Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

ESP?

zapata
post 21 Nov 2006, 20:21
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutare si bine v-am gasit. M-am hotarat sa imi cumpar si eu un "Reno" si intai de toate vreau sa vad parerile celor care merg zi de zi cu Renault. Am citit totul despre Renault Megane II, zic eu, dar nu am gasit nicaieri nimic despre ESP.
Megan-ul chiar nu are ESP?

--------------------
Renault Megane 2006 - B - ?? - ???
MARIAN COZMA va ramane mereu in sufletele nostre alaturi de UNICUL CAPITAN!!!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
conucristi
post 21 Nov 2006, 21:00
Post #2

Un membru oarecare ...

From: Bucuresti

Megane 2.2 NU are.

--------------------
Renault Megane 2.2 Sedan 2006 1.6 16V
+
DRD
post 21 Nov 2006, 21:18
Post #3

Membru autentic

From: Brasov

Msina e super ok, nu ai nici o problema cu ea daca mergi frumos.E o masina silentioasa,foarte placuta la interior si cu un aspect aparte.

Nu are E.S.P si nici nu e valabila optiunea datorita pachetului ,,drumuri grele'' de la noi.

This post has been edited by DRD: 21 Nov 2006, 21:18

--------------------
Renault Megane 2 1.5 Dci Comfort Expresion 2004
+
mefmef
post 21 Nov 2006, 21:52
Post #4

Membru autentic

Megane 2.2 are ESP, dar nu pt Romania. wink.gif
Daca ti-l iei din afara poti sa-l comanzi cu ESP. Asta daca tii neaparat.

Oricum din testele facute in alte tari, ESP-ul Megan-ului este unul foarte eficient, mai eficient de ex. decat al Golf-ului. De ce au ales ca la noi sa nu il puna pe lista de optionale? Probabil tine de marketing, costuri etc.

Chestia cu incompatibilitatea cu pachetul de drumuri grele nu prea tine. Sunt alte modele/marci care au si una si alta.

This post has been edited by mefmef: 21 Nov 2006, 21:52

--------------------
Renault Megane Sedan 2006 1.6 16V
+
caktuss
post 22 Nov 2006, 00:44
Post #5

Membru autentic

From: Iasi

eu am ESP pe masina, comandat optional (megane 2.1)
din experienta mea de pana acum, si-a scos banii cu varf si indesat
a intrat numai de 2 ori in un an jumate, in conditii de carosabil alunecos (eram in serpentine, in preajma craciunului, cu lapovita si ninsoare, cu "minunatele" cauciucuri bridgestone b390 de vara, viteza cam 30 km/h)
sa mentionez ca e prima mea masina si sunt (relativ) incepator wink.gif
din pacate , m2.2 nu mai are esp in lista de optionale

--------------------
Renault Megane Sedan II 1.6 16v 05-2005 - numar cu gaura
m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006)
33 600 km (26/09/2007)
45 000 km (o3/01/2009)
50 000 km (03/06/2009)
+
A l e x
post 22 Nov 2006, 00:45
Post #6

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

Mie mi se pare foarte nasol ca Megane-ul 2.2 nu are ESP, si ca vine standard cu pachetul de drumuri grele.

Eu as prefera ESP si fara drumuri grele de exemplu, si sunt convins ca sunt multi care ar da 500-600 euro in plus pe el.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
caktuss
post 22 Nov 2006, 00:46
Post #7

Membru autentic

From: Iasi

pai vreo 500 E fara tva am dat eu pe el icon_mrgreen.gif

--------------------
Renault Megane Sedan II 1.6 16v 05-2005 - numar cu gaura
m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006)
33 600 km (26/09/2007)
45 000 km (o3/01/2009)
50 000 km (03/06/2009)
+
Fuzz
post 22 Nov 2006, 01:14
Post #8

gHIdusul

From: RFG

Multi ar da, nu mai merge pus, asta e. Toata lumea stie ca e bun. Vrei masina numai pt ESP, sunt si alternative.

