Vreau masina noua: Symbol sau Fiesta ?
![]() ![]() ![]() |
Vreau masina noua: Symbol sau Fiesta ?
intel450 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 15 April 07 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio Symbol
2007 Fidji 1,5 dci 70CP / cca. full
|
|||
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Care o alegi e decizia ta: despre revizii si costuri uite aici http://www.reno.ro/Linkuri-utile-si-topicu...nte-t50751.html ... te uiti citesti si intelegi ...
Pentru sub 15.000 / an s-ar recomanda benzina ... dar la final tot decizia ta este ![]() ![]() Despre termen de livrare masina -> http://www.reno.ro/index.php?showtopic=41321 . |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
ionutmar |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 511 Joined: 9 July 06 ![]() |
diesel, pentru consumul si ritmul de mers in Bucuresti. e o diferenta intre 6 si 9-10 la 100.
benzina pentru intretinere. pentru numarul de kilmoetrii nu crd ca se alege una sau alta. Cine se mai gandeste sa recupereeze bani din carburant. E si o preblema de feeling. Recomandarea mea e Diesel. |
--------------------
Renault
Clio IV
2014 Expression 0,9 Tce
|
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
Si eu fac in jur de 10.000km/an si am diesel. Nu este un prag prestabilit, cel mai bine ar fi fiecare sa cumpere ce ii place mai mult.
|
--------------------
Renault
Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW,
2005, Fidji
|
|
intel450 |
![]()
|
Multumesc pentru recomandari si pentru crearea acestui nou topic. Astept in continuare info despre termene de livrare - maine probabil bat Bucurestiul pe la tarabele cu masini - daca aflu ceva anunt.
diesel_power - cei 10000 km sunt chiar orientativi - problema e ca nu stiu ce imi place si ma gandesc la o masina care sa tina cu mine si nu cu mecanicul din servis sau cu agentul de imprumuturi din banca. Ms. anticipat This post has been edited by intel450: 15 Apr 2007, 20:22 |
--------------------
Renault
Clio Symbol
|
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca nu ai nevoie de portbagaj atunci ia Fiesta. E ceva mai scumpa, dar e si mai bine finisata. Daca vrei sa compari insa mere cu mere, compara Fiesta cu Clio III, mai ales la motoare si dotari.
Eu cand am luat masina am planificat 12.000km/an, insa uite ca au trecut 9 luni si am 18300km, si cu un drum de 3000km in astia. Cand ai un motor care sa consume putin (diesel), parca nu mai ai retinere sa faci un drum in plus, sau un ocol pentru prieteni. Fa drive-test si vino cu impresii, feelingul e la fel de important. |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
MrPain |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 24 September 04 From: Constanta ![]() |
eu zis sa mergi pe fiesta. Masina arata mai bine in interior si din cate stiu Fordul sta mai bine la fiabilitate!
|
--------------------
Renault
Clio
2005 Extreme
|
|
intel450 |
![]()
|
Se pare ca acum este o promotie „buna“ la Serus - fara cea mai vaga urma de reclama.
Pt. un Symbol Fidji 1,5 dci 70CP euro 4 - la putin peste 10000 Eur - intentionez sa-l iau - credeti ca merita? - nu prea am vazut pe forum motoare dci de 70CP - ce stiti de ele? stiti cumva alte oferte? Ms. anticipat P.S. Dupa spusele lor - la aceste Fidji injectoarele si pompa sunt Bosch sau Siemens - ??? This post has been edited by intel450: 16 Apr 2007, 20:54 |
--------------------
Renault
Clio Symbol
|
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
Delphi.
|
--------------------
Renault
Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW,
2005, Fidji
|
|
sagetator |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 759 Joined: 8 September 05 From: O R A D E A ![]() |
Indiferent ce marca iei, sa fie cu motorizare Diesel. AlexC stie ce zice.
