Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Jante de aluminiu ruginite !, "Renault, creator de tinichele"

ThunderRa
post 18 Oct 2009, 13:01
Post #1

posesor posedat

Group: Members
From: Piatra Neamt

Azi dimineață am coborât in boxă și mi-am scos jantele originale ale mașinii pe care le-am îmbracat cu anvelope de iarna de anul trecut. Le-am pus pe mașină și am plecat către o spălătorie să le spal pentru că erau prăfuite. Tipul de la spălătorie vine la mine și îmi spune că el nu insistă cu jetul pe jante pentru că se exfoliază vopseaua... Vă dați seama ce surpriză am avut când văd ca jantele pentru care am plătit în plus nu sunt din aluminiu ci dintr-un material care, evident, ruginește. Cum aluminiul nu ruginește, evident am fost înselat de cei de la Renault...
Mâine merg in service să vad daca sunt in garanție (mașina e din 2008).

Pana acum, in 30.000 km si un an și jumătate de folosire, am schimbat fulia defazoare, burduful la o planetară care fusese ciupită din fabrică si pentru care am mers fără vaselină câțiva kilometri, un ax cu came, dispozitivul de frână de mână, distribuția pentru că nu fusese etanșat bine capacul de la chiulasă.

Acum ambreiajul îmi "dă în nas" la plecarea de pe loc, o pamblică de la volan face zgomot la învartirea volanului, manerele sunt de mult cojite, greierașii mă exasperează dar mecanicii îmi spun că "așa face toate", climatizarea a devenit zgomotoasă, "pielea" de pe scaune e "piele ecologică" cu toate că vânzătorul îmi spusese cu totul altceva și peste toate astea, mă trezesc cu jantele mele de aluminiu Louxor (model pe care l-am cerut în mod special) RUGINITE !!!

Aștept cu groază ieșirea din garanție și deja îmi amintesc cu prea mult drag de Loganul meu la care nu am facut nimic 70.000 km si 4 ani de zile și care m-a costat de două ori mai puțin...

4022089352_9a4d7ec755_b.jpg

4021326929_bb7cc205e5_b.jpg

4022084712_802e103b5a_b.jpg

4022082736_6e1a3f20da_b.jpg

4022080806_c10d356145_b.jpg

4021318677_51f5005c26_b.jpg

4021316249_3d69a9d920_b.jpg

4022074556_e4f13a5a22_b.jpg

4021312489_5d2a6cb753_b.jpg

Păreri?

Later edit: subliniez ca jantele nu au fost niciodată lovite, îndreptate sau revopsite. Locația de pe margine, langă plumb unde se observă ca vopseaua este umflată si zgâriată, provine de la dispozitivele de reglat directia masinii. Așa mi-au făcut toate 4 jantele. Cretini...

This post has been edited by ThunderRa: 18 Oct 2009, 13:06

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2 - NT-23-DAC 2008 - Lux Privilege 1.6 16v
Dacia MCV Laureat 1.6 16v recolta 2007
http://radunastasa.com
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Fratzica
post 18 Oct 2009, 13:05
Post #2

Zen

Group: Moderatori

nu cred ca e rugina, ci niste defecte ale vopselei. Celelalte puncte care par a fi rugina cred ca sunt de fapt particule rezultate in urma procesului de franare.

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
"The happier we are, the less we see." - some japanese guy
+
ThunderRa
post 18 Oct 2009, 13:08
Post #3

posesor posedat

Locurile în care se duce vopseaua în straturi sau in care se umfla au in spate material roșiatic la culoare. Mâine mai pun câteva poze daca nu se observa acum... Oricum, asta nu e aluminiu cum nu sunt eu mitropolit! Iar punctele acelea nu se duc cu nimic, nici macar cu spray-uri speciale pentru așa ceva. Nu sunt la suprafața vopselei ci în ea...

