Coloana de directie - trebuie schimbata?, probleme...
![]() ![]() ![]() |
Coloana de directie - trebuie schimbata?, probleme...
Gill_ro |
![]()
|
||
![]() ..Nici paine fara munca, nici munca fara paine.. Group: Members Posts: 2.349 Joined: 1 February 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane II.1 / Megane IV GT ///
- = B-006-ILL
2004 Sedan Privilege 1.5 dci / 2017 GT 1.6 dci Mi-e grea maturitatea, mi-e greu să fiu docil,
Aș da orice pe lume să redevin copil! |
|||
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
|
--------------------
------
------
------
|
|
ncristi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.910 Joined: 9 April 05 ![]() |
Caseta la megane NU SE SCHIMBA doar daca este lovita, sparta etc. Dupa experienta cu Trami oricand as alege o caseta reconditioanat de el si COMPLETA (adica cu toate piesele in ea ) decat una tot reconditioanata in doru lenii de reno si vanduta drept noua.
This post has been edited by ncristi: 13 May 2010, 10:21 |
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
ZEN - 2017 Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp |
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
|
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
ncristi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.910 Joined: 9 April 05 ![]() |
Eu o spun. De fapt cel care mi-a recontitionat-o mi-a spus si sincer am incredere in el
![]() Este cea mai simpla caseta posibila. In linii mari consta intr-o teava cu o tija in interior fixata la capete de 2 bucsi de teflon - cele care dau jocul. Pb la caseta originala este ca pe teava din interior mai sunt niste distantiere de metal + bucsile de teflon mai au niste garnituri pe ele care probabil impiedica intrarea mizeiei in caseta (vezi topicul respectiv si pozele) care lipsesc cu desavarsire. Exista locasurile pentru ele dar ele nu sunt - asta am vazut-o cu okii mei ![]() Daia prefer una recontitioanta si COMPLETA. Mai pun inac o data linkul in care gasiti si pozele: http://www.reno.ro/help-schita-bucsa-teflo...161136-s30.html This post has been edited by ncristi: 13 May 2010, 11:43 |
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
ZEN - 2017 Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp |
|
boby1510 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 9 August 11 ![]() |
salut sunt proaspat posesor de renault megane 2 si as avea si eu o intrebare referitoare la directia asistat electric, cind virez stinga sau dreapta se aude niste trosnioturi undeva pe la coloana de la volan am intrebat pe cel de la care am luat-o si mi-a spus ca asa face si nu este nici o problema ce parare aveti?
|
--------------------
renault
megane
2004
|
|
moreinffo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 293 Joined: 21 April 09 ![]() |
si are dreptate cand iti spune ca asa face. si a mea face la fel si deja nu mai ma deranjez. mai bine luai altceva decat Renault
|
--------------------
RENAULT
MEGANE 1.6 16V
B99W_G
|
|
xavyi |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 17 May 08 From: TG MURES ![]() |
Salutare! O scurta poveste pt cine are rabdare...
45000 km revizia masina este in atare excelenta dupa spusele celor de la Service. Peste doar 1 luna revin pt ca masina troncanea la denivelari si era instabila la franare si in viraje. Test de amortizoare si constatare directie-Schimbare amortizoare spate si caseta de directie in garantie. Masina tot suna si are acelasi comportament dupa schimbare. O noua constatare si un nou test de amortizoare-surpriza :caseta de directie are un defect din fabricatie si joaca mai tare decat cea schimbata si un amortizor de pe spate are eficienta 67% dupa test(nu-l schimbam pt ca este in parametri). Se lasa caseta defecta pe loc(ca poate se repara jocul singur) si se schimba fara motiv rulmentii din capul amortizoarelor fata. Din nou test. Totusi trebuie schimbata caseta. Se schimba caseta, am scapat de zgomote pe fata dar masina inca avea probleme de stabilitate. Din nou test de amortizoare, cel cu 67% dupa 3 luni cat timp au durat plimbarile la service arata acum 56%. Trebuie schimbate!!! Drum la avocat, email la vocea clientului, notificare. Rezultatul...schimbam toate amortizoarele plus va oferim un premiu de 100 de euro care sa acopere timpul pierdut pe la service si deranjul Asa se rezolva problemele in garantie, dar promit sa nu ma opresc aici. 3 luni de calvar si nervi. Momentan problema s-a rezolvat dar la intrebarea pusa celor de la Renault Romania"Care este durata de viata in unitati de timp si Km a casetei de directie si a telescoapelor?' ghiciti ce raspuns am primit. NU PUTEM RASPUNDE LA ACEASTA INTREBARE. Eu zic asa, prea am stat ca prostii si ne-am stricat ochii pe computer cautand pe acest forum solutii la problemele noastre cand de fapt era doar treaba lor. Nu exista Megane 2 care sa nu fi avut macar 1 caseta schimbata sau defecta la 20000-30000 km. Alte marci recheama masini pt astfel de probleme. Renault nu o face dar cu o casa de avocatura buna putem sa obtinem ceva. Attached File(s) ![]() ![]() ![]() |
--------------------
RENAULT
MEGANE
- MS-77-ACB
1,6 16VPrivilege 2008
|
|
gabinicu77 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 29 March 08 From: Tg.Mures ![]() |
Vad ca ai avut ceva probleme pana acum. Dar esti si un client ”atipic” pentru RRO. Cred ca nu-si doresc prea multi clienti ca tine.
