Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages < 1 2 3 4 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Zgarieturi..., cum le-ati rezolvat...daca le-ati rezolv

kopu
post 7 Sep 2007, 18:59
Post #61

Membru incepator

Group: Members

Alaltaierti am gasit si eu Solenza zgariata cu o cheie de la spate pana in fata. ... Ce naiba o fi putut avea oligofrenul cu ea ? Era parcata pe locul pe care sta parcata de 3 ani, nu a incurcat pe nimeni... Sunt un tip pasnic da' la unul din asta care face chestii din astea gratuite i-as face multe chestii dureroase...

Meganelul il tin deocamdata la garaj smile.gif

--------------------
- - -
Renault Megane 2.2 Sedan, 1.6 16V , 2007
Nissan Qashqai 2014, Acenta + Connect Pack, 1.2 DGI-T, Culoare : Nightshade
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
norisss
post 7 Sep 2007, 19:26
Post #62

Membru autentic

From: Buc

@Trapa....asteptam detalii, si eu sunt in situatia ta sad.gif

This post has been edited by norisss: 7 Sep 2007, 19:27

--------------------
Megane II Sedan 1,5 dci, beige angora,septembrie 2004
+
nacht
post 28 Sep 2007, 23:56
Post #63

F U H R E R

Recent am vazut un filmulet demonstrativ al unui american (cred) care indrepta micile indoituri/infundaturi ale caroseriei masinii cu gheata carbonica sau gheata uscata, cum i se mai spune.
Practic freca cu o presiune medie (din cate mi-am putut da seama) cu o bucata de gheata carbonica suprafata de tabla unde se afla infundatura, timp de aprox 3-4 min, dupa care tabla arata 99% corectata. Explicatiile autorului au fost ca gheata carbonica raceste pana la cca -79 grade Celsius ceea ce face metalul sa se contracte si indoitura sa se "traga" singura.
Eu unul as fi tentat sa incerc pe unul din pragurile masinii unde am o astfel de infundatura. Problema este a nu prea stiu unde as putea gasi gheata carbonica. Stiu ca firmele care se ocupa cu sablarea au asa ceva...

--------------------
Honda Accord 2.0L 155CP, SSE, 2008 - a swing to perfection
+
kbr106
post 14 Nov 2007, 20:06
Post #64

Membru incepator

astept si eu ...hai trapa zi..

--------------------
Renault Laguna II 2002 estate 120cp - B 57 DFW
+
greenux
post 18 Nov 2007, 01:41
Post #65

Uta, uta cu Meganul...

Din pacate si eu am masina de aprox. o luna si am gasit-o atinsa in parcare de vre-un cretin cu vre-o rabla. Este putin zgariata pe coltul barei dreapta spate dar din pacate cam cat o unghie a sarit vopseaua si se vedea plasticul. M-am gandit sa nu ma duc sa o fac pe casco si am fost la un magazin care mi-a facut culoarea de vopsea pe calc, cam 50 de ml, are si o pensulica tubul, si am retusat-o eu. Se vede putin dar asta e, nu cred ca merita sa vopsesc toata bara pe casco doar pentru atata lucru. Ma durea sufletul de suparare. Oare am facut bine? Merci!

--------------------
Renault Megan Sedan Manager Diesel de 105 cp 2007 - B-xy-xxx
+
daniel4ro
post 18 Nov 2007, 01:45
Post #66

forumist anti

From: B U Z Ă U city

aceeasi problema in acelasi loc am si eu. cat te-a costat prepararea vopselei? e vorba de nuanta aceea gri-verzuie a barii, nu?

