probleme injectoare?, nelamurire
![]() ![]() ![]() |
probleme injectoare?, nelamurire
Lupu_Cadmiel |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 749 Joined: 9 October 14 From: Dumbrava Timis ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
2 2002 1.9dci 88kw 120cp 290.000km
- M 3185 BK Renault Talisman 2021, 2.0 blue dCi 160cp Intens 75.000km
Renault Trafic 2006 1.9dCi 100cp 268000k, |
|||
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Injectoarele schimbate le-ai scris codurile.....cu toate ca dupa simptome nu sunt nici ele prea de treaba!
|
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
Lupu_Cadmiel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 749 Joined: 9 October 14 From: Dumbrava Timis ![]() |
Nu leam scris. Cu ddt nu credca merge. Insa aceste injectoare nu au facut asemenea probleme pe cealalta masina si au fost si in proba la un coleg 3 injectoare si nici lui nu ia trepidat masina. Doar mie cu orice injectoare ias pune. Trebuie sa ii scriu injectoarele cu clip-ul?
21 Jul 2016, 15:15: Acuma am corectii : +0.9 , -0.02,-0.6 ,-0.3 parca asa ceva. This post has been edited by Lupu_Cadmiel: 21 Jul 2016, 15:15 |
--------------------
Renault
Laguna
|
sfinxgo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 358 Joined: 20 September 06 From: OLT ![]() |
Pe 1.9dci 88kw nu trebuie scris codul la injector.Atentie doar la coduri ,sa corespunda macar un cod de pe injectorul care este pe masina cu cel pe care il cumperi.
This post has been edited by sfinxgo: 21 Jul 2016, 18:37 |
--------------------
Renault
Laguna II
2004 1.9 dCI Expression
|
|
Lupu_Cadmiel |
![]()
|
eu am luat injectoarele de pe cealalta masina care o am dar ii avariata. codurile de la injectoarele masini nu le stiu pentru ca sa dat cu ceva solutie de spalat cred pentru ca nu se mai vede nimic....ii mancat plasticu respectiv. deci nicio sansa sa stiu codurile injectoarelor. Acuma seara am schimbat senzoru de la axu cu came si am facut niste probe si surpsiza, numai trepideaza motoru. merge ca si atunci cand am cumparat masina . inca nu sta motoru fix si joaca oglinzile putin insa nu ca inainte. La faza asta credca o sa schimb toti suportii motor si cutie....si o sa curat si senzoru de pe volanta sau poate chiar il schimb si pe acesta. Sper sa fi fost problema de la senzoru de la axu cu came.
|
--------------------
Renault
Laguna
|
andytoma |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 3 July 14 From: Nasaud ![]() |
Buna ziua tuturor,eu am o problema la masina mea,o laguna din 2006 diesel,cand accelerez,intr-o depasire sau in rampa,nu de fiecare data,dar des mi se aprinde in bord mesajul :injection a controle.dupa care daca nu mai acceler puternic acest mesaj dispare sau dupa ce opresc masina dispare de asemenea.nu scade viteza sau turatia la motor ,doar acest mesaj ,ma ajuta cineva cu un sfat?multumesc
![]() |
--------------------
RENAULT
laguna break
2006 Privilege
- BN-05-CTS
|
|
Lupu_Cadmiel |
![]()
|
Probleme pe partea cu turbo sau pe la Egr.
|
--------------------
Renault
Laguna
|
DApophis17 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 395 Joined: 20 August 15 From: Cluj-Napoca ![]() |
Trebuie sa imi cumpar un torx, sau set pentru surubul de la injector. Stie cineva ce dimensiune trebuie sa fie? Cel mai mare pe care il am eu e unul de 40 si e mic. Pare ca unul de 45 ar fi bun, dar poate stie cineva exact dimensiunea.
12 Jul 2017, 11:27: Torx de 45 trebuie, pentru cine are nevoie. Am inlocuit intre ele 2 injectoare, unul pe care aveam corectie mare cu altul care nu avea corectie. Corectia s-a "mutat" dupa injector ![]() Stie cineva ce dimensiune trebuie sa aiba garnitura oring pe pe injector? Nu saiba de cupru, ci o alta garnitura care vine undeva pe la mijlocul injectorului. Ale mele era fara garnitura acolo, nu am reper. This post has been edited by DApophis17: 12 Jul 2017, 11:27 |
--------------------
Renault
Laguna 2
Grandtour 2002 1.9 dci 120cp/88kw
|
|
DApophis17 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 395 Joined: 20 August 15 From: Cluj-Napoca ![]() |
Bun, am ajuns pana la urma sa dau jos toate injectoarele si sa le duc la testat.
