Linux, cine foloseste
![]() ![]() ![]() |
Linux, cine foloseste
LNG |
![]()
|
||
. Group: Members Posts: 320 Joined: 6 August 07 ![]() |
|
||
--------------------
-
-
-
|
|||
bear_mc |
![]()
|
![]() Half-Life 2 Fan Group: Members Posts: 678 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Foloseam intr-un timp Suse 10.
|
--------------------
Renault
Megane II
2005
- B-43-ZHY (sau 42) Confort Expression+clima+jante+vopsea metalizata
(masina lu'tata) for( int i=0, i<68730, i++) |
|
alumoi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 12 March 07 From: Bucuresti ![]() |
openSUSE 10.3 here!
Inceput cu linux inca de acum vreo 2 ani. |
--------------------
Renault
Laguna Estate
1.9dCI - 2001
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Ubuntu acum vreo 2 ani, Mandriva mai recent.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
DrK |
![]()
|
![]() Lapins Creed Assassin Group: Members Posts: 2.132 Joined: 5 January 07 From: From: From: ![]() |
Redhat si Fedora Core... nici nu mai stiu care..
![]() ![]() |
--------------------
Sedan
Negru
2015 Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso |
|
LNG |
![]()
|
Cool, zici despre desktop, sau vreun server ?
|
--------------------
-
-
-
|
|
DrK |
![]()
|
![]() Lapins Creed Assassin Group: Members Posts: 2.132 Joined: 5 January 07 From: From: From: ![]() |
evident server
![]() |
--------------------
Sedan
Negru
|
LNG |
![]()
|
Si pe desktop de ce nu ?
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
DrK |
![]()
|
Asta nu este o intrebare logica... si nici binara
![]() |
--------------------
Sedan
Negru
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
- Acasa openSUSE 10.3
- Pe laptop FreeBSD 6.2 - la munca diverse (Linux & BSD in principal, diverse Windows-uri cand e necesar) |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
sqryn |
![]()
|
![]() Clio rulezzz Group: Members Posts: 736 Joined: 2 February 06 From: München ![]() |
redhat doar la munca, e greoi si trebuie sa cauti mult softuri bune pentru ele. prefer windows, cred si din comoditate.
|
--------------------
RENAULT
Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v
Alize/1999
- B-xx-xxx Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005 |
|
LNG |
![]()
|
Ai putea sa incerci Ubuntu, ai package manager in linie de comanda, dar si grafic, si paleta de software e foarte cuprinzatoare, atat timp cat nu vrei jocurile de ultima generatie. Se misca bine pe sisteme pe care nu poti pune decat XP, si sa nu mai vorbim de Compiz/Beryl ca window manager, dupa a carui interfata grafica vor intoarce toti colegii capu cand trec pe langa biroul tau
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
DrK |
![]()
|
nu va suparati dar voi la ce folositi Unixul? La desktop? Atunci imi pare rau dar nu folositi un sistem bun
![]() Linuxul nu a fost niciodata o alternativa desktop pentru windows... Sincer? Nu cred ca o sa fie nici macar in urmatorii ani... Linux - server based tech app. Pentru pretentii mai mari. windows... |
--------------------
Sedan
Negru
|
sqryn |
![]()
|
![]() Clio rulezzz Group: Members Posts: 736 Joined: 2 February 06 From: München ![]() |
l-am incercat si pe ala, ideea e ca sunt mult mai obisnuit cu win si cu ms office si restul de softuri pe care le folosesc des. De exemplu YM pe linux nu are o gramada de optiuni pe care le are de ex pe xp. Pe asta il folosesc chiar frecvent, atat text cat si voce+camera.
Chiar am avut bunavointa sa incerc si sa testez si suse si fedora dar din punctul meu de vedere e mult mai simplu pe win. Oricum, nu merita sa pun linux daca il configurez din ferestre, cu clickuri la fel ca pe win. Si unul si celalalt fac acelasi lucru, e o chestie de utilitate si de rapiditatea cu care faci unele lucruri. De asta inca nici nu am pus vista, nu mai am chef si timp de teste ![]() |
--------------------
RENAULT
Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v
Alize/1999
- B-xx-xxx Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005 |
|
DrK |
![]()
|
Corect.
