Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Chestii misto de vazut/facut la Brasov

alez1601
post 12 Nov 2010, 14:39
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut,

Imi planuiesc o mini vacanta de vreo 4 zile la Brasov. Cum n-am mai fost de mult prin zona nu prea stiu multe lucruri de facut.

Puteti sa imi recomandati niste chestii interesante, localuri misto de prin Brasov, Poiana sau prin imprejurimi.

Mersi,
Alex

--------------------
Renault Laguna II 2004 1.9dCI 120CP 88kW
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
M i h a i
post 12 Nov 2010, 15:11
Post #2

Poiana Bv...coliba haiducilor.. cobori si iei un kurtos colac si aia este... in centru au kfc si mec..daca te bate gandul lam asa ceva..si un restaurant chinezesc...chestii interesante? nu prea vad...biserica neagra..daca esti amator de biserici...isus..etc...

--------------------
------ ------ ------
+
e-SORIN
post 12 Nov 2010, 15:19
Post #3

dCi inside

From: Bucuresti

Zidurile si turnurile cetatii. Se ajunge usor din Piata Sfatului. Acolo, in piata, ai si un afisaj electronic interactiv cu obiectivele.

--------------------
Renault Megane 2.2 Sedan 1.5 dCi ~100 CP - B 89 XBM 2006 Privilege
Lower suspension, 17" TSW wheels, parktronic, heated seats, tinted windows ...
+
alez1601
post 12 Nov 2010, 15:36
Post #4

Membru incepator

in Poiana stiu ca era misto la cota sa urci la postavaru, chiar daca nu e neaparat de schiat e o imagine superba acolo sus.

Coliba haiducilor notat, cafece si mec e plin bucurestiu tongue.gif

This post has been edited by alez1601: 12 Nov 2010, 15:37

--------------------
+
myr
post 12 Nov 2010, 16:11
Post #5

Membru incepator

depinde si ce vrei sa faci. uite cateva locuri interesante:
- parc aventura: trasee de catarat/tiroliana
- aqua park
- karting in ghimbav, cam greu de gasit dar merita
- restaurant bun: del chianti, mancare buna, preturi un pic peste medie
- club kasho: in mall-ul de la gara, destul de fun
mai e un club de biliard/ping-pong pe o straduta intre teatrul dramatic si panini plus celebrul tequila bowling

daca mai vrei, incerc sa ma mai gandesc smile.gif

--------------------
ex: Renault Clio III 2011 (ex: Megane II 2003)
+
rtBK
post 12 Nov 2010, 16:13
Post #6

Unique like everyone else

daca nu ai ce face absolut deloc... poti sa te plimbi pe tampa... poti pierde o zi intreaga foarte usor pe acolo.

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
Tossi
post 12 Nov 2010, 18:18
Post #7

Membru autentic

Iti recomand o masa foarte buna la Sergiana, Piata Sfatului 1. Mi-a placut foarte mult Burghinion de pui cu foetaj frantuzesc...si acum as face drumul pana acolo numai pentru o masa.

P.S. inainte de masa iti vor servi o farfuri cu jumari si ceapa, iamii. Portia de Burhinion este foarte mare si costa doar vre-o 30 de lei.

P.P.S.: Nu iti poarta nici ghinion burGHINIONul, am mancat inainte sa plec la drum in Austria si m-am intors teafer icon_mrgreen.gif

This post has been edited by Tossi: 12 Nov 2010, 18:25

--------------------
Renault Megane 1.5 dci - B6SSSS 2004
+
Laurentziu83
post 12 Nov 2010, 18:24
Post #8

Membru autentic

Parc Aventura Merita cu varf si indesat, am fost duminica trecuta si in datile urmatoare sper sa fac complet traseul rosu si apoi pe cel negru.
Numai sa ai grija sa fie pe la 9-9:30 dimineata acolo, altfel astepti pana la ora 13 cand se termina prima tura. E suficient sa te imbraci in trening cand vei defila prin copaci, daca ti-e frica putin de inaltime, pana te obisnuiesti oricum o sa te treaca toate caldurile. Dupa aceea te trec caldurile de la efort. Daca nu esti cu masina, poti sa-ti lasi geaca si rucsacul la ei.
Dupa ce termini cele 3 ore acolo, iti va trebui oricum o pauza sa te odihnesti, nu iti vei mai simti picioarele.
Ceva asemanator am mai vazut la Kiev, pe una din insulele de pe Nipru, insa mult mai simplut si doar cateva trasee.
De la gara se ia autobuzul 35 si se coboara aproape de capat, la statia Strand Noua.

This post has been edited by Laurentziu83: 12 Nov 2010, 18:26

--------------------
. . .
+
Arpad
post 12 Nov 2010, 18:25
Post #9

Adolf

Nici restaurantul Prato din centru nu e de neglijat...............

