Scaun copii cu sistem isofix, întrebări și răspunsuri
![]() ![]() ![]() |
Scaun copii cu sistem isofix, întrebări și răspunsuri
padre |
![]()
|
||
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|||
BogdanX |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 156 Joined: 14 September 06 From: Deva ![]() |
Acum 1 an de la Coramex Deva.
|
--------------------
Renault
Laguna II.2 2.0T
2006
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Meghitzanul @ 2 Oct 2008, 16:37) lamuriri si poze suplimentare: http://www.reno.ro/index.php?showtopic=884...dpost&p=1079211 sau cum ar zice unii pe aici "folositi functia SEARCH a forumului".. asta ca sa va irit putin ![]() ![]() Decupajul ala in mocheta din poza ta, e si pe stanga si pe dreapta, simetric, dar eu n-am vazut/simtit nici-un inel acolo, ar trebui sa dai mocheta jos sa vezi ce e acolo ca sa fixezi centura? Si mi se pare aiurea ca centura aia sa coboare pe sub polita spate (pe sub marginea placajului ala) si sa urce iar pana acolo ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
taurash |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 336 Joined: 26 January 04 From: Bucuresti ![]() |
Gata baieti, am rezolvat "enigma".
Sa va explic cum sta treaba. In primul rand trebuie stiut ca este intradevar cum scrie in manual doar ca nu e asa de evident. Eu am scos mocheta din portbagaj si am rabatat un scaun ca sa ma uit mai usor. Mocheta care ramane pe margine si urca pe lateralul portbagajului are la marginea de jos dispre spatarul scaunului 2 taieturi. Trageti de mocheta in sus acolo unde e taietura si o sa vedeti o gaura. Atentie, chiar este o gaura si atat. Nu inel, nu alte balarii. Gaura asta daca bagi degetul in ea o sa vedeti ca are fanta pe una din laturi si practic carligul de la scaun intra prin acea fanta. Nu am putut sa fac poza chiar acolo pt ca e greu de ajuns si in plus o simti la deget. Sunt 2 gauri, una in dreapta si una in stanga. Cineva zicea ca e o greseala in manual si ca defapt gaura e doar pe partea dreapta undeva pe peretele lateral. Nu este asa si nici nu ar avea logica sa fie asa intrucat scaunul isofix este si pe dreapta si pe stanga. In plus, nu mi se pare ok sa prinzi carligul de acea gaura si nici nu cred ca se poate. Atasez niste poze ca sa vedeti cum vine prins carligul. Sper sa ajute.IMG_1588__Medium_.JPG ( Size: 71.88k ) Number of downloads: 1007 IMG_1589__Medium_.JPG ( Size: 100.9k ) Number of downloads: 813 IMG_1588__Medium_.JPG ( Size: 71.88k ) Number of downloads: 1007 |
-------------------- Megane II Sedan
Confort Privilège 1,5 dCi 80 CP, 2004 |
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Pai acolo am zis si eu ca trebuie sa fie si pe cea din stanga a pozat-o si adi_ar, dar pentru ce este gaura asta pe lateral in mocheta, din poza lui Meghitzanul, ce e in spatele ei (repet: e si pe stanga si pe dreapta una)?
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
taurash |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 336 Joined: 26 January 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu stiu pentru ce este. Daca te uiti in pozele mele vei vedea ca acea gaura in lateral nu este vizibila.
Mocheta in acea zona este putin taiata insa daca vrei sa ajungi la ce e dedesupt va trebui sa o rupi. In final va ajunge ca si in poza de la Meghitzanul. Eu nu am rupt-o, doar am bagat degetul si am simtit o gaura si cam atat. Nu cred ca poate fi folosita pt Isofix. Eu am vazut-o pe partea stanga iar in poza lui Meghitzanul e pe dreapta de unde deduc ca e pe ambele parti, nu doar pe o parte asa cum am crezut initial. |
-------------------- Megane II Sedan
Confort Privilège 1,5 dCi 80 CP, 2004 |
|
19vik |
![]()
|
Nici eu nu am vazut-o initial (mocheta e doar pre-decupata acolo), apoi dupa ce am vazut poza lui Meghitzanul, am dat usor la o parte fara sa o rup si n-am vazut nimic dedesubt si pe partea cealalta, la fel!
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
adrian mgn |
![]()
|
![]() megane ... reno megane ! Group: Members Posts: 1.073 Joined: 5 April 08 From: timisoara ![]() |
si acum ca ne-am lamurit
![]() DSCI0008.JPG ( Size: 1.18mb ) Number of downloads: 866 DSCI0009.JPG ( Size: 1.38mb ) Number of downloads: 827 |
--------------------
Mgn II 1.5dci/105cp
18" Arrays custom wheels-Eibach+KYB Suspension-
- Smoked taillights
BMC filters-Chrome window trims-Xenon Custom navi integrated into central dashboard , GroundZero audio line
Vanity, definitely my favorite sin! |
|
Bhal |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 233 Joined: 30 April 07 ![]() |
Si in cutie ce ai? Un pivot? Un filtru de benzina? Macar un bec si o surubelnita dreapta?
