Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages < 1 2 3 4 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Cauciucuri de iarna, Statistica despre cat de raspandite sunt

Aveti / intentionati sa cumparati ?

Detin deja [ 107 ] ** [56.91%]
Nu detin, intentionez sa cumpar [ 48 ] ** [25.53%]
Le voi folosi tot pe cele de vara [ 33 ] ** [17.55%]
Total Votes: 188
Guests cannot vote 
bear_mc
post 31 Oct 2007, 10:28
Post #31

Half-Life 2 Fan

Group: Members
From: Bucuresti

Dar daca ai all season?? Se mai merita sa cumperi de iarna?

--------------------
Renault Megane II 2005 - B-43-ZHY (sau 42)
Confort Expression+clima+jante+vopsea metalizata
(masina lu'tata) for( int i=0, i<68730, i++)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alex0507
post 31 Oct 2007, 10:50
Post #32

Membru autentic

From: BV

Depinde pe unde te aventurezi si mai ales cand.

--------------------
Renault Megane 2002 Classic Expression, 1.9 dCi
+
bear_mc
post 1 Nov 2007, 14:33
Post #33

Half-Life 2 Fan

Pai sa zicem ca mergi in oras si cateva drumuri inafara localitatilor. Fara munte.

--------------------
Renault Megane II 2005 - B-43-ZHY (sau 42)
Confort Expression+clima+jante+vopsea metalizata
(masina lu'tata) for( int i=0, i<68730, i++)
+
Florin_A4
post 27 Nov 2007, 13:42
Post #34

Membru

Anvelopele de iarna au in compozitie mai multi silicati, substanta care permite pastrarea elasticitatii si sub 7 grade.
Aceasta elasticitate ajuta la trecerea peste o portiune inghetata, unde anvelopele de vara devin talpi de sanie practic. Asa cum scria cineva mai sus, e de ajuns sa o patesti o data si vei aprecia calitatile anvelopelor de iarna. Nu trebuie sa urci in varf de munte ca sa verifici eficacitatea.
Parerea mea e ca sunt f utile.

--------------------
Renault Laguna 2006 - Pack Authentique
Laguna 2006 - 1.6 - 16V - 115 HP - Bucuresti
+
Duyu
post 27 Nov 2007, 16:51
Post #35

Membru dependent de forum

From: B u c u r e ș t i

O sa le folosesc tot pe cele de vara. Nu merita sa cumpar anvelope de iarna, mai ales ca in anotimpul rece nu fac mai mult de 1500-2000 km (maxim) si astia numai prin Bucuresti (in principiu). tongue.gif

--------------------
Renault Clio Symbol 1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3

An Fabricație: 2006

Kilometraj: ~95.000 km
+
aaddrryyss
post 27 Nov 2007, 22:26
Post #36

Membru autentic

Hmmm...chestionarul ar trebui sa permita si "mutarea" votului....Cand l-am creat, nu aveam, dar intentionam sa iau. Intre timp intentia asta s-a mai si materializat, dar la chestionar a ramas vechea varianta

--------------------
Dacia 1410 2001 / Renault Megane 1.5 dci 85CP Privilege 2007
+
liverpool
post 28 Nov 2007, 12:44
Post #37

Membru incepator

Reclama sadica la cauciucuri aici

--------------------
dacia 1 1982 - NT 02 BFJ
+
os
post 29 Nov 2007, 10:39
Post #38

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

... ca sa nu mai vorbim ca "noi" stim sa conducem, nu asa ca "fraierii aia" care-si cumpara. Right?

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
b06fcn
post 29 Nov 2007, 12:40
Post #39

DOCTOR

From: Bucuresti/Galati

Eu de cinci ani folosesc gume de iarna si pot spune ca nu mi se pare deloc rea investitia. Mai nasol e cu depozitatul rotilor ca nu mai am loc in pivnita de ele...