--------------------
Reanault Megane 2 - B-42-XXX 2006/ Lux Privilege
Ex.:Renault Megane, 2006
Lux Privilege
+
St
post 13 Nov 2010, 11:42
Post #10

Membru

Strada Sforii- cea mai ingusta strada din Europa

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
alez1601
post 15 Nov 2010, 13:30
Post #11

Membru incepator

wow, multumesc frumos pentru sfaturi.

eu o sa ajung prin Brasov undeva pe la sf lui Nov, Parc Aventura nu se poate banuiesc pe timp mai nasol. Dar m-ati facut foarte curios, tb sa-l incerc neaparat.

--------------------
+
supremeon
post 15 Nov 2010, 20:49
Post #12

cam rareori membru...

From: din inima țării...

Omule, cu durere mare in inima, te-as intreba ce saracia cauti in ghetoul nostru... pentru ca, din pacate, nu avem mai nimic de oferit... tursimul este la pamant tocmai din lipsa de atractii, combinata cu lipsa de infrastructura (nici aeroport, nici autostrada, nici macar drum national cu 2 benzi pe sens acolo unde relieful ar permite).
Nu avem nici macar un amarat de parc de distractii (nici dracula-land, nici de alt fel), nici un imax sau ceva... in SIBIU, la PALTINIS se dau in folosinta 5 partii noi, la standarde austriece. La noi, nimic... cand ma gandesc ca alta data Poiana Bv avea si trambuline de schi si partie de bob...

De vazut, ar fi:
1) vreo 20 cetati si biserici fortificate ramase de la inaintasi: Brasov, Fagaras, Prejmer, Harman, Codlea, Rasnov, Feldioara, Ilieni, Ghimbav, Cristian, Bran, Rupea, Sanpetru si scuzele mele pentru cele care nu le-am enumerat. Insa, f. putine sunt organizate cat de cat, sa ai ce vedea si ce cumpara... multe nici macar nu au program de vizitare.
2) zone semi-parasite, considerate pitoresti: dacia, viscri, fiser, beia, mihai viteazul, mesendorf, holbav, dolca etc.
3) peisaje naturale minunate: pietrele lui Solomon, 7 scari, tamina, vulcanul stins si coloanele bazalt racos (daca vezi ruine dacice, zi-mi si mie); urlatoarele din vama buzaului; valea zanelor din Covasna (daca vezi ruine dacice, zi-mi si mie), templul din sinca; nordul pietrei craiului vazut de la Plaiul foii; peisajele de pe muntii mai usor de atins (postavaru, piatra mare si bucegii); de la 3 brazi sa privesti spre bucegi, iar de la poiana secuilor, sa privesti spre Postavarul si Piatra Mare... sau pur si simplu peisajul de pe Tampa, sau de pe warthe, drumul spre poiana...
4) paradisul acvatic, natura parc Chichis, parc aventura; multe locuri de plimbat cu atv-urile; sarituri cu parapanta (sunt 2 aerocluburi, 2 aerodromuri); bungee jumping la Rasnov; karting in multiple locuri; laguna-albastra; lacuri Codlea (strandul nu mai merge); strand Persani; piscinele din Bv si Poiana.
5) f. multe drumuri pitoresti de condus: predeal-rasnov; zarnesti, poiana marului, sercaia, hoghiz, maierus; teliu-introsura; dn1a pt cand te intorci in Bucuresti, cu popas la muntele rosu...
6) restaurante bune: Prato (nr.1, de departe); Tratoria, Ceasul rau, sura dacilor, stana turistica (scump dar bun); cofetaria vatra ardealului; zona Republicii-Muresenilor in general.
7) daca vrei sa iti oxigenezi plamanii bine, recomand sa dormi macar o noapte langa o padure, sau desupra ei... dar, vara, nu acum:) ma gandesc la Curmatura, Plaiul foii, Gura raului, Piatra Mare, multe alte cabane si pensiuni (aproape toate satele au).
8) multe biserici si manastiri, poate chiar prea multe, dar M. Brancoveanu din Sambata de Sus parca merita... In BV, sa asisti macar odata in viata la un concert de orga la Biserica Neagra; poti vizita si alte biserici...
9) dacai ai mila in tine, fa o vizita la zoo, poate, din banii de bilet, mai dau aia ceva de mancare bietelor animale (caci, de amenajat un zoo modern si frumos nu poate fi vorba); avem opera si teatre (dar la un spectacol "de comedie" sa nu mergi cu copii, caci pe scena se injura ca-n bodega); iar prin orasul in sine, poti vedea sau vizita diverse cladiri (bastionul tesatorilor, casa muresenilor, biblioteca) si strazi (sforii, castelului) relativ interesante... muzeul de istorie si prima scoala in lb romana; etc.
10) probabil iti vor place sensurile giratorii smile.gif macar alea au flori, caci, un parc frumos, nu prea avem; se simte lipsa unui nou parc, mare, eventual undeva pe la marginea orasului; dar, conducatorii parca sunt orbi.
11) probabil iti vor place zidurile cetatii brasov, atat sub Tampa, cat si in zona Kraft; precum si cetatuia de pe dealul cetatii...