Rezultatul 2 injectoare busite, adica la unul am inlocuit diuza iar la celalalt diuza si valva sau cum ii zice, de retur. Cel pe care aveam corectie foarte mare era bun, deci pana la urma chiar nu e sigura povestea cu corectiile ![]() Le-am montat si masina trage ceva mai bine, accelereaza mai lin, urmeaza sa vad daca imi scade si consumul (consuma undeva cam la 13 litrii in regim de oras si in intervalele orare mai aglomerate). Problema e alta, inca fumega, exact ca inainte sa fac injectoarele. Deoarece suspectez turbina am sa mut discutia pe topicul cu turbine. |
--------------------
Renault
Laguna 2
|
|
grigorescu.valeriu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 31 August 17 ![]() |
A încercat cineva sa măsoare injectoarele, sa le măsoare rezistenta cu un ampermetru?
|
--------------------
Renault
Laguna 2
Expression navigation 1,9dci
- B 06 kfz
|
|
DApophis17 |
![]()
|
Offtopic
Cu ampermetru se masoara curentul, rezistenta se masoara cu ohmmetru. Ontopic: Eu nu am incercat ![]() Vezi si aici, desi nu a raspuns nimeni la intrebare: https://www.reno.ro/Partea-electrica-la-inj...re-t231870.html This post has been edited by DApophis17: 28 Sep 2017, 10:15 |
--------------------
Renault
Laguna 2
|
|
NicKlaus |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 29 March 15 ![]() |
Buna seara,
am si eu urmatoarele coduri de eroare si suspectez ca ar fi de la injectoare. Maine o sa o pun din nou pe tester sa verific si corectiile. ( motor in cauza 1.9 dci 88Kw F9Q - masina Grand Scenic 2005) DF040- Cylinder 1 Injector circuit DF041 Cylinder 2 Injector circuit DF042 Cylinder 3 Injector circuit DF043 Cylinder 4 Injector circuit Ca si parere personala mie imi pare putin galagios motorul si se aude un tacanic de injectoare cu o usuara trepidatie la relantiu. si DF017 Pre-heating control unit --- releu sau bujii arse? |
--------------------
Renault
Kangoo
2003 1.5DCI
|
|
garc3a2000 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 659 Joined: 1 November 09 From: Slatina ![]() |
Unde pot gasi scele saibe de foc pt laguna 2 , motor 2,2.
Imi este util orice sfat. Multumesc. |
--------------------
renault laguna ll
2.2/110KW
2002 privilege
- es/4197-BVS
|
|
xmisterx |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.662 Joined: 12 October 17 From: Brasov ![]() |
La laguna din semnatura am un injector care scapa ceva gaze pe langa el, i-am inlocuit saiba de foc cu una noua, evident dupa ca am facut bec inauntru si panarama tot scapa, o fi saiba proasta sau chiulasa. Cateva idei ar fi de ajutor.
|
--------------------
Renault
Laguna 2
2003 Privilege 1.9 dci 120 hp Clio life evo 2019 0.9 75 HP
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
S-a montat șaibă corect...cu fata plana langa injector?
|
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
xmisterx |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.662 Joined: 12 October 17 From: Brasov ![]() |
Am montat saiba cu fata plana in jos pe chiulasa, asa le-am gasit montate pe cele vechi, le-am inlocuit pe toate 4 insa numai unul scapa.
This post has been edited by xmisterx: 25 Sep 2019, 22:16 |
--------------------
Renault
Laguna 2
|
|
DApophis17 |
![]()
|
O posibila problema e cu calitul si decalitul cuprului.