|
--------------------
Clio Symbol
Fidji dCi 82 CP gri
eclipse Megane IV Intens dCi 110cp manuala, gris titanium... o frumusețe.
|
|
amalia25pop |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 17 April 07 ![]() |
buna , indrepta-ti privirea spre un vw polo 1.2 benzina...este super...nu te oblig ci numai arunca o privire.eu am un symbol 2006,masina este buna,dar cand ajung in service...
|
--------------------
renault
symbol
2006
|
|
Abu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 393 Joined: 22 November 04 From: Ploiesti ![]() |
@intel450
Aceeasi oferta e si la IPSO, eu am comandat-o Vineri si maine ma duc s-o iau. Poti sa iei si dCi 80CP insa e Euro3 (beneficiezi de aceeasi reducere). |
--------------------
Renault
Symbol Fidji 1.5dCi
2007
|
|
Studebaker |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 138 Joined: 30 December 06 ![]() |
Sigur ca Symbolul este o generatie depasita, fata de Fiesta. Insa nici fiesta nu e deloc noua, doar stopurile schimbate. Nici una nu e frumoasa. Fordul e masina nemteasca deci e firesc sa fie mai buna calitativ insa e mai scumpa decat Renaut-ul.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1,5 dci
2005 Expression Am avut candva stramosul lui Clio: Dacia 1100.
|
|
j.d |
![]()
|
![]() ...internationally known Group: Members Posts: 2.002 Joined: 11 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Strict intre cele 2, as alege Fiesta indiferent de motorizare....
![]() |
--------------------
powered
by
TFSI Ex-owner 2007 Megane Sedan...un pic mai altfel
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
intre cele 2 aleg fiesta.
|
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
ramm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 13 July 06 ![]() |
Intre astea 2 eu as lua tot Symbol
|
--------------------
Honda
Civic
2007 Honda Del Sol Vti
|
|
augustinel64 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 103 Joined: 5 February 07 From: la mal de mare ![]() |
Si eu tot symbol recomand
|
--------------------
renault
laguna 3
2013 facelift gris platine 1,5 dci 110cp
- ct 64 ela renault clio symbol phase 4 1,4 8v 2007
|
|
verde |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.131 Joined: 5 September 06 From: Pitesti ![]() |
amalia25pop. de cate ori ai fost in service cu Polo?
Eu nu as alege niciuna din cele doua.Ce se vinde la noi cu 10-12 mii euro nu sunt masini de calitate. Diferenta de pret o lasi in service orice marca ar fi .Alege ce place mai mult ochiului tau, asa macar te simti bine cand circuli cu ea. |
--------------------
megane 3 /clio 4
....dci 110 /1,2aspirat
....2015 /2017
|
|
dil |
![]()
|
![]() Membru verde Group: Moderatori Posts: 1.370 Joined: 7 December 04 From: Corbeanca, Ilfov ![]() |
Daca ar fi sa aleg, tot Symbol as alege. Sunt foarte multumit de masina.
Cel mai bine ar fi daca ai face un drive-test sa vezi exact diferentele dintre cele doua masini si care ti se potriveste cel mai bine. |
--------------------
-
-
-
- - Renault Captur 0.9 TCe XMOD (2015)
ex Daewoo Matiz 2004 (2012-2015) ex Renault Clio Symbol 1.5dci 80CP 2006 Fidji (2006-2011) |
|
dya |
![]()
|
![]() Membru fost gras Group: Members Posts: 386 Joined: 25 August 05 ![]() |
@intel450: Nu stiu la ce varianta de motorizare te-ai uitat tu la Fiesta, dar iti pot spune din experienta ca am condus Fiesta de 1.3l dupa cliotu' meu pe motorina, si aveam impresia cu Fiesta ca stau pe loc. Motoru' e ori f. puturos ori nu mai stiu ce sa cred ca masina nu e mare..
