Intalnirea Membrilor Forumului - Cluj, Pentru cei din zona sau oricare altii ar dori sa
![]() ![]() ![]() |
Intalnirea Membrilor Forumului - Cluj, Pentru cei din zona sau oricare altii ar dori sa
popaduhu |
![]()
|
||
![]() Nembru autentic. Group: Members Posts: 746 Joined: 13 June 08 From: Cluj ![]() |
|
||
--------------------
renault
Laguna
- CJ-xxx-SGV
1.8 16v Concorde Cu laguna buna ma plimb prin tot satul,
Pe-aia rea am tunat-o si am transfortmat-o :D |
|||
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.386 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Cu modificarea ca "Majoritatea Femeilor conduc mai prost decat Majoritatea Barbatilor, exceptii existand in ambele tabere in masuri egale."
Din ce am intalnit pana acum..... da ! si am umblat ceva... pe cine deranjeaza aceasta afirmatie? Oricum eu zic ca am fost avertizati de moderatori pentru offtopic..... asa ca ar trebui putina grija.... si respect pt. ei ca nu s-a intervenit nicicum... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Lagunianul |
![]()
|
![]() Stig`s secret trainer Group: Members Posts: 1.073 Joined: 2 September 07 From: Cluj Napoca ![]() |
Cosmin, in limba romana se face acordul la Subiect. In propozitie este vorba despre "Majoritatea" nu despre femei
![]() ![]() ![]() Corect este : "Majoritatea Femeilor conduce mai prost decat Majoritatea Barbatilor, exceptii existand in ambele tabere in masuri egale." |
--------------------
Toyota
RAV4
2.2 D-4D "Cel mai bun mijloc de a învata sa te cunosti e sa încerci a-i întelege pe ceilalti." (Andre Gide)
|
|
renodood |
![]()
|
![]() Sofer dement Group: Members Posts: 1.988 Joined: 23 November 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Lagunianul @ 16 Jun 2010, 12:27) Cine, ce parere are despre urmatoarea expresie: "Majoritatea Femeilor conduce mai prost decat Majoritatea Barbatilor, exceptii existand in ambele tabere in masuri egale." Vi se pare o expresie ofensatoare sau adresata unei persoane anume ? Nu stiu ce sa zic, din ce mai tin minte de prin liceu, aici acordul e special, si e 'majoritatea femeilor conduc' .. ![]() ![]() Oricum ar fi , sunt de acord, putine femei conduc FOARTE bine, atent, si pot face mai multe odata in timp ce sofeaza. |
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
2002 1.9 DCi 107Cp Autentique
|
|
Lagunianul |
![]()
|
![]() Stig`s secret trainer Group: Members Posts: 1.073 Joined: 2 September 07 From: Cluj Napoca ![]() |
Facem un poll ? Care expresie e corecta ??
"Majoritatea Femeilor conduce mai prost decat Majoritatea Barbatilor, exceptii existand in ambele tabere in masuri egale." sau "Majoritatea Femeilor conduc mai prost decat Majoritatea Barbatilor, exceptii existand in ambele tabere in masuri egale." Din cate am cercetat amandoi, corecte ar fi ambele variante sau doar varianta 2 scrisa de Cosmin. Facem tema de discutii pe seara ![]() |
--------------------
Toyota
RAV4
2.2 D-4D "Cel mai bun mijloc de a învata sa te cunosti e sa încerci a-i întelege pe ceilalti." (Andre Gide)
|
|
popaduhu |
![]()
|
![]() Nembru autentic. Group: Members Posts: 746 Joined: 13 June 08 From: Cluj ![]() |
off topic, pentru ca nu ma pot abtine
![]() verbul e conduce intrebarea e: cine conduce. femeile sau majoritatea ? deci varianta lui cosmin e buna, pentru ca nu prea are sens sa zici ca majoritata conduce, pentru ca de fapt femeile conduc. sau, ca sa nu mai fie nici un dubiu, puteai zice: cele mai multe femei conduc ... |
--------------------
renault
Laguna
- CJ-xxx-SGV
|
renodood |
![]()
|
![]() Sofer dement Group: Members Posts: 1.988 Joined: 23 November 08 From: Bucuresti ![]() |
Discutam diseara, numai sa se opreasca furtuna asta... ca altfel majoritatea femeilor nu mai conduc(e) la intalnire
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
|
|
horace |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 23 April 05 ![]() |
Adevarul e ca si mie mi se pare ca suna cam a la Bucuresti.. majoritatea femeilor conduce.... undeva este o mica mare inadvertenta... eu votez pentru CONDUC....pentru ca subiectul se acorda cu predicatul.. iar in cazul nostru subiectul este "femeilor"...
