Faruri matuite
![]() ![]() ![]() |
Faruri matuite
aurelyan |
![]()
|
![]() Membru cu familie Group: Members Posts: 1.280 Joined: 20 June 09 From: Iasi ![]() |
|
--------------------
Ford
Focus Mk3
2012 - 1.6 16v Ti-VCT Imbatranesc si tot invat - Eschil
|
|
z_fdd bacau |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.244 Joined: 16 April 10 From: BC ![]() |
uite ca are hellcat mai ieftin
![]() iti dau si un PM in cateva minute |
--------------------
Renault
Symbol 2006 - 1.4 8v |||
Megane 2 - 2005 - 1.5dci 82 CP
|
|
andutu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 686 Joined: 27 September 10 From: Bucuresti ![]() |
Eu am gasit de 2500 la magazin de vopsele auto in Vitan dar asta este in Bucuresti.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.5 dci
2005
|
|
alexgeogabriel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.418 Joined: 24 September 11 From: Bucuresti ![]() |
Nu e mare problema, ii aduce frasu'.
|
--------------------
Renault
Symbol
2007, 1.4, 75cp, 8v
- -
|
|
andutu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 686 Joined: 27 September 10 From: Bucuresti ![]() |
Exact si ale mele erau la semnalizare si pe margine , cred ca zona asta este cea mai expusa, m-am decis si le pun si folie nu de alta dar imi este mila de cele 4 ore de frecat sa se zgarie iarasi.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.5 dci
2005
|
|
alexgeogabriel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.418 Joined: 24 September 11 From: Bucuresti ![]() |
Mi-am facut de lucru azi si am luat o pasta de dinti Colgate Whitening, a curatat petele alea dar matuirea a ramas, deci nu va chinuiti aiurea cu pasta de dinti. Daca tot eram liber, am profitat, am spalat masina si am dat luciu cu Prevent pe toata caroseria. Asa procedez in fiecare primavara.
@andutu, eu tot nu inteleg ceva, ai dat cu 400,800,1000,1500,2500, bunnnn...ai mentionat ca de fiecare data cand uzi farul, acesta este clar dar la uscare este mat. Corect, insa, cand devine farul clar, dupa ce il cureti cu alcool izopropilic sau abia dupa ce il dai cu lac? Eu nu vreau sa il mai dau cu lac ci doar sa ii pun folie deasupra. Am si eu Dedeman in zona Berceni, deci am de unde lua tot ce vreau, plus targul. In Dedeman nu ai gasit foile de smilgher de ai alergat pana in targ? This post has been edited by alexgeogabriel: 15 May 2015, 16:46 |
--------------------
Renault
Symbol
2007, 1.4, 75cp, 8v
- -
|
|
andutu |
![]()
|
In dedeman am gasit folie de smirghel dar pana in 2000 nu stiu daca in Berceni au eu am fost in Colentina.Alcool-ul izopropilic dai sa degresezi farul inainte sa dai cu lac plasticul ramane lucios dupa ce il dai cu lac.
Atentie nu recomand sa se inceapa cu 400 eu am inceput cu 400 pentru ca avea zgarieturi foarte adanci si nu se luau.La celalalt far care nu era zgariat doar lacul exfoliat si o tenta galbena am inceput cu 1000. Incepeti cu 1000 vedeti cum iese sunt filmulete pe youtube cu lacuire faruri. Trebuie dat cu lac ca altfel ramane mat. Initial am vrut sa iau un lac la cutie metalica de exterior cu protectie UV, si il inmuiam cu un diluant de la policolor special pentru lacuri sau curatarea ustensilelor.Acest diluant l-am probat am pus niste bucati de plastic si nu a afectat cu nimic acel plastic, insa am dat de acest spray pe care zice ca merge si pe mase plastice si am zis sa incerc, cat o tine o tine.Acum caut folie cu protectie UV pe spray nu am vazut sa scrie ca ar avea lacul si aceasta protectie. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.5 dci
2005
|
|
z_fdd bacau |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.244 Joined: 16 April 10 From: BC ![]() |
la dedeman (bacau, ce-i drept) am gasit eu de 2000... cand am intrebat de 3000 s-a uitat ala stramb la mine
![]() la celelalte magazine cu materiale de constructii nu am gasit mai fin de 1200..... |
--------------------
Renault
Symbol 2006 - 1.4 8v |||
|
|
vasilecool |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 274 Joined: 25 March 09 From: Bucuresti ![]() |
Smirghel fin gasiti la magazinele pentru vopseluri(auto), sau la piese auto. 2000+ cam 1.5-2 lei/coala.
