Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages « < 2 3 4 5 6 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

procedura recuperare permis suspendat, sa stie toti

xsk8
post 27 Nov 2008, 19:52
Post #91

Membru incepator

Group: Members

Am tot citit pe forumuri si m-am cam speriat. Mi-a fost suspendat permisul pt. prioritate, fara accident, pe termen de 30 de zile. Trebuia sa mai dau examen? Mai am cateva zile si il ridic :/

--------------------
bmw 320d 2001
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Avani
post 2 Dec 2008, 15:07
Post #92

Membru autentic

From: Capitala gri

Examenul este obligatoriu pentru anumite incidente.

Din cate stiu, neacordarea de prioritate este unul din motivele pentru care este obligatoriu sa dai reexaminare.

S-ar putea sa ai suprize dupa cele 30 zile, sa nu ti-l elibereze, fiind obligat sa sustii reexaminarea.

--------------------
. . .
Think forward !
+
slaiciprian
post 2 Dec 2008, 17:34
Post #93

Membru

From: Botosani

nu esti obligat sa dai reexaminarea, stai o luna suplimentara pe tusa.

--------------------
dacia 1310 1990

Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor.
+
Avani
post 2 Dec 2008, 18:55
Post #94

Membru autentic

From: Capitala gri

"Reexaminarea se va face doar atunci cand abaterea are drept consecinta un fapt grav, un accident rutier, deci in acele cazuri in care se conduce sub influenta alcoolului, atunci cand nu se acorda prioritate si se trece pe coloarea rosie a semaforului", a spus ministrul Cristian David.
....care va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2008"

SURSA: http://www.permisulauto.ro/articole/23_Cod...tru-permis.html

xsk8 a precizat ca pentru neacordare de prioritate wink.gif

--------------------
. . .
Think forward !
+
slaiciprian
post 25 Mar 2009, 18:41
Post #95

Membru

QUOTE(Stammi @ 25 Nov 2008, 18:24)
Ca se incepe de la 50, te cred, dar eu nu am vazut pe nimeni sa respecte viteza legala nici pe autostrazi,nici pe drumurile nationale si nici macar in localitati. Asta am vazut cu ochii mei, nu poti sa ma contrazici. Daca mai merg cu 90 in localitate? Deocamdata nu, pana imi iau un antiradar. Chiar asa! Si sa vedem cum o sa se termine pana la urma toata povestea, deoarece pe 12 e prima infatisare la proces.
*

si... cum s-a trminat?

