Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

9 Pages « < 4 5 6 7 8 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Xenon pe clio 2, montaj, model, garantie

vallixx
post 31 Oct 2009, 23:21
Post #151

Membru nesuferit

Group: Members
From: Bucuresti

Andrei si hellcat, aveti dreptate, este o arie tehnica, dar pe de alta parte aceasta arie tehnica ar trebui sa vina in ajutorul cuiva care nu se pricepe si care cauta sfaturi aici. Deci la intrebarea: "se poate pune xenon aftermarket pe Clio si este legal?", raspunsul e clar si simplu. DA, se poate dar este ilegal !!!
Legea nu se refera in mod expres la xenon, ci interzice orice modificare adusa instalatiei originale de iluminat. Prin montarea unei instaltii xenon aftermarket, se modifica cea a masinii si prin asta se incalca legea.

Ca circula multe masini cu xenon after e adevarat, dar nu o fac legal.
Fiecare e liber sa-si monteze ce vrea, dar pe barba lui.
Politia mai inchide ochii la xenoane, asa cum mai inchide ochii si la folie si la leduri..etc, dar faptul ca inchide ochii nu inseamna ca xenonul e legal sau ca nu ar avea cum sa se lege de posesori. Va asigur ca au cum, daca vor.

Iar referitor la omologare, este exact similar cu ce zicea hellcat de radar.
Ai voie sa le vinzi, dar nu sa le pui pe masina.
Omologarea se refera la faptul ca instalatiile care se vand sunt produse de firme care au omologarea (certificarea ) de a produce acele instalatii si ca nu au fost facute de mine + tata, in balcon, pe genunchi. Nicidecum nu se refera la montarea instalatiei pe masina.

This post has been edited by vallixx: 31 Oct 2009, 23:24

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
andreitudose
post 2 Dec 2009, 18:54
Post #152

Membru incepator

Eu mi-am pus o instalatie de Xenon de 6000k, care a costat 200 de lei si s-a montat in 30 de minute (garantie 1 an). Rezultatele sunt, dupa cum spuneau si altii, peste masura asteptarilor mele. Am dat reglajul la 1, ca sa bata putin mai jos si asta-i treaba. Am facut acest pas pentru ca nu ma multumea faza scurta a masinii si trebuia sa umblu noaptea cu proiectoarele aprinse. Diferenta este foarte mare. Merita fiecare banut.

--------------------
Renault Symbol Fidjy 1.5dCI 80 CP 2006 - IS-61-TDR
+
vallixx
post 2 Dec 2009, 21:36
Post #153

Membru nesuferit

Personal cred ca proiectoarele nu ajuta prea mult. Oricum bat aproape, mult sub ce bate faza scurta. Poate sa ajute daca esti obisniut sa te uiti in botul masinii, insa daca te uiti in lungul drumului sunt total de prisos. Si sa zic ca poate ajuta un pic cu lumina de pe lateralele masinii, lumineaza in plus marginile drumului.

Si eu eram nemultumit de lumina farurilor, desi la Clio chiar mi se par mult peste alte marci de masini, dar eu am rezolvat-o cu schimbatul becurilor cu unele mai performante.

--------------------
+
florin_sm89
post 3 Dec 2009, 00:37
Post #154

Membru

Deci parerea mea este:
Folosirea proiectoarelor se face pe timp de ceata, nu in alte privinte.. este si lege, eu consider ca e mai mult de fitze cei care circula cum se lasa noaptea, nu ca ar avea un sens...

Oricum acele proiectoare nu reflecta lumina mai tare decat faza scurta, asa ca nu le vad rostul si in plus ca este si deranjant pentru ceilalti conducatori care vin din sens opus

--------------------
- - -
+
andreitudose
post 3 Dec 2009, 10:38
Post #155

Membru incepator

Proiectoarele de ceata nu reflecta lumina ca faza scurta, insa lumineaza in proximitatea masinii. Pe mine ma intereseaza sa se vada si aproape de masina, in special in dreapta, pentru ca mai dau din cand in cand peste biciclisti care nu au reflectorizante si nu se vad decat in ultimul moment. Pentru asta sunt cele mai bune. Sa vezi ce e in proximitatea ta, umpland golul dintre masina si locul unde incepe sa se vada lumina de la faza scurta. Diferenta e mare oricum cu becurile astea HID, in primul rand ca lumina e mult mai alba. Diferenta se vede cel mai bine la montaj, cand ai numai un bec HID montat si pe celalalt far becul original. Acolo efectul e dramatic. Se vede ca si cum pe celalalt ai avea o lumanare. Am sa pun probabil si pe faza lunga la un moment dat, dar mai incolo, pentru ca inca nu mi-e util. wink.gif

--------------------
+
bardu
post 3 Dec 2009, 12:19
Post #156

Membru autentic

Cu xenon pe faza lunga s-ar putea sa ai parte de surprize neplacute deoarece trecerea de la faza scurta la cea lunga nu se face instant, chiar si flashurile o sa le dai cu "intarziere".

