Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Suzuki, preturi, modele, pareri

A l e x
post 5 Apr 2007, 19:02
Post #31

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

Pentru mine aspectul e pe primul loc, si dotarile... Dar eu fac parte dintr-o rasa rara de oameni care nu cumpara masinile dupa tara de provenienta, ci dupa gusturi.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
FireChief
post 5 Apr 2007, 19:13
Post #32

Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit

Group: Members
From: Bucuresti

cristib....de-a lungul carierei pictorii trec prin niste stari artistice cromatice....perioada gri ..ani de zile picteaza vaze cu flori apoi se plictisesc si trec la fructe sau apusuri happy.gif
de vreo luna si ceva tu esti in perioada suzuki....
ia domnule suzuki si vnde renourile...ca stau si ma uit la tine si imi vine sa cred ca te-au angajat aia sa promovezi marca dry.gif wink.gif

This post has been edited by FireChief: 5 Apr 2007, 19:24

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
+
CGB
post 5 Apr 2007, 19:14
Post #33

CGB

From: behind

tara de provenienta e ungaria ptr modelele suzuki care m-ar interesa pe mine smile.gif
desi fiabilitatea ar trebui sa fie primul criteriu in alegerea unei masini, se pare ca nu toti gandesc asa. si apoi incep sa se vaite ca pica flansele, ca apare pilitura in pompa de presiune, ca li se duc injectoarele, ca li se cojeste bordul dupa 1000 km...etc. si daca nu li se intampla asa ceva se proclama norocosi in timp ce ailalti la care apar probleme is ghinionisti. dar fiecare cu ale lui.

taraboantele astea de la suzuki n-or fi ele cie stie ce ca design, dar is simple si robuste.
daca stie careva forumuri unde se vorbeste de probleme la modelele suzuki (astea noi de preferat, dar merg si vechi ptr ca unele motoare s-au mai pastrat si la modelele noi) sa-mi dea si mie linkuri.

firechief, renou' nu vrea sa mi-l ia nimeni desi e impecabila masinuta. e bataie de joc cat mi s-a oferit pe ea (foarte prost merge la revanzare renou'). si da, m-ar interesa un swift sau un sx4, dar intai vreau sa aflu cat mai multe (inclusiv partile proaste - desi pana acu n-am gasit nimic de rau referitor la modelele suzuki).
d-aia zic: dati-mi neste linkuri catre forumuri unde-s nemultumiti de marca asta, ca sa citesc si io si sa nu iau fro teapa iar.

This post has been edited by cristib: 5 Apr 2007, 19:18

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
A l e x
post 5 Apr 2007, 19:19
Post #34

"desi fiabilitatea ar trebui sa fie primul criteriu in alegerea unei masini, se pare ca nu toti gandesc asa. si apoi incep sa se vaite ca pica flansele, ca apare pilitura in pompa de presiune, ca li se duc injectoarele, ca li se cojeste bordul dupa 1000 km...etc."

Si asta o spune omul caruia ii este frica sa mearga cu masina ca s-ar putea sa ii pice ceva. Cine te-a pus dom'le sa alegi Symbol daca fiabilitatea e pe primul loc ? Si chiar crezi ca bombele astea de Suzuki sunt fiabilitatea intruchipata ?

Eh, mai bine ma duc sa ii explic unui perete ca intelege mai repede wink.gif

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
CGB
post 5 Apr 2007, 19:29
Post #35

CGB

ca sa-ti raspund la intrebare: dracu m-a pus.
cand am luat symbolu' habar n-aveam ce poate renou'. stiam doar un pretenar care avea un symbol 1.4 din 2001 si mergea ok. ulterior am citit ce si cum , am aflat despre problemele la dci...etc. si io l-am luat ptr c-a fost ieftin la cati km avea si ce dotari. nu m-am interesat deloc inainte despre reno. am zis ca-i ok. daca stiam io de prob cu pilitura crede-ma ca fugeam ca dracu, mai ales de dieselurile reno symbol. in fine sa lasam renou' la o parte si sa revenim la suzuki...

nu stiu cat de fiabile is suzuki astea.n-am ridicat in slavi nici un model, n-am zis ca m-a dat pe spate, c-am intrat in stari orgasmice...etc. dar din ce-am reusit sa gasesc despre marca asta, totul pare super ok. tinand cont ca motocicletele is printre alea mai bune si toti care fac motociclete bune fac si masini bune (honda, bmw...) trage si tu concluzia. nu cred c-ar risca suzuki sa faca niste masini proaste si din cauza asta sa-si strice imaginea. eu doar am prezentat niste modele, cu dotarile si preturile aferente. care mie personal mi se par ok.

