Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Asigurarea, obligatorie a locuintelor !

george_scala_2004
post 14 Jul 2011, 08:58
Post #1


Membru autentic


Group: Members
Posts: 6.580
Joined: 16 April 09




Dupa ce ne-a zapacit cu 15 iulie data limita se pare ca nu este chiar asa, deci cei de la PAID continua sa se complaca in incompetenta, nepasare, necunoastere, ca sa nu yic altfel.

Desi din interpretarea logica si sitematica a textului legii se deduce ca termenul de la care pot curge sanctiunile este 6 august 2012 unii primari - vezi Braila - anunta in necunostinta de cauza amendarea locuitorilor care nu au incheiat asigurarea obligatorie !

Un excelent articol legat de acesata tema a aparut in Gandul de ieri:

QUOTE
Primarii vor putea amenda persoanele care nu au încheiat o poliță de asigurare obligatorie a locuinței doar din luna august 2012, potrivit termenului rezultat din Legea 260/2008 modificată și republicată, deși Ministerul Administrației și Internelor a anunțat că data limită este 15 iulie 2011.

Legea stabilește atât în forma inițială, cât și în cea modificată, că obligativitatea încheierii polițelor de asigurare împotriva dezastrelor naturale (cutremure, alunecări de teren și indundații) devine efectivă la 90 de zile de la adoptarea normelor de aplicare a actului normativ, iar în primul an proprietarii de construcții cu destinația de locuință sunt obligați să încheie contracte de asigurare obligatorie a locuințelor până la expirarea unei perioade de un an de la data împlinirii termenului.

Ministerul Administrației și Internelor a anunțat că obligativitatea încheierii poliței are ca termen limită 15 iulie 2011, interpretând că primul an de aplicare deja a expirat, deși populația devenea obligată să încheie polițe abia după adoptarea normelor, care au fost publicate în Monitorul Oficial abia în 6 mai 2011.

În forma aprobată în 2008, legea stabilea la articolul art. 3 (1) că "începând cu data la care se împlinesc 90 de zile de la data adoptării normelor de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor emise în aplicarea prezentei legi, persoanele fizice și juridice sunt obligate să își asigure împotriva dezastrelor naturale, în condițiile prezentei legi, toate construcțiile cu destinația de locuință, din mediul urban sau rural, aflate în proprietatea acestora și înregistrate în evidențele organelor fiscale", iar la Art. 40 "Normele metodologice de aplicare a prezentei legi se aprobă prin hotărâre a Guvernului, la propunerea CSA, în termen de 90 de zile de la data publicării prezentei legi în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I".

CSA a emis în 2009 și 2010 o serie de norme de aplicare, dar niciuna nu a fost aprobată prin hotărâre de Guvern, astfel că normele nu au fost adoptate, iar termenul nu a început să curgă.
În forma modificată, legea prevede la art.3 alineatul 1 că "Începând cu data la care se implinesc 90 de zile de la data adoptării normelor de către Ministerul Administrației și Internelor și Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, emise în aplicarea prezentei legi, persoanele fizice și juridice sunt obligate să își asigure împotriva dezastrelor naturale, în condițiile prezentei legi, toate construcțiile cu destinația de locuință, din mediul urban sau rural, aflate în proprietatea acestora și înregistrate în evidențele organelor fiscale".

Având în vedere că normele comune MAI - CSA au fost publicate în Monitorul Oficial la data de 6 mai 2011, rezultă că obligativitatea devine efectivă după 6 august 2011.

Mai mult, la articolul 33 alineatul 1 se precizează: "Pentru primul an, proprietarii de construcții cu destinația de locuință sunt obligați să încheie contracte de asigurare obligatorie a locuințelor până la expirarea unei perioade de un an de la data împlinirii termenului prevazut la art. 3 alin. (1)", reiterând astfel perioada de un an în care populația și firmele trebuie să respecte obligativitatea.
De altfel, articolul 30 stabilește contravențiile și termenele de aplicare precizând la alineatul (1), litera a): "nerespectarea de către persoanele fizice sau juridice a obligației de asigurare a locuințelor prevăzută la art. 3 alin. (1), cu excepția cazurilor în care persoanele respective se afla în situația prevazută la art. 11 sau nu a expirat perioada prevazuta la art. 33".