Concluzie: cine vrea sa se plimbe cu mausu sa foloseasca windowsu ![]() |
--------------------
Sedan
Negru
|
LNG |
![]()
|
QUOTE(DrK @ 13 Dec 2007, 13:10) nu va suparati dar voi la ce folositi Unixul? La desktop? Atunci imi pare rau dar nu folositi un sistem bun ![]() Linuxul nu a fost niciodata o alternativa desktop pentru windows... Sincer? Nu cred ca o sa fie nici macar in urmatorii ani... Linux - server based tech app. Pentru pretentii mai mari. windows... Ai dreptate intr-o anumita masura. Eu ca programator, gasesc pe Linux tot ce imi trebuie ca sa imi fac treaba elegant si linistit. Acasa il folosesc ca sa ma uit la filme, ascult muzica si mai postez pe forumul asta. Te contrazic la faptul ca nu e o alternativa. Aici sunt multe exemple unde el a fost adoptat in institutii: scoli, guvern, spitale, etc. Eu zic ca e vorba de punctul de vedere al fiecaruia, gusturile nu se discuta. Eu nu zic ca Windows e rau. Si eu am Windows (cu licenta cumparata) si il folosesc cand mai joc ceva. |
--------------------
-
-
-
|
|
DrK |
![]()
|
Da. Corect.
Totusi cred ca adoptarea linuxului in scoli, guvern, spitale este pentru ca sunt mult baieti descurcareti care lucreaza mai bine in bash decat pe visual C plus plus plus. Si cu ocazia asta in scoli dau posibilitatea copilului sa invete si eventual sa descopere un geniu ![]() Tocmai de aceea cred ca si Microsoft ® s-a bagat puternic cu Academic Edition in facultati. Totusi exista ceva care vine din spate puternic si se numeste MAC. Spatele de unix si fata de windows. Cu mici modificari. Acum nu mai e loc pe strada de ipoduri ifonuri si imacuri.... This post has been edited by DrK: 13 Dec 2007, 13:22 |
--------------------
Sedan
Negru
|
alumoi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 12 March 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(DrK @ 13 Dec 2007, 14:10) nu va suparati dar voi la ce folositi Unixul? La desktop? Atunci imi pare rau dar nu folositi un sistem bun ![]() Linuxul nu a fost niciodata o alternativa desktop pentru windows... Sincer? Nu cred ca o sa fie nici macar in urmatorii ani... Linux - server based tech app. Pentru pretentii mai mari. windows... Hmm, ia sa vedem: 1 - virusi, spyware/malware - nope, using linux 2. programe care se instaleaza unde vor ele si iti dau sistemul peste cap - nope, using linux 3. editare de texte, calcul tabelar - yes, using linux. Probleme de compatibilitate cu MSOffice? Da, sint anumite probleme atunci cind sint folosite controalele proprietare MS sau unele scripturi VB specifice MSOffice 4. multimedia - oh yes!, using linux 5. jocuri - ei da, aici m-ati prins 6. programe specifice unor anumite domenii de activitate - asa si asa. Au inceput insa sa apara si versiuni pentru linux. 7. efecte eye-candy gen aero in vista - hell, yes! si inca mai inainte de Vista ![]() DrK, te inteleg, in domeniul DTP sint ceva probleme. Dar Mac rules! nu Windows din punctul asta de vedere. Disclaimer: pe laptop am dual-boot Windows Server 2003 pentru programele specifice necesare in viata de zi cu zi (legislatie si medicina). This post has been edited by alumoi: 13 Dec 2007, 16:17 |
--------------------
Renault
Laguna Estate
1.9dCI - 2001
|
|
DrK |
![]()
|
1. exista virusi si pe linux. in afara de vestitul root-kit
2. un linux are programele lui specifice. daca vrei ceva facut de altii (firme mari) se folosesc 90% in interfata grafica 3. sunoffice /// openoffice .. e cam prostut si avand in vedere ca majoritatea foloseste MSOffice nu ai ce face.. 4. nu folosesc asa ceva la un linux. 5. jocuri - nici atat 6. nu uita ca toate programele sunt facute inaitne pe windows. ramai in urma cu tehnologia si risti sa pierzi chiar bani. 7. aero? i don`t give a damn... DTP cu MAC Rulz ![]() raman totusi la parerea mea ca linuxul e facut pentru a tine in spate alte calculatoare, nu pentru a rupe mausul pe desktopul lui... This post has been edited by DrK: 13 Dec 2007, 16:23 |
--------------------
Sedan
Negru
|
LNG |
![]()
|
E o chestie cu care noi linuxarii ne mandrim: "Rebooting is for adding new hardware only"
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
DrK |
![]()
|
it`s a fact
![]() |
--------------------
Sedan
Negru
|
alumoi |
![]()
|
Corect, fiecare cu parerea lui.
