Jante aliaj originale Twingo
![]() ![]() ![]() |
Jante aliaj originale Twingo
bubalus |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 96 Joined: 12 February 08 ![]() |
|
||
--------------------
renault
twingo
2002
- ct 84 cab
|
|||
aleximo |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 3 July 08 ![]() |
![]() ![]() Attached thumbnail(s) DSC00005.JPG ( Size: 170.91k ) Number of downloads: 745 |
--------------------
Twingo
Renault
1994 1,2 benzina
- ms 04 gmr
|
|
K-PAX |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 77 Joined: 11 June 07 From: Alba Iulia ![]() |
Poi ai cautat pe la vulcanizari/dezmembrari?? pe acolo probabil o sa gasesti ceva ieftin...dar eu zic ca mai bine iei una noua... nu te zgarci la asta ca e destul de important contactul cu pamantul. eh asta e mai mult la anvelope. dar si janta e destul de importanta
![]() 4 Jul 2008, 18:09: faina masinutza.. cam batrana ![]() This post has been edited by K-PAX: 4 Jul 2008, 18:09 |
--------------------
Renault
Twingo
Twingo Soleil 1.2l 60CP 2004
- AB-05-YCN
|
|
gedan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 296 Joined: 7 July 08 From: Dr. Taberei ![]() |
stati sa pun eu genti de solenza si va spun cum merge cu flanse sau fara.
oricum, consumul creste cu dimensiunea gentilor, raportul e in functie de nevoile proprietarului |
--------------------
renault
twingo
1996
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Ooo, de cand asteptam sa-mi explice si mie cineva cum e cu consumul mai mare la trecerea pe jante mai mari.
Te rog... |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
K-PAX |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 77 Joined: 11 June 07 From: Alba Iulia ![]() |
nu cred ca , consumul creste atat de mult incat sa fie obervabil eu am avut jante si am jante din aliaj 14' si masina consuma 4.65% sunt curios daca la cei cu jante din tabla consuma mai putin de 4.5% si daca e din cauza jantelor.... asta nu poti sti niciodata findca consumul depinde foarte mult si de stilul de condus al fiecaruia
![]() |
--------------------
Renault
Twingo
- AB-05-YCN
|
|
adipad |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 93 Joined: 20 April 08 ![]() |
din cate stiu eu jantele de aluminiu scad consumul de benzina,dar trebuie sa folosesti acelasi tip de anvelopa ,anvelopele mai late marind consumul dar nu semnificativ
|
--------------------
renault
twingo 1.2
2003
- bv10ukv
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Eu mi-am pus jante de aluminiu si nu mi-a scazut consumul.
Tu de ce crezi ca-l scade??...ca usurezi masina cu, sa zicem 10 kg? |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
|
|
adipad |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 93 Joined: 20 April 08 ![]() |
ferrari a scos un model pe care au inlocuit si stema de pe capota cu un autocolant incercand sa il faca mai usor(sursa emisiunea top gear) si in plus jantele de aluminiu mentin mult mai bine presiunea anvelopelor aceasta fiind foarte importanta in ceea ce priveste consumul de carburant
|
--------------------
renault
twingo 1.2
2003
- bv10ukv
|
|
gedan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 296 Joined: 7 July 08 From: Dr. Taberei ![]() |
diferenta de consum nu vine de la greutate, ar trebui sa gonesti mult ca sa simti asta.
de obicei cand pui genti de al pui si cauciucuri mai late, asta creste consumul! |
--------------------
renault
twingo
1996
|
|
hellcat |
![]()
|
Domnu gedan - la chestiile alea rotunde de se pune o anvelopa de jur imprejur li se spune jante. Daca vreti sa discutam despre genti...mai ma pricep la un luis vutton, prada, sarpe, crocodil, musama...
