Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Apa condensata si inghetata in stopuri

rino
post 8 Jan 2008, 23:16
Post #1

Membru autentic

Group: Members

M-am trezit cu apa condensata si inghetata in stopuri.

Normal ... am dat jos stopurile le-am uscat ... am tratat garniturile ... le-am montat inapoi si surpriza ... dupa 2 zile iar aburite pe interior.

am observat si la Megane 2.2 fenomenu'.

Ce-i de facut?

--------------------
Renault Megane 2005, 2009
DIY / open source fan.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
94 aln
post 8 Jan 2008, 23:32
Post #2

Membru incepator

Rio, fa-te ca nu vezi, sau uitate si la alte marci si vei observa ca aceste stopuri nu au proprietati de termopane si diferenta de temperatura genereaza condens. Parerea mea este sa nu te mai chinui sa le dai jos, sa le usuci .......se vor usca singure.

--------------------
renault megane sedan 2 2007/euro 4; 1,6/16V benzina/greege/privilege - RO
+
19vik
post 9 Jan 2008, 00:21
Post #3

Membru

From: Bucuresti

Eu am avut condens inghetat si in stopuri si in faruri, noroc ca nu pe toata suprafata. Azi ca fost mai cald, a cam disparut, dar oricum, nu era sa ma apuc sa demontez farurile si stopurile in fiecare zi ca sa le usuc. S-a mai discutat despre condensul in stopuri.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 2005/1.6 16v Expression
+
Vali 1997
post 9 Jan 2008, 08:31
Post #4

Membru incepator

Eu am la un Mondeo nou condens in lampa din stanga spate. Masina este in garantie dar service-ul mi-a spus ca este normal sa faca condens . Am tras concluzia ca biggrin.gif lampa din dreapta care nu face este defecta si i-am rugat s-o schimbe ca sa fie amandoua cu condens . Au facut poze ( la cea cu condens) si analizeaza de 3 luni situatia . Cel mai bine este sa ignori condensul respectiv. Vara dispare ...

--------------------
Ford Focus 2.0 TDCI 163 CP 2012
+
rino
post 9 Jan 2008, 10:24
Post #5

Membru autentic

Analizez si situatia ca din trei butoane OK CANCEL sau IGNORE sa apas pe IGNORE .... da' parca nu e stilu' meu. La o privire mai atenta apa (vaporii de apa) nu poat veni decat dinspre blocul optic, clapa neagra, portbagaj.

--------------------
Renault Megane 2005, 2009
DIY / open source fan.
+
19vik
post 9 Jan 2008, 10:34
Post #6

Membru

Daca de acolo provine e normal: cand deschizi portbagajul, mai intra apa, zapada, se topeste, se evapora si condenseaza pe stopuri si daca dai mocheta la o parte, ai sa vezi ca si pe tabla. Datorita sezonului, ingheata. Daca intra pe la imbinarea geam-corpul lampii, atunci e o problema, trebuie schimbate, ca atunci s-ar putea sa ai un mic acvariu pe masina.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 2005/1.6 16v Expression
+
ghertzoi
post 9 Jan 2008, 10:35
Post #7

Membru autentic

From: varza a la cluj

IGNORE apas si eu la condens in stopuri...smile.gif

--------------------
Renault Megane 2.2 2007/privilege Sedan 1.6 110 cp
+
bear_mc
post 9 Jan 2008, 11:01
Post #8

Half-Life 2 Fan

Ce concluzie tragem noi de aici? smile.gif

--------------------
Renault Megane II 2005 - B-43-ZHY (sau 42)
Confort Expression+clima+jante+vopsea metalizata
(masina lu'tata) for( int i=0, i<68730, i++)
+
LNG
post 9 Jan 2008, 11:49
Post #9

.

Nu e problema daca e doar condens, mai nasol cand se face acvariu, sau crescatorie de musculite radmasa.gif

--------------------
- - -
+
Duyu
post 9 Jan 2008, 18:28
Post #10

Membru dependent de forum

From: B u c u r e ș t i

Si in cartea masinii scrie ca fenomenul de condens in stopuri/faruri este unul normal... deci poti da IGNORE linistit! smile.gif

--------------------
Renault Clio Symbol 1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3

An Fabricație: 2006

Kilometraj: ~95.000 km
+
RADU__
post 9 Jan 2008, 18:43
Post #11

Membru autentic

From: Brasov

Sedanul meu are numai 1500km si intr-o seara cand spalam masina (in garaj) am vazut condens in stopul dr. Ce sa mai vorbim (scriem) geaba....

