intensitate lumina faza scurta, nu vad noaptea cu faza scurta
![]() ![]() ![]() |
intensitate lumina faza scurta, nu vad noaptea cu faza scurta
segcm |
![]()
|
||
![]() ... Entertainer Group: Members Posts: 642 Joined: 7 December 04 From: UE ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Grand ESPACE - 2.0 dci Automat
- ** *1 ***
2012 Initiale Paris Fara semnatura
|
|||
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
QUOTE(maxulet @ 2 Feb 2010, 12:45) fratilor cum schimbati voi singuri becurile de la megane? ca eu nu reusesc si trebuie sa merg in service tot timpul sa le dau o gramada de bani !!! astept un sfat !!! multumesc Te pui in cea mai incomoda pozitie, stai in frig si in ploaie afara si incerci sa infigi o clema amaranta in timp ce tii becul sa nu cada fara sa il atingi pe parte de sticla... simplu nu? |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
2012 Privilege 1.5 dCI Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
mister |
![]()
|
![]() Nu cumpara masini frantuzesti si parfumuri nemtesti, ci invers. Group: Members Posts: 474 Joined: 13 July 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(segcm @ 3 Feb 2010, 01:09) In UE e o "directiva" impusa constructorilor auto care spune ca incepand cu data xxx masinile cu sistem de iluminare mai puternic de 2000 cd (parca), tb dotate cu sistem de reglaj automat al unghiului fata de orizontala in functie de incarcarea masinii (autoleveling) si sistem de spalare al farurilor (in principal daca pe suprafata farului se depune mizerie, fascicolul este deviat si fiind mai puternic decat halogenul - deranjeaza ceilalti participanti in trafic). Tin minte ca xenonul are de la 3000 cd si halogenul (parca) are intre 1000 si 2000 cd (motiv pentru care unele masini desi nu au xenon au sistem de autoleveling si/sau sistem de spalare sau numai sistem de spalare). La noi, pe drumurile patriei (in general) sistemul de autoleveling UNEORI poate incomoda f mult deoarece are o intarziere de cca 2-3sec. si cand tot dam prin gropile patriei masina face anumite miscari iar sistemul regleaza fata de orizontala "lumina" astfel ca te trezesti cu farurile in jos tare sau prea sus si ii deranjeaza pe ceilalti. Pe autostrada (buna) sistemul functioneaza perfect si corecteaza tot timpul "orizontala". Daca ai timp, chef, posibiliati, etc gasesti aici cateva informatii: ECE regulation 48 - http://www.unece.org/trans/main/wp29/wp29r...-60.html#48r4c1 http://en.wikipedia.org/wiki/World_Forum_f...cle_Regulations http://www.danielsternlighting.com/tech/bu...onversions.html PS: ai stiut ca-s ilegale, dar n-ai vrut sa reunosti. Oricum, vreau sa-ti urez felicitari |
--------------------
Renault Megane Sedan
Lux Privilege
- 1,5 dci 100 CP
2006 Orice, oriunde, oricand, dar nu oricum.
|
|
segcm |
![]() ![]()
|
![]() ... Entertainer Group: Members Posts: 642 Joined: 7 December 04 From: UE ![]() |
QUOTE(mister @ 12 Feb 2010, 23:51) Asa e, nu am recunoscut ![]() ![]() Cat despre felicitari - sa le pastrezi pt tine ![]() Oricum acea directiva se refera la constructori. Toata lumea poate scrie articole pe wikipedia. Link-urile nu cred ca au legatura cu tara noastra sau cu "apres vente". PS - Alte comentarii sunt offtopic! Mergi la topicul cu xenoane si te cearta acolo cu toata lumea cat vrei. NU ARE ROST SA FII OFF TOPIC AICI ! Aici doar despre iluminarea slaba , nu despre ilegalitati etc... |
--------------------
Renault
- ** *1 ***
|
|
clyo2007 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 17 January 10 ![]() |
Si mie mi s-a parut ca nu au putere farurile meganului...la Dacia Logan se vede mai bine si credeti-ma la fel de bine vad si acum si atunci...parca ar fi luminile de la Dacia 1310 unde te chiorai...si colac peste pupaza nici de un an luata masina i s-a ars lupa de la faza scurta
Din ce am citit sa cumpar osram allseason? ![]() |
--------------------
renault
megane
2008
|
|
segcm |
![]()
|
Si Modus fara xenon e in aceeasi situatie. te obliga sa aprinzi si proiectoarele ca sa vezi ceva pe carosabil ud.