--------------------
dacia 1310 1990

+
buty_76
post 6 Apr 2009, 23:24
Post #96

Membru incepator

From: Finland ; Piatra-Neamt

Buna seara... cu toate ca este un topic la care nu sa mai raspuns din 2008 m-am inscris in acest forum doar din 2 motive:
1- sa ai multumesc indirect domnului SLAICIPRIAN ptr raspunsurile pertinente date in aceasta discutie.Tin sa precizez ca am dat de acest forum google-ind cum se zice in cautarea unei "probleme de a mea"... tot o suspendare dar mai ciudata.
2- Ar fi faptul k mam inscris pe acest forum nu ptr ca sunt fan Dacia sau Renault cu toate ca singura masina fiabila ptr Romania RECUNOSC CA ESTE INCA.... DACIA 1300 cea cu care neam facut toti veacul si pe care am invatat sa conducem sau sa facem mecanica, cu toate ca sunt si posesor de Renault...25! dar pe care nu il voi da niciodata datorita confortului....CI PENTRU AI RASPUNDE DOMNULUI "NAMIDEE": am fost atat de iritat si contrariat de comentariile dansului incat cu toate ca sunt offtopic as dori daca se poate sa ai reamintesc domnului "n-am idee" de cateva reguli simple de forum: POSTARILE UNUI SUBIECT SAU DISCUTIE SE FAC STRICT LA SUBIECTUL RESPECTIV SI.... DACA ESTI IN CUNOSTINTZA DE CAUZA SAU CEL PUTIN APROAPE DE PROBLEMA....ADIK TE-AI INFRUNTAT SI U CU EA!Nu sa stai la caldurik intro tara in care ai confortul maxim al soselelor si esti inconjurat de un numar IMPRESIONANT de participanti la trafic CORECTI!namidee...... daca stai la frankfurt: nu ai de unde cunoaste legislatia romaniei care se schimba cum li se casuneaza la guvernanti (exemplu?... un amik a invatat 3 decrete pina a dat examen) asa ca nu ai dreptul sa "replici" intr-o situatie prezentata pe forum daca tu cu situatia respectiva NU AI SANSA SA TE INTALNESTI DECAT MAXIM O DATA PE AN IN CONCEDIU....vino in RESTUL Europei sa vezi nereguli.... mers cu viteza,parcari aiurea, nu se foloseste semnalizarea decat ptr avarii pe banda 2!!!..ambuteiaje,cozi de 17 km SA PLATESTI AUTOSTRADA ....parcari aiurea in mijlocul orasului intr-un trafic sugrumat.... un picior in portiera de la un carabinier DOAR ptr ca ai vrut sa cobori sa ai dai actele sau UN PISTOL PUS LA CAP doar ptr ca te intinzi la torpedou sa iei actele!Sa mergi si tu 5000 km pe saptamana si sa ajungi sa folosesti ochelarii de soare NOAPTEA... ptr ca esti deranjat de blitzurile celor care nu stiu sa foloseasca semnalizarea sa imi arate ca VOR sa ma depaseasca... doar de asta am oglinzi nu?Am avut permisul suspendat ptr 133 km in localitate........hai sari "namidee" ... CA NU AI IDEE UNDE SA INTIMPLAT: pe E86 de la bacau spre roman undeva pe 4 benzi,noaptea si unde nu era tipenie de om ca incepusem sa rad cand mi-a spus ca e localitate: nu vedeam decat 2 copaci si o casa.... am facut si poza la radar (ca amintire, si abea ulterior am aflat de faza cu T) am platit si amenda de 4 mil si nu am zis nimik....Am mai platit si 50 lei amenda k a am trecut pe rosu prin bucuresti in vre-o 4 intersectii de venea Garcea cu girofarul dupa mine de la Uniirii pina la aviatorilor sau ce o fi fost acolo.... cert era ca trecusem destule giratorii si eu in loc sa ma uit la semafor........il urmaream in oglinda ca de ce nu ma depaseste (credeam ca e o urgenta ceva)..... astea SE INTIMPLA... SUNT MICI GRESELI DIN CARE AVEM FIECARE DE INVATAT... de aceea unii cer un sfat.... ptr ca am un amic jurist care mi-a aratat CLAR in decretul lor de politisti...cum se interpreteaza legea: sunt articole care te scot... si articole care te baga! (un exemplu pertinent trait pe propria piele: punerea in circulatie de valuta falsa-stiu ca nu e legat de circulatie dar ex asta l-am trait- se pedepseste cu INCHISOARE DE LA 3-15 ANI... DAR.........punerea in circulatie de valuta falsa FARA BUNA STIINTA te scapa cu amenda sau ce e aia contraventionala de 6 LUNI) DECI AJUNGE IN ROMANIA SA SPUI JUDECATORULUI: NU AM STIUT SI... "AI SANSA" SA SCAPI!!!Daca legile din romania iti ofera PORTITE de scapare DE CE SA NU PROFITI DE ELE SI SA INVETI CEVA DIN ASTA?Exista intotdeauna portite dar nu toti le stiu domnule namidee... , si TOCMAI asta este scopul acestui forum: INFORMAREA... ca daca vrem legislatie preventiva ne uitam la Vochina toata ziua (no ofence, sunt chiar bune emisiunile alea...daca or mai fi)
Acum problema mea.... in septembrie 2008 mi-a lesinat o femeie pe trecerea de pietoni pe o strada cu 2 benzi de circulatie.... Femeia trecea linistita...dupa ce a depasit partea mea de carosabil a lesinat CAZAND PE SPATE....domnule namidee stii cat este latimea regulamentara a unei benzi de circulatie?daca tot esti in tara celor perfecti si meticulosi?Daca tot stii si banuiesc ca stii... spune-mi te rog..in momentul in care un corp uman cade pe spate.... CAPUL UNDE AI AJUNGE?iti spun eu: sub cauciucul masinii mele... si eram cu un Ford Transit.... asa ca am preferat in cei 5-10 metri sa trag total dreapta... sa intru intr-un stalp....sa ma aleg cu pagube de 3500 Eu care tre sa le suport (cine stie cat costa o pompa injectie si un radiator intercooler fara restul de masca far etc... ma intelege) ...ptr ca masina era atunci adusa din TARA DUMITALE....si nu eram acoperit casco.... sa ma aleg si cu 200 lei amenda si..... 30 ZILE permis suspendat ptr.... NEACORDARE DE TRECERE LA PIETONI!!!Dupa accident am plecat din tara si sunt plecat cam de 6 luni...timp in care mi-a expirat si rasperioada de suspendare.... intrebarea este: POT SA MA INTORC IN TARA LA VOLANUL UNEI MASINI DOAR CU DOVADA POLITIEI IN BUZUNAR? (dovada care atesta ca am permis... dar intr-un fel ar fi cum ca si cum nu am actele la mine, risc o amenda pe teritoriul tarii cred.. daca sunt ghinionist.