Sancțiunile sunt aplicate de primării, amenda putând ajunge la 500 de lei.

Deși autoritățile consideră că termenul de "primul an" din articolul 33 se referă la anul 2009, avocații și chiar juriștii din primării susțin că această interpretare este forțată, întrucât legea stabilește fără echivoc că obligativitatea intervine numai la 90 de zile de la adoptarea normelor de aplicare de către MAI și CSA.

Societatea care emite polițele de asigurare obligatorie a locuințelor, PAID (Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale), va încheia protocoale de colaborare cu primăriile și alte autorități pentru vânzarea acestora și estimează că cinci milioane de clădiri, reprezentând 60% din fondul locativ, nu sunt asigurate.

Companiile autorizate să vândă polițe de asigurare obligatorie sunt cei 13 acționari ai Pool-ului, respectiv ABC Asigurări, Astra Asigurări, ARDAF, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurări, Euroins România, Generali, Grawe România, Groupama România, Platinum Asigurări și Uniqa Asigurări.

Până la 4 iulie PAID a emis peste 600.000 de polițe PAD. Prima de asigurare anuală este de10-20 de euro, în funcție de tipul imobilului, și acoperă daune cuprinse între 10.000 euro și 20.000 de euro.
Potrivit societății, numărul locuințelor asigurate, fie prin polițe obligatorii PAD, fie prin asigurări facultative, reprezintă aproximativ 40% din fondul locativ al României, din care circa 8% prin polițele obligatorii PAD, ceea ce înseamnă că aroximativ 5 milioane de locuințe sunt încă neasigurate.


http://www.gandul.info/news/amenda-pentru-...st-2012-8494415


--------------------
... ... ...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 14 Jul 2011, 10:07
Post #2


步步


Group: Moderatori
Posts: 19.062
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




Sa fac un rezumat:
Obligatia de asigurare intervine in 90 zile de la publicarea normelor (6 mai 2011), deci incepand cu 4 august 2011.
Insa, pentru primul an obligatia de incheiere a politei este pana la incheierea unui an de la termenul amintit, deci pana la 4 august 2012.

Iar eu consider ca un porcism ordinar legea aia, ca obliga proprietarii sa se asigure pentru niste riscuri inexistente (inundatii naturale sau alunecari de teren la etajul 8 din blocuri de ex, sau daune din cutremure pentru locuitorii din nordul transilvaniei)
Cum o fi sa stai in Bistrita in bloc, la etajul 4 sa te asiguri de cutremur, inundatie si alunecare de teren, cand aia nu au de nici una din ele, doar pentru ca vor niste abjecti jegosi care au avut puterea sa impuna o lege, fundamentata pe inundatii ale caselor contruite in zone ... inundabile (ilegale)?


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Tamango
post 14 Jul 2011, 11:27
Post #3


Biciclist


Group: Members
Posts: 1.330
Joined: 30 January 07
From: Bucuresti




Deci Carpatica vinde asigurari de locuinte ? Tare ! Ce se va intampla in caz de doamne-fereste, cutremur si dauna totala ? Vor face ei o expertiza cum ca evenimentul nu a avut loc ? Sau ca apartamentul nu avea pres la usa, deci conform normelor lor interne, nu se incadreaza la despagubire ? radmasa.gif


--------------------
Suzuki Vitara 1,6 AT 2017
Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
maho
post 14 Jul 2011, 11:43
Post #4


Membru rigido-flexibil


Group: Members
Posts: 5.219
Joined: 7 April 10
From: Brașov, orașul olimpic




Mai e si euroins wacko.gif


--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
george_scala_2004
post 14 Jul 2011, 12:19
Post #5


