Instalatia electrica terminata - deviz 5300 roni, Ma puteti ajuta cu un sfat?
![]() ![]() ![]() |
Instalatia electrica terminata - deviz 5300 roni, Ma puteti ajuta cu un sfat?
mpretorian |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 147 Joined: 18 October 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio 3
2006 - 1149cm de forta bruta
- B
|
|||
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Vorbeste la Vocea Clientului. Stiu sigur de problema cu scurgerile, poate obtii remedierea gratuita. Daca nu, macar o reducere substantiala
|
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
QUOTE(mpretorian @ 18 Jul 2013, 14:23) Asta este clar un defect de fabricatie Defect de fabricatie este cand sunt sute sau mii de cazuri asemanatoare/identice. In cazul tau este mai mult un defect de intretinere.....parerea mea. Remedierea instalatiei inecata implica si schimbarea altor piese afectate:UCH..de ex. @+ |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
mpretorian |
![]()
|
Este defect de intretinere ce espacern? Ca nu desfund eu canalele de ghidaj al apei? E mentionat in cartea de service? Este defect de fabricatie daca imi intra apa in masina cand am usile inchise, geamurile inchise si ploua afara. Trebuie sa ii tin umbrela?
Da este un defect de fabricatie daca ajunge apa in toate Cliourile 3 atat in Romania Franta etc... Google it. Doar doua cabluri si montaj costa 5400 roni dupa o reducere de 10%. UCH ar mai trebui. Daca pun si un UCH reparatia ar costa cat masina. Jur ca nu am sa mai cumpar o masina frantuzeasca vreodata. Am atasat poze ca sa realizati si voi cat costa daca se topeste un pin in o mufa Renault. Costurile sunt doar pt inlocuirea mufei practic, dar cum nu se poate inlocui doar mufa afectata se inlocuiesc toate cablurile cu toate mufele ca sunt prinse gramada toate.... Cu alte cuvinte se buseste un fir dai 5400 lei... Mufa este pozitionata in mod parsiv exact acolo unde se poate strange apa si daca intrii cu zapada de bocanci de multe ori...001.jpg ( Size: 1.26mb ) Number of downloads: 962 Codurile "cablurilor" Cablaj motor 8200504348 1665 fara TVA Cablaj spate 8200498167 2038 fara TVA This post has been edited by mpretorian: 18 Jul 2013, 14:43 Attached thumbnail(s) 002.jpg ( Size: 1.33mb ) Number of downloads: 1051 003.jpg ( Size: 1.54mb ) Number of downloads: 1010 |
--------------------
Renault
Clio 3
- B
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
La tine numai mufa aia este problema ?
|
--------------------
------
------
------
|
|
mpretorian |
![]()
|
Exact. Iti vine sa crezi? Am atasat codurile. Sunt cablajele prinse de aceste mufe. Si pt schimbarea acestora ma costa 5400 dupa o reducere de 10%
![]() Buy Renault. Never again. |
--------------------
Renault
Clio 3
- B
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
Stai liniștit , iar când ai ceva probleme la partea electrică să fugi de reprezenațele reno.Ei preferă să schimbe tot în loc să schimbe numai mufele ori doar pinii.
Rezolvare : 1.Dacă mufa este afectată (mai bine zis partea de plastic unde intră pinii) trebuie să cauți un clio avariat care urmează a fi dezmembrat.Cumperi mufele mama-tată , și le înlocuiești. 2.Dacă mufa este bună, poți să schimbi numai pinii dacă faci rost de ei (schimbatul pinilor necestită niște scule).Eu am niște pini mici dar nu stiu dacă sunt buni pt tine (am pinii subțiri de la mufa de pe caroseria megane 2) Te uiți și tu la un megane iar daca sunt pinii identici (din ce vad în poza ai tai par puțin mai mici) imi dai un pm și iți dau pinii. This post has been edited by M i h a i: 18 Jul 2013, 15:09 |
--------------------
------
------
------
|
|
mpretorian |
![]()
|
Merci mult pt pont Mihai. Stii pe cineva ce ma poate ajuta contra cost? Nu am sculele necesare sa repar eu mufa oricum daca sunt scule speciale pt asa ceva.
PS. Pt. toti ce cred ca e doar in Romania problema ca "e praf", ba ca e masina facuta in Turcia sau ca este vina mea ca nu am intretinut masina ia-ta ca si in Franta problema este cunoscuta... Am gasit linkul aici: http://www.reno.ro/Apa-de-ploaie-in-clio-III-t241498.html http://www.forum-auto.com/les-clubs/renaul...sujet388962.htm This post has been edited by mpretorian: 18 Jul 2013, 15:50 |
--------------------
Renault
Clio 3
- B
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Intretinerea masinii se poate face la reprezentanta in perioada de garantie.....daca ceri asta.