Daca incerci linux numai ca sa vezi cu ce se maninca (adica il pui intr-o masina virtuala sau il lasi numai vreo 2 saptamini) si nu vrei sa intelegi ce face, atunci it sucks big time. In cazul in care esti in cautarea unui sistem de operare stabil, care nu necesita hardware exorbitant pentru a roti niste ferestre pe desktop (rau mai sint ![]() Multi au incercat linux pe vremea cind interfata grafica era greoaie si urita si au ramas cu impresia ca linux este numai pentru linia de comanda. Total gresit. Interfata grafica a evoluat foarte mult (si, spre deosebire de Windows, evolueaza constant) si poti controla comportamentul computerului din interfata, fara a trece in linia de comanda. Totul depinde de ce distributie folosesti, conteaza foarte mult acest lucru, fiecare distributie avind o filozofie specifica. Poate sint subiectiv (si sigur sint), dar mi se pare ca openSUSE 10.3 cu interfata grafica KDE este cel mai aproape de a fi un substitut perfect pentru Windows pentru un utilizator obisnuit (office, mail, internet, multimedia). Nu vorbesc de versiunile liveCD, acelea sint facute in scop demonstrativ sau pentru a putea diagnostica/repara usor un sistem de operare (linux sau Windows). Nu sint facute cu intentia de a fi folosite "in productie", orice s-ar spune. Referitor la faptul ca linux este facut pentru a tine in spate alte calculatoare, iar este o problema de necesitati si preferinte. Poti face acelasi lucru si cu Windows, in cazul in care stii ce faci. Daca esti amator (cum sintem majoritatea), este dificil si rezultatele s-ar putea sa nu fie prea bune. DrK: o sa vin special la o intilnire a forumistilor cu laptop-ul, sa te conving ![]() |
--------------------
Renault
Laguna Estate
1.9dCI - 2001
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(DrK @ 13 Dec 2007, 13:10) nu va suparati dar voi la ce folositi Unixul? La desktop? Atunci imi pare rau dar nu folositi un sistem bun De unde stii pentru ce folosesc eu un sistem desktop, ca sa poti afirma daca OS-ul e bun sau nu?![]() QUOTE(DrK @ 13 Dec 2007, 13:10) Linuxul nu a fost niciodata o alternativa desktop pentru windows... De ce? Vino cu argumente si eu o sa vin cu contra-argumente, ca sa nu pierdem vremea aiurea in flame sterile.QUOTE(DrK @ 13 Dec 2007, 13:10) Linux - server based tech app. Pentru pretentii mai mari. windows... Iar ai aberat at-large. Defineste "pretentii mai mari"Sintagma "the right tool for the right job" iti spune ceva? L.E. Daca mai exista inca naivi care cred ca winblows-ul e superior fiindca poti rula fotoºop si nefese pe el: grow-up. Linuxul ca desktop e ramas in urma datorita faptului ca: 1. nu sunt jocuri portate (sunt cateva, dar prea putine) 2. producatorii de hardware ofera drivere suportate doar pt. winshit, eventual mac Cand 1 si 2 se vor rezolva (daca se vor rezolva) microsoft o s-o ia in mana destul de serios. Dar mai e pana atunci This post has been edited by adip: 13 Dec 2007, 16:46 |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
LNG |
![]()
|
Hmm, discutia cred ca deviaza spre un razboi Windows vs Linux.
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
alumoi |
![]()
|
Si stim bine cine o sa cistige
![]() Noi astia cu linux-ul sintem la fel de fanatici ca cei cu mac-uri ![]() Back to the topic please, alti "linux freaks" pe aici? |
--------------------
Renault
Laguna Estate
1.9dCI - 2001
|
|
DrK |
![]()
|
@alumoi: vino cu el. vorbim atunci despre utilitatea linuxului cand fol. mausul. si da. KDE e cel mai reusit dintre toate.
@adip: nici tu nu cred ca ti-ai dat seama ce vrei sa demonstrezi... ce vrei defapt sa-mi demonstrezi... p.s.: ce ai inteles tu din ultimul quote? |
--------------------
Sedan
Negru
|
alumoi |
![]()
|
DrK, s-a facut. Vinerea asta? 21.30, Polivalenta?
|
--------------------
Renault
Laguna Estate
1.9dCI - 2001
|
|
LNG |
![]()
|
Drk, ti-am mai spus o data. Ai dreptate intro oarecare masura. Just be open-minded...
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
DrK |
![]()
|
@alumoi: nu vin la 21:30. vin mai tarziu putin
![]() @lng: poate nu am fost destul de explicit: linux rulz la orice in afara de desktop aplications in fata windowsului... @adip... cumpara-ti o moara de vant .... have fun ... si cand ajungi in australia sa nu te iei de cangur ca circula pe partea dreapta a carosabilului... This post has been edited by DrK: 13 Dec 2007, 16:54 |
--------------------
Sedan
Negru
|
LNG |
![]()
|
|
--------------------
-
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 15:47 |