Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

B 39 BRG, il cunoaste careva ?

aaddrryyss
post 7 Jan 2008, 19:30
Post #31

Membru autentic

Group: Members

L-am gasit !!!!! L-am gasit ! La B-39-BRG ma refer.

In seara asta, cand ma intorceam de la servici, am trecut pe langa masina. E parcata nu departe de mine, si are zapada pe ea, deci nemiscata de o zi - doua(deci nu e doar in vizita la cineva) ...Oh, Doamne, chiar existi....

Ideea e in felul urmator: mie mi s-a parut de o magarie asa de monumentala omul asta, incat nu poate scapa nepedepsit.In prima secunda cand am recunoscut masina, mi-a trecut prin fata ochilor imaginea mainii mele inarmata cu cheia, trecand peste portiere...

Desi soferul acestei masini e un nesimtit incredibil, nu as vrea sa procedez chiar in felul asta brutal. Vreau mai degraba sa-i scriu pe masina un mesaj de genul "nu mai fii magar in trafic". Ar mai fi problema vopselei...vreau sa fie ceva care sa reziste macar o saptamana, sa se faca de ras in tot cartierul/orasul, insa sa se poata lua in cele din urma (nu vreau nici sa fie nevoit sa revopseasca masina).

Cum la vopseluri nu ma prea pricep defel, ma gandeam ca un tub de oja ar trebui sa fie perfect pentru insarcinarea asta (daca sotiei ii ia un sfert de ora sa-si curete toate unghiile, sper ca lui i-ar trebui macar vreo 2 ore de smotru ca sa curete textul de pe caroserie, timp in care sa mediteze la toate imbecilitatile pe care le-a facut cu buna stiinta in trafic).

Problema...nu cumva acetona cu care se curata oja (sau altii alcooli sau whatever s-o mai folosi) poate ataca la randul ei vopseaua de pe caroserie ?

Aveti alta sugestie cum as putea sa "livrez" mesajul asta fara ca sa aduc prejudicii iremediabile masinii ? (la inceput vreau sa fiu finutz, iar daca nu se potoleste, mwuahahaha...stiu unde sta...).

Acum e 7 jumate...daca s-ar putea aduna suficiente idei pana pe la 10 - 11...(nu cred ca mai am rabdare, in seara asta vreau sa intreprind ceva legat de povestea asta)

This post has been edited by aaddrryyss: 7 Jan 2008, 19:33

--------------------
Dacia 1410 2001 / Renault Megane 1.5 dci 85CP Privilege 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
octav99
post 7 Jan 2008, 19:40
Post #32

membru

From: Romania

acetona ii distruge lacul de pe masina si o sa-i matuiasca si vopseaua asa ca ...........
poti incerca cu lavabila diluata ca se ia dupa frecari indelungi dar si aia sa fie de proasta calitate ca matuieste
scuze colegilor de forum pt. instigare la distrugere dar unii doar asa pot fi educati!

--------------------
- - - - -
Megane2.2
+
cipman
post 7 Jan 2008, 20:01
Post #33

Membru autentic

Group: Moderatori

aaddrryyss, nu inteleg ce ai cu masina. Cu ce te-a deranjat obiectul in sine? E cumva vreun model masina care merge singura, de capul ei?

Daca ai ceva de impartit cu soferul/proprietarul/detinatorul mânjeste-l pe el cu oja sau smoala si da-l cu fulgi daca asta vrei. Sau poate gasesti o forma mai eleganta sa-i atragi atentia, fie si prin a-i transmite un link catre topicul asta si sa-i spui ca despre el e vorba aici. Sau orice alta varianta care sa nu implice masina sau alte alte bunuri ale respectivului.

--------------------
Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM
+
aaddrryyss
post 7 Jan 2008, 21:48
Post #34

Membru autentic

te-as putea intreba si eu ce ai avut in cazul asta cu acea octavia si acel A4 pe care le-ai sifonat cu bullbarul masinii tale...sigur in secundele acelea critice imi impartaseai intru totul punctul actual de vedere. Nu masinile pacatuisera, ci soferii, right ? Ei ar fi trebui sifonati...Si totusi, masina LOR era instrumentul cu care EI isi manifestau nesimtirea.

