Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

22 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Cat de mult ne incanta Megane2, pentru cei care sunt multumiti de masina...

padre
post 2 Jan 2008, 19:23
Post #31

Il padrino

Group: Members
From: Bucuresti

Foarte multumit de Megane-ul meu. Am 61500 km parcursi in 3 ani, in tot acest timp am schimbat bieletele de directie (la 45000 km, dupa 2 ani, desi ar mai fi mers, dar trebuia sa fac ITP-ul si nu am vrut sa ma complic, si in general imi place ca masina sa fie in forma maxima) si tamponul motor (la fel, as fi putut sa nu-l schimb dar incepuse sa rontaie cam tare motorul). As mai pune la "stricaciuni" si fulia de alternator dar aceasta urma oricum sa fie schimbata la revizia de 60000 km... asta insa m-a facut sa programez revizia un pic mai devreme.
In rest, am facut reviziile la timp, am schimbat consumabile si am pus motorina si lichid de parbriz.

Masina este excelenta, cu siguranta cel mai bun raport performante/pret din clasa sa.
Imi place pentru ca este sigura, cele 6 airbaguri si cele 5 stele EuroNCAP ma fac sa ma simt linistit la volan. Imi place pentru ca este silentioasa, comoda, consuma putin, este FRUMOASA (are cel mai sexy fund), se comporta foarte bine atat in oras cat si la drum lung, are un sistem audio stock acceptabil... Mai sunt sigur si alte calitati, nu de putine ori am descoperit calitati pe care nu le observasem in trecut.
Un lucru este sigur: daca ar fi sa ma intorc in timp si as putea alege orice masina din clasa ei, as alege tot Megane. As alege tot Megane-ul meu wink.gif .
Am avut ocazia sa merg si cu VW Golf 5, si cu Octavia Tour, si cu alte masini din clasa, asa ca am avut baza pentru comparatie. In plus, am in familie un VW Passat si stiu ce inseamna masina germana (desi s-au cojit si manerele Passatului, ce-i drept un pic mai tarziu, dar tot s-au cojit... asta ma face sa ma gandesc ca este o uzura normala, in timp).

Este drept ca urmatoarea masina va fi, cel mai probabil, una dintr-o clasa superioara. Dar e posibil sa fie Laguna 3 cool.gif .

This post has been edited by padre: 2 Jan 2008, 19:24

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Adila16
post 2 Jan 2008, 19:27
Post #32

mecanic aero (sau aerian?)

Am mai postat undeva ce ma incanta la masinuta mea. O sa reiau mai pe scurt...Sintetic atat cat ma pricep.
Pe langa mecanica bine negociata (mai putin rapoartele cutiei de vitezze care ''tin'' motorul un pic cam turat...), raportul cal putere / kg impecabil,, suspensia surprinzator de eficienta (cel putin in virajele abordate un pic mai vioi), confortul si eleganta masinii, chiar ''frantuzesti'', adica rafinate, atentia la detaliu acordata de TehnoCentre ...

Probleme? Au toate. Chiar si navetele spatiale, considerate a fi varful tehnologiei. De cum le amplificam sau minimizam, depinde de noi, de fiecare dintre noi, de subiectivismul/obiectivismul fiecaruia.

Una peste alta, Meganele e o masina care iti ofera multe: si gadget-uri, si satisfactii, si probleme.. Nici mai mult, nici mai putin decat altele.
Consider ca nu e o masina care sa merite a fi nici blamata, nici cocotata pe un piedestal. Este, cum a zis cineva, la locul ei.

Huh! De ce nu m-a dotat mama cu talentul lu' Sadoveanu?

Regards.

--------------------
Renault Megane BiCorp 1.6 16v Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004 - / aka Kurulina
...The more I get to know people, the more I like my dog...
+
enemi
post 2 Jan 2008, 19:54
Post #33

doar membru

Megan-ul nostru are momentan 2600Km. Zic "al nostru" pentru ca eu l-am platit si il conduce zilnic sotia. Eu il conduc doar ocazional.. ca de exemplu astazi, cand am cautat motive sa parcurg vreo 150Km fara rost intre Otopeni si Bucuresti... De unde si concluzia ca imi place la nebunie sa conduc masina asta!