--------------------
Renault Megane1 Coupe 1.6, Megane2 1.6, Megane3 HB 1.6 2000, 2004, 2010 - YVO-335
Situatia in care te afli este consecinta faptelor si actiunilor tale!
+
Madriann
post 7 Apr 2009, 07:47
Post #97

Membru autentic

From: Tunisia

QUOTE(buty_76 @ 6 Apr 2009, 23:24)
.....Dupa accident am plecat din tara si sunt plecat cam de 6 luni...timp in care mi-a expirat si rasperioada de suspendare.... intrebarea este: POT SA MA INTORC IN TARA LA VOLANUL UNEI MASINI DOAR CU DOVADA POLITIEI IN BUZUNAR? (dovada care atesta ca am permis... dar intr-un fel ar fi cum ca si cum nu am actele la mine, risc o amenda pe teritoriul tarii cred.. daca sunt ghinionist.
*

Daca ar fi asa, nu vad relevanta unei dovezi expirate...te pot gasi dupa nume/cnp in baza de date. Avand insa si accident, cumulat cu "neacordare de prioritate", s-ar putea sa fie nevoie de reexaminare, inainte de eliberarea permisului. Doar o parere...nu risca inainte sa verifici in amanunt PV de constatare, dovada si legea...altfel, s-ar putea sa comiti o infractiune cu consecinte serioase.

--------------------
Renault Megane RT 1,6e 8v 1996
Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
+
cj98czh
post 7 Apr 2009, 07:56
Post #98

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

buty_76 - tu tare mult timp liber sa scrii romane si faze gen James Bond.... si apropo limbajul IRC este interzis de regulament... iti spun asta pt. ca vad ca te iei de altii ca nu-l respecta....

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
buty_76
post 7 Apr 2009, 12:53
Post #99