![]() |
--------------------
Renault
Megane II 1.6 16v
2009 Luxury edition
|
|
xavyi |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 17 May 08 From: TG MURES ![]() |
Asa trebuie sa fim toti!
|
--------------------
RENAULT
MEGANE
- MS-77-ACB
1,6 16VPrivilege 2008
|
|
b-14-bye |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 13 August 11 ![]() |
oricum sa fim sinceri.. avem renault.. dar ar trebui sa ne ferim de ele. sunt pacatoase si nu rezista drumurilor noastre. un mic exemplu. am un opel astra g. a facut taxi de nou. are 210.000 km. schimbat la el. rulment fata dreapta si consumabile. + schimbat degeaba bielete antiruliu. problema erau bucsile de la bara stabilizatoare..
meganu meu. are 120.000 km. nefacut taxi. si toata articulatia e praf. si probleme peste probleme. folii airbag.. etc. |
--------------------
renault megane 2
megane 2
- b-24-grz
megane 2 2007
|
|
cezarapostol |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 222 Joined: 14 January 10 From: Bucuresti ![]() |
Salut,am si eu urmatoarele simptome cu masina: cand trec peste o linie de tramvai sau groapa,mai ales cu rotile bracate(curba) se aude un glonganit sub masina(in fata),volanul se smuceste,iar masina pare ca pierde contactul cu solul pentru foarte putin timp(parca nu urmareste traseul normal al unei curbe). Sa fie oare coloana de directia,sau cum a fost la altcineva: flansa amortizor. Masina nu are jocuri de niciun fel,iar la caseta tocmai am schimbat bucsa teflon.Merci
|
--------------------
renault
megane 3
2012 1.6 16v Authentique
|
|
nonic |
![]()
|
![]() Together we can do more Group: Members Posts: 3.964 Joined: 22 May 09 From: Ploiesti ![]() |
Ai verificat atent bucsele de la brate? aceleasi simptome le-am avut si eu la Megane.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 1.5 dci
2004 Privilege Sedan
|
|
moreinffo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 293 Joined: 21 April 09 ![]() |
la bucsile de cadru te-ai uitat?
|
--------------------
RENAULT
MEGANE 1.6 16V
B99W_G
|
|
cezarapostol |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 222 Joined: 14 January 10 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
renault
megane 3
2012 1.6 16v Authentique
|
|
nonic |
![]()
|
![]() Together we can do more Group: Members Posts: 3.964 Joined: 22 May 09 From: Ploiesti ![]() |
In poza de mai jos gasesti bratul si bucsele, verifica foarte atent aceste bucse.
Attached thumbnail(s) brat.jpeg ( Size: 46.19k ) Number of downloads: 1152 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 1.5 dci
2004 Privilege Sedan
|
|
idenisssa |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 29 May 09 From: Bucuresti ![]() |
Buna,
Am si eu probleme cu caseta de directie. Dupa ce am fost la mai multi mecanici, inclusiv in service Renault, si am schimbat: capete de bare, bielete de directie si alte piese, acum trebuie sa schimb si caseta de directie. Am un troncanit pe dreapta fata de f mult timp (2 ani sau ceva de genul) si parerile au fost impartite pt acel troncanit. Insa in urma cu o luna, volanul a inceput sa traga spre dreapta la viteze mai mari de 30 km/h, nu insa mereu, doar rar. De asemenea, cand iau o curba la dreapta sau la stanga se aude un troncanit (nu-mi dau seama daca tot din dreapta) si niste mecanici au vrut sa ma puna sa schimb planetara. Dar care? din moment ce troncanitul se aude si cand iau curbe la dreapta si la stanga. Asa ca m-am mai interesat si in cele din urma ar fi caseta de directie. Sa speram ca nu sunt si planetarele. Am vazut cu sunteti multumiti de baietii de la Targoviste. Daca ma duc dimineata cu masina la ei, pana seara pot pleca acasa cu ea? Ca sa nu ma deplasez de 2 ori la Targoviste. |
--------------------
Renault
Megane 2 Hatchback,
2003, 1.6 16v, 113 CP, 78.000 km
|
|
raul007 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 26 April 08 ![]() |
idenisssa incearca asta http://www.reno.ro/help-schita-bucsa-teflo...161136-s30.html
|
--------------------
renault
megane 2.2 1,6/16v
- hd06cby
2008
|
|
Cozminelu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 26 February 06 ![]() |
Salutare si scuze de off topic e oarecum legat de coloana de directie cred
Am facut cap-coada schimbul unei panglici airbag (multumesc danut81 pentru ajutorul telefonic!!) dar am ramas cu piesa din attach "in plus" :-S Surubul a aparut cand am scos de pe coloana blocul lumini, s-a rostogolit de undeva din zona coloanei directie si a cazut spre pedale cred. Stie cineva ce e cu el ?! Multumesc Cosmin Attached thumbnail(s) photo.JPG ( Size: 526.73k ) Number of downloads: 996 |
--------------------
Renault
Megane
2003 Dynamique Megane II Hatchback 1.6 16V
|
|
lico |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 510 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Este surubul de la blocatorul coloanei de directie !!!
