Troncanit/pocnit fata la trecerea peste denivelari
![]() ![]() ![]() |
Troncanit/pocnit fata la trecerea peste denivelari
Sebz |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 13 September 10 From: Sibiu ![]() |
|
||
--------------------
renault megane II
renault megane II
2004 MEGANE II 1.6 16V 2004
|
|||
valian |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 21 November 06 ![]() |
La mine a fost de la servo, de la motorasul electric care asista directia. Am avut aceleasi simptome la acelasi numar de km.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2007 EXPRESSION
|
|
Sebz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 13 September 10 From: Sibiu ![]() |
Nu inteleg cum ar putea motorul de pe coloana de directie ,care este in habitaclu ,sa se auda ca o troncaneala la roti in exterior.
Oricum,cum l-ai rezolvat si cat te-a costat? |
--------------------
renault megane II
renault megane II
|
|
xavyi |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 17 May 08 From: TG MURES ![]() |
din pacate si la meganul meu se aud aceleasi zgomote cand trec peste denivelari.
acum am 44000 de km si pe la 25000 am schimbat caseta de directie in garantie pentru aceste zgomote. totul a fost ok pana la sfarsitul iernii cand a inceput iar sa se auda. nu asta este problema, pt ca la drumurile pe care le avem nu ma mira nimic. problema este ca la revizia de 1 an(aprox 42000 km) am semnalat aceste zgomote dar "expertii" renault de la Lion Tg Mures au spus ca masina este in stare foarte buna si nu are nimic la directie( masina aflata in garantie pana in 2012). am insistat si cam de o luna ma duc saptamanal la service ca sa semnalez aceasta problema. in final au a luat decizia sa schimbe iar caseta de directie, amortizoare spate si rulmentii de la amortizoarele fata pe garantie. din pacate problema nu s-a rezolvat si aceste zgomote au reaparut imediat. ma duc din nou la service si surpriza:trebuie din nou schimbata caseta de directie(defect de fabricatie). ma intreb si eu ce rost au reviziile pe care le facem, ce rost are sa folosim piese de origine care vin gata defecte sau tin doar 3 saptamani? eu m-am hotarat ce fac. o sa dau in judecata renault romania si service-ul din Tg Mures. sper sa am succes si astept sialti oameni nemultumiti in aceasta actiune. |
--------------------
RENAULT
MEGANE
- MS-77-ACB
1,6 16VPrivilege 2008
|
|
Sebz |
![]()
|
Nu te mai chinui sa schimbi de n-ori caseta de directie ca nu este aia. Exact asa este si la mine ,n-teste si nu se gaseste problema, toti imi spunca nu bate nimic si ca este perfecta directia.Maine am programare la renault in sibiu pt o diagnoza si la cel mai mare service din sibiu. Sa vedem poate unu din ei o vor scoate la capat.
Revin cu noutati. |
--------------------
renault megane II
renault megane II
|
|
xavyi |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 17 May 08 From: TG MURES ![]() |
este caseta pt ca am vazut la diagnoza cu este un joc acolo. acum astept doar sa ajunga piesa comandata la service.
dupa ce am schimbat-o prima data masina era ca noua. ultima caseta era clar defecta.ce nu inteleg eu cum de trece de ctc o piesa care nu este deloc ieftina pt client. noroc cu garantia extinsa ca altfel.... This post has been edited by xavyi: 30 May 2011, 19:36 |
--------------------
RENAULT
MEGANE
- MS-77-ACB
1,6 16VPrivilege 2008
|
|
Sebz |
![]()
|
Te cred dar este absurd sa se strice de 3 ori in 44k km. Eventual poti sa faci un sacrificiu sa schimbi bucsa din CD la dl Liviu G. Costa 150 ron cu manopera cu tot.
Si inca o chestie, pune-i sa verifice bucsile de la bara stabilizatoare. This post has been edited by Sebz: 30 May 2011, 19:41 |
--------------------
renault megane II
renault megane II
|
|
xavyi |
![]()
|
o sa vedem dupa ce schimba caseta ce se mai aude.
oricum am fost la avocat si se va ajunge la proces. eu nu mai pot tolera nesimtirea lor. la fel a fost si cu primul megane(clasic din 2002 1,6 16v). sunt 9 ani de nesimtire.cineva trebuie sa si plateasca pt asta si m-am saturat sa fiu eu ala This post has been edited by xavyi: 30 May 2011, 19:44 |
--------------------
RENAULT
MEGANE
- MS-77-ACB
1,6 16VPrivilege 2008
|
|
moreinffo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 293 Joined: 21 April 09 ![]() |
coloana de directie in ce stadiu este? la mine a crapat la 21000km si nu a mai intrat pe garantie.
|
--------------------
RENAULT
MEGANE 1.6 16V
B99W_G
|
|
xavyi |
![]()
|
tot ce face parte din trenul de rulare,inclusiv directia, amortizoare, la mine prin contract este garantata 4 ani sau 50000 de km.