Membru incepator

Multumesc Madriann de sfaturi, de aceea si revin cu un raspuns... ptr ca m-am informat mai bine exact la sursa: politie!Accident nu pot sa il numesc ceea ce a fost, ptr ca femeia respectiva a dat declaratie cum ca NICI NU AM ATINS-O, deci in principiu am evitat un accident preferand sa imi pun cenusa in cap.Permisul a fost suspendat "de imagine" ptr ca zelosul agent a dat indicativ prin statie ACCIDENT PE TRECEREA DE PIETONI CU VICTIME (incidentul s-a petrecut in fata biroului tamponari icon_mrgreen.gif ) si nu am apucat sa cobor din masina ca era deja salvarea, echipaje de politie etc... iar dupa lamurirea situatiei am ascultat cam jumatate de ora cum il besteleau sefii de sus ptr gafa facuta iar agentul incerca sa se scoata spunind ca a vazut femeia lata pe trecere si eu in stalp.Mi sa precizat de la inceput ca NU ESTE NEVOIE sa dau examen ptr redobandire, altfel le saream la jugulara icon_mrgreen.gif dar am aflat un lucru interesant acum:
Daca in situatia in care ai permisul suspendat si trece perioada respectiva indiferent de cat timp .... in principiu AI CARNET (asa cum credeam eu si cum as spune ca este normal) DAR: pina nu te duci cu dovada la ghiseu si semnezi ptr recuperarea permisului efectiv, la orice simpla verificare prin statie dupa cnp etc... in computerul politiei figurezi cu PERMIS SUSPENDAT si se risca un frumusel dosar penal!!!Operarea in computerul politiei se face NUMAI in momentul inmanarii permisului DOAR personal, sub semnatura si mai ales ODATA cu returnarea acelei "dovezi" de suspendare!Cine pierde dovada de suspendare risca niste drumuri pe la monitorul oficial si zile in plus de asteptare.
Eu am "rezolvat" problema tot printr-o "portita" asa cum spuneam unuia dintre forumisti... asa ca nu am de ce sa ma preocup de acum decat... sa fiu atent la drum ph34r.gif
"cj98"- cer scuze ptr limbajul IRC... se mai intimpla sa imi scape cate ceva, stiam de aceasta prevedere referitoare la limbaj- e generala cam in toate forumurile, am recitit-o si in regulament la art.2 asa ca o sa fiu mult mai atent pe viitor si sper sa nu se mai repete, scuze din nou.
Cat despre james bond.... asta e viata, se intimpla,se traieste, se povesteste!Referitor la timp: am avut timp sa scriu pentru ca mi-am facut timp sa citesc toata discutia aceasta si nu numai, iar raspunsurile respectivului user erau doar de a critica faptele unora (asta a fost singurul motiv pentru care mi-am luat "foc") si am simtit nevoia sa reactionez.Chiar mi-as dori ca domnul "namidee" sa vizioneze pe youtube filmul cu "Soferul Anului in Europa" si sa ofere dansul o parere cu ce pedeapsa ar trebui sa primeasca respectivul si sa se intereseze ulterior cam ce a patit respectivul DATORITA LEGISLATIEI DIN ROMANIA!!!Nimic.... si asta pentru ca era pe undeva pe drumurile de linga Frankfurt... blink.gif

--------------------
Renault Megane1 Coupe 1.6, Megane2 1.6, Megane3 HB 1.6 2000, 2004, 2010 - YVO-335
+
Madriann
post 7 Apr 2009, 14:10
Post #100

Membru autentic

QUOTE(buty_76 @ 7 Apr 2009, 12:53)
...  dar am aflat un lucru interesant acum:
Daca in situatia in care ai permisul suspendat si trece perioada respectiva indiferent de cat timp .... in principiu AI CARNET (asa cum credeam eu si cum as spune ca este normal) DAR: pina nu te duci cu dovada la ghiseu si semnezi ptr recuperarea permisului efectiv, la orice simpla verificare prin statie dupa cnp etc... in computerul politiei figurezi cu PERMIS SUSPENDAT si se risca un frumusel dosar penal!!!Operarea in computerul politiei se face NUMAI in momentul inmanarii permisului DOAR personal, sub semnatura si mai ales ODATA cu returnarea acelei "dovezi" de suspendare!Cine pierde dovada de suspendare risca niste drumuri pe la monitorul oficial si zile in plus de asteptare.

Iti multumesc, la randul meu, pentru asta...foarte bine de stiut smile.gif (o ratacisem intr-o salopeta deja, cand am cautat-o sa fac copii).

--------------------
+
buty_76
post 7 Apr 2009, 23:00
Post #101

Membru incepator

pai... ptr ce suntem aici Madrian?... nu pentru INFORMARE? EU am patit-o... TU ai patit-o... NOI o patim.... VOI o sa patiti .... blush.gif (SPER sa nu mai .... PATIM...) asta e limba romana si "schimbul" de experienta!!!Intradevar LIPSA acelei bucati de hartie aduce mari batai de cap si mai ales ca se accepta doar originalul.Am aflat acum, asa ca... "dau mai departe". Drumuri bune si Doamne ajuta! (fereste-ne Doamne de prosti si politie)

--------------------
+
slaiciprian
post 9 Apr 2009, 21:49
Post #102

Membru

QUOTE(buty_76 @ 6 Apr 2009, 23:24)
Buna seara... cu toate ca este un topic la care nu sa mai raspuns din 2008 m-am inscris in acest forum doar din 2 motive:
1- sa ai multumesc indirect domnului SLAICIPRIAN ptr raspunsurile pertinente date in aceasta discutie.a.
*