Dar, per ansamblu, Brasovul nu iese in evidenta cu nimic special sau senzational fata de alte orase... atat inauntrul orasului, cat si in cativa zeci de km imprejur ai impresia ca ai avea ce vedea, insa nu e chiar asa smile.gif

--------------------
Iubesc mersul domol pe o sosea fara gropi si alte masini, - pur pretutindeni! primavara cu verde crud si albastru
+
Dan73
post 16 Nov 2010, 10:08
Post #13

Membru autentic

Cum naiba sa pui atatea contradictii intr-o singura postare? laugh.gif
De ex scrii asta:
"te-as intreba ce saracia cauti in ghetoul nostru... pentru ca, din pacate, nu avem mai nimic de oferit... tursimul este la pamant tocmai din lipsa de atractii"
Si apoi astea:
"vreo 20 cetati si biserici fortificate...peisaje naturale minunate...f. multe drumuri pitoresti de condus...restaurante bune...multe biserici si manastiri... sa asisti macar odata in viata la un concert de orga la Biserica Neagra"
radmasa.gif

Domn' supremeon..Brasovul sta mult mai bine decat alte judete la turism si are multe de aratat chiar daca e departe de potential.
Daca s-ar fi mers in mai multe locatii pe ideea de la Viscri se faceau multi bani. Printu' nu e tampit...a trebuit sa vina el si sa faca fundatia aia ca pe noi nu ne duce capul. Vin multi straini acolo si zona chiar e pitoreasca.

La peisaje montane sta minunat de bine..numai daca amintesc de Piatra Craiului, Bucegi...Sunt multe de vazut...Prapastiile Zarnestilor, Cheile Rasnoavei. Multe le-ai insirat tu asa ca nu are rost sa le mai amintesc si eu...
Ca ce avem nu e valorizat cum trebuie e alta povesste dar asta tine de alte metehne, mai vechi sau mai noi smile.gif

This post has been edited by Dan73: 16 Nov 2010, 10:48

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
bubu_salcie
post 16 Nov 2010, 10:57
Post #14

Membru incepator

Am auzit si eu de Ventura Parc, chiar vreau sa ajung, mi se pare foarte interesant. Au fost niste prieteni si mi l-au ridicat in slavi, dar am stat cam prost cu banii si nu am apucat. Dupa cum zic ei, "e musai sa dai si pe acolo"

--------------------
reno clio 2004
+
alez1601
post 16 Nov 2010, 11:21
Post #15

Membru incepator

biggrin.gif deacord cu Dan

supremeon foarte contradictoriul postul tau. Eu stau in Bucuresti, deci nu vin pentru piscina/IMAX/biliard/bowling sau orice distractie de genul asta.
De majoritatea lucrurilor pe care le spui tu acolo nici n-am auzit, mersi mult pentru insiruire. Intradevar remarcabil cate lucruri sunt de vazut in BV.

cu ce mi-ati spus voi aici nu imi fac program doar de o minivacanta de 4 zile asa cum intentionez eu, cred ca am vreo luna de stat si umblat. smile.gif

supremeon, mersi mult, aveti un super judet

This post has been edited by alez1601: 16 Nov 2010, 11:23

--------------------
+
hitman1234
post 16 Nov 2010, 11:25
Post #16

Bringing secsi back

Brasovul e foarte tare, e printre putinele locuri pe care le revizitez cu placere mereu..

ce as mai adauga eu, fata de ce-au mentionat colegii pana acum:

- ia-o matele frumusel si plimba-te prin centrul vechi pana dai de zidurile cetatii, spre poiana cum ar veni..acolo gasesti un muzeu mic si o tanti care o sa-ti explice cum s-au asezat strabunii aici si cum era fortareata aparata, foarte interesant, intrarea modica;
- dupa ce ai iesit din muzeu cauta drumul de "promenada", duce tot catre poiana si ofera o priveliste superba asupra centrului istoric;
- du-te la cetate la Rasnov. Neaparat!
- fa o vizita de o zi pana la Sighisoara cat inca mai rezista, e ceva superb

--------------------
bemfe vewe .
"Cearta pe net ca e ca paraolimpiada: chiar daca castigi, tot handicapat esti." Nalodaniel
+
supremeon
post 17 Nov 2010, 02:20
Post #17

cam rareori membru...

Dragilor, TURISMUL NU INSEAMNA BISERICI SI RUINE DE CETATI... oricat de multa placere si patriotism local imi genereaza si mie sa stiu faptul ca Brasovul era orasul de unde se aprovizionau toate tarile inconjuratoare cu game f. variate de bunuri, de unde Stefan cel Mare isi lua arme, Vlad Tepes la fel etc... Nu conteaza ca in trecut regii austriei si ungariei veneau in concediu la Valcele, Zizin si alte statiuni (astazi ruide); nu conteaza ca in BRASOV regii aveau voie sa stea doar 3 zile, dupa care trebuiau sa plateasca in aur fiecare zi de sedere in oras; oricat de mult m-ar impresiona toate cetatile din jur, NU POT SA NU UIT CA STRABUNICII MEI IN VREMEA ACEEA NU AVEAU ACCES IN CETATI, ca orice strain erau alungati seara; romanii erau cei ce traiau inafara cetatilor, in bordeie sapate in pamant... GLORIA CE O EVOCA RUINELE DE AZI APARTINE BICIUITORILOR NOSTRI, SA NU UITAM NICI O CLIPA ACEST LUCRU. In plus, orice turist, se mai si satura de vazut ziduri, caci toate sunt la fel... ziduri de cetate exista in majoritatea tarilor europene, precum si multe alte orase din RO...

