intensitate lumina faza scurta, nu vad noaptea cu faza scurta
![]() ![]() ![]() |
intensitate lumina faza scurta, nu vad noaptea cu faza scurta
oanavas |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 591 Joined: 14 April 09 From: Bacau ![]() |
|
||
--------------------
skoda fabia
Renault megane
2007 1,6 16 valve GPL
|
|||
mihai_dorin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.144 Joined: 23 September 07 From: Bucuresti ![]() |
Ce becuri folosesti? Ai schimbat singur becurile?
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
2007 Privilege + Mio C720b “Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
|
|
UTU2005 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 727 Joined: 14 September 07 From: Deva ![]() |
oanavas: Hm...asa am patit si eu! am schimbat o gramada de becuri de la diferite firme si tot nimik, pana am luat decizia sa pun ceva mai ''scump'' ca daca luam de la bun inceput ce am pus acum, eram mai castigat! dar asa e romanul...sa faca economie
![]() Am fost in dilema intre Philips X-treme Power si Osram Nightbreaker Pana la urma m-am decis la Osram si in sfarsit s-a facut lumina ! ![]() Eu sunt multumit ''fata de alte becuri'' probate pana acum. Am zis ca, cand mi se ard astea, trec direct la xenon de 35W ! |
--------------------
Renault
LagunaIII 1.5dci
2008
|
|
oanavas |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 591 Joined: 14 April 09 From: Bacau ![]() |
Am schimbat singur becurile operatie care imi ia cam 5 minute pt ca deja sunt familiarizat cu schimbatul lor si recunosc ca nu sunt de firma ce gasesc si eu mai ieftin in piata
|
--------------------
skoda fabia
Renault megane
2007 1,6 16 valve GPL
|
|
UTU2005 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 727 Joined: 14 September 07 From: Deva ![]() |
Nu mai pune no-name-uri, ia ceva de firma, philips s-au osram ! mie mi se par mai tari osram-urile.
Si neaparat reglate farurile la reprezentanta ! face mult ! bafta! |
--------------------
Renault
LagunaIII 1.5dci
2008
|
|
oanavas |
![]()
|
am vrut la un moment dat sa pun de 100w dar aveam sentimentul vinovatiei fata de ceilalti colegi din trafic si farurile se incalzeau al naibii de tare. Mi-era frica sa nu crape proiectorul
31 Jan 2010, 19:32: Multumesc de sfat UTU2005 am vazut si eu osram faine nimic de zis dar ma indrept cu pasi repezi spre o instalatie xenon This post has been edited by oanavas: 31 Jan 2010, 18:32 |
--------------------
skoda fabia
Renault megane
2007 1,6 16 valve GPL
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Nu era mai simplu sa intrebi de la inceput daca "se merita" sa pui xenon!
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
nlu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 510 Joined: 20 February 07 ![]() |
Acum 2 zile mi s-a ars si becul pe faza scurta pe partea stanga, am fost la magazin si am intrebat daca au becuri cu lumina albastra care ar imita si s-ar apropia de eficienta luminii farului cu xenon dar care sa nu jeneze pe cei ce vin din sens opus. Vanzatorul a spus ca are niste becuri care s-ar apropia de ce as dori eu si mi-a aratat niste osram-uri ceva cu blue night pe la 41 de lei/buc dar mi-a recomandat daca vreau ceva eficient sa iau osram allseason care ar merge si pe ploaie si pe ceata si in orice anotim si conditii meteo pe la 35 lei/buc. Am luat 2 buc allseason am schimbat becul ars cu unul proaspat achizitionat si intradevar lumineaza mai bine pe partea stanga decat pe partea dreapta unde am tot osram dar cu halogen normal si nici nu deranjeaza ceilalti participanti la trafic deoarece am urmarit sa aibe aceleasi caracteristici 55w ca si cel original ( tot osram dar cu halogen de 55 w) cu care a vanit masina echipata din fabrica.
