ITP - Inspectia Tehnica Periodica
![]() ![]() ![]() |
ITP - Inspectia Tehnica Periodica
gamihai |
![]()
|
||
Gradinarul Group: Members Posts: 116 Joined: 7 February 11 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Megane 2
Hatchback
2005 / 1.4 benzina
|
|||
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
A facut cineva ITP-ul la reprezentanta in Bucuresti? In special la Serus? A avut cineva probleme cu ei? Verifica daca e valabila trusa medicala si stingatorul de incendiu? Am programare la ei la revizia de 4 ani cu schimb de distributie dupa care am si ITP in aceeasi zi, marti, pe 2 august si mi-e teama sa nu imi dea revenire din cauza ledurilor din stopuri, folia de 75% pe fata (pt care am omologare, dar am auzit ca nu ar mai fi voie cu folie pe fata de nici un fel), pentru xenon (am xenon de 4300k pe faruri cu lupa si spalatoare de faruri, dar nu am autoleveling) si trusa medicala si stingatorul expirate (sunt cele originale cu care a venit masina din fabrica). Ceva hint-uri imi puteti da?
This post has been edited by skorpio_bog: 30 Jul 2011, 19:21 |
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
SandelBS |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 989 Joined: 5 December 09 ![]() |
Am facut ieri ITP ul la Serus (110 lei), mi-a expirat o zi, pana am primit acceptul celor de la asigurari sa schimb parbrizul ca nu treceam itp-ul (cam exagerat pretul la un parbriz normal,au fost si discutii etc). L-am trecut fara probleme, am 2 ani si 80000 km.
Nu a verificat trusa-stingator. |
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
supremeon |
![]()
|
![]() cam rareori membru... Group: Members Posts: 503 Joined: 28 July 07 From: din inima țării... ![]() |
Dar ce, la ITP se leaga de parbriz? mi se pare o chestie ciudata.
|
--------------------
Iubesc mersul domol
pe o sosea fara gropi si alte masini,
- pur pretutindeni!
primavara cu verde crud si albastru
|
|
valeriu24 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 137 Joined: 24 September 08 From: Bucuresti ![]() |
Buna ziua,
Imi puteti recomanda un service ( de orice tip ) unde pot face un itp ieftin si fara cine stie ce verificari gen trusa medicala, etc ? si inca ceva: masina are ceva mici probleme gen: farurile nu sunt ff bine reglate, un bec de pozitie ars, un proiector - nu folosesc proiectoare - la fel - ars, un stop care merge cand vrea el.. ... as putea fi respins pentru ceva lucruri minore ca asta? Multumesc, |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Coupe, 1.5 dci, 85 eco 2
- Bucuresti
2007, authentique
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Spune si de unde esti
![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
valeriu24 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 137 Joined: 24 September 08 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 2.2 Coupe, 1.5 dci, 85 eco 2
- Bucuresti
2007, authentique
|
|
kriskrs |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 29 August 11 ![]() |
Am si eu o problema legata de ITP, deci pana la urma se face la 2 ani?
Situatia mea: am luat masina in septembrie 2008 si mi s-a spus ca o sa figureze ca anul de fabricatie 2009, fiind sfarsit de an in momentul cumpararii. In talon scrie 2009.. iar la urmatoarea inspectie, pe ultima pagina, scrie 16.09.2010. Deci de vrun an merg asa.. am fost oprit dar.. nu mi s-a atras atentia, ma duc urgent sa fac ITP-ul pana la urma? This post has been edited by kriskrs: 29 Aug 2011, 11:57 |
--------------------
megane
megane
2008
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
ITP-ul este valabil 2 ani pentru orice autoturism cu exceptia taxiurilor care fac la 1 an parca. Pentru masinile noi se calculeaza itp-ul 2 ani din momentul inmatricularii (ziua emiterii talonului).
|
--------------------
Renault
|
kriskrs |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 29 August 11 ![]() |
emis in 17.09.2008... deci trebuia in 2010 sa merg.. m-a dus in eroare anul fabricatiei (2009)... si nici nimeni nu mi-a atras atentia.. deci merg de un an aproape fara itp pf.
|
--------------------
megane
megane
2008
|
|
Opelino |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 60 Joined: 7 January 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu am facut itp-ul acum ~2 saptamani, masina a luat fara probleme aceasta inspectie.