--------------------
Renault Symbol Fidji - MS-08-?MS
Intrebare: Cum se pune la loc dopul la o sampanie?
Raspuns: Intrebati-l pe Geoana.
1,4L, 8V @ 75Cp | aprilie 2008 @ 6,8Km!
+
andreitudose
post 3 Dec 2009, 12:34
Post #157

Membru incepator

Da, stiu de aceasta problema, insa exista o un condensator care se pune in serie cu balastul si il mentine incarcat constant. Asta din cate am inteles si eu. Si prin urmare la flashuri se descarca condensatorul si se vede ca la blitz. Am sa vad, oricum asta e un proiect de viitor. Acum caut un manual de service pentru Renault Symbol 1.5 dCi 60kW model 2005 da nu gasesc pe nicaieri.

--------------------
+
hellcat
post 3 Dec 2009, 13:46
Post #158

FrontYard Motorsport

Group: Moderatori
From: Dieppe

QUOTE(andreitudose @ 3 Dec 2009, 11:38)
Proiectoarele de ceata
*

...se folosesc pe timp de ceata, pentru ca atunci sunt ele eficiente. Sunt eficiente deoarece pe ceata rulezi cu o viteza infinit mai mica si atentia este concentrata in zona apropiata masinii.
Exemplu cu biciclistul e pur si simplu fara sens, daca nu l-ai observat in faza scurta e cam grav...in proiectoare e inutil.

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
Relu11
post 3 Dec 2009, 13:50
Post #159

Membru autentic

E util ca nu-l omori de tot doar il bagi in spital smile.gif. Oricum eu nu intelg cu nu-l observi cu o lumina care bate la 30 m in fata si il observi cu o lumina care bate la maxim 10 m (cu indulgenta ca bat la 5 m estimez eu).

--------------------
. . .
+
andreitudose
post 3 Dec 2009, 13:56
Post #160

Membru incepator

Exemplul cu biciclistii este unu pur ilustrativ. Ce am vrut sa subliniez este ca desi proiectoarele nu au putere mare, combinate cu lumina de intalnire dau o lumina mai uniforma si prin asta acopera toata partea frontala a masinii. Pentru mine asta e o chestie de confort, sa vad mai bine. Tocmai de asta am ales sa folosesc un sistem HID pe masina, pentru a inlatura nevoia mea de a folosi proiectoarele pe timp de noapte chiar daca nu e ceata.

Asta vreau, sa se vada si la 30 de metri, dar sa am lumina si langa botul masinii. Cam asta e ideea. Oricum, dupa cum am spus si in alte posturi din acest topic, diferenta este peste asteptarile mele personale.

This post has been edited by andreitudose: 3 Dec 2009, 13:58

--------------------
+
Relu11
post 3 Dec 2009, 14:10
Post #161

Membru autentic

Confortul tau este perfect in schimb confortul altora nu prea sper ca ai inteles ce zic + combinat cu becuri xenon in faruri care au fost concepute pentru halogen ti-ai umplut repede frigiderul de carne.

Mai ramane sa-ti pui xenon in proiectoare si pe faza lunga si o sa ai un tir de carne la fiecare masina cu care te intalnesti pe drum

--------------------
. . .
+
hellcat
post 3 Dec 2009, 14:18
Post #162

FrontYard Motorsport

Nu vreau sa fac polemica, oricum fiecare face cum il taie capul...pana cand se vor aplica legile si la noi...dar, ce nu vor sa inteleaga cei care folosesc proiectoarele e ca deranjeaza pe cei din fata!! Prin modul lor de proiectie a luminii deranjeaza.
Am intalnit masini care aveau faza scurta reglata bine si nu ma deranja , insa ma deranjau proiectoarele, aflate intr-o pozitie mult mai joasa.
Pur si simplu arunca lumina in fata pentru ca asa sunt gandite.

