Scaun copii cu sistem isofix, întrebări și răspunsuri
![]() ![]() ![]() |
Scaun copii cu sistem isofix, întrebări și răspunsuri
aaddrryyss |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 227 Joined: 26 June 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1410
2001 / Renault Megane 1.5 dci 85CP Privilege 2007
|
|||
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
O ocazie foarte buna pentru cineva care cauta scaun cu prindere ISOFIX: magazinul Mothercare din complexul Feeria Baneasa, pret 990 RON la care se mai adauga o reducere de 10% cica, asta era pretul verificat de mine azi. Vanzatoarea nici nu stia ca are prindere ISOFIX, a trebuit sa-i arat si sa-i explic eu
![]() Scaunul este similar cu BRITAX ROMER DUO PLUS care se vinde in reteaua Renault si in alte retele de dealeri autorizati (VW, de ex., Opel, etc.). Nu sunt sigur ca este identic cu al meu dar este foarte asemanator, are aceleasi centuri, acleasi abtibilduri pe laterale, acelasi sistem de prindere ISOFIX + sistem de prindere cu centura de siguranta, etc. Este branduit Mothercare si modelul se numeste MACH, sper sa fi retinut corect. Cautati aici in topic pozele puse cu scaunul meu si va dati seama despre ce este vorba. Scaunul de la Mothercare nu are cureaua top tether, dar ea nu este obligatorie pt Megane. Este o ocazie foarte buna, eu nu as sta pe ganduri prea mult daca as fi in cautari de asemenea produs, sper sa vada mesajul cineva interesat si sa-l fi putut ajuta. |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
gabriel05 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 369 Joined: 28 March 07 From: Bucuresti ![]() |
Cei ce ati mai calatorit prin strainataturi insotiti de copii credeti ca pentru un copil de 3 ani si 7 luni care are 17 kg. este suficient un inaltator auto sau trebuie neaparat scaun? Vreau sa dau o fuga pana in Grecia si nu stiu ce sa fac. Daca pun scaunul in spate nu mai ramane loc pt. sotie si celalalt copil de 10 ani... La greci e problema... cu "tatko smurf" rezolv cu 20 de euro
![]() |
--------------------
Renault Megane
Sedan Manager
Mai 2007 1,5 dci 85 CP rouge vif
|
|
PhilipMorris |
![]()
|
![]() dependent de internet banking Group: Members Posts: 708 Joined: 14 November 07 From: Where the streets have no name ![]() |
Pentru siguranta copilului - TREBUIE scaun.
Oricum, la 3 ani si 7 luni (sub 18 kg) cam toate tarile cer scaunel ![]() |
--------------------
MK2
Black panther, sexiest hatchback ever
TiVCT Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
|
|
valeron_x |
![]()
|
![]() dintre plebei Group: Members Posts: 198 Joined: 28 March 07 From: Pristina, Kosovo ![]() |
ai gasit o solutie romaneasca, sa fie copilul in siguranta dai 20 de euro, buna combinatie. sa te uiti sa fie bancnota cu airbag, ca sa n-ai surprize
![]() |
--------------------
Renault
Clio III
2006 1.4 16V
- B 80 CTN
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(gabriel05 @ 23 Jul 2009, 22:09) Cei ce ati mai calatorit prin strainataturi insotiti de copii credeti ca pentru un copil de 3 ani si 7 luni care are 17 kg. este suficient un inaltator auto sau trebuie neaparat scaun? Vreau sa dau o fuga pana in Grecia si nu stiu ce sa fac. Daca pun scaunul in spate nu mai ramane loc pt. sotie si celalalt copil de 10 ani... La greci e problema... cu "tatko smurf" rezolv cu 20 de euro ![]() nu cred ca pe grecia-bulgaria te va intreba nimeni nimic legat de scaun copil etc. ... oricum, nici nu te opresc daca nu faci vreo "boacana" mai departe este decizi ta privind siguranta copilului dar (avand in vedere ca eu am un copil de 5.5 ani si plec in Europa de Vest m-am documentat ceva) iti spun ca dpdv legal inaltatorul nu te va scapa de amenda la un control la sange ... cel putin in Germania, Austria etc.! de asta se vor lega prima data! ... copilul pare sa se incadreze cu greutatea in categoria inaltatorului dar la varsta absolut