Parerea sotiei: "este super sexy!".

Baza de comparatie pentru mine: Renault Symbol Fidji 1.5dci 60Kw, Skoda Octavia I 1.9TDI 66Kw, VW Golf V 1.9 TDI 77Kw, Audi A4 1.9 TDI 77Kw,Toyota Corolla HB 1.4 D-4D 66Kw si Sedan 2.0 66Kw, Toyota Yaris 1.4 D-4D 66Kw, Peugeot 307 SW 2.0 HDI 66Kw si HB 1.6 HDI 66Kw, Peogeot 207 1.4 HDI 50Kw.

--------------------
Renault Megane Bicorp 2007 Extreme 1.5dci 78kW
"Don't steal! Goverment hates competition..."
+
Adila16
post 2 Jan 2008, 19:55
Post #34

Pot sa ma citez?...Am regasit post-ul unde imi exprimasem deja parerea despre Megane 2.1 BiCorp 1.6 16v din posesie...Iaca (Ctrl+C si unele modificari subsecvente):
"Megane-le nu conteneste sa ma uimeasca: d.p.d.v. confort, performante si alte gadget-uri, este clar deasupra batranului si credinciosului Cielo (o masina devenita coreeana dupa un proiect american - Pontiac LeMans - care a trecut si prin mana flacailor lui Adam Opel - Kadett / Commodore). Tinuta de drum a Megane-ului e surprinzator de buna pentru o ''compacta maxi''. Suspensia: un pic zgomotoasa, dar eficienta (inscrisa pe trasa ideala, masina poate negocia/aborda in siguranta viraje in care, cu aceeasi viteza, altele iti dau senzatia ca se aseaza pe-o parte sau ca bara anturuliu e depasita de solicitari). Motorizarile - posed 1.6@112HP, dar am ''calarit'' suficient si 1.5 dci @85HP -, eficiente, gurmande cat sa iti dea suficiente motive de satisfactie - nu poti avea momente de cuplu colosale cu consumuri de carburant microscopice -, sunet placut - comparativ cu altele din aceeasi clasa sunt chiar ... ''mute'' ... - care sa ilustreze totusi muschii de sub capota ... (NB: Cine mi-a atras atentia a fost un vajnic posesor de Passat B 5.5 1.9 tdi: "Bai, ce basca mea, masina asta n-are motor decat de la 3000 rpm in sus...!?!...'')...

Un mini-minus ar fi cutia de viteza, un pic cam prea turata pentru gusturile mele..Insa, ca fermitate si precizie, pot spune ca sincroanele si cele doua randuri de roti baladoare isi fac datoria cu prisosinta: reusesc sa fac masina sa accelereze constant, continuu, incantator, de la a 2-a la a 5-a, folosindu-ma din plin de cursa scurta a pedalei de ambreiaj.

In rest, greierasi, cojeli de manere, senzori care o iau razna?...Irelevant, atata vreme cat masina ma duce si ma aduce dupa bunul meu plac. Hachite? Orice "fier'' are asa ceva: chiar si avioanele la care lucrez. Si care sunt mai doldora de sisteme si subsisteme decat un biet Megane, fie el si echiparea de varf.

Si-nca ceva: pentru banii pe care-i dam, sunt uimitor de bine facute!! ... In meseria mea TREBUIE sa acorzi atentie detaliilor. Am sesizat, satisfacandu-mi curiozitatea, ca exact acelasi lucru l-au facut si inginerii de la TechnoCentre: au ''ciufulit'' fiecare reper in parte, iar produsul finit a iesit excelent, raportat la pretul de vanzare! ...