Ce-i drept, stand stramb si judecand drept, ai si tu dreptatea ta. La nivel teoretic, si la nivel "cerebral".
Insa acum cred ca ma voi autorasfata si voi trece peste glasul ratiunii si peste sfatul tau oarecum indreptatit.

Ma mai gandeam la o solutie...ar fi cea mai eleganta. Daca as fi avut la dispozitie un colant cu textul dorit de mine...Insa cum n-am idee daca se poate procura asa ceva cu un text personalizat, fac fallback la ideea cu vopsirea mesajului pe masina.

Ar fi o idee sa scriu pe parbriz de exemplu, ca sa nu se matuiasca lacul caroseriei la curatare.

Luand in calcul si aceasta optiune, cipman, mi se pare ca oricum sunt mult prea domn pentru animalul caruia vreau sa-i dau aceasta "palma".
Vreau la urma urmei sa transmit un mesaj, care sa ajunga la ochii tuturor celor din trafic, nu urmaresc sa-i nenorocesc omului masina.

--------------------
+
adi_ar
post 7 Jan 2008, 21:58
Post #35

Membru autentic si conservator

From: Arad

Eu stiam ca are Clio cristianxxl, nu Skoda ! ... sau nu despre el e vorba ? biggrin.gif
Ce-ai cu fierul ?

Daca voiai sa faci ceva, trebuia sa-i depui o plangere la politie imediat dupa eveniment. Daca politia primea 2-3 plangeri poate-l chemau sa-l intrebe de sanatate si se mai calma.
De fapt nici nu cred ca-i atat de neobisnit in contextul capitalei sa mearga un berbec pe contrasens dupa salvare.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
cipman
post 7 Jan 2008, 22:03
Post #36

Membru autentic

Pai, daca m-ai intreba, ti-as raspunde ca e vorba de cu totul altceva. In ambele cazuri, evitarea respectivilor m-ar fi pus pe mine sau pe altii in pericol (trebuia sa intru pe contrasens, intr-unul din cazuri, sau trebuia sa trag tare de volan fara sa ma asigur ca pe banda din dreapta mea nu e nimeni). Fara indoiala ca i-as fi putut evita, dar cu ce potentiale consecinte? Eu consider comparatia nepotrivita. Cazul tau se incadreaza la " ..... cu premeditare" pe cand o situatie din trafic cu 1 de secunda timp de reactie nu cred.

Dar idea din incheiere e buna, e mai indicat sa te respecti pe tine insuti si sa actionezi in functie de asta.

--------------------
Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM
+
papa_mulo
post 7 Jan 2008, 23:57
Post #37

Membru autentic

From: Bucuresti

Da coane, daca e parcata in loc mai ferit ar fi misto sa sacrifici vreo 5 minute si un marker intreg, negru si gros si sa ii colorezi tot parbrizul, si pe alt geam sa ii explici si de ce!

--------------------
Renault Megane Estate 2018 dci90
Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018
Clio 1.2 16v - 2014
---------
Foste:
R11 Spring 1.6D - 1987
Trafic dci115 - 2008
+
george_moga
post 8 Jan 2008, 00:11
Post #38

Membru autentic

Am citit cu atentie tot si individul chiar trebuie pedepsit
Ideea mea este sa faci intai de toate o scrisoare pe care sa o plasezi sub stergator prin care sa ii spui sa se potoleasca ca altfel va trebui sa se feresaca de membrii forumului renault!!!!
Vreau sa iti spun ca si eu am masina zgariata cu cheia pe ambele portiere(probabil am gresit si eu) numai ca daca dadea bunul Dumnezeu si il prindeam atunci pe cel care a facut asa ceva...il omoram....jurrr.....

Cu stima.

--------------------
ex Dacia / Renault ex LOGAN/ Laguna 2004 LAUREATE/2002 EXPRESSION
+
aaddrryyss
post 8 Jan 2008, 00:35
Post #39

Membru autentic

Tocmai ce m-am intors din escapada...10 minute dus, 10 intors...(o gura de aer proaspat inainte de somn)

Intr-un mare final, am luat (cu greu si cu convingerea ca o sa regret) hotararea sa-i las omului doar o hartie sub stergator, in care sa-mi exprim consideratiunile mele pentru el, si avertismentul ca daca mai e nesimtit si in viitor, o sa iasa nasol rau de tot. I-am dat si indicatii sa intre aici pe forum, sa vada despre ce e vorba.

