Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Statii CB
Reno.ro - Forum Renault Romania > Alte discutii > In Car Entertainment > Statii radio
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51
laurian
Incape intre scaun si stalp sau intre scaun si cotiera, sau sub partea rabatabila a cotierei. In special cel mic. Trebuie tinut cont ca pe o parte sunt butoanele, iar pe cealalta mufele, care mai maresc cu vreo 5 cm necesarul de spatiu, ca sa nu fie indoit cablul la 90 de grade.( 89 +50 sau 125+50).
ASL
QUOTE(laurian @ 24 Mar 2010, 20:57)
Multumesc, m-am lamurit.
Ce fel de mufe are cablul de alimentare ? Sau capatul cablului este liber ?
Petetot, pozele sunt din fata, nu am putut sa ma dumiresc.
Si am inteles ca firele au 10-15 cm.
Multumesc anticipat.
*




Asa e, cablul are vreo 15cm si e liber la capat.Eu am sectionat izolatia de la cablul statiei si l-am unit cu cablul amplificatorului, iar amplificatorul l-am lipit de statie cu o banda adeziva dubla fata... care s-a lipit in asa hal incat acum daca am nevoie nu mai pot dezlipi amplificatorul de statie... radmasa.gif
kvy
QUOTE(adi_ar @ 24 Mar 2010, 21:58)
Mai, eu nu va inteleg!
Zice legea 4W - liber de la voda si voi, in loc sa cautati imbunatirea SWR, ii dati inainte cu amplificatoare si ghidusii.
Este ca la viteza, degeaba 100 Km/h (fata de 80 cat a fost) ca daca masina "stie" 150 tre'  s-o tin cu acul pe 4500 rpm (dCi) sau 7000 (Otto).
Mai, mai! Astept momentul cand o sa-i injurati pe "dobitocii - pungasi de austrieci" ca va gauresc statiile! Ai nostrii mai au mult pana sa fie capabili sa dibuiasca depasirea puterii maxime!
Mai consultati-va cu specialisti in domeniu!
*



Degeaba man...n-ai cu cine te intelege...haosul de pe sosele se muta acum si in eter ! wub.gif
C@talin
breee nustu cate de bine e sa ai lipit amplificatoru de statie.
vara o sa se incinga destul de mult statia ea singura.da cu ala lipit de ea.e cam rau smile.gif
ASL
Statia nu are gauri de aerisire pe care sa le opturez lipind ampliful, dar in functie de temperaturile pe care o sa le produca, daca e cazul o sa incerc sa il dezlipesc de pe statie smile.gif) .
C@talin
tu testeazo intai.da pe mine ma speriat rau vara trecuta tti,nu mai puteam tine mana pe ea frigea.
azaghorth
@ASL

Nu e bine ca ai pus amplificatorul pe statie.Se va transfera caldura de la amplificator la statie si nu e bine, se poate ca statia sa nu mai functioneze in parametrii nominali daca se incalzeste peste un prag (vezi specificatii).In principiu ar fi bine de pus una langa alta in sensul ca , cablul de la amplificator la statie sa fie cat mai scurt,dar sa fie separate sa se raceasca corespunzator.

Cele mai bune statii sunt:

1.President (France)
2.Ranger (USA)
3.Cobra (USA)
4.Midland (USA)\

Fiecare isi ia dupa masura banilor si a utilizarii:nu dai 20mil pe o statie care o folosesti de cateva ori pe an, dar nici 2 mil pe una de care tragi zilnic.

smile.gif
ASL
QUOTE(C@talin @ 26 Mar 2010, 12:40)
tu testeazo intai.da pe mine ma speriat rau vara trecuta tti,nu mai puteam tine mana pe ea frigea.
*



Emit destul de putin, in rest pe receptie nu se incalzeste deloc.A stat si 2 ore pornita.

<span class='edit'>26 Mar 2010, 20:11:</span>
QUOTE(azaghorth @ 26 Mar 2010, 15:34)
@ASL

Nu e bine ca ai pus amplificatorul pe statie.Se va transfera caldura de la amplificator la statie si nu e bine, se poate ca statia sa nu mai functioneze in parametrii nominali daca se incalzeste peste un prag (vezi specificatii).In principiu ar fi bine de pus una langa alta in sensul ca , cablul de la amplificator la statie sa fie cat mai scurt,dar sa fie separate sa se raceasca corespunzator.

