Zgomot suspensie, Bataie la trecerea peste denivelari
![]() ![]() ![]() |
Zgomot suspensie, Bataie la trecerea peste denivelari
19vik |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|||
Cypry Brasov |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 725 Joined: 4 January 13 ![]() |
Salutare! Va intreb su pe voi..masina merge perfect, nu mate nu troncane, mu scartaie cand circul la orce viteza, dar daca merg ff incet pe um drum putin denivelat se aude un zgomot destul de tare parca as cara un canal dupa mine! Zgomotul se aude in partea din spate...ce ar putea fi??multumesc
|
--------------------
DACIA
Duster
2017
|
|
Mr_X |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 398 Joined: 17 October 15 From: Brașov ![]() |
La mine se auzea la relanti de parcă aveam un canal după mine. Era o tablă mică de protecție desprinsă care bătea în țeava de eșapament (undeva pe la jumătatea mașinii).
|
--------------------
Renault
Megane II 1.6 16V
2007
|
|
freelif3 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 76 Joined: 6 May 15 From: București ![]() |
De curand am si eu un troncanit in fata-stanga. Masina a fost verificata, testata, zgaltaita, acel sunet nu se aude decat cand trec peste o denivalre sau groapa si sa am cel putin 20km/h.
Poate a mai intalnit acest sunet, troncanit. Se aude pe filmare acel troncanit https://www.youtube.com/watch?v=6gL6xTn6SEI |
--------------------
Renault
Megane III
2013 1.5 110 81kW
|
|
jas2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.382 Joined: 4 December 09 From: BUCURESTI ![]() |
Pare bataie de amortizor,dar e greu sa-ti dai seama asa.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
|
|
Toader 2009 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 20 January 09 From: brasov ![]() |
Bucsi jug motor
|
--------------------
renault
megane
2008
- BV-00-xxx
|
|
freelif3 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 76 Joined: 6 May 15 From: București ![]() |
Cam asta banuiesc si eu. S-ar fi dus cea de pe stanga. E ciudat, ca nu a dat nici un semn, ci dintr-o data a aparut acel sunet. Nici nu as vrea sa le schimb si apoi sa aflu ca alta e problema
![]() |
--------------------
Renault
Megane III
2013 1.5 110 81kW
|
|
oanavas |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 591 Joined: 14 April 09 From: Bacau ![]() |
Fa o constatare mecanica si vezi de unde e? dupa mine as zice ca e caseta de directie
|
--------------------
skoda fabia
Renault megane
2007 1,6 16 valve GPL
|
|
freelif3 |
![]()
|
Haideti ca am gasit problema. S-a rupt aproape o spira, din arcul de pe partea stanga-fata. Chiar in partea de jos. Acea parte de jos fiind imbracata in plastic, nu se auzea fier pe fier, sunetul fiind mai ciudat si te ducea cu gandul ca cine stie ce ar fi.
2017_04_13_11.03.45.jpg ( Size: 6.18mb ) Number of downloads: 989 |
--------------------
Renault
Megane III
2013 1.5 110 81kW
|
|
jas2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.382 Joined: 4 December 09 From: BUCURESTI ![]() |
Eu am auzit bataie dubla,si amortizoarele duse bat asa,si cu sonorizarea asta.Bine ca ai rezolvat,insa nu ne spui si noua costurile,so unde ai facut lucrarea ?
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
freelif3 |
![]()
|
Hristos a inviat!