adicatelea avem : majoritatea conduce minoritatea vs majoritatea barbatilor conduc lumea. Mai in detaliu (numai asa de amorul artei, pun o alta propozitie sa nu lezam femeile.. ![]() Majoritatea barbatilor conduc lumea: Cine conduce lumea? Barbatii! Care/ cati barbati? Majoritatea! Sau in varianta "desfacuta".. Barbatii conduc lumea in <mare lor majoritate> / <majoritatea lor>! In propozitia de fata cuvantul majoritatea este un atribut direct al subiectului, nu este subiect! P.S. sper sa se opreasca furtuna vietii pana diseara.. ca de nu.. nu stiu zau.. ![]() This post has been edited by horace: 16 Jun 2010, 13:38 |
--------------------
Renault
Laguna II
2002 "You live once... but if you live right... once is enough...
|
|
Lagunianul |
![]()
|
Aoleu fratilor, da voi vreti sa il ingrop pe CZH in bere ??
Eu zic asa: Cele mai multe femei conduc si O mare din femei conduce .. deci ? sau Majoritatea merelor cad ? sau majoritatea merelor cade ? Cine cade ? Fizic cad merele, dar eu nu fac referire la mar in sine, ci la Majoritatea lor... in fine.. din cat m-am documentat, in functie de context ambele pot fi corecte ![]() Oricum eu de fapt voiam intrebam daca vi se pare ca prin expresia respectiva ma iau de o femeie anume . sau mai curand e o parere absolut proprie despre 2 majoritati ?? 16 Jun 2010, 14:11: Majoritatea conduce sau Majoritatea conduc ? This post has been edited by Lagunianul: 16 Jun 2010, 14:11 |
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
renodood |
![]()
|
Eu cred ca e asa :
Majoritatea conduce, majoritatea oamenilor conduc. Ca subiectul e intai `majoritatea`, iar apoi e `oamenii` Bere, unde ? ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
|
|
horace |
![]()
|
![]() Gramatica limbii romane e simpla.. e un pic de matematica logica.. deci hai sa nu incurcam logica: 1. Avem subiectul 2. Avem predicatul 3. Avem atribut direct al subiectului Deci avem propozitia "Majoritatea femeilor conduc bine!" unde: 1. Subiectul este "femeia/ femeilor" si are ca atribut direct majoritatea pentru ca raspunde la intrebare Care!. Daca punem intrebarea "care" pe majoritatea.. nu obtinem nimic.. nu putem spune "Care majoritate?" si vom spune "A cui majoritate". Majoritatea subiectului.... 2. Predicatul este a conduce, timpul prezent. Deci femeile conduc... 3. Atributul direct Majoritatea se refera la subiect, este atributul subiectului... deci atributul NU se acorda cu verbul Avem urmatorul exemplu, in care putem folosi majoritatea ca si subiect... si sa adaugam un atribut direct subiectului: Majoritatea parlamentara conduce tara. In aceasta situatie avem: 1. Subiectul este majoritatea pentru ca raspunde la intrebarea cine conduce tara? 2. Verbul este a conduce acordat cu subiect. 3. Atributul direct al subiectului este cuvantul parlamentara pentru ca raspunde la intrebarea "ce fel de majoritate?" Deci in propozitia ta.. formularea corecta este: Majoritatea femeilor conduc sau majoritatea feminina CONDUCE... Simplissimoo.. ![]() Scuze ca ma agit asa.. |
--------------------
Renault
Laguna II
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.386 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