2. bisericile nu reprezinta turim; ceea ce se face in moldova este un fanatism mult prea exagerat, dovada de primitivism in gandire; nu e de mirare ca la noi vezi talk-show-uri pe teme tampite, in schimb in SUA le vezi pe teme stiintifice si pe ultimele descoperiri de la nasa... Cati romani stiu pentru ce s-a luat cel mai recent Nobel pt fizica? cati romani stiu ce inseamna MIT? copii Belgieni si Olandezi de 12 ani vorbesc fluent engleza; romanii nu vorbesc nici macar romana... stop, caci deviez smile.gif

3. vreti exemple de turism? Vedeti haiduszoboszlo (sau cum s-o scrie), si restul statiunilor din Ungaria, care "statiuni" sunt de fapt niste sate amarate, care insa au ATRACTII: fie palate acvatice, fie bai termale, fie alte chestii.... Vedeti apoi Austria: ce inseamna statiunile de schi; nu ca Poiana Bv... vedeti apoi Antalya, vedeti apoi Las Vegas si multe altele... Adica, turismul inseamna ATRACTII prin care un om care vine, sa isi petreaca timpul intr-un mod placut...

A vizita o cetate veche, o manastire, strazile unui oras pitoresc cu iz vechi, o localitate parca iesita din istorie precum Viscri, este ok... pentru 1-2 zile... dar, apoi, mintea umana se mai si plictiseste, si trebuie distrata.. ori, nu avem nimic in completare... nici macar un amarat parc de distractii...

Desigur, muntii sunt alt punct de interes, dar cati stiu sa mearga la cheile Zarnestilor, cheile Rasnovului, urlatoarele din Vama Buzaului, 7 scari, Tamina, pesterile mai usor accesibile etc... putini; majoritatea inteleg prin munte Predeal, Poiana si Sinaia: restaurante, poate ceva schi etc.

Cam asta a dorit sa fie punctul meu de vedere: Sincer, NU AVEM TURISM, PENTRU CA NU AVEM ATRACTII DPDV AL DISTRACTIEI... doar al unei eventuale relaxari... fie la pensiunile din satele inconjuratoare, fie in alte parti... distractia este limitata la cluburi/restaurante etc... cel putin un parc de amuzament ar prinde bine...

un singur exemplu: in anii 80 erau f. multe stranduri prin BV si localitatile inconjuratoare; inclusiv amaratul de Vulcan avea strand propriu... Azi, nu imi vine sa cred ca nu reamenajeaza nimeni complexul de la Codlea, macar... ce sa mai spun despre celelalte lacuri... Reci, Moacsa, Dumbravita etc. la care "turismul" este total neorganizat...

Si sincer, se simte nevoia acuta de aeroport; lucrez in domeniul economic, iar oamenii de afaceri straini pe care ii mai intalnesc, se plang de faptul ca aterizeaza fie la Bucuresti, fie la Sibiu, iar drumul este dupa cum il stiti...

--------------------
Iubesc mersul domol pe o sosea fara gropi si alte masini, - pur pretutindeni! primavara cu verde crud si albastru
+
renault megane
post 17 Nov 2010, 06:11
Post #18

Membru autentic

From: bucuresti

supremeon, din pacate, ai dreptate! o parte din locurile pe care le-ai enumerat "le-am trait" in timpul liceului si pana nu demult eram impresionat de acele imagini. acum cativa ani, in ciuda opozitiei familiei, am planificat o vacanta in romania, care includea si "obiective turistice" din zona brasovului. am fost dezamagit si pot spune, ca si tine, ca suntem departe de ce inseamna turism. totusi tin sa te contrazic, bisericile si tot ce ai enumerat tu pot insemna turism cu o singura conditie: o promovare corespunzatoare, altfel acestea devin "ruine" ... si nu dacice.

--------------------
renault megane 2007
+
Dan73
post 17 Nov 2010, 11:28
Post #19

Membru autentic

@supremeon...nu te dezminti radmasa.gif radmasa.gif
Lasand la o parte ura pe care o arati de multe ori fata de multe chestii...
Ce legatura are asta:
"oricat de mult m-ar impresiona toate cetatile din jur, NU POT SA NU UIT CA STRABUNICII MEI IN VREMEA ACEEA NU AVEAU ACCES IN CETATI, ca orice strain erau alungati seara; romanii erau cei ce traiau inafara cetatilor, in bordeie sapate in pamant... GLORIA CE O EVOCA RUINELE DE AZI APARTINE BICIUITORILOR NOSTRI, SA NU UITAM NICI O CLIPA ACEST LUCRU."
...cu turismul? blink.gif blink.gif blink.gif

Oricat ar clocoti ura in tine, bisericile fac obiectul turismului. Confunzi anumite manifestari gen pelerinaj la niste moaste sau la hramuri cu turismul. Daca eu ma duc sa admir o pictura deosebita de pe peretii unei biserici din Moldova care e in patrimoniu UNESCO (RETINE!!!) inseamna ca fac turism. Pricepi sau ba? biggrin.gif Faci niste confuzii grave asa incat ar trebui sa fii mai cu bagare de seama cand vorbesti de MIT, NASA premiul Nobel si alte treburi care nu au nici o legatura cu subiectul topicului.