deloc; apoi, l-ai pus pe inaltator in masina sa vezi cum ii vine centura de siguranta a masinii? ca daca il gatuie cat de putin, atunci pa! al meu e mai slabut dar destul de inalt si sunt la limita in privinta centurii si a gatului si se incadreaza perfect in limitele recomandarii inaltatorului (>5 ani, >15 kg) si am emotii cand ma gandesc ca voi traversa Ungaria, Austria, Germania pe de alta parte, inaltatoarele (cel putin cele certificate - CEE 44bla-bla-bla) sunt absolut legale daca copilul se incadreaza in parametrii, mai putin comode pt. copii fata de scaune, mai comode pt. parinti decat scaunele si ofera copilului corect amplasat si legat cu centura masinii o siguranta identica (unii zic mai mare) ca a unui copil in scaun sau ca a unui adult aflat pe bancheta din spate si asigurat cu centura am vazut chiar ca Volvo produce masini cu banchetele din spate fractionate in 3 parti, cele de pe laterale putand fi ridicate independent in 2-3 (parca) pozitii astfel incat copii peste o anumita varsta/greutate pot fi asigurati cu centurile masinii fara a mai fi nevoie de un inaltator separat ![]() tu hotarasti cum faci cu siguranta copiilor tai, nu e sigur ca scapi cu 20 eur (costul unui inaltator - eu chiar am dat mai putin pe unul certificat CEE prinzand o promotie MiniBlu) si-ti inteleg perfect situatia cu spatiul etc. apropo, prin Romania mergand nu am folosit mult timp absolut nimic pt. copilul meu (o incadrez la "am fost un dobitoc") si s-a intamplat o singura data, in oras, la 30 km/h (poate chiar mai putin) sa pun o frana ceva mai brusca .... copilul cu ma-sa in spate, pe bancheta ... s-a dus plodu' (ma-sa nici n-a avut timp sa vada macar "spectacolul") instant jos intre bancheta si scaune - cu noroc, nu s-a lovit ... iti imaginezi la viteze mai mari (nu zic mai mult) cam ce se intampla? buuun ... il pui in scaun sau pe inltator acum ... daca nu l-ai invatat de mic cu asa ceva, va fi un chin sa-l tintuiesti acum in asa ceva si cu centuri etc. - AVIZ AMATORILOR! This post has been edited by crisolro: 24 Jul 2009, 07:55 |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
- cu nr absolut normal Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.330 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
In Grecia daca copilul nu este in scaun iei o amenda de te ia cu ameteli... si pe buna dreptate.... doamne fereste de un accident...
De ce nu sta sotia cu tine in fata si copii in spate? unul in scaun si unul cu centura?? This post has been edited by cj98czh: 24 Jul 2009, 07:49 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
si cj98czh are dreptate: in grecia "apa e mai calda" decat in bulgaria, e aproape la fel de calda ca in Europa de Vest
![]() ![]() mai tolereaza ei pe la turisti una-alta dar daca e sa te arda, te ard rau de tot! recunosc ca nu mai sunt la zi cu legislatia, cel putin nu in detaliu asa ca intreb si eu: daca tot suntem in UE si s-au armonizat legile cu cele UE ba chiar s-au adoptat cele UE complet etc. ... nu cumva aceste scaune, inaltatoare sunt/ar trebui sa fie obligatorii si pe la noi? mi-e clar ca legile nu sunt chiar 100% UE (dovada: legalitatea detectorului de radar in Romania, nu si in alte tari UE) dar stie careva sigur (fara sa caut juma de zi cu gugal) ce spune legea in Romania la capitolul asta: copii, scaune, inaltatoare? This post has been edited by crisolro: 24 Jul 2009, 08:07 |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
- cu nr absolut normal Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
gabriel05 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 369 Joined: 28 March 07 From: Bucuresti ![]() |
valeron_x, stai calm, nu te aprinde asa usor... o sa vezi si tu, daca o sa calatoresti pe la "fratii" bulgari, daca te opreste militia, o sa dai si tu 'taxa' de 20 de euro chiar daca ai fi cel mai corect si cel mai curat sofer din univers! Asta se numeste predestinatie!