sczue ca sunt off, dar sunt cam off... |
--------------------
Renault
Megane 2.2
Sedan Expression + Clima 1.6 16V 2007
|
|
adrian mgn |
![]()
|
![]() megane ... reno megane ! Group: Members Posts: 1.073 Joined: 5 April 08 From: timisoara ![]() |
aia e trusa mea medicala
![]() |
--------------------
Mgn II 1.5dci/105cp
18" Arrays custom wheels-Eibach+KYB Suspension-
- Smoked taillights
BMC filters-Chrome window trims-Xenon Custom navi integrated into central dashboard , GroundZero audio line
Vanity, definitely my favorite sin! |
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Acum cateva zile am luat scaunul cu prindere ISOFIX de la Renault. Este produs de Britax si se numeste Britax Romer Duo Plus. Din cate am citit pe net este unul din cele mai bune scaune pentru copii cu prindere ISOFIX, in plus Renault a folosit acest model cand a facut testele EuroNCAP si a obtinut scoruri f bune.
L-am luat de la IPSO si a costat 1234 RON, livrare in 3 zile lucratoare. Scaunul vine standard si cu Top Tether - o curea care prinde scaunul in al 3-lea punct de caroserie, este necesar desi nu neaparat obligatoriu. Oricum cele mai bune rezultate se obtin cu aceasta curea montata. Pe net am gasit scaunele fara acest accesoriu care trebuia comandat separat. Am pus toate ofertele in balanta si am decis ca este mai convenabil sa-l comand la un dealer autorizat Renault decat sa incer sa mi-l aduc de afara. Daca are cineva nevoie de mai multe detalii, scrieti aici sau pe pm. Si poze: This post has been edited by padre: 16 Nov 2008, 15:45 Attached thumbnail(s) IMG_8937_1.jpg ( Size: 175.27k ) Number of downloads: 497 IMG_8939_1.jpg ( Size: 170.92k ) Number of downloads: 474 IMG_8944_1.jpg ( Size: 134.01k ) Number of downloads: 471 IMG_8945_1.jpg ( Size: 131.28k ) Number of downloads: 428 |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
scumpi copiii in ziua de azi...
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
padre, deci mie chiar mi se pare exagerat pretul ala. Nu stiu ce sa zic, dar parca prea o dam in legendele Olimpului cu encapu' asta.
|
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
padre |
![]()
|
Si mie mi s-a parut scump, in Marea Britanie e undeva in jurul 180 lire sterline... Dar in alte tari ale Europei e pe la acelasi pret ca la noi.
Scump sau nu, este cea mai sigura metoda de a transporta bebe-ul in masina. Am vrut sa am maxim de siguranta, am platit pretul. Punct. |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
De la ce varsta se poate folosi? Numai de la 1 an in sus? Arata foarte fain, i-ai luat micutei un fotoliu de 5 stele
![]() |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
padre |
![]()
|
Este pentru categoria de greutate 9-18 kg. A mea are acum aproape 10 luni si 9.5 kg, deci e numai bun scaunul.
|
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
Meghitzanul |
![]()
|
![]() ***** 4 ISOFIX Group: Members Posts: 1.619 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
si a lui fii-miu e identic (inclusiv pozele de pe margine)... numai ca in loc de "Renault" e sigla opel
![]() diferenta este ca asta pe care l-am luat eu nu are cureaua suplimentara de fixare... abia dupa 2 ani de utilizare am aflat ca as fi putut sa achizitionez si aia suplimentar ![]() adip: nu o dam in legendele Olimpului deloc... e diferenta f mare intre un scaun normal si unul cu isofix acum ca deja am si stiu cu ce se mananca, daca ar fi sa mai cumpar de 100 ori scaun de copil, as cumpara de fiecare data cu isofix indiferent cat de sarac as fi This post has been edited by Meghitzanul: 17 Nov 2008, 15:09 |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
DSG 2008 Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004 Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000 |
|
ghertzoi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 640 Joined: 18 March 07 From: varza a la cluj ![]() |
din pacate pentru copii mai mari, peste 3 ani, nu am gasit cu isofix.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
2007/privilege Sedan 1.6 110 cp
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(ghertzoi @ 18 Nov 2008, 00:32) din pacate pentru copii mai mari, peste 3 ani, nu am gasit cu isofix. Fiindca aia mai mari nu se testeaza la encapu' lu' peste, probabil nu le ies rezultatele cum trebuie cu manechine mai mari. Am cautat si eu cu isofix acum vreo 2 ani pentru al nostru si nu am gasit pentru grupa lui de varsta si greutate. |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
ghertzoi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 640 Joined: 18 March 07 From: varza a la cluj ![]() |
eu am cautat recent (doar prin Cluj) si la copii mai mari nici macar cu prindere in 5 puncte nu am gasit. Doar scaune la care se foloseste centura masinii.