La asta m-am referit cand am spus ca pare un defect de intretinere. In cazuri ca al tau masina este considera dauna totala tocmai din cauza costurilor/pieselor. Umezeala la sistemul electronic reprezinta o mare problema....cu final trist. @+ |
--------------------
.
.
.
|
|
mpretorian |
![]()
|
Fara suparare dar despre ce vorbesti tu acolo Espacern. Ce intretinere in service? Daca lasi 3 luni masina in Bucuresti gaurile acelea sunt infundate. Daca o lasi sub un copac in maxim o luna. Vrei sa merg in service-urile Renault lunar? Despre ce vorbim?
Da, daca ar fii dupa service-urile Renault ar trebuie sa dau 1/3 din valoarea masinii ca sa lipesc un fir. Merci dar sunt prea sarac sa imi arunc cu banii pe geam asa ca o sa o repar elegant romaneste. |
--------------------
Renault
Clio 3
- B
|
|
balanel |
![]()
|
![]() Transmisie automata - confort si siguranta. Group: Members Posts: 1.219 Joined: 29 September 06 ![]() |
De ce nu mergi la un electrician auto care sa iti inlocuiasca mufele cu alte mufe, avand acelasi numar de pini, nu neparat sa aiba aceeasi forma cu astea. Sau daca nu gaseste mufe cu atatia pini, poate pune mai multe mufe la asa multe fire.
Pana rezolvi problema poti sa legi firele afectate, intre ele, cu ajutorul unor reglete. regleta.jpg |
--------------------
chevrolet aveo sedan
t300 LT+ a14xer - 1.4 benzina aspirat 100 CP/ 2013
(in curand alta masina, cu transmisie automata) *********
Mwe Louis-Rene Panhard si Emile Levassor, inventatorii transmisiei manuale. Fan Mircea Badea. |
|
espacern |
![]()
|
Spor la reparat atunci....si nu uita sa postezi finalul.
Poate ajuta si pe alti...poate nu. @+ |
--------------------
.
.
.
|
|
MMVI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 611 Joined: 4 April 06 From: Ilfov ![]() |
espacern acuma sincer cine se apuca sa desfaca toata masina sa vada daca cumva, pe undeva e vreun pin oxidat in perioada de garantie, care s-ar putea transforma intr-o problema mai tarziu? mai ales ca vorbim de un service auto fie reno sau alta marca?
eu stiu ca garantia functioneza in felul urmator se reclama defectul, se costata daca face obiectul garantiei, se remediaza sau nu problema mpretorian, de curiozitate, unde este pozitionata mai exact mufa asta si cum se ajunge la ea (din poze nu imi dau seama) |
--------------------
renault
clio III
2007 1.6 16V dynamique
- B-xx-ELF
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Asta e problema? Sa fim seriosi, mufa aia se repara, se identifica firele cu probleme, se scot din mufa, si se trec pe langa, cositorite si tras peste tub termocontactibil. Tine o viata daca se si previne umezeala ulterior in zona aia.
Nu au dreptul sa comenteze ca-i carpeala decat cei ce au dat pana acum 50 de milioane pe reparatie. This post has been edited by argon: 19 Jul 2013, 09:19 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Elegant e sa faci cum a zis mihai cu spatii, cum zici tu cam e carpeala. O carpeala eficienta, dar carpeala.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
mpretorian |
![]()
|
MMVI - mufa aceea este pozitionata in stanga soferului jos pe podea, da, acolo unde ajunge apa de pe picioare...