Pe de alta parte, cred ca o sa-l doara in 14, si o sa scuipe in cola mea A4 inainte de a o mototoli si a o arunca pe jos. (cu cat ma gandesc mai tare la perspectiva asta, imi vine sa mai fac un drum pana acolo cu un ciocan in mana)

@cipman: sunt ultra-curios daca abordarea de gentleman va genera un rezultat catusi de mic...macar de ar intra aici si sa spuna un scurt "am gresit". (de frica faptului ca stiu acum unde-i gasesc masina, daca nu din rusinea lui proprie si personala).
Sau, mai important...poate sa nici nu intre la noi pe forum...dar macar in trafic de si-ar schimba atitudinea...pentru ca noi parem sa ne tot intalnim, stand aproape si avand segment de drum comun spre servici...si sunt dispus sa-i dau foc la valiza chiar si daca nu are farurile aprinse pe timp de zi...

A, la final niste chestii amuzante...un fel de confirmare a faptului ca pentru binele meu personal, poate a fost mai bine cu scrisoarea.
Cand am ajuns langa masina, a trebuit sa sap serios prin zapada de pe parbriz in cautarea stergatorului. Chiar si cu o unealta in mana, ar fi luat cel putin 5-10 minute curatarea parbrizului de zapada inghetata, deci ar fi fost mai greu cu scrisul pe parbriz. Chiar si geamurile laterale erau nasoale.
Toata scormoneala asta sub zapada s-a desfasurat in prezenta unei dube a politiei comunitare sector 5, parcata 30-40 de metri mai incolo (de care nu m-am sfiit catusi de putin, insa nici ei nu erau prea interesati de ce fac eu acolo).

This post has been edited by aaddrryyss: 8 Jan 2008, 00:43

--------------------
+
octav99
post 8 Jan 2008, 13:20
Post #40

membru

e decizia ta cum ai hotarat sa-l ''pedepsesti'' dar vezi ce ai scris, ca in Romania se pedepseste amenintarea unei persoane ,cu amenda si in cele din urma cu ''mititica''
pe viitor gandestete ca poate nu toti sunt zdraveni la cap si te trezesti chemat sa dai explicatii la sectia de politie!

--------------------
- - - - -
Megane2.2
+
Bliss
post 8 Jan 2008, 13:26
Post #41

-

De ce, a semnat scrisoarea cu nume, prenume, adresa si stampila? laugh.gif

--------------------
- - -
+
octav99
post 8 Jan 2008, 13:32
Post #42

membru

nu stiu dar daca intra pe forum si deface firul in 20 poate afla ceva e.t.c
nu trebuie sa te semnezi sau sa pui stampila; executi si mergi mai departe!!!!!!!!!!

--------------------
- - - - -
Megane2.2
+
aaddrryyss
post 8 Jan 2008, 13:56
Post #43

Membru autentic

QUOTE(octav99 @ 8 Jan 2008, 13:20)
e decizia ta cum ai hotarat sa-l ''pedepsesti'' dar vezi ce ai scris, ca in Romania se pedepseste amenintarea unei persoane ,cu amenda si in cele din urma cu ''mititica''
pe viitor gandestete ca poate nu toti sunt zdraveni la cap si te trezesti chemat sa dai explicatii la sectia de politie!
*

Sunt absolut convins ca individul nu-i zdravan la cap !!!

Problema se pune altfel: poate ma supar si eu si umblu cu camera de filmat dupa mine cand ma duc la servici, si apoi va fi invitat el la politie sa fie intrebat despre lucruri SERIOASE, nu o amarata de foaie pusa in parbriz.

Chiar as vrea sa intre pe forum si sa inceapa sa despice firul in 20...si sa-i tremure chilotii de fiecare data cand se trezeste in oras langa un Renault Megane.
Si nu-i vorba doar de mine, toti cei ce au citit sau vor citi ce s-a scris aici, ii stiu acum numarul si la ce se pot astepta din partea lui, si la o adica data viitoare sigur ne gasim mai multi sa depunem marturie impotriva lui cand mai face una asa de groasa ca aia cu ambulanta.

