Desfundare scurgere dreapta fata, - rezolvare intrare apa prin spatele torpedoului -
![]() ![]() ![]() |
Desfundare scurgere dreapta fata, - rezolvare intrare apa prin spatele torpedoului -
99AIM |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.134 Joined: 26 June 05 ![]() |
|
||
--------------------
Clio III ph 1
Renault Fluence ph 2
1.6 dci
- CT 99 xxx Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
|
|||
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
rupand supapa aia de cauciuc nu rezolvi nimic pe termen lung, dupa un timp ti se va infunda iar. been there, done that.
citeste ce e scris urmand linkul de mai jos si vei vedea ce ai de facut. La mine nu s-a mai infundat nimic de atunci, cand dau drumul la ac acum face lacul caracteristic sub masina si e ok. nu s-a mai infundat nimic. http://www.reno.ro/index.php?showtopic=781...dpost&p=2036588 Spor. |
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
99AIM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.134 Joined: 26 June 05 ![]() |
Eu am desfundat-o pe sub masina,avea ceva noroi in ea dar nu ajunsesem inca in stadiul sa faca balta in masina
|
--------------------
Clio III ph 1
Renault Fluence ph 2
1.6 dci
- CT 99 xxx Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Totul este sa nu ajunga in palnie frunze, bete sau insecte mari.
De mare ajutor este sita descrisa aici. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
marshall_balance |
![]()
|
![]() Membru direct si la obiect Group: Members Posts: 248 Joined: 14 August 08 From: Timisoara ![]() |
Am o intrebare: Desfundarea asta a condensatorului si a scurgerilor fata se face pe garantie?
|
--------------------
BMW
530d
F10 2011
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
nu, nu e pe garantie. Pentru simpla desfundare a scurgerii de la AC si pentru ruperea capacelului de cauciuc iti ia vreo 50 de lei.
|
--------------------
Renault
|
marshall_balance |
![]()
|
![]() Membru direct si la obiect Group: Members Posts: 248 Joined: 14 August 08 From: Timisoara ![]() |
Ce aiurea. Nici nu ma gandeam. Adica iau masina noua, am garantie, ma trezesc cu apa in ea, si tre sa le dau si bani?????????
Daca refuza pe garantie, direct la OPC ma duc! |
--------------------
BMW
530d
F10 2011
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
mai bine ti-o desfunzi singur cum au facut atatia useri pe aici printre care si eu. Nu are rost sa iti bati capul cu opc etc. pierdere de timp.
|
--------------------
Renault
|
marshall_balance |
![]()
|
Mi-au rezolvat-o pe garantie. I-am intrebat daca n-o sa se mai infunde iar intr-o saptamana, si au zis ca nu. Vom vedea. Oricum, pana am garantie, ma duc in fiecare saptamana sa mi-o desfunde daca trebuie, numai sa le dau de lucru daca nu fac treaba ca lumea.
|
--------------------
BMW
530d
F10 2011
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
pana nu iti pui plasa peste gura de admisie si pana nu montezi filtrul de polen intreg o sa se infunde
|
--------------------
Renault
|
marshall_balance |
![]()
|
Ai idee daca gasesc undeva plasa din aia, sau e numai "home-made"?
|
--------------------
BMW
530d
F10 2011
|
|
marshall_balance |
![]()
|
Update: Nu mai e strop de apa sub covorasul din dreapta, dar in schimb simt putin umed compartimentul din podea de acolo din dreapta. Inainte de asa zisa desfundare ce mi-au facut-o acolo era uscat de tot si umed doar langa consola centrala. Acum e invers. Aveti idee de ce?
This post has been edited by marshall_balance: 7 Jun 2010, 15:30 |
--------------------
BMW
530d
F10 2011
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Deoarece sub buretele din podea este un lac ""subburetan", ca sa spun asa, care se plimba in fata si in spate manat de accelerare/decelerare, iesind acolo unde este mai subire, adica in compartimentul respectiv!
