Apa in habitaclu, de la AC, ploaie, sticle varsate etc.
![]() ![]() ![]() |
Apa in habitaclu, de la AC, ploaie, sticle varsate etc.
Renaultouille |
![]()
|
||
![]() Membru de partid Group: Members Posts: 384 Joined: 8 October 07 From: Bucuresti / Rm. Valcea ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2.1 / 1.6 16v
2004 Pt cei ce merg cu ceata aprinsa doar ca sa fie un bec aprins in bord...imbratisati un pom!
|
|||
SAILAS |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 21 March 07 ![]() |
Scuze de intarziere.
Fenomenul a aparut de 2 ori intr-un an jumate. E drept ca in ambele cazuri ploua afara. Dar, problema e ca intretimp, a mai stat de nustiu cite ori in ploaie, zapada, spalari de toate felurile, manual, automat etc. si nu au fost probleme. Trag speranta sa fie doar condens, ptr. ca a doua zi, desi plouase peste noapte virtos, era uscata si la fel s-a intimplat si prima oara. Astept viitoarea ploaie...... Cu respect! |
--------------------
Megane Sedan
Privilege 1,5DCI 105HP,
ESP,Xenon,Mp3,etc. Ai grije ce-ti doresti, ca s-ar putea sa primesti !
|
|
Vio |
![]()
|
![]() MEMBERMENSCH Group: Members Posts: 942 Joined: 19 April 05 From: Judetu' Sachsen, D.D.R. ![]() |
Cred ca va trebui sa imi desfund si eu scurgerea de langa stergatorul drept... dupa o spalare cu presiune m-am trezit cu niste picaturi de apa pe covorasul din partea dreapta, sub bord, partial infiltrate pana in compartimentul de depozitare de dedesubt... si sa nu imi spuneti ca e de la AC, ca n-am de-ala...
![]() Renaultouille, la Renault Deutschland se pricep baietii sa rezolve problema apei in buzunarele de usi prin demontarea si izolarea componentelor la nivelul fetelor de usi (nu ma intreba ce si cum se izoleaza exact, ca nu am fost de fata)... Cred ca sunt mai bine de 3 ani de cand am rezolvat la ei problema, si rezolvata a ramas... Oare nu or fi invatat intre timp si aia de la Reno Ro sa faca la fel?... |
--------------------
Renault
Megane II
2003 1,4 16V 98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target. |
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Bine=ai revenit Vio!
Cea din dreapta este relativ usor de desfundat dar ma tem ca si scurgerea din stanga este infundata. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
Vio |
![]()
|
![]() MEMBERMENSCH Group: Members Posts: 942 Joined: 19 April 05 From: Judetu' Sachsen, D.D.R. ![]() |
Multumesc, adi_ar, bine v-am regasit!
![]() ...Asta inseamna probabil demontare stergatoare, ornament plastic si alte bunatati... ![]() |
--------------------
Renault
Megane II
2003 1,4 16V 98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target. |
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Tutorialul este aici, inceput de Liviu si continuat de mai multi care au facut operatia.
Eu ti-as sugera sa nu astepti. Verifica turnand apa in gaurile de scurgere stanga-dreapta din masca de plastic de sub stergatoare. Daca nu curge pe jos imediat, treci la treaba. Nu trebuie demontate stergatoarele ci, mai rau, plasticul din aripa. Citeste tutorialul pana la cele scrise de mine si Meghitanul referitor la curatirea in partea stanga. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
bed |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 30 June 09 ![]() |
Am si eu ceva probleme la un clio varianta cu hayon din cauza apei in porbagaj,si anume:in anotimpul rece(cu predominanta dar si vara dar nu neaparat in urma unor ploi) imi apare apa la imbinarea aripilor interioare cu podeaua portbagajului.Nu este in cantitati mari dar este suficienta cat sa-mi ude mocheta(in fiecare saptamana trebuie s-o scot afara s-o usuc)Am tot studiat eu problema,apa nu curge de nicaieri pentru ca arata ca un condens(dar unul accentuat)si doar in aceste zone.Singura gaura pe care am descoperit-o este in locasul rezervei,undeva in paralel cu ea si arata ca si cum ar trebui sa fie acolo,deci nu este spartura si oricum este sub nivelul mochetei(n-are cum deci sa-mi ude deasupra pe mocheta,si doar aceste zone ale aripilor).orice idee sau sfat este bine venit. Multumesc! P.S.:scuze ca am postat pe sectiunea megane-urilor dar n-am avut de ales pentru ca pe sectiunea clio se pare ca nu are nimeni pana la aceasta ora idee cam care ar fi problema.