Membru autentic


Group: Members
Posts: 6.580
Joined: 16 April 09




comentarii de pe forumuri:
QUOTE
Ce drepturi am ca si consumator atunci cand sunt obligat de catre stat sa cumpar o marfa de care nu am nevoie ?
Asigurarile suportate de lege sunt doar impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor. Sunt multe localitati in Romania in care nu exista nici unul din riscurile acoperite de polita de asigurare obligatorie. Locuitorii acestor localitati nu platesc de fapt o polita de asigurare ci o TAXA de pe urma careia NU AU NICI UN BENEFICIU ! Aceasta "asigurare" OBLIGATORIE era corecta (si morala) doar daca asiguratii isi puteau alege riscurile pentru care doresc sa fie asigurati. In lipsa acestei optiuni, pentru multi cetateni ai Romaniei, aceasta "asigurare" nu este de fapt decat o TAXA MASCATA sub titulatura de polita de asigurare. Doar ca nu se duce in bugetul statului, pentru beneficiul intregii populatii (beneficiu direct sau indirect), ci va fi doar pentru beneficiul societatilor de asigurari, care nu vor plati niciodata despagubiri acestor persoane, deoarece aceste persoane nu vor fi afectate niciodata de aceste calamitati naturale.
Daca cineva isi construieste o locuinta intr-o zona care este inundata anual, societatile de asigurari vor refuza o asigurare impotriva inundatiilor, pe buna dreptate, deoarece inundatia nu mai este un risc ci o certitudine. De ce reciproca nu este valabila ? Daca riscul este nul, de ce trebuie sa ma asigur impotriva lui ?


QUOTE
Am facut o asigurare completa a apartamentului la o valoare de 60.000 euro, platesc aceasta polita de 5 ani si anul acesta in ziua de Paste are loc un incendiu la vecinul de deasupra si sunt inundat de apa scursa prin crapaturile peretilor (pompierii cred ca au aruncat o cisterna de apa in acel apartament ptr a stinge un foc care ardea mocnit in sufragerie). Firma de asigurari nu a miscat un deget, am alegat la ISU si am luat adeverinta ceruta, am facut scandal si dupa 3 saptamani a venit un agent care a facut cateva fotografii (dosarul continea fotografiile facute de mine la cateva ore dupa incendiu cand apa curgea pe pereti), a masurat peretii si mi-a spus ca a fost inaintat dosarul la Bucuresti. De atunci astept si sun zilnic la Buc si primesc acelasi raspuns: este in lucru! De ce sa ne mai asiguram daca suntem tratati asfel???


QUOTE
Ma obliga sa ma asigur prin lege de inundatie ( si locuiesc la etaj ), alunecare de teren (blocul este pe un platou la 30 de metri fata de restul orasului) si cutremur (de acord).
Pai daca inundatia ajunge in apartamentul meu inseamna ca vreo 6 judete sunt cu apa la 30 de metri.
De ce sa platim riscuri stabilite de altii ?
Eu cred ca era mai corect sa fii obligat sa te asiguri dar la trei riscuri alese de tine.
Eu zic ca aici este abuzul, alege altcineva riscurile in locul tau, dar te pune pe tine sa le platesti.


QUOTE
In plina criza economica, in tara asta cu oameni care se hranesc cu sangele nostru, baietii cu gulere albe dar cu inima neagra pun de un nou business: Sa mai ia cate 10 - 20 de euro de la toti proprietarii de locuinte,dandu-le in schimb niste hartii cu promisiuni.Iar asa cum am invatat, in Ro promisiunile sunt vorbe goale.Pun ei de o societate de asigurari noua, la care actionari sunt niste lichele fara credibilitate, care le intorc parandaratul.Dau si o lege prin care devine obligatorie asa-zisa asigurare de locuinte si pornesc la treaba.Doar ca populatia s-a mai desteptat si nu a pus botul asa cum credeau ei.Min. de Interne care nu a fost invitat sa participe la afacerea asta si intervine si modifica legea.Primarii s-au prins si ei ca e o ticalosie aceasta afacere si nu se implica in amendarea celor care urmeaza sa ii voteze anul urmator.Cu scandaluri la CSA si o lege proasta si ambigua, PAID va avea soarta FNI.