![]() Probabil te asteapta demontat scaun, mocheta, burete - uscare! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
QUOTE(marshall_balance @ 27 May 2010, 22:04) plasa gasesti pe la orice magazin de sanitare, unii au pus plasa de tantari insa nu recomand pentru ca plasa aceea putrezeste repede. Recomand in schimb o plasa metalica deasa ca cea de tantari si nu mai ai treaba. Plasa e home made in sensul ca decupezi un dreptunghi din ea si il asezi peste gura de admisie a aerului, vezi ca sunt poze si explicatii pe acest topic parca sau pe cel cu scurgeri de apa, AC de pe sectiunea megane 2. QUOTE(marshall_balance @ 7 Jun 2010, 16:30) Update: Nu mai e strop de apa sub covorasul din dreapta, dar in schimb simt putin umed compartimentul din podea de acolo din dreapta. Inainte de asa zisa desfundare ce mi-au facut-o acolo era uscat de tot si umed doar langa consola centrala. Acum e invers. Aveti idee de ce? pai nu mai e ud la suprafata, dar e balta sub buretele din podea. Trebuie scos afara si pus la uscat, iar tabla, podeaua trebuie stearsa bine de apa, ca altfel in timp o sa apara surprize rugina etc. Eu cel putin cand am avut problema, am scos tot afara, am mers vreo 2 zile cu masina desfacuta, caldura data drumu si directionata spre picioare (imagineaza-ti ca era vara, afara era foarte cald) si s-a uscat perfect. Buretele l-am tinut in casa la geam in soare sa se usuce, ca se impregnase adanc cu apa chiar daca la suprafata era uscat calumea, daca apasai cu forta pe el se simtea apa cum mustea din jumatatea lui. uite aici detalii: http://www.reno.ro/index.php?showtopic=781...dpost&p=2036588 |
--------------------
Renault
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Bratele stergatoarelor cum naiba se scot? Sunt identice pe Clio III si neam de neamu lor nu ies de pe axul ala cu filet.
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
- CT-XX-LEA Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
skorpio_bog |
![]()
|
bratul se scoate asa: se desface piulita din capat si apoi se trage in sus de el, iese ceva mai greu. Daca nu vrea da-i si cu putin wd40 si apoi incearca sa tragi de el, daca nu iese cu mana, baga ceva sub el si ridica (o surubelnita mai groasa si o sprijini de o cheie fixa ca sa nu zgarii plasticul.
|
--------------------
Renault
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
QUOTE(skorpio_bog @ 7 Jun 2010, 19:20) bratul se scoate asa: se desface piulita din capat si apoi se trage in sus de el, iese ceva mai greu. Daca nu vrea da-i si cu putin wd40 si apoi incearca sa tragi de el, daca nu iese cu mana, baga ceva sub el si ridica (o surubelnita mai groasa si o sprijini de o cheie fixa ca sa nu zgarii plasticul. Am facut parghie, am bagat fixa sub el, am pus WD-40, am batut putin in ax cu ciocanul si tot nu iese. |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
skorpio_bog |
![]()
|
ciudat. la mine a iesit relativ usor. incearca si cu, coada de la ciocan. bag-o sub brat si trage de el spre exterior. forteaza-l putin ca trebuie sa iasa da-l incolo
|
--------------------
Renault
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
usor?
![]() |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
adi_ar |
![]()
|
Instructiv dar total offtopic!
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
Off..se misca(se rotesre) stanga dreapta si in acest timp se trage in sus...ce scule speciale
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
SorinCT |
![]()
|
Scule speciale gen?
Mie mi-e frica sa nu trag prea tare sa rup naibii axul ala sau sa il deplasez de la pozitie. In seara asta sunt acoperite de wd-40 si maine trebuie neaparat sa le scot. Imi imaginer ca ar fi buna o presa care tine tine axul fix sau il impinge in interior si trage bratul afara. |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
|
skorpio_bog |
![]()
|
stai linistit ca nu rupi nici un ax. Dar ca sa fii mai sigur tu, pune pe cineva sa iti tina contra cu o coada de ciocan ceva apasat pe ax in timp ce tu ridici bratul stergatorului.