This post has been edited by ThunderRa: 18 Oct 2009, 13:10

--------------------
+
rtBK
post 18 Oct 2009, 13:21
Post #4

Unique like everyone else

From: Bucuresti

http://farm3.static.flickr.com/2525/402132...b7cc205e5_b.jpg

crapatura asta e ciudata rau, avand in vedere ca nu au fost indreptate niciodata blink.gif

oricum asta era modelul de jante care imi placea la nebunie sad.gif

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
ThunderRa
post 18 Oct 2009, 13:26
Post #5

posesor posedat

Aceea nu e crăpătură ci vopsea exfoliată iar exfolierile respective (le am pe toate jantele) sunt acolo unde a fost plumbul sau unde a fost pus dispozitivul de făcut direcția a celor de la reprezentanță. Pur și simplu vopseaua se umflă... E ca și cum ar fi fost vopsite fără a fi degresate și se umfla.

Jantele nu sunt nicăieri crapate / lovite / indreptate / atinse / etc....

Și părerea mea este că acest model este frumos, de asta am și insistat să îl am pe mașină.

This post has been edited by ThunderRa: 18 Oct 2009, 13:28

--------------------
+
Catalinmodena
post 18 Oct 2009, 13:46
Post #6

Membru autentic

From: Aproape de Craiova

Inca o dezamagire furios.gif .Asta e Renault.Sa vedem ce mai spune "avocatul" Modus acum.

--------------------
Renault megane sedan manager 1.4 16v 2007
+
ThunderRa
post 18 Oct 2009, 13:50
Post #7

posesor posedat

Nu știu dacă are ce să spună... Celălalt set de jante (Borbet LV4) sunt mult mai folosite (cam 25000 km) și sunt impecabile. Am scris și la vocea clientului și le-am dat link-ul (deci intră sigur Modus) iar mâine merg în service. Am să le cer jante noi, cu garanție, și plata pentru montarea și echilibrarea anvelopelor. Dacă nu, mă duc la cei de la ANPC. Pur și simplu m-am săturat de ei...

--------------------
+
elro
post 18 Oct 2009, 16:08
Post #8

Membru

From: Ct

In boxa ce conditii de umiditate ai?pt ca este un factor destul de important,daca locul nu este aerisit si ai umiditate,cum vrei sa se comporte un metal?
Si jantele nu sunt din Al 100% asa cum zici tu,sunt mai multe aliaje...daca ar fi fost aluminiu 100% ai fi plans cu vorbe.

Ca fapt divers...am luctat in domeniul tamplariei PVC si AL 3 ani de zile,vreau sa iti spun ca in zona Costinestiului,unde sunt toate vilele si pensiunile pe malul marii,unde este aer sarat si umiditate,am intalnit cateva pensiuni facute in graba,inchise cu tamplarie de aluminiu,zugravite (deci peretii nu au avut timp sa se usuce)toata tamplaria de AL era exfoliata dupa 5 luni de zile(si acolo este aluminiu 100% vopsit electrostatic),de aici am tras concluzia ca aerul sarat+umiditatea nu face bine wink.gif

Acelasi lucru s-a intamplat si la tine,depozitare necorespunzatoare in spatii neaerisite si cu umezeala(acum nu te gandi la umezeala ca si cum ar ploua)aerul umed se simte mai greoi atunci cand respiri.Am un prieten care isi tine jantele in balcon,de 4 ani de zile nu dau semne de exfoliera ca ale tale,si unde mai pui ca ale lui sunt si zgariate ici-colo wink.gif

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2, 1,5 dCI
+
ThunderRa
post 18 Oct 2009, 16:28
Post #9

posesor posedat

Ar fi putut fi adevarat ceea ce spui tu doar ca langă respectivele zac efectiv de 3 ani un set de jante de la fosta mea masina (Proline Wheels) care nu au nici pe dr__u! Am permis si masini de la 18 ani si pana la 32 am tot tinut in aceeasi boxa tot felul de jante de aluminiu si nu am patit chestia asta nici cu cele mai proaste jante noname. In plus, aliajul asta nu ar trebui sa rugineasca sub nicio forma. Despre aerisire, boxa mea este aerisita continuu si nu are umezeala chiar deloc, pentru ca nu o folosesc decat ca spatiu de depozitare. Am acolo inclusiv hartie (topuri de A4), care nu este umeda deloc si sta pe un raft mai jos de raftul pe care au tronat jantele astea. Daca ar fi fost sa fie afectate de umezeala, perioada cu umezeala mare este iarna - primavara, perioada in care respectivele jante nu au fost depozitate ci au stat pe masina asa ca Borbet-urile ar fi trebuit sa sufere... Logica ta e putin schioapa, nu te supara. Daca stateau afara, pe masina, in ploaie si expuse la tot felul de factori mecanici cum ar fi trebuit sa arate acum? tongue.gif
Dar, parerea mea este ca si daca le tineam in cada, tot nu trebuiau sa rugineasca sau sa se exfolieze vopseaua. Pur si simplu au fost prost vopsite si sunt fabricate dintr-un aliaj prost.

