Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages < 1 2 3 4 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Probleme functionare clima

mihaic
post 12 Jun 2015, 07:57
Post #31


Membru incepator


Group: Members
Posts: 32
Joined: 10 March 05
From: Tulcea




Eu am patit o chestier similara cu clima de pe masina, dupa o perioada de functionare normala a inceput sa bage aer caldut care avea o vina de aer foarte rece pe mijlocul curentului. Era ca un ac rece daca tinea-i mana in dreptul gurii de ventilatie.
Problema a fost generata de un dop de gheata format pe conducta si s-a rezolvat cu inchiderea totala a aerului conditionat vre-un sfert de ora.
Cel putin un dop de gheata era pe exteriorul conductei (vazut si topit cu mana) si mai era ceva gheata undeva pe la clapetii care schimba directiile de ventilatie. Cand schimbam manual zona pe unde sa introduca aerul se auzeau pocnituri si harsiituri.
Din cate stiu eu dopul se formeaza cand afara este umiditate foarte mare, caldura mare si temperatura setata la maximumul de rece.


--------------------
Fluence Pro 2013/Pro/1.6 16valve - TL-03-***
Fluence 1.6 16V Pro
Ex Megane 2.2 1.4 16V, Solenza 1.4
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
suirad
post 16 Jun 2015, 21:07
Post #32


Membru incepator


Group: Members
Posts: 47
Joined: 6 July 13




Am scris la vocea clientului mi-au raspuns telefonic, ca au vorbit cu cineva de la tehnic si au spus ca nu considera manifestarea ca fiind un defect, atat......

This post has been edited by suirad: 16 Jun 2015, 21:07


--------------------
Renault Fluence 1.6 16v 2013
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
suirad
post 2 Jul 2015, 12:36
Post #33


Membru incepator


Group: Members
Posts: 47
Joined: 6 July 13




am fost la service au gasit 190 de gr freon in loc de 530g parca.Dupa completa compresorul se manifesta la fel doar ca intervalele de timp sunt mai rare si ce e cel mai important, nu mai simt cuplarile si decuplarile compresorului in comportamentul motorului....

This post has been edited by suirad: 2 Jul 2015, 12:46


--------------------
Renault Fluence 1.6 16v 2013
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
SandelBS
post 4 Jul 2015, 09:09
Post #34


Membru autentic


Group: Members
Posts: 866
Joined: 5 December 09




Sau 650g?

Dar o masina de 2 ani deja pierde freon?


--------------------
Renault Fluence 2009, 1.5 dci 106 cp
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
suirad
post 7 Jul 2015, 21:52
Post #35


Membru incepator


Group: Members
Posts: 47
Joined: 6 July 13




Ăsta mam întrebat și eu pe ca mașina are foarte putini km și aerul a fost folosit moderat iar manifestarea am avut de când mașină era noua, așa ca în lipsa de probe imam crezut pe mecanici.ceva schimbări sau produs dar nu ceea ce mă așteptam 530g

am scris la un telefon vai de capul lui....


--------------------
Renault Fluence 1.6 16v 2013
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marius140872
post 12 Jul 2015, 10:24
Post #36


Membru


Group: Members
Posts: 131
Joined: 16 October 08
From: Resita




suirad ...compresorul porneste si se opreste in functie de 3 factori principali
1 temperatura setata
2 temperatura exterioara
3 starea tehnica ( ex cantitatea de freon)

La peste 32 grade afara si reglat la minimum( rece pe clima manuala) in primele 5 minute ciclul se repeta cam la 30 sec poate si mai des....Odata cu racirea habitaclului compresorul pornecte tot mai rar si pauzele sunt mai lungi( aprox 20 sec functionare cu 1 minut pauza) in momentul in care in masina e rece ,pauza compresorului dureaza chiar si 3 minute.



--------------------
2011 Renault Fluence 1.6 , 16v & Ford Mondeo 1.8 , 16v 2011
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
suirad
post 15 Jul 2015, 21:39
Post #37


Membru incepator


Group: Members
Posts: 47
Joined: 6 July 13




multumesc pentru detalii. NU ma deranjeaza ca porneste si se opreste des, ci faptul ca simt aceasta actiune prin socuri in comportamentul motorului.-cei drept acum mai putin decat la inceput


--------------------
Renault Fluence 1.6 16v 2013
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
hspinache
post 17 Apr 2016, 16:00
Post #38


Membru autentic


Group: Members
Posts: 253
Joined: 16 March 09
From: -




Azi a fost mai cald si am pornit clima , pe FAST . Si surpriza ; la inceput aveam 50 gr in cabina , dupa 1 h de unblat prin oras , 48 gr . Am tot pipait si am ajuns la concluzia ca raceste un pic dar cam putin .
Am pipait tevile de la compresor si am constata ca evacuarea este foarte fierbinte . Conducata de refulare , era ceva rece , dar mie mi se pare ca este prea putin .