In legatura cu xenoanele am un coleg de serviciu proaspat detinator de un passat 1.9 tdi 2004 (s.h.) cu xenon si pa faza scurta si pe faza lunga si spunea ca nu e mare diferenta intre lumina xenon si bec normal iar inainte a avut un renault megane din 2008 cu becuri cat se poate de normale cu halogen, asta ca si termen de comparatie facut de el dar si eu am observat ca nu e prea mare diferenta. This post has been edited by nlu: 31 Jan 2010, 20:27 |
--------------------
Renault
Megane sedane Expression 1.6 16v 2007
Megane IV estate 1,3 tce 140/2019
|
|
segcm |
![]()
|
![]() ... Entertainer Group: Members Posts: 642 Joined: 7 December 04 From: UE ![]() |
Asa patem si eu, parca mergeam cu lumanarile, nu vedeam gropile, nu mai zic ca e periculos sa nu observi persoanele care e noaptea circula pe marginea drumului intre localitati. Fenomenul era accentuat cand carosabilul era ud. Am montat xenon 6000k si pe faza scurta si pe proiectoare, am reglat iar farurile si diferenta e de la cer la pamant mai ales pe carosabil ud sau pe ceata. Nu prea mai folosesc faza lunga - doar cand merg in afara localitatilor noaptea cu viteza.
Acelasi fenomen l-am vazut noaptea pe carosabil umed si la colegii de munca care au masini fara xenon (bmw Z4, Audi TT, golf etc), deci nu e numai la Megane Iti recomand xenon after market - e si un topic dedicat la sectiunea modificari si imbunatatiri. Gasesti acolo tot ce trebuie. Bafta! |
--------------------
Renault
Grand ESPACE - 2.0 dci Automat
2012 Initiale Paris
- ** *1 *** Fara semnatura
|
|
oanavas |
![]()
|
De gropi nu mie frica asta e pana la urma dar deja ma roade sentimentul ca sofatul meu nu creeaza siguranta celorlalti si doamne fereste de un pieton pe marginea soselei asa cum spuneai si tu draga "segcm". Am crescut un catel vreo 3 luni de zile ca l-am atins cu masina si aveam constiinta incarcata dar altminteri un om.Oricum multumesc tuturor de sfat si saptamana aceasta iau o decizie
1 Feb 2010, 00:55: Draga Adi_ar importante sunt informatiile ,in baza carora poti lua o decizie zic eu dupa mintea mea ,,, si la o adica orice friptura e buna dar trebuie sa stii si cine a preparat-o 1 Feb 2010, 01:15: Apropo cam care este durata de viata a unui bec xenon comparatie cu unul normal halogen? This post has been edited by oanavas: 1 Feb 2010, 00:15 |
--------------------
skoda fabia
Renault megane
2007 1,6 16 valve GPL
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Nu-ti fac neaparat o vina, nu esti nici primul si nu vei fi ultimul pe aici care foloseste stifturi de becuri, riscand sa-si ingalbeneasca plasticul farului dar se plange ca nu vede si ajunge la concluzia, stimulata de sfaturi binevoitoare, ca montarea xenoanelor este solutia.
Cum ar veni, alte stifturi care probabil vor lumina mai puternic si mai departe insa vor inlacrima partenerii de trafic. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
SwatKat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.087 Joined: 22 June 04 From: eterna si fascinanta RO ![]() |
Vin si eu cu un posibil raspuns, poate poti verifica. Stiu ca atunci cand am schimbat prima data becurile la reporezentanta ala a zis ca le-a montat bine insa nu vedeam nimic pe sosea, chiar nimic. Problema a descoperit-o un coleg de forum, erau montate prost becurile, adica puse stramb in soclu, desi la prima "pipaire" pareau ok.
Am inteles ca, daca becurile sunt puse bine, cand te uit la far din fata trebuie sa apara un "U" (intors spre tine) de lumina reflectata pe partea de jos a farului. Ma gandesc ca pana sa pui xenon sau sa iei alte becuri ai putea incerca sa vezi (desi inteleg ca sunt puse ok becurile) si daca nu cumva poate fi asta solutia. |
--------------------
Skoda
O3 FL 1.4TSI DSG
2017 Ex -M2.2, 1.5/100
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Mi s-a ars faza scurta pe stanga pentru a 6-a oara in 2-3 ani. Cred ca imi iau si eu osram allseason sa le incerc
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
- CT-XX-LEA Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Voi, cu xenon pe proiectoare, mai bine va abtineti la sfaturi pe forumul asta. Sa nu-l transformam in ceva ce nu se doreste.