Eu am dat cu lac pe faruri. Bineinteles ca s-au matuit in timp. E o munca de Sisif sa scoti lacul matuit la urmatoarea lustruire... Cred ca e mai practic cu folie. |
--------------------
renault
symbol
2005
- B-46-ANU
|
|
z_fdd bacau |
![]()
|
cat te-a tinut lacul???
|
--------------------
Renault
Symbol 2006 - 1.4 8v |||
|
|
alexgeogabriel |
![]()
|
Eu nu am zgrieturi asa de adanci, sunt destul de fine, nu prea circul ncu masina. Cred ca o sa iau si 1200-1500 sa il am acolo in ca de ceva. Andutu, vezi la "sefu" mai sus in link.
Daca este stoneguardul pe care il stiu eu, are 150 microni, inclusiv cu protectie uv. |
--------------------
Renault
Symbol
2007, 1.4, 75cp, 8v
- -
|
|
vasilecool |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 274 Joined: 25 March 09 From: Bucuresti ![]() |
Cam un an si cateva luni. Dar cand s-a matuit lacul, parca era vopsit farul cu alb. Munca a fost tripla decat la lustruirea unui far doar matuit...
Ultima data, le-am facut in vara trecuta cu smirghel de 800,1000,1500,2000si 3000. La final, pe o carpa moale, am pus pasta de dinti si am frecat temeinic, tot cu apa. Nu am mai aplicat nimic. O sa le fac o data pe an, doar cu smirghel fin si pasta de dinti. Iti ia cam 15 min/ far. La cat de putin muncesc, am hotarat ca nu mai merita alte artificii... |
--------------------
renault
symbol
2005
- B-46-ANU
|
|
alexgeogabriel |
![]()
|
Ma nene, cum va reuseste voua cu pasta de dinti? Ca am frecat ieri degeaba. 15 minute la frecat cu mana?
![]() This post has been edited by alexgeogabriel: 16 May 2015, 11:25 |
--------------------
Renault
Symbol
2007, 1.4, 75cp, 8v
- -
|
|
andutu |
![]()
|
Vasilecool solutia ta merge o perioada pana subtiezi plasticul farului atat de mult cat la o pietricica luata s a spart farul.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.5 dci
2005
|
|
RazvanF |
![]()
|
![]() Tech Group: Members Posts: 2.284 Joined: 25 March 14 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan MCV Stepway X52
2017 1.5dCi 90 cp VW Polo Comfortline 2017 1.2TSI 90 cp 7-speed DSG
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan. |
|
valikris2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 944 Joined: 11 November 05 From: roman,neamt ![]() |
Daca lacul e cel care se matueste la farul la cere "sticla" e din plastic, nu exista nici o substanta cu care sa se indeparteze acest lac fara sa afecteze si plasticul, fara sa slefuim suprafata? La masinile mai vechi de 2007 am vazut ca e super clara sticla care e sticla nici macar mizeria nu sta pe el, ce o fi fost in capul lor sa il lacuiasca, doar daca e element de siguranta pasiva pentu pietoni sa nu il mai faca din sticla sa nu provoace taieturi.
Daca se decapeaza lacul, ar trebui sa ramana plasticul transparent, sau lacul are rol de protectie pentru plastic sa nu devina opac? This post has been edited by valikris2002: 16 May 2015, 21:54 |
--------------------
megan sedan
manager 1.5 dci, 85 cp
26-10-2007
- -
|
|
vasilecool |
![]()
|
Nu cred ca farurile vin lacuite din fabrica, le-am dat noi cu lac. De matuit se matuieste plasticul de la praf si frecarea cu alte obiecte... Mai demult citeam ca si becurile proaste le matuiesc, ca nu au protectie UV...
Cred ca trecerea de la sticla la plastic, s-a facut din conceptii economice si tehnologice, oricare ar fi motivul invocat... Daca ar putea ar face ei si parbrizul din plastic, dar probabil ca nu au gasit o metoda ieftina si durabila. Ca si siguranta, se sparge capul aluia, iar farul din sticla nu cred ca are nimic, la cat e de groa. Mai repede se taie in cioburile de plastic... |
--------------------
renault
symbol
2005
- B-46-ANU
|
|
andutu |
![]()
|
Eu cred ca vin cu lac din fabrica sau ceva asemanator deoarece la mine incepuse sa se decojeasca.Ala ce era?
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.5 dci
2005
|
|
z_fdd bacau |
![]()
|
si la mine la fel... deci sigur au un lac protector
tocmai de aia itri trebuie folie sau alt lac dupa ce le polishezi, ca plasticul ala nu mai are nicio protectie |
--------------------
Renault
Symbol 2006 - 1.4 8v |||
|
|
razvan_kalibra92 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 16 November 10 ![]() |
Salut! Ideea cu lacul este cea mai inteleapta si utila, in detrimentul simplului polish care doar uniformizeaza suprafata.