Si caktuss, nu mai face niciodata greseala de a merge cu cauciucuri de vara la munte mai ales iarna.

This post has been edited by Fuzz: 22 Nov 2006, 01:14

--------------------
Renault Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp Decembrie 2006 - B-XX-FUZ
+
A l e x
post 22 Nov 2006, 04:56
Post #9

Fuzz, vorbesti exact ca un dealer de masini din Romania. "Da ce vrei masina doar pt. ESP ? Atunci i-ati alta frate ca noi nu avem".

No offense dar nu asa se pune problema. Nu, nu vreau masina numai pentru ESP, dar totusi e ceva util, ceva vrut de multa lume, si sa nu il pui deloc pe o masina (mai ales ca a avut inainte) e destul de grav. Stiu pe cineva care si-a luat Megane fara nimic pe el, doar airbagurile in plus si ESP, ca siguranta il interesa...

Totusi, personal, poate nu as da 500 de euro in plus pe ESP, poate as alege alta motorizare, nu stiu, dar drumuri grele sigur nu as lua, si ideea ca nu pot sa aleg ma calca pe nervi. Nu e vorba ca ma duc la alta masina, e vorba ca poate vreau Megane neaparat si voi fi dezamagit ca nu are ESP, sau ca e inalta ca un tractor.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
cornel_t
post 22 Nov 2006, 08:27
Post #10

Membru autentic

Citeam pe net ca NHTSA ar vrea sa ii oblige pe producatorii de automobile sa echipeze cu ESP toate masinile pana in 3,5 t parca, si dupa statistica lor costul ar fi undeva la 110 USD.

This post has been edited by cornel_t: 22 Nov 2006, 08:27

--------------------
Honda Accord 2.2 i-CTDi EX
+
pablo
post 22 Nov 2006, 08:45
Post #11

Membru autentic

From: ORADEA

Probabil ca nu merita sa testeze/reconfugureze ESP pentru cele citeva mii de Megane II pe care le vind echipate cu pachetul ,,drumuri grele''.
Eu nu am pachetul asta (e Megane 2.1) dar nici nu ma pot aventura pe coclauri cu el.Distanta dintre parag (dupa roata din fata) si sol e un pic mai mare decit o palma.Cam putin pentru offroad.

--------------------
Renault Megane II Sedan Confort Expresion 1,6 16V (dec 2004,clima,jenti AL,ESP,etc)
Renault Clio Extreme 1,5 dCi 80 CP (iul 2005,tempomat)
+
Solon
post 22 Nov 2006, 10:03
Post #12

Membru autentic

La stilul meu de condus, ESP a fost chiar o investitie super proasta.Mi-a zis cineva la un moment dat ca conduc ca o domnisoara, ca ocolesc toate gropile si ca sinele de tramvai la iau extrem de incet.Revenind, nici macar iarna n-a dat semne ca ar sari in ajutorul meu.
Dar pana la urma e bun ca e acolo in caz de Doamne-fereste!

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
Fuzz
post 22 Nov 2006, 10:04
Post #13

gHIdusul

From: RFG

Heh, nu sunt dealer, dar daca asta e oferta... eu am intrebat la dealer daca e vreo posibilitate sa pun si asta, pentru ca eu primele optiuni care le-am pus au fost de siguranta, de aia nu am acceptat o masina de pe stoc dar care nu avea si acele 2 airbaguri torace spate.

Ar fi o idee sa fie ca ABS-ul si ESP-ul, sa fie standard, pentru ca este foarte bun, dar daca nu am avut de unde sa il pun, asta e acum.

--------------------
Renault Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp Decembrie 2006 - B-XX-FUZ
+
Ovis
post 22 Nov 2006, 10:16
Post #14

Membru autentic

From: Timisoara

QUOTE(pablo)
Probabil ca nu merita sa testeze/reconfugureze ESP pentru cele citeva mii de Megane II pe care le vind echipate cu pachetul ,,drumuri grele''.