Initiatorul topicului voia sa viziteze Brasovul. Pentru cineva care nu trece zilnic pe langa domul din Milano, chiar si Biserica Neagra poate fi demna de vazut.

Daca vrei sa discutam despre ce putem oferi unui turist din occident e o alta treaba. In sensul asta eu zic sa nu mai aduci vorba aiurea de Las Vegas ca nu o sa putem concura niciodata cu capitalul de acolo si daca incercam sa facem tampenii din astea cu parcuri de distractii si cazinouri vom da gres pt ca nimeni nu bate drumul pana in Romania sa vada niste copii palide a ceea ce are si acasa. Normal ca nu ne putem compara cu Austria la peisaje alpine si partii, basca faptul ca au perioada cu strat de zapada mult mai mare. Litoral ca in Antalya sau Grecia nu avem si ar fi o greseala sa copiem ce e acolo. ...hoteluri all inclusive nu cred ca vor avea succes la noi. Sigur ca nu avem castelele de pe Valea Loarei insa chiar si bisericile intarite din Ardeal au farmecul lor. Chestia e sa stim sa le punem in valoare.

Am fi putut oferi occidentalului suficiente atractii daca mergeam pe autentic, pe arhitectura traditionala, restaurante cu mancare adevarata, in care sa se auda muzica populara adevarata samd. Intamplator, eu am cunoscut suficient de multi straini educati incat sa imi dau seama ce le starneste interesul aici. Pe astia puteam sa-i atragem daca aveam oameni cu cap..pe ocidentalii amatori de autentic, arhaic... de liniste...nu sa ne inchipuim ca putem face megastatiuni cu all inclusive la 2-3 luni de sezon estival cat avem. laugh.gif Sunt suficient de multi straini dornici de liniste si salbaticie..pe astia puteam sa ii ducem in delta sau in Retezat, nu in hoteluri uriase ci in pensiuni mici facute dupa tipicul local, sa le aratam o cherhana, sa le bagam o mamaliga cu saramura de peste sub nas....sa le dam o tuica adevarata de pruna, nu coniac adus vrac din Franta cu eticheta romaneasca ca pe ala il stiu radmasa.gif
Din pacate nu avem autostrazi si e un haos total in domeniul arhitecturii turistice. Numai ce era autentic si traditional nu s-a folosit, in rest gasim toate kitch-urile de pe fata pamantului si e greu sa reparam. Insa daca exista vointa se poate da un sens, pt ca de locuri frumoase nu ducem lipsa si nu ne impiedica nimic ca de acum inainte sa aratam si sa promovam exact ceea ce am avut frumos si autentic... nu sa imitam pe altii plangandu-ne ca nu avem partii ca in Austria sau un Las Vegas, hoteluri ca in Antalya samd. Nu toti turistii vor asa ceva, foarte multi vor si altceva in afara de distractii, zgomot si sa crape in burta cat ii incape la all inclusive laugh.gif

This post has been edited by Dan73: 17 Nov 2010, 12:44

--------------------
+
supremeon
post 18 Nov 2010, 01:26
Post #20

cam rareori membru...

Dan, tu ai dreptate, insa doar intr-o anumita masura...
Dupa cum am mai spus, a vizita o cetate veche, o manastire, strazile unui oras pitoresc cu iz vechi, o localitate parca iesita din istorie precum Viscri, este ok... pentru cateva zile... DAR NU POTI SA BAZEZI O INTREAGA INDUSTRIE DE TURISM PE ASA CEVA....
Si asta nu spun eu, SPUNE TOATA LUMEA... exemplele sunt nenumarate... imediat scriu...

Din ceea ce tu spui, rezulta ca noi in BV nu ar trebui sa amenajam nici o partie de schi, pentru ca oricum nu vom reusi sa avem aceeasi calitate precum in Austria; sa nu facem nici un parc de distractii, caci nu vom distra oamenii precum in SUA; sa nu facem sali de spectacole, caci nu vor rade oamenii precum in Vegas... GRESIT. NORMAL ESTE SA FACEM. SA CONSTRUIM ATRACTII, PENTRU A IMBOGATI OFERTA TURISTICA, SI A O VARIA. Desigur, neavand calitatea si renumele altor zone, vom pune preturi mai mici...

Vrei exemple? De ce la Sibiu se vor inaugura iarna asta 5 partii noi? Ei nu stiu ca sunt in RO, si ca nu vor fi niciodata 100% ca-n Austria? Ba stiu, dar asta-i motiveaza. Eu am dat Austria ca si exemplu, ca si un ideal spre care sa tintim...