La variantele diesel nu ma bag ca nu stiu, insa mai este un aspect in ce priveste hotararea achizitionarii unui autoturism: valoarea sa de revanzare. La symbol... hmm e cam prea mica ![]() Success la cautari si la ales. |
--------------------
Nissan
Qashqai
2008 1.5dCI 105CP
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.723 Joined: 26 February 05 From: .sk ![]() |
sincer symbol e urat... mai bine clio 3... oricum intre symbol si fiesta clar fiesta....
|
-------------------- Laguna II.2 INITIALE 2.0dci 150CP, 2007
|
|
catalin80 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 728 Joined: 30 July 04 From: Bucuresti ![]() |
depinde foarte mult ce cauti la masina pe care vrei sa o cumperi . Si pentru mine Fiesta reprezenta o varianta, dar motorul de 1.3 benzina eu zic sa-l excluzi din start ( trage greu si consuma destul de mult pentru o masinuta ca Fiesta). Daca nu e la oferta in configuratorul lor se platesc inclusiv bricheta si scrumiera. Eu cerusem o configurare pt cel de 100cp.parca 1.6 L si iesea aproapte de un Focus chel. Interiorul este mult peste Renault , plasticele sunt de calitate , dar portbagajul este foarte mic ( cred ca 270 L).In comun cu Symbolul nu prea are multe , poate decat pretul apropiat. Ai putea sa te orientezi catre Clio3 , daca vrei hatchback sau catre un Astra Classic. Oricum , in clasa de preturi pana in 15000 plasticele sunt ieftine , cam toate au neajunsuri si probleme
|
--------------------
renault clio symbol
,
skoda superb
|
|
tetelu007 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 19 January 07 ![]() |
Daca banii nu-s o problema atunci Fiesta e evident peste Symbol (din acest motiv si costa mai mult). Eu am ales Symbol pentru ca nu puteam sari peste 10.000 EUR (as fi ales Logan, dar mi-am dorit motorul de 80cp diesel).
Doar o remarca la Fiesta: sa te gandesti daca iti e de ajuns portbagajul. Numa' bine! This post has been edited by tetelu007: 17 Apr 2007, 14:45 |
--------------------
renault
clio symbol
2006 fidji dci 80CP
- AG-07-ZXC
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
QUOTE(cristib @ 17 Apr 2007, 10:43) Financiar vorbind aleg Symbol-ul, general vorbind aleg Fiesta. Ma indoiesc ca vei vedea prea multe pareri pro-ford pe aici, incearca sa deschizi un topic asemanator pe www.clubford.ro si sa compari datele. Nu lua in seama parerile cu "(marca) sucks", ia-le pe cele cu probleme la care proprietarii dau detalii. Si eu as alege Fiesta (normal, intre o gagica frumoasa si una urata doar n-o alegi p-aia urata) dar daca de diferenta de bani imi permit carburant de ceva plimbari prin lume, atunci nu ma mai uit la aspect. Pana la urma vezi masina de la volan, nu de afara. Spatiul de bagaje eu zic ca e irelevant, pana la urma prin tari mai spalate nu mai plange nimeni dupa porcbagaj mare la masini mici, ideea asta de "incape cat mai mult" e ramasa de pe timpul lui nea' nicu pe la noi. |
--------------------
.
.
.
|
|
cata70 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 537 Joined: 1 September 05 ![]() |
Din moment ce te atrage o anumita oferta ,e usor de inteles ca printre primele criterii este pretul de achizitie si , pentru viitor cel al intretinerii...Personal, pentru un pret nu mai mare de 10 000 euro as alege, fara ezitare ,symbol. Am avut un 1,4 8v care si-a facut foarte bine treaba.Ce te impiedica sa faci o extindere a garantiei cu 2 ani si sa nu iti faci probleme de reparatii ?