Dar drept este ca la BMW-ul din 1973 care l-am avut pana acum o luna nu am vazut neam condens in stopuri.

This post has been edited by RADU__: 9 Jan 2008, 18:43

--------------------
Renault Megane IV Sedan TCE140 2022 - BV 22 ROC
tel.0742044570
Invata repede si aplica... tot repede!
+
lucian_vcn
post 10 Jan 2008, 09:28
Post #12

Membru incepator

N'ai ce sa'i faci in legatura cu acest fenomen paranormal ce poarta brevetu' Rno..intra la categoria "asa face toate"

--------------------
Renault Megane 2006 Sedan
+
Nemmo
post 11 Jan 2008, 17:39
Post #13

Membru erect

Idem si la mine in stopul de pe stanga ... in ala de pe dreapta mi-a fost lene sa ma mai uit... F**k'em 04.gif

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5 dCi 105HP/2007 fara oglinzi electrice da' cu piele pe volan...
... mi-am dorit asa de mult o "fraulein" ca am ajuns in pat cu o "mademoiselle"!
+
miki74
post 11 Jan 2008, 20:51
Post #14

Membru incepator

Mai tovarasi, mie mi-a acceptat Renault sa-mi schimbe ambele stopuri din cauza de condens (condensul se transformase in picaturi de apa). Din pacate problema nu s-a rezolvat adica se pastreaza condensul si in lampile noi. Oricum nu e o problema de stopuri ci de umezeala din portbagaj (parerea mea). Ma uitam pe marginea partii capitonate a capacului de la portbagaj si am constatat mult condens. Asa ca ..... Mi-am adus aminte ce mi-a spus un "meserias" de la service: asta nu e masina sa stea afara in frig, ii trebuie un garaj. Si cred ca avea dreptate. Azi am constatat ca nu imi mai merge cd-playerul. O fi de la frig? ... smile.gif

--------------------
renault megan sedan 2007 1.4 100 - b16dfg
+
Solon
post 11 Jan 2008, 20:52
Post #15

Membru autentic

Mi-am adus aminte ce mi-a spus un "meserias" de la service: asta nu e masina sa stea afara in frig, ii trebuie un garaj. Si cred ca avea dreptate. Azi am constatat ca nu imi mai merge cd-playerul. O fi de la frig? ... smile.gif
*

[/quote]
radmasa.gif radmasa.gif
Bine, meseriasul ala e un bou! Doar Megane-ul e mai domnisorica si nu suporta frigul?

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
megane1
post 12 Jan 2008, 13:12
Post #16

Membru autentic

From: Moinesti

la mine asa arata.. huh.gif

Attached thumbnail(s)
12012008260.jpg ( Size: 484.91k ) Number of downloads: 544

--------------------
renault megane2.2 privilege 1,6 16v mai 2007
privilege, gris platine+mp3
+
Nemmo
post 13 Jan 2008, 02:56
Post #17

Membru erect

Cam la fel si la mine ... blink.gif

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5 dCi 105HP/2007 fara oglinzi electrice da' cu piele pe volan...
... mi-am dorit asa de mult o "fraulein" ca am ajuns in pat cu o "mademoiselle"!
+
Vesnic_nemultumitu'
post 13 Jan 2008, 14:50
Post #18

Membru

Ma inscriu si eu ! Masina are o zi si condens in ambele stopuri. Sunt niste floricele de gheata ca cele de pe geamurile lu' bunica. O fi un feature ?!!!!

--------------------
Renault Megane 1,5 dci 85 cp 2007 Lux Privilege
+
oto
post 14 Jan 2008, 03:03
Post #19

Membru incepator

intradevar este neplacut ..........dar m-am comsemnat sad.gif

--------------------
renault megane sedan 2007,1,5 dCi 105CP , Euro 4,privilege
+
Christu
post 14 Jan 2008, 12:41
Post #20

Membru autentic

Asa, si cu ce va deranjeaza acel condens? Ca nu inteleg?