Si eu cred la fel. Ar fi fost un efort financiar destul de mare, insa de ce naiba nu dau optional pachetul de drumuri grele? Eu chiar am vrut sa mi-l iau pentru ca umblu destul de des pe coclauri (desi chiar si multe din strazile patriei pot fi numite coclauri), dar daca nu ar fi fost asa, in nici un caz nu mi-ar fi trebuit masina inaltata ca un tractor, asa cum e acuma.

--------------------
Renault Megane II.2 Estate Expression 2006 - 1600cc 110 CP, 15500km
+
cj666
post 22 Nov 2006, 12:31
Post #15

Membru autentic

From: Cluj

Oameni buni, eu conduc de aproape 20 de ani tot felul de masini, cu si fara ESP, si in viata mea n-a intrat in functiune si nu i-am simtit nevoia. E motivul pentru care nu am pus asa ceva pe rabluta mea. Iarna, cu niste cauciucuri de iarna bune si un pic de atentie, zau n-ai nevoie de el. Si in plus, dupa parerea mea, in situatii limita ESP-ul te poate chiar incurca, daca esti un tip descurcaret la volan. Chestie de gust. Poate gresesc, dar asta e parerea mea.

--------------------
Renault Koleos 2009, Dinamique 175 cp
VW Golf 7, 1.2 TSI
+
richie
post 22 Nov 2006, 12:42
Post #16

The Right Member

Nu prea gresesti.... Nici eu nu am ESP pe Nissan (de fapt nici pe Megane), dar nici nu i-am simtit lipsa. Parerea mea este ca, putina constienta la volan in orice anotimp, + cauciucuri adecvate iarna, fac mai mult decat ESP-ul. De incurcat nu te incurca, decat la condus sportiv. Dar pentru asta exista butonul de dezactivare tongue.gif. Ideea e sa-ti adaptezi stilul de condus la ce poate masina si nu sa te bazezi pe asistente in condus normal. E un element de siguranta e adevarat...dar se poate trai foarte bine fara el.
Anul trecut, la o intalnire a firmei la munte, iarna, unde eu am urcat fara probleme, seful meu cu Phaeton si cauciucuri de vara a ramas blocat si a derapat urat o data....cu toate asistentele de rigoare...

This post has been edited by richie: 22 Nov 2006, 12:47

--------------------
Honda Accord / Nissan Pathfinder 2.5dCI, LE Plus A/T -
+
Solon
post 22 Nov 2006, 12:52
Post #17

Membru autentic

Domnu' Richie ( sau rije cum ne stim noi) ce limbaj avocatesc pe tine, desi esti inginer! wink.gif
La faza aia cu constienta la volan esti in eroare putin.Daca eu am ESP inseamna ca sunt cine stie ce vitezoman si ca Esp-ul ma scoate din situatia de a nu rupe masina de copac?E un dispozitiv de siguranta in plus, care a fost achizitionat in ideea ca daca vine un bou inspre mine si vreau sa-l evit si trag brusc de volan, dupa ce-l evit sa nu ma rasucesc si eu si sa dau cu funduletul in vreun copac!
Parerea mea, care e oricum supusa dezbaterii.

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
richie
post 22 Nov 2006, 13:23
Post #18