Oricum, nu ar fi rau un test drive atat cu fiesta cat si cu symbol,doar pana la urma tie trebuie sa-ti placa,si sa nu-ti para rau, eventual , ca nu ai ales ce trebuia. |
--------------------
Toyota
Avensis
2013
|
|
intel450 |
![]()
|
Din cele mentionate mai sus, cu toate multumirile de rigoare, am inteles urmatoarele, nu neaparat in ordinea expusa:
- Nu-i frumos ce e frumos, e frumos ce-mi place mie! - Fiecare cioara isi lauda puii - Paste iarba care o cunosti - etc. ... sper ca exprimarea sa nu fi fost prea colorata si revin cu multumirile de rigoare acordate celor care au postat. Ce visez e una ce-mi permit e alta - de bani vorbind, fie una fie alta din cele doua zic ca-mi le pot permite (am cca 15000) nu vreu sa-i dau pe toti pe fiare. Vreu o masina mica (ca dimensiuni), pretabila pt Bucuresti dar care sa-si faca treaba si in afara in eventualele deplasari mai lungi sau mai scurte. Ies cu cortul (rucsaci, fiare, eventual gratar etc...) motiv pentru care vreau portbagaj (sunt satul de carat cu spatele rucsacul pe tren sau prin diferite autobuzo-microbuzo-autocare). Sunt de acord ca volumul portbagajulului are o pondere in alegerea utilajului. Nu-mi trebuie masina fatoasa (a se citi aspirator de femei) am trecut de acea faza. Probabil motivele si motivatiile pot fi in continuare enumerate. FAPT CARE IMI ATRAGE ATENTIA, ESTE INTERESUL ACORDAT PROBLEMEI DE CATRE MEMBRII FORUMULUI, CARORA LE SUNT RECUNOSCATOR PENTRU RECOMANDARI. ca si anterior - Cu multumiri anticipate, Intel450 |
--------------------
Renault
Clio Symbol
|
|
CGB |
![]()
|
ia un suzuki sx4 1.5 glx. e 12500 cu toate taxele. dotari super si masina ok. zic si io...nu dau cu paru'.
|
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
intel450 |
![]()
|
cristib - Ms. pt. sugestie, pe la pretul acesta se invarte si Ford Fusion si cu ceva reducere - cca 12700 diesel - si daca ai vazut ce spatiu are inauntru...
Cred ca merita atentie sugestia ta! - Ms. |
--------------------
Renault
Clio Symbol
|
|
CGB |
![]()
|
fusion diesel e 12700 cu toate taxele? sau e cip?
oricum cu suzuki iesi oleaca din monotonia asta a masinilor nemtesti si frantuzesti. plus ca la fiabilitate io zic ca-i peste ele...zic si io, nu dau cu paru'.... nu te limita la ford si reno. testeaza piata, vezi toate marcile. s-ar putea sa ai noroc sa gasesti vreo oferta mai buna prin alte parti. This post has been edited by cristib: 17 Apr 2007, 20:59 |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
intel450 |
![]()
|
13674 eur ddp cu 1,4 tdci si 13079 eur 1,4i la Colina - si „accept si parul“ - cred ca subiectul a fost deschis pentru discutii - deci personal accept orice sugestie.
Nimeni in locul meu nu ia decizia - nu ??? Ms. P.S. Daaaa sa vezi costuri estimate de intretinere pt cei 4 ani de garantie - la un moment dat numai ce se solicita cf. caietului ajungi pe la cca 2400 eur cu + sau - (preturile de intretinere sunt similare cu Fiesta) aici apare o problema care este paritatea costurilor de intretinere intre piesele Ford si Renault am tecut pe la Opel (Corsa new, Astara clasic II), scoda (Fabia), fiat (GPunto, Panda), citroen (C2, C3), wv (Polo), Chevrolet (aveo, lacetti), Kia, Hyundai, Toyota ... - am vizualizat pe net Peugeot This post has been edited by intel450: 17 Apr 2007, 21:17 |
--------------------
Renault
Clio Symbol
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 21:11 |