zgomot , miscarea volanului, caseta de directi sau nu ?
![]() ![]() ![]() |
zgomot , miscarea volanului, caseta de directi sau nu ?
acatalyyn |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 114 Joined: 19 October 11 ![]() |
|
||
--------------------
renault
megan 2
2008
- nt 01 abs
|
|||
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Parca tin minte ca mai era un surub buclucas in partea de jos a coloanei de directie. Trebuie sa scrie pe undeva de el...
Uite, de exemplu: http://www.reno.ro/Next-page-page-t42330-s180.html |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
acatalyyn |
![]()
|
@mars. Multumesc de raspuns. Zici ca trebuie schimbat numai surubu bucuclas sau toata caseta?
|
--------------------
renault
megan 2
2008
- nt 01 abs
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
nu se schimba se strange...
![]() |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
acatalyyn |
![]()
|
k am inteles. sper sa-i gasesc locatia.
|
--------------------
renault
megan 2
2008
- nt 01 abs
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
QUOTE(acatalyyn @ 14 Aug 2012, 20:12) Cand motorul este portni si volanul se afla in pozitia "0" (rotile sunt drepte), la miscari bruste si scurte stanga-dreapta in habitaclu se aude un zgomot ca de fier-fier care provine din compartimentul motor mai mult ca sigur ca este caseta....daca era surubul slabit iti facea zgomot numai la capat de cursa ![]() This post has been edited by M i h a i: 14 Aug 2012, 21:39 |
--------------------
------
------
------
|
|
99AIM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.134 Joined: 26 June 05 ![]() |
Cu pb. asta m-am confruntat si eu si am schimbat si flansele degeaba,nu este de la nici un surub de pe coloana de directie ci doar din bieleta,cap bara sau daca caseta nu are burdufele bune si a intrat apa e chiar de acolo,pune pe cineva sa vireze si vezi din ce parte se aude exact si apoi urci pe o rampa si vezi unde face,la bieleta sau la cap de bara sau chiar la flansa sus apoi vezi ce jocuri ai pe bielete,cap de bara...si schimbi ce trebuie.Eu drept cauza aveam un cap de bara ce scartaia,ing de la Renault cica sa schimb caseta complet echipata,apoi am vb cu un mecanic ce-l stiam sa o desfaca la el acasa la bielete...ma duc la el acasa si baga o siringa de ulei la cap de bara de pe stanga si asta a fost tot,i-a dat preventiv ulei si la cel din dreapta.
L.E. Daca scartaie din caseta se poate rezolva prin ungere daca nu este rugina multa, cum? Se dau bieletele jos si se misca axul din volan, se curata de rugina cu o carpa sau burete de bucatarie aspru apoi se poate gresa lejer axul cu un decalimitru,asta voia sa-mi faca mie mecanicul dar nu a fost nevoie,oricum eu am pus acum coliere metalice la burdufele de pe caseta ca sa nu am treaba cu rugina la ax. This post has been edited by 99AIM: 15 Aug 2012, 07:04 |
--------------------
Clio III ph 1
Renault Fluence ph 2
1.6 dci
- CT 99 xxx Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
|
|
marius36ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 122 Joined: 21 September 09 From: Suceava ![]() |
La mine e caseta de directie. Din cauza apei, ruginei, a crapat bucsa de teflon. Am comandat deja caseta noua. Daca vrei sa te convingi, ridica masina pe partea dreapta si incearca sa virezi roata cu mana in ambele directii. Daca face zgomot, e bucsa de teflon. Eu asa am descoperit(mai bine zis mecanicul cand am schimbat flanse si rulmenti amortizor, crezand si eu ca de aici veneau zgomotele). Sunt topicuri relative la bucsa si caseta.
15 Aug 2012, 08:21: Bieletele si capetele de bara se schimba daca se constata joc in articulatii. This post has been edited by marius36ro: 15 Aug 2012, 08:21 |
--------------------
Renault
Megane II 1.9 dci 88 kW
2003 Grantour
|
|
99AIM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.134 Joined: 26 June 05 ![]() |
Ce rau imi pare ca nu am luat eu anul trecut de la Istambul caseta TRW echipata cu bielete si capete de bara la 80 euro....
|
--------------------
Clio III ph 1
Renault Fluence ph 2
1.6 dci
- CT 99 xxx Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
|
|
scutyeru |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 66 Joined: 27 December 11 ![]() |
Primul pas - strange surubul si daca nu se rezolva cauti alte probleme (pasul 2). Patit!
![]() This post has been edited by scutyeru: 15 Aug 2012, 11:26 |
--------------------
Renault
Megane II
2003 1.9 dci
|
|
acatalyyn |
![]()
|
Multumesc pentru raspunsuri Am sa schimb intai bieletele si capetele, vad daca se rezolva problema, daca nu se rezolva
![]() |
--------------------
renault
megan 2
2008
- nt 01 abs
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Ala de care stiu eu e cel de sub pedale, la nivelul mochetei. Oricum, eu iti recomand sa te duci la un mecanic bun, nu neaparat din reteaua Renault, care sa stie sa "asculte" si sa nu vina cu solutii gen schimbat jumatate de masina.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
acatalyyn |
![]()
|
@mars. Multumesc de raspuns
|
--------------------
renault
megan 2
2008
- nt 01 abs
|
|
Cristian CCR |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 2 July 21 From: Giurgiu ![]() |
Salutare, am un megane 2 cu motorul de 1.9 dci de 131 cp și întâmpin următoarea problema: când e cald afară și merg mai mult timp cu mașina apare un zgomot urat, metalic la rotirea volanului tot odată se si îngreunează puțin servo și parca merge și ușor sacadat, am schimbat flansele amortizoarelor cu tot cu rulmenți dar tot face, din ce am reușit să-mi dau seama zgomotul vine de undeva sub mașina unde bieleta întra în caseta de direcție, am in plan ca zilele astea sa schimb și bieletele și capetele de bara, dar nu ar strica câteva păreri în plus. Ce cauze posibile ar putea fi?
|
--------------------
Renault
Megane 2
2009
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th May 2025 - 06:24 |