--------------------
+
octav99
post 8 Jan 2008, 14:38
Post #44

membru

sunt intru totul de acord cu tine, sustin '' educarea animalelor ''prin metode mai putin ortodoxe, dar e de evitat sa stai cu o grija in plus nestiind cum poate reactiona un idiot de genul asta

--------------------
- - - - -
Megane2.2
+
george_moga
post 8 Jan 2008, 16:17
Post #45

Membru autentic

aaddrryyss......ma bucur ca am avut aceeasi idee in a actiona.Si nu iti face griji in privinta politiei sau a nu stiu ce.Eu am fost martor cand individul a comis acele ilegalitati si vin fara probleme sa depun marturie chiar daca nu locuiesc in Bucuresti..(dar lucrez acolo)
Cu stima

--------------------
ex Dacia / Renault ex LOGAN/ Laguna 2004 LAUREATE/2002 EXPRESSION
+
Nemmo
post 8 Jan 2008, 16:31
Post #46

Membru erect

@aaddrryyss

Hai ca am avut rabdare sa citesc tot topicul biggrin.gif ... si cam pe unde ziceai ca salasluieste haiducu' cu calu' B39BRG? Ca se pare ca si eu sunt prin zona, respectiv pe langa Posta Vitan 243.gif ... Doar asa de curiozitate, poate-poate ma intalnesc si eu cu tikalosul... ph34r.gif

8 Jan 2008, 16:36:
and by the way ... conteaza pe mine daca-l mai prinzi in fapt cu ceva excl.gif : depun io marturie.

This post has been edited by Nemmo: 8 Jan 2008, 16:36

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5 dCi 105HP/2007 fara oglinzi electrice da' cu piele pe volan...
... mi-am dorit asa de mult o "fraulein" ca am ajuns in pat cu o "mademoiselle"!
+
k0b3
post 9 Jan 2008, 00:56
Post #47

Membru autentic

From: Iași

Mai frate, atatia zmei la un loc n-am mai vazut de mult. Faceti si un grup pe messenger si planificati cum o sa il trosniti pe marele golan!

Din punctul meu de vedere, daca ai outze si chef de cafteala rezolvi problema pe loc cand se intampla buba: te iei dupa el, tragi masina in fata lui si dai cu individul de pamant. Cum se zice pe aici, bate fierul cat e cald.

Metode de genul biletele "amoroase" sub stergator, acetona pe vopsea, fecale in gura de aerisire, cartofi in tzeava de esapament, desene rupestre cu cheia pe potiera, gunoi pe capota, roti dezumflate, smoala pe faruri, superglue in yale, prezoane desfacute partial, etc denota doar lasitate sau o metoda puerila de manifestare a unor frustrari. Metode asociate cu clasica replica "tineti-ma careva ca-l sparg de-l ia mama dracului!"

Chestia asta, evident, nu poti sa o intelegi decat cand iti vei gasi masina vandalizata in parcare. Chiar si mai amuzant ar fi ca respectivul sa fi vandut masina acum 3 zile si sa-i faci noului proprietar o surpriza! Sau ce te faci daca in ziua "aia" era altul la volan decat proprietarul?

Nu conteaza, testosteronul cu efect intarziat lucreaza!

--------------------
Renault Megane 3 Sport Tourer 2012 Privilege 1.5 dCI 110CP - 85.000 km
Renault Clio Symbol 2005 Fidji 1.5 dCI 80CP - 235.000 km (vândut)
+
Nemmo
post 9 Jan 2008, 10:09
Post #48

Membru erect

Si asta e adevarat! smile.gif Da' macar chestia cu reclamatia tot ar merita ... atunci, imediat dupa ce-o comite. Banuiesc ca daca politia si-ar face treaba responsabil i-ar trimite o adresa prin care sa-l intrebe cine era la volan la data X in zona Y. Cam cum fac cand te ia radarul pe DN1.

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5 dCi 105HP/2007 fara oglinzi electrice da' cu piele pe volan...
... mi-am dorit asa de mult o "fraulein" ca am ajuns in pat cu o "mademoiselle"!
+
Turkish
post 9 Jan 2008, 13:24
Post #49

Membru autentic

nu pot sa cred ca a trecut o luna de la incidentul cu pricina si tot nu ti-a trecut furia.

eu cred ca instigari de genul "gasca" reno.ro sa-l pedepseasca pe ticalos sunt un pic exagerate.

de asemenea consider ca intelept ar fi fost daca ai initiative punitive sa le pui in practica cat mai ferm si mai apropiat in timp de momentul "contraventiei".

ideile cu lasat bilete in parbriz si deschis topicuri pentru organizat potere in stilul vestului salbatic sunt periculoase pentru toata lumea. da, chiar si in acest context in care omul a facut un car de tampenii si inconsitente si poate ar merita atentionat.