--------------------
Renault Megane 2.1 2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP - Numar DREPTUNGHIULAR
+
cameleon_boy
post 18 Nov 2007, 11:15
Post #67

Membru

Si eu mi-am preparat vopsea in Vitan ,dar eu mi-am luat direct un tub de vopsea spray nu creion,deoarece pot sa pulverizez vopsea intr-un capacel si dupa aceea sa dau cu scobitoarea.Da am zgarieturi pe toate 3,in mare am reusit sa le scot cu scobitoarea ,dar acum pe cea mai mare un dobitoc a deswchis usa si ,si-a sarit si vopseaua alba pe usa mea,mi-a facut si o indoitura.Am fost la Autoklass si cu niste bete nu am fost in hala au reusit sa scoata indoitura cat de cat ,se vede din unghiuri ff putin .In fine sanatate sa il fereasca Dumnezeu pe unu care zgarie masini sa il prind.

--------------------
fara fara fara - fara
+
Dan73
post 11 Dec 2007, 00:46
Post #68

Membru autentic

@ NACHT: Am gasit si eu masina in parcare cu ambele portiere de pe stanga infundate si de groaza de a lasa masina intr-un service romanesc pentru revopsire m-am apucat sa caut si uite:
http://www.gko.ro/

11.12.07
Deci treaba descrisa de Nacht e o pacaleala (sigur ca el nu are nici o vina, a dat mai departe ceea ce a auzit). Am vorbit cu patronul de la firma din link-ul de mai sus si a zis ca atunci cand a auzit de treaba asta a fost foarte interesat mai ales ca ii deschidea o noua perspectiva afacerii. A probat intai chiar pe o masina cu o lovitura usoara dar mai veche si surpriza a mers ...dar pana cand metalul a revenit la temperatura ambientala si si-a reluat forma. A presupus ca de vina e asa numita "memorie moleculara" fiind vorba de o lovitura veche, si a facut el insusi o busitura intr-o tabla. Acelasi efect..tabla s-a strans si s-a indreptat la rece dar cand s-a reincalzit si-a recapatat forma.

This post has been edited by dan73205: 11 Dec 2007, 23:38

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
ionutt daniel
post 14 Feb 2008, 21:16
Post #69

Membru autentic

From: Giurgiu

Am si eu "prieteni" care mi-au zgariat megane-ul si am tot cautat un marker de culoare asemanatoare (gri cameleon) in hipermarket, dar nu am gasit decat nuante destul de diferite- am luat un marker, dar e destul de mare diferenta . Azi am fost in Autovit si din intamplare am intrat intr-un laborator de preparat vopsea, unde mi-a preparat vopseaua in cateva minute in functie de codul de pe masina. M-a costat 16 Ron 50 g vopsea si un marker retus. Abia astept sa vad cum iese. Am sa retusez , o las carteva ore la soare, apoi o dau cu polish pe baza de silicon. Se poate pune si in spray cam la acelasi pret. Vopseaua nu e de Policolor si o prepara pe loc din mai multe nuante. Magazinul (laboratorul)este in spatele primului rand de tarabe din spre chei in cladirea de beton spre targul auto acoperit.
Am si cartea de vizita, unde scrie ca au laboratoare pe Viilor, Calea Vacaresti si Splaiul Unirii. Sper ca va fi de folos.

This post has been edited by ionutt daniel: 14 Feb 2008, 21:19

--------------------
renault espace 2.2 - bulgariax4
+
Cristi39
post 18 Feb 2008, 10:26
Post #70

Membru autentic

sa inteleg ca ti-au facut ei un creion de vopsea pe loc?misto,pentru ca si eu am o nuanta dificila-bleu crepusculle-pe care nu am gasit-o printre produsele Sinto.Preventiv m-ar interesa un marker cu vopsea nuanta mea.Sper sa reusesc acolo in Vitan unde zici tu.Daca ai putea pe PM sa-mi dai nr lor de telefon ar fi fain!