Despre cresterea consumului in raport cu latimea anvelopei...am rulat perioade de timp si cu 175 si cu 185 si cu 195...am avut aceleasi consumuri. De altfel si consumurile oficiale raportate de producator au fost identice in raport cu dimensiuni echivalente ale anvelopelor. Eu dupa aspecte de genul asta ma iau sa fiu sincer. Are altcineva alte considerente?? |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
|
|
gedan |
![]()
|
diferentele se simt in timp, nu sunt chiar asa de semnificative. fiti confinsi ca o guma de 195 va consuma mai mult decat una de 175, la acelasi circumferinta a rotii.
|
--------------------
renault
twingo
1996
|
|
twingooo |
![]()
|
![]() Membru de partid din Republica Ceha Group: Members Posts: 747 Joined: 13 October 06 From: Ceska Republika, Praha 4 ![]() |
sunt pentru presiunea in anvelope care ar avea o oarecare influenta in consum, nu dimensiunea.din ce am citit, to be safe dpdv al dimensiunii inseamna ca anvelopa montata pe janta sa nu frece/atinga de caroserie sau ansamble/subansamble. am condus printre primele matizuri cu cauciucuri eco conti fuel saver si marele schepsis era buna etansare pe janta
|
--------------------
Renault
Espace 2.0 dci
2007, Privilege mens sana in corpore barosano!
|
|
K-PAX |
![]()
|
Dar va rog sa ma lamuriti si pe mine ca eu nu inteleg cat de multa economie poti sa faci cu un cauciuc ecoConti??? adica chiar se simte chiar asa diferenta la buzunar sau doar in timp.... eu am michelin extreme sau ceva de genu si sincer sunt foarte multumit de ele si nu leas da pe alte cauciucuri....
|
--------------------
Renault
Twingo
- AB-05-YCN
|
|
twingo_buc |
![]()
|
![]() fost twingar Group: Members Posts: 883 Joined: 4 January 09 ![]() |
deci sa va spun un sfat in legatura cu jantele. cand vi le luati nu va zgarciti la marimea cauciucurilor...mi-am luat eu jante pe 13 si am 50 talonul la cauciuc...ce pot spune ca sunt abonat la vulcanizari la indreptat/echilibrat/re-etansare si pene .... cred ca cel mai recomandat ar fi minim 60 talonul cauciucului parerea mea
|
--------------------
mitsubishi
colt CZ3
1.1 75CP 2008 MOTION
- B8x8BBB fost twingar si fost TDI-st
|
|
0ctavianus |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 10 January 09 From: Bucuresti ![]() |
Apropo de talon si de dimensiunea cauciucurilor specificata acolo..vedeti ca in noul talon [ala UE
![]() ![]() Eu unu am cumparat masina cu tot cu jante noi + cauciucuri noi ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Twingo
1994
|
|
tortulet |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 18 March 08 From: Bucuresti ![]() |
Stie cineva un magazin cu jante pt buburuza mai ieftine?
|
--------------------
Renault
Twingo
2005
- B-81-AWX
|
|
_182_ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 467 Joined: 21 May 04 From: Bucuresti ![]() |
cele mai ieftine jante pe care le-am vazut sunt ART si Kormetal, acum nu stiu cat de bune
750 lei de 13" si 850 de 14" feriti-va de MS Jag, am de 15" pe clio si dupa 1 an erau ovale (am schimbat rulmentii pe spate din cauza asta), fara sa fi intrat in vreo groapa seriosa |
--------------------
Renault
Clio bicorp dCi 65
Expression 2003 Renault Twingo 8v & Opel Astra H cdti
|
|
tortulet |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 18 March 08 From: Bucuresti ![]() |
sa inteleg ca mai bine un set de capace renault ? decat aliaje?
This post has been edited by tortulet: 16 Feb 2009, 21:28 |
--------------------
Renault
Twingo
2005
- B-81-AWX
|
|
_182_ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 467 Joined: 21 May 04 From: Bucuresti ![]() |
te-ai atacat ca "m-am luat" de capacele tale?