--------------------
Renault 21 1.9dT, 1989 - B 06 FCN
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
Cristi39
post 22 Dec 2007, 12:47
Post #40

Membru autentic

QUOTE(Duyu @ 27 Nov 2007, 17:51)
O sa le folosesc tot pe cele de vara. Nu merita sa cumpar anvelope de iarna, mai ales ca in anotimpul rece nu fac mai mult de 1500-2000 km (maxim) si astia numai prin Bucuresti (in principiu).  tongue.gif
*

idem

--------------------
Renault Megane Sedan 2007 Privillege
+
Nico dCi
post 25 Dec 2007, 19:59
Post #41

Membru

Pe cei cu gume de vara, ar trebui ca politia in caz de accident, in care ei sunt de vina din cauza ca nu au reusit sa opreasca pe zapada din aceste motive , sa-i sanctioneze mult mai aspru decat cea ce este legal. Ar fi suficiente motive .
Asta cu toate ca mi pun in cap pe cei care nu sunt de acord, dar as vrea ca toti cei care sustineti inutilitatea cauciucurilor de iarna, sa vedeti cea ce am vazut eu din pricina acestora si nu ati mai vorbi niciodata.

Scuze de off-topic

This post has been edited by Nico dCi: 26 Dec 2007, 12:15

--------------------
Dacia Logan 1.5 dCi Renault Megan Sedan Manager 1.5 dCi 85cp - B-47-ZHK B-13-NCM
+
gicanu
post 26 Dec 2007, 15:44
Post #42

Membru Rasturnat

Dupa parerea mea cauciucurile de iarna te ajuta mai mult la plecarea dupa loc sau sa nu ramai blocat.Daca e sa pui frana pe polei,gheata sau zapada nu stiu daca e mare diferenta intre cauciucuri de iarna si alea de vara.Eu mi-am montat acu cateva zile cauciucurile de iarna si singura diferenta e ca parca e mai sprintena masina la plecarea de pe loc(am pus jante pe 15).Asa ca sa nu ii pedepsim mai aspru pe cei cu cauciucuri de vara ca si cu alea de iarna te duci taras( mai putin da tot te duci).

--------------------
Renault Megane 2007 Sedan Privilege - B-67-KKD
Megane Sedane 1,5DCI 105cp euro 4 Lux Privilege
+
Nico dCi
post 26 Dec 2007, 21:48
Post #43

Membru

Ba putem ,pentru inconstienta ca pentru aia 2 metri in plus e suficient sa ia pe capota(doamne fereste ) un pieton neatent sau bine dispus,sau sa intre in funduletu tau sa mai stai o luna doua prin service ,care binenteles,ca sa iasa treaba bine trebuie sa le dai si spaga.
Chiar nu cred ca ai fi incantat domnule "gicanu".

This post has been edited by Nico dCi: 26 Dec 2007, 21:48

--------------------
Dacia Logan 1.5 dCi Renault Megan Sedan Manager 1.5 dCi 85cp - B-47-ZHK B-13-NCM
+
R19/16v
post 26 Dec 2007, 21:59
Post #44

Oldschool Member

From: Ploiesti

@nino Michelin zice 6 metri, nu 2 - o masina si jumatate aproape...

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
gicanu
post 27 Dec 2007, 10:31
Post #45

Membru Rasturnat

Crezi ca toata lumea are cel putin 15 milioane sa dea pe cauciucuri de iarna?Dupa ce face omu efort sa isi ia masina mai trebuie sa faca inca unu sa cumpere cauciucuri plus ca mai are de platit casco, revizii.Mie mi-a fost greu acum sa fac si revizia sa platesc si casco sa iau si cauciucuri jante si prezoane (si nu cumparate din magazin ca altfel dadeam 12,5 pe cauciucuri, 12,5 pe jante de tabla si 3 pe prezoane) noroc cu primele de craciun +ca am ami avut de facut si cadouri etc. Oricum mai periculosi sunt aia cu cauciucuri de iarna, cine stie ca are de vara merge incet prudent, cine si-a pus de iarna merge ca vara ca cica are cauciucuri de iarna pentru el nu e periculos poleiu.
Mai ales daca e un an in care nu ninge dai banii aproape degeaba pe ele.

