Linux, cine foloseste
![]() ![]() ![]() |
Linux, cine foloseste
adip |
![]()
|
||
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
|
||
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|||
DrK |
![]()
|
![]() Lapins Creed Assassin Group: Members Posts: 2.132 Joined: 5 January 07 From: From: From: ![]() |
@lng: da.. si s`a ajuns la vreo concluzie?
![]() |
--------------------
Sedan
Negru
2015 Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso |
|
LNG |
![]()
|
. Group: Members Posts: 320 Joined: 6 August 07 ![]() |
Tocmai asta spun, nu se poate ajunge la o concluzie. Macar sa avem o discutie constructiva
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
DrK |
![]() ![]()
|
![]() Lapins Creed Assassin Group: Members Posts: 2.132 Joined: 5 January 07 From: From: From: ![]() |
@adip: nu are rost... vrei sa folosesti linuxul si cand desenezi un cangur.. be my guest..
dar totusi.. cand vrei sa tragi o concluzie, oricand, oriunde, gandeste-te la marea majoritate a userilor, nu doar la nevoile tale personale modeste in multe domenii... e o boala generala pe acest forum. tot ce va place voua si stie sa faca ce va gadila pe voi la momite (chiar daca nu stie cu 10% mai mult) e cel mai bun.. fie el produs, serviciu sau rezultat... deja nu mai vad rostul discutiei cand se trag doar concluzii personale... si evident... oaia mea.. e mai neagra ca oaia ta... intr-un fel bejul meu este mai deschis ca bejul tau. living la vida loca... si ca sa evitam si alte discutii... nevoile generale se pot calcula ca fiind un un minim pentru fiecare domeniu. din start elimini foarte multe produse/servicii/rezultate... pentru a avea succes trebuie sa indeplineasca toate mofturile/nevoile. This post has been edited by DrK: 13 Dec 2007, 17:16 |
--------------------
Sedan
Negru
|
LNG |
![]()
|
OK, deci concluzia e ca Chuck Norris a inventat Linux-ul
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
DrK: mai, fara suparare, inca o data faci afirmatii gratuite:
1. de unde stii ca eu folosesc linuxul ca sa desenez canguri? 2. de unde stii cat de modeste sunt cunostintele mele personale in multe domenii? Pana la urma, ai de gand sa vii cu argumente pentru afirmatiile pe care le faci, sau esti aici ca sa te afli in treaba? Serios si fara suparare, te-ai bagat in seama pe subiectul asta total gratuit. 13 Dec 2007, 17:23: QUOTE(DrK @ 13 Dec 2007, 17:10) pentru a avea succes trebuie sa indeplineasca toate mofturile/nevoile. M-ai terminat ![]() Vino domnule cu chestii la obiect, nu cu holisme de-astea, ca ne rade lumea. Ce-am nevoie, ce face deja dar face prost/limitat, ce nu face dar as vrea sa faca, etcetc. Vino cu cerinte clare. This post has been edited by adip: 13 Dec 2007, 17:23 |
--------------------
*
*
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
DrK |
![]()
|
@adip: use the brain LUKE! Use the brain....
|
--------------------
Sedan
Negru
|
LNG |
![]()
|
De ce nu va intalniti voi maine la 21.30 sa rezolvati problema barbateste la Polivalenta ?
![]() Vine fiecare cu laptopu si o dati parte in parte ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
DrK |
![]()
|
![]() apropo.... domnule adip, sunteti o functie matematica? reala si nemarginita ? ![]() apropo, de cand nevoie = "cunostinte" This post has been edited by DrK: 13 Dec 2007, 17:41 |
--------------------
Sedan
Negru
|
adip |
![]()
|
QUOTE(DrK @ 13 Dec 2007, 17:30) @adip: use the brain LUKE! Use the brain.... Vad ca ai dat-o in ce stii mai bine, trolling. Ma rog, fiecare dupa puteri...Reiau (a doua si ultima data): QUOTE(DrK @ 13 Dec 2007, 13:10) nu va suparati dar voi la ce folositi Unixul? La desktop? Atunci imi pare rau dar nu folositi un sistem bun Argumenteaza, te rog![]() QUOTE(DrK @ 13 Dec 2007, 13:10) Linuxul nu a fost niciodata o alternativa desktop pentru windows... Argumenteaza, te rogQUOTE(DrK @ 13 Dec 2007, 13:10) Linux - server based tech app. Pentru pretentii mai mari. windows... Argumenteaza, te rog. |
--------------------
*
*
|
DrK |
![]()
|
oh man.. it`s going to be a long night... mai multe detalii pe PM...
