Reparatie stropitoare luneta, cum s-o stricat si cum am reparat-o
![]() ![]() ![]() |
Reparatie stropitoare luneta, cum s-o stricat si cum am reparat-o
19vik |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|||
poseidon06 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 994 Joined: 11 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Nu, nu curge si pe luneta, doar pe parbriz. Dar cand dau sa stropesc luneta, curge normal, doar la parbriz face figuri. Ma uit neaparat sa vad daca nu sunt infundate furtunele maine
![]() This post has been edited by poseidon06: 30 Nov 2007, 23:44 |
--------------------
Opel
Astra J
2.0 CDTI Cosmo 2012, AFL+Flexride Megane II Sedan 1.6 16V 2004, Authentique
Ex Renault Megane II Hatch 1.9 Dci 2003, Expression, ESP; |
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Atunci, pompa/motorasul nu au nimic, furtunul de la pompa la parbriz e infundat pe undeva sau strangulat. Multa bafta.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
poseidon06 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 994 Joined: 11 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Sa fie !!
![]() |
--------------------
Opel
Astra J
|
poseidon06 |
![]()
|
Spalatorul meu de parbriz si-a revenit ca prin minune. Stropeste mai bine ca inainte parca
![]() ![]() This post has been edited by poseidon06: 2 Dec 2007, 21:48 |
--------------------
Opel
Astra J
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
poseidon06>> si al meu a facut la fel...a inceput sa stropeasca cu presiune mai redusa,pe urma deloc...apoi am stat 1 sapt si ceva fara sa stropeasca si pe urma a mers iar...inca 2 sapt a stropit si acum cand merge cand nu merge....solutia la mine este sigura si anume schimbarea piesei care este de cacao...costa 230 lei plus manopera care habar nu am cat este..in viitorul apropiat eu o sa l schimb(motorasul) ca nu cumva sa ma lase exact cand nu ma astept....
|
--------------------
------
------
------
|
|
poseidon06 |
![]()
|
Exact la asta ma gandeam, MHY, ca a facut exact ca la tine
![]() ![]() |
--------------------
Opel
Astra J
|
19vik |
![]()
|
Vezi mai sus, postarea #6, @tzsombi zice ca a inlocuit motorasul cu unul de Logan, mult mai ieftin. Cu ocazia asta ai grija si sa nu mai rugineasca asa repede.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
poseidon06 |
![]()
|
Eh, daca il faci la service Reno, nu se baga aia de acolo la chestii din astea. Iti pun piesa aia mai scumpa...chiar daca e identica cu cea de logan, care e mai ieftina. Dar o sa intreb sa vad de curiozitate cat e cea de Logan
![]() |
--------------------
Opel
Astra J
|
19vik |
![]()
|
Pai scrie mai sus: 20-40 lei. Trebuie sa desfaci pompa si sa inlocuiesti motorasul. Bineinteles ca la Renault nu o sa faca asa ceva, o sa-ti inlocuiasca pompa, eventual cu tot cu reservor, poate si cu tot cu spoiler
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
poseidon06 |
![]()
|
Nuuu, nu vreau cu tot cu spoiler
![]() ![]() |
--------------------
Opel
Astra J
|
meganeb05dmt |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 4 August 06 ![]() |
La mine e cam asa:
-am bagat lichid de iarna care nu avea miros se alcool ci doar era gelatinos . Dupa asta nu a mai mers stropitoarea din fata(coincidenta?). Cea din spate era ok doar ca observ ca nu mai are aceeasi "viata". -am dat afara lichidul gelatinos si am pus unul normal care avea si alcool. Si-a revenit stropitoarea din fata insa stropea foarte slab chiar cu jeturi intemitente. Dupa cateva zile nu mai merge deloc cea din fata. Cea din spate merge dar destul de slab zic eu. Nu pierde pe nicaieri iar motorasul se aude ca invarte. Am scos furtunul de la duzele de pe capota si am bagat pompa de picior ca sa fac presiune in ideea ca e ceva infundat. Din pacate nu a avut vreun rezultat. In ultima faza ma gandeam sa dau eu jos alea-alea sa vad ce se intampla insa mi-am revenit destul de repede si am sunat la Serus:D. Azi ma duc sa vad ce imi spun ei. Telefonic o pompa costa "maxim 400ron". Asta e cam tot ce imi lipsea acum in prag de sarbatori. Va tin la curent cu rezultatul de la service. |
--------------------
Renault
Megane 2 Estate
2008
|
|
poseidon06 |
![]()
|
O pompa cu montat cu tot este cam 310 RON
![]() ![]() This post has been edited by poseidon06: 10 Dec 2007, 14:38 |
--------------------
Opel
Astra J
|
meganeb05dmt |
![]()
|
Merci pentru info. Sper sa nu depaseasca pt ca oricum in momentul asta e foarte mult pentru mine.Chiar daca as gasi mai ieftin undeva cu montatul am o problema pt ca sunt "anti-talent".