This post has been edited by gicanu: 27 Dec 2007, 10:32

--------------------
+
norisss
post 27 Dec 2007, 11:18
Post #46

Membru autentic

From: Buc

Sunt un adept convins al cauciucurilor de iarna.A fost prima investitie in masina, avand in vedere ca a fost luata in septembrie.Asta e a 4-a iarna, iar cauciucurile nu cred ca au mai mult de 10-15% uzura.In acest fel am evitat schimbarea unui rand de gume de vara pe 205/55/16, deci si-au scos banii numai din aceasta economie, nu mai zic ca ofera aderenta si franare mai buna.

O faza amuzanta ieri in Predeal pe o strada cu sens unic de pe langa partie....o panta mai pronuntata in care asteptau cativa baieti mai intreprinzatori cu caiva saci de paie.Navasta-mea se mira ce faca baietii cu paiele.Asteptau ca orasenii care nu stiau zona sa se impotmoleasca la urcare si sa iti ia o mica taxa de ajutor pentru paiele antiderapante.Am urcat lejer in viteza a 2-a sub privirile lor mirate. he he ...am avut si eu o mica satisfactie.

This post has been edited by norisss: 27 Dec 2007, 16:54

--------------------
Megane II Sedan 1,5 dci, beige angora,septembrie 2004
+
bashtalu
post 27 Dec 2007, 11:24
Post #47

Membru autentic

este o investitie, dar trebuie luat in calcul si securitatea in sezonul rece.
dar pentru cei care nu prea merg la munte nu e chiar dramatic daca raman cu cele de vara. eu cand le-am luat anul trecut m-am gandit ca in anotimpul rece cauciucurile de vara simt altfel temperatura scazuta, in timp ce celelalte sunt facute pentru astfel de temperaturi plus si de aderenta.

--------------------
Audi A4 2005
+
meganus_bicorpus
post 27 Dec 2007, 12:30
Post #48

Membru autentic

From: Bucuresti si inca vreo 3 orase

Am doua anvelope de iarna si sunt f multumit de ele, nu sunt o marca de top dar isi fac treaba bine.daca mai strang ceva bani as lua si doua resapate pt spate, m-am saturat sa-mi tot vad fundul masinii cum incepe sa ma intreaca...e un efort financiar dar in nici un caz nu sunt bani aruncati pe geam.e diferenta dintre clasicul "merge si asa" si "trebuie".eu fac des drumuri la munte si in special din acest motiv am cumparat anvelope de iarna dar s-au dovedit f utile si in oras.Faceti un efort si luati-va anvelope!

--------------------
renault Megane Bicorp/ Laguna III 2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
+
gotty
post 27 Dec 2007, 12:34
Post #49

fagocer™ haituit

From: oriunde vreti voi....

QUOTE(Nico dCi @ 25 Dec 2007, 19:59)
Pe cei cu gume de vara,  ar trebui ca politia in caz de accident, in care ei sunt de vina din cauza ca nu au reusit sa opreasca pe zapada din aceste motive  , sa-i sanctioneze mult mai aspru decat cea ce este legal. Ar fi suficiente motive .
Asta  cu toate ca mi pun in cap pe cei care nu sunt de acord, dar as vrea ca toti cei care sustineti inutilitatea cauciucurilor de iarna, sa vedeti cea ce am vazut eu din pricina acestora si nu ati mai vorbi niciodata.
Scuze de off-topic
*

de ce nu te certi cu legiuitorul?.....atata timp cat nu sunt obligat sa mi incalt masinuta cu gume de iarna nu vad de ce as fi sanctionat mai rau de nenea politistul....