Cum am mai zis: sa nu pretindem ca masinile noastre sunt altceva decat sunt. Autoturisme care-si merita ''every penny spent on them''.
(Parerea unuia contaminat de cand se stie cu virusul ''mecanica / motor''...)"

post-336-1110552475.gif O fi valabila povestea cu copyright-ul? smile.gif

--------------------
Renault Megane BiCorp 1.6 16v Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004 - / aka Kurulina
+
j.d
post 2 Jan 2008, 20:40
Post #35

...internationally known

Ca de obicei, foarte bine punctat Adila16. smile.gif

Si eu cred ca atat timp cat stii ce masina ai cumparat si ai pretentiile adecvate in majoritatea cazurilor nu ai de ce sa nu fii incantat de Megane.

--------------------
powered by TFSI
Ex-owner 2007 Megane Sedan...un pic mai altfel
+
htbrain22
post 2 Jan 2008, 21:53
Post #36

Membru incepator

nu stiu cutia cu 5 trepte insa cea cu 6 trepte este f. bine echilibrata. Ma refer la diesel.

EU momentat ma declar multumit de masina din toate punctele de vedere. Insa o am de prea putin timp asa ca mai astept inca 30-40.000 km sa-mi dau cu parerea. Daca nu trebuie sa bag jdemilioane in reparatii si nu-mi explodeaza vre-o luneta e ok smile.gif

--------------------
Renault Megane II estate-2005 1,9 dci, 131 HP
Megane 2.1 - 2005, 1,9dci, 131 CP, tempomat, senzori ploaie/lumini, ESP, navi, 8 airbag
+
sbm
post 2 Jan 2008, 22:07
Post #37

Membru incepator

Sunt posesor nou de Megane,pt. inceput multumit,
imi place stabilitatea,confortul interior,motor silentios,frane fb.

--------------------
RENAULT MEGANE SEDAN MANAGER 1.5DCI 85CP 14-12-2007 GRI ACIER
+
UTU2005
post 3 Jan 2008, 00:06
Post #38

Membru autentic

From: Deva

Sunt multumit! stabilitate,destul de silentios fiind si diesel si o multitudine de optiuni pt o masina cu un raport calitate pret ok fata de altele si nu in ultimul rand designul care mi-a placut de prima data, ca altfel nu o luam!
Probleme: sincer inca nu am avut, in afara de becuri arse s-au o roata care tot imi scapa ceva aer cam la o luna. smile.gif
Toate cele bune tuturor!

This post has been edited by UTU2005: 3 Jan 2008, 00:08

--------------------
Renault LagunaIII 1.5dci 2008
+
cris77ro
post 3 Jan 2008, 20:51
Post #39

Membru incepator

sunt super incantat de alegerea facuta.il avem de un an si nici o pb cu el.ca sa nu mai spun de confort,ergonomie,finisaje.consumul este super, in perioada rodajului nedepasind 110 km/h la drum lung a aratat si 4,2.mentionez ca e dci de 1.5 si 100cp.
dupa rodaj condus normal 4,5-4,9(consum extra).urban nu pot preciz ca circul f putin cu ea in oras.am o alta masina de firma care suporta din plin toate gropile si nebunia din bucuresti.
deci dupa 10000 km masina ma incanta in continuare, clima este super - atat vara cat si iarna - comparativ cu ac-ul din celalalta masina.pilotul automat,satelitul de comanda,tapiteria mixt, volan si schimbator din piele,spatiile de depozitare numeroase spatiul din masina si portbagaj(au incaput in el fara rabatare 4 gume de 205/16, comparativ cu noul pasat unde pui 2 pe bancheta spate 2 in portbagaj).
in aceeasi bani am fi luat tot megan dar de 1.9 dci dar cu un niv de echipare mai low, asa var aleasa e luxe privileje(optionale scaune incalzite, cd inlocuit cu mp3 si sistem de asistenta la parcare)
oglinzile incalzite si rabatabile, geamurile atermice,sist audio decent, parasolarele pe geamurile spate precum si oglinda cromatica sunt super.
deci in concluzie o masina super pt un niv de echipare high classs si suntem super incantati de aceasta masina.
pe viitor probabil tot reno dar suv-ul koleos(dar toate la timpul lor)