Cele mai bune statii sunt:

1.President (France)
2.Ranger (USA)
3.Cobra (USA)
4.Midland (USA)\

Fiecare isi ia dupa masura banilor si a utilizarii:nu dai 20mil pe o statie care o folosesti  de cateva ori pe an, dar nici 2 mil pe una de care tragi zilnic.

smile.gif
*



Adica vrei sa spui despre Cobra ca este o statie dintre cele mai bune?
Este prima statie pe care o am de o luna cred, modelul este 19 DX IV.Nu stiu prea bine la ce sa ma astept de la o statie pt. ca nu am de unde sa fac comparatii.Pe internet cei din America spun ba ca e praf, ba ca e foarte buna, ca sunt multumiti si au cumparat si pentru neveste copii etc etc.
Are cineva o parere obiectiva pe aici despre jucaria asta?
buzasparta
Cea mai buna statie e aia pe care o ai.Ca iti faci treaba cu ea.
Danyboy_fcs
salut,am un tti-660 imi poate spune cineva cum sa-i maresc puterea ca la o masura statie si antena a iesit o putere de 0,5W,este problema din final?cum il depistez care ar fi?se regleaza puterea de emisie din ea? va rog putin ajutor.un raspuns in PM ar fi mai util
12volti
Singurul mod corect de a masura puterea e folosind o sarcina artificiala. Vezi cine are in zona asa ceva sa te ajute.
bz_26_zzz
Am 350 de lei si as vrea sa imi cumpar statie radio + antena. Gasesc ceva acceptabil la acesti bani? Astept propunerile voastre. Multumesc
StefanT
Mai pune 40 ron si ia-ti un CM 10 + super antena ML 145. mai bine de atat in banii astia nu ai cum sa gasesti, si chiar si mai sus.
buzasparta
Gasesti tti 550 cu ml145 de milenium.E pachet la artero. La phpmagazin e pachet statie crt cu ml 145 de superstar in acelasi pret.Sau poti incerca la colegul Meghitzanu.Sau mai poti cauta pe okazii sau in multe alte magazine online si nu numai.De gasit gasesti in banii astia sistatie si antena.De cand cu noile radare si statiile sunt mai ieftine ca e cerere.Alegerea iti apartine.
Aktymel
Salut ! saptamana asta am dat comanda si eu de o Statie crt 3900 + antena Sirio de 5000. intrebarea mea : mai foloseste cineva aceasta combinatie ? As vrea daca se poate detalii despre cat de buna ar fi statia si cum se comporta ea ... Am trecut la acest echipament (zic eu cat de cat peste segmetul de mediu) dupa ce am folosit cu succes un Alan 100 si antena ml145... am fost super multumit, dar deja cand ii auzeam pe altii cu ecou si cu acel bip bip bip la sfarsitul transmisiei .. parca vrioam si eu biggrin.gif deci ceva pareri ?
kvy
QUOTE(12volti @ 26 Mar 2010, 21:53)
Singurul mod corect de a masura puterea e folosind o sarcina artificiala. Vezi cine are in zona asa ceva sa te ajute.
*



Right...
Azi dimineata am facut niste masuratori cu SWR 430 si CB 109 la statia din dotare.
Binenteles ca puterea este o variabila redata pe S-metru in functie de SWR...intre 3 si 10W !
Realitatea este ca statia scoate cam 7W iar powermetrul e influentat de reflectata.
Florin_Matei
Exact cu acesti bani (350 RON) eu am achizitionat o statie tip Intek M100 Plus si o antena Sirio Mini Snake 27 MAG.
cornelyu71
QUOTE(ASL @ 24 Mar 2010, 19:09)
Colegu' eu mi-am luat un KL200P de 100w, il folosesc cu o Cobra de 4w si imi scoate fix 50w deocamdata... asta din cauza (cred eu) ca am cablurile subtiri si folosesc statia si ampliful pe acelasi stecher de bricheta.Cand o sa am timp o sa ii trag doua fire de 2,5 de la baterie sa vedem de ce e in stare.
De consumat, consuma de rupe in emisie.Atunci cand emit scade intensitatea la afisajul statiei si ledul amplifului.Tot in emisie se si incinge ampliful, altfel nu ai nici o treaba.
In legatura cu preamplificarea... nu va zgarciti sa luati fara... o puteti oprii dintr-un buton, nu stii cand ai nevoie de ea.Eu unul o tin in oras pornita si nu ma incurca cu nimik.
Ca diferente de putere de emisie sunt enorme!
Stateam pe mobil cu cineva si comunicam concomitent cu statiile, el nu avea amplif, el ma auzea lacrima, eu nu il mai auzeam pe el deloc cand emitea, atunci cand am oprit si eu ampliful nu m-a mai auzit nici el deloc.Eram la distante de 3km maxim in oras.
Concluzia mea... legalitatea celor 4w in orash nu face 2 bani.In afara nu contest utilitatea celor 4 w.
*