Vasile, daca ai inlocuit becurile pe faza scurta cu ceva ieftin si de provenienta neclara, posibil ca vizibilitatea ce lasa de dorit de la becuri sa fie. |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
- CT-XX-LEA Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
cip2k7 |
![]()
|
![]() Resistance Is Futile Group: Members Posts: 436 Joined: 23 July 07 From: Timisoara ![]() |
Recent am schimbat becurile cu halogen cu xenon-uri. Am avut o problemă similară după schimb, în sensul că un bec lumina complet aiurea și nu se vedea pe partea șoferului aproape deloc - la o analiză mai atentă (am dat spoilerul față jos și am demontat farul) am văzut că becul era plasat într-o direcție greșită în lupă - după fixarea lui (există niște cleme acolo care îl țin fix), a luminat perfect și totul a fost în regulă. S-ar putea să existe aceeași problemă și aici, becurile din far se mai deplasează din cauza gropilor în cazul în care s-au slăbit clemele acelea de susținere.
|
--------------------
Renault
Megane Sedane II.2 Privilege 1.5dci 85CP
2007 All-In-One Dedicated Multimedia Unit + Xenon + LLumar-Powered Lighting + Magnat-Powered Acoustics
|
|
segcm |
![]()
|
![]() ... Entertainer Group: Members Posts: 642 Joined: 7 December 04 From: UE ![]() |
QUOTE(hellcat @ 1 Feb 2010, 12:53) Voi, cu xenon ...... Daca te referi la faza scurta - mai bine taceai. Tu daca mergi doar in oras cu masina ta nu ii vezi utilitatea fiindca orasul e iluminat. Daca ti s-ar intampla sa iei pe capota pe cineva care circula noaptea pe marginea drumului si sa nu-l fi vazut desi aveai viteza mica? Atata timp cat sunt cumparate din comert, au certificat de conformitate, se monteaza in service autorizat cu factura, farurile sunt reglate corect in service, nu vad problema. Am facut peste 30mii km de atunci si nimeni nu mi-a dat flash-uri in trafic (deci nu cred ca am incomodat pe careva). RAR -ul nu zice nimic, trebuie doar sa existe sistem de spalare faruri. Eu mi-am pus si in proiectoare pt ca pe timp de ceata sunt mult mai eficiente decat proiectoarele cu halogen(nu merg cu proiectoarele aprinse fara motiv). This post has been edited by segcm: 2 Feb 2010, 09:03 |
--------------------
Renault
2012 Initiale Paris
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
De fapt mai bine taceai tu...
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
tatimeu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.710 Joined: 6 September 06 ![]() |
ca tot se vorbeste aici de lumina pe faza scurta am si eu o problema, acum nu stiu daca e de la mine dar la ultimul control oftalmologic mi-au comunicat ca am ochi de vultur, dar eu cu xenonul din fabrica nu vad mai nimic, adica vad dar am senzatia ca e mult mult mai slab decit halogenele de pe cealalta masina avuta. Basculeaza in toate partile - isi face reglajul, revine in linie dreapta dupa viraje, etc. dar totusi nu vad cu ele. Sa fie oare de la faptul ca sunt reglate prost din fabrica si bat prea jos? Nu vad mai mult de 20 hai sa zic 25 de matri in fata.
Multam. |
--------------------
renault/audi
Megane III RS/Audi A4
2014/2019 benzinar/tractor 302/190 CP
|
|
mister |
![]()
|
![]() Nu cumpara masini frantuzesti si parfumuri nemtesti, ci invers. Group: Members Posts: 474 Joined: 13 July 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(segcm @ 2 Feb 2010, 08:51) Daca te referi la faza scurta - mai bine taceai. Tu daca mergi doar in oras cu masina ta nu ii vezi utilitatea fiindca orasul e iluminat. Daca ti s-ar intampla sa iei pe capota pe cineva care circula noaptea pe marginea drumului si sa nu-l fi vazut desi aveai viteza mica? Atata timp cat sunt cumparate din comert, au certificat de conformitate, se monteaza in service autorizat cu factura, farurile sunt reglate corect in service, nu vad problema. Am facut peste 30mii km de atunci si nimeni nu mi-a dat flash-uri in trafic (deci nu cred ca am incomodat pe careva). RAR -ul nu zice nimic, trebuie doar sa existe sistem de spalare faruri. Eu mi-am pus si in proiectoare pt ca pe timp de ceata sunt mult mai eficiente decat proiectoarele cu halogen(nu merg cu proiectoarele aprinse fara motiv). Iarta-ma ca intervin in discutia voastra, dar in ce limba ai citit ce a scris hellcat? PS: sa nu uit, xenoanele after market sunt interzise. |
--------------------
Renault Megane Sedan
Lux Privilege
2006
- 1,5 dci 100 CP Orice, oriunde, oricand, dar nu oricum.