--------------------
Renault Megane Sedan Privilege 2007 1.5dci/100CP
+
megane1
post 3 Jan 2008, 21:43
Post #40

Membru autentic

From: Moinesti

salutare..eu am numai 20.300 km de pe 1 iunie 2007...in acest timp am vazut destul de multe in aceste 6 luni impreuna cu EA -si asemenea celorlalte voci de dinaintea mea, uitandu ma acum la noianul de oferte de pe piata, la marturiile altora fani ai altor marci , etc...spun cu tarie ca tot pe EA as fi ales o blush.gif

cu Megane - confortul si restul dotarilor pt care la alte marci fie platesti o caruta de bani, fie esti obligat sa ti iei o alta versiune -din lipsa posibilitatii de adaugare optionale, dar pe care EA le are , chiar si in versiunea de baza - cu Megane toate astea devin o dulce obisnuinta
cat despre service -in cele 2 judete unde am avut contact cu dealerii RENAULT, respectiv BC si NT - am fost foarte multumit de prestatie,nu neaparat de pret-insa de asta eram constient cand am primit o pe EA la acest pret.
multumesc atentiei

nimic schimbat, inca nici o problema(afara de capacul de carburant blocat )

This post has been edited by megane1: 3 Jan 2008, 22:06

--------------------
renault megane2.2 privilege 1,6 16v mai 2007
privilege, gris platine+mp3
+
razvanjuventinul
post 3 Jan 2008, 23:33
Post #41

Membru incepator

din momentul in care am vazut primele fotografii spion cu megane 2 mi-am zis ca intr-o zii voi avea si eu una, si o am. e o masina ce iti da siguranta, confort, fiabilitate si consum redus fara sa coste foarte mult. ce tot aveti fratilor cu megane ca tot o criticati atata, eu am un megane bicorp din iunie 2004 am facut 120 000 km cu ea pe tot felul de drumuri incepand de la drumuri neasfaltate de tara si pana la autostrada am fost chiar si pe drumuri forestiere de cateva ori si niciodata nu am fost dezamagit de ea. inafara de revizii in mai bine de trei ani am schimbat numai o fulie de alternator si atat. renault megane wub.gif wub.gif wub.gif

This post has been edited by razvanjuventinul: 3 Jan 2008, 23:36

--------------------
renault megane 2004/1,5 dci/authentique - vn-05-ede
+
nicusor
post 4 Jan 2008, 01:27
Post #42

Mr.

Eu am stat un an si ceva sa ma gandesc ce sa imi iau, si a castigat Megane. Deci pot sa spun ca sunt 100% convins ca am facut alegerea cea mai buna: PE HARTIE.

In realitate, din pacate, oamenilor cu putin timp liber le trebuie o masina fiabila. Nu mai zic nimic, pentru ca aici e thread de avantaje. Oricum, threadul suna cam ca urmatorul link smile.gif
Pentru cine are rabdare, merita sa asculte cele 11 minute smile.gif

--------------------
Dacia Solenza 04.2004 Scala
Megane 2.2 Sedan 1.6 16V, privilege, ESP, etc. :)
+
Adila16
post 4 Jan 2008, 10:29
Post #43

Nicusor, iti respect intrutotul parerea.
Cu unele mici amendamente, insa: acest topic nu e numai pentru a lauda Meganele. Prin titlul "Cat de mult ne incanta..." eu, unul, am inteles ca e loc si de critici. Sper sa nu gresesc!