Multi spun pe diferite forumuri ca preamplificarea (amplificarea pe receptie) nu face doi bani ,pentru ca amplifica si zgomotele in acelasi timp.
Avand in vedere ca si eu as fi interesat de un amplificator de 100 w cu preamplificare mi-ar fi de mare ajutor (atat mie ,poate si altor colegi de aici) daca ai face niste teste cu cineva .
Incearca sa comunici cu cineva care sta intr-un punct fix indepartandu-te de acesta iar la o distanta la care nu il mai auzi pe respectivul sa pornesti preamplificarea sa vezi daca intr-adevar se simte ceva.
Daca reusesti sa faci un astfel de test poate ne comunici si noua rezultatele.

Multumim anticipat!
laurian
QUOTE(cornelyu71 @ 27 Mar 2010, 19:36)
      Daca reusesti sa faci un astfel de test poate ne comunici si noua rezultatele.

Daca cineva e amator de un asemenea test, si eu sunt, ne putem intalni pentru un asemenea test, asa cum am mentionat si pe topicul cu amplificatoare.
12volti
Vad ca esti din Buc. Daca tot e week-end, hai miine pe A2. Sunt si eu curios sa vad ce efect are un amplificator mic.
laurian
Ti-am dat pm.
ASL
Colegii, am facut primul drum lung cu statia cb.Asta insemnand Bucuresti-Constanta.Cu ocazia asta am testat montura magnetica cu diametrul de 14cm cu o antena ML145, legata si cu o chinga subtire si trasa prin trapa in masina pt. a fi sigur ca nu o adun de pe jos.La 190-200 a clacat laugh.gif .In rest e in perfecta siguranta la 160-170 zic eu.Drumul cu statia CB mi s-a parut genial, nu am sa mai plec fara o statie dupa mine prin tara.Conduci perfect relaxat si informat.Un alt aspect genial la "sportul" asta este legat de placutele cu numele tiristilor (pe care unii necunoscatori o numesc o mare tzaranie), ii poti striga dupa nume si poti fi sigur ca informatia e autentica si nu este de la vreun copoi, asa cum se poarta in ultimul timp.In alta ordine de idei am ramas uimit de cati si-au pus CB-uri pe turisme!Am vazut cel putin 15 turisme cu spicul pe portbagaj sau plafon.Pana sa ma prinda microbul asta ori nu eram eu atent ori s-au inmultit intr-un mare hal!

Legat de preamplificare: Din ce am testat eu pot spune ca are ca un rol de mic boost al volumului.Asa cum spuneam mai sus nu e o diferenta majora de pret, merita sa ai preamplificarea acolo.Eu de exemplu merg cu preamplificarea pornita non stop, rf-gain-ul mai sus si intra doar cei pe care ii pot intelege bine.
sergiuhusca
Cum sa-ti clacheze talpa de 14,5 la 190 km/h?
Aia de 12,5 am inteles ca merge pana la 150 fara probleme.
fost membru
Nu vorbesc din proprie experienta dar gandesc ca se poate, daca bate si vantul din fata . smile.gif

L.E. Cred ca se poate proba, cu masina oprita fireste, apuci de varful antenei si tragi, daca se indoaie si se frange inseamna ca nu e posibil sa clacheze talpa. radmasa.gif
ASL
QUOTE(sergiuhusca @ 28 Mar 2010, 11:54)
Cum sa-ti clacheze talpa de 14,5 la 190 km/h?
Aia de 12,5 am inteles ca merge pana la 150 fara probleme.
*