|
--------------------
renault
clio2
2001/expresion
- cj-85-bed
|
|
cristixxxlog |
![]()
|
![]() .. Group: Members Posts: 440 Joined: 4 August 08 From: BUCURESTI ![]() |
eu nu am avut niciodata probleme cu apa in usi...dar am apa in alta parte, in locasul pentru roata de rezerva...sub roata e o balta foarte frumoasa de vreo 2-3 cm adancime...mai are cineva problema asta???
|
--------------------
Nissan
Murano Z51 - 2.5 dci
2011
- B-XXX-LGF
|
|
rino |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 838 Joined: 9 December 07 ![]() |
De unde, palaria lu' Berlioz, imi intra apa in compartimentul de sub scaunul soferului, ca sigur nu e de la bocanci.
In legatura cu apa din buzunarul dreapa al usii, are cineva fisierul 5387.pdf? |
--------------------
Renault
Megane
2005, 2009 DIY / open source fan.
|
|
rino |
![]()
|
Sa continuam. Azi in service am desfacut scurgerea din stanga.
1. Datorita faptului ca pe la gura superioara a tubului de scurgere trec si firele de la motorasul stergatoarelor s-a impus utilizarea de silicon ... pentru ca la o proba de curgere a apei sa constatat ca o parte consistenta se prelingea pe exteriorul tubului. Sub partea superioara a tubului de scurgere se afla un trunchi de fire. Si, by the way, atentie cand trageti fire pentru Cruise Control sa nu strapungeti tubul. 2. In zona inferioara, la prinderea tubului pe caroserie (ora 2 a rotii) , mai exista un dop de cauciuc care astupa o gaura tehnica. Am constat ca acest dop era murdar pe interior, aspect anormal. De asemenea a fost asezonat cu silicon. 3. Furtunul (intreg ansamblul) era foarte curat, nu prezenta nici cea mai mica urma de murdarie. Mai mentionez ca mi se strange/ strangea (doamne ajuta) apa in compartimentul de sub scaunul soferului doar in conditii de ninsoare/temperaturi scazute. |
--------------------
Renault
Megane
|
|
rino |
![]()
|
Daca a facut cineva treaba cu punga si silicon la usa din dreapta fata (problema apei in buzunarul usii) il rog frumos sa ne zica cum se face.
La multi ani! |
--------------------
Renault
Megane
|
|
bebeo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 15 March 06 ![]() |
Am gasit si eu in compartimentul de depozitare de sub scaunul soferului mocheta imbibata cu apa. E adevarat ca am avut acolo un pachet de plastic cu niste servetele umede care a condensat dar oare asa de mult condens incat sa se imbibe mocheta si buretele de dedesubt? Cum se poate usca ca sa nu mucegaiasca?
|
--------------------
Megane II Renault Symbol Fidji 2005, 30.500 km la 09.05.2012
Renault Fluence Privilege 2011 13.000 km la 09.05.2012 |
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(rino @ 2 Jan 2010, 10:14) Daca a facut cineva treaba cu punga si silicon la usa din dreapta fata (problema apei in buzunarul usii) il rog frumos sa ne zica cum se face. La multi ani! Am patit eu la Meganu' vechi (2.1)... ideea este urmatoarea: fata de usa este din plastic turnat ca si buzunarul de altfel numai ca sunt 2 piese separate si imbinate cu un lipici casant. Eu am demontat fata de usa si pe toata portiunea unde se imbina fata cu buzunarul(pe spate evident), am pus mastic siliconic(cel negru care se folosea la dacia 1300 pe vremuri la imbinarea dintre aripile fata si caroserie). Se gaseste in principiu la orice magazin de piese auto si se prezinta sub forma cilindrica(aprox. 0.7 mm diametru) de aproximativ 60 cm lungime(nu sunt sigur de lungime) si sunt cate 5 bucati pe o folie de hartie sau carton cerat. Seamana cu plastelina la textura numai ca nu este lipicios(pentru maini). Il pui asa cordon pe toata lipitura si dupa aceea il apesi cu simt de raspundere si o sa vezi ca se lipeste perfect(in timp se face tun ![]() Succes... ![]() This post has been edited by solidconvert: 8 Feb 2010, 11:32 |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
Bifeaza |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 7 September 07 From: Bucharest ![]() |
Si eu am gasit azi dimineatza , cand m-am uitat in compartimentul din stanga *(cautam ceva), niste apa inghetata (cam de 1cm).
