Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

79 Pages « < 24 25 26 27 28 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Laguna 3, noua laguna :)

BAD_MF
post 1 Oct 2007, 23:17
Post #751

Membru autentic

Group: Members
From: Iasi

Chestia cu viratul pe 4 roti este veche.
Honda Prelude din 1992-1996 avea asa ceva(4ws) wink.gif.

--------------------
Seat leon FR 1.8 TURBO 2003 - IS-xx-COD
9.5j 255/35R18>>8.5J 225/40R18 PORSCHE CHROME WHEELS
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dack
post 2 Oct 2007, 11:53
Post #752

Membru cu atitudine

From: Bucuresti

Salut Sandman.

Pentru ca suspensia multilink este mai avansata ca tehnologie si presupune totusi (ca de aia s-a inventat) o tinuta de drum mai buna. Sau ma insel si e pe dos? Nu cred smile.gif
Este vorba de o masina de clasa medie, grea, cu care se merge tare, nu de un Clio, ca nu as fi deschis gura...

Adica e pe Focus, e pe Golf, dar pe Laguna nu s-a putut pune. Dar avem un bord mai frumos.. Calculele Renault pentru publicul tinta. Nu vreau sa par absurd, dar ma gandeam ca e vorba de suspensie, adica ceva important. Nu am spus ca nu are nu stiu ce tip de stergatoare sau alt gadget inutil, nu sariti pe mine peacefingers.gif

De ce mai pun clima automata, aer conditionat nu este suficient? Tot frig face.

This post has been edited by dack: 2 Oct 2007, 12:24

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5dCI 126CP Privilege, martie 2007
Fiat Stilo Dynamic, 1.9 MJT 148CP, 2006
Riding on the wind.
+
klaus
post 2 Oct 2007, 12:09
Post #753

步步

Group: Moderatori

Puntea multilink e buna pe drumuri denivelate.
La drum intins e discutabil

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
sandman_
post 2 Oct 2007, 14:50
Post #754

software engineer

From: Viena, Austria

Aici vroiam sa ajung si eu. Multumesc klaus.

Pun climatizare si nu AC pentru ca este mai comoda climatizarea si am un avantaj VIZIBIL. Punem pariu ca in conditii de mers normal (drum asfaltat, viteze sub 120kmh pe DN, etc...) nu simti diferenta intre semiindependenta si multilink?

--------------------
Renault Megane 2(.1) C-C Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005 - GJ-01-SSP
Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come...
+
IRONICK
post 2 Oct 2007, 14:54
Post #755

-

From: Romania

QUOTE(klaus @ 2 Oct 2007, 13:09)
Puntea multilink e buna pe drumuri denivelate.
Este foarte foarte buna, nu doar buna.

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
Liviu
post 2 Oct 2007, 22:09
Post #756

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Revenind on-topic .. tocmai m-am intors din concediu, concediu in care am avut ocazia sa ma urc si sa butonez la laguna 3. Fiind fan break, am butonat modelul estate, echipare privilege.

Ce pot sa spun in urma unei analize de cca 20 de minute (sorry dar eram prea incantat ca am ocazia asta asa ca am uitat sa fac poze smile.gif ).
1. Locatia show-room-ului : Renault - Champs-Elysees
2. Masina arata mult mai bine in realitate decat in poze
3. Pe sosea, botul arata putin ciudat in retrovizor
4. Modelul sedan are o sectiune cam patrata ca sa zic asa ... si pe langa faptul ca e cocotata de fund (i se vede clar puntea vazuta din spate) mai are si stopurile alea puse sus fapt ce accentueaza senzatia de cocotata.
4. Modelul estate arata parca mai fluent .. mai aerodinamic (asta ca impresia generala in showroom unde erau expuse 6 bucati Laguna 3 cu diverse nivele de echipare).
5. Dotari (in mare, din ce imi aduc aminte): Maini libere, esp, scaunele reglabile electric si incalzite, frana de mana electronica, bluetooth, cuplor multimedia in torpedou .. ma rog .. gadgeturile respective de pe versiunea privilege PLUS: GPS cu joystickul ala pe centru, plafon panoramic. Motorizare 1.5dCi (am uitat cati bhp dar cred ca 110 caci asta e singurul 1.5 dci disponibil la laguna), cutie manuala 6 trepte .Pretul modelului expus : 33000 EUR cu toate taxele incluse (repet, in Franta, pentru modelul estate)
6. Senzatia de calitate este omniprezenta .. peste tot pe unde iti indrepti privirea vezi imbiari perfecte intre repere, fara bavuri sau spatii deranjante. Bordul este facut monoblock, dintr-un material mat, moale si foarte placut la atingere. Insertiile respective de pe bord si portiere nu le-am putut identifica daca sunt din lemn sau plastic .. veneau incastrate perfect si erau foarte bine finisate.
7. Spatiu este din plin atat in fata cat si in spate (si spun asta venind de pe o masina care are ceva spatiu .. ei bine, laguna e si mai spatioasa). Portbagajul este imens si are tot felul de locuri de stocare pentru tot felul de prostioare (adio lucruri care se plimba aiurea prin portbagaj).
8. Bricheta lipseste cu desavarsire, priza respectiva numindu-se : priza de 12v. Trebuie mentionata presenta unei asemenea prize in fata schimbatorului, una in cotiera centrala si una in portbagaj. Nu mai tin minte daca avea una si in torpedou.
9. sistemul GPS si multimedia al masinii este foarte usor de folosit mai ales daca aveti computer acasa si va place sa descoperiti singuri functionalitatea unui soft. Eu in 5 minute de butonare m-am cam prins cum functioneaza smile.gif. Butoanele sistemului sunt extraordinar de bine integrate in bord fiind mult peste laguna2 (care se aseamana un pic cu nivelul de finisare al meganului fiind totusi superioara din punctul asta de vedere).
10. Jantele erau din aliaj si aratau extraordinar de bine. NU mai tin minte ce dimensiuni aveau dar erau maricele smile.gif ... cred totusi ca era vorba de 17".