--------------------
Alfa Romeo 159
ex: Renault Megane Sedan 2007
+
Avani
post 14 Jan 2008, 13:45
Post #21

Membru autentic

From: Capitala gri

@Christu : era un post mai sus ca un posesor de honda lua peste picior un posesor de megane, ma gandesc ca la o asemenea situatie nu prea ai ce sa zici, ca este evident ca acel condens nu isi are locul la stopuri. La mine e la fel, chiar scriam int-un alt post ca am gasit o insecta care se zbatatea intre viata si moarte... cred ca am incalzit-o destul de mult folosind frana, sau a fugit, ca mi-a disparut de acolo.

Daca ajung acolo niste insecte, credeti ca acel condens chiar nu se poate face, sau este ceva anormal ? Voi sa aveti parte de motoare bune si cat mai putine evenimente neplacute.

This post has been edited by Avani: 14 Jan 2008, 13:46

--------------------
. . .
Think forward !
+
shteffanivlad
post 14 Jan 2008, 14:09
Post #22

Membru cu ESP/ASR

La mine la 2.1 nu am vazut asa ceva. Insa am observat o chestie. Am mers cateva zile fara un capac la far (l-am pierdut pe cel original datorita pozitiei extrem de comode prin care schimbi becul) si surpriza, condens. Am pus capacul la loc dupa ce am uscat farul si fenomenul a disparut.

La stopuri nu stiu ce sa zic, dar tind sa cred ca nu este normal. Condens=probleme de cate ori apare, fie ca e stop fie ca e orice altceva.

Dar daca scrie in manual ca face condens, atunci eu ar trebui sa imi fac probleme ca nu face, nu? tongue.gif

--------------------
Renault Megane II.2 Sedan Privilege 1.5dCi Ianuarie 2008 / LMSE - B-81-LXV
iGO Primo cu Ioana
Statie CB TTi cu antena pe plafon
+
Avani
post 14 Jan 2008, 14:37
Post #23

Membru autentic

@ shteffanivlad: sigur ca nu ar trebui sa-ti faci astfel de probleme, de fapt nu ti-as dori deloc sa-ti faci probleme cu masina, dar daca este descris ca un fenomen obisnuit si absolut normal ?! Ma gandesc ca stiau ei de ce il precizeaza acolo in manual.

This post has been edited by Avani: 14 Jan 2008, 14:37

--------------------
. . .
Think forward !
+
shteffanivlad
post 15 Jan 2008, 08:10
Post #24

Membru cu ESP/ASR

Dar esti de acord cu mine ca nu este un lucru normal? Iti spun o mica poveste. Inainte de megane am avut o nubira. Care in urma unei lovituri si incompetentei din service (unde nu au montat blocul de lumini cum trebuie) facea astfel de condens. Am intrebat in service, mi-au zis cu un aer de superioritate "e normal dom'le" si am lasat-o asa. Dupa 2 ani de zile, se observa diferenta clara intre stopul cu probleme si stopul fara, in sensul ca ala cu condens in el era ruginit si plasticul clorat era inegrit.

Nu spun ca este neaparat sa se intample asa si la megane, dar dupa capul meu condensul din stopuri este ceva anormal... Poate nu sta fr'un capac cum trebuie. O fi normal, dar nu ca in poza colegului de mai sus... Stopul ala nu se mai usuca decat la primavara... tongue.gif

This post has been edited by shteffanivlad: 15 Jan 2008, 08:12

--------------------
iGO Primo cu Ioana
+
tr_viorel
post 15 Jan 2008, 10:09
Post #25

Membru autentic

From: Craiova, Dolj

@Avani: Ref la luatul peste picior de cel cu Honda_ La modelele H Prelude si Legend ca o consecinta a lungimii mari a lampilor spate, au fost f. multe reclamatii pentru cantitatea mare de condens in ele-practic apa balteste. Recd. unui dealer (pe forum HONDA UK)- doua gauri de 1mm in partea inferioara a fiecarei lampi.
La R. Megane eu zic ca nu e cazul sa ajungem la asta.

--------------------
RENAULT Megane 2.1 dec. 2005-confort expression, 1,5dci, 101HP
+
ssilviu
post 15 Jan 2008, 18:30
Post #26

F1 Man

From: Nicaieri

Topicul asta e din ciclul "hai sa ne facem probleme din orice". Eu am avut condens si iarna trecuta prin stopuri. Mai mult un abur pe interior. Asa si? Are rost sa ma agit? Merg stopurile? Merg. Se vede naspa cu putin abur in interior? Nu. Si atunci?