Acum incerc sa imi dau seama din tutorialul mentionat mai sus ce am de facut. Se pare ca problema mea e ca s-a infundat ceva, pe partea stanga, din cate am citit, insa nu prea am inteles ce am de facut. Aveti idee la un service cam cat ar costa operatiunea asta de curatare? (aproximativ) O zi buna . Multumesc Victor This post has been edited by Bifeaza: 9 Mar 2010, 16:00 |
--------------------
Renault
Megane Manager sedan 2.2 dci 105 145000km
2007
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
ti s-a infundat scurgerea apei de sub parbriz. Se desfunda relativ simplu, nu trebuie mers in service pt chestia asta. Se desface grila de sub parbriz si cu un tulz se desfunda scurgerea.
|
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
Bifeaza |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 7 September 07 From: Bucharest ![]() |
Poti sa imi dai mai multe detalii?Eventual daca crezi ca e ok da-mi un mail cu numarul tau de tel ca sa fie mai usor.(dgvictor2002@yahoo.com)
Multumesc anticipat. |
--------------------
Renault
2007
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
citeste topicul asta ca s-a discutat si paradiscutat subiectul asta. Ai acolo explicat fiecare pas cu tot cu poze.
http://www.reno.ro/Desfundare-scurgere-dre...ata-t78122.html |
--------------------
Renault
|
Bifeaza |
![]()
|
asta am facut prima oara , insa recunosc ca nu cred ca am inteles f mult.
Mai citesc odata.(am o problema cu pozele pentru ca sunt facute oarecum de aproape si nu imi dau seama prea bine pe unde trebuie sa umblu, nefiind o pers. f tehnica). Multumesc. |
--------------------
Renault
2007
|
|
Bifeaza |
![]()
|
Pana la urma am fost la Serus.
Am platit 70 de ron si am scapat de apa. Banii au fost binemeritati mai ales la ce vreme urata era afara (grade cu minus si zapada) si avand in vedere ca nu aveam garaj. Acum au mai mult sens pozele puse de voi. Mi-a taiat toate capacelele respective, mai putin in partea stanga unde mi-a spus ca nu e nici nu capacel.(in partea finala proctectia respectiva -"capacel") Numai bine, BF |
--------------------
Renault
2007
|
|
danut120 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 9 February 10 ![]() |
Vad ca sunt multe pareri si de fapt toti au dreptate in felul lor. Meganul este o masina buna pt bani dati pe ea si nu are probleme mai numeroase ca alte marci (unele chiar mai scumpe). Eu sunt multumit de megane2. (si am 2 meganu/ri).
Referitor la APA in buzunarul portierei din dreapta : In iunie 2009 am fost 1 saptamina la Sinaia (cu sedanul), am parcat/o in fata hotelului si nu am mai umblat cu ea. La plecare am gasit apa in buzunarul din dreapta fata, am sters/o si am plecat la Constanta, pe drum am verificat din nou si sa mai prelins f. putina apa in continuare pe la partea inferioara a carcasei difuzurului. am sters inca de 2 ori dupa care sa uscat si nu au mai fost probleme. Acum; masina este din 2005 si doar o data am gasit apa. Ce cred ca sa intimplat: in ultimile 3 zile la sinaia a plouat continu, dar intruna din nopti a plouat torential intraga noapte ( cu precizarea ca unghiul de incidenta al picaturilor erea pe partea dreata a masinii); cred ca la un moment dat cantitatea de apa intrata pe linga chedere si scursa pe partea interioara a fetei de usa a depasit ca debit ce se putea deversa prin orificiile special practicate in partea inferioara a portierei, motiv pt. care a cresct nivelul si a deversat prin cele mai de jos orificii pracricate pt difuzor in buzunarul portierei..( nu erea cantitate mare aprox. 300ml). Mentionez ca masina sta afara si de atunci nu sa mai repetat fenumenul cu toate ca a mai plouat. |
--------------------
megane2-sedan
megane2-coupe
2005/2006 1.6 16v
|
|
DanielMuntean |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 1 July 10 ![]() |
Am si eu o problema legata de "apa in masina". Dupa o zi intreaga de plouat m-am trezit cu apa in masina pe partea stanga "la sofer" si am observat ca materialul de pe stalpul din stanga pe o portiune de 20 de cm este ud, la fel si in jurul sigurantelor dar fara sa ajunga apa la ele. care ar fi problema si rezolvarea ei ? Mentionez ca masina nu este in garantie si este prima oara cand ma confrunt cu asa ceva. Masina are 76.000 Km. Astazi am desfundat si cele doua scurgeri, cea de la sofer nu era infundata dar cealalta era. Totusi nu-mi explic cum ar putea ajunge apa pe stalpul de la sofer pe inteior, pe textil. daca are cineva vreo idee va rog ajutor. |
--------------------
Renault
Megane II Sedane
2004/1.6
- ct-27-dah
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Probabil chederele sunt de vina in cazul tau. Una din scurgerile de la grila din fata este in dreptul portierei soferului si probabil s-a infiltrat apa pe la chedere.