Concluzie: L3 este o masina superioara din orice punct de vedere actualelor modele renault. Singura controversa ramane designul exterior care vad ca este foarte discutat smile.gif. Eu daca mi-as permite sa dau 30K euro pe o masina cred ca as opta ptr o laguna ... dar momentan ma rezum la meganul curent.

2 Oct 2007, 23:24:
Add-on : Oglinzile sunt mai mari decat cele de la laguna2 / megane .. dar sunt mai mari in sensul in care Loganul Prestige are oglinzile mai mari decat versiunea precedenta smile.gif ... adica le-au marit un pic pe verticala .. practic nu iti mareste campul vizual pe orizontala.

This post has been edited by Liviu: 2 Oct 2007, 22:24

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
dack
post 4 Oct 2007, 10:42
Post #757

Membru cu atitudine

[quote=Liviu,2 Oct 2007, 23:09]
"Concluzie: L3 este o masina superioara din orice punct de vedere actualelor modele renault."

Eu zic ca un verdict obiectiv si cuprinzator asupra masinii se poate da doar dupa ce mergi cu ea. Nu iti poti da seama de cat de buna e, din orice punct de vedere, suindu-te intr-o masina parcata. No offense. E mult mai elevata inauntru si e spatioasa, ok.

De exemplu, imi permit sa cred ca motorul de 1.5 este prea putin pentru aceasta caroserie, indiferent ce cuplu incearca ei sa obtina din acesta. Iar despre tinuta de drum, frane, directie, zgomot la rulare, zgomot facut de motor la viteze mari, vibratii si altele, nu ne putem pronunta inca.

PS. Legat de pret, daca ai avea 30.000 eur pentru a cumpara o masina din Romania, ai lua tot Laguna 3? In Romania, preturile pentru Laguna vor fi serios mai mici ca afara, evident.

This post has been edited by dack: 4 Oct 2007, 12:46

--------------------
Riding on the wind.
+
Dany
post 4 Oct 2007, 11:12
Post #758

Membru autentic

QUOTE(dack @ 4 Oct 2007, 10:42)
PS. Legat de pret, daca ai avea 30.000 eur pentru a cumpara o masina din Romania, ai lua tot Laguna 3? In Romania, preturile pentru Laguna vor fi serios mai mici ca afara, evident.

Raspund eu in locul lui. Da. As lua categoric! Problema este doar cum fac cu creditul si daca o iau pe firma, etc. Rotitele s-au pus deja in miscare. Plus ca asvrea sa am si in RO toate optionalele din alte tari.

--------------------
Renault Laguna III Coupe 2009 / Dynamique - B 00 XXX
"Tata, mama, toti cei dragi tie si restul oamenilor mari pe care ii vezi zilnic mergand la munca platesc taxe si impozite pentru ca noua tuturor sa ne fie mai bine." Ministerul Finantelor, pagina copiilor
+
dack
post 4 Oct 2007, 11:17
Post #759

Membru cu atitudine

Dany - deci dintre toate optiunile de masini disponibile in Romania la 30.000 E, ai alege Laguna. Nu mai zic nimic.