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2 Estate
2008
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
meganeb05dmt>>piesa .(motorasul) este 230 lei...(am mai zis mai sus)...Se da bara față jos si se schimba aproximativ usor.....Fa si tu un calcul 230 lei piesa plus manopera = aprox 300 lei...asta in service renault...
|
--------------------
------
------
------
|
|
vladd1923 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 240 Joined: 22 November 07 From: Bucuresti ![]() |
eu am schimbat vasul spalator parbriz, nu va pot da un pret exact pt ca eu nu am facut-o oficial, oricum e destul de simplu, trebuie desfacute suruburile care tin bara fata de sus, dupa ce deschizi capota sunt 2-3 suruburi acolo, si in parti sub aripa mai sunt inca 2 (cate 1 in fiecare parte) si se lasa f usurel bara pe fata, nu va fie frica nu se rupe, apoi puteti umba linistiti sa scoateti bidonul care nu este prin in nici un surub daca imi amintesc eu bine, de asemenea pompita nu este prinsa in surub, se desfacedestl de simplu!
Have fun pret vas spalator parbriz pt c ei interesati 190 ron la renault, 130 ron la augsburg |
--------------------
VW
Passat
2005 TipTronik, 1.9tdi
|
|
19vik |
![]()
|
Cred ca va scapa un mic amanunt: meganeb05dmt are M1.
In plus, la sedan vasul e mai mic, deci probabil mai ieftin. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
meganeb05dmt |
![]()
|
Gata, s-a rezolvat. Problema a fost pompa care se descentrase. Mecanicul a spus ca fulia din pompa sarise din lagar si de aia nu mai arunca. Pompa asta e cu dublu sens. Intr-un sens arunca pe parbriz in celalalt pe luneta.
Cu tot cu manopera a costat 1.5mil. Acum stropeste de sa imi sparga parbrizul ![]() Beleaua este ca am constatat ca tamponul de la motor era rupt. Pret 500ron. Dar asta e alta poveste. This post has been edited by meganeb05dmt: 11 Dec 2007, 07:29 |
--------------------
Renault
Megane 2 Estate
2008
|
|
shteffanivlad |
![]()
|
![]() Membru cu ESP/ASR Group: Members Posts: 691 Joined: 2 July 07 From: Bucuresti ![]() |
Un pic offtopic, dar totusi intreb si eu. La sedanu meu fara spalator de faruri sau luneta, pot sa pun un vas eventual de bocorp cu spalator de faruri?
![]() Ma tenteaza pentru ca este jenant de mic si pentru ca pe vremea asta se duce zeama de spalat la 2 zile... Da, imi imaginez ca trebuie schimbata si pompasi probabil si sitemul de prindere si probabil multe alte treburi pe acolo, dar intrebam daca este posibil. Daca are loc si daca merita facut acest schimb |
--------------------
Renault
Megane II.2 Sedan Privilege 1.5dCi
Ianuarie 2008 / LMSE
- B-81-LXV iGO Primo cu Ioana
Statie CB TTi cu antena pe plafon |
|
loancearo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 12 September 07 ![]() |
In sfarsit am reusit sa schimb pompa instalatiei de spalat parbrizul.
