Anvelope de iarna, sa ne pregatim din timp...
![]() ![]() ![]() |
Anvelope de iarna, sa ne pregatim din timp...
padre |
![]()
|
||
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|||
bardu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 602 Joined: 21 March 08 ![]() |
De acord ca Sava Eskimo S3 sunt anvelope buget ok.
Nu imi place ca le lauzi peste masura repetand acelasi excelent si silentios. In general orice cauciuc de iarna este zgomotos si Sava asta nu face exceptie. Am avut ocazia sa le tin o saptamana pe masina (noi noute am vrut sa fac un schimb cu ale mele nokian w, deh una imi facuse o mica bolfa de la borduri dar mergea ok pe spate ). Dupa un drum Mures-Sibiu-Mures am renuntat la ideea de schimb. Pentru mine au fost zgomotoase, dar poate sunt eu mai sensibil. |
--------------------
Renault
Symbol
- MS-08-?MS
Fidji Intrebare: Cum se pune la loc dopul la o sampanie?
Raspuns: Intrebati-l pe Geoana. 1,4L, 8V @ 75Cp | aprilie 2008 @ 6,8Km! |
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Ma rog, eu am avut drept comparatie anvelopele de vara Continental Conti Eco Contact /Eco Contact 3, recunoscute ca fiind silentioase si ele.
PENTRU BUGETUL LOR sunt niste anvelope excelente, in conditiile utilizarii in regim normal pe o masina normala (in jurul a 100 CP). Singurul mediu in care nu exceleaza este asfaltul ud, dar si acolo se descurca mai mult decat bine (eu am rulat pe ploaie si cu 130 km/h si pe asfalt ud cu 150 km/h si le-am "testat" un pic aderenta - gen frane de proba, plecari de pe loc, etc). Bun, am zis ce am avut de zis, cine vrea intelege, incheiem aici "testimonialul", sper. 5 ierni de utilizare in toate conditiile atmosferice specifice iernii in Romania cred ca fac mai mult decat 1 saptamana. Uite un mic exemplu, 3 ianuarie 2008, una din cele mai mari zapezi din ultimii ani. In primele 2 poze se vede dimensiunea stratului de zapada, am iesit din spatele blocului parcurgand o alee de aprox. 50m fara sa fi dat nimeni zapada. Am coborat eu din masina de 2 ori ca sa spulber zapada care se ridica zid in fata masinii. Apoi am continuat pana la serviciu, eram in prima zi si nu s-a obosit nimeni sa ma anunte si pe mine sa nu vin la birou ![]() Attached thumbnail(s) iarna1.jpg ( Size: 228.03k ) Number of downloads: 706 iarna2.jpg ( Size: 226.12k ) Number of downloads: 690 iarna3.jpg ( Size: 198.58k ) Number of downloads: 706 |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Pe zapada inmuiata dupa care inghetata cum se descurca? Ma refer mai ales la sleaurile de gheata care se formeaza intr-o noapte de iarna dupa o zi cu temperaturi de 0+ grade.
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
padre |
![]()
|
destul de greu, ca orice masina fara tractiune integrala. eu am avut parte de multe asemenea sleauri (pe stradute) si nu am ramas nicaieri blocat.
trebuie sa recunosc insa ca dunlop-urile 3D de pe Mondeo s-au descurcat mai bine |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
bardu |
![]()
|
Padre, fara suparare, 5 ani > 1 saptamana, ok, ai avut timp sa te obisnuiesti cu zgomotul! :mr green:
Plecari de pe loc pe asfalt ud, sa inteleg ca ai reusit ce cu altceva nu se putea...?! PS Poze frumoase, zapada afanata, drum drept ... |
--------------------
Renault
Symbol
- MS-08-?MS
|
theodor2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 8 February 10 ![]() |
QUOTE(padre @ 18 Jul 2010, 22:39) Mie mi se pare ca Sava Eskimo S3 au un raport calitate-performante/pret excelent. Sa nu uitam nici cat costa... ![]() Prietene, aici nu ai nimerit-o. Si eu am Sava pe masina, si sunt nu zgomotoase, ci ff zgomotoase. Sava sunt anvelope low-cost, nu au cum sa fie si bune si silentioase. Pe site-ul lor scrie ca sunt ,,foarte silentioase'', dar sunt mult mai zgomotoase si decat batranele GoodYear GT2. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
padre |
![]()
|
Bine mah, sunt eu tare de urechi. Luati site-ul adac.de si cautati testele din anii trecuti si vedeti notele primite de Sava Eskimo S3.
