Zgomot scartait catalizator, garnitura esapament, table ecran termic
![]() ![]() ![]() |
Zgomot scartait catalizator, garnitura esapament, table ecran termic
Ygi_17 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 328 Joined: 2 February 09 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio II - Symbol
2003 / 8V 75 CP
|
|||
jas2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.382 Joined: 4 December 09 From: BUCURESTI ![]() |
Este din sistemul de evacuare...ori ai o gaura si sistemul nu mai este teapan,ori catalizatorul si zornaie fagurele(spart)in el sau de ce nu suportul care rigidizeaza sistemul este rupt.Uita-te sub masina...
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
|
|
reno-andreic |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 17 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Am avut si eu aceasta problema cu "greierii" pe la aproximatic 2500 de rotatii, aparea doar daca motorul era rece si dupa max. 10 minute disparea. Initial la service-ul Renault mi-a fost inlocuit "inelul de foc" care intradevar era foarte uzat. Zgomotul nu a disparut asa ca m-am reintors in service. Asa cum spunea si @Katana, acolo mi-au aratat acea brida de la catalizator crapata pe care au sudat-o. Astazi am ridicat masina dupa ce a stat acolo peste noapte, am testat-o impreuna cu ei...zgomotul a disparut.
|
--------------------
RENAULT
CLIO Symbol
2006 1,4 8V Fidji Clio Symbol Fidji 1.4, 8V (martie 2006)
|
|
zerillos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 24 September 05 ![]() |
1. Si la mine peste 2500 de ture cand bag piciorul tare in ea, se aude un zornait cam nasol pt. cei de afara )). La mine e foarte accentuat si enervant cand trec pe langa alte masini sau parapeti si sunetul se intoarce mai repede. Am inlocuit toba finala si in cea uzata au gasit o mica parte de fagure din catalizator. Sa fie din catalizator sau din tabla de deasupra de care ziceti ?? .. Cat mai costa de schimbat catalizatorul stie cineva ???
2. Mai am un scartait care se aude de multa vreme cand merg incet, franez, accelerez sau calc pe denivelari. Nu se aude daca ma las pe ea pe colturi. Se pare ca miscarea brusca inainte-inapoi ar fi mai plauzibila, cu toate ca si la hopuri face. Nu stiu de la ce este .. Sa fie de la garnitura aia dintre catalizator si toba? Ce altceva ar putea fi ? This post has been edited by zerillos: 18 Sep 2013, 12:30 |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 8V
2000
|
|
zerillos |
![]()
|
Nimic raspunsuri? ... nu v-ati lovit niciunul de astea ? ... inseamna ca renault clio asta nu se strica niciodata ...
![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 8V
2000
|
|
1r1nel |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 29 May 13 From: Pitesti ![]() |
Si eu aceeasi problema pe la 3000-3500 se aude un zgomot ciudat,nu sartait,parca vibreaza o tabla ceva pe acolo,are cineva idee din ce e?ne ajutati si pe noi.multumesc
![]() |
--------------------
Renault Symbol
Renault Symbol
1.4 8v sedan 2006
|
|
razvantrc |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 248 Joined: 7 June 13 ![]() |
cred ca cea mai sigura metoda, sa te bagi sub masina si sa tregi de tobe, verifici tampoanele alea de cauciuc etc... turata pe loc miscata zdrungina de cativa prieteni...
|
--------------------
Renault
Clio Symbol Fidji
2006 Clio Symbol Fidji 1.4, mai putin de 16 valve - 2006
Born-iunie 2013-112750 km |
|
zerillos |
![]()
|
La mine s-au uitat sub masina si scartaie de la suportul balansier ( cred ca asa ii zice ) ... a bagat ranga si la miscat si scartaie ....
Alta problema este catalizatorul care e spart. Asta de inlocuit e scump. Am auzit de alte "metode", ca ar exista un catalizator universal mai ieftin, sau daca nu ai senzori pe el sa dea ceva la calculator, se poate scoate si treci cu teava direct fara sa-l mai pui ... stie cineva mai bine ce solutii sunt ???? .. ca doar piesa costa peste 1000 ron !!! This post has been edited by zerillos: 28 Sep 2013, 10:49 |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 8V
2000
|
|
alexgeogabriel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.418 Joined: 24 September 11 From: Bucuresti ![]() |
Despre problema cu zornaitul, se stie ca sunt probleme cu bridele de la catalizator care se desprind. Nu stiu daca este acelasi lucru cu suportul balansier.