QUOTE
Asigurarile suportate de lege sunt doar impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor. Sunt multe localitati in Romania in care nu exista nici unul din riscurile acoperite de polita de asigurare obligatorie. Locuitorii acestor localitati nu platesc de fapt o polita de asigurare ci o TAXA de pe urma careia NU AU NICI UN BENEFICIU ! Aceasta "asigurare" OBLIGATORIE era corecta (si morala) doar daca asiguratii isi puteau alege riscurile pentru care doresc sa fie asigurati. In lipsa acestei optiuni, pentru multi cetateni ai Romaniei, aceasta "asigurare" nu este de fapt decat o TAXA MASCATA sub titulatura de polita de asigurare. Doar ca nu se duce in bugetul statului, pentru beneficiul intregii populatii (beneficiu direct sau indirect), ci va fi doar pentru beneficiul societatilor de asigurari, care nu vor plati niciodata despagubiri acestor persoane, deoarece aceste persoane nu vor fi afectate niciodata de aceste calamitati naturale.
Daca cineva isi construieste o locuinta intr-o zona care este inundata anual, societatile de asigurari vor refuza o asigurare impotriva inundatiilor, pe buna dreptate, deoarece inundatia nu mai este un risc ci o certitudine. De ce reciproca nu este valabila ? Daca riscul este nul, de ce trebuie sa ma asigur impotriva lui ?


--------------------
... ... ...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 14 Jul 2011, 14:56
Post #6


步步


Group: Moderatori
Posts: 19.062
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




Mai georgica, tu ai citit si citat toate postarile de pe hotnews? up.gif


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
george_scala_2004
post 14 Jul 2011, 15:44
Post #7


Membru autentic


Group: Members
Posts: 6.580
Joined: 16 April 09




mai erau si pe alte forumuri...da' toate se invirteau in jurul aceleeasi idei. iar astea de pe h.n. mi s-au parut mai concise...

oricum eu studiez problema de cind a aparut ordinul 6/87...si din pacate trebuie sa recunosc ca avem foarte multi imbecili in functii cu putere...


--------------------
... ... ...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 15 Jul 2011, 17:57
Post #8


步步


Group: Moderatori
Posts: 19.062
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




Madam Toncescu (presedintele CSA), dupa indelungi transpiratii, vazand ea ca e nasol ca legea nu ii ajuta pe hotii astia de la asigurari, se trezeste ca popandaul in soare, plina de sudori reci, sa spuna ea cum de fapt amenzile se pot da de anul acesta ( http://www.dcnews.ro/2011/07/csa-proprieta...nd-cu-5-august/ ), dand o interpretare sideranta unor texte de lege mult prea clare chiar si pentru capacitatea sa intelectuala.
D-abia o astept cu amenda, ca io jegul ala de taxa (ca numai asigurare nu e pentru mine) nu-l platesc.


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Bliss
post 15 Jul 2011, 18:05
Post #9


-


Group: Members
Posts: 937
Joined: 10 July 06




QUOTE
Sancțiunile sunt aplicate de primării, amenda putând ajunge la 500 de lei.

Exista alte detalii despre constatarea si aplicarea sanctiunilor? Cine de la primarie, cum, cand? smile.gif


--------------------
- - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Markos
post 15 Jul 2011, 18:19
Post #10


fost programator


Group: Members
Posts: 8.016
Joined: 27 October 05
From: Scursurești Vale




QUOTE(klaus @ 15 Jul 2011, 18:57)
Madam Toncescu (presedintele CSA), dupa indelungi transpiratii
*


Are AC în birou si un salariu de-ti sta mintea-n loc.

Nu-l pomenesc aici, ca, pe caldurile astea, vreun infarct ne-ar mai lipsi.


--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Marian66
post 15 Jul 2011, 20:52
Post #11


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.524
Joined: 27 January 09
From: Bucuresti, Pantelimon




sa spui ca intr-o localitate nu se poate intampla sa fie cutremur sau alunecare de teren, drept urmare nu iti trebuie asigurare, e ca si cum ai spune ca esti sofer bun si nu iti trebuie rca.
ca din lege reiese ca amenzile se pot da din 2012, dar unii inteleg sa le dea din 2011, e altceva, dar sa pui lumea sa isi asigure casele mi se pare un lucru normal. eu am asigurate toate imobilele pentru mai multe (am si incendii, inundatii de pe la vecini, intrare prin efractie, dar acolo imi da doar usa si o suma fixa, micuta, pt stresul ca mi-a intrat in casa) de cativa ani