Pretul: 120 ron pt autoturismele cu motoare diesel. |
--------------------
Renault
Kangoo Expression 2
- B-66-ZAR
2005 DCI - tractorasul economic!
|
|
Cristi A |
![]()
|
![]() Impatimit Group: Members Posts: 410 Joined: 20 April 09 ![]() |
Maine merg la ITP, 60 lei
![]() Chiar nu inteleg de ce ar fi tarife diferite pentru diesel... LE: Am fost astazi pe acolo, baga masina, verifica serii, mai purtam ceva discutii si conecteaza aparatul la bateria masinii, o tureaza ceva si atasaza sonda, totul iese ok, a fost putin chinuita treaba cu frana de mana, dar a iesit. Am impresia ca nu e cel mai bun design maneta in felul acesta, de altfel si data trecuta s-a chinuit sa traga de ea ![]() Totul OK, cere codul de la Bucuresti si imi retine masina pentru reinspectie.. stam cat stam si cu 2-3 minute inainte sa imi poata da drumul ajunge si domnul inspector ![]() Se reia totul si zambeste asa putin omul cand vede masina turata si nici un gram de fum, cred ca se astepta la ceva puf macar. Apropo, inainte sa ajung la statie m-am plimbat putin cu masina sa ajung acolo cu motorul cald, sa nu ma doara sufletul cand o tura ![]() Per total sunt multumit. Conform RAR 2 ani sunt ok ![]() This post has been edited by Cristi A: 28 Sep 2011, 10:45 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005 Privilege
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Care mai sunt actele necesare ca tre' sa duc Pejo-ul?!
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.464 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
-certificatul de înmatriculare al autovehiculului - original;
-cartea de identitate a autovehiculului (CIV) - original - securizata de R.A.R.; -cartea de identitate (buletinul de identitate) a proprietarului (sau delegatului acestuia). This post has been edited by Batrânul: 28 Sep 2011, 12:09 |
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Plus polita RCA aflata in termen de valabilitate.
La masinile aflate in leasing sau cumparate cu credit bancar(adica cele ale caror civ-uri se afla in posesia bancilor sau societatilor de leasing) se admit copii dup civ-uri cu conditia sa poarte stampila "Conform cu originalul" apartinand societatilor ce detin civ-urile originale. |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Si daca e pe firma? Ceva imputernicire?
Cum ramane cu trusa si extinctorul? Ca le aveam expirate si am luat altele?! Nea Marian, help! |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
ciudat mie si lu taicamiu nu miau cerut cartea de identitate a proprietarului. de cand e asta?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Duyu |
![]()
|
![]() Membru dependent de forum Group: Members Posts: 2.259 Joined: 10 March 06 From: B u c u r e ș t i ![]() |
Este necesara cartea de identitate a celui care se prezinta cu masina, nu cea a proprietarului.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3 An Fabricație: 2006 Kilometraj: ~95.000 km |
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Nu-i nevoie de nici o imputernicere,coane Solon.
Nu conteaza cine prezinta masina la itp. Inspectia i se face masinii nu celui ce o conduce. ![]() Cu pachetul legislativ,ramane cum am stabilit. E obligatoriu si trebuie sa contina: -un extinctor(omlogat si in termen de valabilitate) -doua(2!!) triunghiuri reflectorizante -o trusa medicala(omologata si in termen de valabilitate). P.S. Trusa poate avea termenul expirat daca avem in dotare un set de reinprospatare al acesteia,aflat in perioada de valabilitate. This post has been edited by marian-j: 29 Sep 2011, 12:01 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
Solon |
![]()
|
Ce sa vezi! Mi-a cerut si trusa si extinctorul! La extinctor luasem unul saptaman trecuta, la trusa luasem kit de inlocuire-aici e bagabonteala maxima, dar n-am chef de polemici-! Toate in termen!
Masina a fost mai mult decat ok, am platit, am plecat si gata! 2013 scrie pe mine! |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
kitul e valabil 18 luni. aia e bagabonteala?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
marian-j |
![]()
|
Nu prea e...
![]() Costa in jur de 20 de lei unul si are perioada aia de valabilitate de toata jena. Mai bine dai 34 de lei pe o trusa noua,valabila 4 ani si ai gatat balciul. Dar cum kit-urile alea se produc,trebuiesc si vandute,nu? ![]() Am vazut ca au in oferta la Dedemann niste stingatoare foarte faine la vreo 32 de ron/buc. Tre' sa-mi iau si eu unul ca in decembrie imi expira al meu. This post has been edited by marian-j: 29 Sep 2011, 12:52 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
Solon |
![]()
|
Bagabonteala e la componentele din trusa, respectiv pansamente, fesi, alcool, la termenul de valabilitate. Si stiu despre ce vorbesc!