Acuma sint 2 variante:
a.-AC merge corect dar amestecul automat rece/cald nu este corect
b. amestecul rece/cald este corect , dar AC este limitat , insuficient
c. mi se pare mie !!!

Ce criterii de verificare am la dispozitii ? Poate exista si aici un tabel privind diferenta de temperatura care trebuie realizata .
La cita experinta am cu sistemele AC , parca ar fi pierdut ceva din gaz !


--------------------
Ren - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gcgeorgescu
post 9 Apr 2017, 16:43
Post #39


Membru


Group: Members
Posts: 921
Joined: 25 December 08
From: Bucuresti




Salut. Azi am observat că nu îmi mai baga rece clima. Am incercat și pe manual. Și în toate felurile. Am fost și am băgat freon, cu toate că aveam 465g ,când am băgat aparatul atât a scos. Degeaba, nu pornește nici compresorul nici GMV ul. Mă puteți ajuta?
E probabil sa fie vreo o siguranță ceva? Și unde că nu am gasito?

9 Apr 2017, 19:55:
Încă o proba și a pornit. Ciudat. După ce am băgat freon cu aparatul pus și dat pe lo, pe manual nu pornea. Ciudat. E bine că acum merge și pe automat și pe manual. Învârte GMV și compresorul cuplează.

9 Apr 2017, 22:58:
Merge bine nu mai face figuri. Doar că acum sunt 9°afara și trebuie să setezi temperatura spre LO. Merge și pe auto și pe manual.
După ce am coborât la mașină și v-am scris că și-a dat drumul, m-am dus la mecanic și l-am luat din pat să deschidă sercisul pentru mine. (Îmi e prieten că altfel azi de Florii, ciuciu). Mi-a făcut o diagnoza și ce să vezi absolut nici o eroarea. De nici un fel.
Nici el care e mecanic cu experiență , are peste 40 de ani a zis că nu a auzit așa ceva și că de vină sunt eu că nu am dat pe manual de fapt și că era temperatura exterioara egală sau mai mică că cea din mașină. Dar îmi aduc aminte că pe baraj la Mihailesti am dat pe lo și am setat treptele la ventilator din butoane.
Ledurile de la Auto și fast sau soft nu erau aprinse. Nu asta înseamnă pe manual?

This post has been edited by gcgeorgescu: 9 Apr 2017, 21:58


--------------------
Renault Fluence 30 dec 2010/ 1.5 Dci 110cp
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mars
post 9 Apr 2017, 22:11
Post #40


meow or never


Group: Moderatori
Posts: 6.228
Joined: 22 January 04




Nu prea, functiile la care nu umbli raman tot in modul auto. Doar cand setezi manual temperatura, treapta de viteza a ventilatorului, aeratoarele folosite si AC pornit, poti spune ca esti pe manual.


--------------------
Fiat 500 1.2 8V Lounge (2018)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gcgeorgescu
post 9 Apr 2017, 22:33
Post #41


Membru


Group: Members
Posts: 921
Joined: 25 December 08
From: Bucuresti




Cred că ai dreptate. Când am setat fluxul de aer pe fata atunci a băgat rece intradevar. Și doar atunci. Posibil sa fi avut dreptate mecanicul meu!?😤
Și sincer sa fiu de obicei am probat cu temperatura mai mare . Adică afara arată 18-16-17 grade și eu setam 18 sau mai mult. Iar când am dat lo sa nu fi dat pe manual!?
Acum sunt sigur că vara asta am freon proaspăt și că instalația sta in presiune, asta mi-a indicat pe aparat.

This post has been edited by gcgeorgescu: 9 Apr 2017, 22:38


--------------------
Renault Fluence 30 dec 2010/ 1.5 Dci 110cp
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cuki46
post 11 Apr 2017, 15:41
Post #42


Membru autentic


Group: Members
Posts: 537
Joined: 3 February 13




daca nu e apasat butonul AC OFF si implicit ledul rosu, trebuie sa porneasca compresorul indiferent de temperatura (exterioara/interioara), intensitate sau directie a aerului.