Afla ca asta de 14 are scris pe cutie ca rezista pana la 150.Un milion de vorbe nu fac cat o experienta reala, eu v-am spus ce s-a intamplat pt. ca sa nu o patiti si voi, eu am avut-o cu antena asigurata cu chingi, altfel rapuneam vreun parbriz si acum trebuia sa ma interesez de unde iau alta noua cool.gif .Nu sunt adeptul presupunerilor si nu cred pana nu vad...
MAIOR-77
Iar daca tot esti, adeptul experientei, atunci sa stii ca mai conteaza si grosimea suprafetei de metal pe care se aseaza magnetu, de orice tip, ar fi el.
La masini mai vechi, fara prea multe chestii deastea modernisme, o montura isi face treaba indiferent de antena folosita. Insa nu stiu de ce doar eu am observat acest lucru. Sau poate mai e cineva ? Daca da sa iasa in fata.
Dumitras
QUOTE(32titu @ 16 Mar 2010, 19:15)
amplificatorul se numeste MOONRAKER 25W,  si costa 119lei +cablu de legatura  antre amplificator si statie 10lei....+transport
*



Poti te rog sa-mi spui daca intradevar acest amplif are si preamplificator pe receptie dupa cum spune in specificatii si cat de multumit esti de el?
Multumesc.
l@u
QUOTE(fost membru @ 28 Mar 2010, 12:11)
Nu vorbesc din proprie experienta dar gandesc ca se poate, daca bate si vantul din fata . smile.gif

L.E. Cred ca se poate proba, cu masina oprita fireste, apuci de varful antenei si tragi, daca se indoaie si se frange inseamna ca nu e posibil sa clacheze talpa.  radmasa.gif
*



asta in cazul cand curentul de aer ar actiona numai asupra varfului antenei dar el actioneaza asupra antenei(pe toata lungimea ei ) cu o forta aproape egala(mai ales daca este montata pe cupola) pe toata suprafata ei inclusiv la baza talpii(forta este mai mare la baza antenei datorita supratetei mai mari de contact) asa ca nu mai rade caci te faci de ras.
fost membru
Nu, nu ma refeream la nimic din ce spui tu, spuneam doar ca daca vergeaua nu este destul de solida ca sa traga si sa deprinda talpa magnetica, aceasta se va frange (adica se indoaie). Daca se indoaie vergeaua este clar ca nu va mai claca talpa. (claca in context inseamna ca se va deprinde) Asta spuneam. Iar pe tavalici l-am pus pentru ca e o metoda ciudata de a verfica care cedeaza primul spicul sau talpa. ..... Acum recunosti?

A si ceva ce vad ca nu stapanesti bine, si nu te pun la bula, antena se desprinde datorita parghiei (doborare) ce se formeaza nu datorita impingerii bazei de catre vant. wink.gif Antenele bine proiectate, au un arc care se indoaie protejand astfel talpa de desprindere, eventual spicul de frangere. (am zis ca faci o proba, sa vezi care cedeaza, nu ca as zice ca se indoaie !!!)

Asta e ...nu le ai. sad.gif Pacat.
buzasparta
Mai conteaza si locul de montare si magnetul.Daca e o clona de ML 145 ,cum sunt multe ,posibil sa nu fie nici magnetul prea gros desi antena isi face treaba foarte bine cum la fel unul este curentul pe cupola masinii si altul este daca ai talpa lipita de capacul portbagajului.Parerea mea.
adi_ar
Cu toate ca forta de frecare a spicului nu este neglijabila (vazi foto dantes), cred ca desprinderea este mai degraba asociata cu vibratiile+inertia ansamblului antena+efectul fortei vantului.
Din acest punct de vedere, mijlocul cupolei ar fi mai putin sigur.
ASL
QUOTE(MAIOR-77 @ 28 Mar 2010, 21:53)
Iar daca tot esti, adeptul experientei, atunci sa stii ca mai conteaza si grosimea suprafetei de metal pe care se aseaza magnetu, de orice tip, ar fi el.
  La masini mai vechi, fara prea multe chestii deastea modernisme, o montura isi face treaba indiferent de antena folosita. Insa nu stiu de ce doar eu am observat acest lucru. Sau poate mai e cineva ? Daca da sa iasa in fata.
*