|
--------------------
Renault
Megane
- B XX XXX
2003 2.1 dci + Lume multa oameni putini !
|
|
VYS |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 112 Joined: 14 May 08 From: Craiova ![]() |
QUOTE(idenisssa @ 15 May 2012, 16:43) Am si eu probleme cu caseta de directie. Dupa ce am fost la mai multi mecanici, inclusiv in service Renault, si am schimbat: capete de bare, bielete de directie si alte piese, acum trebuie sa schimb si caseta de directie. Am un troncanit pe dreapta fata de f mult timp (2 ani sau ceva de genul) si parerile au fost impartite pt acel troncanit. Insa in urma cu o luna, volanul a inceput sa traga spre dreapta la viteze mai mari de 30 km/h, nu insa mereu, doar rar. De asemenea, cand iau o curba la dreapta sau la stanga se aude un troncanit (nu-mi dau seama daca tot din dreapta) si niste mecanici au vrut sa ma puna sa schimb planetara. Dar care? din moment ce troncanitul se aude si cand iau curbe la dreapta si la stanga. Asa ca m-am mai interesat si in cele din urma ar fi caseta de directie. Sa speram ca nu sunt si planetarele. Am vazut cu sunteti multumiti de baietii de la Targoviste. Daca ma duc dimineata cu masina la ei, pana seara pot pleca acasa cu ea? Ca sa nu ma deplasez de 2 ori la Targoviste. Am si eu problema asta, merg cu ea asa ca nu am chef sa incerc schimbarea casetei doa rpentru a testa daca asta e problema, fara certitudine. Toate bucsile sunt in regula, totulperfect. Planetara nu are cum sa fie, ramane zona casetei dar au vazut-o cei din targoviste si nu ar fi parut sa fie siguri ca e o problema acolo. Ar mai fi si zona amortizoare. Nu stiu, eu mai trag de ea asa, vom vedea l aprimavara daca gasesc pe vreunul interesat sa depisteze problema sau crapa ceva intre timp. |
--------------------
Renault
Megane II
2004, 1,5 dCi
|
|
combatx |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 76 Joined: 10 October 12 ![]() |
Salutare dragi colegi (imi pare rau dar nu am avut rabdare sa citesc toate commenturile), revin cu o noua problema - in momentul in care dau in gropi gen sine de tramvai se aude un zgomot de la coloana de directie (joaca putin volanul in mana) si cred ca este datorat acelei tije care regleaza volanul. Ca sa stea cat de cat fixa trebuie sa o infig calumea acolo in lacasul ei... Daca trag un pic mai tare de volan (fie pe plan vertical fie pe plan sagital) incepe sa se miste usor usor pana ramane liber de reglat. Ce este de facut? Sunt niste elemente ale coloanei care pot fi schimbate? Se schimba toata coloana? Stiu ca aceasta costa 820 eur ATENTIE FARA TVA!! Adica 1000 si ceva de euro... Mai bine ii dau foc la masina decat sa dau banii astia pe o cacareza de metal.
Multumesc anticipat, Cosmin |
--------------------
Renault
Megane 2.2 1.5 dCi 74kW(101 CP)
2006 Privilege
|
|
RoboCoop |
![]()
|
![]() ren` Group: Members Posts: 1.165 Joined: 3 September 04 From: Deva ![]() |
Salut , am si eu o intrebare, poate sunt eu paranoic dar imi cam cunosc masina: ieri mergand pana la alba-iulia si retur ar abservat pe drum cam dupa 70km/h si daca tin volanul ceva vreme nemiscat (1-2 minute) daca vreau sa virez putin asta insemnand sa misc volanul circa 5mm parca opune un pic de rezistenta si nu merge constant asa cum face pe loc sau la viteza mica. A mai patit cineva asa? Maine vreau sa merg si pana la o statie ITP sa o verific un pic
Multumesc |
--------------------
Ex. Renault
Megane 2 1.6 16V 113 CP
- HD 09 PCM
2003 , Privilege Peugeot 307 SW 1.6 HDI
It's nice to be important But is more important to be nice |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Ar fi chiar periculos daca ar face cum spui, adica sa mearga la fel fara sa tina cont de viteza. Pe loc sau viteza mica volanul merge usor, la viteza mai mare se intareste..asa e normal.