Si eu as alege Laguna 3, dar in functie de un anumit nivel al pretului. Ca daca trece de el, dam in masini mai celebre si mai bune.
Posibile optiuni la http://www.autoconcret.ro/content/blogcategory/61/104/
Multumesc lui Catalin Marinarul pt link.

This post has been edited by dack: 4 Oct 2007, 11:21

--------------------
Riding on the wind.
+
Manuel
post 4 Oct 2007, 11:23
Post #760

Membru autentic

From: VASLUI

Domnul meu, daca prin absurd as avea 30.000 euro tongue.gif , mi-as lua Laguna full fara sa ezit. Singura masina pentru care as renunta la Renault ar fi C-Klasse care din pacate e cu mult peste 30.000. Oricum aberam, preturile pentru Romania vor fi mult mai mici.

Liviu, multumim pentru review! Cam aceleasi concluzii le-am tras si din poze insa aveam un strop de indoiala, in ideea ca pozele ar putea fi retusate. Daca e cum zici, e super bine. smile.gif

--------------------
Opel Astra J Sports Tourer Active 2013 / 2.0 CDTI / 165CP - VS15CMA
"Base e un bou betiv." (corbex)
+
dack
post 4 Oct 2007, 11:35
Post #761

Membru cu atitudine

Manuel, asta insemna ca esti un adevarat fan Renault si ai parte de respectul meu - sincer.
Eu nu sunt. Am luat decizia de achizitie in functie de buget si raportul calitate-pret in Romania, la acest moment. La fel cum voi proceda si in continuare, cu speranta ca bugetul meu va creste. Evident, nu as da niciodata 30.000 Euro pe o Laguna, din motive de depreciere, dar si din multe altele. As da, in functie de motorizare si dotari, in jur de 20.000 E. Peste suma asta, m-as gandi la alte masini.

This post has been edited by dack: 4 Oct 2007, 11:41

--------------------
Riding on the wind.
+
corvinarh
post 4 Oct 2007, 11:36
Post #762

Membru autentic

pentru manuel - si nu numai... la cca 27000 euro net, pe firma, iti poti aduce un c klasse cu cca 6000 - 10000 km si peste 6 luni, cu echipare buna... asa ca sa mai iei laguna 3 din romania... la cca aceeasi bani, nu prea mai merita... oricat au schimbat ei si au trecut spre alt nivel de calitate, tot cu RRO te vei intalni, tot aceleasi intervale de service le vei avea, aceeasi mentalitate RRo vei suporta... aici va fi DIFERENTA... de cum te simti... conducand la aceeasi bani - mercedes sau renault... si ca o paranteza - preturile de piese de schimb pe renault sunt mult mai mari... si milogeala si umilinta pe care trebuie sa o suporti pentru a ti se schimba piese pe garantie, chiar si cu garantie extinsa platita... cam spre asta ar trebui sa vrem sa accedem... pe banii nostrii sa facem noi diferenta si sa nu ne fie impusa... sa fim tratati cu respect, pentru ca ei datorita noua - "prostilor cu bani" - care le cumparam produsul, traiesc... de aici, fiecare din noi isi va alege un mod de viata... un cal sau un magar...

--------------------
mercedes C 220 CDI 2008
+
Dany
post 4 Oct 2007, 13:54
Post #763

Membru autentic

Stai putin. Tu compari o masina SH cu o masina noua. Personal nu ma incinta experianta SH. Nu stiu cine si cum a condus-o, nu stiu prin ce a trecut, etc. Am vazut masini refacute "perfect" dupa niste accidente horror. Intervalele de servioce sint altele si chiar cele de pina acum nu m-au deranjat prea tare (15.000 km), si eu fac cam 25-30.000 km pe an. Referitor la garantie eu nu am schimbat aproape nimic la masina in peste trei ani si 80.000 km parcursi. Deci nu a trebuit sa trec prin milogeala din service. Oricum sint extrem de multumit de Mach1 (aici opiniile sint impartite): au fost super ok mereu. Eu nu sint genul "vedeta" care sa mi iau o masina numai pentru ca "e masina germana" sau pentru ca "esti mai cool intr-o masina de tipul x". Aleg eea ce imi place si aleg prin prisma raportului pret / calitate / dotari. Si cred ca la 30.000 Laguna 3 isi merita banii. Nu spun ca ii dau, nu spun ca ii am acum, dar ma tenteaza rau de tot.