--------------------
2017 MB C220 / 2012 Fluence 2012
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gcgeorgescu
post 12 Apr 2017, 16:58
Post #43


Membru


Group: Members
Posts: 921
Joined: 25 December 08
From: Bucuresti




Te contrazic. Daca ai temperatura setata mai mare decât cea externă poate să rămână și pe oprit compresorul , dar va porni mai rar. Poate vrei sa zici daca apeși butonul de dezaburire rapida( nu dez. luneta),atunci pornește în orice condiție. De exemplu asta iarna îmi baga căldură și când ar făcea prea cald mai dădea drumul la AC și incropea până stabiliza la temperatura setata de mine. Sa nu te gândești că făcea saună. Nu , am auzit când pornea compresorul iarna și pornește mult mai rar că vara. Asta vara îl ținea pornit mai non stop, cu întreruperi mici de până la 30 s

This post has been edited by gcgeorgescu: 12 Apr 2017, 20:56


--------------------
Renault Fluence 30 dec 2010/ 1.5 Dci 110cp
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cuki46
post 13 Apr 2017, 09:52
Post #44


Membru autentic


Group: Members
Posts: 537
Joined: 3 February 13




cand am spus porneste, nu m-am referit la functionare constanta.

cat timp butonul AC OFF este apasat, compresorul nu porneste...daca nu e ala apasat, poate sa fie pe auto, manual, soft, fast...ce vrei tu...compresorul porneste. El functioneaza intermitent si normal ca e conditionat de temperatura exterioara, temperatura interioara, intensitatea aerului etc. De accea iarna porneste mai rar, vara mai des.


--------------------
2017 MB C220 / 2012 Fluence 2012
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gcgeorgescu
post 13 Apr 2017, 21:12
Post #45


Membru


Group: Members
Posts: 921
Joined: 25 December 08
From: Bucuresti




Corect. Probabil am uitat sa specific în posturile de mai sus că buton AC era fără ledul roșu aprins, adica pe on.


--------------------
Renault Fluence 30 dec 2010/ 1.5 Dci 110cp
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gcgeorgescu
post 15 Apr 2017, 10:45
Post #46


Membru


Group: Members
Posts: 921
Joined: 25 December 08
From: Bucuresti




Se suspendă și discuția de pe topicul asta. Merge brici și cred că de vină am fost eu și imaginația mea. De nu am mai avut mașina cu sisteme din astea mai spre premium până acum. Că de exemplu cum spunea un coleg pe alt topic mașina de pornește prin apăsarea butonului start și apăsarea ambreiajului cu Cheia in buzunar. Ei bine eu chiar daca las Cheia in buzunar apăs o data butonul start că să pornească sistemele și să își facă setingurile , apoi mai apăs o data cu ambreiajul apăsat să pornească.
Nu sunt bătrân , ba din contra , dar așa m-am obișnuit , sunt mai de moda veche.🚜


--------------------
Renault Fluence 30 dec 2010/ 1.5 Dci 110cp
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Radu.G
post 16 Apr 2017, 22:41
Post #47


Membru incepator


Group: Members
Posts: 1
Joined: 16 April 17




Salut
Stie cineva daca se poate pune clima pe un Fluence 2011 cu AC, si cat costa?

Ce parere aveti de motorul 1,5 de 90 cp smile.gif

This post has been edited by Radu.G: 17 Apr 2017, 06:05


--------------------
Renault Fluence 2011
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gcgeorgescu
post 17 Apr 2017, 15:58
Post #48


Membru


Group: Members
Posts: 921
Joined: 25 December 08
From: Bucuresti




Stai liniștit că nu e vreo o mare șmecherie. Nici senzorul de lumină. Și nici keyles. Nici xenon. O utilitate am observat la senzorul de ploaie. Eu de exemplu acum pe ploaia asta si când afară este 7° (Curtea de Arges) merg pe manual adică cu AC of. Contează consumul și fiabilitatea. Am facuti 750km și puțin de tot sub juma de rezervor. Îmi face un concediu de Paște plăcut.


--------------------
Renault Fluence 30 dec 2010/ 1.5 Dci 110cp
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
SandelBS
post 18 Apr 2017, 09:32
Post #49


Membru autentic


Group: Members
Posts: 866
Joined: 5 December 09




Daca n-ai observat vreo mare "smecherie" sau utilitate asta nu inseamna ca nu au. AC automat vs manual e aiurea sa zici ca nu-i mare diferenta. Doar senzorul de lumini sa zicem ca e inutil si chiar de evitat ca mergand pe DN pe timpul zilei nu respecti legislatia folosindu-l. Keyless - eu o gasesc foarte utila iar de xenon depinde daca mergi mult noaptea, altfel nu merita. Asadar sunt utile pentru unii, inutile pt altii dar asta nu inseamna ca in general sunt inutile. Diferenta o vezi cand le ai pe o masina si apoi iti iei alta fara sistemele alea.