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
RoboCoop |
![]()
|
![]() ren` Group: Members Posts: 1.165 Joined: 3 September 04 From: Deva ![]() |
De intari se intareste dar am vaga impresie ca dupa ce tin volanul drept 1-2minute parca tine sa se blocheze putin sa zic 10%, daca nu esti atent nu sesizezi, mie destul e greu sa explic fenomenul, poate este doar o paranoie
|
--------------------
Ex. Renault
Megane 2 1.6 16V 113 CP
- HD 09 PCM
2003 , Privilege Peugeot 307 SW 1.6 HDI
It's nice to be important But is more important to be nice |
|
VYS |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 112 Joined: 14 May 08 From: Craiova ![]() |
QUOTE(VYS @ 18 Oct 2012, 14:18) Am si eu problema asta, merg cu ea asa ca nu am chef sa incerc schimbarea casetei doa rpentru a testa daca asta e problema, fara certitudine. Toate bucsile sunt in regula, totulperfect. Planetara nu are cum sa fie, ramane zona casetei dar au vazut-o cei din targoviste si nu ar fi parut sa fie siguri ca e o problema acolo. Ar mai fi si zona amortizoare. Nu stiu, eu mai trag de ea asa, vom vedea l aprimavara daca gasesc pe vreunul interesat sa depisteze problema sau crapa ceva intre timp. Eu am scapat de problema, pana la urma am facut o alta verificare a directiei. Amortizorul dreapta era deteriorat. Acum este liniste si pace. |
--------------------
Renault
Megane II
2004, 1,5 dCi
|
|
vladandrei |
![]()
|
![]() Membru pufos Group: Members Posts: 127 Joined: 26 January 13 From: Bucuresti ![]() |
Am un Megane hatch din 2008 care trage stanga fara nicio rusine. Cumparat second de curand (60.000 km), am presupus ca poate nu e ceva grav si m-am dus cu el la mecanic, care mi-a zis ca aveam o bascula si o bieleta praf. Dupa ce am schimbat reperele, am facut evident si o geometrie.
Chiar si dupa geometrie, masina tot trage subtil spre stanga. E cazul sa ma gandesc la ceva grav (coloana de directie) sau inca mai am sperante de ceva mai mic? |
--------------------
Renault
Megane
2008 Hatchback 1.5 dci 105 CP
|
|
ritter |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.169 Joined: 17 February 10 ![]() |
Logic ar fi ca pe partea aia a fost luat vreun crater inainte sa ti-o vanda. Daca s-a remediat partial prin schimbul basculei si a bieletei, inseamna ca mai e ceva, posibil capul de bara sau amortizorul. Nu cred ca este altceva mai grav.
|
--------------------
Fost Renault
Megane 2.2 Bicorp 1.6 16V
2007 Sport Dynamique
|
|
vladandrei |
![]()
|
![]() Membru pufos Group: Members Posts: 127 Joined: 26 January 13 From: Bucuresti ![]() |
nu imi dau seama daca s-a remediat partial sau e doar in mintea mea un fel de efect de placebo. oricum, inteleg ca pe megane-urile 2 astea mai de data recenta, coloana de directie nu e chiar ceva simptomatic ca pe primele editii, nu?
|
--------------------
Renault
Megane
2008 Hatchback 1.5 dci 105 CP
|
|
adi68 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.014 Joined: 16 September 11 ![]() |
QUOTE(vladandrei @ 3 Feb 2013, 00:11) Chiar si dupa geometrie, masina tot trage subtil spre stanga. E cazul sa ma gandesc la ceva grav (coloana de directie) sau inca mai am sperante de ceva mai mic? Nu a stiut sa faca geometria,de aceea trage stanga.Faci o tura cu el in masina si il pui sa o remedieze,daca nu sa-ti dea banii inapoi.Un meserias iti spune ca ai probleme si te trimite sa schimbi capete de bara si bielete inainte sa o faca daca ai jocuri.Trebuie sa gasesti mesterul care stie sa o faca sa mearga drept sau sa-ti spuna de ce nu merge drept. |
--------------------
Renault
Megane 2
- B07ADI
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 16:48 |