Fara sa-mi fac un titlu de noblete din asta, declar ca ma inscriu cu prisosinta in categoria celor care nu au timp: stiu cand plec la servici, dar nu stiu cand imi revad casa. Din aceasta cauza, mi-am cam neglijat responsabilitatile, inclusiv masina.
Care ma slujeste cu credinta si nu conteneste sa ma uimeasca prin robustete si, de ce nu, fiabilitate (consider ca un ansamblu mecanic, oricat de ...exotic... ar fi, are nevoie de o minima intretinere: spalat, verificat, macar prin aspectare etc.). Stii tu cum e: croitoru-i descusut, cizmaru' nepingelit ...

Mai sus, cineva facea o balanta, extrem de inspirata si inteleapta, intre timpul petrecut de Megane pe sosele sau in service-uri (nu neaparat din cauza masinii cat datorita incompetentei unora sau altora).
Cam asa se calculeaza si in aviatie: intr-un interval de timp, cate ore de zbor / km echivalenti are o aeronava si cate ore de interventii (altele decat cele alocate reviziilor). Si cred ca asta ar trebui sa fie criteriul de apreciere a fiabilitatii oricarui vehicul exploatat in limitele si parametrii recomandati de constructor.
Dar, suntem oameni si suntem, in diferite proportii, si ghinionisti, si subiectivi.

Regards.

PS: Multumesc de apreciere, j.d!

--------------------
+
b76bgaarh
post 4 Jan 2008, 10:43
Post #44

Membru autentic

designul sedanului......pare o masina unitara nu doar un hatch cu cur....(jetta, focus...etc)

si un alt amanunt f important timpul scurt de asteptare din momentul comenzii pana la livrare...la mine 1 luna si o saptamana ...masina configurata de mine...cum a vrut muschii mei in limita listei de optionale........

ps sunt la al doilea megan...si nu imi pare rau deloc......

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
Cristi39
post 4 Jan 2008, 10:55
Post #45

Membru autentic

oameni buni,eu inteleg ca traim intr-o tara democratica,faptul ca fiecare are dreptul la opinie,dar,intreb : daca tot exista atatea nemultumiri legate de renault in general si megane in special,de ce acestia(nemultumitii)nu renunta la aceasta masina???vindeti-le frate si luativa altceva...m-am saturat ca zi de zi ,de cate ori deschid acest forum,gasesc scrise tot felul de povestiri care mai de care mai horror despre aceasta masina....vrand-nevrand au inceput sa ma influenteze si pe mine-am ajuns sa-mi fie frica sa dau drumul de exemplu,la dezaburire ,din cauza faptului ca am citit ca luneta poate exploda!!!-binenteles ca ea nu a bubuit(asta dupa ce am mers cativa km in care ma incurajam singur ca n-o sa se intample,si nu s-a intamplat).Eu nu sustin ca este o masina perfecta,dar la cate probleme apar pe forum...Facand un calcul , am observat ca raportul de articole nefavorabile scrise despre megane,este covarsitor mai mare decat cel favorabile...Ce concluzie ar trage de aici un novice in renault,care intra sa se documenteze,in speranta ca si-ar achizitiona o astfel de marca auto??? Ce ma intriga e faptul ca am destul de multi amici care au detinut sa mai detin renaulturi megane si care sunt foarte multumiti.Sunt oameni care au avut inainte si alte marci considerate mai fiabile,dar care afirma despre megane ca este o masina excelenta!!!
Eu nu pot decat sa trag o singura concluzie-cu parere de rau-Ca noi romanii,suntem un popor de carcotasi!!!Cred ca pana la urma nimic nu ne multumeste...Cred ca si Bentley daca am avea toti,si la aceasta masina am gasi "probleme"de nici constructorul nu a auzit vreodata...
Nu vreau sa fiu inteles gresit,si nu aduc ofense nimanui,dar hai sa nu mai sarim ca arsi la prima impresie de "greierasi" sau la nustiu ce contact imperfect are sau ni se pare noua ca are...Nici noi oamenii nu suntem toti la fel,perfecti,nici masinile.Doar sunt construite de oameni ca noi...
In speranta ca am fost bine inteles,va salut si va doresc un an mai bun , lipsit de evenimente neplacute.

