministeru sanatatii. Rar mai gasesti un mecanic bun. Sustin colegul, multi habar nu au ce fel de piesa sa iti recomande, nu de alta, dar nu e tot una ca iei arcuri, trapeji, amortizaore pentru 1.6 16v sau 2.2 dci sau 3.0 v6 Eu zic ca nu poti monta acelas telescop sau arc pe fata cand cele 3 motorizari difer mult in greutate Mai e si faza ca ai combi sau haion, daca e combi, mai ai 50-100 kg in plus, si aia conteaza, mai ales pe spate This post has been edited by holtandrei: 25 Apr 2013, 08:57 |
--------------------
Renault
2003 / Dynamique
|
|
AdrianTM |
![]() ![]()
|
QUOTE(holtandrei @ 25 Apr 2013, 08:53) Sustin colegul, multi habar nu au ce fel de piesa sa iti recomande, nu de alta, dar nu e tot una ca iei arcuri, trapeji, amortizaore pentru 1.6 16v sau 2.2 dci sau 3.0 v6 Eu zic ca nu poti monta acelas telescop sau arc pe fata cand cele 3 motorizari difer mult in greutate Mai e si faza ca ai combi sau haion, daca e combi, mai ai 50-100 kg in plus, si aia conteaza, mai ales pe spate holtandrei ei monteaza orice, de ti-o fac sa mearga pe burta, stii cum ii banii sa mearga si tu sa mai treci pe la ei. |
--------------------
Renault
Laguna
2001/2
|
|
holtandrei |
![]()
|
Cam asa e, dar mai gasesti si oameni, greu, da gasesti
|
--------------------
Renault
2003 / Dynamique
|
|
siriteanu |
![]()
|
AMORTIZOARE KAYABA EXCEL G GAS BITUBULARE, NOI NOUTE, ARCURI TOT KAYABA.
SUNT SCHIMBATE PE MASINA DIN SEMNATURA DE O LUNA DE ZILE SI APROXIMATIV 500 KM PARCURSI .. FARA IZBITURI FARA NIMIC. MERS INGRIJIT. ESTE POSIBIL SA SCARTAIE DEJA ? am un scartait pe roata dreapta .. se aude cand ma apas pe capota ... si se lasa pe roata .. se aude si in mers This post has been edited by siriteanu: 14 May 2013, 11:00 |
--------------------
Renault
Dynamique 2006
-
|
|
PuscasMarin |
![]()
|
![]() Membru cotizant Group: Members Posts: 398 Joined: 26 February 08 From: Brasov ![]() |
QUOTE(holtandrei @ 24 Apr 2013, 08:54) Recomand sa montati asa ceva, http://www.monroe.com/products/Quick-Strut Pe cand am aflat ca este chit complet, deja era prea tarziu, montasem ce am cumparat. Nu uitati ca arcurile nu tin o viata. Si ele trebuie schimbate dupa 8-10 ani Salut, de unde as putea comanda un asemena kit complet ? |
--------------------
Renault
Laguna Expression Grandtour 1.9 dci
2004 F9Q670
|
|
postasu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.195 Joined: 23 August 11 From: Timisoara ![]() |
Asta pare a fi suspensie reglabila... sincer sa fie eu nu am prea gasit pentru laguna 2 suspensie reglabila. Poate nu am stiut unde sa caut.
|
--------------------
Renault
Laguna III
2008
- TM ...... Renault Laguna 3 Sport Tourer
2.0dci, 2008, 110kw, Cand Dumnezeu a impartit mintea a zis " Editie Limitata" |
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.521 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
QUOTE(siriteanu @ 14 May 2013, 10:49) AMORTIZOARE KAYABA EXCEL G GAS BITUBULARE, NOI NOUTE, ARCURI TOT KAYABA. SUNT SCHIMBATE PE MASINA DIN SEMNATURA DE O LUNA DE ZILE SI APROXIMATIV 500 KM PARCURSI .. FARA IZBITURI FARA NIMIC. MERS INGRIJIT. ESTE POSIBIL SA SCARTAIE DEJA ? am un scartait pe roata dreapta .. se aude cand ma apas pe capota ... si se lasa pe roata .. se aude si in mers eu am avut scartaituri, s-a dovedit a fi pivotul. pune pe cineva sa faca balans masinii, si baga-te sub ea (tu sau mecanicul). cu o injectie de 2 ml de wd40 (ar fi trbuit un ulei mai serios, dar , na) in burduful pivotului, s-a potolit. verifica si asta inainte de a schimba ceva. exista posibilitatea ca piesa sa lucreze in parametrii dar sa faca zgomot. |
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
iuli23 |
![]()
|
![]() you have to scream if you wanna go faster Group: Members Posts: 1.057 Joined: 11 April 12 From: Bucuresti ![]() |
am si eu o intrebare chiar daca nu are legatura directa cu topicul; arcurile se mai lasa in timp ca le-am montat ieri pe fata si mi se pare putin cam inalta (am pus kyb, pe ele nu aveau nici un punct colorat pe cutie era un portocaliu daca inseamna ceva)
This post has been edited by iuli23: 14 May 2013, 19:22 |
--------------------
Renault
Laguna II
2003 1.9 dci hatchback
- B-CFX
|
|
adyo |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 128 Joined: 18 February 06 From: Bucuresti (Popa Tatu-Cismigiu) ![]() |
Salut!
Se mai lasa. Si eu am pus tot KYB pe fata si statea ca un jeep. Dupa ceva timp s-a asezat. Nu o sa mai stea la fel de jos cum a stat inainte sa ii schimbi arcurile, desi tie iti placea asa ![]() Numai bine! |
--------------------
Renault
Laguna II Grandtour
2004
|
|
MariusRZR |
![]()
|
Cum se manifesta niste arcuri care trebuiesc schimbate?
|
--------------------
Renault
Laguna
1.9 dCI
|
|
siriteanu |
![]()
|
si eu sper sa se lase .
si eu am arcurile kyb noi , pe spate s-au asezat frumos, dar pe fata .. parca e ridicata pe cric .. am pus si poze pe sectiunea dedicata |
--------------------
Renault
Dynamique 2006
-
|
|
iuli23 |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna II
2003 1.9 dci hatchback
- B-CFX
|
|
MariusRZR |
![]()
|
Lasa ruperea. Se manifesta in vreun fel ? Adica se inmoaie sau se rigidizeaza?
|
--------------------
Renault
Laguna
1.9 dCI
|
|
iuli23 |
![]()
|
erau mai moi intradevar dar nu avea un semn (cel putin la mine) ca trebuie sa le schimb..erau si unele zgomote acum au mai disparut de la flanse cred sau rulmentu ala de sus ..(mi s-a spus laservice catrebuiesc schimbate si alea
|
--------------------
Renault
Laguna II
2003 1.9 dci hatchback
- B-CFX
|
|
AdrianTM |
![]()
|
Se manifesta in felul urmator: troncane de zici ca se rupe toata, practic e ca si cum ai merge cu o caruta!
|
--------------------
Renault
Laguna
2001/2
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 07:32 |