ARGON - sunt intru totul de acord cu tine Argon, in special cu tubul termocontractibil. In felul acesta problema nu o sa mai apara. Singurul motiv pt care exista aceasta mufa este asamblarea facila in linia de asamblare. Zdrentele au pozitionat acolo mufa parca intentionat sa ajunga apa in ea.... Pe de alta parte nu o sa dau niciodata 5300 roni pe o mufa. R19/16V - solutia lui Argon este mai buna decat "solutia" designerilor Renault. Spun asta pt ca in cazul in care balteste iarasi apa acolo tubul termocontractibil nu lasa apa sa intre in contact cu curentul electric si mufa nu se poate busii iarasi. Cel putin pe liniile "suntate". Am inteles ca exista si un cod al culorilor ce ar facilita aceasta lipire. |
--------------------
Renault
Clio 3
- B
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
pai si la Mihai e tot o carpeala, una mai eleganta dar mai de alergat si mai costisitoare decat cealalta - oricum, e bine intentionat, departe de mine gandul de a aduce vreo ofensa
mufele noi trebuie insa puse si asezate cumva sa nu se intample iar pacatul ce intentionam sa spun, este faptul ca si un service reno apeleaza la carpeli aemanatoare fara nicio jena, ba chiar la recomandare expresa a "mamei" - mi s-a "anulat" mie (si nu numai!) de catre reprezentatanta reno o mufa (ma rog, doua - mama si tata) de la un contactor de la pedala de acceleratie care dadea erori de la contacte imperfecte contactul imperfect putea fi de la actiuni mecanice (prost plasat pe langa pedale si usor de atins, vibratii, gropi etc.) si/sau de la umezeala - s-au taiat mufele, lipit izolat etc. pentru ca, asa cum a zis si mecanicul care a taiat-o din start ca sa nu mai fac reveniri (s-a uitat la ea si a zis-o p-aia cu "you have been erased!"), inclusiv reno recomanda "anularea" in cazul problemelor repetate ![]() This post has been edited by crisolro: 19 Jul 2013, 10:24 |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
- cu nr absolut normal Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
mpretorian |
![]()
|
Eu am nimerit niste electricieni mai catolici decat papa. Ca exista risc de incendiu. Da exista daca imi pui o fuma in baltoaca. Dar daca imi izolezi un fir nu vad cum exista riscul sa iau foc...
|
--------------------
Renault
Clio 3
- B
|
|
espacern |
![]()
|
Instalatiile astea mai iau foc si fara sa umbli la ele.
Stiu "catolici"aia ceva sigur......nu? @+ |
--------------------
.
.
.
|
|
M i h a i |
![]()
|
QUOTE(crisolro @ 19 Jul 2013, 10:23) explică de ce este carpeală la mine.... Exemplu -ai o mufă cu un pin mâncat/oxidat , scoti pinul de acolo cu o sculă de extracție, tai cablul (de lângă pin) și pui un pin identic pe care îl sertizezi cu cleștele, bagi pe urmă pinul in mufă și aia este..Cum crezi că pun aia la fabrică pinul acolo?Este la fel, sertizat...NU este pic de cărpeală... La partea cu schimbat ambele mufe si pus tub termocontractabil pe toate cablurile poți spune că este o carpeală sănătoasă și elegantă, dar numai la varianta asta... Oricum, poti lua ambele mufe sh , le scoti pinii din ele si ai mufe noi, pe urmă scoti toti pinii din mufele cu probleme și îi bagi în mufele noi, iar pinii cu probleme îi schimbi cum am zis eu mai sus, prin sertizare. Cârpeala inseamna ce spune Argon mai sus, deja este inginerie pur românească să treci firul pe lângă, dar dacă izolezi bine mufa să nu mai intre apa în ea, poți spune că asta este varianta rapidă pt a rezolva probema. This post has been edited by M i h a i: 19 Jul 2013, 12:15 |
--------------------
------
------
------
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
tennyutza |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 30 October 10 ![]() |
Salut,
Aceeasi problema o am si eu, iar momentan nu am gasit rezolvare. Am scris si aici: http://www.reno.ro/index.php?showtopic=241...dpost&p=3849937 Eu am fost la renault si mi-au spus ca discutam de la 4000 lei in sus. Am plecat la un electrician si mi-a legat pe direct firele care i s-au parut afectate (cu izolier band) si a curatat contactele cu un spray. Acum sunt in "stand-by" si astept sa gasesc o solutie mai desteapta de atat. Se vede in poze ca aprox. 10 cabluri sunt legate pe direct, iar restul sunt lasate cum erau. Imi functioneaza tot ce e electric fara probleme acum, dar parca nu as lasa masina asa. mpretorian daca gasesti o solutie buna, te rog din suflet sa o postezi aici. This post has been edited by tennyutza: 19 Jul 2013, 13:36 Attached thumbnail(s) 2013_07_15_16.02.18.jpg ( Size: 1.63mb ) Number of downloads: 836 2013_07_16_15.17.07.jpg ( Size: 1.44mb ) Number of downloads: 824 |
--------------------
renault
clio III
2007
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Pana a fi zdrente aia de la renault, mai trebuie sa te intereseze si pe tine ce se intampla cu masina, ca doar e a ta.
|
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
argon |
![]()
|
Nu as umbla cu banda de izolat, si fire rasucite, de aia am si zis, cositorire neaparat, si apoi tub. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
tennyutza |
![]()
|
un electrician mi-a spus sa le las asa si ca la masini nu se cositoresc cablurile electrice.
nu mi-a si explicat de ce si mi se pare cam aiurea. |
--------------------
renault
clio III
2007
|
|
mpretorian |
![]()
|
Cred ca pot sa inteleg de ce un electrician ar prefera sa nu puna letconul pe cablurile electrice. O diferenta de potential pe varful letconului vs masa masinii si ai prajit niste electronica. Costurile sunt prohibitive.