--------------------
Private Spice Member
+
gicanu
post 27 Dec 2007, 13:27
Post #50

Membru Rasturnat

Din moment ce fac accident si cel cu cauciucuri de vara si cel cu cauciucuri de iarna eu chiar NU inteleg de trebuie pedepsit mai aspru cel cu cauciucuri de vara ce ma luati voi cu 2 metri cu 6 metri e accident la aqmandoi deci aceiasi pedeapsa.Unii chiar o iau razna dupa ce isi pun cauciucuri de iarna.Eu ma gandesc ca la cei cu cauciucuri de iarna sa nu liu se mai dea nici amenzi de radar nici amenzi de...(centura lumini parcare interz,trecere pe rosu etc) ca doar au cauciucuri de iarna.Mai ganditi si voi inainte sa scrieti.Daca intra unu in mine ma uit la ce cauciucuri are ???Daca are de iarna ii zic asta e nui nimic, daca are de vara e cel mai *rost asta vreti sa ziceti/???

This post has been edited by gicanu: 27 Dec 2007, 13:30

--------------------
+
corvinarh
post 27 Dec 2007, 13:36
Post #51

Membru autentic

pretul unui set de anvelope medii este in jur de 1000 RON noi si de cca 500 RON second hand... si daca siguranta si viata oricaruia dintre noi sta in acesti bani... cred ca este inutil topicul...

--------------------
mercedes C 220 CDI 2008
+
gicanu
post 27 Dec 2007, 14:21
Post #52

Membru Rasturnat

Pe aici majoritatea au jante pe 16 si trebuie sa schimbe si jentile ,daca au de aliaj si prezoanele etc.Gumele pe 16 au preturi de la 350 ron in sus.Oricum cine stie ca are cauciucuri de vara merge mult mai prudent decat cei cu cauciucuri de iarna.Daca le iei sh sa le schimbi in fiecare an iar nu e afacere.Cine le schimba nu le schimba de bune

--------------------
+
corvinarh
post 27 Dec 2007, 15:41
Post #53

Membru autentic

second hand... cumparate de la cineva care aduce din afara, unde casco iti impune sa le schimbi periodic... si unde nu poti face asa de multi km cu ele...

27 Dec 2007, 16:43:
eu am avut un set de pirelli... 225/55/16, luate in 2004 care au fost pe laguna din 2002 si am facut cca 40.000 de km cu ele... luate atunci cu 5.000.000 lei... asa ca... asta nu inseamna ca trebuie sa cumperi toate "slick-urile"...

This post has been edited by corvinarh: 27 Dec 2007, 15:43

--------------------
mercedes C 220 CDI 2008
+
Nico dCi
post 28 Dec 2007, 23:22
Post #54

Membru

Cand v-ati cumparat masinile cu jenti de 16 (mai scumpe) nu v-ati gandit nici o clipa ca pretul cauciucurilor va fi mai mare,asa ca nu isi are rost vaicareala cum ca domne sunt mai scumpe, asta nu e SCUZA. Sau ati uitat domnilor ca la vama la unguri pe timpul ierni cand e zapada daca nu ai cauciucuri de iarna nu te lasa sa treci. Oare de ce? sunt chiar atat de prosti ei, sau noi suntem romani si deci prin definitie mai destepti ca toti.

Din punctul meu de vedere in caz de accident in care vinovatul,repet vinovatul,are gume de vara sa plateasca suplimentar,deoarece parol daca mi se intampla mie ceva il strang de gat de fata cu politistul si il dau si in judecata pentru fapta premeditata.

Sunt foarte suparat ca pentru 500-700 de lei cat costa cauciucurile ne certam aici,deja discutia e deplasata,faceti ce vreti dumneavoastra cei ce umblati cu cele de vara dar....sa va fereasca sfantu sa da-ti peste mine (accident).

Pentru "gotty" :am scris clar nu te obliga nimeni sa-ti incalti masina cu gume de iarna, dar pe zapada si alunecus nu ar trebui sa o misti din loc si daca o faci in caz de accident in care esti de vina sa platesti mai scump atata tot. E clar, nu am scris nicaieri cum ca ar trebui sa fi obligat.