![]() cj98czh, m-am gandit si la varianta cu sotia pe locul din fata si copiii in spate, dar nu e asa usor cum pare. Copiii nu se vor intelege intre ei pe asa o distanta lunga. Chiar azi am distrus o carte scrisa de un celebru pediatru in care scria ca diferenta ideala intre copiii dintr-o familie este de 7 ani! ![]() |
--------------------
Renault Megane
Sedan Manager
Mai 2007 1,5 dci 85 CP rouge vif
|
|
PhilipMorris |
![]()
|
![]() dependent de internet banking Group: Members Posts: 708 Joined: 14 November 07 From: Where the streets have no name ![]() |
QUOTE(NadaLina @ 21 Jul 2009, 18:16) Amenda, sincer, mi se pare cel mai mic accident care se poate intampla. Nu vreau sa dezvolt pe tema asta. Drum bun si fara evenimente! ![]() |
--------------------
MK2
Black panther, sexiest hatchback ever
TiVCT Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
|
|
valikris2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 944 Joined: 11 November 05 From: roman,neamt ![]() |
pana la urma scaunul pentru copii incepand de la 1 an sa zicem, trebuie sa aiba prinderea isofix la imbinare dintre spatar si sezut plus centura care se prinde in porbagaj, sau merge si fara centura, vad ca sunt unele scaune care au centura respectiva altele care nu o au
|
--------------------
megan sedan
manager 1.5 dci, 85 cp
26-10-2007
- -
|
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Raspunsul la intrebarea asta il gasesti numai verificand informatiile date de cei doi producatori, respectiv masina + scaun isofix. Parca pe site-ul EuroNCAP era un table de genul asta, da-i cu google si o sa gasesti ceva.
De exemplu, la Megane 2 nu este obligatoriu sa folosesti si centura cu prindere in portbagaj, dar este RECOMANDAT. |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.723 Joined: 26 February 05 From: .sk ![]() |
uite ca trebuie sa ii iau alt scaun de masina la barosan... cel de pana acum era in pachet cu caruciurul si nu avea ISFOX... acum vreau unul cu ISOFIX... oferta nu este chiar asa de variata... ce recomandati?... ce am am gasit:
1. besafe: http://www.besafe.ro/?action=produse&phase=4 2. chicco: http://www.chicco.ro/produse/anteprescolar...antic-1133.html astept sfaturi... |
-------------------- Laguna II.2 INITIALE 2.0dci 150CP, 2007
|
|
daniel4ro |
![]()
|
![]() forumist anti Group: Members Posts: 1.166 Joined: 16 September 07 From: B U Z Ă U city ![]() |
incearca o cautare pe Google dupa Britax Romer
am un scaunel de la ei, ce-i drept luat SH de la un forumist, fetita mea se simte foarte bine in el. daca nu ai idei preconcepute, incearca sa gasesti unul folosit, nou mi se pare prea scump, acum depinde de fiecare http://www.scauneauto.ro/scaune-auto-grupa-1.html This post has been edited by daniel4ro: 10 Oct 2009, 14:14 Attached thumbnail(s) DSC01361.JPG ( Size: 283.6k ) Number of downloads: 2219 IMG_2756.JPG ( Size: 4.17mb ) Number of downloads: 2248 |
--------------------
Renault
Megane 2.1
2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
- Numar DREPTUNGHIULAR
|
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
Britax Romer sunt scaunele folosite de Euroncap la testele pentru protectia copiilor. Cum zicea si Daniel, mergi pe marca asta si nu poti gresi.
Am inteles ca si Chicco au obtinut rezultate bune in teste. |
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
- VS15CMA "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.723 Joined: 26 February 05 From: .sk ![]() |
o sa caut sa vad cum arata si un britax... cele de la chicco nu au picior din pacate... cel de la besafe l-amm vazut la baby expo... si mi s-a parut a fi foarte solid si bine lucrat.. de cumparat o sa il cumpar la urmatorul babyexpo ca ma vin astia cu ceva reduceri... prin noiembrie parca...
asa ca fapt divers... vad ca majoritatea au centura in 5 puncte.... care sunt cele 5 puncte? |
|
|
daniel4ro |
![]()
|
![]() forumist anti Group: Members Posts: 1.166 Joined: 16 September 07 From: B U Z Ă U city ![]() |
le vezi in poza atasata de mine
2 deasupra umerilor 2 in zona soldurilor 1 intre picioare |
--------------------
Renault
Megane 2.1
2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
- Numar DREPTUNGHIULAR
|
|
valikris2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 944 Joined: 11 November 05 From: roman,neamt ![]() |
a fost cineva la ultimul targ de copii 19-22.11.2009, a gasit ceva oferte de scune cu isofix? eu am trimis pe cineva da nu prea sa descurcat sau cei prezenti nu stiau sa vanda da pret sub 1500 ron nu a gasit. ce parere aveti de http://www.muccelmic.com/scaune-auto-cu-si...ouro-p-929.html ?