--------------------
Honda Accord 2.4, 2007
+
aaddrryyss
post 9 Jan 2008, 14:21
Post #50

Membru autentic

usurel, usurel...

Asa e, furia nu mi-a trecut. Daca erai tu unul dintre cei ce manevrau ca potarnichea ca sa nu se ciocneasca cu el, nici tie nu-ti trecea.

Plus ca omul mai-mai sa ma ia pe capota o luna si ceva mai tarziu.

N-am instigat pe nimeni la nimic. Am povestit ce-i drept ce s-a intamplat, si doar am cerut si eu niste pareri. A fost un lucru bun, caci am recurs pana la urma la solutia cea mai civilazata cu putinta (nu-mi face nici o placere sa fac ceva ce m-ar putea stigmatiza ca golan). Oricum, era vorba de anume sa fac EU, nu ce anume sa faceti voi.

Pedeapsa pe loc n-aveam cum s-o aplic nici eu si nici oricine altcineva. Crezi ca era ceva teribil de inteligent sa ma iau cu masina dupa el? N-am girofaruri la masina, si nu-i treaba mea. Ar fi fost oricum infinit mai periculos decat faptul ca i-am pus o atentionare in parbriz.

Ma mai bucur ca am apelat la forma blanda de atentionare (in locul vopselei pe parbriz), intrucat si ideea cu vanzarea masinii e plauzibila si nu ma gandisem la ea.

Oricum, de intersectat ma mai intersectez eu cu individul in trafic (ori ca sofer ori ca pieton). Daca trag concluzia ca e aceeasi moaca in spatele volanului, si isi mentine conduita de haiduc prin trafic...o sa fac ce e de facut.

--------------------
+
rhunder
post 9 Jan 2008, 14:51
Post #51

Membru autentic

aceeasi chestie dimineata smile.gif
Dar masina nu am retinut ce marca era stiu ca avea numere rosii.
salvarea a venit pe contrasens, eu m-am bagat pe banda 1 dupa care am trecut pe banda 2 ca trebuia sa fac stanga nu dreapta spre marriott si din spate venea nea caisa nevinovat ca o domnisoara.
Eu nu m-am dat la o parte si baiatu s-a rupt in frane ca sa opreasca.
Apoi am facut un gest si i-am aratat ca banda lui in nici un caz nu e cea pe care mergea.
La cat era de buimac cred ca el a vazut de departe salvarea ca merge pe acolo si a crezut ca aia e tot banda lui smile.gif) si cred ca si se intreba de ce stau fraierii ceilalti inghesuiti pe 2 benzi si asta era libera
Pe viitor cred ca ma repliez eu pe banda 1, chiar daca e nevoie sa trag de masina sa intru, ca ma speriase un pic figura tipului care se vedea ca e cu piciorul pe frana, iar abs-ul isi facea datoria si lui i se parea ca nu se mai opreste.
Daca nu opream eu cred ca ne pupam si imi e numai de cat trebuia sa stau pe la politie, ca de fapt oricum am proiectoarele sparte, deci imi facea un bine.

--------------------
Dacia SuperNova Clima 2001 - b25wzj
Clio II 2005 1.5 DCI 65
Megane Prima 1.6 16V - temporar! :)
VW Golf V 1.9 tdi
+
Cristi39
post 9 Jan 2008, 18:23
Post #52