@andreitudose: Nu, exemplul cu biciclistul nu are sens si nu poti gasi nici un alt exemplu. E vorba de viteza de deplasare, calculeaza si tu cati metri inainteaza o masina la 80 km/h, 100, 120 in zecimi de secunda, sutimi...multi metri.
Iar daca tu esti atent la ce-ti lumineaza proiectoarele faci o mare greseala.
Ce-i asa greu?...pentru vizibilitate mai buna folosesti faza lunga, n-o poti folosi cand ai masina din fata?...reduci viteza!

--------------------
Commencal Premier HD1
+
andreitudose
post 3 Dec 2009, 14:22
Post #163

Membru incepator

Asta ar fi adevarat, dar eu am reglat totusi farurile sa bata mai jos. Momentan experimentez cu pozitia 1. Oricum becurile sunt de 35W ca putere, nu de 55 cum am mai vazut, deci oarecum in limita bunului simt. Daca as fi avut alta varianta rentabila as fi ales acea varianta, din pacate modelul meu de Symbol nu venea cu dotare optionala de xenon. Da nici nu am sa imi pun halogene de 100 ca sa fac treaba asta. Prin urmare eu consider aceasta solutie a fi una eleganta, chiar daca estetic nu se prea combina cu faza lunga si proiectoarele.

@hellcat: Dupa cum am spus si mai sus, farurile de ceata sunt o completare binevenita la faza scurta, pentru a umple golul dintre locul unde incepe sa se sesizeze faza scurta si masina.

This post has been edited by andreitudose: 3 Dec 2009, 14:30

--------------------
+
Relu11
post 3 Dec 2009, 14:30
Post #164

Membru autentic

andreitudose hai sa nu exageram farurile de symbol cel putin de la phase 2 in sus bat foarte bine daca sunt reglate bine si au becuri bune (cele de fabrica sunt foarte bune).
Cu becuri de 100 W nu vei face altceva decat sa suprasoliciti instalatia si sa matuiesti geamul poate chiar sa se topeasca si firele.

--------------------
. . .
+
vallixx
post 3 Dec 2009, 14:33
Post #165

Membru nesuferit

Nici cele de 35 W nu-s "in limita bunului simt", daca le pui pe farurile stock.

Iar halogenele de 100 iti strica si instalatia si faru'.

--------------------
+
andreitudose
post 3 Dec 2009, 14:36
Post #166

Membru incepator

QUOTE(Relu11 @ 3 Dec 2009, 15:30)
andreitudose hai sa nu exageram farurile de symbol cel putin de la phase 2 in sus bat foarte bine daca sunt reglate bine si au becuri bune (cele de fabrica sunt foarte bune).
Cu becuri de 100 W nu vei face altceva decat sa suprasoliciti instalatia si sa matuiesti geamul poate chiar sa se topeasca si firele.
*

Becurile din fabrica bat foarte bine, nimic de spus, problema e ca astea bat si mai bine. Defapt ca sa fie inteles, bat MULT MAI BINE. Diferenta ti-am zis cum o vezi, la montaj cand ai unul de un fel si altu de alt fel ai sa vezi ca becul normal bate ca o lumanare pe langa HID. Fix asta e senzatia. Normal ca nu as fi pus becuri de 100, e exagerat pentru o masina.

@vallixx: Daca ar fi fost o alta solutie rentabila as fi ales acea solutie. Regret ca nu am avut optiunea de a alege xenon de la producator.

This post has been edited by andreitudose: 3 Dec 2009, 14:40

--------------------
+
hellcat
post 3 Dec 2009, 14:48
Post #167

FrontYard Motorsport

Bine mah...fie si asa...oricum trebuie sa recunosc ca esti primul care vine si spune ca dupa montaj a coborat la treapta 1 farurile. Bine sper sa le fi reglat inainte. smile.gif
Dar un motiv tot a fost la mijloc.

--------------------
Commencal Premier HD1
+
florin_sm89
post 3 Dec 2009, 14:52
Post #168

Membru

sincer pe mine ma apuca rasu`.... oricum la noi fiecare face ce vrea! altii isi monteaza zeci de faruri ca sa fie smecheri sa deranjeze pe altii, dar asta e.

--------------------
- - -
+
Relu11
post 3 Dec 2009, 14:53
Post #169

Membru autentic

andreitudose daca ai pus becuri de 4300 k si spalatoare de faruri (nu zic de autoleveling ca sigur nu ai) + reglat la service farurile corespunzator promit ca nu mai zic nimic.

Astept ziua cand in romania (intentionat cu r mic) se vor lua taloane pe banda rulanta pentru modificari aduse la instalatia de iluminare a masinii conform legii in vigoare pana atunci F... you militia romana.