Vezi Tunisia... in mod normal, nu ar avea atractii... desert, mare, atat. Dar, cu toate astea, isi fac hoteluri de 5 stele, precum in Antalya. Insa, oferta lor turistica este mai bogata, nu vine omul si stea la hotel o saptamana, apoi pleaca... Au gradini zoologice f.f.f. frumoase; au ruine de cetati frumos amenajate (unele sunt in "reamanajare" in 2010, dar asa reamenajare, incat iti da impresia ca acum le construiesc); moschei cu taxe uriase de vizitare; au programe de divertisment, etc. Si, capac peste toate, nu isi dezvolta doar turismul, ci si industria... unele firme europene isi muta fabricile acolo; cu toate ca forta de lucru (populatia) sta f.f.f. prost la capitolul engleza (tot ce stiu este franceza, unii dintre ei)...

Vezi Ungaria: orice mica localitate care avea un pic de baie termala, si-a modernizat-o, unele localitati au facut palate acvatice, etc. Si romania a avut multe statiuni cu bai termale; unele mai exista; dar, nu se compara cu ale ungurilor. De ce oare? Pentru ca nu avem optica corecta. LA NOI, IN ROMANIA, LENEA ESTE LA ORDINEA ZILEI. VENITI DRAGI TURISTI, CACI AVEM PEISAJE FRUMOASE, SATE LINISTITE SI BISERICI SI CETATI VECHI. VENITI, DAR NOI NU CONSTRUIM NICI O ATRACTIE, NIMIC... Capac peste toate, ungurii stau f. prost la limba engleza; in Romania, aproape peste tot dai peste cineva care sa lege doua vorbe in engleza si te poti descruca...

Deci, asa cum vine lumea la Brasov pentru un amarat de paradis acvatic (care, sincer, este micut fata de ce e in Ungaria), asa ar veni si pentru unul mai mare, adevarat, SI PENTRU ORICE ATRACTIE S-AR CONSTRUI... asa cum prinde parcul aventura, asa ar prinde si un parc de distractii dupa model american... si multe altele, NU SUNT EU IN MASURA SA DAU IDEI...

Ma voi opri aici, caci deviem prea mult de la subiect... ideea e ca nu avem atractii turistice amenajate... doar ce ne-a dat natura si istoria smile.gif

PS 1: in postarea precedenta, cand ai scris despre biserici, inclusiv cea neagra, ai cam uitat cum eu am recomandat ca orice turist care vine ar fi bine sa asculte macar o data in viata un concert de orga... ai uitat; ai vazut din tot ceea ce am scris eu, doar partea care te interesa, de care te puteai lega pt critica... pe care o accept, dar cu conditia sa fie constructiva smile.gif
PS 2: imi pare rau daca tu nu intelegi "legatura"... te pot face sa o intelegi, dar aici nu este locul pentru asa ceva... ideea este ca turismul, in general, prezinta: frumuseti naturale sau artificiale, istoria, distractiile si alte puncte de interes. Iar noi, ar trebui sa acordam mai multa atentie a cui istorie o prezentam... e bine ca s-au revopsit zidurile cetatii BV; dar, e rau ca santierele arheologice din Valea Cetatii si Florilor au fost desfiintate, construite blocuri peste ele, si iata, in zona Brasov nu se poate vizita nici un vestigiu dacic amenajat... spre deosebire de Bulgari, spre exemplu, unde se pot vizita astfel de monumente...
GATA, AM TERMINAT...

--------------------
+
Dan73
post 18 Nov 2010, 12:26
Post #21

Membru autentic

"Din ceea ce tu spui, rezulta ca noi in BV nu ar trebui sa amenajam nici o partie de schi, pentru ca oricum nu vom reusi sa avem aceeasi calitate precum in Austria; sa nu facem nici un parc de distractii, caci nu vom distra oamenii precum in SUA; sa nu facem sali de spectacole, caci nu vor rade oamenii precum in Vegas... GRESIT. NORMAL ESTE SA FACEM. SA CONSTRUIM ATRACTII, PENTRU A IMBOGATI OFERTA TURISTICA, SI A O VARIA. Desigur, neavand calitatea si renumele altor zone, vom pune preturi mai mici... "