--------------------
Renault Megane Sedan 2007 Privillege
+
v_adrian_mihai
post 18 Feb 2008, 15:34
Post #71

Membru incepator

QUOTE(ionutt daniel @ 14 Feb 2008, 21:16)
Am si eu "prieteni" care mi-au zgariat megane-ul si am tot cautat un marker de culoare asemanatoare (gri cameleon) in hipermarket, dar nu am gasit decat nuante destul de diferite- am luat un marker, dar e destul de mare diferenta . Azi am fost in Autovit si din intamplare am intrat intr-un laborator de preparat vopsea, unde mi-a preparat vopseaua in cateva minute in functie de codul de pe masina. M-a costat 16 Ron 50 g vopsea si un marker retus. Abia astept sa vad cum iese. Am sa retusez , o las carteva ore la soare, apoi o dau cu polish pe baza de silicon. Se poate pune si in spray cam la acelasi pret. Vopseaua nu e de Policolor si o prepara pe loc din mai multe nuante. Magazinul (laboratorul)este in spatele primului rand de tarabe din spre chei in cladirea de beton spre targul auto acoperit.
Am si cartea de vizita, unde scrie ca au laboratoare pe Viilor, Calea Vacaresti si Splaiul Unirii. Sper ca va fi de folos.
*

Te rog da-mi si mie cartea de vizita al astora pe pm ca sa-mi faca si mie niste vopsea pt masinuta mea zgariata......multumesc mult

--------------------
Renault Clio Symbol 2007
+
Solon
post 18 Feb 2008, 15:44
Post #72

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(v_adrian_mihai @ 18 Feb 2008, 15:34)
Te rog da-mi si mie cartea de vizita al astora pe pm ca sa-mi faca si mie niste vopsea pt masinuta mea zgariata......multumesc mult
*

Mai e un magazin la intersectia Lizeanu cu Stefan cel Mare. Ii dai talonul si iti prepara vopseaua si o baga in spray. Te intreaba cat vrei si gata. Se prepara pe loc!
Nu am vazut la ei markere, din nefericire! sad.gif

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
ionutt daniel
post 18 Feb 2008, 20:08
Post #73

Membru autentic

From: Giurgiu

Da, au preparat pe loc nuanta si au pus-o in creion. A durat doar cateva minute si au facut-o prin citire de la codul de pe stalpul dreapta al masinii. Ei au spus ca pot prepara orice nuanta(mai ales daca e originala din fabrica pe masina si aveti codul. Sper sa nu se considere reclama, nr de telefon al lor este 0788923775/0213440709, iar adresa lor in Autovit este scrisa mai sus. Sper ca am fost de folos.
Firma se numeste Genolux serv srl

This post has been edited by ionutt daniel: 18 Feb 2008, 20:10

--------------------
renault espace 2.2 - bulgariax4
+
Cristi39
post 18 Feb 2008, 20:15
Post #74

Membru autentic

mersi mult.o sa fac un drum acolo ca sa-mi comand si eu.

--------------------
Renault Megane Sedan 2007 Privillege
+
Catalinmodena
post 17 Apr 2008, 22:18
Post #75

Membru autentic

From: Aproape de Craiova

sal ciprian burlacu.Poti pune te rog o fotografie cu Gs27 asta,ca am gasit 2 tipuri:unul verde si unul albastru cu gaben.Mersi.

--------------------
Renault megane sedan manager 1.4 16v 2007
+
Errors
post 6 Jun 2008, 17:00
Post #76

Membru incepator

Eu sunt resemnat, la noi in tarisoara asta populata numai cu tigani, cretini si tot felul de gunoaie cu 2 picioare facuti din l...a nu merita sa iti iei masina noua, am gasit masina facuta praf de la un cap la altul, zgariata toata partea stanga,capota fata si spate pana si pe acoperis zgariata cred da ca i-a luat 2-3 ore scursurii umane care a facut asta sa isi desavarseasca opera, din fericire majoritatea zgarieturilor nu sunt adanci ca au zgariat doar lacul vopseau in sine nu este luata am fost la expertdetailing am facut programare si au zis 400 ron ca ma costa polish si ceruit, acum astept sa vad ce o sa iasa trebuie sa stept 2 sapt. pana imi vine randul, sper doar sa il aflu pe nenorocitu care a facut asta o sa plateasca vreau sa ii rup degetele cu mana mea vreau sa sufere pentru ce a facut.