Thx, man! Zic si eu din experienta... mama ei de experienta. Aveam o dacie din 82 si vazand-o mai veche politaii se vedeau obligati sa ma opreasca. Macar o data pe saptamana. Dupa ce am avut un accident, am luat una nu mult mai mai noua, dar recarosata "zambetul lui ilescu". Intr-un an de zile nu m-a oprit nimeni. Se uita si ei dupa vechituri ca acolo se "gaseste" ceva de amendat. (unul, neavand de ce se lua, m-a intrebat de ce o roata e mai uzata. era buna, dar comparativ cu celelalte 3 care erau noi, era mai uzata. -ca am avut azi pana. uite cauciucul bun in portbagaj, pe pana. in continuare m-a intrebat daca am... cric. ce treaba avea el cu cricul nu mai stiu.) Plus ca io nu ma cert cu ei (nu ai cu cine, iti strici ziua degeaba) si nu dau spaga. La marlania lor, trebuia sa ma apar, si asa am invatat drumurile contestatiilor...

--------------------
dacia 1310 1990

+
ady85btz
post 8 May 2009, 13:52
Post #103

Membru onorific

From: Bucuresti

o intrebare legata de suspendarea permisului: am un vecin caruia i-a fost suspendat permisu 90 de zile pentru viteza(in pitesti l-a prins radaru).e necesar sa mearga la politia din pitesti pentru a face contestatie sau se poate rezolva si in bucuresti?

--------------------
Kia Cee'd ~the BEST~ 1.4T 16V
"The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi
Ex- Dacia 1310 Sport
+
Madriann
post 8 May 2009, 15:58
Post #104

Membru autentic

Se poate rezolva prin posta. Contestatia se depune la judecatoria Pitesti, nu la politie. Ia si citeste topicul de la inceput, sunt inauntru majoritatea informatiilor.

This post has been edited by Madriann: 8 May 2009, 16:00

--------------------
+
slaiciprian
post 18 May 2009, 09:45
Post #105

Membru

QUOTE(ady85btz @ 8 May 2009, 13:52)
o intrebare legata de suspendarea permisului: am un vecin caruia i-a fost suspendat permisu 90 de zile pentru viteza(in pitesti l-a prins radaru).e necesar sa mearga la politia din pitesti pentru a face contestatie sau se poate rezolva si in bucuresti?
*

procesele astea nu au de obicei decat un termen. doar daca e cu accident dureaza si peste un an de zile (intra in proces asigurarile, celalalt implicat in accident, etc...)
RECOMAND PARTICIPAREA LA ACEL TERMEN. asta atrage simpatia judecatorului.
repet inca o data, judecatorul poate transforma amenda in avertisment, chiar daca nu ai dreptate. dupa mine si asta e o victorie.

This post has been edited by slaiciprian: 18 May 2009, 09:51

--------------------
dacia 1310 1990

+
slaiciprian
post 19 Jun 2010, 09:15
Post #106

Membru

am dat ieri examenul 13 din 15.
a fost fantastic de usor, am facut 13 in conditiile m-am prezentat fara sa citesc un rand de legislatie sau altceva.
intrebari banale, de bun simt, logice. fara intrebari incuietoare sau alte porcarii.
din 15 care am dat examenul am luat 11.
se pare ca are si politia sentimente mai bune pentru soferii "infractori".

--------------------
dacia 1310 1990

+
klaus
post 19 Jun 2010, 19:10
Post #107

步步

QUOTE(slaiciprian @ 19 Jun 2010, 09:15)
se pare ca are si politia sentimente mai bune pentru soferii "infractori".
*

Poate "contravenienti", ca daca era cu infractiune era la penala situatia...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
slaiciprian
post 19 Jun 2010, 19:11
Post #108

Membru

pai contravenienti nu mai trebuie intre ghilimele...

--------------------
dacia 1310 1990

+
Ciponnescus
post 28 Jul 2010, 08:10
Post #109

E bine sa fi multumit cu ceea ce ai, dar nu cu ceea ce esti.

From: Near

intrebare intrebatoare:ce se intampla daca iti este luat permisul ptr cedeaza trecerea, faci contestatie , pierzi dar nu predai permisul cu toate ca primesti hartia acasa.Cum apari daca te opreste politia?