The Right Member

Pai nu zic ca nu e util...in anumite situatii. Dar, daca esti constient, la o masina de peste 1.3 tone, nu ar trebui sa ai probleme in a evita pe cineva. Sau, daca nu-l poti evita, nu te va ajuta nici ESP-ul. Normal ca e mai bine cu decat fara. Dar ESP-ul ala nu face minuni. Am condus laguna cu ESP si chiar m-am jucat putin cu el. Te scoate in anumite situatii.....In plus, te-ar mira ce manevre poate face Megane-ul la peste 100 km/h. Am facut eu una de-aia de evitare si dupa aia m-am minunat ca mi-a iesit biggrin.gif : tras brusc stanga, de la 3m din spatele unuia care a franat brusc, eu fiind neatent, iesit in contrasens, mers aprox 15m, dupa aceea m-am retras pe sensul meu, ce-i drept nu atat de brusc. Am reusit sa reduc accidentul la o ...atingere de spoilerul lui, care s-a lasat cu o zgarietura pe farul meu dreapta si o zgarietura pe coltul spoilerului lui. Neesentiale amandoua. Asta pe drum ud, (era in februarie) cu cauciucurile alea Good Year originale.

L.E.: Dupa faza asta, am devenit oricum mai constient. Adica, nu mai merg cu peste 100 in localitati si am marit distanta fata de ala din fata mea....

This post has been edited by richie: 22 Nov 2006, 13:27

--------------------
+
Meghitzanul
post 22 Nov 2006, 13:33
Post #19

***** 4 ISOFIX

esp-ul este un element de siguranta care nu isi face prezenta si nu ai nevoie de el in 99.999...% din cazuri

imaginati-va de ex ca rulati iarna la o temperatura negativa, carosabil uscat, esti cel mai cuminte si preventiv sofer si mergi cu 70 km/h de ex nu mai mult, iei o curba si iti apare brusc o portiune cu gheta de la apa cursa de undeva

esp-ul te poate scoate basma curata din situatia aia , adica te poate tine pe carosabil facandu-si simtita prezenta in cele 0.0001% din cazuri

in momentul ala banuiesc ca nu va regreta nimeni ca a dat 500 euro in plus pe masina pt a avea esp

eu pt asta l-am luat si nu l-am simtit decat de vreo 2-3 ori in 52kkm.....dar credeti-ma ca l-am simtit din plin ca daca nu...... excl.gif

QUOTE(richie @ 22 Nov 2006, 13:42)
......Parerea mea este ca, putina constienta la volan in orice anotimp, + cauciucuri adecvate iarna, fac mai mult decat ESP-ul. De incurcat nu te incurca, decat la condus sportiv. Dar pentru asta exista butonul de dezactivare tongue.gif. .....
*

constienta la volan si anvelope adecvate iarna trebuie sa ai oricum pe langa esp
iar in ceea priveste dezactivarea, chiar daca faci asta se va activa singurel incepand cu 50km/h ca sa te 'corecteze putin' in cazul in care conduci prea sportiv cand nu e cazul wink.gif

This post has been edited by Meghitzanul: 22 Nov 2006, 13:35

--------------------
VW Passat Variant 2.0TDI 170cp DSG 2008
Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004
Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000
+
richie
post 22 Nov 2006, 13:43
Post #20

The Right Member

Corect...trebuie sa ai constienta respectiva in orice situatie. Ideea e ca unii, avand ESP, duc nivelul ala de constienta mult mai sus, bazandu-se pe asistenta, iar asta nu e bine.
Sunt de acord ca e mai bine sa ai ESP si sa-l simti odata in viata, decat sa nu ai ESP. Ce vroiam sa subliniez este ca se poate foarte bine trai fara el.
Cu dezactivarea, nu te contrazic, la Megane nu stiu cum e. La Laguna iti garantez eu ca se activeaza doar cand il activezi tu.Cel putin pe laguna 2.1. Am facut niste derapaje intr-o parcare cu masina si ESP-ul n-a avut nici o parere despre ele...smile.gif

--------------------
+
DRD
post 22 Nov 2006, 13:59
Post #21

Membru autentic

From: Brasov

Nu strica niciodata sa mai ai un sistem in plus care sa te ajute la greu,indiferent ca dai 500 sau 600 euro.

