Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages « < 3 4 5 6 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

procedura recuperare permis suspendat, sa stie toti

Ciponnescus
post 28 Jul 2010, 13:37
Post #121

E bine sa fi multumit cu ceea ce ai, dar nu cu ceea ce esti.

Group: Members
From: Near

QUOTE(slaiciprian @ 28 Jul 2010, 12:46)
care hartie? hotararea judecatoreasca sau o hartie de la politie?
*

hotararea judecatoreasca care i-a venit acasa cu posta si in care scrie i-a fost respinsa contestatia.

sa inteleg ca daca nu a dus permisul pana acum sanctiunea de retinere a permisului s-a prescris?
NU a primit acasa hartia de la politie prin care esti anuntat sa preadi permisul in 5 zile parca

This post has been edited by Ciponnescus: 28 Jul 2010, 13:46

--------------------
Skoda Octavia Combi 2002 1.9TDI ALH 90cp (noua) Elegance - B
Diplomatia este arta de a spune: “Cutu, cutu …”,pana ce apuci sa pui mana pe o piatra…
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DannyY
post 28 Jul 2010, 13:43
Post #122

Marele plictisit

Nu cred ca s-a prescris. Cred ca va sta pe bara cand il vor prinde sau cand se va duce sa-si predea permisul.

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
slaiciprian
post 28 Jul 2010, 19:16
Post #123

Membru

From: Botosani

Suspendarea incepe din momentul cand predai permisul si primesti DOVADA. nu este suspendat de acum un an, sau din alta perioada. Daca nu a facut contestatie, e posibil primul politist care il prinde in trafic si il verifica in baza de date sa ii opreasca permisul si de atunci sa inceapa suspendarea. Dar mai sigur vine la el acasa sa il ceara politia in cazul in care au sentinta. Daca a facut contestatie, ramane cu permisul in buzunar pana cand plateste politia pentru sentinta de recurs. Si vin sa il ceara. Pe mine m-au gasit dupa 3 ani, dar stiu cazuuri care au trecut de 5 ani si probabil ca asa ramane.

--------------------
dacia 1310 1990

Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor.
+
klaus
post 28 Jul 2010, 20:22
Post #124

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

QUOTE(slaiciprian @ 28 Jul 2010, 20:16)
Pe mine m-au gasit dupa 3 ani, dar stiu cazuuri care au trecut de 5 ani si probabil ca asa ramane.
*

Si nu se prescrisese executarea? daca a trecut atata amar de vreme de la sentinta ramasa definitiva?

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Marian66
post 28 Jul 2010, 20:44
Post #125

Membru autentic

From: Bucuresti, Pantelimon

dupa mine, executarea suspendarii permisului incepe de drept din momentul comunicarii pv celui in cauza, se suspenda de drept in momentul introducerii contestatiei, iar in cazul in care cel in cauza pierde, executarea isi reia cursul normal, de drept, din momentul ramanerii definitive a hotararii instantei.
acum, in fapt... stiu si eu ca e obligatia ta sa-l predai in 5 zile de la ramanerea definitiva a hotararii, altfel se mareste perioada. nu stiu in calculator cand se implementeaza reinceperea cursului, din momentul in care politia primeste hotararea sau din mom in care cel in cauza depune permisul

--------------------
Dacia / Smart Logan VAN / ForTwo 2009
+
Ciponnescus
post 28 Jul 2010, 21:23
Post #126

E bine sa fi multumit cu ceea ce ai, dar nu cu ceea ce esti.

From: Near

am ajuns cu discutia la un moment interesant, cu toate ca am cautat (si nu pentru pretin, a starnit interes personal) nu am gasit nimic legat de acest aspect, practic ai pierdut procesul, vine acasa hotararea/nu o atatci cu recurs, in 15 zile devine definitiva iar aici ar trebui sa primesti acasa instiintarea prin care trebuie sa depui permisul in termen de 5 zile.Dar ce intampa daca politia nu trimite instiintarea de predare a permisului??? chiar interesant........

--------------------
Skoda Octavia Combi 2002 1.9TDI ALH 90cp (noua) Elegance - B
Diplomatia este arta de a spune: “Cutu, cutu …”,pana ce apuci sa pui mana pe o piatra…
+
slaiciprian
post 28 Jul 2010, 21:31
Post #127

Membru

Din momentul cand primesti dovada ca ai predat permisul. ce e asa greu de inteles?