horace - datorita explicatiei excelente data de tine.... eu tocmai am castigat o bere... pariul cu George...... fara alcool bineinteles
![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Lagunianul |
![]()
|
Horace. Frumos raspuns. Dar din clasa a 1-a am invatat ca aflii subiectul propozitiei intreband: "Despre cine este vorba in aceasta propozitie?" . Nu am auzit sa zica cineva de intrebarea "Care"
![]() Cauta definitia subiectului si mai vorbim deseara.. iti dau si tie o bere sa iti revii ![]() ![]() This post has been edited by Lagunianul: 16 Jun 2010, 15:05 |
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
horace |
![]()
|
lagunianule,
este absolut corect cum zici tu.. subiectul il aflam prin intrebarea despre cine (cine conduce? femeia).. right.. Intrebare "care" explica definirea obiectului legat de atribut.. care majoritate? a femeilor! care casa? cea rosie? ce fel de mancare? buna... ce vor genera propozitii similare..: Casa cea rosie SAU Rosia casa Mancarea cea buna SAU Buna mancare servitu-s-a la masa vecinului... majoritatea femeilor SAU femeile in majoritate... ..etc.. etc... Adica.. pe scurt eu am spus ca... nu putem referi femeile la majoritate facand majoritatea subiect.. ci majoritatea la femei.. [B]...are ca atribut direct majoritatea pentru ca raspunde la intrebare Care!. /[B]. Tocmai ce explicasem de ce majoritatea e atributul subiectului si nu e invers.. deci no.. o bere fara alcool vine si la baiatul.. chiar numai asa sa facem pace.. ![]() 16 Jun 2010, 16:27: pentru a simplifica logica de interpretare a acestei propozitii folosim urmatorul algoritm: 1. majoritatea reprezinta un atribut numeric (un numar mare de femei... majoritar.. bla bla).. 2. Hai sa inlocuim cuvantul majoritatea cu numarul 1000 3. Care este formularea corecta in acest caz: 1000 de femei conduce.. ? sau 1000 de femei conduc..? De fapt toata problema rezida din faptul ca avem un atribut la singular si un subiect la plural ceea ce ne incurca putin. See you tonight! This post has been edited by horace: 16 Jun 2010, 16:27 |
--------------------
Renault
Laguna II
|
|
auraslag |
![]()
|
![]() Lagunista :) Group: Members Posts: 212 Joined: 21 March 08 From: Cluj Napoca ![]() |
Trebuie sa vina o FEMEIE ca sa va invete sa vorbiti corect romaneste...
http://dexonline.ro/ghid-exprimare - dati un CTRL+F pt cuvantul 'majoritate' si cititi: 'Este pur și simplu vorba despre acordul subiectului cu predicatul. Majoritate este la singular, deci și verbul a fi trebuie pus la singular. Ce-i drept, majoritate este un substantiv colectiv, cu sens de plural, dar forma gramaticală este în continuare cea de singular. Un exemplu și mai elocvent este tineretul merge la mare (nu tineretul merg la mare). Observație: În conformitate cu noua ediție a Gramaticii Academiei, în anumite cazuri acordul prin înțeles este admis, dar nu se specifică explicit vcazurile (în cazul acesta ambele variante ar fi acceptabile).' Lagunianule, spre linistea stomacului tau, deseara nu voi fi prezenta, raman parcata in CONCEDIU! ![]() |
--------------------
Renault
Laguna II facelift
2005, 1.9 dci, 110 cp Authentique Exista oameni inteligenti si oameni puternici. Oamenii puternici nu-si iau Renault (Laguna).