|
|
maxulet |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 11 July 06 ![]() |
fratilor cum schimbati voi singuri becurile de la megane? ca eu nu reusesc si trebuie sa merg in service tot timpul sa le dau o gramada de bani !!!
astept un sfat !!! multumesc |
--------------------
renault
megane 2
2008 1,5 dci privilege
|
|
Adrian00 |
![]()
|
![]() .................... Group: Members Posts: 1.463 Joined: 2 April 08 From: Alba ![]() |
Uita-te si tu la tutoriale si vezi!
|
--------------------
Audi
A4 B6
2001 1.9 TDI
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
QUOTE(segcm @ 2 Feb 2010, 08:51) Daca te referi la faza scurta - mai bine taceai. ...Am facut peste 30mii km de atunci si nimeni nu mi-a dat flash-uri in trafic (deci nu cred ca am incomodat pe careva). RAR -ul nu zice nimic, trebuie doar sa existe sistem de spalare faruri. Eu mi-am pus si in proiectoare pt ca pe timp de ceata sunt mult mai eficiente decat proiectoarele cu halogen(nu merg cu proiectoarele aprinse fara motiv). Omul se referea la xenonul din proiectoare, a scris asta foarte clar! Imi permit sa nu te cred ca nu ti-ai luat nici un flash in 30 de mii de km, am si eu pe faza scurta xenon ![]() ![]() This post has been edited by Hack: 2 Feb 2010, 13:44 |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
SwatKat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.087 Joined: 22 June 04 From: eterna si fascinanta RO ![]() |
QUOTE(segcm @ 2 Feb 2010, 08:51) Daca te referi la faza scurta - mai bine taceai. Tu daca mergi doar in oras cu masina ta nu ii vezi utilitatea fiindca orasul e iluminat. Daca ti s-ar intampla sa iei pe capota pe cineva care circula noaptea pe marginea drumului si sa nu-l fi vazut desi aveai viteza mica? Atata timp cat sunt cumparate din comert, au certificat de conformitate, se monteaza in service autorizat cu factura, farurile sunt reglate corect in service, nu vad problema. Am facut peste 30mii km de atunci si nimeni nu mi-a dat flash-uri in trafic (deci nu cred ca am incomodat pe careva). RAR -ul nu zice nimic, trebuie doar sa existe sistem de spalare faruri. Eu mi-am pus si in proiectoare pt ca pe timp de ceata sunt mult mai eficiente decat proiectoarele cu halogen(nu merg cu proiectoarele aprinse fara motiv). Cred ca gresesti. Desi am xenon aftermarket pe faza scurta de 35w, 6000K, nu pot sa zic ca sunt 100% multumit. Vreau sa schimb becurile cu unele de 4300K. De ce? din simplul motiv ca pe ploaie lumina e mai slaba ca la halogen (probabil din cauza spectrului de culoare). Deci cine are xenon aftermarket, mai ales de 6000K si "tipa" sus si tare ca e foarte bine pe ploaie nu cred ca stie ce vorbeste. Ca sa nu mai zic de proiectoare, durere pentru ochii celorlalti. PS. Da, nici mie nu mi-a dat nimeni flash-uri, am mers si la ITP si a verificat ala fasciculul si a fost ok, am becurile reglate in service etc. Insa asta nu inseamna ca xenon 6000K mi se pare mai prost pe ploaie decat un halogen bun. |
--------------------
Skoda
O3 FL 1.4TSI DSG
2017 Ex -M2.2, 1.5/100
|
|
segcm |
![]()
|
QUOTE Cred ca gresesti. Nu gresesc, chiar lumineaza mult mai bine. Inainte erau doua "lumanari". Odata chiar era sa iau pe capota o persoana ce mergea pe marginea drumului noaptea, pe ploaie, intre localitati ![]() Eu am schimbat unele halogene normale - nimic, apoi am luat din Austria niste philips-uri (25€/buc) si tot nesatisfacator (doar o usoara imbunatatire). QUOTE Iar in privinta xenonului in proiectoare pe timp de ceata te inseli amarnic La mine e o imbunatatire substantiala. Eu am venit odata din IT si am tranzitat o parte din Austria si toata Ungaria noaptea, pe ceata, ploaie - tot tacamul. Abia se zareau indicatoarele, semafoarele, intersectiile, masinile din contrasens (am mers pe statale). Asta m-a facut sa-mi montez in tara xenon atat pe faza scurta cat si pe proiectoare. Dupa doua saptamani am plecat din tara si din nou toata Ungaria aceleasi conditii - a fost mult mai bine, stiu bine ce zic. Apoi de multe ori am avut drumuri lungi in conditii de ceata si a fost f ok comparand cu ce era inainte. Sunt sigur ca proiectoarele galbene sunt