dar, repet...dati-mi linkuri cu forumuri in care sa se planga lumea de masinile suzuki. ca asa pe vorbe... wink.gif

This post has been edited by cristib: 5 Apr 2007, 19:30

--------------------
FireChief
post 5 Apr 2007, 19:34
Post #36

am cautat si n-am gasit....
la cite masinete de-astea sa vind nici nu cred ca exista...
eu am avut un an un opel agila masina identica cu suzuki wagon r+ e facuta in colaborare se vind sub nume diferite si fiecare cu motorul ei adica opelul are ecotec suzi habar n-am, dar vreau sa-ti zic ca desi uritica mi-a placut mult masina....fara probleme 20 000km am schimbat un rulment la o roata atit....mi-a parut rau cind am dat-o dar mi-a parut si-mi pare si acum bine ca am luat meganul.... wub.gif

--------------------
+
A l e x
post 5 Apr 2007, 19:36
Post #37

Pai tu critici oamenii ca nu se uita la fiabilitate "in ziua de azi", dar exact asta ai facut si tu, ai luat o masina orbeste. Cum ai facut tu, asa fac si altii acum, nu inteleg, de unde iti permiti sa ii critici ?

Si daca tu faci cercetari auto de pe forumuri, asta cam spune multe despre cat de importante sunt parerile tale din domeniul auto. Asta e argumentul tau ca Suzuki sunt bune, ca nu sunt topicuri despre ele ?

In primul rand, nu prea poti compara multe marci cu Renault din cauza vanzarilor. In orice colt al Romaniei, mergi 200 m si nu se poate sa nu vezi macar 2-3 Renault-uri, mai ales Symbol sau Megane, sunt curios daca se aplica si pentru Suzuki. Pai la atatea masini, cum naiba sa nu fie si multi dezamagiti ?

Am vazut oameni plangadu-se de Mondeo, de Passat, de Accord, de BMW Seria 7, de Audi Allroad. Toate masinile au probleme din cand in cand, asta e, dar cu cat sunt mai multe pe strada, cu atat mai multe probleme sunt, e cam logic.

Oricum Renault-ul nu e cea mai fiabila marca, asta se stie. Nu contest faptul ca Suzuki e f. posibil sa fie mai fiabila, dar daca tu ti-ai cumparat Symbolul cu scuza "Nu stiam nimic despre Renault" de ce ii critici pe altii care fac exact la fel ? O mai zici si cu superioritate de parca tu n-ai facut la fel...

Uite-te chiar pe forumul asta. Sunt multi cu Megane-uri din 2004, 2003, Clio-uri din 2002, uite-te la polluri. Majoritatea sunt f. multumiti de masini. Sunteti vreo 3-4 cu gura mare si inca cativa sa zicem, si asta e dovada ta ca Renault-ul nu e fiabil ?

Ipocrizia asta..

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
CGB
post 5 Apr 2007, 19:51
Post #38

CGB

wagon r e destul de uratica, dar e ok ca masina de oras. parca nici nu se mai fac acum. cel putin pe site la dealeri nu mai apare modelul asta. apropo ce motor avea? se infigea la drum sau era puturoasa? zgomote prin masina erau? troncaneli, greierasi...etc. consumu' cum era?

--------------------
FireChief
post 5 Apr 2007, 20:00
Post #39

biggrin.gif ...deci opelul nu troncanea,motor de 1000 cm,vizibilitate ca in suv(vezi ca e si varianta 4x4...pe bune),in oras lua cam 6,5-7,in afara 5 -5,5....masina de oras,dar mergea si afara dar pe la 100 -120 peste se chinuia...la traficul din bucuresti nu era puturoasa afara da se simtea la depasiri trebuia sa iei o marja de siguranta....
dar beton masinuta,mi-a placut,mica ,sprintena ,agila(dupa nume)usor de condus si de parcat...