Cred ca ai dreptate, eu folosesc statia cand pe un turism, cand pe un auto de teren si daca stau bine sa ma gandesc atunci cand o dezlipesc de pe cupola turismului, o dezlipasc mai usor, fata de celalalt.
La viteza cu auto de teren nu am testat-o inca... dar un lucru il stiu sigur, o montura mai mare nu as putea sa pun din cauza distantei striatiilor de pe plafon, striatii intre care intra fix montura de 14.
Ma mai gandeam sa pun o montura fixa prinsa de barile de portbagaj de deasupra, dar e mai mare deranj cand plec de la auto sa o desurubeaz decat sa o dezlipasc... Voi lasati antenele pe masini? A ramas careva fara antena?
C@talin
ASL tu poti pune motura aia fixa care sa mai postat pe aici,in forma de L

si pe turism lasi montura magnetica.doar desurubezi antena din o montura in alta.
32titu
pentru Dumitras..... acel amplificator nu are si preamplificare pe receptie. sint multumit de el an special in oras unde vorbesc multi ca te auzi peste altii..... eu am o antena mica pe turism asa ca sunt multumit.

29 Mar 2010, 10:59:
am si eu o antrebare pentru care stiu mai bine: o antena normala de pe turism adica cea de radio se poate folosi an CB? am vorbitan trafic cu un coleg si zicea ca i sa furat antena de pe masina si a legat cablul la cea de radio si cu aceea emitea
laurian
Probabil cu performante minime, se poate.
Am vazut pe undeva si splitere de antena, sa folosesti o antena la 2 chestii.
lagunez
da exista spliter de antena eu asa ceva folosesc MIX -27 de la mondoplast..in ceea ce priveste ML 145 asa ceva am si eu una originala rezista cu brio cu montura magnetica pe acoperis laguna testat la 170-180 km/h pe A1 si A3..se desprinde destul de greu..si mai e ceva o antena suficient de inalta cu un plan bun de masa la o putere corecta de 4W FM se aude mai bine si mai clar de cat una montata pe un TIR cu plan ciuciu de masa si SWR de 2 si peste dar dopata cu 100 W....vreau sa trec la o antena de 160 spre 200 cm si o montura de 160 mm diam...
C@talin
pe tir se aude bine,ca e mai mult metal.masinile au mai putin metal ca un camion .
lagunez
catalin: nu vreu sa intru in polemica cu tine...dar planul de masa (caracteristica de directivitate ,SWR si multe multe altele..)are prea putina importanta in raport cu tonele de metal carate de tir (ce pot contribui in cazul unei incorecte amplasari la cresterea SWR..)...Cel mai bun preamplif este antena corect amplasata !! daca vrei sa te contrazic cel mai bine este amplsarea unei antene pe acoperisul unui dubite in mijlocul - asta pentru a avea ce mai buna directivitate..asta am obinut-o in practica... din nefericire asta nu prea e posibil iar in practica se practica compromisul ..aleg intre o antena corect executata si ampasata si un amplif ....ce da la tot cartierul...vineri pe autostrada la km 110 (colegii de pe 22 stiu ce e acolo ) si am vorbit cu colegii de pe dealul draganului cu o simpla combinatie sirio ml 145 si intek M 120 (asta in spate in fata cam pana la Km 82 unde era un radar ...) deci aproximativ 25 km raza de acoperire in plan orizontal (omnidirectional...)
C@talin
smile.gif ok asa e , ca daca antena e montata in mijloc e cel mai bine .oricum nici io nu o tin in mijloc, o tin pe cupola in spate detot.
12volti
Puteti sa puneti antena unde vreti voi, numai swr-ul sa iasa bine. Pentru info-traffic nu ve-ti simti diferente.
Iar la aia cu pierdutul antenei magnetice din cauza vitezei, parerea mea e sa stati linistiti atita timp cit nu va luati STI, EVO sau mai stiu eu ce sa puteti fugi cu peste 200/h. Doar daca nu dati de vre-un stol de ciori ( sau alte zburatoare ) cum mi s-a intimplat mie asta toamna pe centura .... laugh.gif
buzasparta
@adi_ar mijlocul cupolei este indicat pentru eficienta chiar daca nu este cel mai sigur loc.
fost membru
Oh , bine ca ai adus vorba. Oare cum se comporta antena la un stol de grauri (parca de grauri sunt stolurile alea ce stau pe sosele, parca-s bancuri de pesti). A "pescuit" cineva grauri cu antena? (stiu ca se feresc, dar se mai intampla....eu am luat cu barele alea de la portbagaj)
alex
Pentru profesionistii in pescuit la antena exista http://www.lccom.ro/product_info.php?cPath...products_id=476 radmasa.gif
12volti
QUOTE(fost membru @ 29 Mar 2010, 19:13)
.... A "pescuit" cineva grauri cu antena? (stiu ca se feresc, dar se mai intampla....eu am luat cu barele alea de la portbagaj)
*