Sa va raspund la intrebari, sau mai bine spus, sa va satisfac o curiozitate, DA! Farurile si stopurile au peste plexi-glass-ul acesta un strat de lac protector pentru a preveni matuirea, intrucat este mai dur decat textura plexicului. Cu timpul, din cauza factorilor externi (criblura/nisip/praf) aruncate in mers de masina din fata, pentru ca dupa cum deja ati observat, doar suprafetele din extremitatea farului unde se produce fenomenul de "glisare" a particulelor, este mai intens matuit. Ideea cu folie UV aplicata dupa lacuire, de asemenea mi se pare o idee inteligenta, pentru a preveni matuirea lacului din cauza radiatiei solare. Eu am un symbol din 2006 si il tin in parcarea din spatele blocului. De-a lungul timpului, din cauza ca il "arde" soarele toata ziua, s-au ingalbenit plexicurile de la faruri, dar, mai mult, am observat ca prezinta niste microfisuri, ca niste zgarieturi foarte fine in textura farului, care se observa doar cand aprind farurile, sau pozitiile. De acelea nu stiu daca se poate scapa. Cert este ca dupa ce le-am polisat, acestea au ramas. Ne poate informa colegul andutu daca si el a avut astfel de microfisuri si s-au "astupat" dupa lacuire. Numai bine! Va salut! This post has been edited by razvan_kalibra92: 28 Aug 2015, 14:38 |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4MPI
2006 FIDJI
- PH 26 RAZ
|
|
andutu |
![]()
|
Am cateva microfisuri , la fel se observa cel mai bine cu pozitia sau faza scurta.Am un vecin cu un sandero si el are crapaturi.La mine s au dus din zgarituri care erau la suprafata dar acele microfisuri au ramas exact cum ai zis parca sunt facute in pexiglass daca dau cu mana pe far ele nu se simt.Oricum farurile le polishezi de vreo cateva ori, nu stiu sincer la cate polishari merge un far, depinde cat de agresiv este facut.Daca o sa il subtiezi foarte mult la o piatra sarita sigur o sa faca poc.Faza cu polishul este asa...prelungirea aspectului de far nou la un moment tot o sa trebuiasca sa cumperi un set nou si poate atunci punem unele cu lupe dupa rs :x
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.5 dci
2005
|
|
RazvanF |
![]()
|
![]() Tech Group: Members Posts: 2.284 Joined: 25 March 14 ![]() |
Scumpe alea...gasisem a dezmembrari numai ca stangul era pocnit
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV Stepway X52
2017 1.5dCi 90 cp VW Polo Comfortline 2017 1.2TSI 90 cp 7-speed DSG
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan. |
|
alexgeogabriel |
![]()
|
Asa este, microfisurile alea apar daca masina sta foarte mult parcata in soare. Mie mi s-au astupat cu 3m in sensul ca nu se mai vedeau dar ele erau fizic acolo. Eu am facut prostia sa pun folie de protectie pe faruri, ei bine, folia desi era transparenta, parca avea o tenta foarte putin galbuie pe far, asa ca am dat-o jos desi ma chinuisem sa o montez. Eh, partea proasta este ca dupa ce am dat-o jos, lipiciul respectiv mi-a luat 3m-ul de pe faruri si acele microfisuri au reaparut desi initial rezistase si la ploaie. Momentan, farurile nu mai sunt matuite si au 3 luni deja, doar smilgher si nu s-a insistat deloc. Vom vedea in timp, daca tin un an, la anul fac aceeasi operatiune pentru ca nu s-a fortat cu smilgherul deloc.
This post has been edited by alexgeogabriel: 29 Aug 2015, 07:50 |
--------------------
Renault
Symbol
2007, 1.4, 75cp, 8v
- -
|
|
BannedHost |
![]()
|
![]() Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva Group: Members Posts: 2.702 Joined: 14 September 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
Pentru cei comozi, eu mi-am facut reconditionare la faruri cu aplicare de folie, la masterfol, cu garantie 3 ani la 390 de lei.. Nici nu se compara, acum parca am faruri noi noute, inainte cu 2 luni am facut doar un polish la o firma si mi-au spus ca nu recomanda folie ... Dupa 2 luni farurile erau cu o multime de zgarieturi fine de la spalatorie.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007 / 2.0 DCi / ~ 180 de hamsteri dopați
|
|
tulin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 354 Joined: 9 October 12 From: vrancea ![]() |
cand spal masina farurile sunt ca noi, dupa ce se ususca apar matuite.si asta in special intre partea dintre far si semnalizator.merge un polish?
|
--------------------
renault
symbol
2008 1.5 dci 1,5 dci 65 cp
|
|
Ayden_CJ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 577 Joined: 28 February 07 From: Cluj ![]() |
@BannedHost te-aș ruga să-mi spui dacă a trebuit să faci programare și dacă au demontat farurile de pe mașină. Au lucrat cu grijă? Mi-aș face și eu recondiționarea farurilor că noaptea parcă am lumînări în loc de becuri.