--------------------
+
flotl
post 6 Apr 2007, 08:13
Post #40

Membru autentic

From: Tulcea

Suzuki cheama in fabrica 40.000 de modele SX4 - 4 Aprilie 2007
Agentia nationala de stiri, MTI a declarat ca divizia Suzuki Motor Co din Ungaria a intors in fabrica 40.000 de modele SX4 din intreaga Europa. Potentiala problema pare a fi o defectiune la frana de mana. Purtatoarea de cuvant a Suzuki, Viktoria Ruska, citata de MTI, a declarat ca aceasta problema a afectat 6.300 de modele in Ungaria. Fabricantul auto a corectat problema aparuta in procesul de asamblare, prevenind reaparitia defectiunilor la frana de mana.

“Toate modelele fabricate inainte de 8 decembrie 2006 vor fi atent verificate. Acesta este un control tehnic de rutina, nu este necesara repararea sau inlocuirea pieselor”, explica Viktoria Ruska, pentru agentia de presa Reuters.

Fabrica din Ungaria a construit 164.000 de masini in 2006, cu 20% mai mult decat in anul 2005. Tinta fabricantului auto este de a atinge 300.000 de unitati pana in anul 2008. Fabrica din Ungaria are 4.800 de angajati si este una dintre cei mai mari investitori din tara.

--------------------
Megane Sedan 1.5 dci 100 CP 2004 CP
+
CGB
post 6 Apr 2007, 09:18
Post #41

CGB

care le are cu franceza poate sa citeasca aici despre swift (probleme, preturi revizii, etc): http://swiftpassion.superforum.fr/index.forum

--------------------
catadavid
post 25 Apr 2007, 11:18
Post #42

Membru incepator

From: Oradea

Buna, sunt nou pe forum. Actualmente sunt posesor de Renault Twingo, iar in cateva zile imi vine Swift-ul... Din cate am studiat pe internet, Suzuki e una dintre cele mai bune optiuni ca raport pret/calitate. Cati posesori am intrebat, toti mi-au zis numai de bine. Problema prin partile noastre, este mitul masinii germane. Personal sunt fan Renault si incantat peste masura de Twingo. Am un stil de condus mai agresiv si jucarica asta nu m-a dezamagit niciodata in ciuda celor 58 de caluti. In mai implineste 7 ani de la data fabricatiei si 6 de la prima inmatriculare. Am fost cu ea in service pentru placute de frana si am facut si o constatare. Surpriza! Nu are nici cea mai mica problema, desi ma asteptam macar la ceva bucsaraie... datorita stilului de condus. Ma declar perfect satisfacut de masinuta, insa imi doresc ceva mai fashnetz. Vroiam sa astept pana iese noul Twingo cu motor de 100 de cai, dar am auzit ca se va face in Slovenia si cu celebrele Renouri facute la turci, nu mai am incredere.

--------------------
Renault Twingo 2000, 1.2 8V
Suzuki Swift 1.5 GS
+
CGB
post 25 Apr 2007, 16:59
Post #43

CGB

lasa renoul.
mai multe detalii despre swift daca se poate. motorizare, pret, dotari. si ceva poze cand o veni jucaria.

--------------------
catadavid
post 26 Apr 2007, 09:57
Post #44

Membru incepator

Ok,
Am comandat un Swift 1.5 GS cu 5 usi negru metalizat. Din acest model s-au vandut pana acum 4 sau 5 bucati in tara... cel putin asa spune dealerul. Are cam toate dotarile care sunt disponibile pentru acest model, inafara de climatronic - are AC manual. La banii astia puteam sa iau un Fiat Grande Punto de 77 de cai, dar dupa ce am condus Ficatu' m-am razgandit. Super finuta, tinuta de drum bunicica, dar trage mai slab decat Twingo. Swiftul de 1.3 am senzatia ca e aproape de 2X mai tare ca Twingo, deci cel de 1.5 trebuie sa fie si mai si. Am platit pentru masinuta 13300 Eur cu toate taxele incluse. Poze vor fi cu siguranta dupa ce vine. Ca design, e mult peste noul Clio! Ma refer la cum arata in realitate, nu in poze... Apropo, ati observat ca in toate pozele de la Reno, noul Clio este turtit fata de realitate. Daca ar fi si in realitate asa si nu ar fi facut in Turcia, poate ca era o alternativa. Insa realitatea e cruda si Clio e uratel si turcesc pe deasupra... Pacat! Renault era masina mea preferata!