Cum am zis mai devreme, am luat o cioara de am avut senzatia ca a plesnit plafonul ! Un zgomot foarte nasol ... mad.gif
fost membru
radmasa.gif .... radmasa.gif ... bine ca nu ai luat o barza. rofl1.gif Cred ca-ti rasturna masina.... iau suportul din linkul lui alex si-mi pun o antena de baza....sa vad ce prind. biggrin.gif
adi_ar
QUOTE(buzasparta @ 29 Mar 2010, 18:08)
@adi_ar mijlocul cupolei este indicat pentru eficienta chiar daca nu este cel mai sigur loc.
*


Eu m-am referit doar la aspectul fixarii cu magnet dar mai exista o problema, cea a fiderului. Daca nu este o solutie fixa, cu gaurirea cupolei, nu vad cum poti duce fiderul pana la usa si apoi sa gonesti cu 150 Km/h fara sa suiere si fluture pana te scoate din minti.
De fapt, n-am vazut niciodata o antena fixata cu magnet pe mijlocul cupolei.
12volti
QUOTE(fost membru @ 29 Mar 2010, 19:36)
radmasa.gif  .... radmasa.gif ...  bine ca nu ai luat o barza.  rofl1.gif  Cred ca-ti rasturna masina....

Ca bine zici ....

user posted image

29 Mar 2010, 20:08:
QUOTE(adi_ar @ 29 Mar 2010, 19:43)
Eu m-am referit doar la aspectul fixarii cu magnet dar mai exista o problema, cea a fiderului.
...

Daca e pe mijlocul plafonului si nu ai o traversa in locul unde pui antena, e cam acru in mers.
Eu am ales varianta "pe coltz" si am rezolvat atit rigiditatea plafonului cit si problema cablului.
buzasparta
@alex am vazut o montura cu 3 magneti pe un bmw odata.Arata cam ciudat.
Grauri sunt pasarile care zboara ca un banc de pesti dar inafara de o mata nu am lovit nimic altceva si nici nu imi doresc. nici voua nu va doresc.
ASL
QUOTE(C@talin @ 29 Mar 2010, 10:42)
ASL tu poti pune motura aia fixa care sa mai postat pe aici,in forma de L

si pe turism lasi montura magnetica.doar desurubezi antena din o montura in alta.
*



Mi-ai dat o idee buna.

In legatura cu saritul antenei la 190-200 vad ca unii ma contrazic un pic... si sunt foarte siguri pe ei cand afirma ca antena ramane incremenita acolo...Este posibil sa am montura contrafacuta sau ceva de genul?Am luat-o din Bucuresti de la magazinul de pe Eminescu.
O alta problema de care vad ca se vorbeste intens este reflectata antenelor SWR-ul ... Merita sa achizitionez un reflectometru?Ce model imi recomandati?Am vazut ca se invart pe la 150 ron.
12volti
Cei de pe Eminescu nu au decit scule bune. Il cunosc personal pe patron de multi ani si e un tip foarte serios.

l.e.
Daca mergi tare ( cu toate ca nu prea vad unde ... ), ia-ti o antena mai mica. Eu am uitat odata ca o am montata si nu mi-a sarit mergind destul de mult peste cit zici tu acolo. E drept ca au fost poate doar citeva secunde, dar a rezistat.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.