Laguna 3, noua laguna :)
![]() ![]() ![]() |
Laguna 3, noua laguna :)
IRONICK |
![]()
|
||
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
|
||
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|||
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Pai si poti oare sa argumentezi afirmatiile tale? Un sofer obisnuit nu va simti niciodata diferenta intre o punte semi independenta bine setata si un independenta.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
IRONICK |
![]()
|
Un sofer fara experienta vrei sa spui ... si chiar si ala cred ca poate face diferenta intre un Oltcit si restul ...
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Pai da, dar Oltcitul e dpdv al tehnicii la nivelul anilor 70. De atunci a evoluat destul de mult.
Cand spun ca o suspensie semi independenta se poate ridica la nivelul uneia independente ma gandesc la Megane RS. Care desi are o punte in H pe circuit este mult mai buna decat masini precum Focus RS sau Golf GTI. Ambele cu suspensie independenta. Este adevarat ca o suspensie independenta bine reglata este mai buna decat una semi, dar la nivelul soferului obisnuit chiar si cu experienta, daca suspensia semi e bine reglata, cu greu isi poate da seama de diferenta. Acum na, asta e o impresie personala. Asa ca putem continua debateul la nesfarsit. ![]() This post has been edited by ssilviu: 14 Aug 2007, 19:54 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
andrei_2006 |
![]()
|
![]() Loganist Group: Members Posts: 737 Joined: 21 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Am vazut si eu vreo 100-200 de Laguna 3 in depozitul Renault de langa Bucuresti. Arata bine, mie imi place, desi spatele e destul de inalt si seamana cu cel al Loganului.
|
--------------------
Dacia
Logan
2006 Laureate Plus
|
|
ssilviu |
![]()
|
E pe naiba? Unde e asta? Ca sa trec si eu sa casc ochii pe acolo. Pe la Ciorogarla?
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
cea mai mare porcarie e ca nu au unit bordul cu consola.
O fi la moda acum sa lasi bordu in aer, sa nu-l continui cu consola, dar mie mi se pare urat rau. This post has been edited by andu911: 14 Aug 2007, 21:46 |
--------------------
-
-
-
|
|
ssilviu |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
andrei_2006 |
![]()
|
![]() Loganist Group: Members Posts: 737 Joined: 21 September 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2006 Laureate Plus
|
|
Dany |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 241 Joined: 21 November 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(andrei_2006 @ 14 Aug 2007, 20:17) Am vazut si eu vreo 100-200 de Laguna 3 in depozitul Renault de langa Bucuresti. Arata bine, mie imi place, desi spatele e destul de inalt si seamana cu cel al Loganului. Asta e o treaba foarte buna. Ma indoiesc ca au in teste 1-2 sute de bucati. Asta nu poate sa insemne decit ca, in sfirsit, un model nou Renault vine in Romania odata cu aparitia in celelalte tari "cu apa calda". Asta inseamna ca trebuie sa ma interesez de optionale. ![]() |
--------------------
Renault
Laguna III Coupe
2009 / Dynamique
- B 00 XXX "Tata, mama, toti cei dragi tie si restul oamenilor mari pe care ii vezi zilnic mergand la munca platesc taxe si impozite pentru ca noua tuturor sa ne fie mai bine." Ministerul Finantelor, pagina copiilor
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Te inseli. In Romania vanzarile incep din prima parte a anului 2008, in vestul Europei din Octombrie.
Asta am citit-o intr-o revista auto, daca nu o fii asa, pe ei sa ii luati la urecheat. This post has been edited by St: 15 Aug 2007, 20:40 |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
ssilviu |
![]()
|
Ceva imi spune ca daca intr-adevar sunt sute de bucati.... nu au venit in tara pentru a fi vandute abia anul viitor...Si totusi imi vine greu sa cred ca au aparut asa dintr-o data asa multe in .ro.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(ssilviu @ 14 Aug 2007, 20:47) Pai da, dar Oltcitul e dpdv al tehnicii la nivelul anilor 70. De atunci a evoluat destul de mult Pai atunci si puntea H este veche. Cand am adus vorba de Oltcit m-am referit la diferenta de confort care se simte fata de alte masina fara roti independente (de generatia ei). Diferenta este destul de reala, indiferent cat ai vreau tu sa sustii ca nu este.PS. Si a mea tot personala este. Doar ca eu nu prea am chef se pierdem timpul aiurea in discutii interminabile. This post has been edited by IRONICK: 15 Aug 2007, 09:17 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.364 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Parerea mea? Laguna e singura din clasa ei ei care foloseste o solutie tehnica atat de veche. Oare de ce?