|
|
Lagunianul |
![]()
|
![]() Dar in stilul romanesc s-a discutat despre gramatica, si nu despre ceea ce am intrebat eu de fapt. Pot sa zic ca ati fost off topic ![]() ![]() Aura, stomacul meu e oricum foarte in regula si foarte linistit. Nu prea il intereseaza cand esti tu sau nu acolo. Atata timp cat primeste ceva bun de la KFC ![]() |
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
horace |
![]()
|
Aura,
E frumos ce ai scris acolo dar eu nu sunt de acord.. e adevarat eu am facut scoala pe vremea cand limba romana era mai curata ca acum.. oricum sap pe alte situri sa vedem other opinions... Nu consider in cazul de fata ca majoritatea este subiect.. ![]() |
--------------------
Renault
Laguna II
|
|
Lagunianul |
![]()
|
Am scris mail la www.stiisascrii.ro .. astept verdictul
![]() In alta ordine de idei.. un vechi aspirator Reno ..de femei.. Attached thumbnail(s) Dacia_1300.jpg ( Size: 151.64k ) Number of downloads: 123 |
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
horace |
![]()
|
wow... amintirile ma bantuiesc...
ce frumoasa tinerete... |
--------------------
Renault
Laguna II
|
|
B.A.M |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 773 Joined: 25 March 09 From: CLUJ-NAPOCA ![]() |
salut
imi cer scuze ca nu am putut veni la intalnire apropo dintre cei noi au venit? si inca ceva am gasit pe bursa ceva arcuri KM sport de megan 2 sedan purtate cica un an , si ma pot intelege cu el la schimb cu jantele mele de tabla + diferenta de la el normal. ce ziceti o sa imi trebuiasca si amortizoare sau merg puse direct? si oare se merita sa le schimb pe al mele care sunt PDG chiar vreau pareri scuze de of topic 17 Jun 2010, 14:23: pardon sunt KW spotr made in germania This post has been edited by B.A.M: 17 Jun 2010, 14:23 |
--------------------
RENAULT
MEGANE 2
- B.A.M
2007/PRIVILEGE
|
|
popaduhu |
![]()
|
BAM, stii tu vorba aia: cei dintai vor fi cei din urma
![]() |
--------------------
renault
Laguna
- CJ-xxx-SGV
|
Lagunianul |
![]()
|
http://www.i-am-bored.com/bored_link.cfm?link_id=50382 ca sa mergem pana la capat cu misoginismul
![]() This post has been edited by Lagunianul: 17 Jun 2010, 14:34 |
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
horace |
![]()
|
Apropo despre ce vorbeam ieri la intalnire.. parcari automate.. cel mai evoluat sistem din Europa:
|
--------------------
Renault
Laguna II
|
|
Lagunianul |
![]()
|
|
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
renodood |
![]()
|
Pe mine deja ma depaseste subiectul, nu mai stiu vorbi romaneste
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
|
|
cj98czh |
![]()
|
Stai ca ai o parere doar.... impotriva a vreo 6... mai cercetam
![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
popaduhu |
![]()
|
asta e ca si cum ai zice ca femeile alea care formeaza majoritatea conduc la acelasi volan
![]() |
--------------------
renault
Laguna
- CJ-xxx-SGV
|
B.A.M |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 773 Joined: 25 March 09 From: CLUJ-NAPOCA ![]() |
AM CERUT SI EU CEVA SFATURI MAI SUS
CHIAR VREAU SA STIU |
--------------------
RENAULT
MEGANE 2
- B.A.M
2007/PRIVILEGE
|
|
horace |
![]()
|
Mda.. nu mai zic nimic.. O sa imi caut profesorii din scoala si liceu dar mai traiesc cumva sa vedem.. personal mi se pare incorect...
|
--------------------
Renault
Laguna II
|
|
renodood |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 09:57 |