--------------------
Renault Fluence 2009, 1.5 dci 106 cp
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gcgeorgescu
post 18 Apr 2017, 11:35
Post #50


Membru


Group: Members
Posts: 921
Joined: 25 December 08
From: Bucuresti




Eu zic altfel. Atunci când mergi fara aceste sisteme și apoi îți iei o mașina cu din astea. Și observi că ce făcea cea veche , face și cea noua , doar că puțin mai diferit. Automat sau nu aveam lumini și pe Logan, automat sau nu aveam AC și căldură și pe Logan, automat sau nu aveam ștergătoare de ploaie și pe Logan, automat sau nu aveam închidere centralizată și pe Logan.
Cel mai important lucru pentru mine este 1.5 Dci 110 cp și 240 Nm cuplu fata de 1.4 mpi 75cp și 112Nm cuplu cu aproximație.Si implicit consum extraurban. Căci la București nu e mare scofala nici unul nici altul.
Multumesc.


--------------------
Renault Fluence 30 dec 2010/ 1.5 Dci 110cp
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
roland
post 18 Apr 2017, 11:55
Post #51


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.704
Joined: 18 November 04




Treaba e subiectiva, de aceea discutia nu are rost. Ce mi se pare mie vital, altuia i se pare irelevant.


--------------------
. . .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gcgeorgescu
post 18 Apr 2017, 12:21
Post #52


Membru


Group: Members
Posts: 921
Joined: 25 December 08
From: Bucuresti




Așa este. Și că să răspund colegului Radu.G, motorul Dci de 90 mie mi se pare mai economic mai flexibil și mult mai potrivit pentru mersul în oraș cu escapade in natura in weekend. Mă refer fata de 110 cp pe care îl dețin. Am avut ocazia sa conduc la serviciu pe cel de 90cp mult timp.
Singura diferență pe care am văzut o este la viteza maximă cu cel de 90cp am ajuns la 175km pe oră pe autostrada iar cu cel pe care îl am de 110 am ajuns la 190 kmpe ora. Și cred că mai mergea până la 200 sau până la 180 la cel de 90cp.
Dar asta este o chestie care nu dezavantajeaza, fata de flexibilitate lui de a funcționa bine în condiții de București. Aici pierde puțin cel de 110.
Eu zic sa te bucuri mult de mașină fără să începi să îi aduci mari îmbunătățiri și să bagi banii in motorina și să te plimbi atât cât timpul îți permiți. Caci altfel o să te trezești că ai făcut o mașina mai impopotoata cu opțiuni , dar nu ai apucat sa te bucuri de ea.

This post has been edited by gcgeorgescu: 18 Apr 2017, 12:23


--------------------
Renault Fluence 30 dec 2010/ 1.5 Dci 110cp
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
SandelBS
post 18 Apr 2017, 12:31
Post #53


Membru autentic


Group: Members
Posts: 866
Joined: 5 December 09




Am spus in penultima propozitie ca e cum priveste fiecare, doar sa nu generalizeze

Ideea era ca daca nu vezi niciun beneficiu in optiunile respective de ce ai da bani in plus pentru ele? Ca doar nu-s gratis, unele vin la pachet cu nivelul de echipare, altele nu. Scria cineva ca pentru AC automat trebuia urmatorul nivel de echipare adica 1000 Eur, desi optiunea in sine nu ajunge la atat. Iar daca nu crezi ca foloseste nu o mai iei, e simplu.

Revenind la topic, daca nu intelegi pentru ce a fost facut e clar ca apar tot felul de "probleme".
Si daca tot zici ca un aspect luat in calcul in achizitie a fost consumul extraurban, AC manual consuma la fel ca AC automat?


--------------------
Renault Fluence 2009, 1.5 dci 106 cp
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
roland
post 18 Apr 2017, 12:51
Post #54


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.704
Joined: 18 November 04




Daca manual incerci sa obtii exact aceleasi conditii ca si cu AC automat, atunci cred ca va consuma mai mult (pentru ca manual nu esti in stare sa optimizezi la fel ca sistemul electronic). Altfel, comparam mere cu pere.

Oricum, diferenta este nesemnificativa...