--------------------
Renault Megane 2 1.5 Dci Comfort Expresion 2004
+
richie
post 22 Nov 2006, 14:08
Post #22

The Right Member

Mai baieti....eu incerc aici sa ridic moralul oamenilor care plang dupa ESP...si voi imi stricati toata munca. Pai treaba e asta? biggrin.gif

--------------------
+
Cypher4laguna
post 22 Nov 2006, 14:44
Post #23

Honda Driver

Trebuie sa-l puna macar optional! E rusine ce face Renault Romania cu clientii sai. Sa vedeti cat le pasa de siguranta lor... alea 5 stele fara ESP sunt 4stele si ei fac cu nerusinare reclama la 5 stele (ma rog eu am ESP la Laguna... dar restul masinilor de 5 stele ce fac?). Poate ca doar 5% cumpara pe masinile lor ESP si ca masinile cu ESP de pe stocul lor au ramas mai multa nevandute decat cele fara (le-au scazut pretul si au pierdut profit)... dar totusi dauneaza lipsa acestei optiuni la siguranta activa.

La plimbare cu Loganul asta-iarna (ian. 2005) urcand spre Predeal si cu mazga pe drum am depasit un camion (3 benzi, 2 pe sensul meu) si cand am ajuns in curba Golanul meu a vrut sa mearga tot inainte... adrenalina pura! ce sa mai zic ca venea si cineva pe contrasens (in coborare). Pana la urma maiestria mea de sofer si-a facut simtita prezenta si am scapat usor, reusind sa redresez masina pe traiectoria curbei. Ce am invatat?... ca siguranta vine prima si daca as putea as comanda acum ESP chiar si pe Loganul meu, care nu are nici macar ABS (nu era atunci cand l-am luat).

Cu Laguna, vara, dupa o ploaie, pe o portiune virajata in panta si cu inclinari multiple a suprafetei carosabile (cand dreapta, cand stanga) a intrat ESP-ul in functiune (acvaplanare, aveam cam 80km/h, cauciucurile originale, cam uzate la 25k km)... alta adrenalina, dar de data asta macar stiam ca sunt in siguranta. A fost singura data (exceptie iarna) cand mi-a intrat ESP-ul pe Laguna. Si nu regret deloc ca am avut ESP pe masina icon_mrgreen.gif .

Anul asta m-am invatat minte cat de cat... mi-am luat anvelope de iarna pe Laguna (Dunlop Winter Sport 3D205/55 R16) si ma gandesc sa-mi iau si pe Logan (Dunlop Winter Sport M3 185/65 R15). Scuze de off-topic.

E vremea ca noi soferii (macar daca avem masini scumpe si vrem sa le tinem intr-o bucata) sa devenim mai constienti si sa luam toate masurile pentru a spori siguranta noastra rutiera. Luati ESP daca puteti, daca nu puneti-va macar roti de iarna si lanturi la voi.

--------------------
Honda Civic & Jazz ex-'06 Logan Laureate 1,5 dci
+
richie
post 22 Nov 2006, 15:06
Post #24

The Right Member

Nu vreau sa spun ca aberezi la greu, pentru ca nu vreau sa te jignesc, dar:

1. ESP-ul nu are nici o legatura cu stelele la NCAP (poate doar cu stelele In Cap). ESP-ul e un element de siguranta activa, NCAP se refera la elementele de siguranta pasiva. Nimeni nu-ti testeaza franele de exemplu la NCAP, iar ESP-ul este legat in mod direct de sistemul de franare.
2. Ce viteza aveai in momentul depasirii cu Loganul? Ca...am vazut ca nu aveai cauciucuri de iarna. " Maiestria" ta de sofer ar fi trebuit sa stie ca in curba aia, cu cauciucurile alea, pe mazga aia, nu aveai ce cauta cu viteza aia (indiferent cat o fi fost ea). Totusi, Loganul este intr-adevar o masina la care i s-ar preta ESP, mai mult decat unui Megane.
3.Ca sa fi facut acvaplanare...cu laguna, trebuia sa treci printr-o suprafata de apa considerabila....adica cativa centimetri buni de apa pe carosabil. Asa era? Cauciucurile originale, probabil Continental, "rup" apa in mod exemplar, chiar si uzate dupa 25K. Probleme ai avut probabil mai mult din cauza ca Laguna are un comportament total aiurea la viteze mari (80km/h poate fi considerata viteza mare) pe drumuri cu denivelari dese si scurte.