Pana la urma eu nu lucrez nici la Sava nici la vreun importator, am expus doar parerea mea, am explicat foarte clar in ce context am facut aprecierile si comparatiile, cine stie sa citeasca intelege. Asta cu ff zgomotoase vs ff silentiose e o chestie subiectiva atat timp cat nu exista niste masuratori si comparatii cu alte marci. A, dar stai, ca ADAC tocmai asta a facut, a masurat si a comparat, deci cautati pe site, e simplu. |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
DrK |
![]()
|
![]() Lapins Creed Assassin Group: Members Posts: 2.132 Joined: 5 January 07 From: From: From: ![]() |
Padre, am urmat exemplul tau si am ajuns aici: http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/Wint...urcePageID=8979
Aceste cauciucuri despre care vorbim sunt la categoria: "Nicht empfehlenswert". Asta in traducere de la google: not recomanded. Am luat testul de 185 /60 pentru ca suntem totusi la clio si pentru ca la testele pe 205/55 nu exista... This post has been edited by DrK: 20 Jul 2010, 11:47 |
--------------------
Sedan
Negru
2015 Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso |
|
padre |
![]()
|
Ce sa zic, ai dreptate.
Eu ma bazam pe un test mai vechi de 2008 pe care nu reusesc sa-l mai gasesc pe site-ul ADAC, este posibil ca la momentul testarii in 2006/2007 sa fi iesit rezultate mai bune si in ultimii ani competitia sa fi avansat mult mai bine decat Sava si astfel sa ajunga la coada clasamentului. Sustin in continuare parerile mele de mai sus dar accept ca sunt alte marci mai bune si mult mai bune decat Eskimo S3, care raman doar o optiune pt buget redus. |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
nu vad unde e super oferta
"185/65R15 Iarna 88 T 3 286.44 RON " eu am luat vredestein cu 240 la dimensiunea asta( daca tin bine minte ) This post has been edited by rtBK: 20 Jul 2010, 13:02 |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
padre |
![]()
|
Eu am dat la vremea achizitiei 150 RON/buc, 600 RON/set (promotie la Metro, fara aranjamente).
Hai sa inchidem discutia, Vredestein sunt mult mai bune decat Sava si sunt si alte marci mai bune. |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
sano |
![]()
|
sano Group: Members Posts: 399 Joined: 9 August 09 From: Bucuresti ![]() |
Stimati domni si onorabili forumisti,
Am gasit la 250 ron/buc anvelopa Nokian W+ [91T]. As vrea 2 = 500 ron Intrebare: e bun raportul pret/calitate? Adica, un nokian de iarna la 250 roni e este un pret exagerat - potrivit - f bun[aprox. chilipir]. Nu vreau sa insistati pe cat de bune/rele sunt nokian, ci strict daca se merita sa dau 250 ron/buc/nokian de iarna. Multumesc mult |
--------------------
megane 2.1
hatchback
- VF1 SMR205 33920325
2005/1.5dci / 74kw / 101cp Stiu ca sunt prost; insa cand privesc in jur, prind curaj!
|
|
S4b1n |
![]()
|
![]() Membru Symbolist Group: Members Posts: 937 Joined: 27 February 10 From: Craiova/Bucuresti ![]() |
Edit: A, stai ca acum am vazut ca ai Megane. Atunci vorbim de dimensiuni mai mari fata de Clio, clar. Pret acceptabil parerea mea.
This post has been edited by S4b1n: 8 Sep 2010, 22:35 |
--------------------
Renault Symbol
1.5 dCi 62 kW
- ~ 155000 km
2007
|
|
theodor2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 8 February 10 ![]() |
eu zic ca merita banii.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
bardu |
![]()
|
@sano, daca nu ai gume de iarna fa un efort si ia 4 buc, nu 2 !
|
--------------------
Renault
Symbol
- MS-08-?MS
|
Duyu |
![]()
|
![]() Membru dependent de forum Group: Members Posts: 2.259 Joined: 10 March 06 From: B u c u r e ș t i ![]() |
Pe la inceputul lunii noiembrie va trebui sa achizitionez si eu 4 cauciucuri de iarna. Bugetul ar fi cam de ~200 lei/anvelopa. Citind pe forum si implicit pe testele facute de ADAC, m-am orientat catre urmatoarele 3 modele de anvelope: Fulda Kristall Montero 2 (211 RON/buc), Fulda Kristall Montero 3 (205 RON/buc) si Sava Eskimo S3 (185 RON/buc). Intrebarile mele ar fi care este diferenta intre Fulda Kristall Montero 2 si Fulda Kristall Montero 3, si ce mi-ati recomanda intre aceste 3 modele de anvelope, sau catre ce alt model m-as putea orienta in acest buget? Multumesc anticipat!
![]() P.S.: In preturile celor 4 anvelope mai intra si demontarea/montarea pe janta, echilibrarea si valvele. |
--------------------
Renault
Clio Symbol
1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3 An Fabricație: 2006 Kilometraj: ~95.000 km |
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
mi se par ca scumpe preturile puse de tine. pentru dimensiunile 175/65 r14?
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Duyu |
![]()
|
![]() Membru dependent de forum Group: Members Posts: 2.259 Joined: 10 March 06 From: B u c u r e ș t i ![]() |
Da... Pentru 175/65R14 82T. Ar fi cazul sa mai caut?