|
--------------------
megan sedan
manager 1.5 dci, 85 cp
26-10-2007
- -
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
eu am fost la cel din septemnrie... si atunci am ramas incantat de scaunele celor de la BeSafe... nu am luat atunci ca era prea devreme... in schimb am comandat ulterior... din ce ziceau au fost si la targul asta....
cat despre pragul de 1500 RON la un scaun isofix... cam asta e pretul la un scaun complet... si de un brand cunoscut... sau poate si mai jos... ca fapt divers.. intra pe www.kiddicare.co.uk si acolo au foarte multe... la preturile de acolo mai pui ceva... vorba aia... traim in .ro ![]() |
|
|
padre |
![]()
|
Eu am luat scaunul branduit Renault, marca Britax Romer Duo (cu centura pentru al 3 lea punct de prindere Isofix) de la IPSO si a costat 1234 RON. Intamplarea a facut ca acesta sa fie cel mai bun pret pentru un scaun cu prindere Isofix care sa fie in stoc, adica sa nu astept 30-45 zile dupa el. Si este si printre cele mai bune scaune Isofix, Renault foloseste acest model pentru testele EuroNCAP.
Acelasi model de scaun l-am vazut si la Mothercare la pret 1000 RON (fara centura pentru al 3 lea punct de prindere Isofix). Deci nu are rost sa dati 1500 RON. |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
conteaza si cand l-ai luat... oricum un pret corect pentru aceste scaune este intre 1000 si 1500 de lei... sunt si mai scumpe si poate si mai ieftine... dar nu va asteptati sa gasiti la acelasi pret cu cele clasice...
legat de al treilea punct de prindere, el este esential... fie cu centura suplimentara (daca e de tip front facing) sau cu "proptea" (si la rear facing si la front facing)... de ce este foarte important?... pentru ca in cazul unui accident scaunul sa nu pivoteze in jurul axei formate de cele doua puncte isofix astfel modificand-si pozitia relativa la directia de deplasare... un alt aspect care trebuie luat in seama este posibilitatea de a lega scaunul atat cu isofix cat si cu sistemul calsic in centura de siguranta... sunt scaune care stiu doar de isofix... iar ca sa inchei, ca deja am scris prea mult, recomandarea tuturor este de a pastra copilul intr-un scaun cu spatele la directia de mers (rear facing) cat mai mult posibil... asa ca fapt divers, in tarile nordice, este interzis sa duci copii sub 4 ani in scaun cu fata la sensul de mers... desi in acele tari se produc si astfel de scaune... This post has been edited by ccezar2004: 24 Nov 2009, 10:07 |
|
|
valikris2002 |
![]()
|
@taurash tu ai sedan sau h, ma gandesc ca poza din manual e pentru modelu h, ca la sedan am cautat in seara asta punctul 5 unde sa se ancoreze al 3 punct de ancorare al scaunului, rezultatul la sedan nu e. Acum vin si intreb inelele (cele din lateral de care lumea zice ca sunt pt bagaje) din porbagaj sunt identice ca forma cu cele din interior asa ca nu vad care ar fi problema daca se ancoreaza de acel inel pt bagaje e solid si prins de caroserie. Faza e ca maine plec la drum si as vrea sa il montez o sa mai caut dimineata dupa cum arata in poza ta insa slabe sanse eu zic ca difera de la model la model
|
--------------------
megan sedan
manager 1.5 dci, 85 cp
26-10-2007
- -
|
|
padre |
![]()
|
Are cineva un scaun cu prindere ISOFIX pentru grupa 3-12 ani (9-36kg) de vanzare? Sau daca stiti pe undeva... sau pe cineva, dati de stire, va rog.
|
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Raspund cam tarziu, dar poate mai cauta si altii: am luat de la Miniblu scaun Nania Isofix 9-24 kg cu 600 lei, acum o luna. Si e chiar OK.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
Sage |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 110 Joined: 24 February 04 From: la birou in Bucuresti ![]() |
M-am interesat si eu de scaun pentru baiatul meu de 10 kg pentru ca a depasit nivelul de scoica si nu mai sta nici foarte comod si nici foarte sigur.