--------------------
Dacia / Smart Logan VAN / ForTwo 2009
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
george_scala_2004
post 15 Jul 2011, 21:45
Post #12


Membru autentic


Group: Members
Posts: 6.580
Joined: 16 April 09




QUOTE(klaus @ 15 Jul 2011, 18:57)
Madam Toncescu (presedintele CSA), dupa indelungi transpiratii, vazand ea ca e nasol ca legea nu ii ajuta pe hotii astia de la asigurari, se trezeste ca popandaul in soare, plina de sudori reci, sa spuna ea cum de fapt amenzile se pot da de anul acesta ( http://www.dcnews.ro/2011/07/csa-proprieta...nd-cu-5-august/ ), dand o interpretare sideranta unor texte de lege mult prea clare chiar si pentru capacitatea sa intelectuala.
Dabia o astept cu amenda, ca io jegul ala de taxa (ca numai asigurare nu e pentru mine) nu-l platesc.
*



da, klaus...si tembelii astia ne conduc sad.gif ...pe bani buni... blink.gif si se cenzureaza pe ea de lege... mad.gif fiindca gasesc altii si mai competenti ca ei - primarii wacko.gif ...

oricum este un prim pas in recunoastere incompetentei...auzi la ei...nu e vina lor ca pina acum au dormit in pantaloni si nu au fost in stare sa screama normele...mari norme...citeva articolase si un tabel...

prevad mari si rasunatoare procese...si sigur statul nu va iesi cistigator...

This post has been edited by george_scala_2004: 15 Jul 2011, 21:49


--------------------
... ... ...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
leinad
post 16 Jul 2011, 16:22
Post #13


Membru dacionist


Group: Members
Posts: 395
Joined: 17 March 05
From: Constanța




Alesii nostri se chinuiesc de cativa ani cu legea asta, si n-au fost in stare sa faca si ei un lucru ca lumea cap-coada.

Eu zic ca cea mai buna solutie e sa-ti faci o asig facultativa, care pe langa riscurile acoperite de PAD, sa mai acopere si altele: incendii, raspundere civila, etc. Nu e rau sa ai casa asigurata, mai ales ca prima de asigurare e destul de mica raportata la suma asigurata.


--------------------
Logan Preferance 75 ponei
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
george_scala_2004
post 18 Jul 2011, 07:05
Post #14


Membru autentic


Group: Members
Posts: 6.580
Joined: 16 April 09




corecta observatia ! tot o dau astia scaldata ca de fapt nu e 15 iulie ci 5 august da' nu 5 august 2012, dupa cum se intelege din interpretarea textelor din lege ci 5 august 2011... blink.gif


--------------------
... ... ...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
george_scala_2004
post 20 Jul 2011, 09:03
Post #15


Membru autentic


Group: Members
Posts: 6.580
Joined: 16 April 09




se pare ca bilbiiala continua iar primarii nu vor mai aplica amenzi de frica curtii de conturi - se incarca cu venituri ipotetice !

QUOTE
Reprezentanții Ministerului Administrației și Internelor (MAI) se contrazic când vine vorba despre data-limită de la care primarii pot aplica amenzi celor care nu au o asigurare obligatorie de locuință care acoperă riscurile de cutremur, inundații din cauze naturale sau alunecări de teren.

Oficialii MAI au declarat luni pentru gândul că noul termen este 5 august 2011, după ce pe 29 decembrie anul trecut, într-o precizare postată pe site-ul său, MAI arăta că data după care autoritățile locale pot aplica amenzi celor fără asigurare de locuință este de 15 iulie 2011. "Ministerul Administrației și Internelor (MAI) susține punctul de vedere al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) în ce privește data de 5 august ca dată limită de la care primarii pot aplica amenzi celor care nu au o asigurare obligatorie a locuințelor", a declarat pentru gândul Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al MAI.