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
- CT-XX-LEA Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
DanielMuntean |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 1 July 10 ![]() |
Spune-mi care ar fi solutia sa rezolv problema? ce trebuie sa desafsa sau sa desfund ? |
--------------------
Renault
Megane II Sedane
2004/1.6
- ct-27-dah
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Citeste aici.
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
vastangiul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 146 Joined: 16 September 10 From: Ploiesti ![]() |
pe unde se revarsa apa de ploaie daca mi se inunda partea drepta pasager . daca am scurgerea infundata la stergator pe unde refuleaza apa de ajunge in habitaclu ?sunt nedumerit care e circuitul
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2
2005 1.5 dci hatchback 1.5dci , 82 CP
|
|
Adi86 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 322 Joined: 28 July 08 From: Lausanne, Switzerland ![]() |
Ma duc ieri la spalatorie. Pt. ca sunt racit, m-am dus la perii sa nu fiu nevoit s-o spal singur. Dupa ce am termiat programul, m-am trezit cu o inundatie in partea dreapta (a pasagerului). Nu e vorba de cateva picaturi ci de o galeata de apa. compartimentul de depozitare de sub pres era plin ochi. Am bagat mana sub torpedo si era ud peste tot.
Ideea e urmatoarea: scurgerile de la parbriz (atat stanga cat si dreapta) au fost desfundate recent. Cand ploua nu am probleme. Am verificat si reglajele aerotermei, era pus pe recirculare, treapta 0. Sunt curios daca e pur si simplu o problema legata de utilizarea spalatoriei cu perii, cand o cantitate enorma de apa cade pe masina sau e altceva infundat? |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2008
|
|
alc2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 575 Joined: 12 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu am spalat toate masinile pe care le am avut ( cam 5-6 ) la perii ( ocazional , nu in mod curent ) si nu a intrat gram de apa .
Problema e la masina , repeta operatia cu apa mai putina si vezi pe unde intra ,verifica INAINTE daca sunt intr-adevar desfundate scurgerile L.E Ai schimbat cumva parbrizul ? This post has been edited by alc2: 5 Jan 2011, 18:58 |
--------------------
Renault
Kadjar Intens
Flame red_K9K-648
- Ex :Renault Clio III 2007/1.4 16v/98 CP/Privilege/ Beige Poivre
|
|
Adi86 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 322 Joined: 28 July 08 From: Lausanne, Switzerland ![]() |
Nu am schimbat parbrizul. Am impresia ca intra pe la fantele de la aeroterma. Cel putin in masina intra exact pe unde intra si aerul adica pe sub torpedo.
Ciudat este ca atunci cand o spal la jet sau cand ploua nu am aceasta problema. |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2008
|
|
LeoCata |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 156 Joined: 3 December 07 ![]() |
Am si eu o inrebare referitor la apa din portbagaj pe partea dreapta cand o spal intra multa apa in portbagaj am demontat podul portbagajului l-am lipit la loc cu mastic de parbriz si tot intra apa in el daca stiti ceva solutii pe unde ar mai putea intra va rog
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
2007
- ceva cu BN
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
Asa se mai intampla si la mine. Dupa ce vin de la spalatorie, in partea dreapta se strange putina apa in jgheabul format de plasticul acela negru si cheder. Din cate am discutat si cu alti colegi de pe forum, nu e un caz izolat, se intampla la multe meganuri. Ciudat este insa ca de la ploaie nu intra pic de apa, numai de la spalatorie, probabil pentru ca atunci cand dau baietii cu jetul de apa de jos in sus intra. Cel mai posibil este din cauza chederului, care nu etanseaza bine pe capota de la portbagaj.
|
--------------------
Renault
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th April 2025 - 07:27 |