--------------------
Renault Megane Sedan 2007 Privillege
+
ssilviu
post 4 Jan 2008, 11:00
Post #46

F1 Man

From: Nicaieri

QUOTE(Crisxx @ 4 Jan 2008, 10:55)
Facand un calcul , am observat ca raportul de articole nefavorabile scrise despre megane,este covarsitor mai mare decat cel favorabile...

Ca noi romanii,suntem un popor de carcotasi!!!Cred ca pana la urma nimic nu ne multumeste...

Statistic, un om nemultumit este de 7 ori mai vorbaret decat unul multumit. Mai adaugi la asta si carcoteala specifica de mai sus si multe altele tipice mai mult romanilor si ajungi la impresia generala pe care o faci cand citesti acest forum.

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
Cristi39
post 4 Jan 2008, 11:45
Post #47

Membru autentic

de acord.dar intrebarea este: Ce facem?Continuam pe stilul asta?Unde o sa ajungem?

--------------------
+
ssilviu
post 4 Jan 2008, 11:46
Post #48

F1 Man

From: Nicaieri

Cu timpul se va mai maturiza si piata auto de la noi.

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
Cristi39
post 4 Jan 2008, 11:51
Post #49

Membru autentic

o sa mai apucam noi oare acele vremuri? (revenim iarasi la vechea dar adevarata zicala, ca noi,astia de 35-45 ani suntem generatie de sacrificiu).Dar,in speranta ca timpul le va rezolva pe toate,sa mergem inainte cu fruntea sus!

--------------------
+
Adila16
post 4 Jan 2008, 12:33
Post #50

Frumos sintetizat!!
Si cu carcoteala tipic RO, si cu generatia de sacrificiu, si cu maturizarea pietei auto!
Felicitari, Crisxx! Felicitari ssilviu!

Cam off-topic: V-amintiti momentul lansarii Solenzei?...Carcoteli si comentarii inclusiv in mass-media: ''urata, proasta, un esec al Colibasi-ului...'' etc.!
Continuarea: s-a umplut Bucurestiul de Solenza! E o masina urata?...
Si, daca era proasta, (In)Solenza, cum era poreclita, ar mai fi mai circula si azi ca taxi, unde se ''trage'' pe profit la maximum?!...(Spre deosebire, de exemplu, de Proton-urile malaieziene ... Majoritatea tot taxiuri, dar efemere...)

Cred ca la fel e, de fapt, cu toate Renaulturile, nu numai cu Megane...

Insa, fiecare avem dreptul la opinii si exprimarea lor.
Eu, unul, raman la a mea: Meganele, indiferent de echipare (inclusiv motorizare) ''worth every penny spent on it''! Parol!

--------------------
+
Mihai_E
post 4 Jan 2008, 13:07
Post #51

Membru autentic

cu DSN-ul a fost mai rau decit cu SLZ-ul

cind am cumparat-o toata lumea mai mai sa ma inchida la 9, pe vremea aia cielo era inca la mare moda. ca e proasta, ca e dacie ca nu mai stiu ce. e adevarat ca avea bubele ei (multe), dar am tinut-o 5 ani, am facut 75.000km fara sa dau de 2 ori la cheie si am vindut-o din motive de spatiu, si acum imi mai pare rau dupa ea.

--------------------
Renault Megane Sedan 2006 1.5dCi 100 CP
Shit happens!
+
Adila16
post 4 Jan 2008, 13:30
Post #52

Voíla!
(Multumesc, Mihai! Aspectele similare legate Nova/SuperNova imi scapasera!)