"În conformitate cu prevederile art. 35 din Legea 260/2008, obligativitatea încheierii asigurărilor de locuințe decurge de la un an de la începerea emiterii polițelor. Întrucât polițele de asigurare a locuințelor au început să fie emise în 15 iulie 2010, termenul-limită de încheiere a acestora, conform art. 35 din Legea 260/2008, este 15 iulie 2011", se arăta în precizarea postată la sfârșitul anului trecut pe site-ul Ministerului Administrației și Internelor. "După această dată primarii vor amenda proprietarii de locuințe care nu au încheiat asigurarea obligatorie", mai preciza nota postată de MAI pe 29 decembrie 2010.

CSA are rețineri

Data de la care românii riscă să fie amendați de primării cu 100 de lei până la 500 de lei dacă nu au o asigurare pentru locuință a dat naștere la neînțelegeri între autoritățile statului, care au interpretat diferit prevederile legii. Cea mai recentă dată avansată de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor este 5 august 2011, după ce anterior MAI anunțase că termenul limită este 15 iulie 2010, iar anterior termenul fusese fixat la finele anului 2010.

În funcție de acest termen a variat și numărul celor care se grăbeau să își cumpere o asigurare pentru locuință. Astfel, cu câteva zile înainte de 15 iulie 2011, numărul românilor care și-au cumpărat zilnic poliță de asigurare a locuinței a atins un record, de peste 10.000 de polițe, potrivit datelor companiei Astra, una dintre cele 13 companii ce vând asigurări obligatorii pentru locuințe.

Angela Toncescu, președintele CSA, a recunoscut luni într-o conferință de presă, că "a avut o reținere pentru data de la care se pot da amenzile" de către primari celor fără asigurare obligatorie de locuință. În intervenția sa de la conferința de presă Toncescu a mai avut o tentativă de a se referi la amenzi: "Amenzile, mă rog, sau nu", a spus ea, după care a abandonat ideea arătând că "un rol important în demararea acestor lucruri îl au autoritățile locale".

Data oficială ar putea fi august 2012

După ce Mediafax a scris săptămâna trecută, citând juriști ai unor primării, că termenul de la care primarii pot aplica amenzi celor fără asigurare pentru locuință este august 2012, președintele CSA, Angela Toncescu, a spus că noua data limită este de fapt 5 august 2011.

"În ceea ce privește termenul de la care primarii ar putea aplica sancțiuni pentru neîncheierea asigurării prevăzute de Legea nr 260/2008, opinia noastră este că acestea se pot aplica de la 5 august 2011, dar, bineînțeles, dacă Executivul sau Parlamentul vor dori să modifice legea, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor va sprijini punerea ei în aplicare conform dispozițiilor acesteia. După doi ani și jumătate de la publicarea Legii 260/2008 și după un an de la emiterea primei polițe de asigurare obligatorie a locuințelor nu se mai poate lua în discuție «primul an» prevăzut la art.33 din lege, în sensul adăugării lui la termenul de 5 august 2011. Într-o interpretare stricto senso, ar însemna ca acest an să fie adăugat de fiecare dată când s-ar modifica normele emise de CSA și Ministerul Administrației și Internelor, ceea ce ar conduce la amânarea la nesfârșit a aplicării Legii 260/2008", a declarat vineri Toncescu.

Primăriile nu vor "să se complice"

La conferința de presă organizată de PAID, societatea care emite polițele de asigurare obligatorie a locuințelor, a fost invitat și un viceprimar, cel al comunei Oituz (județul Bacău), localitate care s-a confruntat în 2010 cu inundații. Acesta s-a arătat uimit că a fost singurul invitat din partea reprezentanților autorităților locale și a spus că "a aflat ieri" că termenul-limită de la care primăriile pot aplica amenzi "s-a prelungit" până la 5 august.

"Am fost uimit să constat că sunt singurul reprezentant al autorităților locale care am fost invitat", ne-a declarat viceprimarul comunei Oituz, Gheorghe Ionel. În plus, el a recunoscut că primăriile nu vor "să mai se complice" cu aplicarea de amenzi pe care riscă să nu le încaseze. "În cazul amenzilor aplicate, dar neîncasate în termen de trei ani de la aplicare, vine în control Curtea de Conturi, iar responsabilitatea revine celor care au dat amenda", a declarat pentru gândul viceprimarul comunei Oituz.


este foarte interesant ca din pool fac parte societati de asigurari cu probleme financiare grave. spera ca prin acesata gaselnita a guvernantilor sa se salveze ?