Membru autentic

am urmarit si eu povestea asta de cand a fost postata,si nu pot sa nu fiu de acord cu co-forumistul care era de parere ca o corectie fizica a individului era cea mai buna solutie.oameni buni,in asa hal de nesimtire a devenit romanul de cand cu democratia asta,incat trebuie lasata decenta si diplomatia la o parte si actionat in forta .sunt de parere ca la nesimtire,ignoranta si infatuare,trebuie raspuns in forta,pentru ca altfel,astfel de "entitati"in momentul cand comit fapte precum B-39 BRG,gandesc despre noi,oamenii normali care stam in coloane, intersectii, ca suntem ultimii fraieri,se "pipi"pe noi, si oricum ei sunt mai "smecheri,ne-au "tras-o"etc,si zambesc cu un rictus in coltul gurii.
ideea de civilizatie o aplici atunci cand ai cu cine,cand nu ai - ca si in cazul de fata- folosesti limbajul pe care sigur il inteleg si "creaturile"astea,adica "corectia fizica" aduceti-va aminte de militia de pe vremuri.misca cineva in front?nu.acum cu politia democratica,cum e? si apropo de politie.crede cineva ca daca duci imaginila politie cu un astfel de cretin si dovedesti ca a "comis-o"in trafic,acestia vor lua masuri?cu siguranta ca nu.sunt alte cazuri mult mai grave care se petreczi de zi- violente de tot felul,spargeri de si din masini,furturi,etc- ei si?de cate cazuri rezolvate ati auzit ?americanii au ajuns acolo unde sunt pentru ca la ei legea s-a facut cu pistolul intr-o mana si biblia in alta...asa ca...traim in romania....

--------------------
Renault Megane Sedan 2007 Privillege
+
evergreen
post 9 Jan 2008, 19:05
Post #53

Membru incepator

o coala A4 cu adeziv pe verso (de-alea gen eticheta) pe care ii scrii citet tot ce ai suflet, aplicata dupa ce in prealabil ii cureti parbrizul sau geamul stinga fata pentru o lipire perfecta.

cit timp va curata la eticheta va medita in mod sigur asupra celor scrise de tine.

--------------------
vw golf 4 2002 - definitiv
+
claus
post 9 Jan 2008, 19:38
Post #54

private spice

nu adeziv.. mai repede aracet.. sau prenadez biggrin.gif

--------------------
renault megane II 2003 confort dynamique
+
evergreen
post 9 Jan 2008, 19:40
Post #55

Membru incepator

totusi masina nu are nici o vina ca piesa dintre scaun si volan e defecta; riciind la eticheta isi va aduce aminte cum pregatea in copilarie sticle pentru colecta de la scoala: lol:

--------------------
vw golf 4 2002 - definitiv
+
octav99
post 9 Jan 2008, 19:57
Post #56

membru

de aceasta data masina joaca rolul pionului care trebuie sacrificat ohmy.gif

--------------------
- - - - -
Megane2.2
+
aaddrryyss
post 9 Jan 2008, 22:35
Post #57

Membru autentic

evergreen, claus...cam asta e ideea sclipitoare pe care o cautam in noaptea aia, dar care nu-mi venea deloc din cauza de nervi si surescitare ca am avut norocul sa-l gasesc.
O s-o retin pentru viitor daca mai e cazul.

octav99, stiu ca pur teoretic masina chiar nu are nici o vina. Ma consolez cu gandul ca nu e insufletita, si ca pe ea oricum n-o doare cand se va racai hartia lipita cu aracet...pe proprietar insa da. Si asta ar fi ideea fundamentala.

Ma rog...pana una alta eu mi-am facut damblaua, si sper sa fi rumegat si el mesajul si sa se poarte mai omeneste. Daca nu...statistic vorbind, oricum urmeaza sa ne mai intalnim (chiar si o data la o luna-doua-trei). Deci e sub supraveghere.