--------------------
+
MMM
post 5 Jan 2008, 15:26
Post #53

Membru

Salut,
Ma adaug si eu la clubul celor multumiti de masina lor; nu stiu decat sa-i dau motorina si kilometri; nu o menajez, dar nici nu-mi bat joc de ea; sunt foarte placut inpresionat cat de frumos porneste la temperaturi de -12, -13 grade sub zero;
Ca ai greierasi, nu este vina francezului, nu el se ocupa de construirea si administrarea drumurilor romanesti;
Ca cd playerul nu mai porneste (-14 grade azi dimineata), no problem, se remediaza sau se inlocuieste; 'Va rugam veniti Luni dimineata si aveti prioritate'-raspunsul dealerului
Si daca credeti ca reteaua de service la Renault este ineficienta si neprofesionalism, mai intrebati pe proprietari de masini cu pretentii si o sa aveti o surpriza.

--------------------
Audi A3 Sedan 1.4 tfsi Ambition
+
gotty
post 5 Jan 2008, 18:12
Post #54

fagocer™ haituit

From: oriunde vreti voi....

QUOTE(MMM @ 5 Jan 2008, 15:26)
Si daca credeti ca reteaua de service la Renault este ineficienta si neprofesionalism, mai intrebati pe proprietari de masini cu pretentii si o sa aveti o surpriza.
*

hai sa nu exageram....atat service urile "cu pretentii ",cum zici tu, cat si dele reno sunt varza....

--------------------
Private Spice Member
+
MMM
post 5 Jan 2008, 19:47
Post #55

Membru

Corect, spunem acelasi lucru...unghiul difera putin. Eu am vrut sa reliefez faptul ca unii blameaza cat pot firma Renault, regretand totodata ca nu si-au luat marca X...

'Toate e la fel, alea bune n-are noroc' cum zicea marele Mihailescu Braila in 'Secretul lui Bachus'

Eu nu regret ca mi-am luat Megane, garantia de 50k la trenul de rulare, este unul din punctele lor forte. Asta, avand in vedere drumurile romanesti.

--------------------
Audi A3 Sedan 1.4 tfsi Ambition
+
19vik
post 5 Jan 2008, 23:12
Post #56

Membru

Multumit, cu atat mai mult cu cat pana acum, la aproape 37000km, n-am schimbat decat o bieleta de directie si bieleta antiruliu motor. Am ales masina pentru dotarile suplimentare fata de concurenta la acelasi pret, si pentru designul exterior. Ce ma incanta: designul, puterea motorului 1,6/16v, geamurile cu impuls, pornirea cu card, inchiderea geamurilor cu cardul, faruri si stergatoare cu senzor, luminile din usi si temporizarea luminilor interioare, climatizarea automata, spatiile de depozitare inchise, mai nou pilotul automat...
Am si unele mici nemultumiri, insa ma abtin in topicul asta. La urma urmei e o masina normala, la un pret normal. Service-ul nu e nici mai bun, nici mai rau ca la alte marci, unele chiar cu pretentii mai mari.
In ce priveste problemele frecvente sau multumirea, respectiv nemultumirea posesorilor de Megane, trebuie tinut cont si de cate M2 sunt in RO fata de alte modele de la alti producatori. De ce oare acele poll-uri din capul unor topice, contrazic parerea generala proasta despre masina? Nu chiar toata lumea care citeste acest forum, isi face automat o parere negativa despre Megane. Unii chiar tin seama si de acele poll-uri si de incidenta unor defecte raportata la numarul de masini de pe piata. Va dau un exemplu aici, sau aici smile.gif

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 2005/1.6 16v Expression
+
94 aln
post 6 Jan 2008, 18:29
Post #57