--------------------
"Tata, mama, toti cei dragi tie si restul oamenilor mari pe care ii vezi zilnic mergand la munca platesc taxe si impozite pentru ca noua tuturor sa ne fie mai bine." Ministerul Finantelor, pagina copiilor
+
Manuel
post 4 Oct 2007, 14:00
Post #764

Membru autentic

Exact, Dany!
corvinarh, te plangi de RRO, crezi ca in alta parte e mai bine? Sau iti inchipui ca-n service la VW de ex, lucreaza nemti?

--------------------
+
corvinarh
post 4 Oct 2007, 17:52
Post #765

Membru autentic

nu este vb de cine lucreaza in service... este vb de cum esti tratat... si daca un merceds la 6000 km si 6 luni este sh... nu prea mai am ce sa comentez... eu ma refeream la 6000 km si 6 luni ca sa nu se plateasca tva-ul pentru o masina noua... ca asa poti sa iei si un mercedes nou, dar platesti tva la el... si in principiu eu am facut diferenta intre ceea ce poti lua cu cca 30000 de euro... si la capitolul fiabilitate... fac pariu cu oricine ca un mercedes cu 6000 km bate 10 lagune cu 0 km... asa ca... la asta faceam referire...

--------------------
mercedes C 220 CDI 2008
+
cmandrei
post 4 Oct 2007, 18:41
Post #766

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

Este vorba despre noua Laguna ... va rog ramaneti la subiect.

--------------------
ex. Renault Clio Symbol 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) - RO
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
corvinarh
post 4 Oct 2007, 19:55
Post #767

Membru autentic

comparatia o faceam ca nivcel de pret cu noua laguna... din cate stim cu totii, vechea era pe undeva pe la maxim 22000... cu reduceririle aferente, ca altfel erau zero bucati vandute (la pretul de vest)... si era vb de o cifra de 30000 euro...

--------------------
mercedes C 220 CDI 2008
+
ssilviu
post 4 Oct 2007, 20:56
Post #768

F1 Man

From: Nicaieri

Da, alt om care a avut probleme cu masina lui (si poarta si o "mica" parte din vina) si gata reno sux.

Sa revenim. Am vazut azi L3 la Siab. Din ce am putut sa observ, design, detalii, finisari, materiale, nu prea am ce sa ii reprosez.

Spatii multe de depozitare, pozitie de condus chiar joasa, volan mic, parea foarte bine inghegata. Totul elegant si cu bun gust. Spuma de pe bord e incredibil de moale, seamana foarte mult cu ce am vazut la seria 3. De altfel am intrebat un agaric din ala pe acolo de francez daca poate sa-mi defineasca competitia aia cu care laguna se bate pentru top 3. Si el cica Audi A4, 407, C-Class icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif Cred ca nu stia ce zice biggrin.gif

Din pacate am si o veste proasta. Comercializarea incepe abia in martie sad.gif .

E misto ca avem la stand monopost de anu trecut vopsit in culorile de anu asta, un distrugator RS R26 si un sasiu ce prezinta modul de functionare al sistemului active drive.

Majoritatea personalului la pamant. Dar exista si exceptii evident ... icon_mrgreen.gif

This post has been edited by ssilviu: 4 Oct 2007, 20:59

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
gongutza
post 4 Oct 2007, 21:06
Post #769

Forumista si Consilier Comercial dar nu Renault

Si acele exceptii fiind cine? blush.gif

--------------------
Renault Clio III Dynamique 1.6
Consilier Comercial
+
ssilviu
post 4 Oct 2007, 21:12
Post #770

F1 Man

Pai se stiu ele. Le-am mentionat ca sa nu se supere cool.gif

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
corvinarh
post 4 Oct 2007, 21:29
Post #771

Membru autentic

ca de obicei, lumea a treia este la noi... martie 2008, dupa ce nemtii deja incep sa le scoata la vanzare... dupa cca 6 luni de ... mici "vinovatii" in exploatare... asa cum zicea ssilviu despre mine...

--------------------
mercedes C 220 CDI 2008
+
Manuel
post 4 Oct 2007, 21:31
Post #772

Membru autentic

Probabil trebuie sa adapteze pachetul de drumuri grele si implicit ESP-ul pentru Romanica, alt motiv nu vad.

--------------------
+
ssilviu
post 4 Oct 2007, 21:34
Post #773

F1 Man

Oficialul mi-a dat un astfel de motiv: ca trebuie adaptate la piata locala, insa eu sincer nu prea il cred. 6 luni de zile sa testezi un ESP? Mai da-o dracu de treaba. De altfel nu vad motivul pentru care se intarzie de fiecare data asta ...