--------------------
+
Dan73
post 9 Jan 2008, 23:30
Post #58

Membru autentic

Nu rezolvati nimic asa. Nu se rezolva problemele astea la modul asta haiducesc si copilaresc daca nu te superi. Eu iti admir si iti inteleg indignarea in fata marlaniei si a nesimtirii dar daca ii dai lui cu aracet pe masina crezi ca se va corija? Un om care se poarta asa are mari lipsuri la educatie si nu o sa i-o faci tu chiar daca ii zgarii masina, chiar daca ii dezumfli cauciucurile sau mai stiu eu ce iti trece prin cap. Daca noi ca natie am avea (ca nemtii de pilda) cultul respectarii regulilor atunci unul ca soferul masinii aleia B39...va fi privit ca un nebun si dezaxat daca va face gesturile alea, nu mai spun ca nu ar apuca sa o faca a doua oara ca sigur va avea probleme legale.
In general, omul are, cred eu, o puternica tendinta spre mimetism si un spirit gregar, de turma. Sunt foarte dese cazurile de genul asta la noi pentru ca omul asta vede in lumea in care se invarte si asta face. La momentul acesta asa fac puternicii zilei (nu neaparat politicienii) si asta e nota dominanta a clasei rapid-imbogatite din Romania. La noi in tara, in ziua de azi, majoritatea oamenilor cu bani nu e data de cei cu o educatie inalta ci dimpotriva ....si atunci ce pretentii sa ai? Care e cel mai bogat om din Romania? Gigel, cumva? Spune multe asta, zic eu. Parerea mea e ca nu putem fi educati decat prin forta, printr-un regim extrem de dur in ceea ce priveste respectarea legilor. Asta ar fi inceputul dupa care ar urma multi ani in care aceste reguli si legi sa devina incet, incet cutume. Lucrurile astea le au natiile din vest cu sute de ani inaintea noastra. Mai are rost sa aducem in discutie altele? Nu cred, dar ganditi-va cum ar putea unul in Paris sa faca ce a facut deja celebrul B 39...pe Champs Elysees?

This post has been edited by dan73205: 10 Jan 2008, 21:33

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
aaddrryyss
post 10 Jan 2008, 01:31
Post #59

Membru autentic

Pana se vor CREA, IMPLEMENTA si RESPECTA legile alea, raspunsul e DA, cred cu tarie ca vita aia poate fi educata prin aracet pe parbriz sau mai rau.

Nu e un gest gratuit, ii voi explica clar de ce i s-a intamplat (daca il mai prind in offside).
In consecinta, in fiecare dimineata cand se duce la servici (or wherever), se va gandi de 5 ori inainte de a fi din nou magar, gandindu-se ca eu (sau unul dintre voi care stiti deja de povestea asta) sunt in imediata lui apropiere, gata sa-l taxez. Crezi ca va mai incalca dreptul la prioritate al altora cand se va gandi "daca tocmai fraierul asta pe care vreau sa-l "fac" e aaddrryyss iar maine dimineata ma voi trezi cu calupul de dinamita sub cur ?"

--------------------
+
Dan73
post 10 Jan 2008, 09:46
Post #60

Membru autentic

Legile exista, unele mai bune, altele mai rele, dar nu asta e nenorocirea cea mare, ca unele legi sunt rele, ci faptul ca nu le respectam si ca nu prezinta valoare in constiinta publica. Tu respecti legea de fiecare data? Ia gandeste-te tu mai bine. La noi, a fi politicos in trafic, e o exceptie, cei mai multi se baga, forteaza, fac slalom de pe o banda pe alta, nu semnalizeaza, claxoneaza cu orice prilej chiar si inchipuit. La noi domina legea junglei si fiecare e pe cont propriu. Care e mai tare, cu SUV mai mare si mai negru ala ajunge mai repede unde vrea. Daca ai avea probleme cu masina si ai pune avariile ia gandeste-te cate claxoane si injuraturi ti-ai lua. De ce? Pt ca nimeni nu te-ar crede si pe buna dreptate atata timp cat de cele mai multe ori asta e un semn ca omul a ramas fara tigari de ex. Pe 100 de km amarati de autostrada mi-au dat flashuri insistente nu stiu cati cu BMW-uri, Octavii si Passat-uri desi mergeam cu 150, unul singur (care avea intr-adevar masina sport) a semnalizat stanga dandu-mi de inteles ca el poate merge mai repede. Eu cand vad pe unul ca se apropie din spate ma dau la o parte dar in unele situatii nu se poate pentru ca pe dreapta sunt tiruri sau autocare. Si ei vad asta dar cu toate astea dau flash-uri in nestire pretinzand sa ma bag pe sub rotile tirului eventual numai sa le fac lor loc. Asemenea comportament este de om fara educatie, cu minte putina, infatuat, orgolios fara caracter. Schimba tu acest fenomen de masa punand aracet daca poti.
Eu raman la parerea asta: ca prim pas in a ne civiliza ne trebuie un sistem foarte dur in aplicarea legii dar nu asta e tot. In ani de zile dupa trebuie sa ne si educam.

This post has been edited by dan73205: 10 Jan 2008, 09:53

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd May 2025 - 10:57
Dacia