De prescriere am gasit in codul rutier

Art.121. - (1) În cazul în care instanta învestita cu solutionarea cauzei a respins plângerea contravenientului împotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei, sanctiunea contraventionala, inclusiv cea complementara, îsi produce efectele dupa data ramânerii definitive a hotarârii judecatoresti si expirarea valabilitatii dovezii înlocuitoare a permisului de conducere.
(2) Executarea sanctiunii contraventionale complementare se prescrie în acelasi termen în care se prescrie sanctiunea contraventionala principala.

Din asta inteleg ca termenul de prescriere e 5 ani, cum e cel al amenzilor. 5 ani care se calculeaza de la 1 ianuarie anul urmator.

am gasit si ceva mai bine documentat, chiar daca mai lung....

În conformitate cu prevederile art.  121 alin. (2) din OUG nr. 195/2002, ?Executarea sancțiunii contravenționale complementare se prescrie în același termen în care se prescrie sancțiunea contravențională principală?.
Termenul de prescripție a executării sancțiunilor contravenționale este altul decât cel de prescripție a aplicării sancțiunii și acest termen nu curge pe durata judecării plângerii contravenționale.
Conform art. 32 alin.(3) din OG nr. 2/2001, plângerea formulată împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției suspendă executarea sancțiunii. În această situație, în conformitate cu art. 4051 C.proc.civ. și art. 132 din OG nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală ? Republicată, se suspendă și cursul prescripției.
Termenul de prescripție a executării sancțiunii contravenționale principale este de 5 ani, așa cum prevede art. 131 alin. (1) și (2) din OG nr. 92/2003 Republicată.
Textul este după cum urmează:
ART. 131  Începerea termenului de prescripție
    (1) Dreptul de a cere executarea silită a creanțelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naștere acest drept.
    (2) Termenul de prescripție prevăzut la alin. (1) se aplică și creanțelor provenind din amenzi contravenționale.
Revenind acum la art.  121 alin. (2) din OUG nr. 195/2002, sancțiunii contravenționale complementare îi va fi aplicat același termen de prescripție ca și  sancțiunii contravenționale principale, deci cel prevăzut de art. 131 din OG nr. 92/2003.
Acest termen va începe să curgă de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a aplicat sancțiunea pentru procesul-verbal neatacat sau a celui în care Sentința Civilă prin care se respinge plângerea contravențională rămâne irevocabilă prin nerecurare sau prin respingerea recursului. Aceeași situație este și în cazul în care instanța de fond admite plângerea contravențională dar instanța de recurs modifică sentința civilă în sensul respingerii plângerii ori casează sentința instanței de fond și, rejudecând, respinge plângerea.
Pentru puținii care nu sunt familiarizați cu terminologia, definitivă este hotărârea judecătorească ce nu poate fi atacată cu apel iar irevocabilă este aceea care nu poate fi atacată cu recurs. Plângerile contravenționale pot fi atacate numai cu recurs, prin urmare soluțiile de la fond se dau definitive.
Termenul de la art. 13 din OG nr. 2/2001, așa cum deja s-a sesizat, este termenul de prescripție a aplicării sancțiunii, nu a executării.
Sancțiunea se aplică prin întocmirea procesului-verbal (sau prin rezoluție, dacă organul constatator nu are dreptul să o aplice, dar nu este cazul contravențiilor la regimul circulației rutiere).
Sintetizând, sancțiunea poate fi aplicată în termen de 6 luni de la data săvârșirii faptei (sau cel mult un an de la această dată, dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune) și poate fi executată în termenul de 5 ani pe care l-am detaliat.
Termenul de un an pentru faptele urmărite ca infracțiuni nu se aplică obligatoriu în toate situațiile. Acesta este un termen de prescripție specială, pentru situația în care cercetarea/urmărirea penală sunt de durată mai mare de 6 luni. Termenul de prescripție este întrerupt pe perioada în care cauza se află în fața organelor de cercetare asau urmărire penală ori în fața instanței de judecată, iar după soluționare începe să curgă termenul de 6 de luni. Evident, soluția trebuie să fie de neurmărire penală ori de achitare, pentru că în caz contrar nu mai discutăm de contravenție ci de infracțiune. Subiectul permite totuși unele nuanțări iar opiniile nu sunt unanime cu privire la anumite situații.
Dacă dosarul penal este soluționat cu soluție de neurmărire penală ori achitare (exclusă fiind scoaterea de sub urmărire penală pentru cauza de la art. 10 lit. b ind. 1 C.proc.pen.) în termen de 0-6 luni (ipotetic, nu vă speriați) de la săvârșirea faptei, după 6 luni de la soluționare poate interveni prescripția prevăzută de art. 13 alin. 1 din OG nr 2/2001. Doar pentru procesele care durează mai mult vom putea vorbi despre termenul de prescripție specială prevăzut de art. 13 alin. (3) din OG nr. 2/2001 ? acela de un an de la data săvârșirii contravenției.
Poate că am fost cam redundant, dar în ultima vreme parcă lumea nu mai are răbdare să citească; am întâlnit multe situații în care sentințele redactate clar au fost recurate de cei care au câștigat la fond dar nu au înțeles asta.