--------------------
Suzuki Swift 1.5 GS
+
CGB
post 27 Apr 2007, 08:02
Post #45

CGB

bordul la swift e facut din plastic tare (ca la logan, symbol...) sau e d-ala mai moale (cauciuc ca la fiesta de ex). si e adevarat ca anveopele au o dimensiune cam greu de gasit? si inca ceva....reviziile la cat se fac si cam cat costa?

faza cu clio III am observat-o si io (ca arata mai bine in poze). prima data cand l-am vazut in poze mi-a placut foarte mult. da' dupa ce-am vazut primu clio 3 pe viu, mi-a trecut. e mai inalt decat loganu (era parcat langa un logan). plus ca bordul e facut din mai multe bucati de plastic care pot incepe sa troncane mai repede, consola centrala e lipita peste restul bordului si are multe plastice decorative pe bord fata de swift. la swift bordul e mult mai compact, consola centrala e integrata in bord. e mult mai simplu si mai functional. si la exterior am aceeasi senzatie (la clio is mai multe componente-bandouri, elemente decorative, grila mai complicata din 2 parti...). swift este mai compact, are mai putine plastice.
impresia mea e ca, clio3 e mai predispus la aparitia greierasilor la interior. da' e doar o parere asa....la prima vedere.

asta cu multe plastice in bord e valabila la mai multe marci (modele din clasa mica. clio a fost un ex doar.
swift e unu din modelele cu cel mai compact bord.

This post has been edited by cristib: 27 Apr 2007, 08:03

Attached thumbnail(s)
0509_frankfurt_01_2006_renault_clio_iii_front_interior_view.jpg ( Size: 21.7k ) Number of downloads: 543
swift_interior.jpg ( Size: 80.68k ) Number of downloads: 633

--------------------
catadavid
post 27 Apr 2007, 11:49
Post #46

Membru incepator

Bordul pare de calitate, cel putin mie mi-a lasat o impresie placuta. Designul o idee cam spartan pe mine nu ma deranjaza. Sunt designer si ma incanta la culme simplitatea bine gandita. Exteriorul mi se pare pur si simplu genial. Englezii spuneau ca oglindeste spiritul unui Mini mult mai bine decat Mini-ul celor de la BMW. Daca as avea bani, poate ca totusi as alege Mini, dar numai ca a 2-a masina. Voi face un review complet dupa prima revizie, insa pana acum nici masina nu mi-a venit, asa ca imi mai rod unghiile cateva zile. Noroc cu minivacanta de 1 mai, ca altfel nu stiu ce faceam... Ieri m-am intalnit cu un prieten care are Swift de un an si ceva si am facut un mic test-drive. Excelenta! Si era varianta de baza... cheala! Motorul trage chiar mai bine decat cel cu care am facut test la dealer, insa ala avea doar 1600 km, asta are aproape 20000.

--------------------
Suzuki Swift 1.5 GS
+
CGB
post 10 May 2007, 21:07
Post #47

CGB

oferta ptr swift
8329 cu toate taxele.

--------------------
catadavid
post 13 May 2007, 22:12
Post #48

Membru incepator

Da, numai ca e versiunea complet cheala... no AC, no nothing. La banii astia oricum e o masina noua cu aceleasi dotari pe care le am acum pe Twingo. Am un prieten care are una din martie anu' trecut si e extrem de multumit de ea, dar parca si-ar dori macar aer conditionat...

--------------------
Suzuki Swift 1.5 GS
+
catadavid
post 16 May 2007, 21:55
Post #49

Membru incepator

A venit Swift-ul! Prima impresie: Excelenta! O sa scriu mai multe dupa ce ies din rodaj, cand voi putea sa o testez la adevarata valoare. Pana atunci, atasez niste poze pe care le-am facut cu un telefon pentru simularea personalizarii.

Attached thumbnail(s)
Swift_fata1.jpg ( Size: 73.02k ) Number of downloads: 593
Swift_lateral1.jpg ( Size: 63.93k ) Number of downloads: 598
Swift_spate1.jpg ( Size: 84.93k ) Number of downloads: 554

--------------------
Suzuki Swift 1.5 GS
+
claus
post 17 May 2007, 00:02
Post #50

private spice

cata.. sa fie intr-un ceas bun.. e foaarte tare jucaria..

--------------------
renault megane II 2003 confort dynamique
+
CGB
post 17 May 2007, 07:46
Post #51

CGB

belea masinuta. wub.gif
astept poze cu interioru', cu motoru, portbagaju'. si mai multe impresii despre cum merge. cum sta pe drum. are suspensia tare, moale....