Lagune " cu nr de probe sunt pentru omologare sau ca viitoare masini de showroom. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Poate va fi si singura din clasa ei care va obtine 6 stele
![]() |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 15 Aug 2007, 15:27) Parerea mea? Laguna e singura din clasa ei ei care foloseste o solutie tehnica atat de veche. Oare de ce? Pt. ca zicea renault intr-un document de la "vechea" laguna ca au studiat ei aprofundat si adanc si le-a rezultat o punte h f. buna, cu mici diferente fata de o punte cu suspensii independente, dar mai ieftina, lucru regasit si in pretul final care avantajeaza cumparatorul etc etc. Vrajeli d-astea... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
laguna_2_interceptor |
![]()
|
![]() createur d'automobile Group: Members Posts: 1.416 Joined: 17 May 06 From: I A S I-capitala Moldovei, RO ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 15 Aug 2007, 14:27) Parerea mea? Laguna e singura din clasa ei ei care foloseste o solutie tehnica atat de veche. Oare de ce? Lagune " cu nr de probe sunt pentru omologare sau ca viitoare masini de showroom. - si eu detin un numar de proba si are cu totul alta destinatie decat clasicul numar ''rosu''... mai precis pot pune acest numar pe absolut orice masina neinmatricula in RO sau radiata complet din circulatie pentru a putea circula pe drumurile publice, certificatul contine numarul de proba trecut si firma care are dreptul sa il foloseasca in rest e blank... in general sunt eliberate celor care fac comert cu masini, dealeri etc... - sunt curios in urma aprofundarilor facute de ei cum este comportamentul masinii... personal sunt dispus sa platesc mai mult pe o masina cand stiu ca are ceva sa imi ofere. |
--------------------
Renault -
Laguna II ph.I GT INITIALE - verkauft -
2003
- IS 79 MRS C32 AMG Sportcoupé
|
|
ViperRS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 712 Joined: 20 September 04 From: Cluj Napoca ![]() |
Nu cred ca laguna e singura in clasa ei care are punte semiindependenta... din ce stiu eu in afara de audi a4 quatro si passat 4 motion tot e semiindependent pe spate...
|
--------------------
Dacia
1310
- cj Renault Laguna 1.9 dci 120 cp Expression 2004
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.364 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Alea 2 aveau independenta si la generatiile trecute, doar cele cu FWD aveau semindependenta, Laguna e singura......
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
ncristi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.910 Joined: 9 April 05 ![]() |
Sincer nu cred ca are o importanta asa mare daca este independenta sau semiindpendenta suspensia spate. Din filmuletele prezentate de ei pe www.insidenewlaguna.com masina pare sa lucreze foarte bine.
In schimb o MARE importanta are daca s-au facut salturi la fiabilitate, calitate. Ce importanta are daca ai suspensie independenta spate si schimbi volanta de 3 ori in 15000km? This post has been edited by ncristi: 16 Aug 2007, 07:11 |
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
ZEN - 2017 Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp |
|
dadu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 495 Joined: 10 June 05 ![]() |
semi-independenta? pana si 207-le meu are asa ceva si ei nu sunt in stare sa puna o independeta pe o masina care 25-30.000 euro?
|
-------------------- Megane2.1 Sedan
1.5 dci 100cp, Lux Privilege Peugot 207 1.6 hdi 90cp, Sport |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Sa nu hulim totusi, ca suspensia de pe laguna 3 e mai complexa si probabil mai studiata decat cea de pe 207.