![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol
1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3 An Fabricație: 2006 Kilometraj: ~95.000 km |
|
rtBK |
![]()
|
o sa ma mai uit ca acum plec, dar la o prima cautare cam astea sunt preturile si chiar ma mira... eu am dat 230-240 de ron pe 185/65 r15 anul trecut si nu erau o firma ieftina. si e o diferenta destul de mare intre dimensiuni.
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Duyu |
![]()
|
Multumesc de ajutor.
![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol
|
S4b1n |
![]()
|
![]() Membru Symbolist Group: Members Posts: 937 Joined: 27 February 10 From: Craiova/Bucuresti ![]() |
Parerea mea e că nu sunt așa mari prețurile, având în vedere că sunt cu montaj + echilibrat, care ar însemna cam 15 lei/roată. Eu la 190 lei/buc m-am încadrat anul trecut la GoodYear Ice Navi 175/65 R14 82Q, si îmi pare rău ca am luat doar 2, pentru că am impresia că acum nu prea am mai văzut, si aș fi vrut să mai iau încă 2 pentru iarna care vine. Au viteză limitată la 160km/h, dar pentru iarnă mi s-au părut excelente. Se comportau foarte bine si pe zăpadă și pe gheață.
http://www.anvelopeweb.ro/search/go/goodye...-ice--navi--zea Si din cele de mai sus, as merge pe Fulda. This post has been edited by S4b1n: 14 Sep 2010, 10:08 |
--------------------
Renault Symbol
1.5 dCi 62 kW
- ~ 155000 km
2007
|
|
rtBK |
![]()
|
pai scuzele mele... tu ce ai alege intre sava la 185 si goodyear la 190?... din cauza asta zic ca preturile mi se par usor umflate...
ca si sfat... cauta v-uri gen vredenstein_snowtrac-3-fr.jpg ... ajuta foarte mult sa nu ramai blocat in zapada. Nu am ramas nici macar cu allseasonurile care au un design foarte apropiat de asta. This post has been edited by rtBK: 14 Sep 2010, 12:39 |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
QUOTE(Duyu @ 14 Sep 2010, 09:34) Ia in calcul si Michelin Alpin, eu le-am cumparat pe 1 decembrie (deci cand erau extrem de cautate) de la dinamic92 si au fost 195lei/buc. Vorbim de 175/65R14. Imediat le-am testat pe drum spre pestera Dambovicioara...si era ceva zapada. Mi-au lasat un zambet mare pe fata. ![]() @rtbk: Mai ontopic te rog. Sa repeti de nu stiu cate ori cat ai dat pe niste anvelope de logan pe sectiunea clio nu are nicio relevanta. |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
michelin alpin A3 am si eu si sunt f multumit de ele! recomand..
|
--------------------
Renault
Symbol
- UXE
2006 1.4 8v Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
Duyu |
![]()
|
Interesanta optiune si Michelin Alpin A3... Eu nu o luasem in calcul deoarece o vazusem la un pret de ~250 lei/buc. Am intrat pe site-ul celor de la dinamic92, dar nu au afisate preturile.
![]() ![]() Click aici pentru un test foarte interesant facut de ADAC in 2008 pentru dimensiunea 175/65R14 si nu numai. ![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Si eu m-am orientat tot catre Fulda Kristal Montero si mai iau in calcul si Barum Polaris 2.
Nu stiu acum cat de zgomotoase sunt. This post has been edited by cristio_79: 14 Sep 2010, 15:58 |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
Modus |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.485 Joined: 21 August 08 ![]() |
Eu voi dori sa imi cumpar 4 anvelope de iarna noi Motrio de la Renault.
|
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
Duyu |
![]()
|
Am vazut si eu expuse cauciucuri Motrio prin showroom-urile Renault, dar sincer nu-mi prea inspira incredere aceasta marca, mai ales cand vine vorba de cauciucuri. Voi merge tot pe un produs al firmelor consacrate...
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
|
mihai leu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 526 Joined: 17 March 06 ![]() |
Fiecare asa cum este logic , isi sustine anvelopa de pe propria masina
Eu am avut iarna trecuta 2 anvelope noi Debica Frigo 2, si nu am ramas izapezit, bine nici nu m-am aventurat prea tare, au mai bagat plugul prin sectorul 6 si nu am avut probleme, sa vedem cum se vor comporta in iarna asta, au mers foarte bine si pe o portiune de ghiata formata pe podul de peste Vedea la Alexandria, unde ramasesera masini blocate( podul este putin in panta la iesirea din oras) cu aceste anvelope am mers din octombrie sfarsit pana in aprilie, oricum c cand se incalzeste peste 15 grade si peste 20 mai ales devin moi foarte moi Masina fiind un Symbol 2007 in prima iarna am avut GT2originale dar nu am mers in nameti si in 2008 nu a fost iarna in Bucuresti This post has been edited by mihai leu: 14 Sep 2010, 18:39 |
--------------------
Dacia 1999
1310
- B 19 EIF mai este timp pana la fericire
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
|
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 11:22 |