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
corvinarh
post 4 Oct 2007, 21:36
Post #774

Membru autentic

daca urmarim posturile cu laguna 3, parca de vreo trei luni de zile tot testeaza masina in romania...

--------------------
mercedes C 220 CDI 2008
+
aphophis
post 4 Oct 2007, 22:06
Post #775

Membru autentic

QUOTE(corvinarh @ 4 Oct 2007, 17:52)
nu este vb de cine lucreaza in service... este vb de cum esti tratat... si daca un merceds la 6000 km si 6 luni este sh... nu prea mai am ce sa comentez... eu ma refeream la 6000 km si 6 luni ca sa nu se plateasca tva-ul pentru o masina noua... ca asa poti sa iei si un mercedes nou, dar platesti tva la el... si in principiu eu am facut diferenta intre ceea ce poti lua cu cca 30000 de euro... si la capitolul fiabilitate... fac pariu cu oricine ca un mercedes cu 6000 km bate 10 lagune cu 0 km... asa ca... la asta faceam referire...
*

ce te face sa crezi ca tva-ul de la o laguna nu se poate deduce?

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
Dany
post 5 Oct 2007, 07:27
Post #776

Membru autentic

Intrebare de baraj: din cite am inteles Active Drive nu este disponibil decit pe versiunea break. E asa sau nu?!? Chiar mi se pare super tare dracia.

--------------------
+
Cypher4laguna
post 5 Oct 2007, 09:54
Post #777

Honda Driver

Daca te uiti cu multa atentie la filmul din pagina precedenta vei vedea ca parca... e vorba de berlina... deci ar fi pe ambele! icon_mrgreen.gif

--------------------
Honda Civic & Jazz ex-'06 Logan Laureate 1,5 dci
+
laguna_2_interceptor
post 5 Oct 2007, 10:22
Post #778

createur d'automobile

From: I A S I-capitala Moldovei, RO

QUOTE(corvinarh @ 4 Oct 2007, 21:29)
ca de obicei, lumea a treia este la noi... martie 2008, dupa ce nemtii deja incep sa le scoata la vanzare... dupa cca 6 luni de ... mici "vinovatii" in exploatare... asa cum zicea ssilviu despre mine...
*

- in Germania a inceput comercializarea inaintea salonului de la Frankfurt... smile.gif e o practica frecventa sa vezi un model pe autostrada achizitionat de catre clienti inaintea ''lansarii oficiale''... din pacate dezavantajul la achizitionarea unui nou model este ca in primul an maxim 2 se vor achizitiona modele care vor avea multe bug uri... inerente indiferent de producator, bug uri ce vor fi rezolvate pe parcurs si care se identifica odata cu exploatarea modelului de catre clienti... daca intentionezi sa pastrezi masina mai mult indicat ar fi sa nu te arnuci de la aparaitie, daca o iei pentru maxim 20mii km atunci nu mai conteaza...

--------------------
Renault - Laguna II ph.I GT INITIALE - verkauft - 2003 - IS 79 MRS
C32 AMG Sportcoupé
+
Vio
post 5 Oct 2007, 11:05
Post #779

MEMBERMENSCH

From: Judetu' Sachsen, D.D.R.

Revazand niste poze cu limuzina, tot imi revine nedumerirea si nu pot sa inteleg un artificiu de design: de ce oare nu or fi umplut complet "adanciturile" din tabla spatelui cu stopurile (sper ca pricepeti ce vreau sa zic biggrin.gif )... ar fi aratat mult mai bine, aducand un pic cu vechea generatie Seat Leon, dupa parerea mea unul dintre cele mai faine designuri ale anilor trecuti... sau cu Saab...

This post has been edited by Vio: 5 Oct 2007, 12:08

--------------------
Renault Megane II 2003 1,4 16V
98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target.
+
dmc
post 5 Oct 2007, 12:59
Post #780

Membru autentic

Uite cum gasim noi scuze ca handicapatii nu lanseaza masina la noi odata cu restul lumii. Adevarul este ca suntem o piata care pentru Renault nu prea conteaza asa de tare (sau se merge pe ideea: lasa ca aia inghit orice), masinile sunt lansate cu intarziere de cateva luni, anumite optionale nu le vezi pe o masina decat dupa ani de zile, etc.

Daca omul are bani si vrea sa cumpere model nou trebuie sa se duca in alta tara ca aici "nu se poate" (la fel ca raspunsul din service "asa fac toate").

--------------------
Renault Megane II 2004 - 1.6 115
Megane 2 Sedan 1.6 115 Privilege
Iulie 2004
+
79 Pages « < 24 25 26 27 28 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 00:14
Dacia