|
--------------------
Renault
Symbol
2007, 1.4, 75cp, 8v
- -
|
|
aurelyan |
![]()
|
![]() Membru cu familie Group: Members Posts: 1.280 Joined: 20 June 09 From: Iasi ![]() |
Mai zdrangane/zbarnaie si ecranele alea termice de la esapament, alea de tabla, sunt prinse dorect pe metal, pe caroserie. Am facut niste garnituri de cauciuc si le-am pus intre ele si suportul de prindere, zgomotul s-a redus considerabil.
|
--------------------
Ford
Focus Mk3
2012 - 1.6 16v Ti-VCT Imbatranesc si tot invat - Eschil
|
|
zerillos |
![]()
|
Zornaitul e de la sitele din interior care se misca ... oricum mi-a gasit catalizatorul spart si deci trebuie inlocuit ... problema e ca mai am si alte reparatii de facut si nu as da 1100 ron pe un catalizator nou .. am vazut ca exista universale la 300 ron si le sudeaza ei teava in argon sa se pupe la fel ca cea veche ... stie cineva ceva? ... e ok? ... apar probleme dupa? .... pot sa nu mai montez catalizatorul sa trec doar cu teava ??? ... astept niste idei, pareri ..
This post has been edited by zerillos: 30 Sep 2013, 19:19 |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 8V
2000
|
|
razvantrc |
![]()
|
poti monta direct teava in loc de catalizator, altii "sparg acel catalizator, scot fagurele si sudeaza la loc... numai ca la noxe (itp)banuesc eu, vei avea probleme.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol Fidji
|
zerillos |
![]()
|
normal ca ai probleme la noxe si implicit la ITP, dar ma interesa daca incurca intr-un fel functionarea buna a motorului si a calculatorului .... ca unele masini au senzori dupa catalizator care verifica noxele si in functie de asta dau anumite date la motor sa faca amestecul de carburant ....
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 8V
2000
|
|
razvantrc |
![]()
|
pai treaba asta nu o face sonda lamda? si este situata inainte de catalizator...poate la alte masini mai sunt senzori, dar nu cred in cazul clio
|
--------------------
Renault
Clio Symbol Fidji
|
andri1940 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.741 Joined: 23 March 08 From: Pitesti ![]() |
Daca masina e euro3, ai sonda lambda si dupa catalizator- dar asta doar diagnosticheaza eficienta catalizatorului.
Nu te sfatuiesc sa golesti catalizatorul tau de ceramica si sa mergi asa. La testul de noxe nu mai poti sa treci pe bune. In plus, masina va suferi o lipsa de putere (am avut pe fosta masina, solenza de 1.4 si chiar se simtea). Mai bine pui o bucata de teava egala in diametru cu restul evacuarii si nu pierzi niciun calut, ba din contra. Noxele tot nu le vei lua. Uite ce se verifica la o masina euro3/4: This post has been edited by andri1940: 1 Oct 2013, 22:27 Attached thumbnail(s) noxe_ITP.JPG ( Size: 351.89k ) Number of downloads: 292 |
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|
zerillos |
![]()
|
Nu ma refeream sa scot sitele si sa merg cu el spart ... ma refeream sa inlocuiesc catalizatorul cu o teava egala in diametru care sa merga spre toba ... cat despre ITP normal ca nu-l mai treci decat cu interventii
![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 8V
2000
|
|
zerillos |
![]()
|
Azi masina nu mai accelera peste 100 km/h ... am fost la un service si mi-au strans cablul de acceleratie putin ... dar nu mai trecea nici de 60
![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 8V
2000
|
|
zerillos |
![]()
|
S-a taiat catalizatorul si am gasit urmatoarele: sita din interior este impartita in 2 parti. Una nu are nimic e intacta, cea de-a doua era distrusa si nu mai ramasese din ea decat 3 bucati diferite ca marime, slefuite in timp pe format rotund exact ca teava care iese. Astea zornaiau si cand se pozitionau bine, imi blocau teava si nu mai tragea motorul !!!... ultima data nu urca mai mult de 2000 turatii si 60 km/h !!! ... S-a taiat catalizatorul, s-au scos bucatile sparte, s-a lasat jumatatea de sita care e intacta si functioneaza, apoi s-a resudat. Toata treaba a durat 25min cu tot cu demontat si remontat scut. Cost 50 ron. Dupa, s-a redus zornaitul 75% si nu mai reprezinta o problema, acceleratia pe loc urca instant la maximum de turatie, in mers accelereaza bine. Asa ca asta era cauza si problemele s-au rezolvat. Nu mai schimb nici catalizatorul ....
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 8V
2000
|
|
jas2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.382 Joined: 4 December 09 From: BUCURESTI ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 10:51 |