This post has been edited by DrK: 13 Dec 2007, 17:43 |
--------------------
Sedan
Negru
|
claus |
![]()
|
![]() private spice Group: Members Posts: 1.695 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
drace.. n-ai cu cine..
sunt oameni suparati pe viata.. si mereu contra.. |
--------------------
renault
megane II
2003 confort dynamique
|
|
LNG |
![]()
|
Pentru cei care nu au vazut ce face Compiz take a look @
Compiz Demo Eu zic ca e super, avand in vedere ca poti configura efectele folosite la diferitele actiuni si reactiuni de pe desktop. |
--------------------
-
-
-
|
|
DrK |
![]()
|
o idee extraordinara cu desktopul cub.
am vazut asta anul trecut la un SUN |
--------------------
Sedan
Negru
|
LNG |
![]()
|
Nu e vorba de desktop cub... Uitete la toate efectele si la look-ul desktop-ului.
|
--------------------
-
-
-
|
|
fanu_WZI |
![]()
|
![]() Membru in trecere Group: Members Posts: 160 Joined: 14 August 07 From: Bucuresti ![]() |
toata lumea ar migra catre linux daca ar fi mia multa documentatie pentru cei care se apuca de linux de la zero. sunt o multime de form-uri unde se discuta probleme intalnite de utilizatori avansati si mai putine sau chiar deloc pentru cei incepatori.
preferintele utilizatorilor in privinta alegerii unui sistem de operare sunt deci dictate de cantitatea prea mica de informatie si accesul greoi la aceasta. multi dintre noi au luat contactul cu windows-ul prin parinti/cunostinte care lucrau pe asa ceva (win nt, 3.0 ...) si mai apoi in scoala (cei care sunt mai tineri ![]() daca ar fi luat contactul cu linxul atunci acum ar fi fost utilizatori de linux. |
--------------------
Megane
Sedan
Manager 2007 - 1.5dCI 85CP Euro4 Logan VAN 2007 - 1.4 MPi
Clio Symbol Expression 2005 - 1.5 dCi 65CP Euro3 |
|
adip |
![]()
|
QUOTE(fanu_WZI @ 13 Dec 2007, 18:21) toata lumea ar migra catre linux daca ar fi mia multa documentatie pentru cei care se apuca de linux de la zero. Corect, uite deja o cerinta: documentatie mai buna.(Desi, ma gandesc ca toata lumea ar migra pe linux daca ar fi portate jocurile de pe windows/xbox/ps2 ![]() ![]() 13 Dec 2007, 18:29: @claus: Nu stiu la cine te referi, probabil ca nu la mine This post has been edited by adip: 13 Dec 2007, 18:29 |
--------------------
*
*
|
fanu_WZI |
![]()
|
![]() Membru in trecere Group: Members Posts: 160 Joined: 14 August 07 From: Bucuresti ![]() |
sincer , cu riscul de a fi putin off-topic , xbox si ps2 nu le consider inventii utile si populare si nici pe departe revolutionare (precursorul lor: banalul tetris. tot consola mobila de jocuri putea fi numit
![]() target-ul xbox si ps2 sunt utilizatorii "comozi" (...impatimiti de jocuri). utilizatori acestora sunt atrasi foarte usor de meniul sumar/spartan, usurinta in utilizare si pret. bag de seama ca si windows-ul incepe sa abordeze un stil din ce in ce mai simplist. nu vreau sa supar pe nimeni dar parca acest nou vista e facut pentru prosti. ce-ti dadea xp=ul cu wizard dar ce=ti da acum vista. vista doreste atat de mult sa-ti arate calea cea "buna" incat nici nu stii cum sa faci cand vrei sa mergi pe alta cale. cu cat un sistem de operare e mai simplu cu atat mare masa il alege. |
--------------------
Megane
Sedan
Manager 2007 - 1.5dCI 85CP Euro4 Logan VAN 2007 - 1.4 MPi
Clio Symbol Expression 2005 - 1.5 dCi 65CP Euro3 |
|
alex |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Admin Posts: 749 Joined: 22 May 02 ![]() |
CentOS pentru masina care gazduieste forumul. Acasa am un dual-boot XP cu Ubuntu (pe care il folosesc din an in pasti) si pe laptop Vista Home Basic (versiunea care nu are aero)