nu am avut discutii pana acum legat de garantie cu cei de la service.eu sunt nemultumit doar de caliatea pieselor si de pretul exagerat uneori. garantia trece si dupa ce fac? cu piese aftermarket am deja experienta negativa si nu am curaj This post has been edited by xavyi: 30 May 2011, 19:52 |
--------------------
RENAULT
MEGANE
- MS-77-ACB
1,6 16VPrivilege 2008
|
|
Sebz |
![]()
|
Verdictul in urma testarii de azi a fost bielete antiruliu si bucse bara stabilizatoare. Bucsile mi s-au parut cam scumpe asa ca daca are cineva o pereche de vanzare sa-mi spuna.
|
--------------------
renault megane II
renault megane II
|
|
99AIM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.134 Joined: 26 June 05 ![]() |
|
--------------------
Clio III ph 1
Renault Fluence ph 2
- CT 99 xxx
1.6 dci Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
|
|
Sebz |
![]()
|
Nu am spus ca nu te cred ,dar eu i-am spus mecanicului de 3 ori sa le verifice si mi-a spus ca-s ok.
Oricum nu mai sunt sigur de nimik. Adun niste banuti ,le rezolv si pe astea si vedem daca am scapat de troncaneala sau nu... This post has been edited by Sebz: 1 Jun 2011, 10:18 |
--------------------
renault megane II
renault megane II
|
|
emix_dary |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 4 October 10 From: Resita ![]() |
Salut.am avut si eu probleme cu troncanitul,partea fata .am verificat masina la multi mecanici si fiecare spunea probleme diferite.prima problema am gasit-o singur.aveam montate bielete antiruliu pe Meganul meu cu garda marita la sol(bielete pt garda joasa care sunt mai lungi cu 2 cm).le-am schimbat cu cele de dimensiune normala si a disparut troncanitul.bieletele fiind mai lungi bateau in brate la fiecare denivelare.inainte de asta am schimbat si bucsele de la bara stabilizatoare dar in zadar pentru ca erau bune cele de pe masina, doar ca ne prostesc mecanicii si la jumatate de an a inceput un scirtiit si usor usor se accentua un troncanit.ca zilele trecute consultind alt mecanic sa descoperit ca de la schimbarea bucselor stabilizatoare nu a fost pus la locul initial cadrul h(jugul )si lovea in altceva,ceea ce producea si zgomotul.sa repus jugul la locul si dimensiunea ce trebuia si au disparut zgomotele.sper sa nu mai apara alte zgomote.Va urez drum bun.
|
--------------------
Renault
Megane
- ozn
1,5dci 2006
|
|
ritter |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.169 Joined: 17 February 10 ![]() |
QUOTE(Sebz @ 28 May 2011, 00:22) Le-a verificat si sunt ok. Ce imi mai trece prin cap sunt flansele(cand am schimbat amortizoarele , am schimbat doar rulmentii) si bieletele antiruliu. Masina are 83.000 km Flansele sunt niste bucati de tabla, nu are ce sa se strice la ele; daca vrei sa arunci banii pe geam sunt 650 buc la Renault.... QUOTE(moreinffo @ 30 May 2011, 19:47) In ce sens a crapat ? Ce anume s-a stricat efectiv ? <span class='edit'>23 Jun 2011, 06:38:</span> QUOTE(Sebz @ 30 May 2011, 19:37) Te cred dar este absurd sa se strice de 3 ori in 44k km. Eventual poti sa faci un sacrificiu sa schimbi bucsa din CD la dl Liviu G. Costa 150 ron cu manopera cu tot. Si inca o chestie, pune-i sa verifice bucsile de la bara stabilizatoare. Acuma o intrebare de om idiot: daca nu am nicio problema cu CD, sa-i schimb bucsa aceea celebra preventiv ?! PS cu toate ca am pus masina in vanzare, dar io's d'ela tipicar..... This post has been edited by ritter: 23 Jun 2011, 06:40 |
--------------------
Fost Renault
Megane 2.2 Bicorp 1.6 16V
2007 Sport Dynamique
|
|
ctlnext |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 13 December 08 ![]() |
De vreo 2 luni imi troncane si mie destul de tare, am fost atent si troncanitul vine de pe dreapta fata. Tin sa mentionez ca am schimbat cam tot pe fata (stanga, dreapta). Am ridicat masina pe cric, mai intai pe dreapta de unde mi s-a parut ca este problema. Se simte un joc cand misc de roata stanga dreapta, dar nu este mare. Dupa care am ridicat-o si pe stanga unde jocul este semnificativ mai mare si se aude si un clanc ciudat (am atasat un filmulet). Pe langa astea am verificat surublul de la caseta, care este super strans si am verificat bucsa de la coloana de directie, care se prezinta in stare buna. Va rog sa va dati si voi cu parerea si ce as putea remedia ca sa nu mai faca asa. Sa fie oare tot bucsa din caseta ?