--------------------
Skoda Octavia Combi 2002 1.9TDI ALH 90cp (noua) Elegance - B
Diplomatia este arta de a spune: “Cutu, cutu …”,pana ce apuci sa pui mana pe o piatra…
+
M i h a i
post 28 Jul 2010, 08:14
Post #110

tu cum crezi? cu el suspendat...nu recomand sa faci asa ceva..

--------------------
------ ------ ------
+
Ciponnescus
post 28 Jul 2010, 08:24
Post #111

QUOTE(M i h a i @ 28 Jul 2010, 08:14)
tu cum crezi? cu el suspendat...nu recomand sa faci asa ceva..
*

pai din moment ce nu l-ai predat nu are cum sa apara suspendat..corect? mai repede cred ca apari ca trebuie sa il predai si il retin ei atunci pe loc.Intreb asta deoarece un prieten merge asa de 1 an si ceva.Sau poate se prescrie daca trece o perioda?

--------------------
Diplomatia este arta de a spune: “Cutu, cutu …”,pana ce apuci sa pui mana pe o piatra…
+
adi_ar
post 28 Jul 2010, 08:26
Post #112

Membru autentic si conservator

From: Arad

blink.gif

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
DannyY
post 28 Jul 2010, 08:49
Post #113

Marele plictisit

Probabil ca i-l retin pe loc si ii maresc perioada de suspendare cu inca 30 de zile cf. art 103(7).
Nu stiu daca i se elibereaza dovada inlocuitoare cu sau fara drept de circulatie. Mi se pare ca nu poate cere reducerea perioadei la 30 de zile.

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
argon
post 28 Jul 2010, 08:58
Post #114

Mesaj semiautomat

daca ai plasticul la tine nu inseamna ca e si valabil, a avut noroc ca nu l-a oprit, poate circula si ani de zile asa.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
DannyY
post 28 Jul 2010, 09:09
Post #115

Marele plictisit

Nu stiu daca e chiar asa. Daca a fost suspendat pe o anumita perioada, iar perioada aia a expirat, inseamna ca e din nou valabil, nu? De cand a inceput suspendarea? Unde s-a consemnat?
Cred ca e cum zice Ciponnescus: e 'in curs de suspendare'. Cand il prind, il executa mai rau (30 de zile in plus).

--------------------
+
alindrgn
post 28 Jul 2010, 09:13
Post #116

mamut lânos

From: brasov

pai perioada nu a expirat daca el nu a predat permisul. e si asta o chestie, sa ai atat tupeu incat sa nu il predai. sigur, o sa il arda la prima intalnire cu un organ dintr'asta cu chipiliu. eu in locul lui as merge mai ceva ca unul care respecta toate regulile de circulatie...

This post has been edited by alindrgn: 28 Jul 2010, 09:13

--------------------
Dacia Logan / Duster -- 2008 abs plus / 2017 black touch
Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --
+
Ciponnescus
post 28 Jul 2010, 09:27
Post #117

[quote=DannyY,28 Jul 2010, 09:09]
Nu stiu daca e chiar asa. Daca a fost suspendat pe o anumita perioada, iar perioada aia a expirat, inseamna ca e din nou valabil, nu? De cand a inceput suspendarea? Unde s-a consemnat?

hotararea a primit-o anul trecut prin mai.

[quote=alindrgn,28 Jul 2010, 09:13]
pai perioada nu a expirat daca el nu a predat permisul. e si asta o chestie, sa ai atat tupeu incat sa nu il predai. sigur, o sa il arda la prima intalnire cu un organ dintr'asta cu chipiliu. eu in locul lui as merge mai ceva ca unul care respecta toate regulile de circulatie...
*

[/quote]

nu este vorba de tupeu, accidentul a fost unul stupid, dar agentul a considerat ca el este de vina, la fel si judecatorul, si el are nevoie de permis deoarece de asta depinde sursa lui de venit.