![]() Nici eu nu sunt de parere ca Linux-ul este inca destul de pregatit sa ia locul pe desktop. E gata intr-adevar pentru cei care au nevoie doar de filme, muzica si office, in rest nu vad rostul sa te complici cu el pe desktop, mai ales daca sistemul vine deja cu Windows. P.S. compiz, aero sunt chestii dragute, insa pe mine unul dupa 2-3 minute incep sa ma enerveze, imi distrag atentia de la ce am de facut. Consolele au un avantaj major, stii ca daca scrie pe joc ca e pt xbox360, iti merge din prima. Nu stai sa te gandesti daca iti ajunge memoria, daca ai placa video destul de buna etc. Din punctul asta de vedere inca mai duc dorul la ZX Spectrum ![]() |
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
LNG |
![]()
|
Legat de popularitatea Windows fata de Linux sunt mai multe aspecte care uneori nu sunt luate in seama:
1. mediile corporate 2. aplicatii de birou (i.e. MS Office) 3. aplicatii speciale (gen AutoCad) 1. Aici este foarte simplu: Marile corporatii intotdeauna au influentat piata software prin cerintele lor. Sa nu uitam ca primele calculatoare personale cand au capatat popularitate se livrau cu DOS preinstalat (MS-DOS) pe care se rulau aplicatii de birou, foi de calcul, daca mai tineti minte WordStar, etc. Ulterior a venit Windows care a adus usurinta de a utiliza calculatorul (point and click). In momentul asta toate corporatiile foloseau DOS, deci Windows a fost adoptat cu usurinta, chiar daca existau Mac-uri, si Unixuri. Microsoft a inceput sa faca software pt corporate ce usura foarte mult managementul infrastructurii: Windows for Workgroups 3.11, apoi Active Directory, Microsoft Share Point + aplicatii de productie Microsoft Office. E greu sa schimbi acum ce s-a construit timp de 20 de ani, practic nu exista inca alternativa si nici vointa de a folosi Open Source in companiile mari. Toata lumea stie Windows pt ca "asa a fost de la inceput". Linux a aparut prea tarziu cand deja piata era monopolizata de 20 de ani. 2. Microsoft Office. Daca toata lumea de la punctul 1 foloseste la servici Ms Office, de ce sa nu o faca si acasa? OpenOffice ofera o alternativa dar nu este 100% compatibil. Microsoft Outlook care este clientul pentru Microsoft Exchange (un amalgam de servicii: mail, calendar, etc) nu are corespondent pe linux care sa lucreze cu MS Exchange, cu care oamenii s-au obisnuit de atat timp. 3. AutoCad spre exemplu ... Toti arhitectii il folosesc de la primele versiuni, pt ca atunci cand a aparut, nu exista alternativa, si deh, sau obisnuit cu el. Bottomline: Schimbarea se face foarte foarte greu, dar se intampla pt ca: Microsoft a fost in ultimii 20 de ani cu un pas inaintea pietei, anticipand nevoile marilor clienti, care la randul lor, au influentat restul lumii. De cativa ani in schimb, batranul XP continua sa imbatraneasca, upgrade-ul Vista nu este gata pentru piata, si este foarte scump. Marile distributii Linux Ubuntu, Fedora, Suse, si altele, au ajuns foarte aproape de nivelul XP-ului ca usurinta in utilizare, multimedia, aplicatii office etc. Cat timp Vista nu este gata, Linux incet incet incepe sa inlocuiasca vechile XP-uri, datorita invechirii tehnologiei, gaurilor de securitate. Pentru ca: Comunitatea este suficient de mare, lumea a inceput sa fie informata, zvonurile ca exista si altceva in afara de Windows circula. Un pas important ar fi ca marii producatori de jocuri sa scoata si versiuni Linux pentru jocurile cele mai populare, astfel atacand si piata gamerilor. Daca inca nu credeti ca a venit momentul schimbarii luati exemplul Mozilla FireFox, care continua sa castige teren in fata IE. (CINE CREDEA ASTA ACUM 5 ANI ?????) Noi, linuxarii, stim ca va veni si vremea noastra si nu vom mai fi o minoritate si poate Drk isi va schimba si el parerea. ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
DrK |
![]()
|
Am 5 servere PE LINUX FC5/6 care fac bani. FC mi-a oferit tot ce aveam nevoie. Nu ma pot plange de nimic. Nu exista nimic mai bun pentru un web server/game server/router decat linux.