E bine ca te-ai invatat minte si-ti iei cauciucuri de iarna.....mai ales pe Logan, stiind ca nu are nici o asistenta.

E vremea ca noi soferii, MAI ALES DACA AVEM MASINI MAI PUTIN SCUMPE SI IN CONSECINTA MAI PUTIN DOTATE sa devenim mai constienti si sa luam IN PRIMUL RAND cauciucuri de iarna si lanturi la noi.....

--------------------
+
A l e x
post 22 Nov 2006, 18:01
Post #25

Dupa parerea mea, airbag-urile in plus, ESP, tot ce tine de siguranta si nu de confort, ar trebui standard, la orice masina, oricat de ieftina ar fi aceasta. Siguranta e prima, dar se pare ca oamenii cu buget limitat nu gandesc asa..

Nu ma intelegeti gresit, si eu sunt la fel. Nu cred ca as da 500 euro pe ESP. Dar daca ar fi standard as fi nevoit sa-l am si deci mi-ar prinde mai bine...

Dar incetul cu incetul vor aparea alte sisteme de siguranta, alte norme la EuroNCAP si ESP-ul va fi standardizat cum e acum cu airbag-urile.

This post has been edited by alexava: 22 Nov 2006, 18:02

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
Cypher4laguna
post 22 Nov 2006, 22:56
Post #26

Honda Driver

Poate ca aberez, dar ce am vrut sa spun era:

1. E rusine ca Renault Romania, marca cea mai sigura (la Euro NCAP) sa nu ofere o optiune pe care eu o consider elementara si sa impuna pachetul de drumuri grele. (Ce-i drept am prieteni cu probleme la suspensii la Megane 2.1) E corect ce ai zis referitor la Ncap... Ce as vrea sa subliniez e ca siguranta cea mai importanta e cea activa (si lumea ordinara, nu experta ca dl. richie interpreteaza uneori gresit diferenta. Unii chiar cred ca daca iau o masina de 5 stele e grozav... unii stiu doar ca sunt 5 stele si habar nu au pentru ce si ce inseamna EuroNCAP). Ok... Renault e masina sigura la impact... dar de ce sa nu ofere posibilitatea evitarii impactului?

2. Iti garantez ca sunt un sofer prudent si nu conduc agresiv, mai ales cu Loganul, pe care l-am luat in alte scopuri decat curse pe zapada. Asa ca nu era exagerata viteza in curba respectiva. Off topic... cauciucurile Kormoran de pe Logan s-au comportat excelent asta iarna si au un profil apropiat de cel al cauciucurilor de iarna. Stiu difera compozitia si lamelele subtiri dar si-au facut treaba si a fost singura data cand m-au facut sa-mi doresc cauciucuri de iarna, ABS si mai ales ESP pe Logan.

3. Ce sa zic.... la Laguna profilul cauciucului meu are max 2,5 mm (Conti Eco), chiar la 25k km... deci sunt superuzate si la primavara mai bag bani intr-o pereche de vara. Nu era lac pe drum, dar era cu siguranta Crisul Rece. Drumul e aproape perfect E60, intre Sighisoara si Tg Mures... deci nici vorba de denivelari, doar ca pe suprafata carosabilului curgea apa in ambele directii (era panta cu inclinare in dreapta, apoi stanga)... si nu a fost o acvaplanare in sensul din dex al cuvantului (nu cred ca a rupt de tot contactul cu suprafata carosabilului)... dar totusi pentru prima data mi-a scapat putin masina de sub control si a intervenit ESP-ul... deci investitie buna.