Pe de alta parte cum spune si Argon exclud folosirea izolierband in acea zona. Fara suparare dar nu la astfel de carpeli ma gandeam. Cat despre remarca ta hellcat ce se intampla cu masina ma intereseaza foarte tare. De aceea ii fac personal reviziile ca am vazut cum lucreaza macelarii Renault. Si sunt zdrente pt ca numai un retardat poate sa puna o mufa electrica intr-un loc unde poate sa balteasca apa in general, si in particular datorita altui defect de fabricatie... Gauri prea mici pt mizeria prea "multa" de pe planeta pamant (si in Franta apare problema nu dor in "murdara" Romanie). Personal am sa rezolv problema in felul urmator. Cumva imbin firele le acopar cu tub termocontractibil mic pt grosimea potrivita. si peste am sa iau cel mai mare tub termocontractabil pe care il gasesc si sper ca pot sa il "strecor" peste mufa. Apoi acopar totul "into eternity" eventual cu cateva degete de vreo pasta ce sa nu permita apei sa intre. Apoi o sa tai furtunele ce se infunda linga parbriz ca sa nu imi mai ajunga apa in masina. O sa fac ceva "frumos" si am sa pun si poze. Attached thumbnail(s) srh2_500x500.jpg ( Size: 85.5k ) Number of downloads: 250 |
--------------------
Renault
Clio 3
- B
|
|
tennyutza |
![]()
|
ce am eu (izolierband) vreau sa fie ceva temporar.
nu stiu ce sa fac acum. cum ar merge imbinate firele, daca nu cositorite? n-am idee. ideea cu tuburile termocontractibile imi pare foarte buna. mi-a mai recomandat cineva asa. This post has been edited by tennyutza: 19 Jul 2013, 16:50 |
--------------------
renault
clio III
2007
|
|
mpretorian |
![]()
|
Cred ca merg lipite cu fludor firele atata timp ca sunt deconectate la ambele capete mufele.
|
--------------------
Renault
Clio 3
- B
|
|
argon |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.897 Joined: 24 July 06 ![]() |
QUOTE Cred ca pot sa inteleg de ce un electrician ar prefera sa nu puna letconul pe cablurile electrice. O diferenta de potential pe varful letconului vs masa masinii si ai prajit niste electronica. Costurile sunt prohibitive. In primul rand...letconul (sau ciocanul de lipit - in termeni populari) ARE VARFUL IZOLAT GALVANIC - nu exista tensiune pe varful letconului. Spre deosebire de pistolul de lipit care are. Am vaga impresie ca nu stii diferenta dintre aceste 2 dispozitive si cum lucreaza ele. Letconul are o rezistenta (similara cu cea de resou) care incinge INDIRECT un varf bun conducator termic (varful este facut din cupru). Rezistenta nu are contact direct cu varful - ci pur si simplu este in jurul varfului printr-un manson metalic (rezistenta este bobinata pe exteriorul acelui manson metalic si este izolata cu mica). Pistolul de lipit pe de alta parte contine un transformator care face din 220 un 24v (sau ceva de genul - sincer nu am stat niciodata sa masor), si este pusa in scurt iesirea acelui trensformator printr-o ansa (o sarma de cupru). Aceasta ansa se comporta precum filamentul unui bec - se incinge cand este parcursa de curentul electric. Lipirea cu pistolul de lipit, este riscanta intradevar. NU SI LETCONUL ! Asadar pistolul de lipit NU ESTE RECOMANDAT la reparatiile oricaror dispozitive electronice care contin tehnologie cmos (cea mai sensibila de altfel la aceste descarcari). Este CHIAR recomandat sa se lipeasca instalatia electrica si nu sa se lege pur si simplu. Atunci nu mai lipea nimeni proace si smd-uri cu letconul pentru ca se ardeau... ![]() PS electricianul ala era probabil cizmar... This post has been edited by bubu782001: 20 Jul 2013, 12:27 |
--------------------
Renault
Clio 3
2007
- -
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 11:11 |