Normal ca idealul este sa cumperi un scaun recomandat de producator. In cazul de fata Britax Duo Isofix. Pe site la Renault se gaseste la 1400 lei. Termenul de livrare e greu de specificat. Pe alte site-uri ajunge chiar si la 1800 lei. Se pare ca Britax este un brand cu produse de calitate. Eu am ales pana la urma sa-l cumpar de pe Amazon UK si cu tot cu tva si livrare o sa ma coste cam 900 de lei. Singurul minus este acela ca nu se livreaza si cu top teather, adica al treilea punct de ancorare. Din cate am citit acesta nu este obligatoriu, dar este recomandat. Desi acest accesoriu suplimentar exista pe amazon, el nu se poate comanda (vanzatorul nu livreaza in Romania). Se gaseste in schimb in Romania la aproximativ 170 lei. Sper ca informatia sa va fie de folos. Eu am mai luat de pe amazon (uk, ca sa nu platesc taxe vamale) si alte produse, dar asta este cel mai mare, asa ca astept cu nerabdare sa vad in ce forma o sa fie livrat. Oricum, taxa de livrare a fost destul de mica. |
--------------------
Renault
Laguna Navi Dynamique 180 CP/Megane Estate GT
2011/2018 Jurnal de Laguna III - 180 CP http://www.reno.ro/index.php?showtopic=219603&st=0
|
|
padre |
![]()
|
Ce bine ca ti-l livreaza Amazon! Eu cand am cumparat al doilea scaun nu am gasit nici unul pe care sa-l livreze, si era si GBP-ul sus de tot... 5.3 sau ceva de genul. La 900 RON + 170 top tether faci o afacere foarte buna, felicitari pentru alegere!
Eu am 2 scaune Britax cu Isofix, Duo (de la Renault) si Kidfix, ambele sunt excelente! This post has been edited by padre: 4 May 2011, 21:05 |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.024 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
Stie cineva ceva de modelul asta de scaun ISOFIX : http://www.voinicel.ro/magazin/fotoliu-aut...fix-p-1457.html
ok, e mai "low cost" asa, insa vad ca acopera o etapa larga de varsta/greutate 9-36 kg, are isofix, iar astia zic ca are si al treilea punct de ancorare, pe care Megane break presupun ca il are (nu l-am cautat inca.) Toate astea la 600 - 700 RON. ![]() |
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
valikris2002 |
![]()
|
arata bine, insa nu omitei un detaliu materialul din care sunt confectionate husele, eu am comandat un model de la nania, multumit de solutia tehnica a scaunului insa materialul husei e sintetic 100%, iar copilul are repulsie fata de el, i am confectionat eu o husa din bumbac sa nu se mai incalzeasca asa tare
|
--------------------
megan sedan
manager 1.5 dci, 85 cp
26-10-2007
- -
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.024 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
ok, ii fac mama husei de bumbac, ca pana 1000 - 1500 e o oarecare diferenta. Vad ca-s facute chiar in Franta : http://www.nania.com/qui_sommes_nous.php
Singura chestie, vad ca au spatarul fix, nu basculeaza la orizontala. This post has been edited by Diac: 6 May 2011, 15:30 |
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
Sage |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 110 Joined: 24 February 04 From: la birou in Bucuresti ![]() |
Nu pot da pm celor care mi-au solicitat informatii suplimentare asa ca:
Amazon livreaza aproape toate produsele sale catre Romania (exista o serie de exceptii care sunt mentionate pe site) Restrictiile apar in cazul produselor care sunt pe site de la alte firme care se ocupa chiar ele de livrare. Exemplu: tot zilele trecute am vazut un carucior, dar in ciuda istoriei mele bune cu Amazon, cei care detin produsul nu vor sa-l livreze si in Romania. Sper ca asta sa va ajute. Si inca ceva. Nu am niciun card special. E un simplu card de debit de la Raiffeinsen. |
--------------------
Renault
Laguna Navi Dynamique 180 CP/Megane Estate GT
2011/2018 Jurnal de Laguna III - 180 CP http://www.reno.ro/index.php?showtopic=219603&st=0
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 05:30 |