In final: Better to be safe than sorry! (Mai bine sa fii in siguranta decat sa regreti!) ESP-ul merita viata unui om.

This post has been edited by Cypher4laguna: 22 Nov 2006, 23:03

--------------------
Honda Civic & Jazz ex-'06 Logan Laureate 1,5 dci
+
patrick
post 22 Nov 2006, 23:54
Post #27

Membru incepator

BUN si deci care e concluzia? CA Reno RO sucks? Ca ESP e cea mai importanta chestie sau nu e? CErt e ca la noi drumurile sunt mai mult decat grele si gropile sunt mult mai mari decat bordurile in europa.. asa ca pachetul drumuri usoare se potriverste deocamdata la noi.. iar ESP nu atat de mult..

SI oricum la cate cunosc romaniii[maiputin cei care stau pe net si mai citesc de una alta] nici nu simt lipsa ESP din catalogul optiunilor.

--------------------
Renault Megane II 2005 1,6 16 V
Megane II - 1,6 16 V 115+5 CP Mandru fost proprietar al unui Renault Megane II
+
richie
post 23 Nov 2006, 00:06
Post #28

The Right Member

@Cypher4Laguna: In primul rand, richie e suficient tongue.gif "domn" era Mircea Eliade...de exemplu. (si nu, nu sunt ironic). Sunt de acord cu tine ca siguranta activa este mai importanta decat cea pasiva. Si sunt de acord ca Renault putea gasi alta varianta sa imbunatateasca performantele trenului de rulare, decat pachetul de drumuri grele. Dar, si-ar fi diminuat profitul colosal cu niste cheltuieli mai mari...iar ei nu-si permit sa faca asa ceva.
N-am zis ca esti vitezoman....am fost putin deranjat de exprimarea ta referitoare la maiestria de sofer, in momentul in care ai derapat cu o masina.....in conditiile alea. Chestii de exprimare de altfel.
Cu Laguna, vroiam sa ma clarific....daca e cum ai zis, inseamna ca intr-adevar ai facut acvaplanare.

--------------------
+
A l e x
post 23 Nov 2006, 05:11
Post #29

patrick, concluzia e ca, in primul rand, nu e normal sa ti se dea pachet de drumuri grele fara posibilitate de alegere. Bun, standard, ok, dar sa poti alege sa nu iei acest pachet, eu iti garantez ca nu l-as lua.

In al doilea rand, atata timp cat Megane-ul a avut ESP ca optionala, mi se pare cam aiurea sa nu mai aiba acum cu facelift-ul asta. E ceva total nefiresc. Intr-adevar, ESP-ul e inca nou si mai rar si nu i se simte lipsa, dar daca este sansa ca un om macar din 20 sa-si ia ESP, de ce sa nu i-l faci disponibil ?

Eu nu dau cu parul, dar daca mi-as lua M2.2 acum probabil i-as schimba arcurile doar sa o cobor, ca arata oribil cu pachetul de drumuri grele.... ESP nu stiu daca mi-as lua ca e scumpisor, dar nu e asta ideea, mi-ar place sa pot alege.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
richie
post 23 Nov 2006, 09:57
Post #30

The Right Member

QUOTE(alexava @ 23 Nov 2006, 05:11)
. Bun, standard, ok, dar sa poti alege sa nu iei acest pachet, eu iti garantez ca nu l-as lua.

*

Sunt convins ca nu doar tu, ci majoritatea cumparatorilor ar renunta la el. Masina mi se pare...nu oribila, dar extrem de urata cu garda aia inaltata. Si intr-adevar, e frustrant sa nu poti alege ceva. Asta este "pretul" pe care l-am platit si eu cand mi-am luat Nissan, la care nu exista in lista de optionale decat 2...3 aberatii.

--------------------
+
3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th April 2025 - 23:15
Dacia