Am fost impresionat placut de Matiz. Megane-ul cu halogen e departe de Matiz din acest punct de vedere. This post has been edited by segcm: 13 Feb 2010, 15:58 |
--------------------
Renault
- ** *1 ***
|
|
UTU2005 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 727 Joined: 14 September 07 From: Deva ![]() |
clyo2007: s-a ars lupa ?
![]() Eu zic ca totusi conteaza becurile mult dar si farurile, mie imi placeau mai mult la megane-ul anterior cele fara lupe, dar acum daca se fac asa ... asta e trebuie sa ne tinem in pas cu moda, chiar daca e si chioara... ![]() Oricum xenoanele la far fara lupa nu prea merge...se imprastie aiurea. |
--------------------
Renault
LagunaIII 1.5dci
2008
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Problema cu cei care isi pun xenon pe proiectoarele de ceata este ca merg cu ele aprinse tot timpul, pe principiul ca doar n-a dat bani sa le tina stinse.
![]() Eu as fi tentat sa folosesc asa ceva in proiectoare (marca e aleasa pur aleatoriu) [attachmentid=1627592909] "PIAA's patented Ion Crystal technology is a great way to improve your visibility in inclement weather. Ion Crystal puts out an amber/yellow light that is less reflective than white light thus greatly reducing the amount of glare in extreme fog." Pentru curiosi, asa este, cum spune Swatkat, 6000k si mai sus...noaptea pe ploaie nu prea vezi nimic datorita spectrului. 13 Feb 2010, 17:21: QUOTE(segcm @ 13 Feb 2010, 16:55) Si eu...cand imi vine din fata! ![]() This post has been edited by hellcat: 13 Feb 2010, 16:21 |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
UTU2005 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 727 Joined: 14 September 07 From: Deva ![]() |
Asa este, orice becuri a-ti pune, de'astea ''la moda'' philips s-au osram, albe-albastre si cu bani multi, pe ud si ceata e pa ...
Doar sa compensati cu proiectoarele cu o temperatura mai mica in jur de 2500K. Am prieteni care si ei se plang de xenoanele care le au din fabrica, pe uscat sunt 'best dar cand ploua si e ud asfaltul nu vad mai nimik.Asta este... |
--------------------
Renault
LagunaIII 1.5dci
2008
|
|
Bond010 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 8 February 10 ![]() |
In mod normal daca nu vezi foarte bine...mergi regulamentar sau cu viteza adecvata pana vezi...nu cred ca trebuie sa punem "orbitoare" ...tu poate vezi pana la urma, dar cel acer vine din fata
![]() Inainte cum ne descurcam cu chioarele de la Dacii si in general la orice marca nu erau asa de puternice ca cele de azi... ![]() deci ...se poate si fara xenon si alte dotari inutile cred eu ![]() |
--------------------
Renault
Laguna III
2008
|
|
crazybogdan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 402 Joined: 15 April 09 From: Bucuresti ![]() |
am eu xenon din fabrica si adevarul este ca pe carosabil umed se cam pierde fasciculul luminos. avataj halogen. In rest se vede foarte bine. Dar nu vad o problema in asta. Am condus noaptea drumuri destul de lungi in afara localitatii pe ploaie si ceata si nu am intampinat probleme. Importanta este atentia.