Dca vrei sa fii legal trebuie sa predai permisul in termen de 15 zile de la data pronuntarii. Adica tu te duci la judecatorie, scoti sentinta si te prezinti cu ea si cu permisul la politie. Daca treci peste cele 15 zile ar trebui sa primesti inca 30 zile suplimentare. Pe eiu nu ii intereseaza ca nu ai stiut ca s-a terminat procesul, etc.

This post has been edited by slaiciprian: 28 Jul 2010, 21:34

--------------------
dacia 1310 1990

+
DannyY
post 29 Jul 2010, 08:38
Post #128

Marele plictisit

Puteai sa mai ingrosi un pasaj, fiindca pare a fi raspunsul la intrebarea "de cand intra in vigoare suspendarea":

QUOTE(slaiciprian @ 28 Jul 2010, 21:31)
Art.121. - (1) În cazul în care instanta învestita cu solutionarea cauzei a respins plângerea contravenientului împotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei, sanctiunea contraventionala, inclusiv cea complementara, îsi produce efectele dupa data ramânerii definitive a hotarârii judecatoresti si expirarea valabilitatii dovezii înlocuitoare a permisului de conducere.
*

Dovada inlocuitoare o obtii exclusiv in schimbul permisului.
Deci amicul lui Ciponnescus n-are nici o problema majora.

--------------------
+
alindrgn
post 29 Jul 2010, 10:10
Post #129

mamut lânos

From: brasov

stupoare...azi s-a anuntat ca s-a depus in parlament sau unde se propun legi urmatoarea chestie referitoare la contestatiile proceselor verbale: in instanta, o sa fie un singur termen. verdictul care va fi dat de judecatori ramane definitiv si irevocabil, ne mai putand sa faci recurs. asta chiar daca nu ti s-a facut dreptate. si multi au castigat dupa recurs, asa ca nu prevad un viitor favorabil noua.

daca se aproba legea, intra in vigoare la 1 ianuarie 2011.

--------------------
Dacia Logan / Duster -- 2008 abs plus / 2017 black touch
Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --
+
Marian66
post 29 Jul 2010, 16:23
Post #130

Membru autentic

QUOTE(Ciponnescus @ 28 Jul 2010, 22:23)
iar aici ar trebui sa primesti acasa instiintarea prin care trebuie sa depui permisul in termen de 5 zile.Dar ce intampa daca politia nu trimite instiintarea de predare a permisului??? chiar interesant........
*

iar aici e greseala! nu trebuie sa iti vina nicio instiintare, trebuie sa te duci tu cu permisul. scrie pe site la brigada de politie rutiera, e extras din regulamentul de aplicare

QUOTE(alindrgn @ 29 Jul 2010, 11:10)
stupoare...azi s-a anuntat ca s-a depus in parlament sau unde se propun legi urmatoarea chestie referitoare la contestatiile proceselor verbale: in instanta, o sa fie un singur termen. verdictul care va fi dat de judecatori ramane definitiv si irevocabil, ne mai putand sa faci recurs. asta chiar daca nu ti s-a facut dreptate. si multi au castigat dupa recurs, asa ca nu prevad un viitor favorabil noua.

daca se aproba legea, intra in vigoare la 1 ianuarie 2011.
*

si daca se voteaza, Curtea Constitutionala scrie pe ea smile.gif) incalca dreptul fundamental la justitie si principiul dublei jurisdictii in justitie, principiu de baza in dreptul romanesc