Daca nu scapa mult poti incerca sa mai strangi putin surubul de fixare si daca ai noroc scapi asa. Esti sigur ca ai cumparat saibe bune? Vezi ca la motorul asta saibele sunt destul de groase, poate ai primit un set de saibe mai subtiri si din cauza asta scapa. Eu recomand sa cumperi un alt se de saibe, dar sa te asiguri ca sunt pentru motorizarea asta, sa cureti bine injectoarele, sa nu aiba depuneri pe ele, in zona unde calca saibele, adica piulita care fixeaza duza. La remontare, inainte de a conecta rampa, ia o rigla si asigura-te ca toate 4 injectoarele sunt la nivel, in plan. Verifica si garniturile oring de pe la corpul injectoareor daca le mai ai, ca se coc de la temperatura si devin rigide, motiv pentru care nu intra injectorul pana in capat; la ochi pare ca e la nivel dar defapt nu e. Reiterez, iti sugerez set nou de saibe, nu te chinui cu acelasi ca nu stii acum daca sunt calite sau nu (adica moi sau tari), motiv pentru care poate sa nu etanseze bine. Dupa montarea lor, sa zicem a doua zi, verifica daca mai poti strange putin suruburile de fixare, dar nu forta; dupa functionare se poate sa se mai "aseze" putin injectoarele in saibe. Sa nu circuli mult cu injectorul ala care scapa, ca se va gripa in timp. Preventiv da-i cu wd40 inainte sa il demontezi. |
--------------------
Renault
Laguna 2
|
|
xmisterx |
![]()
|
DApophis17 astea E3 de pe 1.9 dci nu au o-ring pe corp, am incercat azi sa le comand si dupa VIN nu apare nimic in program, canalul ala ramane gol. A comandat set nou de saibe pe original(scrie renault si made in france pe punga). Intrebarea mea este cum vin pozitionate aceste saibe, cu partea rectificata catre injector sau chilasa?? Mentionez faptul ca saibele vechi au fost montate cu partea rectificata catre chiulasa, oare a mai umblat cineva la ele?? Masina are 250K km reali.
|
--------------------
Renault
Laguna 2
|
|
xmisterx |
![]()
|
Am rezolvat problema, scriu aici pt cei care vor o faca cu mana lor , fie din pasiune sau necesitate. Cel mai bine inainte de montaj sa se decaleasca putin saibele prin incalzire cu o lampa cu gaz si apoi racite brusc in apa rece, materialul fiind cupru se va inmuia, asta pana la prima starngere la moment a surubului de fixare al injectorului. Se introduce saiba in chiulasa(locasul injectorului) cu partea plana in sus, apoi se introduce cu grija injectorul sa nu ciupeasca cumva saiba( in caz contrar acesta se va inlocui), se aseaza brida de fixare a injectorului si se strange surubul pana ce dispare jocul linjectorului, se monteaza conducta si se strang piulitele cu mana pana se fixeaza conducta pe con, se strange surubul injectorului la moment( la 1.9 dci este nevoie de o strangere de 25 Nm), se strang ambele piulite de la conducta, apoi se mai strange inca odata surubul aprox. 15-20 de grade. Succes.
|
--------------------
Renault
Laguna 2
|
|
DApophis17 |
![]()
|
Cam asa am facut si eu, de cateva ori, ai descris foarte bine
![]() Oring-urile alea nu se gasesc, nici eu nu am dat de ele, la mine a ramas fara ele pentru ca ultima data am pus din alea generice si s-au cimentat acolo, nu mai erau elastice si din cauza asta un injector nu reuseam sa il apas pana la capat, nici macar prin strangere. Rolul lor e sa nu intre mizerie, in timp, pe langa injector pana jos, la baza. Ma bucur ca ai rezolvat. |
--------------------
Renault
Laguna 2
|
|
FlorinBT |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 21 December 19 ![]() |
Buna ziua băieți, sunt nou pe acest forum si vin cu o problema legata de mașina mea, un renault laguna 2 motor 1.9 dci 107cp, cand am cumparat mașina am observat ca se opreste in sarcina la vreo 3000 de ture, apoi problema sa agravat, acum se opreste si cand o accelerez un pic in gol si imi apare martorul motor roșu si scrie stop, am pus-o pe un tester si mia dat valori peste limita care trebuie, astăzi am cumparat un filtru nou de motorina in speranta ca o sa se schimbe ceva, încă nu l-am montat dar tot nu cred sa se rezolve ceva de la filtru.
|
--------------------
Renault
Laguna 2
2003
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 08:22 |