In rest, majoritatea merge spre sisop-ul care ofera mai multa libertate. Dupa cum bate vantul, daca se poate spune asa. Daca in viitor tendintele o sa fie catre linux pentru desktop evident ca toata lumea v`a migra catre linux. Un lucru este sigur, viitorul merge spre compatibilitatea intre sisteme. Samba isi spune cuvantul aici. Office? Cum te poti pune cu marile corporatii care obtin un deal de la Microsoft si iau la pachet Windowsul Corporate cu Office Corp. ? Nu poti. Daca esti fortat la servici sa folosesti asa ceva (pentru ca altfel nu poti sa te angajezi acolo) esti nevoit sa il folosesti si acasa. Din pacate, repet, din pacate nu noi, astia mici decidem ce folosim peste cativa ani. Din cate stiu Microsoft ® are actiuni la una dintre cele mai mare distributii de linux ![]() Concluzie? MAC is the future... ![]() P.S.: multumesc claus pentru intelegere ![]() This post has been edited by DrK: 13 Dec 2007, 23:50 |
--------------------
Sedan
Negru
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
Vad ca inca mai sunt unii sceptici care neaga calitatile linuxului. Hai sa va spun povestea mea. Pana acum un an eram fan inrait windows, chiar nu intelegeam cum este posibil ca ditamai compania (Microsoft) sa nu fie in stare sa faca un sistem de operare bun, multa lume criticand windowsul. Apoi am cam fost nevoit (datorita facultatii) sa instalez linux ca sa imi fac temele in C sub linux folosind gcc-ul. Uite-asa incet, incet, tot stand mai mult timp pe linux, a inceput sa imi placa, am inceput sa invat mai multe comenzi si m-am indragostit de el
![]() Ca sa elucidez misterul, eu folosesc Kubuntu 7.04 dar planuiesc sa il schimb cu noul 7.10. Nu stiu cum sunt alte distributii, dar ubuntu chiar este o alternativa la windows, in sensul ca este cat de cat user friendly. Ubuntu a fost conceput sa copieze cat mai mult windowsul ca sa castige fani repede, dar se pare ca a ajuns o distributie f buna la momentul actual (pentru fiinte umane ![]() ![]() Singurele deficiente majore pe care le vad eu este ca nu exista un office 2007 pt linux si nu merg jocurile de windows. OpenOffice de la sun este o gluma, desi stie sa faca destul de multe lucruri, cand am cu adevarat nevoie de Office intru in windows. Ca sa inchei cu ideea pe care am lansat-o la inceput, ditamai compania Microsoft este in stare sa faca un sistem de operare bun, insa linux este altceva, desi linuxul este o alternativa a windowsului, sunt lucruri diferite, pe romaneste asta se traduce cu a compara mere cu pere. Amandoua sunt fructe si sunt bune de mancat, dar fiecare este altceva. Asa ca nu cred ca ne vom putea izola prea curand de windows, inca mai avem nevoie de el (2% din timp ![]() |
--------------------
Renault
Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW,
2005, Fidji
|
|
LNG |
![]()
|
Treci la 7.10 cat mai curand, multe lucruri s-au imbunatatit (multimedia support, timpii de raspuns ai interfetei grafice), si au aparut si chestiuni noi (compiz-fusion).
Ai dreptate cu OO, uneori pisses me off too. ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
adip |
![]()
|
@diesel_power: s-ar putea sa existe niste mici probleme cu aplicatiile KDE rulate sub Gnome la trecerea de la 7.04 la 7.10, semnalate aici: https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-ro...ber/000551.html
OTOH daca folosesti KDE si nu aplicatii KDE de sub Gnome s-ar putea sa nu fii afectat de problema. Merita testat, bafta! |
--------------------
*
*
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 13:03 |