--------------------
+
george_scala_2004
post 29 Jul 2010, 17:26
Post #131

Membru autentic

QUOTE(Marian66 @ 29 Jul 2010, 17:23)
iar aici e greseala! nu trebuie sa iti vina nicio instiintare, trebuie sa te duci tu cu permisul. scrie pe site la brigada de politie rutiera, e extras din regulamentul de aplicare
si daca se voteaza, Curtea Constitutionala scrie pe ea smile.gif) incalca dreptul fundamental la justitie si principiul dublei jurisdictii in justitie, principiu de baza in dreptul romanesc
*

de fapt "Accesul liber la justitie" prevazut in art. 21 din Constitutie "Orice persoana se poate adresa justitiei pentru apararea drepturilor, a libertatilor si a intereselor sale legitime. Nici o lege nu poate ingradi exercitiul acestui drept " si "Principiul dublului grad de jurisdictie" care reprezinta necesitatea de a se da partilor din proces posibilitatea de a obtine, inainte ca solutia data litigiului sa fi devenit definitiva sau irevocabila, remedierea eventualelor erori de fapt sau de drept ce ar fi fost savarsite de instanta inferioara.

--------------------
... ... ...
+
klaus
post 29 Jul 2010, 19:05
Post #132

步步

Group: Moderatori

Parerea mea e ca nu incalca accesul liber la jutitie (art. 21) ca poate accesa justitia, dar consider ca incalca art. 129 din Constitutie care spune ca "Împotriva hotărârilor judecătorești, părțile interesate și Ministerul Public pot exercita căile de atac, în condițiile legii. ". Deci ar anula dreptul prevazut de acest articol pentru ca nu ar exista cai de atac.

Insa eu banuiesc ca e o bula informationala, nu e pe bune o astfel de propunere.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
slaiciprian
post 29 Jul 2010, 19:14
Post #133

Membru

a, fi convins ca e pe bune. cand face legi boc cred ca il intreaba pe secretarul de la primaria din satulk lui maicasa daca e totul bine. l-a intors de atatea ori curtea constitutionala si el tot da in continuare cu capul in stalp.

--------------------
dacia 1310 1990

+
alindrgn
post 29 Jul 2010, 21:25
Post #134

mamut lânos

From: brasov

boc e bou.

--------------------
Dacia Logan / Duster -- 2008 abs plus / 2017 black touch
Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --
+
xcss
post 29 Jul 2010, 22:38
Post #135

Born to Be Epic

QUOTE(klaus @ 29 Jul 2010, 19:05)
"Împotriva hotărârilor judecătorești, părțile interesate și Ministerul Public pot exercita căile de atac, în condițiile legii. ".
*

Aici s-ar putea sa fie spilu'.

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
Marian66
post 30 Jul 2010, 03:19
Post #136

Membru autentic

QUOTE(george_scala_2004 @ 29 Jul 2010, 18:26)
"Principiul dublului grad de jurisdictie" care reprezinta necesitatea de a se da partilor din proces posibilitatea de a obtine, inainte ca solutia data litigiului sa fi devenit definitiva sau irevocabila, remedierea eventualelor erori de fapt sau de drept ce ar fi fost savarsite de instanta inferioara.
*

eu tineam minte ca se refera mai mult la faptul ca o hotarare poate fi atacata la instanta superioara. poate tin minte prost, am mai luat si cate un 7 pe la facultate.

"conditiile legii" de acolo eu il vad ca o referire la organizare, adica ce si unde se ataca, dupa cat timp, etc. in fine, o lege care sa desfiinteze recursul pentru anumite cauza ar cadea la CC dupa mine. ar insemna ca judecatorii se pot insela in unele cauze, iar in altele nu

--------------------
+
DannyY
post 30 Jul 2010, 08:41
Post #137

Marele plictisit

QUOTE(Marian66 @ 29 Jul 2010, 16:23)
iar aici e greseala! nu trebuie sa iti vina nicio instiintare, trebuie sa te duci tu cu permisul.
*

Art 103(6):
In cazurile prevazute la alin.(1), contravenientul este obligat sa se prezinte la unitatea de politie pe raza careia domiciliaza sau, dupa caz, are resedinta, in termen de 5 zile de la primirea instiintarii scrise, pentru a preda permisul de conducere.

--------------------
+
flavius89
post 15 Nov 2010, 13:52
Post #138

Membru incepator

Buna ziua dragi colegi,

In weekendul acesta am avut parte de o activitate "infractionala" cat nu am avut in cei 4 ani de soferie.