Nu am spus nicidecum ca nu trebuie sa mai amenajam partii de schi pt ca nu avem cum sa facem la lungimea si calitatea celor din Austria. Am spus ca nu trebuie sa ne bazam pe asta foarte mult in atragerea turistului strain pentru ca sunt altii pe care nu avem cum sa ii concuram la asa ceva pt ca le-a lasat natura munti mai inalti si mai frumosi, zapezi mai mari etc....si sunt destul de aproape de noi. Atractivitatea turismului romanesc cred eu ca ar trebui sa se bazeze pe ceea ce avem autentic si traditional. Sunt suficienti turisti occidentali care cad pe spate cand vad o camera mobilata si decorata traditional in Maramures de ex. Eu am vazut asta cu ochii mei. Apreciau mult mai mult palinca de pruna de calitate decat orice coniac frantuzesc pentru ca voiau sa cunoasca specificul locului. Sunt multi asemenea turisti, crede-ma. Poate nu o sa avem nr de turisti care incap in hoteluile uriase din Antalya dar cu siguranta o sa avem in schimb niste turisti educati care sunt dispusi la o adica sa scoata mai multi bani din buzunar pe o mancare din produse traditionale...pe produse de artizanat autentice hand-made samd.
Normal ca asta nu exclude existenta cate unui parc de distractii ca sa ii bucuri si pe copii, insa daca ne intra in cap ca o sa putem face noi un Las Vegas si ca asta o sa fie baza pe pt cresterea numarului de turisti...cred ca gresim catastrofal. biggrin.gif

Mai era una care visa la insule artificiale in mare radmasa.gif Cum draq sa te gandesti intai la asa ceva si nu vezi haosul care e in arhitectura turistica. In loc sa pui ordine si sa impui niste reglemetari in acord cu specificul locului, sa nu mai construiasca fiecare dupa cum il taie capul, tu te gandesti la insule artificiale radmasa.gif

In rest..ce pot sa zic. Iarasi te contrazici in legatura cu Tunisia de ex. Intai spui ca in mod normal nu au atractii turistice (referindu-te, cred, la ceea ce au mostenit). Lasand la o parte faptul ca desertul ala in sine e ceva impresionant (eu am zis ca macar o data in viata sa ajung sa vad Sahara) tu singur aduci vorba de moschei, vestigii istorice etc. Deci ori au atractii turistice ori nu? smile.gif
Apoi, nu am zis ca e bine sa restauram si sa conservam ce au facut sasii si maghiarii in Ardeal in dauna vestigiilor dacice de care amintesti tu. Nu stiu cate vestigii ale dacilor sunt in Bulgaria..eu am vazut foarte multe situri arheologice romane, foarte bine conservate si protejate, dar oricum la ei sunt evident mai multe si mai interesante decat la noi pt ca pe Dunare a fost mult mai mult timp limita imperiului...la noi au stat mai putinel smile.gif

In sfarsit discutia se poate lungi la nesfarsit. Ceea ce am spus eu mai sus se poate rezuma mai simpu: mai bine e sa ne bazam pe ceva autentic si traditional si evident si pe peisajele frumoase de car enu ducem lipsa, decat sa incercam sa concuram mari industrii de turism cu parcuri uriase de distractii, sau cu foarte multe partii de schi care ar avea 2 luni zapada pe ele, cu hoteluri la mare uriase care ar avea iarasi 2 luni de sezon. Ca e bine sa ai si cateva din astea, mai mici asa, care sa completeze oferta..nimic de zis...foarte bine..dar sa stii ca sunt destui turisti satui de asa ceva si care prefera ce spusei eu smile.gif

This post has been edited by Dan73: 18 Nov 2010, 13:08

--------------------
+
oana2009
post 18 Nov 2010, 13:41
Post #22

Zambeste, maine va fi mai rau!

From: Brasov

QUOTE(supremeon @ 15 Nov 2010, 20:49)
10) probabil iti vor place sensurile giratorii smile.gif macar alea au flori, caci, un parc frumos, nu prea avem; se simte lipsa unui nou parc, mare, eventual undeva pe la marginea orasului; dar, conducatorii parca sunt orbi.
*

Mai nou, parcul din Tractoru este chiar ok, l-au mai modernizat, plus ca acolo se afla Patinoarul Olimpic Brasov care este chiar reusit....

This post has been edited by oana2009: 18 Nov 2010, 13:41

--------------------
Renault Megane Influence II HATCHBACK 1,6 16v 110 cp 2005&2007
When a man opens a car door for his wife, it’s either a new car or a new wife.
+
supremeon
post 18 Nov 2010, 16:19
Post #23

cam rareori membru...

Stiu, am vrut sa il enumar si eu, insa, cu toate ca in ultimii 60 de ani a fost si este cel mai mare parc al Brasovului, este totusi mic.. si nu se compara cu ior, tineretului sau herastraul... ca si frumuseste, da, arata bine cand e proaspat amenajat... sincer, eu as mai dori inca unul, insa facut ca in strainatate; dar, visez cu ochii deschisi...

DACA SEDETI MAI MULTE ZILE IN BRASOV, si sunteti genul de om caruia ii place sa si conduca, atunci, pe langa "atractiile" enumerate mai sus, puteti "vizita" cateva lacuri de acumulare: Tarlung, Siriu, Maneciu, Paltinu... ma rog, cui ii plac chestiile astea (mie imi plac)... De asemenea, la Vidraru se poate combina cu un traseu pe transfagarasan, cu intoarcere prin Curtea de arges, Campulung, Bran; si Sf. Ana este relativ aproape, k si alte lacuri... tot pentru urcat cu masina pe munte, mai aveti si Bucegii, Ciucas la muntele rosu, etc.
Tot cu masina, in timpul primaverii, se poate merge pana la Balea cascada, daca se mai fac sculpturi in gheata... este un lucru inedit sa ai in oras caldura, soare, umbla lumea in pantaloni scurti, apoi sa te urci in masina si in 2-3 ore sa ajungi la balea, sa dai de zapada din abundenta, etc.

