Reparare vopsea, zgarieturi, retusuri
![]() ![]() ![]() |
Reparare vopsea, zgarieturi, retusuri
blick |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 26 June 07 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Symbol
2007 1,4 8V
- B 022388
|
|||
rino |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 838 Joined: 9 December 07 ![]() |
metoda de metoda:
1. se curata suprafata 2. (pentru zgarieturi care au ajuns la metal sau vopsea) se aplica local (cu pensula) vopsea la culoare. 3. se executa polish manual (cu turtle wax, de exemplu) pana se indeparteaza excesul de vopsea. 4. se aplica lac cu alta pensula 5. se executa operatia 3. obs. daca aveti vopsea/lac la spray , spreiati intr-un dop. |
--------------------
Renault
Megane
2005, 2009 DIY / open source fan.
|
|
qwerty1 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 29 April 06 ![]() |
Va rog sa-mi spuneti care este denumirea codului de vopsea CMG32 . Am vazut in comert urmatoarele tipuri de galben: galben taxi, galben sport si catterpilar. Este vreuna care se potriveste?
Va multumesc |
--------------------
---------
--------
- -----------
|
|
Dany192 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 29 June 09 ![]() |
nu iti lua galben....iti sugerez sa iei gri eclipse crede-ma e cea mai buna alegere si mai ales cand e spalata masina arata superb :X
|
--------------------
Renault
Symbol
06.2006 berlina/full option
- TR 90 CID
|
|
qwerty1 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 29 April 06 ![]() |
Masina o am deja, este galbena si scrie pe ea ca are codul CMG32. Imi trebuie vopsea pentru niste retusuri.
|
--------------------
---------
--------
- -----------
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Cel mai sanatos este sa cauti inainte de a posta
![]() |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
Dorucb |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 29 July 08 ![]() |
andrei stii ceva magazine care prepara vopseau in functie de cod, ma intereseaza cele din arealul meu: Valcea, Arges, Sibiu. Daca stii, te rog posteaza-le adresele sau da-mi ceva relatii despre ele sa le caut pe net.
mersi anticipat! |
--------------------
Renault
Symbol/Megan Sedan
2007Dci70cpFidji/2018 Dci110cp Intens
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Din pacate, nu.
Dar ce pot sa iti spun, eu am cumparat putina vopsea preparata de la reprezentanta skoda din TgMures, unde au si atelier de tinichigerie vopsitorie si au si "laborator" de preparare vopsea dupa cod ... cauta deci la un service mai mare care are si vopsitorie si sunt mari sanse sa gasesti ... ![]() |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
rs09 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 22 November 09 ![]() |
Salut.
Am vazut saptamana trecuta in plafon un loc unde a sarit vopseaua.Zilele trecute am vazut ca au mai aparut 2 locuri unde a sarit vopseaua .Masina mai are vreo 2 saptamani garantie, credeti ca se pot repara pe garantie?Sau daca in locul respectiv va rugini. Attached thumbnail(s) IMG158.jpg ( Size: 399.28k ) Number of downloads: 1448 IMG160.jpg ( Size: 297.52k ) Number of downloads: 1538 |
--------------------
renault
symbol 1.4 8v
2008
|
|
titilev |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 122 Joined: 12 April 10 ![]() |
eu cred ca mai beneficiaza de garantie
daca asi fi eu cel in cauza m-asi duce si daca asi mai avea o singura zi de garantie dar cel mai bine te lamuresti cu un drum la reprezentanta sau service |
--------------------
renault
symbol 2010
expresion 1.2 l ,75CP
- GJ 71 KKK
|
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.463 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Incearca. Dar sa fii pregatit sufleteste si pentru replica: "acolo e urma de lovitura - piatra, grindina etc. - deci nu intra in garantie".
|
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.547 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Sau se mai intampla dintr-astea de la "bucuriile" de vrabii sau porumbei, e incredibil cat de repede pot strica vopseaua. MARE ATENTIE, cum vedeti vre-un gainat dati repede cu apa, ca manaca vopseaua ceva de speriat.
Mda, din pacate au loc sa "o dea dupa cires" daca vor. This post has been edited by vallixx: 17 May 2010, 18:42 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
theodor2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 8 February 10 ![]() |
garantia anticoroziune e de vreo 4 ani la Clio Symbol, deci inca nu a expirat.
Numai ca ei vor spune sigur ca nu e coroziune, ci un factor extern: ex. ca ai dat cu maturica pe zapada inghetata de pe capota, si ai luat si vopseaua pe maturica. Din cate ii cunosc eu, vor spune orice numai sa nu faca ceva pe banii lor. Daca te duci la Renault, si te lasa cu ochii in soare, iti vand un pont: cand pleci de acolo (mai mult ca sigur cu coada intre picioare), treci pe la Renault Minut si comanda-ti kit-ul corector pt vopsea. Costa 40 RON, e format din un tub culoare si un tub polish. Trebuie sa spui codul de culoare de pe stalpul din dreapta al masinii (ex TED 48), iar ei il comanda in Franta, si iti vine in max 2 sapt. Ideea e ca la tine, masina fiind aproape noua, nu se va vedea diferenta de culoare intre kit si culoarea caroseriei, asa ca iti poti acoperi acele gaurele cu vopseaua din kit-ul corector. Bafta. PS: chiar daca nu iti iei kit-ul, poti sa stai linistit: nu rugineste. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Pun si eu o intrebare aici:
azi am descoperit ca pe bara fata ( a fost vopsita acum 2 ani) a aparut o buba cam de 1 cm patrat si e umflata cam jumatate de cm. Daca apas pe ea e moale si nu se sparge. Am fost recent cu ea la spalat si ma gandesc ca de aici sa i se fi tras. Cum am putea sa scap de ea fara sa se decojeasca? Sa o las asa poate se retrage? |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
theodor2004 |
![]()
|
a fost prost vopsita, nu te supara ca iti spun. Nu avea voie sa faca asa ceva (adica se se umfle).