Insa e mai ieftina ca una independenta |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
ssilviu |
![]()
|
Pai si asta-i si spilu. Pesemne ca reno a considerat ca e mai rentabil sa puna puntea semi independenta. Banii pe care ii pierde de la eventualii clienti care nu vor mai cumpara masina si-i scoate de la costul de productie mai mic al puntii...
Plus de asta, vad ca lumea imediat se arunca sa critice puntea desi nu a mers inca la bordul masinii. Eu unul prefer sa vad costul de intretinere mai mic al acestei solutii, comparabil cu suspensia independenta. Asta ca sa fie in total contrast cu folclorul romanesc al intretinerii scumpe la reno. ![]() This post has been edited by ssilviu: 16 Aug 2007, 10:00 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
Arhimede |
![]()
|
![]() Membru inferior, lung si tare Group: Members Posts: 2.294 Joined: 5 March 05 ![]() |
Voi pana la urma pentru ce anume aveti indoieli asupra suspensiei Lagunei 3?Va indoiti de orientarea catre confort sau catre stabilitate a configuratiei semi-independente?Sau pe toate planurile?
This post has been edited by Arhimede: 16 Aug 2007, 17:57 |
--------------------
dacia
lgn
2005 Ambition 0% avertisment=0% divertisment
|
|
IRONICK |
![]()
|
@ssilviu - ma asteptam sa foloseasca solutia cu suspensia independenta pentru ca ei vor acum sa compare masina cu modele mai de lux. Au facut un compromis si au mizat pe mai ieftin si mai usor de intretinut.
@Arhimede - confort This post has been edited by IRONICK: 16 Aug 2007, 15:12 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
QUOTE(ssilviu @ 15 Aug 2007, 08:54) Ceva imi spune ca daca intr-adevar sunt sute de bucati.... nu au venit in tara pentru a fi vandute abia anul viitor...Si totusi imi vine greu sa cred ca au aparut asa dintr-o data asa multe in .ro. parca noul mondeo a fost lansat la bulgari ![]() ![]() |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
Arhimede |
![]()
|
![]() Membru inferior, lung si tare Group: Members Posts: 2.294 Joined: 5 March 05 ![]() |
Poate au venit ca sa plece...cele 100-200 de bucati.
This post has been edited by Arhimede: 16 Aug 2007, 18:02 |
--------------------
dacia
lgn
2005 Ambition 0% avertisment=0% divertisment
|
|
ssilviu |
![]()
|
QUOTE(IRONICK @ 16 Aug 2007, 16:11) @ssilviu - ma asteptam sa foloseasca solutia cu suspensia independenta pentru ca ei vor acum sa compare masina cu modele mai de lux. Au facut un compromis si au mizat pe mai ieftin si mai usor de intretinut. Bun, am inteles, o semi e mai proasta ca una independenta. Dar in ce se traduce asta? Eu ca sofer cum sunt afectat de asta? In ce masura simt eu diferentele astea? Care sunt astea? |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
andrei_2006 |
![]()
|
@Arhimede: Se poate sa fie asa, nu neg.
|
--------------------
Dacia
Logan
2006 Laureate Plus
|
|
laguna_2_interceptor |
![]()
|
![]() createur d'automobile Group: Members Posts: 1.416 Joined: 17 May 06 From: I A S I-capitala Moldovei, RO ![]() |
@ssilviu - se traduce in comportamentul masini in timpul rularii... car handling sau vehicle handling... cum doresti... dezbaterea nu are sens, treaba e clara, una e mai slaba decat alta si ei au optat pentru aia slaba din ratiuni economice... e daca vreti compromisul Renault cu Logan doar ca la o scara mai de lux... o cutie de conserve care nu are decat 4 roti si un volan ca sa poata fi caracterizata drept masina, asa si la Laguna, dam interior de seria 5 si alte alea (tot ma duce gandul la fata aia de CITRÖEN
![]() |
--------------------
Renault -
Laguna II ph.I GT INITIALE - verkauft -
2003
- IS 79 MRS C32 AMG Sportcoupé
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th May 2025 - 10:32 |