Adevarul este cel spus de Bond010. Degeaba vedem noi daca il orbim pe cel din fata. Face ala o miscare gresita ca nu vede soseaua si doamne fereste intra in noi si murim amandoi. Dramatizez putin... |
--------------------
am avut
Megane2 1.9dci
-
2005 pe viitor BMW Z8...sper
|
|
mister |
![]()
|
![]() Nu cumpara masini frantuzesti si parfumuri nemtesti, ci invers. Group: Members Posts: 474 Joined: 13 July 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(segcm @ 13 Feb 2010, 15:27) Asa e, nu am recunoscut ![]() ![]() Cat despre felicitari - sa le pastrezi pt tine ![]() Oricum acea directiva se refera la constructori. Toata lumea poate scrie articole pe wikipedia. Link-urile nu cred ca au legatura cu tara noastra sau cu "apres vente". PS - Alte comentarii sunt offtopic! Mergi la topicul cu xenoane si te cearta acolo cu toata lumea cat vrei. NU ARE ROST SA FII OFF TOPIC AICI ! Aici doar despre iluminarea slaba , nu despre ilegalitati etc... OT: Daca nu poti reusi sa intelegi un mesaj cordial, data viitoare o sa-ti trimit flori. ![]() PS: o sa fie in numar par PSS: uita-te ca cel care discuta cel mai mult de xenoane esti tu. Daca vrei sa ne faci o oferta, te asteptam la Bursa. |
--------------------
Renault Megane Sedan
Lux Privilege
- 1,5 dci 100 CP
2006 Orice, oriunde, oricand, dar nu oricum.
|
|
SmokinRoger |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 67 Joined: 20 February 10 From: Bucuresti ![]() |
Salut.
Scuze ca scriu aici dar am zis sa nu mai deschid un topic nou. Am si eu o problema crunta cu farurile, mai exact bat foarte putin si aiurea. Am schimbat becurile(am pus Osram), se vede mai "alb" dar tot putin bat. Nu e de la reglajul interior. Intrebarea este: stie cineva unde se pot regla si cat costa(asta ca sa evit reprezentanta sau daca stie cineva cat costa toata treaba in reprezentanta)? Intrebarea e pt locuri din Bucuresti/Pitesti/. Multumesc anticipat. |
--------------------
Renault
Megane 2.2 3d HB
2007
|
|
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
Ai masina asa de "tanara" si este "mioapa"? eu mi-am schimbat un bec in service(reprezentanta Renault),cu becul meu,a costat 30 lei+reglat farul respectiv...asta anul trecut
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
SmokinRoger |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 67 Joined: 20 February 10 From: Bucuresti ![]() |
Din pacate da. Are o privire mai prezidentiala, dar divergenta. Am inteles. Presupun ca o sa ma coste mai mult de 100 lei. Merci.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2 3d HB
2007
|
|
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
mai mult de 60 lei nu are cum sa coste
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
supremeon |
![]()
|
![]() cam rareori membru... Group: Members Posts: 503 Joined: 28 July 07 From: din inima țării... ![]() |
Pai spuneti-ne care sunt acele 2 (sau cate or fi) suruburi...
Am mai citit intr-un topic mai vechi cum ca se invart 2 suruburi, dar nici acolo nu scrie care suruburi... Caci, efectiv imi este scarba sa merg la reprezentanta.. trebuie sa fac programare, apoi trebuie sa ma invoiesc de la munca pt a merge, k sa nu mai spun ca si costa... Mersi... |
--------------------
Iubesc mersul domol
pe o sosea fara gropi si alte masini,
- pur pretutindeni!
primavara cu verde crud si albastru
|
|
elro |
![]()
|
Pt. supremeon....chiar in topicul deschis de tine,dar cine sa citeasca
![]() http://www.reno.ro/ce-halogen-sa-pun-t162982.html |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
SmokinRoger |
![]()
|
Gata. Am rezovat problema. Astept sa vina noapte sa vad cum se vede. Am fost la Serus(cel de Bd. Timisoara din Bucuresti) si m-a costat...culmea...doar 19 lei, ceea ce e mai mult decat surprinzator de putin.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2 3d HB
2007
|
|
Zetu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 633 Joined: 18 December 04 ![]() |
Am si eu o astfel de problema, dupa parerea mea problema este ca se murdareste sticla de la far pe timp de ploaie, datorita noroiului de pe drumuri si nu mai razbate lumina de la bec. Dupa ce sterg farul se vede bine chiar si pe ploaie (pana se murdareste).