--------------------
. . .
+
andreitudose
post 3 Dec 2009, 14:53
Post #170

Membru incepator

QUOTE(hellcat @ 3 Dec 2009, 15:48)
Bine mah...fie si asa...oricum trebuie sa recunosc ca esti primul care vine si spune ca dupa montaj a coborat la treapta 1 farurile. Bine sper sa le fi reglat inainte. smile.gif
Dar un motiv tot a fost la mijloc.
*

De reglat nu le-am reglat, ca nu a fost nevoie, la verificare s-a constatat ca bateau bine. Treaba cu coboratul farurilor e normala, ca nu am autoreglare, le tin la 1 momentan si inca nu m-a flash-uit nimeni. Am sa vad, daca treaba merge las asa, daca nu am sa mai reduc si il pun la 2. Solutia e una de compromis, dupa cum am spus, asta pot sa fac.

3 Dec 2009, 16:00:
QUOTE(florin_sm89 @ 3 Dec 2009, 15:52)
sincer pe mine ma apuca rasu`.... oricum la noi fiecare face ce vrea! altii isi monteaza zeci de faruri ca sa fie smecheri sa deranjeze pe altii, dar asta e.
*

Florin cu asta nici eu nu sunt de acord. Masina e masina, nu pom de craciun. E de inteles sa iti pui proiectoare daca masina nu are in dotare asa ceva, dar asta e ca sa suplinesti un lips din fabricatie, sau un optional care ai preferat sa il iei mai ieftin de altundeva dar cam atat.

QUOTE(Relu11 @ 3 Dec 2009, 15:53)
andreitudose daca ai pus becuri de 4300 k si spalatoare de faruri (nu zic de autoleveling ca sigur nu ai) + reglat la service farurile corespunzator promit ca nu mai zic nimic.

Astept ziua cand in romania (intentionat cu r mic) se vor lua taloane pe banda rulanta pentru modificari aduse la instalatia de iluminare a masinii conform legii in vigoare pana atunci F... you militia romana.
*

Becurile sunt de 6000k parca, asta e ce am gasit la banii astia, oricum diferenta nu e asa mare, doar temperatura culorii e mai mare si prin urmare au o tenta putin albastra. Cat despre politie, nu prea au cum sa ridice nimic, pentru ca nu au competenta de a constata daca acea masina are farurile asa din fabrica sau sunt montate de om. Si este firesc acest lucru. Problemele sunt geamurile opacizate prea puternic, stopurile matuite sau vopsite.

This post has been edited by andreitudose: 3 Dec 2009, 15:00

--------------------
+
R19/16v
post 3 Dec 2009, 15:03
Post #171

Oldschool Member

From: Ploiesti

Hellcat, cand inchizi topicul asta?

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
florin_sm89
post 3 Dec 2009, 15:05
Post #172

Membru

eu nu ma referam la tine stai lejer.. ma refer la multi smecherasi care.. ce stim noi el sa fie regele pe drum noaptea. wink.gif

Cat despre politie, nu prea au cum sa ridice nimic, pentru ca nu au competenta de a constata daca acea masina are farurile asa din fabrica sau sunt montate de om. Si este firesc acest lucru.

Dar amenzi au primit pentru ca umblau cu proiectoarele aprinse pe timp de noapte fara ceata.

--------------------
- - -
+
andreitudose
post 3 Dec 2009, 15:11
Post #173

Membru incepator

QUOTE(florin_sm89 @ 3 Dec 2009, 16:05)
eu nu ma referam la tine stai lejer.. ma refer la multi smecherasi care.. ce stim noi el sa fie regele pe drum noaptea. wink.gif
Dar amenzi au primit pentru ca umblau cu proiectoarele aprinse pe timp de noapte fara ceata.
*

Da, asta e un lucru simplu de constatat. Cand umblii cu proiectoarele aprinse si nu e ceata se vede.

Edit: Era aici un post care a disparut subit referitor la faptul ca politia poate vedea diferentele dintre halogen si xenon si faptul ca eu mi-am luat de 6000 ca asa vrea majoritatea.

Eu mi-am luat de 6000 K pentru ca asta era modelul disponibil de la acel mic intreprinzator. Probabil din astea aduce ca sunt cele mai cautate, nu stiu exact, ca eu cu un set cumparat nu dictez ce se intampla pe piata. As fi vrut de 4300 pentru ca erau mai albe, oricum diferenta nu e atat de mare incat sa constituie o problema. Cat vine vorba despre politia care vede becurile e foarte adevarat, le vede si atat. Pentru ca ei nu se pot pronunta asupra legalitatii becurilor mele. De vazut pot sa le vada. Ca si la ITP, vad ca e xenon si cam atat, daca sunt reglate corespunzator si merg nu au ce sa iti zica.