Mulțumesc anticipat. |
--------------------
Renault
Symbol
2006 EX1,4 16V
- CJ-x5-DXM
|
|
BannedHost |
![]()
|
![]() Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva Group: Members Posts: 2.702 Joined: 14 September 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
Nu se demonteaza nimic, iti protejeaza caroseria cu banda de hartie.... folie se aplica doar pe partea exterioara a farului si nu se curbeaza dupa muchiile farului pentru ca in timp se dezlipeste. Nici nu observi ca ai folie pe faruri atat de bine se lipeste... Pana acum nu am nicio zgarietura pe ele si am spalat masina la perii de vreo 5 ori...
De regula se face programare... Eu sunasem cu o zi inainte (fiind vineri) si mi-au spus ca pe sambata pot sa merg la ei. Operatiunea dureaza maxim 2 ore si lucreaza foarte bine baietii.... In plus ai garantie 3 ani in caz ca apar bule sau se matuiesc foliile..... This post has been edited by BannedHost: 11 Sep 2015, 23:53 |
--------------------
Renault
Laguna
2007 / 2.0 DCi / ~ 180 de hamsteri dopați
|
|
Ayden_CJ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 577 Joined: 28 February 07 From: Cluj ![]() |
Mulțumesc pentru informații
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 EX1,4 16V
- CJ-x5-DXM
|
|
ryry |
![]() ![]()
|
![]() Reno fan Group: Members Posts: 235 Joined: 20 April 07 From: Bucuresti ![]() |
Salutare stimabili.
![]() Legat de faruri eu aveam ac problema ca si voi, erau foarte matuite. Am apelat la un mecanic dar dupa ce mi le-a smirgheluit s-au matuit repede iar. Asa ca acum cateva saptamani intr-o zi insorita m-am apucat de treaba. Am cumparat un kit special de polish faruri. Contine tot ce ai nevoie : lavete, polish, un cub de burete cu care apesi pe laveta, smirghel special fin de 3 tipuri de rugozitati si un spray de protectie la final. Singurul meu regret este ca nu sunt in Bucuresti si nu pot sa imi montez o folie ca sa le protejez sa nu se mai matuiasca. Cu prima ocazie voi face asta. Sunt 2 variante. Am gasit la 100 ron pe cineva care se ocupa cu asta dar mai exista varianta sa cumpar eu folia transparenta si sa o montez. Problema este ca mi-am dat seama ca am nevoie si de o racleta speciala si de un feon special pt incalzit deci se mareste cheltuiala substantial. Inca ma gandesc ce naiba sa fac ca sa previn sa se matuiasca iar. Un prieten mi-a mai dat o idee sa folosesc o ceara pentru protectia farului. Atasez poze cu produsul final. La farul din stanga se observa clar diferenta cum erau inainte si cum este dupa tratament (zona cu rosu). Bafta. This post has been edited by ryry: 17 Oct 2015, 19:51 Attached thumbnail(s) poza_ambele_faruri.jpg ( Size: 79.95k ) Number of downloads: 218 poza_far_stanga.jpg ( Size: 133.44k ) Number of downloads: 227 poza_far_dreapta.jpg ( Size: 16.54k ) Number of downloads: 226 kitul_de_polish.jpg ( Size: 85.17k ) Number of downloads: 230 |
--------------------
Renault
SYMBOL EXPRESSION 1.4 8V 75 CP benzinar + GPL
2007
- B 40 KAR CUM TRANSFORM H2O IN BENZINA ?
|
|
kretzu77 |
![]()
|
![]() n00b Group: Members Posts: 310 Joined: 14 August 06 ![]() |
Eu le-am curatat, slefuit si aplicat folie.
Daca nu li folie, musai trebuie sa pui lac, pentru ca altfel se matuiesc destul de repede. |
--------------------
Toyota
Corolla E15/Prius 3
2008 1.4D-4D/2012 Hybrid Ne nastem pe rand si murim pe sarite!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th May 2025 - 11:43 |