Mai detaliat, traseul meu a fost Iasi - Cluj (trebuia sa ajung la o ora limita la o conferinta), joi dimineata am inceput "cu dreptul", la iesire din Iasi, am fost oprit din spate de un echipaj, filmandu-ma cu lux de amanunte cum am depasit cu rotile din stanga un marcaj dedicat celor de pe contrasens pentru a face stanga (depasisem un camion). -> amenda 120lei + pv semnat + 30 zile pauza permis

Dupa doar jumatate de ora, intre Targu-Frumos si Pascani sunt din nou oprit de alt echipaj, mi-au cerut actele, am stat 15 min sa imi faca Pv-ul, iar in timpula respectiv nu aveam nici o idee pt. ce am fost oprit, ma reintorc la ei la masina, sa ii intreb pt. ce m-au oprit ...rezultatul: depisire banda continua la nu stiu ce km dupa Tg-Frumos ! Am ramas blocat....-> inca 120lei + alte 30zile suspendare !

Va imaginati ca din momentul acela, pana in cluj, nu am mai facut aproape nici o depasire "ilegala".

Dar cosmarul nu s-a terminat aici, joi seara trebuia sa iau pe cineva de la aeroprotul din Cluj (eu eram la 60km departare), trebuia sa ajung rapid la aeroport + reintoarcere inapoi la activitatea din conferinta , dar scumpii mei colegi de trafic m-au oprit din nou la iesirea din curba dupa ce depasisem alt camion .... si din nou aceeasi poveste 120lei + alte 30 suspendare...

Desi le-am explicat situatia nu au vrut sa ma inteleaga de nici un fel...si nici nu mi-au explicat ce am de facut mai departe...

Acum va intreb....cum pot reduce aceasta perioada de 3luni? Am auzit ca pot da testul de reaxeminare si s-ar putea reduce la 1 luna?

This post has been edited by flavius89: 15 Nov 2010, 13:53

--------------------
mercedes E270cdi 2002 - bt89sf
+
Marian66
post 15 Nov 2010, 19:19
Post #139

Membru autentic

mortal! se pare ca rolul educativ al contraventiilor n-are succes la tine...
teoretic, tu nu ai permisul suspendat 90 de zile, ai 3 suspendari de 30, e posibil sa nu se aplice prevederea cu reducerea.
totusi, mergi pe calea legala, memoriu la unitatea competenta (unde ai tu permisul) si vezi ce raspuns primesti

--------------------
+
DannyY
post 15 Nov 2010, 20:09
Post #140

Marele plictisit

Draga Flavius,

Desi nu te cunosc personal, cred ca te-am vazut de multe ori in trafic si imi cer scuze pentru limbajul pe care l-am folosit de fiecare data cand treceai pe langa mine pe linia continua iar eu imi uzam placutele de frana ca sa nu mori tu.
In acelasi timp iti multumesc ca explici mult mai bine decat mine de ce nu trebuie sa depasesti pe linia continua.

Un supravietuitor.

On-topic... Cred ca n-ai nici o sansa de reducere, dar merita sa incerci. Ca antrenament.

--------------------
+
Madriann
post 16 Nov 2010, 11:44
Post #141

Membru autentic

From: Tunisia

Reducerea perioadei de suspendare se acorda pentru anumite contraventii, ce presupun o durata a suspendarii de minimum 60 de zile, cu anumite exceptii (alcool, neoprirea la bariere, daca ai fost implicat intr-un accident samd).
Tu nu ai ce reducere sa ceri, nu scrie nicaieri ca poti cumula respectivele suspendari icon_mrgreen.gif si mai apoi, sa sustii examen pentru reducerea pedepsei....esti un caz atat de rar ca nu va sti nimeni unde sa te incadreze. Dar...ai Mercedes si traiesti in Romania, unde totul e posibil.