Mai ai factura? Doi ani este garantia la revopsire, asa ca eu zic sa te duci inapoi la service, sa le arati umflatura, si sa iti faca retus pe banii lor. Putini stiu ca se da garantie si la revopsirea unui element de caroserie, garantie care este de doi ani. De revenit singura nu isi mai revine. A apucat sa se umfle, nu se mai retrage la loc. Poate sa se decojeasca, dar de revenit nu cred. This post has been edited by theodor2004: 15 Jan 2014, 13:57 |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
alexme24 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 780 Joined: 23 September 09 ![]() |
EU ce naiba sa mai zic ca dupa ce am avut-o la IPSO pe langa ca au inceput problemele cu servo si distributia, de vreo juma de an s-a decojit vopseaua si de pe aripi si de pe bara spate?
|
--------------------
Renault/Honda
Clio 2/ Accord
2004/2008 Clio 2/Accord/Civic , 2004/2008/2008 1.5 dci / 2.4 VTEC / 1.8 VTEC
|
|
theodor2004 |
![]()
|
Sa inteleg ca ti-au revopsit aripile si bara spate? daca da, esti in garantia service-ului, mergi inapoi si cere sa ti le faca din nou.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu nu mai am garantie
![]() Daca gauresc cu un ac , risc sa stric totul ? ![]() |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
razvantrc |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 248 Joined: 7 June 13 ![]() |
daca folosesti acul, mai rau faci, la presiunea de la spalatorie o sa-ti intre apa prin porul dat de tine si inevitabil se va exfolia, eventual dai dupa cu ceva lac de auto daca ai, pentru a astupa porul
|
--------------------
Renault
Clio Symbol Fidji
2006 Clio Symbol Fidji 1.4, mai putin de 16 valve - 2006
Born-iunie 2013-112750 km |
|
UXE |
![]()
|
Am lac auto, chiar de la Renault. Dar momentan o las asa sa vad ce se intampla. Oricum stau cu ochii pe ea
![]() |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
BannedHost |
![]()
|
![]() Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva Group: Members Posts: 2.702 Joined: 14 September 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
daca e besica, automat inauntru e ceva rugina .. e ca un cos, sau carie .... trebuie data jos complet... ca mai tarziu o sa treaba pe partea celalta
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007 / 2.0 DCi / ~ 180 de hamsteri dopați
|
|
Relu11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.079 Joined: 21 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Rugineste plasticul mai nou?
|
--------------------
.
.
.
|
|
alexme24 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 780 Joined: 23 September 09 ![]() |
@theodor Da, am avut-o acolo dupa ce a intrat un bou in mine la o trece de pietoni,dar sunt mai mult de 2 ani si oricum crezi ca stau sa mi bag capu sa ma duc la ei? Fac un casco pe sustache cum se zice si o bag la revopsit toata si am terminat problema.
This post has been edited by alexme24: 16 Jan 2014, 07:55 |
--------------------
Renault/Honda
Clio 2/ Accord
2004/2008 Clio 2/Accord/Civic , 2004/2008/2008 1.5 dci / 2.4 VTEC / 1.8 VTEC
|
|
UXE |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
La plastic trebuie folosit primer pentru ca vopseaua sa adere la suport.....altfel se decojeste in timp.
Asta plus matuit/ curatat/degresat bine. @+ This post has been edited by espacern: 16 Jan 2014, 08:57 |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
theodor2004 |
![]()
|
QUOTE(UXE @ 15 Jan 2014, 15:30) Eu nu mai am garantie ![]() Daca gauresc cu un ac , risc sa stric totul ? ![]() eu zic sa nu umbli, si mai ales sa nu intepi cu acul. Daca iti intra si apa, chiar ca se decojeste vopseaua. Pur si simplu nu au lucrat bine, vopseaua nu a aderat pe plastic, si s-a umflat dinspre interior. De ruginit nu rugineste, pt ca bara e din plastic, dar se vede urat. Masina cat e de veche? Mai ai garantie la vopseaua de fabrica? This post has been edited by theodor2004: 16 Jan 2014, 10:07 |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
UXE |
![]()
|
Masina e din semnatura, Oricum a fost vopsita intr-un service de cartier, dar vad ca dupa vreo 2 ani si ceva a aparut aceasta basica.
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
theodor2004 |
![]()
|
atunci nu mai ai ce sa faci legat de garantie, oricum ai da-o. Daca mai aveai garantie la vopsea, si operatia fusese facuta la reprezentanta, puteai sa incerci marea cu degetul, si sa ceri un retus.
acum, daca vrei retus, poti sa faci pe banii tai. Eu am avut niste zgarieturi mari la coltul din stanga al barei fata, mi-am facut retus si nici nu se vede ca s-a umblat la ea. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
UXE |
![]()
|
Ok, o sa iau niste vopsea in momentul in care o sa faca "plici". Deocamdata o las asa. Daca a rezistat ultimei spalari inseamna ca se tine bine. E un strat destul de gros.
Oricum , ideea era daca intep cu acul sa dau cu lac sa acopar porul acela. |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
theodor2004 |
![]()
|
daca intepi cu acul, intra apa.
Oricum, va intra apa la un moment dat, poate chiar in curand (depinde cat de mare e umflatura in momentul de fata). Atunci eu as decoji umflatura, si as corecta cu un creion corector cumparat de la Renault, as polisa dupa ce se usuca, apoi as lacui portiunea. Stii ca poti sa iti cumperi creion corector de la Renault pe baza codului de culoare, nu? |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 11:49 |