This post has been edited by ghertzoi: 17 Nov 2008, 15:44 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
padre |
![]()
|
QUOTE(adip @ 17 Nov 2008, 15:37) Fiindca aia mai mari nu se testeaza la encapu' lu' peste, probabil nu le ies rezultatele cum trebuie cu manechine mai mari. Am cautat si eu cu isofix acum vreo 2 ani pentru al nostru si nu am gasit pentru grupa lui de varsta si greutate. Faptul ca nu ati gasit voi nu inseamna ca nu exista, vedeti AICI si [I]AICI.. @adip: Faptul ca tu nu intelegi sau nu apreciezi importanta EuroNCAP nu inseamna ca testele facute acolo nu sunt concludente. Nu vreau sa ne certam dar mai sunt si altii care spun ca EuroNCAP ar fi marketing si nu mai stiu ce, de obicei oamenii aia vorbesc ca sa se afle in treaba, stiu ca nu e si cazul tau. Poate ca eu sunt mai paranoic si am impresia ca pericolul ne pandeste la fiecare pas in traficul din Romania (si chiar doar in Bucuresti). Tot ce imi doresc este sa nu simt niciodata importanta achizitiei unui scaun cu prindere ISOFIX si sa fie 1234 RON cheltuiti absolut degeaba, numai pentru linistea mea sufleteasca. La fel cum imi doresc sa nu folosesc niciodata airbagurile, de exemplu, dar imi place sa stiu ca am cat mai multe la dispozitie. |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
ghertzoi |
![]()
|
vad la modelele peste 3 ani ca sistemul e ISOFIT, nu ISOFIx, sunt oare compatibile? Adica pe megane se potriveste acest ISOFIT?
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
Meghitzanul |
![]()
|
![]() ***** 4 ISOFIX Group: Members Posts: 1.619 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
dupa cum arata sistemul de prindere din spate sunt convins ca da, se potriveste... practic e acelasi sistem ca la scaunelele clasice cu isofix pt copii pana in 3 ani
in schimb nu-mi prea dau seama din poze cum se prinde copilul efectiv in centuri |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
DSG 2008 Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004 Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000 |
|
ghertzoi |
![]()
|
au niste ghidaje prin care bagi centura masinii si il prinzi (copil+scaun). Eu la scaunele pentru 3 ani plus nu am mai gasit centura separata, toate sunt fara centura. Treaba asta cu ISOFIT o vad f. buna pentru ca altfel scaunul nu e ancorat si mi se pare ca poate fi o greutate in plus pe copil in caz de accident (intrucat copilul e practic intre centura si scaun)
This post has been edited by ghertzoi: 18 Nov 2008, 14:26 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
ghertzoi |
![]()
|
am primit recent de la un prieten:
http://www.scauneauto.ro/ se pare ca au scaune din gama (britax) romer cu isofix si pentru 3 ani + niste teste http://66.102.9.104/translate_c?hl=en&sl=d...8ukhWkdkJ-CSNA# |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.723 Joined: 26 February 05 From: .sk ![]() |
la vara tre sa imi oau si eu un scaun din asta... intrebarea mea acum... ce te faci daca ai nevoie sa mergi cu copilul in masina pana face 9kg?...
|
-------------------- Laguna II.2 INITIALE 2.0dci 150CP, 2007
|
|
ghertzoi |
![]()
|
http://www.voinicel.ro, la sectiunea de scaune auto
tocmai am dat comanda, e britax romer cu isofix pentru categoria 15-36 kg, adica de la 3-4 ani in sus. Sper ca ajunga intact prin curierat. ![]() This post has been edited by ghertzoi: 5 Dec 2008, 14:57 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.723 Joined: 26 February 05 From: .sk ![]() |
QUOTE ARTICOLUL 97 1 - copii cu varsta sub 12 ani sau cu inaltimea sub 150 cm trebuie sa poarte centuri de siguranta adaptate greutatii si dimensiunilor lor, iar cei cu varsta sub 3 ani se transporta in dispozitive de retinere omologate. 2 -coducatorilor de autovehicule le este interzis sa transporte copii cu varsta de pana la 12 ani pe scaunul din fata chiar daca sunt tinuti in brate de persoane majore, in timpul deplasarii pe drumurile publice QUOTE Este interzisă folosirea scaunelor-scoică pentru bebeluși pe scaunul pasagerului de lângă șofer dacă acesta este dotat cu airbag frontal care nu poate fi dezactivat. QUOTE Q.: Can the child car seat be used if the airbag is activated? A.: The only restriction regards child car seats for Group 0+. In fact, it is not possible to fit these child car seats into the passenger seat if the airbag cannot be deactivated. On the other hand, all the child car seats for the other Mass Groups can be fitted also in the presence of the airbag. In this case, it is recommended to pull the seat back as much as possible. There are no restrictions regarding side airbags, apart from avoiding that the child places its head directly on the top of the airbag housing pana la urma... va rog... se poate, legal vorbind, sa montam scaun de copil pe locul pasagerului?.... normal cu airbag-ul dezactivat... |
|
|
Bhal |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 233 Joined: 30 April 07 ![]() |
da.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
Sedan Expression + Clima 1.6 16V 2007
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
mi-ar face placere si o legatura catre ceva oficial!
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 14:56 |