In lista cu bazine din postruile anterioare, daca sunteti genul celor carora le place sa mearga cu caravana sau cortul la laguna albastra, pentru a sta 2-3 zile, puteti incerca si strandul din Victoria, unde la fel este camping amenajat... camping este si la intrarea in BV dinspre Bucuresti, apropo... Din pacate insa, acestea nu se compara nici de departe cu complexul week-end din Targu Mures... din acelasi motive care eu le tot expun: NU SE VREA DEZVOLTAREA TURISMULUI... in fine.

--------------------
+
PuscasMarin
post 19 Nov 2010, 16:58
Post #24

Membru cotizant

Recomandare :

În perioada 19-20 noiembrie, Patinoarul Olimpic Brasov din Parcul Tractorul va fi gazda unui concurs internațional de anvergură, „Cristal Skate“, la patinaj artistic.

Competiția se va desfășura după următorul program:

- vineri, 19 noiembrie:

16.00 - 18.00 - program scurt fete

19.00 - 19.50 - program scurt băieți

- sâmbătă, 20 noiembrie

14.00 - 15.45 - program liber fete

17.00 - 18.00 - program liber băieți

18.15 - festivitatea de premiere

Enjoy !

This post has been edited by PuscasMarin: 19 Nov 2010, 17:00

--------------------
Renault Laguna Expression Grandtour 1.9 dci 2004 F9Q670
+
solidconvert
post 20 Nov 2010, 11:13
Post #25

Donator

Mie imi place sa mananc la CEASU' RAU in Brasov...

--------------------
. . .
Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită.
+
$$ilvviu
post 20 Nov 2010, 11:19
Post #26

Membru autentic

From: Roman/NT

Mergi la Paradisul Acvatic smile.gif
Daca vrei pizza buna incearca la Kowlun, langa Piata Sfatului

This post has been edited by $$ilvviu: 20 Nov 2010, 11:21

--------------------
Renault Laguna - NT-97-SLR Initiale 2002
Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX
+
alez1601
post 22 Nov 2010, 18:14
Post #27

Membru incepator

nu pot decat sa va multumesc pentru sugestii.

acum inca o intrebare, caut o cazare de 100 - 150 Ron pe noapte camera dubla, o recomandare de ceva frumos aveti pt mine ?

--------------------
+
supremeon
post 28 Nov 2010, 12:14
Post #28

cam rareori membru...

Ma gandeam oare ce este de facut in aceasta zi de duminica... ceva interesant, care sa fie si macar un pic distractiv, fara sa fie prea solicitant... si, pentru ca inca nu am gasit nimic, automat, mi-a venit in minte topic-ul acesta smile.gif ...
Nu stiu ce ziceti voi, dar in BV NU sunt atractii, pur si simplu. Nu avem ce face pentru a ne destinde dupa o saptamana de lucru... in strainatate, la final de saptamana, oamenii se distreaza din cale afara, prin cat mai variate posibilitati, tocmai pentru a-si reincarca "bateriile". In BV, singura "forma de distractie" pe care se pune f. mult accentul, astfel incat a ajuns sa fie anormal de dezvoltata, sunt barurile/cluburile... dar, pentru persoanele care nu fumeaza si nu sunt bautori inraiti, sunt egale cu zero, nu sunt "atractii"...
Imi mentin parerea ca, industria turistica si de divertisment din Bv inca nu a gasit modalitatile bune de a ne face sa ne cheltuim banii... suntem TOTAL FAILURE in ceea ce priveste gandirea de marketing.
Week-end-ul trecut m-a impresionat trenuletul acela care circula pe strazile din Sinaia... geniala idee, am mai vazut si prin Ungaria..

In fine, sorry de deranj, dar, cu cat ma gandesc mai mult, cu atat constat ca am avut dreptate in tot ceea ce am postat in acest topic..

--------------------
+
GZR
post 29 Nov 2010, 15:15
Post #29

Membru autentic

@supremeon - Vad ca esti tare "mandru" de orasul tau.
Sa fiu on topic....incearca Restaurantul Sergiana (la intrarea pe Muresenilor langa Aro). Se mananca bine acolo.
La cazare...incearca la Hotel Ambient...am auzit ca sunt conditii super ok acolo dar posibil sa fie mai scump decat ai vrea tu. Daca nu sunt sigur ca vei gasi ceva mai ieftin din multitudinea de pensiuni din zona.

--------------------
Ex-Renault 21 - BV 02 GZR Nevada, TD, 2068 cmc, 86 cp, 1990
Renault Laguna 1.1, 1783 cmc, 90cp, 1997 - BV 13 YLS.
+
semit
post 29 Nov 2010, 23:01
Post #30

Private Spice

Group: Moderatori

La Sergiana se mananca mediocru si scump.. parerea mea™

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th August 2025 - 00:09
Dacia