This post has been edited by andreitudose: 3 Dec 2009, 15:19

--------------------
+
Relu11
post 3 Dec 2009, 15:28
Post #174

Membru autentic

andreitudose vrei sa incetezi ca politia nu poate sa-ti ia talonul. Ti-l ia si te trimite la rar pentru verificarea instalatiei de iluminat si ei constata daca ai sau nu dispozitive omologate ori ba. Si la ITP iti spun eu ca daca nu vor ei nu treci. Restul e can-can.

--------------------
. . .
+
vallixx
post 3 Dec 2009, 15:38
Post #175

Membru nesuferit

Adica vrei sa spui ca Politia poate sa-ti ia talonul pentru suspiciunea ca ai xenon montat ilegal ?

Si daca ai xenon montat legal....ce faci...ii dai in judecata ca te-au pus pe drumuri aiurea la RAR? icon_mrgreen.gif

This post has been edited by vallixx: 3 Dec 2009, 15:45

--------------------
+
andreitudose
post 3 Dec 2009, 15:45
Post #176

Membru incepator

E foarte putin plauzibil sa te opreasca pentru supozitia ca ai avea xenon montat necorespunzator, nu e de competenta lor sa spuna daca e montat corespunzator si daca e montat in primul rand, doar asa daca vor sa te hartuiasca. Trebuie expertiza. Nu pot face nimic in privinta asta pentru ca nu e locul lor sa faca asa ceva. Nu exista suspiciunea ca ai facut ceva atata timp cat nu este certitudinea ca asa este.

--------------------
+
Relu11
post 3 Dec 2009, 15:53
Post #177

Membru autentic

Uitati un lucru foarte important Symbol nu a avut din fabrica niciodata xenon.

--------------------
. . .
+
andreitudose
post 3 Dec 2009, 16:00
Post #178

Membru incepator

Da, asa este, nu a avut ca am vrut si eu sa montez, chiar de la dealer si nu aveau. Si chiar si asa, nu are nici un politist cum sa spuna ca nu a fost fabricat asa. Ca nu e Renault. Nu poate exista supozitia ca are montat, fara a avea certitudinea ca alea nu sunt becurile originale. Degeaba tu le vezi si stii in sinea ta ca asa e, daca nu poti demonstra omului ca asa e, pentru ca nu ai competena asta.

--------------------
+
vallixx
post 3 Dec 2009, 16:03
Post #179

Membru nesuferit

Eu stiu caz de prieten oprit pentru folii si xenon.
Pe procesul verbal i-a scris "folie neomologata si instalatie de iluminare neomologata".
Nici nu mai stiu sigur daca a precizat "xenon".
Ironia e ca el avea autorizare pentru folii, iar pentru xenon a rezovat cu o mica "atentie" la RAR.

Ideea este, daca aveai si folie si xenon omologat (sa admitem prin absurd ca aveai), ce poti sa faci pt. ca te-a pus pe drumuri? Nimic ! De aia n-au nici o jena sa-ti ia talonul.

Sau sa zicem ca amicul meu repunea instalatia originala si se ducea la RAR.
Pentru folii avea autorizare, farurile erau ok, deci l-a trimis degeaba, nu ?

Ia sa poti sa le faci si tu lor "probleme" daca te trimiteau pe degeaba...sa vedem, atunci isi mai permiteau sa ia taloane pe banda rulanta ?
Asta e rau, ca el nu poate sa-i dovedeasca, dar nici nu trebuie sa o faca.
Te trimite la RAR si gata!

This post has been edited by vallixx: 3 Dec 2009, 16:05

--------------------
+
andreitudose
post 3 Dec 2009, 16:35
Post #180

Membru incepator

vallixx sa stii ca prin o remarca din acest post ai pus punctul pe i smile.gif mai exact "el nu poate sa-i dovedeasca, dar nici nu trebuie sa o faca". Sa zicem ca iti retine talonul, te duci la RAR, demonstreaza ca nu e asa si il iei inapoi. Da sa stii ca problema pentru care l-au oprit cred ca mai degraba era folia decat farurile.

--------------------
+
9 Pages « < 4 5 6 7 8 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th April 2025 - 22:49
Dacia