--------------------
Mutzunache
post 17 May 2007, 08:14
Post #52

Milk my sheep, bitch!

Super jucaria, sa o stapanesti sanatos si fara evenimente.

--------------------
M. Outlander 2019 Honda Civic 2021 Cadillac Eldorado 2002
+
Solon
post 17 May 2007, 09:54
Post #53

Membru autentic

Eu te astept cu prima vizita la service! Am auzit ca sunt destul de scumpi! mad.gif

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
bogy
post 17 May 2007, 11:12
Post #54

Membru

From: Cluj-Napoca

Felicitari, sa o stapanesti sanatos si fara evenimente!

@Solon:
1. de abia i-a venit la om masina, si in loc de felicitari tu-l 'astepti cu service-ul' ?
2. mai bine un service scump, decat unul cu incompetenti. Iar despre service-ul reno nu pot sa spun acuma nimic, ca iau warn pt limbaj furios.gif
3. cel putin daca service-ul reno ar fi ieftin ... dar tot nu ar avea scuze ...

--------------------
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI 177CP 4WD, 2017
+
Solon
post 17 May 2007, 12:49
Post #55

Membru autentic

bogy: Te inflamezi degeaba!
Ma bucur ca si-a luat omul masina, doar ca nu am specificat acest lucru!
Aceasta masina chiar ma intereseaza si din aceasta cauza i-am spus de service!

--------------------
+
bogy
post 17 May 2007, 17:43
Post #56

Membru

From: Cluj-Napoca

Pe service ma 'inflamez' si serios ca nu degeaba.
Nu are mare legatura cu postul tau, decat ca ai pomenit de service si deja doar cand aud/vad service ... ma inflamez biggrin.gif

--------------------
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI 177CP 4WD, 2017
+
CGB
post 17 May 2007, 18:16
Post #57

CGB

cica, "prima revizie costa in jur de 5 mil cu tot cu manopera si cuprinde : filtre aer-ulei-polen, ulei, placute frana". asa mi-au zis astia de la BSMotors intr-un mail. I-am intrebat una-alta, inclusiv cam cat ar fi o revizie.

--------------------
Solon
post 17 May 2007, 20:20
Post #58

Membru autentic

Multicel zic eu!
Iar cu faza cu "cica", deci nimic sigur e cam nasoala!

--------------------
+
catadavid
post 17 May 2007, 23:26
Post #59

Membru incepator

Salutare si multumesc de urari!
Revin cu ceva mai multe pareri pe Sambata-Duminica... Acum sunt full de lucru si timpul liber il "investesc" in rodaj biggrin.gif. Totusi, am sa va spun ca, desi nu am calcat-o peste 3500 rpm, masinuta se misca foarte bine. Suspensia e destul de moale sa nu scuture si destul de tare sa se tina bine pe viraje. Nu pot sa va spun cat de mult astept sa implinesc kilometrii de rodaj sa vad ce poate cu adevarat bestiutza. Nu am mers peste 120 km/h, dar ajunge acolo destul de repejor, in conditiile in care schimb la 3000. La viteza aia ma simt ca la 70 in Twingo si ca la 90 in Clio. Cat despre service, nu imi fac probleme, in conditiile in care nu cred ca voi avea nevoie de el decat la revizie, cel putin asa mi-au spus vecinii mei de birou care se ocupa cu distributie de piese auto si au niste Swifturi la agenti. Singurul lucru schimbat in 4 ani pe unul dintre Swifturi, a fost bara si un semnalizator, pentru ca au fost lovite. 5 milioane nu mi se pare o suma mare pentru o revizie. In concluzie, imi place masina. E mai mult decat m-am asteptat!
Revin cu mai multe in zilele ce urmeaza. Toate cele bune!

This post has been edited by catadavid: 17 May 2007, 23:46

--------------------
Suzuki Swift 1.5 GS
+
roty
post 22 May 2007, 12:06
Post #60

Membru autentic

Aha, au fost lovite, deci masina are frane proaste!!!!
Glumeam... biggrin.gif S-o conduci sanatos, masina faina de oras wink.gif

Dar piesele, cum sunt la pret si la livrare? Astepti cate 3 saptamani dupa un semnalizator?

--------------------
Renault Clio 3 2006, 1.4 16V
Renault Megane II Sedan, Confort Expression, 1.6 16V 115CP, 2005
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 25th April 2025 - 10:27
Dacia