This post has been edited by Nico dCi: 28 Dec 2007, 23:26

--------------------
+
Nemmo
post 29 Dec 2007, 01:36
Post #55

Membru erect

@gicanu

Imi permit si eu sa-mi dau cu parerea si parerea mea e ca te-ai aprins cam tare. In definitiv esti liber sa faci ce vrei ... nu vrei gume de iarna, nu-ti lua ... Dar sa ajungi sa justifici cum ca aia care au pneuri de vara conduc mai atent e deja trasa rau de par icon_mrgreen.gif Mai mult decata atata, mai zici si ca aia cu pneuri de iarna sunt vinovati pentru ca merg ca nebunii ... Toate pana la urma sunt justificari palide... e parerea mea personala. Am facut 7 ierni cu masina anterioara (care nu se compara cu meganu') cu cauciucuri de vara si am avut 2 plesnituri - nu rele, da' nici usoare - si pot sa spun cu mana pe inima ca cel putin una as fi evitat-o daca aveam gume de iarna. Pana la urma e si chestie de noroc ... dar poti sa garantezi ca n-o fi vreo diferenta de 20-30 de cm (nu 6 m cum zice nus'ce site!) care te scapa de un impact cu o masina/pom/pieton/sant? Io cred ca nu poti si atat timp cat exista indoiala eu prefer sa fac tot ce tine de mine si sa ma incred mai putin in atentia sporita pe care as putea s-o am dupa cum zici.

Si chiar daca ai jenti pe 16 nu tb sa-ti iei neaparat jenti de tabla si cauciucuri pe 15 (asta mi se pare inutil si mie), poti sa-ti gasesti gume de iarna pe 16 si cu mai putin de 350 RON. Si decat nimic oricum e mai buna si o marca low-cost!

Si tocmai pentru ca avem masini care pentru unii din noi inseamna un efort financiar mare, nu trebuie sa ne zgarcim la un upgrade de genu' asta. Mi-ar sta inima sa derapez cu GOODYEARU' de vara si sa mi-o sifonez - chiar si putin - doar ca sa-mi fac o economie in buget. E un efort, dar io cred ca merita!

No offence smile.gif

29 Dec 2007, 01:44:
@Nico dCi

Absolut de acord cu tine! Chestia cu bugetul cam pica ... sunt o gramada de variante si de marci care nu sunt asa de scumpe. Si poti pentru inceput sa-ti iei doar 2 pe fata si la iarna urmatoare inca 2. sofer6.gif

This post has been edited by Nemmo: 29 Dec 2007, 01:44

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5 dCi 105HP/2007 fara oglinzi electrice da' cu piele pe volan...
... mi-am dorit asa de mult o "fraulein" ca am ajuns in pat cu o "mademoiselle"!
+
adi_ar
post 29 Dec 2007, 08:18
Post #56

Membru autentic si conservator

From: Arad

Ei, daca 52,94%, astazi, "e prosti", m-am linistit ! Suntem prosti ... da majoritari biggrin.gif tongue.gif !

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
AIX
post 29 Dec 2007, 09:47
Post #57

quite a regular

Pina in aceasta iarna nu am avut nici eu anvelope de iarna, insa atunci cand a nins am lasat masina acasa si am luat metroul (tin minte ca intr-un an o saptamana a stat masina pe tusa, cat timp nu a fost curat prin Bucuresti si uscat) - iar drumurile lungi mi le-am planificat si in functie de prognoza meteo, dar am avut noroc si de vreme cu putine precipitatii iarna. Oricum, eram cumva stresat de lipsa avelopelor de iarna si conduceam destul de prudent - iar acum cu avelope de iarna, conduc la fel de prudent, insa mult mai putin stresat si nici nu mai stau cu ochii pe prognoza meteo ci mai mult pe cel din spate. smile.gif

--------------------
. . .
+
dack
post 29 Dec 2007, 10:22
Post #58

Membru cu atitudine

QUOTE(Nico dCi @ 29 Dec 2007, 00:22)

Din punctul meu de vedere in caz de accident in care vinovatul,repet vinovatul,are gume de vara sa plateasca suplimentar,deoarece parol daca mi se intampla mie ceva il strang de gat de fata cu politistul si il dau si in judecata pentru fapta premeditata.

