Reglare suspensie sport
![]() ![]() ![]() |
Reglare suspensie sport
UXE |
![]()
|
||
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|||
verde |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.131 Joined: 5 September 06 From: Pitesti ![]() |
|
--------------------
megane 3 /clio 4
....dci 110 /1,2aspirat
....2015 /2017
|
|
BannedHost |
![]()
|
![]() Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva Group: Members Posts: 2.702 Joined: 14 September 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
Recomand FK ... pentru buget mediu....
|
--------------------
Renault
Laguna
2007 / 2.0 DCi / ~ 180 de hamsteri dopați
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
M-am gandit sa pun niste furtun de cauciuc pe spirele arcurilor de pe spate. Oare in felul acesta imi voi atenua zgomotele ?
![]() |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Se atenueaza cu siguranta...pana dai in cateva gropi si se distruge invelisul de cauciuc.
|
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
UXE |
![]()
|
Un 2-3 mm grosime pe spira si mai multa grija pe viitor eu zic ca o sa tina.
This post has been edited by UXE: 2 Oct 2014, 09:47 |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Bai uxe, ca sa mai elimini o potentiala sursa de troncanit pe fata, verifica (cu roata suspendata) daca troncanitul nu vine de la culisele etrierului. La o masina de 10-12 ani e perfect normal ca etrierul sa troncane, din pacate...asta e solutia tehnica. Desi constant am gresat culisele ca mereu sa aiba vaselina in burdufe, si-au facut joc in etrier.
Recomand acum vaselina cera-tec, de la pagid, textar, ate. Vallixx, daca nu ti-ai luat inca amortizoare spate, stiu exact ce cauti... ![]() |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
UXE |
![]()
|
De care culise zici? Io am etrieri de logan
![]() |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Bine mah esti smeker
![]() |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.549 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Nu mi-am luat inca amortizoarele spate. Ma tenteaza ce spui tu, as mai rigidiza un pic masina dar as fi vrut sa nu o cobor sau sa o fac prea rigida. Evidnet ca nu te mai intreb daca codul ala se potriveste la mine ca banuiesc ca ai verificat.
Intrebarea ar fi, sa le schimb si pe fata daca tot schimb? Arcurile le las stock sau sa umblu si la ele? |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
hellcat |
![]()
|
Pai tocmai de asta ti-am recomandat niste amortizoare de bicorp, sa n-o faci prea rigida si nici sa ti se lase de fund...oricum asta nu se va intampla daca pastrezi arcurile.
Pe fata nu trebuie sa le schimbi daca n-ai probleme. Iar arcurile lasa-le pe cele ale masinii, sunt f bune pt drumurile noastre. |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
|
|
RazvanF |
![]()
|
![]() Tech Group: Members Posts: 2.284 Joined: 25 March 14 ![]() |
QUOTE(UXE @ 2 Oct 2014, 07:56) M-am gandit sa pun niste furtun de cauciuc pe spirele arcurilor de pe spate. Oare in felul acesta imi voi atenua zgomotele ? ![]() Daca invelesti spirele in cauciuc atunci arcul nu isi mai poate face treaba, deoarece spirele se vor atinge intre ele, iar daca invelisul de cauciuc va fi pe prima sipra de sus si pe ultima, cea de jos, atunci masina se va inalta putin, crede-ma ca am avut asa pe fosta masina. Cel mai corect este sa ai distanta egala intre spire, mai sunt unele arcuri care incep cu distanta mica intre spire pe la mijloc se mareste distanta iar spre final revine cum a inceput, eu unu nu am incredere intr-un astfel de model de arc. Si tot cu invelitul de spire, poti rigidiza arcul si iar apare o problema, arcul daca este prea rigid va avea tendinta de a rasturna masina in viraje stranse pe motiv ca nu se poate comprima cat are nevoie, iar la o masina cu punte pe spate (fata de cea cu suspensie independenta) sansele cresc. |
--------------------
Dacia
Logan MCV Stepway X52
2017 1.5dCi 90 cp VW Polo Comfortline 2017 1.2TSI 90 cp 7-speed DSG
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan. |
|
eviltuning |
![]()
|
![]() 峠ドライバ Group: Members Posts: 494 Joined: 28 November 10 From: Brasov ![]() |
Mergi fara reglajele de pe spate si vezi ce se intampla.Poate ti-au trimis astia doar arcuri sport nu pentru reglabila
|
--------------------
Renault
Megane 99' 2.o 16s RXE /
Laguna 08' 2.0 16v TCe GT
- BV 99 EVL
|
|
UXE |
![]()
|
RazvanF , tu ai vazut cum sunt arcurile mele? Spirele din mijloc se ating. Nu imi pun problema de rasturnare, nu fac curse pe sosea. Chiar daca arcurile se vor inalta putin, le pot regla mai jos sau cum spunea eviltuning sa renunt la piulitele de reglaj. Stiu deja pe cineva care a facut asa ceva pe un symbol si mi-a recomandat.