20 Jul 2011, 17:16:
http://www.petitieonline.ro/petitie/semnea...-p17363050.html

http://www.petitieonline.com/protest_impot...lor_de_locuinte

This post has been edited by george_scala_2004: 20 Jul 2011, 16:16


--------------------
... ... ...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 20 Jul 2011, 21:17
Post #16


步步


Group: Moderatori
Posts: 19.062
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




QUOTE(Marian66 @ 15 Jul 2011, 21:52)
sa spui ca intr-o localitate nu se poate intampla sa fie cutremur sau alunecare de teren, drept urmare nu iti trebuie asigurare, e ca si cum ai spune ca esti sofer bun si nu iti trebuie rca.
*

Atata doar, ca la rca TOATE riscurile asigurate se pot intampla. La petarda asta de locuinte inundatia de rau la etajul 8 intr-un bloc nu se poate intampla. Pur si simplu. Daca tu imi dai un singur exemplu de astfel de eveniment care s-a intamplat, atunci sunt de acord cu tine.
Tu esti pur si simplu de acord ca rca-ul sa creasca cu 50 de lei ca sa acopere si riscul caderii de bolovani de pe piscul everest peste masina ta cand mergi pe tranfagarasan. Cum dracu sa fii de acord sa dai niste bani pentru un eveniment care e imposibil?

Pune si matale mana pe o carte de asigurari...


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adi_ar
post 21 Jul 2011, 06:19
Post #17


Membru autentic si conservator


Group: Moderatori
Posts: 4.437
Joined: 23 February 07
From: Arad




Nu are rost sa va framantati!
Evident, aceasta asigurare este o (noua) taxa "de solidaritate", in devalmasie.
Eu as fi curios (desi nu-mi doresc) cum se va aplica, in realitate, in situatia unor inundatii (ca asta este riscul major, aproape anual), doar banii astia n-or sa stea blocati.
La un '77 nici nu vreau sa ma gandesc!


--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 21 Jul 2011, 09:26
Post #18


步步


Group: Moderatori
Posts: 19.062
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




Iaca si riscurile de inundatie in capitala (in cazul unui dezastru major, respectiv ruperea digului de la Lacul Morii sau a barajului sau de la Ciurel) - zona hasurata.
Restul zonelor nu sunt inundabile nici macar in cazul unui dezastru hidrologic major.

sursa

Attached thumbnail(s)
Harta_vulnerabilitatii_Bucurestiului.jpg ( Size: 209.86k ) Number of downloads: 472


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adi_ar
post 21 Jul 2011, 10:47
Post #19


Membru autentic si conservator


Group: Moderatori
Posts: 4.437
Joined: 23 February 07
From: Arad




Asa, si!?
Nu zisei ca e taxa de solidaritate!? Ce conteaza riscul!
Stai linistit ca aolo unde e risc adevarat nici nu-i asigura!



--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
george_scala_2004
post 21 Jul 2011, 10:50
Post #20


Membru autentic


Group: Members
Posts: 6.580
Joined: 16 April 09




off, stau intr-o zona hasurata... sad.gif oricum, daca de inundatie - de la Lacul Morii - nu ma asigura, nu scap de aia de la vecinul de deasupra, de incendiu sau de cutremur... ohmy.gif

oricum o dau tot trebuie sa platesc... mad.gif sau nu ? unsure.gif


--------------------
... ... ...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 21 Jul 2011, 11:05
Post #21


步步


Group: Moderatori
Posts: 19.062
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




Inundatia de la vecinu' NU este acoperita de aceasta vrajeala.
Incendiu NU este acoperit.
Doar cutremurul. Dar cum prognozele sunt ca in urmatorii 40 de ani nu va fi unul mai mare de 7, aia nu e asigurare, e vorba lui adi, taxa.
Dar daca i-au zis asigurare, eu nu sunt de acord sa ma asigur pentru ceva ce nu se poate intampla.