Nu stiu de ce, dar am impresia ca unele persoane vin de pe 1310 si se astepta ca daca isi cumpara un Megane l-au apucat pe dzeu de picior si masina trebuie sa fie pur si simplu perfecta in orice detaliu cat de fin o fi el. Nimic mai fals.

Dar na, cine e amator de timp pierdut si nervi degeaba e liber sa se duca la aia de la Reno si sa se certe cu ei.

Din ce am citit aici pare sa fie mai mult un defect de proiectare, aparut pesemne cu faceliftul, la care s-au schimbat stopurile. E adevarat ca nu e normal sa se intample asta, dar chiar merita sa te agiti pentru o problema pe care eu o consider insignifianta?

This post has been edited by ssilviu: 15 Jan 2008, 18:33

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
Avani
post 16 Jan 2008, 12:24
Post #27

Membru autentic

@shteffanivlad: ce defineste normalul ? Care ar fi criteriile care ar defini acest termen. Am vazut condens si la focus, si la clio si majoritatea marcilor au cel putin un model (din propria statistica) in care apare acest fenomen. Din exemplul dat de tine, aceste stopuri vor avea o viata mai scurta. Dar ti s-a spus din manual ca e OK, daca nu vrei condens in stopuri la megane, iti iei alta masina in al carei manual nu este nimic precizat in acest sens, vrei megane, il iei cu tot cu condens.

A... ca nu la toate meganele se intampla condensul, e o chestie de noroc si parca mai era un post anterior cu schimbatul stopurilor, nu cred ca doar de la condens cei de la RRO au facut acest lucru. Chiar nu stiu de unde atata bunavointa.

--------------------
. . .
Think forward !
+
shteffanivlad
post 16 Jan 2008, 13:16
Post #28

Membru cu ESP/ASR

Normal pentru mine inseamna ceva ce se incadreaza in acel "bun simt" de ordin tehnic pe care il am in urma diplomei de inginer. Probabil tot o deformare profesionala este si faptul ca mereu caut o solutie la ceea ce vad eu ca fiind o problema.

Acum referitor la condensul din stopuri. Nu imi fac probleme. Nu vreau alta masina. Sunt super multumit de megane si crede-ma, daca ar fi sa cumpar masina noua, tot megane as lua cu tot cu condens si cu restul de probleme. Poate alte dotari, dar aia nu influenteaza condensul in stopuri.

Eu doar am spus ca poza colegului megane1 prezinta ceva peste ceea ce cred eu ca scrie in manual. Acolo deja este prea mult.

Oricum, imi cer scuze Avani ca te-am suparat (se vede treaba ca esti tare suparat pe mine).

--------------------
iGO Primo cu Ioana
+
Avani
post 16 Jan 2008, 13:35
Post #29

Membru autentic

@shteffanivlad: nu o lua personal, si-mi cer scuze daca prin atitudinea mea ai tras aceasta concluzie. Consider ca deja s-a vb prea mult pentru un subiect (desi foarte des intalnit la posesorii de megane) care in conceptia inginerilor de la renault, este normal.

Macar sa fie condensul o problema si restul sa mearga ca unse. wink.gif

ps: ca in poza aceea de la megane1 am si eu, cam acelasi nivel si consider ca este normal

This post has been edited by Avani: 16 Jan 2008, 13:40

--------------------
. . .
Think forward !
+
miki74
post 16 Jan 2008, 14:05
Post #30

Membru incepator

Voi ziceti ca facem mare caz de problema asta. Pai de ce sa nu facem? In primul rand ca in manualul de utilizare se face referire exclusiv la condensul din faruri si atat. In conditiile in care m-am dus dimineata la dealer si i-am prezentat aceasta problema iar deja dupa amiaza m-au sunat sa-mi spuna ca renault imi schimba ambele stopuri. Pai ce vedeti in poza de mai sus nu e nimic pe langa ce era in stopurile masinii mele. O sa incerc sa fac niste poze cu stopurile mele (astea noi) sa vedeti apa. Intrebarea care se pune este cum vor arata stopurile dupa 2 sau 3 ierni friguroase. Bine macar ca am aceasta problema la ambele stopuri. Probabil ca vor arata la fel de urat amandoua.

--------------------
renault megan sedan 2007 1.4 100 - b16dfg
+
3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th May 2025 - 05:34
Dacia