--------------------
Dacia Logan 2007/ABS+
+
andu911
post 9 Jun 2008, 21:26
Post #77

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

--------------------
- - -
+
misterb
post 26 Aug 2008, 16:32
Post #78

Membru autentic

Din cate stiu acum 4 ani cand aveam renault symbol am luat un tub cu vopsea originala conform codului de culoare pe care il aveam. era un tub cu o pensula mica ca la oja. L-am luat insa de la un dealer renault din danemarca. evident la noi nici nu se auzise de asa ceva sau cel putin ti se spunea ca nu au.
Acum am un clio III rosu vif (nemetalizat) si desi inca nu am zgarieturi stiu ca inevitabil vor aparea. Am vazut la carrefour niste creioane. Multe cu nuanta de rosu dar care e nuanta potrivita dracu stie nu corespund codurile. Sunt creioane d ela sinto parca. Stie cineva ma poate ajuta?

--------------------
Renault Clio IV Estate 0,9 TCe 2015
Clio Estate 0.9 TCe
+
Danezu
post 27 Aug 2008, 15:15
Post #79

un fost proprietar de megan.....

Mergi la Vitan,la targ si-ti faci ce culoare vrei,dupa cod. Carioca este un pic mai scumpa ca la carrfour,dar este nuanta care-ti trebuie.

Bafta!

--------------------
Saab 9-3 2.2 TiD Vector
+
Andrei84
post 3 Sep 2008, 18:08
Post #80

Membru incepator

From: Craiova

Daca stie cineva unde pot gasi in Craiova ceva ptr corectarea zonelor unde e sarita vopseaua (tubulet de vopsea cu pensula sau creion corector...) va rog frumos sa-mi zice-ti si mie, o sa intreb si la dealer poate au ei ceva tot trebuie sa ajung ptr revizie luna viitoare, dar miramas sa aiba.
Multumesc.

--------------------
Renault Clio Symbol 2007 Fidji 1,5 DCI 70cp
Viata e un joc ce trebuie castigat
+
Catalinmodena
post 22 May 2009, 17:02
Post #81

Membru autentic

From: Aproape de Craiova

Am reusit sa ating si eu usa stanga fata intr-un gard,insa am atins cu dunga usii,undeva sub chederul de la geamul portierei pe o portiune de vreo 2 cm.Chestia e ca a ajuns la tabla,dar nu peste tot.Insa am fost la un prieten vopsitor si mi-a dat cu vopsea in acel loc.El a zis ca nu o sa rugineasca,insa nu era mai bine daca dadea intai cu niste grunt si apoi cu vopsea?

--------------------
Renault megane sedan manager 1.4 16v 2007
+
Solon
post 22 May 2009, 17:53
Post #82

Membru autentic

E solutie de moment! Vopseaua va sari si iar se va vedea tabla!
Si da, era bun si niste grund!

--------------------
+
ctlnext
post 25 May 2009, 08:28
Post #83

Membru incepator

Cel mai bine cand zgarii accentuat un anume loc de pe aripa sau portiera sa vopsesti toata piesa integral. Asa nu vei mai avea probleme cu vopsea sarita si alte nebunii.

--------------------
Renault Megane 2.1
Renault Megane II 2004 1.5dci
+
L!nuX
post 17 Nov 2009, 23:33
Post #84

Membru decent

cu riscul de a dezgropa un thread

imi poate spune si mie unde pot sa gasesc creioane sau unde se fabrica creioane cu vopsea pentru zgaraieturi ?

in targ in vitan , alte magazine ?

cam care e pretul unui creion ?

--------------------
Renault Megane 1.6 16v - 2007 - Numar personalizat !
+
gotty
post 18 Nov 2009, 08:17
Post #85

fagocer™ haituit

From: oriunde vreti voi....

in vitan,30 ron cu tot cu supliment de vopsea!