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
daune_auto
post 25 Jul 2011, 06:42
Post #22


Membru incepator


Group: Members
Posts: 20
Joined: 12 November 10




Anul trecut nu era porcaria asta cu asigurare obligatorie;in zona C-lg Moldovenesc-Vatra Dornei au fost inundate sute de case si culturi(majoritatea asigurate facultativ la Astra)...despagubiri??!...raspunsul il deduceti singuri.


--------------------
ex-dacia 1310 1991
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
george_scala_2004
post 26 Jul 2011, 10:37
Post #23


Membru autentic


Group: Members
Posts: 6.580
Joined: 16 April 09




QUOTE
Daca inca nu ati apucat sa mergeti la un asigurator sau broker pentru a va incheia asigurarea obligatorie pentru locuinta, de marti puteti face acest lucru si pe primul portal dedicat AOL.


https://asigurareaobligatoriealocuintelor.ro/


--------------------
... ... ...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DannyY
post 26 Jul 2011, 11:14
Post #24


Marele plictisit


Group: Members
Posts: 1.696
Joined: 5 May 09




Bai ce nasol ca "aol.com" e deja luat radmasa.gif


--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
jay333
post 26 Jul 2011, 11:31
Post #25


Membru autentic


Group: Members
Posts: 979
Joined: 25 June 07




Eu am preferat sa evit plata noii taxe pe casa si mi-am asigurat-o, pe langa alea obligatorii, cam pentru orice (fireste, mai putin bombe nucleare, razboaie etc) la unii care (inca) nu s-au bagat alaturi de Euroins si restul. Mie imi va da primaria amneda ca nu platesc taxa asa cum vrea statul?


--------------------
. . .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DannyY
post 26 Jul 2011, 12:15
Post #26


Marele plictisit


Group: Members
Posts: 1.696
Joined: 5 May 09




Daca ai asigurare facultativa, esti acoperit.


--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Victoras2001
post 26 Jul 2011, 12:26
Post #27


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.840
Joined: 15 February 08




QUOTE(Tamango @ 14 Jul 2011, 12:27)
Deci Carpatica vinde asigurari de locuinte ? Tare ! Ce se va intampla in caz de doamne-fereste, cutremur si dauna totala ?
*


O sa faca o expertiza din care o sa reiasa ca ai provocat intentionat cutremurul, sau chiar daca nu l-ai provocat tu, te-ai inteles cu el sa vina.

26 Jul 2011, 13:32:
QUOTE(leinad @ 16 Jul 2011, 17:22)
Eu zic ca cea mai buna solutie e sa-ti faci o asig facultativa,
*


Mi-am prelungit asigurarea facultativa, iar aia mi-au dat si fituica aia ordinara cu asigurarea obligatorie. Am zis s-o fac pana la urma, desi e viata mea sa nu platesc impozite la stat cu anii, ca la cateva zile s-o scoata ca obligatorie in caz ca ai facultativa care acopera alea 3 riscuri (riscuri?). Acum n-ar trebui sa-mi dea banii inapoi? Adica nu suna a discriminare?

This post has been edited by Victoras2001: 26 Jul 2011, 12:32


--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 26 Jul 2011, 13:08
Post #28


步步


Group: Moderatori
Posts: 19.062
Joined: 4 August 02
From: Bucuresti




Discriminare e ca aia cu locuinta de caramida, care au daune mai mici la o inundatie, ca nu se duce casa la vale ci doar trebuie rezugravita si curatat namolul, platesc 20 euro, iar aia cu casa de paianta platesc doar 10, desi ei la inundatie dau casa disparuta cu totul.


--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sorin1983
post 26 Jul 2011, 13:20
Post #29


Membru autentic


Group: Members
Posts: 5.627
Joined: 3 July 06
From: Bucuresti-Rahova






--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mariusscout
post 26 Jul 2011, 13:35
Post #30


Membru autentic


Group: Members
Posts: 413
Joined: 15 December 10




@Victoras2001 cine ti-a facut treaba asta? eu am asigurare facultativa de vreo 5 ani(Astra) dar anu` asta nu mi-a bagat pe gat aia obligatorie.


--------------------
Renault Koleos 2013 2.0 dci
Dac-ai fost prost când erai mic, acuma numa` te joci.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 14:38
Dacia