Inca nu am facut lucrarea. Abia Vineri am luat de la dezmembrari arcul, verde-verde si Marti urmeaza sa ma duc in service. A fost 100 lei arcul. Manopera de inlocuire a arcului e de 100 lei, la AutoNicu&Costi Service. Aftermarket pentru verde-verde, nu am gasit nimic pe stoc. Nici de origine n-am gasit pe stoc ![]() Am scos bucata rupta, nu se mai aude acel cloncanit. Bucata rupta juca intr-o veselie la denivalari. Telescoapele, au fost schimbate acum cativa ani. This post has been edited by freelif3: 16 Apr 2017, 10:43 |
--------------------
Renault
Megane III
2013 1.5 110 81kW
|
|
freelif3 |
![]()
|
Facuta si lucrarea. Totul ok pana acum. Sper sa ma tina cativa ani buni
![]() |
--------------------
Renault
Megane III
2013 1.5 110 81kW
|
|
jas2 |
![]()
|
Bataie la denivelari mici, cu volanul stanga sau dreapta,mai mult dreapta.La denivelari mari,sau cu volanul drept,nu bate deloc.
Prima constatare in service"asa fac toate,asa este construita coloana de directie" A doua constatare"nu bate absolut nimic" A urmat si a treia constatare,la insistentele mele,cand au dat urmatorul verdict:"bataie pivoti si bucse bascula" ![]() "Inlocuim basculele cu totul" ![]() Dupa ce am citit pe aici si m-am documentat in general, am ajuns si la o parere personala... Bucsa buclucasa, a casetei de directie. Voi ce spuneti ? |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
TomachE |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 553 Joined: 20 August 15 From: Bucuresti ![]() |
Eu dupa ce am schimbat bascule (lemforder) este mult mai silentioasa trecerea peste o sina de tramvai sau o groapita etc...Am avut joc in pivot(era taiat cauciucul si s.a uzat) iar bucsile bratului erau imbatranite si incepusera sa scartaie ! Acum alta viata ! Bucsa de la caseta daca o schimbi tine fix 1 luna sau fix o mare groapa....
Este un baiat la Bursa,LiviuG (parca) si poate o avea el o bucsa mai buna,stiu ca s.a documentat foarte mult din ce material este fabricata cea originala si i.a iesit si lui ! This post has been edited by TomachE: 19 Apr 2017, 18:49 |
--------------------
Megane II
1.6/16v 82kW 112 cp Break
2005
- B 301 AAT
|
|
jas2 |
![]()
|
Da,am vorbit cu el,o sa fac un drum la Campina,insa o sa schimb basculele prima data,sunt si programat in service deja.Dupa aceea,schimb si bucsa buclucasa,ai dreptate tu...
Mulrumesc |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
Rimio de Vassur |
![]()
|
Group: Members Posts: 849 Joined: 12 August 07 ![]() |
QUOTE(jas2 @ 19 Apr 2017, 19:18) Bataie la denivelari mici, cu volanul stanga sau dreapta,mai mult dreapta.La denivelari mari,sau cu volanul drept,nu bate deloc. Prima constatare in service"asa fac toate,asa este construita coloana de directie" A doua constatare"nu bate absolut nimic" A urmat si a treia constatare,la insistentele mele,cand au dat urmatorul verdict:"bataie pivoti si bucse bascula" ![]() "Inlocuim basculele cu totul" ![]() Dupa ce am citit pe aici si m-am documentat in general, am ajuns si la o parere personala... Bucsa buclucasa, a casetei de directie. Voi ce spuneti ? Unde ai facut constatarile astea? La mine au indicat imediat pivotii si bucsele de la bascule, pentru aceleasi simptome. |
--------------------
.
.
.
|
|
jas2 |
![]()
|
Si la mine tor asta au spus.Bucsi bascule si pivoti.Merg pe mana lor(ca de obicei) si le schimb.Cred ca TRW este ok.Dupa aceea,daca e cazul,schimb si bucsa de la caseta.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
freelif3 |
![]()
|
QUOTE(TomachE @ 19 Apr 2017, 18:48) Eu dupa ce am schimbat bascule (lemforder) este mult mai silentioasa trecerea peste o sina de tramvai sau o groapita etc...Am avut joc in pivot(era taiat cauciucul si s.a uzat) iar bucsile bratului erau imbatranite si incepusera sa scartaie ! Acum alta viata ! Bucsa de la caseta daca o schimbi tine fix 1 luna sau fix o mare groapa.... Este un baiat la Bursa,LiviuG (parca) si poate o avea el o bucsa mai buna,stiu ca s.a documentat foarte mult din ce material este fabricata cea originala si i.a iesit si lui ! Unde ai schimbat bucsa de la caseta de directie? Te intreb pentru ca eu am schimbato la AutoNicu si imi spunea ca daca nu schimb si bucse cadru motor, la anul ar trebui sa schimb, din nou, bucsa de la caseta de directie. |
--------------------
Renault
Megane III
2013 1.5 110 81kW
|
|
jas2 |
![]()
|
Liviu G.in Campina.