Membru incepator

Salut,
Nici eu nu sunt nemultumit de meganicul meu care pe 2 ianuarie a facut 10 luni si 10300 km si nu avut nevoie decat de benzina, lichid de spalat parbriz si kilometri. Iar mai fi trebuit si niste jante de otel de 16" echipate cu anvelope de iarna, dar am crezut ca si anul acesta o sa fie iarna ca si anul trecut fara pic de zapada si ne-am pacalit dar pentru iarna viitoare ii promit ca nu o sa o mai las cu anvelopele de vara. Sper ca radio cd playerul sa-l schimbe cei de la service sau sa-i anuleze acel senzor de temperatuira ca sa nu mai fiu nevoit sa-i decuplez/cuplez borna. Despre service deocamdata numai de bine, mai multe amanunte dupa remedierea radio Cd-ului ;i dupa revizia de 1 an. Totusi daca credeti ca reteaua de service la Renault este ineficienta si neprofesionalism, mai priviti si alte forumuri pe la alte marci si veti fi bucurosi ( tipic noua romanilor= sa moara si capra capra vecinului) in Romania se intampla si la case mai mari, precum rechemarile (Mercedes, Toyota, Lexus, Hummer..............).
Apropo, stiti care-i cea mai buna masina?
Cea pe care ti-o poti permite sa o cumperi si sa o si intreti.
Vad destui snobi care-si iau masini de nu stiu ce marca si dupa aceea nu sunt in stare sa le intretina, se plang ca sunt prea scumpe reviziile,consumabilele,CASCO
Pana m-am oprit la Renault Megane am vizitat in 2 luni si de cate 3-5 ori showroomurile de la Nissan Almera, Nissan Primera, Toyota Corolla, Mitshubishi Lancer, Suzuki SX 4, Wolswagen Polo, Opel Astra Classic 2, Skoda Octavia, Peugeot 206 SW, Peugeot 307, Citroen C 4. Ordinea a fost aceasta si observati ca am inceput cu japoneze, am continuat cu germane si in ultima faza am ajuns la frantuzesti. Si chiar ultima optiune a fost Renault Megane.
De ce ? Pentru ca in limita de max. 15 000 Euro si cu nivelul de dotare Privilege ptr care am optat eu nu am gasit nimic. Toate porneau de la 17 000 pana pe la
22 000, pentru acelasi tip de motorizare 1,6 16 V 110 CP benzina, dar unele chiar si cu consum mai mare, iar Renault face parte din grupul Renault-Nissan.
Deci eu unul ignor carcotasii si rautaciosii.
Renault este un brand ce produce si vinde pe toate continentele inclusiv SUA (vezi motoarele de Jeep Grand Cheroche) si pentru cumparatori pretentiosi si mai putin pretentiosi, reusind sa-i multumeasca pe cei mai multi.
La multi ani ani si felicitari celor care au ales Renault Megane, o masina buna cu un raport pret-calitate foarte bun.

--------------------
renault megane sedan 2 2007/euro 4; 1,6/16V benzina/greege/privilege - RO
+
gotty
post 6 Jan 2008, 18:33
Post #58

fagocer™ haituit

From: oriunde vreti voi....

QUOTE(94 aln @ 6 Jan 2008, 18:29)

Apropo, stiti care-i cea mai buna masina?
Cea pe care ti-o poti permite sa o cumperi si sa o si intreti.

*

wrong!!!!!

cea mai buna masina este aceea care nu este a ta.....(a se citi masina de firma,eventual)....

--------------------
Private Spice Member
+
Adila16
post 7 Jan 2008, 17:53
Post #59

Si, daca se poate, firma sa fie germana... smile.gif

Anyway, tot imi iubesc masina, chiar daca de ieri imi da dureri de cap (presupun un contact imnperfect pe undeva pe la UCH, caci, aleatoriu, imi raporteaza incantatorul mesaj "electronic fault'' cu tot corolarul de manifestari demne de Poltergeist smile.gif )...

post-336-1110552475.gif La multi ani tuturor Ionilor si Ioanelor!

--------------------
+
dumid
post 8 Jan 2008, 11:11
Post #60

Membru autentic

Si mie imi place masina la fel ca in prima zi. Pana acum, nici cea mai mica problema (dupa 5 luni de viata).
Nota 10 si la comportament pe gheata . Am urcat fara probleme mari pana la cota 1400 cu cauciucurile din dotare (Michelin Energy) fara lanturi.

--------------------
5461 1997 2012
+
22 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 21:10
Dacia