--------------------
. . .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vasile82
post 18 Apr 2017, 13:43
Post #55


Membru autentic


Group: Members
Posts: 481
Joined: 3 December 04
From: Ploiesti, Bucuresti




Comparatie Logan AC simplu cu Fluence AC dublu climatronic.
La Logan indiferent de cum reglam voletii/gurile de aer, fluxul de aer ma lovea in frunte, piept, picioare sau combinatii intre ele.
La fluence "te invaluie" sa zic asa.


--------------------
Ex Logan, Renault Fluence 1.6
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cuki46
post 18 Apr 2017, 17:31
Post #56


Membru autentic


Group: Members
Posts: 537
Joined: 3 February 13




QUOTE(Radu.G @ 16 Apr 2017, 22:41)
Salut
Stie cineva daca se poate pune clima pe un Fluence 2011 cu AC, si cat costa?

Ce parere aveti de motorul 1,5 de 90 cp smile.gif
*



Pentru clima, mai bine scrie pe formul de Megane 3. Fluence si Megane 3 sunt destul de asemanatoare tehnic vorbind, iar pe Sectiunea respectiva sunt mult mai multi utilizatori decat aci.

1.5 90cp e ok...un compromis corect. Acuma ce pareri te intereseaza? Vad ca masina ai cumparat-o deja, te intereseaza daca e fiabil? Daca are probleme cunoscute?


--------------------
2017 MB C220 / 2012 Fluence 2012
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gcgeorgescu
post 18 Apr 2017, 19:55
Post #57


Membru


Group: Members
Posts: 921
Joined: 25 December 08
From: Bucuresti




Sunt puțin offtopic. Precizez că eu am luat mașina SH cu toate chestiile alea pe ea. Asta ca un răspuns lui SandelBS.
Clima automata te învăluie exact cum a scris și Vasile 82 dar pe mine nu prea mă satisface și umblu mereu la temperatura. O frec că parcă îmi e frig, parcă îmi e prea cald, și ajung sa fac aceleași lucruri ca la o clima manuală. Poate sunt eu mai ciudat. Că de cârcotaș să fiți siguri. De așa e zodia.😁

This post has been edited by gcgeorgescu: 18 Apr 2017, 20:25


--------------------
Renault Fluence 30 dec 2010/ 1.5 Dci 110cp
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cuki46
post 19 Apr 2017, 11:21
Post #58


Membru autentic


Group: Members
Posts: 537
Joined: 3 February 13




faci exact ce nu trebuie...cel mai bine e sa o pui pe auto si pe 20 de grade (de ex.) Daca tot o freci, normal ca eficienta ei este redusa, pentru ca va incerca sa compenseze modificarile tale.
Exemplu: pleci dimineata si ai 22 grade temp setata. Clima va incerca sa ajunga cat de repede la temperatura setata de tine, iar prin asta poate tu vei simit ca iti este cald. Daca reduci pe 20 grade de ex. masina va baga rece, pentru ajunge la temperatura dorita de tine. Si uite asa se incepe frecusu. Nu e vina masinii, masina incearca sa iti faca tie pe plac...tu trebuie insa sa ii gasesti setarea cea mai optima.
Trebuie totusi consemnat, ca masina este lowcost, unitatea de clima nu cred ca este ceva minunatie a tehnicii, prin urmare nici functionarea ei nu e chiar comparabila cu cea de pe o masina premium, dar este net superioara lui AC manual si a climaticului (de pe masini comparabile).


--------------------
2017 MB C220 / 2012 Fluence 2012
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gcgeorgescu
post 19 Apr 2017, 19:25
Post #59


Membru


Group: Members
Posts: 921
Joined: 25 December 08
From: Bucuresti




De exemplu eu nu vad de ce să merg cu ac pornit când e frig afara. Adică 8-9°. Am observat că dacă ac este pe off ea tot îmi menține temperatura setata de mine . Adică dacă îi dau 23° nu mă sufocă cu căldură , o menține acolo. Repet cu AC off. Și afara fiind 9°


--------------------
Renault Fluence 30 dec 2010/ 1.5 Dci 110cp
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
roland
post 20 Apr 2017, 10:22
Post #60


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.704
Joined: 18 November 04




Cu AC pe on, masina va decide singura daca baga cald sau rece. In cazul mentionat de tine, va baga probabil doar cald, cat timp e nevoie.

Ideea e ca e automat, nu trebuie sa pui nimic pe on sau pe off, se descurca masina singura.


--------------------
. . .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+


4 Pages < 1 2 3 4 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th November 2020 - 04:33
Dacia Server hosting