This post has been edited by Zetu: 22 Feb 2010, 19:22 |
--------------------
NISSAN
QASHQAI 1.3 dct Tekna
2019
|
|
oanavas |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 591 Joined: 14 April 09 From: Bacau ![]() |
sustin ideea ca matizul are lumini mai bune.Am mers cu unul pe timp de noapte si mi sa parut ok.Iar renault ar trebui sa mai faca niste investitii in ceea ce priveste farurile
25 Feb 2010, 09:14: am cumparat osram allseasion si sincer sa produs schimbarea. LUMINA! This post has been edited by oanavas: 25 Feb 2010, 08:14 |
--------------------
skoda fabia
Renault megane
2007 1,6 16 valve GPL
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.133 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
|
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
mihaicip03 |
![]()
|
![]() MEMBRU Group: Members Posts: 209 Joined: 20 October 09 From: BRASOV ![]() |
eu zic ca problema e constructia farurilor nu becul sau mizeria.......Poti sa le faci ce vrei ca tot nu vad calumea.....nu stiu la matiz dar la logan sigur vad de doua ori mai bine.....la megan poti sa le reglezi cat vrei, sa le ridici, sa le apropii, sa pui nu stiu ce becuri ca nu o sa ai aceiasi lumina ca la logan...insa...mai sunt alte diferente
![]() ![]() |
--------------------
renault
megane sedan meneger
2007 1.5 dci 101 hp ....... BLACK... SI IN BRASOV SUNT MEGANURI...:P...
|
|
r@d@r |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 2 August 09 From: Bucuresti ![]() |
Au dreptate si "oanavas" si "mihaicip03". Farurile cu lupa ale megane-ului nu te ajuta decat in oras (sa te vada ceilalti din trafic) - si aici ne referim doar la faza scurta.
In afara localitatii nu lumineaza deloc. ![]() Pentru toti cei care aveti probleme cu faza de intalnire, verificati fabricantul farului (e scris deasupra, pe el - sub tragger); daca acesta e facut de FARBA (TR) e cam greu de rezolvat... eventual cu un kit de xenon. Pacat ca RENAULT-ul s-a pretat la o asa "pungasie" de a nu mai echipa unele modele cu VALEO. Succes in toate!!! |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2008 Privilege - 1.5 dCI / 105CP
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
eu am un far farba si unul valeo (valeo e farul original al masinii iar farba e un far nou pe care mi l-au schimbat pe casco dupa un mic accident). Amandoua bateau la fel de prost cand aveam halogen. Dupa ce mi-am pus xenon e alta viata.
|
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
AndreiBoss |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 19 December 09 From: Cluj ![]() |
Sincer sa va spun si eu am avut probleme cu becurile de la o vreme
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Megane Sedan
1.5 DCI
- CJ 09 XUB
2006
|
|
elro |
![]()
|
Ma minunez ce citesc pe aici
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
Cristi A |
![]()
|
![]() Impatimit Group: Members Posts: 410 Joined: 20 April 09 ![]() |
QUOTE(AndreiBoss @ 2 Mar 2010, 11:56) Am ajuns intr-o perioada cand nu mai aveam decat un bec pe pozitie si becurile de pe faza lunga ![]() De ce ?! totusi tine de siguranta ta in trafic si a altora(daca de a ta nu te intereseaza). |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005 Privilege
|
|
AndreiBoss |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 19 December 09 From: Cluj ![]() |
Pai ai dreptate dar....lipsa de timp si de bani si-a spus cuvantul la momentul respectiv
![]() |
--------------------
Megane Sedan
1.5 DCI
- CJ 09 XUB
2006
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Paidaa, 2 luni de zile i-a umplut de respect pe colegii din trafic de pe contrasens cu faza lunga. Foarte tare...
|
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 10:32 |