This post has been edited by ThunderRa: 18 Oct 2009, 16:42

--------------------
+
elro
post 18 Oct 2009, 16:44
Post #10

Membru

From: Ct

Daca ce am zis mai sus nu se adevereste,atunci sunt de acord cu tine in privinta asta:"Pur si simplu au fost prost vopsite si sunt fabricate dintr-un aliaj prost."

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2, 1,5 dCI
+
ThunderRa
post 18 Oct 2009, 16:47
Post #11

posesor posedat

Ma gandesc ca totusi hartia ar fi fost afectata... daca nu celelalte jante depozitate acolo. Nici cele de Logan nu au avut nimic, si am totusi pretentia ca jantele de Megane sa fie ceva mai bune calitativ... Se pare ca totusi ma insel.

This post has been edited by ThunderRa: 18 Oct 2009, 16:47

--------------------
+
hellcat
post 18 Oct 2009, 16:59
Post #12

FrontYard Motorsport

From: Dieppe

Dupa mine, maximum ce-l poti obtine ar fi revopsirea lor - pentru ca totusi, inca mai esti cu masina in garantie...dar e drum lung pana acolo. sad.gif
Nu inteleg de ce se ambitioneaza renault sa foloseasca in continuare greutati prinse clasic, care distrug vopseaua jantei in locul in care au fost fixate.

Si cred ca titlul topicului ar trebui modificat, ca nu e vorba de rugina.

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
ThunderRa
post 18 Oct 2009, 17:07
Post #13

posesor posedat

Daca asta voi obtine maxim, am sa merg la ANPC si apoi eventual in instanta. Ar fi a treia oara cand Renault/Dacia se pun cu mine. Prima oara mi-au vopsit o masina total pentru cateva exfolieri (Logan rosu passion, stiti problema), a doua oara mi-au dat pachetul legislativ pe care ar fi trebuit sa mi-l dea (multumiri lui Klaus pentru asta) si nu au binevoit. De data asta, poate ma gandesc ca deja am mult prea multe interventii la masina intr-un timp atat de scurt... Pur si simplu e bataie de joc sa pui in vanzare astfel de produse! Si ca sa fie totul in regula, voi intretine si topicul acesta cu toata povestea. De ce nu, as putea merge si la presa smile.gif Dupa cum am mai spus, pur si simplu m-am saturat de ei si de data asta nu cedez.

LE: Eu nu sunt sigur inca daca e sau nu vorba de rugina. Vom afla dupa ce merg in service. Eu te rog sa-l lasi asa pana am o diagnosticare. Merci.

This post has been edited by ThunderRa: 18 Oct 2009, 17:08

--------------------
+
spy_oh_joy1389
post 18 Oct 2009, 20:18
Post #14

Megane zen și un mare plimbăreț

From: Sibiu

thunder, imi pare bine ca ai initiativa, si ca te-ai pus cu "mai marii". Ar fi bine sa avem toti timp sa ne ocupam de asa ceva si sa facem toate plimbarile necesare. Poate reusesti sa le dai in nas si cu ambreiajul de pe 1.6 16v. Ma gandeam, n-am putea sa ne sincronizam toti posesorii de 1.6 16v sa trimitem mail la vocea clientului sa le spunem ca nu luam in considerare cumpararea altui produs renault pana nu ne rezolva problema cu ambreiajul, o rechemare in service, ceva acolo... nu stiu, alte idei?