Dar decat sa pici itp-ul, si sa te certi cu diversi, mai bine iti cumperi trusa si gata! |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
ultravox |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 21 December 10 ![]() |
ITP-ul +2 ani. Fara spaga.
|
--------------------
Renault
Megane
- B-22-W**
2005 / v2.1 / 1.6 benzina
|
|
gotty |
![]()
|
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
am facut si eu ITPul...
Nea Marian,ia zi mi ,ca am o vaga banuiala ca ai vazut asa ceva la viata mata:exista o cutiuta neagra cu un controler sus-jos care imita turatiile motorului si scoate bonu'cu noxele? ![]() |
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
marian-j |
![]()
|
Am vazut mai demult asa o "cutiuta"(btw,era alba) la o firma ce ne facea service-ul la vechiul opacimetru ce l-am avut in dotarea statiei.Se cupla la intrarea de turometru si se verifica daca aparatul "citeste" corect informatia primita de la senzorul piezoelectric prin emiterea unor semnale asemanatoare cu cele trimise de senzor dar cu o valoari prestabilite.Pe o scala erau cateva valori,se muta un cursor in dreptul lor si se citeau valorile afisate de opacimetru.Probabil ca daca apareau discrepante,valorile afisate de opacimetru puteau fi calibrate dupa indicatiile aparatului respectiv.
Oricum vorbim de o metoda mai veche de preluare a turatiei(adica cea cu senzor piezoelectric montat pe una din conductele de inalta presiune) si nu cred sa o mai foloseasca cineva.In prezent se folosesc metode ce au o precizie mult mai mare de masurare a turatiilor atinse de motoarele supuse testarilor. Ce-ti mai pot spune e faptul ca acel mic aparat nu cred sa fi avut posibilitatea sa tipareasca un buletin de noxe.Era mult prea redus ca dimensiuni(cam cat un pachet de tigari) incat sa mai incapa si o imprimanta in el. Cam asta e tot ce-mi vine acum in minte. 1.Da' ce banuiala te roade? ![]() 2."am facut si eu ITPul..." La renou? |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
gotty |
![]()
|
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
1.nu ma roade nicio banuiala.
![]() 2.Da ![]() |
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
marian-j |
![]()
|
Hummm,inseamna ca divaisu' ala ii o chestie tare complexa.
Hai sa zici ca stie sa genereze niste trenuri de impulsuri care ar putea sa "minta" turometrul,dar cum naiba face sa emita acele impulsuri intr-un interval care sa nu depaseasca timpul de baza maxim admisibil? Deasemenea,cum pacaleste senzorul de presiune aflat in camera de masura a opacimetrului? Daca senzorul respectiv nu simte o crestere semnificativa a presiunii gazelor in camera de masura nu permite opacimetrului sa valideaze masuratoarea. Nu o data am patit si eu(cand dadeam mai cu mila cu acceleratia) sa primesc mesajul "Masuratoare respinsa" si aparatul sa se reintoarca la inceputul masuratorii asteptand sa o reiau. Ar mai fi si temperatura uleiului,ca si aia apare pe buletin,deci trebuie generat si un semnal de sonda de temperatura. Despre opacitatatea propriu-zisa nu te intreb,ca aia stiu si eu cum se face. Dupa cum spuneam,a naibii de desteapta cutiuta aia daca stie sa faca atatea lucruri simultan! Ma mira faptul ca inspectorul s-a complicat atata cu masina ta,care din cate imi amintesc eu e boboc! Ma rog,toate speculatiile de mai sus nu-s importante. Bine ca ai zapisca cu itp-ul in buzunar si pace buna.Nu cred ca murea Adriana de dor sa fie calcata pe coada! Drum bun si sa ne auzim cu bine! Ciao!M ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
gotty |
![]()
|
Ca sa fiu sincer, nu i am cerut nici macar o secunda sa o crute la ce inseamna un ITP cap-coada....tot ce ma asteptam de la dansu'era sa fie mai ingaduitor cu unele accesorii mai inchise la culoare ...
pe moment nici nu mi am dat seama de ce se joaca cu chestia aia...am inceput sa mi dau seama cat de cat cand incepu sa se printeze bonu'! deci: ![]() |
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
Asa mi-au facut si mie la itp anul asta
![]() |
--------------------
Renault
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th August 2025 - 06:01 |