mai eficiente pe ceata, dar la cat de mici sunt cele de Megane... Se folosesc la masinile de raliu, eu nu (prea) am vazut constructori europeni care sa produca autoturisme cu proiectoare galbene.QUOTE Imi permit sa nu te cred ca nu ti-ai luat nici un flash Imi permit sa repet ca nu mi-am luat (nu din acest motiv). Tu daca ti-ai luat e posibil sa fi avut ceva greutate si masina se lasa usor de spate si daca nu ajustezi unghiul farurilor ("autoleveling manual" - iei flashuri. Verifica si vezi cat se lasa masina daca pui 2 persoane pe bancheta din spate, nu mai zic de bagaje (masori cu o rigla de la aripa pana la anvelope in plan vertical).QUOTE PS: sa nu uit, xenoanele after market sunt interzise. In momentul de fata sunt cateva tari din UE care interzic acest lucru. Romania (inca) nu face parte din categoria acestor tari (din cate stiu eu). La noi sunt interzise halogenele de 100W - alea chiar sunt destul de periculoase pentru ceilalti conducatori. Cu xenon after market treci de RAR, ITP - fara spaga. Am fost oprit de politie atat in tara cat si afara de mai multe ori (lucrez de 2 ani doar afara) si nu s-au legat de asta. Trebuie sa ai sistem de spalare faruri (ceea ce nu e greu de realizat).![]() Cine e contra kiturilor xenon after market, poate continua AICI. Gasiti o polemica intreaga pro si contra kiturilor xenon after market. O seara buna tuturor ! This post has been edited by segcm: 2 Feb 2010, 22:15 |
--------------------
Renault
2012 Initiale Paris
|
|
Ryk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.563 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti / Ploiesti ![]() |
banuiesc ca voi aveti toti din acest topic faruri cu lupe? (facelift ma gandesc). La cele fara lupe, daca sunteti careva si vad ca sunteti, uitati-va bine de tot la faruri, sa fie etans perfect pentru ca daca intra praf, se murdareste oglinda si geamul si atunci lumina e din ce in ce mai slaba. Farul meu dreapta este asa.
Iar pentru cei care vor sa-si puna xenon fara lupa, eu zic ca mai bine nu puneti, incurcati si pe altii in trafic si nici nu aveti o performanta mai buna. Mie mi se pare ca se vede mult mai bine cu un bec normal (am avut xenon de 35w 5000k pe masina mea). totul este doar o parere personala ![]() |
--------------------
Renault
Megane III
2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
- N-am...
|
|
Cristi A |
![]()
|
![]() Impatimit Group: Members Posts: 410 Joined: 20 April 09 ![]() |
eu am faruri normale si vad ok noaptea ... acum 3 luni mi s-au ars ambele de-odata si le-am schimbat cu niste Bosch-uri normale si vad la fel de ok, poate pe viitor voi incerca niste osramuri mai speciale dar doar dupa ce se arde macar 1 din astea.
sincer vad foarte multa lume cu farurile reglate aiurea (sau prea sus) dar majoritatea cu ele prea jos. La multi prieteni le spun sa isi ridice farurile, nu am idee cum pot conduce cu farurile cand e clar ca faru deja bate in pamant la 10 metri in fata ... pe mine m-ar innebuni. Momental io nu vad dunga pe asfalt unde se opreste lumina ci pur si simplu scade intensitatea pana depaaarte de masina unde deja nu mai vad, si nu, NU iau flashuri de la participantii la trafic ![]() apropo, ma lamureste cineva de ce e asa imperativ sa ai sistem de spalare la faruri daca ai xenon ? |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005 Privilege
|
|
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
Inseamna ca nu circuli in Romania cu masina,sau orasul in care stai este plin de oameni civilizati...nu ai vazut pana cum nici un far cu instalatie xenon care sa fie murdar?zici ca iti vine o ceata de lumina din fata
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
Cristi A |
![]()
|
![]() Impatimit Group: Members Posts: 410 Joined: 20 April 09 ![]() |
circul si doamne ajuta-i ca e multi prosti
![]() Presupun ca nu am observat chestia asta o sa ma uit mai atent ![]() chiar nu imi dadeam seama si nu inteleg fenomenu This post has been edited by Cristi A: 3 Feb 2010, 00:59 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005 Privilege
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 06:32 |