|
--------------------
Renault
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Mai aveati sa pomeniti si de flex
![]() Pentru partea dreapta, din punctul meu de vedere nu trebuie demontat absolut nimic, doar ceva apa, ridicat capota si bagat mana prin spatele motorului se ajunge usor la capatul tubului unde este clapeta aia care retine mizeria, strans de tub in toate planurile isi da drumul imediat cu tot cu mizeie... am niste tei in parcare care acum si-au gasit sa se scuture zilnic si doar ieri ce am facut treaba asta. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
adi_ar |
![]()
|
QUOTE(b76bgaarh @ 18 Jun 2007, 15:07) Crezi ca cineva a mai citit topicul de la inceput? ![]() Oricum, util este sa poti demonta stergatorul insa mai sus am povestit, iar Meghitanul a confirmat, cum sta treaba cu desfundarea scurgerii. Este mai eficient sa actionati pe sub aparatoarea de noroi dar singur afli acest lucru dupa ce demontezi stergatoarele si tot mecanismul de actionare si constati ca nu ai ajuns nicaieri si mai risti sa spargi si furtunul in S. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
marshall_balance |
![]()
|
QUOTE(skorpio_bog @ 7 Jun 2010, 18:07) pai nu mai e ud la suprafata, dar e balta sub buretele din podea. Trebuie scos afara si pus la uscat, iar tabla, podeaua trebuie stearsa bine de apa, ca altfel in timp o sa apara surprize rugina etc. Nu pot sa spun ca e balta...cand pun mana simt doar niste picuri de apa pe peretii compartimentului... Oricum, ma intereseaza cauza lor, nu sa-i sterg de acolo si sa revina iar...Am citit tot topicul asta si nu m-am prins. Adica ok, am inteles, cand aveam uda mocheta exact langa consola centrala era clar ca era de la scurgerea climei...dar acum? cand e uscat acolo si e ud exact in partea cealalta, langa usa? Nu gasesc explicatie logica |
--------------------
BMW
530d
F10 2011
|
|
GeoSoft |
![]()
|
![]() Nepotu` Group: Members Posts: 130 Joined: 15 August 08 From: Bucuresti\Buzau ![]() |
Pentru scoaterea bratelor stergatoarelor eu am folosit urmatoarea metoda:
- scos capacele de plastic - scos piulitele - apasat cu mana pe bratul stergatorului la cativa centimetri de surub spre parbriz (aplicand metoda asta s-a "desprins" bratul stergatorului de pe surub) - scos stergatoarele fara efort suplimentar. |
--------------------
Renault
Megane 2 Hatchback
2005
|
|
nkusor |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 9 January 07 ![]() |
Eu pentru scoaterea stergatorului am procedat astfel:
- am dezfiletat piulita cam 90% - am ridicat la maxim si apoi am dat drumul inapoi pe parbriz stergatorului ( asa cum faceam iarna pentru scuturarea de gheata a stergatorului ) de cateva ori si sa rezolvat. PS - Piulita am desfacuto doar 90% pentru ca atunci cand se desprinde bratul stergatorului de ax poate sa sara si sa loveasca in capota. |
--------------------
Renault
Megane II
2007 Luxe Privilege 1.5 dCI
- B ** * * * Clima, scaune, trapa, xenon, tuxedo, parktr., etc.
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
QUOTE(marshall_balance @ 8 Jun 2010, 08:53) Nu pot sa spun ca e balta...cand pun mana simt doar niste picuri de apa pe peretii compartimentului... Oricum, ma intereseaza cauza lor, nu sa-i sterg de acolo si sa revina iar...Am citit tot topicul asta si nu m-am prins. Adica ok, am inteles, cand aveam uda mocheta exact langa consola centrala era clar ca era de la scurgerea climei...dar acum? cand e uscat acolo si e ud exact in partea cealalta, langa usa? Nu gasesc explicatie logica pai prima oara apa se scurge sub burete, se imbiba buretele bine cu apa, apoi incepe sa se umple compartimentul de depozitare si in ultima instanta apar picaturi langa consola centrala si pe mocheta (asta e cel mai des semnul dupa care ne-am dat seama toti de problema, insa deja era prea tarziu). degeaba pui mana ca nu ai cum sa simti mare branza. Desfa buretele din podea, ridica-l si eventual da-l afara si ai sa vezi ca e ud acolo la tabla. si nu ma refer doar in dreptul compartimentului de depozitare, acolo se usuca mai repede ca e buretele foarte subtire, ci mai in spate unde buretele este foarte gros, acolo nu prea ai cum sa vezi decat daca il scoti afara. |
--------------------
Renault
|
marshall_balance |
![]()
|
Plauzibil...DAR initial cand aveam umed langa consola centrala, in rest era uscat peste tot (si in compartimentul de depozitare), chiar am verificat intentionat atunci...o sa mai verific si revin
|
--------------------
BMW
530d
F10 2011
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 05:41 |