Tips: 1. se da roata din dreapta fata jos () , si se lasa masina pe cric , cel mai bine e pe o platforma de la service ... cine are ... 2. de scot ce 2 holbsuruburi ale aparatoii de plastic , si braduletul , atentie ca se cam deformeaza la scoatere. Preventiv ar fi bine sa existe cativa de rezerva in portbagaj. 3. se baga mina si se trage ... destul de sanatos de pompa .. furtunele sunt suficient de lungi ca sa fie scoasa pe la roata si cablurile la fel. 4. la montare se pune garnitura care vine pe vas pe pompa si se impinge in vas. Se verifica daca furtunasele au fost conectate. Operatia dureaza ceva .. mai ales la prima incercare. Mie mi-a luat distractia vreo 2 ore bune. Ar fi bine ca operatia sa fie facuta intr-un garaj unde e mai adapost sau pe vreme buna .. .mai ales daca in vas este lichid. Numai bine. |
--------------------
Renault
Megane II
2004 diesel
|
|
19vik |
![]()
|
Eu am reparat pompa, mai precis motorasul ruginit. Inital am vrut sa desfac spoilerul, am desfacut toate capacele si clipsurile de deasupra, dar nu am gasit suruburile de pe interior, de care zicea catalin_jianu, care tin bara, era si frig, zapada, noroi... Pana la urma am scos pompa pe la aparatoarea de noroi, fara sa dau nici roata jos, doar virand-o maxim stanga. Am postat in topicul celalalt: "Stropitoare parbriz, nu functioneaza", am pus si poze cu pompa dezmembrata. A fost mai greu prima data, dar la loc am pus-o cam in 10 minute.
Propun unirea celor doua topicuri. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
gabikry |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 50 Joined: 8 March 08 From: Bucuresti Berceni ![]() |
Pompa apa stropitori de Logan identica cu cea de Megane 35 roni in targ la vitan
|
--------------------
Renault Megane 2.1
1,5dci
2004
- B63KFM
|
|
M i h a i |
![]()
|
Pune si tu o poza...ca sa vad si eu daca este identica...asa pentru cultura mea generala....Pompa pentru megane sedan sa zicem ca poate fi identica...dar pt hatch si estate nu cred pentru ca are 2 iesiri...nu mai zic de cele prevazute cu xenon...Deci...astept o poza...chiar sunt curios..
|
--------------------
------
------
------
|
|
19vik |
![]()
|
http://www.reno.ro/index.php?showtopic=963...dpost&p=1525516
Daca merge la sedan, cred ca merge si la hatch si estate, daca inlocuiesti racordul ala cu un stut cu cel cu doua stuturi de la pompa veche. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
dansora |
![]()
|
![]() CISA Group: Members Posts: 480 Joined: 19 October 06 From: Orasu'lu'Bucur/Curtea de la AG ![]() |
Intervin si eu cu problema jetului slab. (abia daca mai ajunge la sfertul parbrizului + presiune f slaba)
Nu se pune problema infundarii duzelor pentru ca jetul este acelasi pe toate cele 4 iesiri. Sa inteleg ca ar fi de vina pompa...fara motor!? |
--------------------
Kia
Proceed GT
2020
|
|
19vik |
![]()
|
Scoti furtunasele din teul de pe interiorul capotei si sufli pe fiecare, inclusiv inspre rezervor. Ai sa-ti dai seama imediat daca e ceva infundat sau nu. Problema nu prea apare la pompa propriu zisa ci la motoras.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
dansora |
![]()
|
![]() CISA Group: Members Posts: 480 Joined: 19 October 06 From: Orasu'lu'Bucur/Curtea de la AG ![]() |
O sa-mi rezerv intr-o zi timp pentru asta si o sa revin cu eventualele rezultate.
Multumesc pentru ajutor! |
--------------------
Kia
Proceed GT
2020
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Ar fi bine sa si verifici cum "se aseaza" furtunasele cand inchizi capota. Eu am patit acelasi lucru dupa o interventie de curatire scurgere si nu erau prea bine asezate furtunasele - se gatuiau cand inchideam capota.
Bafta! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
dansora |
![]()
|
Hmm..o sa verific si asta!
De curand am schimbat parbrizul, si ca sa fiu sincer, fenomenul cam de atunci se manifesta. Am zis ca e o pura coincidenta. Sau poate ca chiar este. Nu i-am dat foarte mare importanta pentru ca folosesc destul de rar "stropiturile". |
--------------------
Kia
Proceed GT
2020
|
|
19vik |
![]()
|
La fel ca adi_ar am patit si eu tot dupa o interventie pe acolo, furtunasul strangulat in interiorul plasticului ala din coltul dreapta (stanga cum privesti motorul) al parbrizului si la un coleg de pe forum la fel. Mi-am dat seama insa imediat si am remediat. Nu prea ai cum sa vezi decat daca demontezi plasticul ala, pe interior are o... lamela si furtunasul trebuie tras pe dupa acea lamela si cand montezi plasticul la loc sa urmaresti sa nu scape.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 17:10 |