--------------------
Private Spice Member
+
solidconvert
post 26 Nov 2009, 13:50
Post #86

Donator

QUOTE(Solon @ 22 May 2009, 17:53)
E solutie de moment!
*

Eu nu cred... de ce sa sara? A... poate pana moare posesoru'... atunci da sunt de acord cu tine ca poate sa sara... wink.gif

--------------------
. . .
Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită.
+
Solon
post 26 Nov 2009, 14:22
Post #87

Membru autentic

De la spalaturile cu jet sau cu perii!

--------------------
+
Laguna_III
post 9 Feb 2010, 19:33
Post #88

Membru

Salutari tuturor celor de pe forum dar, in mod special, posesorilor de L3.

O problema neplacuta;poate cea mai neplacuta problema pe care o poti avea cu masina, in sensul de "actiuni voluntare si ostile" fata de masina, excluzand, Doamne fereste, accidentele, defectele de fabricatie, lovirile neintentionate, etc.Acea neplacere este cauzata de barbarii care iti zgarie masina.
Ati gasit vreodata masina voastra zgariata, evident, in mod intentionat?(Mi-au mutat topic-ul, este evdent ca ati gasit-o zgariata, intrebarea era pentru posesorii de L3).Ce ati intreprins?

Ati revopsit masina?

Anul asta se implinesc doi ani de la prima zgarietura cu cheia, de la un capat la altul, lateral.Am deschis dosarul la OMNIASIG, unde am CASCO, dar am tot amanat sa o revopsesc;trebuie sa ma decid anul asta ca altfel expira dosarul.

Ce ma sfatuiti?Sa vopsesc toata masina - adica toata partea dreapta a ei si toata capota (alta zgarietura) sau sa vorbesc cu dealerul sa incerce sa retuseze dar zgarieturile?

Masina are cloarea alb-glacier 369;nu am gasit pe piata nici creioane din alea "magice" cu albul asta.

Multumesc.

--------------------
Renault Laguna III, 2.0 dCI, 150 CP May,2008/Dynamique
Renault Laguna III, Dynamique, 2.0 dCi, may, 2008
+
Solon
post 9 Feb 2010, 20:27
Post #89

Membru autentic

QUOTE(Laguna_III @ 9 Feb 2010, 19:33)
Salutari tuturor celor de pe forum dar, in mod special, posesorilor de L3.

*

Zgarieturile de pe alte table Renault sunt diferite de cele de pe Laguna? blush.gif
Discriminare! biggrin.gif

--------------------
+
theodor2004
post 26 Feb 2010, 10:36
Post #90

Membru autentic

Laguna_III: am avut o gramada de zgarieturi si vopsiri in service, si iti spun ca, daca zgarieturile nu sunt adanci pana la tabla, si nu sunt deranjante, mai bine nu o revopsesti. Mie a inceput sa mi se exfolieze vopseaua prinsa acum vreo 3 ani la Radacini-Ferdinand, plus ca nu au mai nimerit nuanta de vopsea, si se vede o diferenta de culoare fata de cea originala.
Cat despre retusat, asta se face daca zgarietura nu a ajuns pana la tabla, ca daca se vede metalul, nu au ce sa mai retuseze. Deasemena, este eficient polishul facut pe plastic, eu aveam niste zgarieturi pe aripa de plastic si le-au scos de nu se mai vad.
La Omniasig ai CASCO cu franchiza?? Nu uita ca franchiza e de 100 EUR/dosar. Tu vei avea minimum 2 dosare: unul pt plafon, altul pt portierele laterale (asta in afara de situatia in care reusesti sa explici ca ai avariat la acelasi eveniment si plafonul si portierele).

--------------------
Renault Clio Symbol 1.4 litri 2003, 8 valve
+
4 Pages < 1 2 3 4 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 17:57
Dacia