Nico, ce se intampla insa daca vinovatul, repet vinovatul, e cel cu cauciucuri de iarna? Ar trebui sa plateasca mai putin, nu?

Ar fi bine ca toate masinile sa aiba cauciucuri de iarna - iarna, dar acest lucru nu este posibil fie si pentru ca sunt unii care nu si le pot permite. Avem inca o gramada de Dacii vechi pe sosele. Asta nu inseamna ca soferii trebuie discriminati si stransi de gat in caz de accident in functie de ce buget dispun. Legea spune ca trebuie sa ai cauciucuri cu o anumita adancime a profilului si cam atat. Ceea ce este corect.

Vinovat este cel care produce accidentul, indiferent de ce cauciucuri are.

This post has been edited by dack: 29 Dec 2007, 10:23

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5dCI 126CP Privilege, martie 2007
Fiat Stilo Dynamic, 1.9 MJT 148CP, 2006
Riding on the wind.
+
gicanu
post 29 Dec 2007, 10:30
Post #59

Membru Rasturnat

Daca citeati cu atentie a-ti fi observat ca eu AM cauciucuri de iarna NOI.PROBLEMA este ca nu inteleg de ce aia care au cauciucuri de VARA si fac accident sa fie pedepsiti mai aspru decat cei care au cauciucuri de iarna.din moment ce AMANDOI fac ACCIDENT de ce ala cu cauciucuri de vara sa ia amenda mai mare????Va rog sa cititi mai cu ATENTIE inainte sa va luati de mine.Colegul 'NICO DCI' a scris ca i-ar pedepsi mai aspru pe cei care fac acidente si au cauciucuri de vara.Si ieri mi-am dat seama ce bune sunt cauciucurile de iarna cand pe un drum neasfaltat si cu zapada inghetata pe el toti mergeau cu maxim 20 (era si plin de gropi) si eu mergeam cu 60 si nici macar nu patina am pus cateva frane intra abs-ul dar se oprea drept deci chiar sunt utile.DAR tot nu inteleg partea cu PEDEAPSA mai mare. nedumerire.gif

--------------------
+
ssilviu
post 29 Dec 2007, 10:36
Post #60

F1 Man

From: Nicaieri

Pana la urma de ce iti cumperi gume de iarna? Ca sa-ti extinzi putin limitele masinii. Si daca la gume de vara o viteza de siguranta decenta in anumite conditii de iarna era 40 de km, atunci la gumele de iarna aceasta viteza poate e 60. Poti sa iei gumele de iarna sa mergi tot cu 40 si sa ai o siguranta "in rezerva" sau sa mergi cu o viteza mai mare si sa-ti asumi aceleasi riscuri precum in cazul in care mergeai cu alea de vara cu o viteza mai mica. Eu ma incadrez in aceasta ultima categorie. Zilele astea pe laCalafat incepuse sa ninga destul de bine, pe jos era ghetus si zapada pe deasupra. Toata lumea mergea cu 40 la ora, eu mergeam cu 60 biggrin.gif Puteti sa ma numiti inconstient, dar eu in mod sigur de la 60 la ora opream intr-o distanta mai scurta decat toti pe cei care i-am depasit pe drum. Ca am depasit pe toata lumea icon_mrgreen.gif

Din cand in cand faceam teste de franare si de aderenta si niciodata nu cred ca am fost la limita.

This post has been edited by ssilviu: 29 Dec 2007, 10:38

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
4 Pages < 1 2 3 4 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th April 2025 - 10:17
Dacia