This post has been edited by ctlnext: 23 Jun 2011, 17:57 |
--------------------
Renault
Megane
2.1 Renault Megane II 2004 1.5dci
|
|
georgerusu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 256 Joined: 29 December 10 From: iasi ![]() |
dupa zgomot seamana cu ce-mi facea mie. eu am rectificat caseta de directie la un meserias foarte ieftin si am schimbat bieletele antiruliu. LINISTE TOTALA!
|
--------------------
renault
megane II
2005 coupe 1.5dci
|
|
ctlnext |
![]()
|
Cat ti-a luat de rectificat ?
|
--------------------
Renault
Megane
|
|
buzasparta |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.261 Joined: 25 August 07 From: Judetul Romanica ![]() |
nu prea pare sa se miste bieleta si capul de bara odata cu fuzeta.incearca sa iti dai seama cam unde bate.urcata pe rampa cineva sa traga de roata si tu sa vezi unde bate.eu cred ca e capul de bara partea de pe fuzeta aia cu pivotul.daca era altceva trebuia sa se miste tot ansamblul: fuzeta , cap bara si bieleta.
|
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
- GL06cxx
2007 expression President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94 |
|
ctlnext |
![]()
|
Capul de bara este schimbat de mine personal acum vreo 400 km. Parerea mea este ca se misca din caseta. Am tras de tot ce se putea pe acolo,nu se misca nimic.
|
--------------------
Renault
Megane
|
|
nonic |
![]()
|
![]() Together we can do more Group: Members Posts: 3.964 Joined: 22 May 09 From: Ploiesti ![]() |
Am impresia ca este bieleta de directie.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 1.5 dci
2004 Privilege Sedan
|
|
gttoma |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 29 August 05 ![]() |
QUOTE(ctlnext @ 23 Jun 2011, 17:56) De vreo 2 luni imi troncane si mie destul de tare, am fost atent si troncanitul vine de pe dreapta fata. Tin sa mentionez ca am schimbat cam tot pe fata (stanga, dreapta). Am ridicat masina pe cric, mai intai pe dreapta de unde mi s-a parut ca este problema. Se simte un joc cand misc de roata stanga dreapta, dar nu este mare. Dupa care am ridicat-o si pe stanga unde jocul este semnificativ mai mare si se aude si un clanc ciudat (am atasat un filmulet). Pe langa astea am verificat surublul de la caseta, care este super strans si am verificat bucsa de la coloana de directie, care se prezinta in stare buna. Va rog sa va dati si voi cu parerea si ce as putea remedia ca sa nu mai faca asa. Sa fie oare tot bucsa din caseta ? Si mie imi facea EXACT acelasi zgomot. Am schimbat bieletele anti-ruliu si s-a linistit. Ca sa fii sigur ca bieletele alea sunt incearca sa misti masina stanga-dreapta. La mine se auzea destul de tare. Mecanicul doar a pus mana pe bieleta, a tras un pic de ea si ... a reprodus zgomotul acela, de metal pe metal. |
--------------------
Renault
Megane II Sedan
2005 Renault Megane II Sedan
Confort Expression 1.5 dCI, 100 CP, 2005 |
|
ctlnext |
![]()
|
Cum scap de la serviciu ma duc sa trag iar de toate fiarele. Daca ar fi bieletele ar fi bine...
|
--------------------
Renault
Megane
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Cand ai schimbat capul de bara trebuia sa schimbi si bieleta.
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
Cristi A |
![]()
|
![]() Impatimit Group: Members Posts: 410 Joined: 20 April 09 ![]() |
Fii atent la bieleta antiruliu, nu cea care iese din caseta de directie. Cea antiruliu o poti verifica doar dand roata jos, o prinzi de partea din jos si tragi si impingi perpendicular cu masina. La mine acolo a fost problema.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005 Privilege
|
|
ctlnext |
![]()
|
Azi am dat roata jos si am tras de bieleta in toate sensurile, dar nu are nici un fel de joc.
|
--------------------
Renault
Megane
|
|
Sebz |
![]()
|
La mine daca stau pe loc cu rotile maxim dreapta ,dupa care virez max stanga si plec de pe loc se simte ca si cum pleaca roata dreapta .Valabil si invers .Zici ca nu ar fi stransa sau ar avea un groaznic 8.
|
--------------------
renault megane II
renault megane II
|
|
ctlnext |
![]()
|
Sebz ,o posibilitate ar fi sa iti alunece pe cauciucuri, sa flambeze cauciucul sub janta.
|
--------------------
Renault
Megane
|
|
Sebz |
![]()
|
Categoric nu e aia.
|
--------------------
renault megane II
renault megane II
|
|
Sebz |
![]()
|
Am fost azi la Bosh car service unde mi-au schimbat bieletele antiruliu.Nu acestea erau devina si sa ajuns la concluzia ca sunt bucsile de la cadrul motor.
|
--------------------
renault megane II
renault megane II
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 05:19 |