--------------------
Renault 2 x Megane 4 GT&Zen ||2017||2016
Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
+
tiberiu27
post 18 Oct 2009, 21:28
Post #15

membru

From: baia mare

Eu zic ca ai si tu partea ta de vina, de aceea daca mergi peste ei evita sa spui ca au fost folosite iarna.
De la sarea de pe sosele s-ar putea sa li se traga punctuletele alea mici, cu exfolierea ai dreptate 100%.

--------------------
renault sedan2 2004 1.5 dci
+
dodopan11
post 18 Oct 2009, 21:56
Post #16

Automobilist

From: Bucareshit

QUOTE(hellcat @ 18 Oct 2009, 16:59)
Nu inteleg de ce se ambitioneaza renault sa foloseasca in continuare greutati prinse clasic, care distrug vopseaua jantei in locul in care au fost fixate.
*

nu la toate masinile wink.gif par example - Megane RS II - jante 18' bebop.

--------------------
ex - Renault Megane 2 RS 2008
now - Renault Megane 3 RS 2014
+
hellcat
post 18 Oct 2009, 22:00
Post #17

FrontYard Motorsport

Sunt convins c-ai realizat ca e vorba de jantele de aliaj cu tipul de buza J, unde ai posibilitatea de a agata greutatile.
La RS-uri buza jantei e dreapta, deci greutati cu lipici.

--------------------
Commencal Premier HD1
+
dodopan11
post 18 Oct 2009, 22:51
Post #18

Automobilist

From: Bucareshit

ok, corect. atunci vin cu inca doua contraexemple, de la doi prieteni buni, unul cu Espace, unul cu Koleos (scuzati cacofonia tongue.gif ). jante fara buza dreapta, greutati lipite pe interior. la cerere voi pune si poze, dupa ce le voi face wink.gif sper maine, Koleos.

--------------------
ex - Renault Megane 2 RS 2008
now - Renault Megane 3 RS 2014
+
hellcat
post 18 Oct 2009, 23:14
Post #19

FrontYard Motorsport

Hai sa ne contrazicem pe pm, ce zici? Nu cred ca aici e locul. Plus ca sper sa se fi inteles ce am vrut sa semnalez.
La Koleos am vazut 2 tipuri de jante de aliaj, ambele cu buza dreapta!

--------------------
Commencal Premier HD1
+
caktuss
post 18 Oct 2009, 23:37
Post #20

Membru autentic

From: Iasi

@ initiator: daca te-a mancat in cur sa-ti iei reno... la ce te astepti... jante de cenzurat, greierasi, scurgeri de apa infundate, ambreiaje, fulii defazoare, turbine, injectoare si pompe de injectie duse...

--------------------
Renault Megane Sedan II - numar cu gaura 1.6 16v 05-2005
m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006)
33 600 km (26/09/2007)
45 000 km (o3/01/2009)
50 000 km (03/06/2009)
+
solidconvert
post 19 Oct 2009, 09:35
Post #21

Donator

Eu nu cred ca atitudinea asta duce la ceva bun(sau poate ai glumit). Ce vina are el ca RRO comercializeaza astfel de produse. Maxim data viitoare o sa spuna pa, pa, pa, pa, pa... produselor Reno. In alta ordine de idei: eu am pe masina jante Tuxedo, pe care le folosesc indiferent de anotimp si n-am avut probleme pana acum(poate cateva mici zgarieturi care nici eu nu stiu de unde au aparut). Oricum eu ii inteleg frustrarea... (a schimbat destule pana acum la masina). sad.gif

--------------------
. . .
Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită.
+
ThunderRa
post 19 Oct 2009, 14:40
Post #22

posesor posedat

Ca sa raspund cuiva, mi-am luat Renault Megane Sedan pentru ca pur si simplu imi place foarte mult masina. Nu este singura mea masina si mi-as fi permis si altceva. Nici acum nu regret achizitionarea masinii ci drumurile in service.
In alta ordine de idei, am fost la service, au vazut jantele si mi-au spus ca voi primi un raspuns in cateva zile. Mi-au spus ca ei nu au auzit de revopsit jante de aluminiu si ca la mine exfolierea este clara. Am fost sunat si de cei de la Vocea Clientului si a ramas ca voi primi un raspuns cat de repede... Am sa va tin la curent cu ce se mai intampla. Intre timp eu merg cu jantele de vara in masina si astept sa ma cheme sa le dau pe cele de iarna...
Legat de ambreiaj, am sa merg cu el la schimbat abia cand se va apropia iesirea din garantie. Nu are sens sa merg acum.
Multumesc pentru replay-uri