Il gasesti pe forum. This post has been edited by jas2: 20 Apr 2017, 22:27 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
Danut 88 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 686 Joined: 26 February 11 From: Popesti-Leordeni ![]() |
Salutare, am o bataie fier pe fier cu rotile virate stanga maxim.Joc in caseta nu am, dar daca bat in bieleta e aude o bataie fier pe fier. Sa fie oare caseta? Cum se verifica bucsile cadrului motor?
|
--------------------
Dacia
Logan /exSolenza /ex1310
2007 /2003 Scala/1999 L
- IF __ PTR/IF 05 SYZ/
|
|
Liviu G |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 647 Joined: 14 July 10 ![]() |
Salut Danut 88, daca rotile sunt virate catre stanga inseamna ca axul cremaliera este iesit catre dreapta, ridica masina pe elevator sau cu ambele roti fata suspendate si cu ambele maini misca roata din dreapta stanga dreapta, daca bieleta se misca acolo unde se infileteaza cu axul din caseta clar este joc in bucsa din caseta, daca nu problema este din alta parte si trebuie vazut de unde zgomotul de fier pe fier.
|
--------------------
Renault
scenic 2
2004
|
|
jenka.e |
![]()
|
gușter de rînd Group: Members Posts: 441 Joined: 15 August 10 From: Timișoara ![]() |
După chinuri multiple, înlocuit braț dreapta, bucșe bara antiruliu, bucșa caseta direcție, tampoane motor, amortizoare, rulmenți + flanșe amortizoare, bielete de toate felurile ... și troncăneala continua ... am constatat, conform metodei „prin eliminare” consecutivă, ... că mecanicul meseriaș a uitat să strîngă bine piulițele de la capetele amortizoarelor.
Am strîns piulițele cf caiet sarcini și .... s-a făcut liniște. Am altă mașină Sfat personal: orice ar spune „meseriașii”: ori faceți singuri treaba (cu excepția montării amortizoarelor, celelalte le fac eu singur),ori stați lîngă meseriaș și vedeți ce face. Altfel riscați să rămîneți cu șuruburi lipsă sau cu piulițe nestrînse. Toate cu urmările aferente. Baftă! This post has been edited by jenka.e: 25 Apr 2018, 23:42 |
--------------------
RENAULT
MEGANE II (2.1) Sedan
2005 1,6, 16V, 113CP-(83kW) 150 050 km
|
|
dragobette98 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 23 January 17 ![]() |
Salut, am si eu un megane 2. Am schimbat urmatoarele:
- caseta directie (noua nu cu piesa la schimb) - capete bara - bielete (au venit cu caseta) - flanse - amortizoare - arcuri tot se aude bataia asta metalica. Am citit despre bucsa de la cadru, cred ca pe ea urmeaza sa ma axez. Am de asememnea si un zgomot mic de la culisele de la etrieri (poc-poc) cand imping si trag de etrier pe directia discului). Vreau sa o pun o data la punct. Am ce sa mai schimb la ea - ma refer la bucse, la bascule ? Mie mi se pare ca bate metalic cand iesi din gropi nu cand intri in ele, nu conteaza viteza conteaza adancimea gropii din cate am vazut. Mi-am propus sa mor linistit cand o pun la punct. Ma asteapta nemurirea This post has been edited by dragobette98: 27 Feb 2021, 15:04 |
--------------------
renault
Megane II
2006
- B61MCV
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 05:17 |