--------------------
Renault Megane RT 1,6e 8v 1996
Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
+
SandelBS
post 18 Nov 2010, 01:06
Post #142

Membru autentic

Ma intreb, in goana ta in recuperarea timpului provocai vreun accident chiar mortal, tot asa erai pus pe contestatii si reduceri de perioada de suspendare? Uite, toti mai facem greseli, suntem sanctionati, dar 3 contraventii in aceeasi zi si culmea aceleasi...nu crezi ca e cam mult? Nu mi-o lua in nume de rau, dar ce situatie sa-ti inteleaga politistii? Persoana respectiva nu putea sa te astepte 30-40 min in plus? Ca doar nu statea in ploaie.
Ma bucur ca am cunoscut (pe net ce-i drept) un bizon in trafic din cauza caruia as putea sa mor intr-o zi (precum am avut si situatii pana acum in care era posibil). Intelege ca linia continua si indicatoarele care iti interzic depasirea nu sunt puse asa aiurea, ca sa te sanctioneze politistul eventual sa-i dai spaga.
Nu poti obtine reducerea respectiva, asta e stai pe bara.
N-o fi vreo lege ceva in care sa precizeze daca incalci aceeasi regula de 3 ori sa ti se inzeceasca pedeapsa?
Si eu am 21 de ani (daca asa rezulta din numele tau)mai fac si eu tampenii in trafic (in niciun caz ce ai facut tu) dar am invatat un lucru : mai bine pierzi o secunda din viata decat viata intr-o secunda. Cand o sa constientizezi lucrul asta vei vedea ca nu e mare diferenta de timp ca sa ajungi undeva daca respecti cat de cat regulile de circulatie si n-ai sa mai ai treaba cu politia.

--------------------
Renault Koleos 2013, 2.0 dci 173 cp
+
Stammi
post 10 Dec 2010, 11:29
Post #143

Membru incepator

Scuze pt lunga perioada de timp in care nu am mai intrat pe forum. Bineinteles ca am castigat in instanta, deoarece politia a venit cu o poza din care nu se intelegea nimic. Mi s-a dat castig de cauza dar trebuia sa ma prezint acolo cu hotararea judecatoreasca pentru a mi se inapoia banii de amenda, si va dati seama ca as fi dat mai mult pe drum. Deci, se poate! Doar asa le putem demonstra ca avem si noi un cuvant de spus aici. Ca fapt divers, inca nu s-a reusit sa nu se mai dea spaga la examinarea pentru permis. Si asta ar fi un MARE pas inainte!

This post has been edited by Stammi: 10 Dec 2010, 11:31

--------------------
Opel Astra H 2005
+
george_scala_2004
post 18 Jan 2011, 10:43
Post #144

Membru autentic

procedati la fel ca daniela storfy:

Daniela Gyorfi a fost oprita, cu cinci zile inainte de Craciun, de un echipaj de politie pe motiv ca vorbea la telefon. Dupa ce i?au cerut actele, agentii au constatat ca vedeta ar fi trebuit sa predea permisul, in baza unei sanctiuni date pentru viteza excesiva, masina ei fiind surprinsa de o camera de supraveghere din Arad. Daniela s-a ales cu dosar penal, iar autoritatile au declansat o ancheta. Luata la intrebari, soferita a declarat ca nu cunostea faptul ca nu mai are voie sa se urce la volan, in conditiile in care nu a fost anuntata oficial. Ea sustine ca locuieste la mai multe adrese si nu a primit nicio hartie care sa o anunte ca trebuie sa renunte la permis. Surse din politie sustin ca, in aceste conditii, Daniela Gyorfi are toate sansele sa scape de raspundere penala.

http://www.cancan.ro/showbiz/showbiz-inter...sti-144298.html

--------------------
... ... ...
+
homestranger
post 4 Dec 2011, 09:50
Post #145

Cand orice procedeu esueaza, citeste instructiunile...sau...cont

Prezint si eu cazul meu.

In 20 august anul curent mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru neacordare de prioritate pietpnilor angajati in traversare.

Bun.... de fapt situatia e in felul urmator :

Mi-a fost suspendat permisul pentru neacordarea de prioritate pietonilor CARE NU EXISTAU pe trecere. La 200 metrii distanta de trecerea de pietoni ( adica in intersectie ) m-am trezit cu un echipaj de politie in spatele meu cu semnal luminos pornit. M-am dat la o parte ( in intersectie pe contrasens, tras pe stanga ), am fost depasit de acel echipaj, care mai apoi s-a parcat la aprox 50 metrii in fata mea. Vazand ca nu vine nimeni la mine mi-am continuat drumul ca mai apoi sa fiu oprit inca o data, tot cu semnal luminos. Abia apoi a coborat din masina de politie un agent de la sectia X ( nu de la circulatie ), care mi-a spus sa ii dau actele. La intrebarea mea " Pentru ce? " mi s-a spus ca nu am acordat prioritate pietonilor. Am dat toate actele de care avea agentul nevoie, a plecat la masina de politie, mi-a facut procesul, a revenit cu toate actele mai putin cu permisul. La rubrica de mentiuni am declarat ca : " NU AM VAZUT PIETONI PE TRECERE" si bineinteles ca el a scris doar " Nu i-am vazut ". Am semnat procesul verbal de contraventie ( semnarea reprezinta luarea la cunostiinta a ceea ce scrie in proces si nu recunoasterea faptelor ).