--------------------
+
klaus
post 28 Jul 2010, 09:39
Post #118

步步

Conform art. 103 al. 6 din OUG nepredarea permisului la termen se sanctioneaza cu prelungirea perioadei de suspendare cu 30 de zile.
Faptul ca permisul nu a fost predat nu presupune ca nu e suspendat.
Este exact ca la buletin, daca buletinul a expirat, dar tu mergi cu el, nu inseamna ca e valabil.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
slaiciprian
post 28 Jul 2010, 12:46
Post #119

Membru

QUOTE(Ciponnescus @ 28 Jul 2010, 08:10)
intrebare intrebatoare:ce se intampla daca iti este luat permisul ptr cedeaza trecerea, faci contestatie , pierzi dar nu predai permisul cu toate ca primesti hartia acasa.Cum apari daca te opreste politia?
*

care hartie? hotararea judecatoreasca sau o hartie de la politie?

si permisul nu e suspendat, suspendarea incepe in momentul in care predai poermisul si primesti o dovada pentru el. eu acum il am suspendat pentru fapta datorita careia am inceput topicul. a fost la botosani un scandal cu o gramada de handicapati care aveau permis. s-au dat sanctiuni in politie, si ca sa evite un alt scandal si pe partea celor care mergeau ca mine, cu permis suspendat, au cerut hotararile judecatoresti si au avut cum sa-mi ceara permisul.
l-am cam plimbat pe politistul care a venit dupa permis, vre-o saptamana. suna zilnic la telefon, a venit de 2 ori acasa.... dar mai aveam o saptamana itp si stiam ca nu-l mai fac, si aveam nevoie de permis saptamana aia. i-am cerut si hotararea judecatoreasca, ma gandeam sa nu blufeze.
deci la final, eu i-am dat permisul si el mi-a dat o dovada, la motivul retinerii scrie "contestatie respinsa de judecatoria bototsani prin decizia nr... din..." si fara drept de circulatie.

din mai multi prieteni care au facut la fel ca mine, doar pe mine m-au gasit. presupun ca or fi cerut numai sentintele de care erau mai siguri ca a castigat politia rutiera.

DACA FACETI CONTESTATIE, SENTINTA DE PRIMA INSTANTA SE TRIMITE PARTILOR. SENTINTA DE RECURS NU, SE COMUNICA NUMAI IN SCHIMBUL UNEI TAXE. POLITIA NU CEREA ACESTE SENTINTE, TOCMAI PENTRU A FACE ECONOMII LA BUGET. LA CATE CONTESTATII AU, CRED CA E VORBA DE O SUMA FRUMUSICA.
NEAVAND SENTINTA, NU PUTEAU SA-TI IA PERMISUL. DOAR DACA TE DUCI TU SI CU PERMISUL SI CU SENTINTA. DE ACEEA EI CAND ITI RECUPEREZI PERMISUL IN URMA UNEI CONTESTATII EI TE BAT LA CAP SA VII PERSONAL SI CU SENTINTA SI CU PERMISUL.
E O PORTITA DE CARE VA PUTETI FOLOSI LA NEVOIE.

--------------------
dacia 1310 1990

+
DannyY
post 28 Jul 2010, 12:53
Post #120

Marele plictisit

Logic vorbind, daca actul e expirat, el nu-si recapata valabilitatea, ci trebuie preschimbat.
In schimb, suspendarea incepe intr-o anumita data si inceteaza dupa o anumita perioada.

Intrebari in cazul de fata:
1. cand incepe suspendarea si cand se termina? Daca a inceput acum un an si a expirat dupa 3 luni, acum permisul e valabil iar sanctiunea executata. Intr-un asemenea caz, amicul a fost infractor dar nu l-au prins, iar acum e din nou om onest. A scutit 2 drumuri la politie

2. daca a inceput acum un an, dar nu a expirat nici acum, cum poate politia sa prelungeasca o suspendare sine die?

3. In cele 5 zile de cand primeste instiintarea pana la predarea permisului omul are sau nu voie sa conduca?

Eu cred ca acea obligatie de a preda permisul exista tocmai pentru a aplica sanctiunea intr-un mod nediscriminatoriu, cu date precise de intrare-iesire. Si in continuare cred ca n-au ce sa-i faca mai mult decat sa-i retina permisul pentru o perioada mai mare si sa-l trimita pe jos acasa (dovada fara drept de circulatie).

--------------------
+
6 Pages « < 2 3 4 5 6 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 02:15
Dacia