Eviltuning, problema nu cred ca e pozitia arcului (cu sau fara piulitele de reglaj) , eu tin sa cred ca este construit prost. |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
RazvanF |
![]()
|
![]() Tech Group: Members Posts: 2.284 Joined: 25 March 14 ![]() |
Acum am vazut cum arata....Am cautat pe ebay arcuri sport, dar nu am gasit modelul care il ai, toate par a fi cu aceeiasi distanta intre spire 40-45mm si 30mm.
|
--------------------
Dacia
Logan MCV Stepway X52
2017 1.5dCi 90 cp VW Polo Comfortline 2017 1.2TSI 90 cp 7-speed DSG
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan. |
|
eviltuning |
![]()
|
![]() 峠ドライバ Group: Members Posts: 494 Joined: 28 November 10 From: Brasov ![]() |
Simplu.arcuri de ta-tehnix ca sunt altfel construite si sunt si mai scurte poate poate scapi de problema
![]() |
--------------------
Renault
Megane 99' 2.o 16s RXE /
Laguna 08' 2.0 16v TCe GT
- BV 99 EVL
|
|
UXE |
![]()
|
Am facut ieri un test de amortizoare si rezultatul a fost foarte bun. In timpul testului nu s-a auzit nici un zgomot. Mai continui cu investigarea. Probabil ca urmatorul pas este sa pun camera.
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
UXE |
![]()
|
Am decis sa renunt la arcurile cu reglaj si sa le schimb cu arcuri sport. Amortizorul sport va ramane si el. Stiu ca arcul de pe suspensie este un pic mai scurt , dar cu tot cu piulita de reglaj ar veni cam ca arcul sport. Sper sa scap de problema.
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
BannedHost |
![]()
|
![]() Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva Group: Members Posts: 2.702 Joined: 14 September 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
Sa pui poze dupa operatiune !
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
eduardsebe |
![]()
|
![]() Membru Expressionist Group: Members Posts: 2.150 Joined: 19 September 08 From: Bucuresti ![]() |
Eu inca investighez problema cu trosnitul de pe fata al arcurilor la viraje pe loc si de ce dupa trosnit imi trage rau de tot stanga sau dreapta in functie de ce sens am rotit volanul inainte sa trosneasca,pana acum remediul a fost sa rotesc volanul in sens invers,sa trosneasca din nou si sa isi revina.
Ca idee,flansele sunt noi,oem. |
--------------------
Seat
Leon FR 184
2015
|
|
UXE |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
UXE |
![]()
|
Cateva noutati, concluziile le trage fiecare dupa mintea proprie:
1. Am montat arcurile FK, troncanitul nu a disparut. 2. Am pus amortizoarele stock. Troncanitul a disparut, rigiditatea pe curbe nu am pierdut-o si nici la apasare (poate doar sa fie cu 15% mai moi decat cu amortizoarele sport). Am facut o poza la repezeala cu o persoana de 100kg asezata in portbagaj ![]() 20141204_200733.jpg |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
UXE |
![]()
|
Ce parere aveti de amortizoarele Gabriel? https://www.youtube.com/watch?v=vpaG-q-0aG0
Reclama spune ca ar fi mai bune decat cele originale din cauza ca au piston acoperit cu chrom. |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
alexgeogabriel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.418 Joined: 24 September 11 From: Bucuresti ![]() |
Mai bine pui totul stock inapoi pe masina, de cand tot faci teste:). Nu o zic ca o rautate.
|
--------------------
Renault
Symbol
2007, 1.4, 75cp, 8v
- -
|
|
UXE |
![]()
|
Aaa nu, ca imi place
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
BannedHost |
![]()
|
Pune poze in sectiunea dedicata !!
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
UXE |
![]()
|
Pai daca ziceai ca vrei reglabila nu imi mai comandam eu arcuri.. le cumparam de la tine
![]() |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
BannedHost |
![]()
|
Mi-a venit pe moment ideea. Sorry. Daca stiam te anuntam. Oricum arcurile le pun de vanzare dupa ce pun sus reglabila sa vedem cum sta, adica maine
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
UXE |
![]()
|
Dar tu cat ai distanta intre gauri la amortizoare? 58mm?
Sa pui si matale poze la sectiunea dedicata ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
BannedHost |
![]()
|
La 1.2 e de 52, amortizoarele bineinteles ca au venit la 58, dar am facut si unghiul de cadere reglabil (gaura de prindere) de la 58 la 52 mm la amortizorul sport. Momentan nu am facut la exterior poze doar la interior ... garda la sol a mai scazut cu 2 cm pe fata si pe spate cu 1(toate lasate maxim jos. PE fata nu mai pot lasa mai jos ca daca o ridic pe cric arcurile joaca), diferenta se simte foarte tare mai ales pe spate. Arcurile sport sunt de vanzare
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 04:51 |