In termen de 15 zile am depus contestatie la judecatorie.

Infatisarea #1 Am relatat ceea ce s-a intamplat de fapt, am adaogat proba cu martori si am cerut o dovada video, din partea politiei, pentru sustinerea procesului verbal.

Infatisarea #2 : Am venit cu martorul care era cu mine in masina la intamplarea evenimentului. Din partea politiei nu a venit nici o proba video ( si bineinteles nici un jurist ), insa a fost adaogat la dosar un raport al agentului care spunea in felul urmator : in partea 1 a raportului spune ca nu am acordat prioritate unui barbat pe sensul meu de mers, in partea 2 se razgandeste si spune ca nu am acordat prioritate unui barbat cu copil pe sensul meu de mers, iar in partea 3 spune ca echipajul a fost somat de de catre barbatul de pe trecere sa plece in urmarirea mea.

Infatisarea #3 : nu a mai existat, AM CASTIGAT PROCESUL.

Concluzia mea : cand esti oprit de un echipaj care cauta spaga, NU O DA, mai bine du-te in instanta atata timp cat consideri ca ai sanse de castig.

P.S. Un avocat, un politist si un amic notar ( fost avocat ) mi-au spus clar si raspicat ca nu o sa castig sub nici o forma.

P.S. 2 : inainte de orice proces citeste legislatia si cunoaste-o ca pe tatal nostru biggrin.gif

--------------------
Dacia 1310 TX 1992 - TM 05 GEC
...sau...mai bine lasa
+
Madriann
post 4 Dec 2011, 11:36
Post #146

Membru autentic

From: Tunisia

Sa fie o nota buna sau proasta pentru justitia romana?

--------------------
Renault Megane RT 1,6e 8v 1996
Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
+
corbex
post 4 Dec 2011, 11:55
Post #147

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Justitia romana nu prea inghite militienii. Militienii dau grav cu oistea in gard de multe ori.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
Marian66
post 4 Dec 2011, 22:08
Post #148

Membru autentic

QUOTE(Madriann @ 4 Dec 2011, 12:36)
Sa fie o nota buna sau proasta pentru justitia romana?
*

proasta, cum probabil crezi si tu... se contureaza o jurisprudenta dubioasa in ceea ce priveste procesele-verbale de constatare a contraventiilor (si contraventii pot fi in mult, MULT mai multe domenii), acte care in mod normal ar trebui sa se bucure de o prezumtie serioasa de valabilitate, pe care sa o rastorni in mod exceptional. Or sa rastorni prezumtia de valabilitate a unui PV legal intocmit, doar pe declaratia unui martor nu e in regula. maine-poimaine ne trezim ca anulam un PV de la disciplina in constructii, inspectorul scrie a peretele e stramb, vine dirigintele cu un martor ca e drept si aia e, fara expertize, fara nimic.

celor care spun ca Politia trebuie intai sa dovedeasca fapta va raspund de acum: nu, nu trebuie sa o si dovedeasca! e suficient sa o vada.

eu din povestea colegului nu am inteles daca chiar nu erau pietoni pe trecere, sau asa a zis el in contestatie. s-a luat in calcul totusi si varianta ca nu i-a vazut?

--------------------
+
the fast and furious
post 4 Dec 2011, 22:51
Post #149

Membru autentic

In mai 2010 am luat o amenda de 360 Ron pe care am contestat-o la Judecatoria S5 Bucuresti, am fost instiiintat de proces cu prima infatisare undeva in ianuarie 2011 la care nu m-am prezentat si nici la ulterioarele infatisari ( daca au existat ).
Cum pot afla ce s-a hotarat in sentinta definitiva fiindca nu am primit nici o fel de instiintare?

--------------------
Dacia / Opel - Berlina / Astra Classic - 1999 / 2006 - B -- ---
+
corbex
post 5 Dec 2011, 08:49
Post #150

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Ti-o iei de la cremenalul respectiv.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
6 Pages « < 3 4 5 6 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 03:21
Dacia