--------------------
+
b76bgaarh
post 19 Oct 2009, 14:45
Post #23

Membru autentic

sigur nu au fost zgariate cand ai schimbat anvelopele..si in timp au evoluat....

hellcat masina mea a venit cu plumbi lipiti pe curacao....

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
solidconvert
post 19 Oct 2009, 14:55
Post #24

Donator

Asa stiu si eu ca in reteaua RRo. nu se vopsesc jantele de aluminiu... wacko.gif

--------------------
. . .
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită.
+
ThunderRa
post 19 Oct 2009, 15:11
Post #25

posesor posedat

Daca ai sa te uiti mai bine la locatii ai sa vezi ca nu e vorba de zgarieturi. Chiar deloc. In plus, se exfoliaza chiar peste tot... iar pe alocuri se umfla, fara sa aiba urme de lovituri.

--------------------
+
ThunderRa
post 21 Oct 2009, 15:41
Post #26

posesor posedat

Continuare: Astazi am primit telefon de la Vocea Clientului (Fraierit) care ma anunta ca orice problema aparuta la jante nu tine de garantia masinii. Nu au facut poze, nu s-au uitat la masina, pur si simplu mi-au spus ca nu tine de garantie. Eu inteleg ca Renault vinde acest produs in Romania fara sa ofere garantie, fapt ce contravine legislatiei in vigoare. Pentru asta ma voi adresa in scris ANPC si apoi voi iesi in presa cu toata povestea asta. Cei din service mi-au spus ca nu au mai vazut asa ceva dar in acelasi timp mi-au confirmat ca exfolierea e clar ca nu provine de la lovituri si ca cel mai posibil e vorba de o vopsire neconforma. Va tin la curent cu ce urmeaza... pentru ca am de gand sa ajung pana la tribunal cu chestia asta. Bafta.

--------------------
+
solidconvert
post 21 Oct 2009, 15:45
Post #27

Donator

Go for it... up.gif

--------------------
. . .
+
Catalinmodena
post 21 Oct 2009, 18:10
Post #28

Membru autentic

From: Aproape de Craiova

Te sustinem! grouphug.gif

--------------------
Renault megane sedan manager 1.4 16v 2007
+
ThunderRa
post 21 Oct 2009, 18:44
Post #29

posesor posedat

Multumesc. Primul lucru pe care l-a intrebat avocatul pe care l-am consultat a fost daca Renault vinde jante si separat de masina, si care este garantia in cazul acela. smile.gif Nu ma gandisem la asta...
Le-am scris din nou celor de la Vocea Clientului si am solicitat raspuns in scris. Am nevoie de el la ANPC si in instanta, daca ajung acolo. Va sfatuiesc si pe voi sa cereti raspunsuri in scris daca va ganditi sa mergeti mai departe cu reclamatiile. Maine trebuie sa scot anvelopele de pe jante pentru ca am fost sfatuit sa nu le mai folosesc pana se lamureste toata problema. Chitantele cu toate schimbarile le tin pentru recuperarea banilor...

--------------------
+
spy_oh_joy1389
post 21 Oct 2009, 19:02
Post #30

Megane zen și un mare plimbăreț

From: Sibiu

f bine! go thunder! da-i in mama lor, daca n-au niciun pic de respect pentru client! trebuia sa zica: da, am observat ca este o exfoliere, si nu ar trebui sa se intample asa ca jantele trec prin toate mediile posibile si trebuie sa reziste; ne recunoastem vina si le reparam;

asa lasa-i sa plateasca. ma bucur ca gasesti timpul necesar sa le tragi un sut! poate vei reusi sa faci ceva si cu ambreiajul.

--------------------
Renault 2 x Megane 4 GT&Zen ||2017||2016
Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
+
3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd August 2025 - 22:00
Dacia