![]() da, am un set de capace Renault pe jante de 13, dar nu puteam dormi noaptea asa ca in curand ii pun si eu niste aliaje de 14" iarna viitoare tot pe tabla + plastic merg, daca nu fac prostia sa pun gume all-season pe astea noi de 14, ma mai gandesc |
--------------------
Renault
Clio bicorp dCi 65
Expression 2003 Renault Twingo 8v & Opel Astra H cdti
|
|
ir_sonik |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 30 October 04 ![]() |
care aveti cauciucuri de 195 pe twingo? nu ating caroseria sau suspensia?
|
-------------------- |
|
ccris |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 22 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu folosesc vara 195/45 R14, la mine n-ating nimic, pe fata am insa distantiere ...de vreo 5mm cred
Nu recomand insa 195/45 daca nu vrei sa-ti schimbi stilul de condus in "foarte prudent si atent la gropi" si daca nu vrei sa dai bani la vulcanizari pentru indreptat si echilibrat, in plus iti scade garda la sol. |
--------------------
RENAULT
TWINGO 1.2 16V 2001 / Scenic RX4 2.0 16V 2002
__
|
|
dxr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 388 Joined: 27 November 05 From: Bucuresti ![]() |
si eu am jante cu rotile 195-45-14 am si suspensie sport insa nu am avut probleme sa imi atinga pe undeva dar asa e trebuie sa ai grija la gropi si la denivelari pentru ca orice se simte mult mai rau decat la o masina cu roti si suspensii normale dar eu unul nu regret o schimba foarte mult si arata mult mai bine are o aliura mai sportiva..acum depinde de gusturi...
![]() |
--------------------
Daewoo
Matiz
2005
|
|
0ctavianus |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 10 January 09 From: Bucuresti ![]() |
Eu am de 165 si ma cam bate un gand sa-i pun inaltatoare (mai sunt vreo 2 cm pana la bara in spate..cred ca are de-aface si cu arcurile.) In orice caz nu am urcat doi grasi in spate sa vad daca ajunge cauciuc pe bara
![]() This post has been edited by 0ctavianus: 25 Feb 2009, 07:48 |
--------------------
Renault
Twingo
1994
|
|
crimu_marius |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 9 January 09 From: timisoara ![]() |
Un link.
http://cgi.ebay.at/13-Zoll-Centra-Alufelge...8QQcmdZViewItem Poate va ajuta.Pe mine nu,ca nu pricep o boaba nemteste... ![]() |
--------------------
renault
twingo
2001
|
|
sckhreech |
![]()
|
![]() TWINGAR Group: Members Posts: 233 Joined: 11 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Stie cineva exact ce jenti merg pe twingo fara sa atinga in aripi, si aici ma refer la ET-ul si J-ul jantelor.Imi voi pune suspensi sport pe twingo , iar jantele de aliaj pe care le am acum nu cred ca o sa mai pice bine , asa ca vreau sa trec la jante pe 14 , dar vreau sa stiu ce ET si J trebuie sa iau.
|
--------------------
Twingo
C064
1995
- DE BUCURESTI Renault Twingo 1.2 16v Expression 2003
|
|
twingo_buc |
![]()
|
la suspensii sport am jante pe 13'' nu stiu ET si J da anvelopele au latime 175 inaltime 50.... iti recomnd sa te gandesti de 2 ori inainte sa-ti arcuri sport si jante....
|
--------------------
mitsubishi
colt CZ3
1.1 75CP 2008 MOTION
|
|
sckhreech |
![]()
|
![]() TWINGAR Group: Members Posts: 233 Joined: 11 January 07 From: Bucuresti ![]() |
de ce ? , din cauza drumurilor proaste?
|
--------------------
Twingo
C064
1995
- DE BUCURESTI Renault Twingo 1.2 16v Expression 2003
|
|
twingo_buc |
![]()
|
din cauza drumurilor proaste ar fi unul din motive. Dar tind sa cred ca nici ansamblul masinii nu e facut sa fie rigida. Ma refer la faptul ca dupa 20.000 km aproape mi s`au dus deja amortizoarele pe fata au un balans foarte mare si sau inmultit elemntele care trosnesc la interior. ma refer la plastice etc. alta problema ar mai fi bordurile si mai am aici la mine pe strada un tip cu un twingo la fel cu arcuri sport si jante si are probleme cu scutul.
|
--------------------
mitsubishi
colt CZ3
1.1 75CP 2008 MOTION
|
|
psymax |
![]()
|
![]() ................ Group: Members Posts: 93 Joined: 13 August 08 From: paradis ![]() |
si eu am amortizoarele "sport"... am facut deja 25.000km de cand am masina (probabil au peste 50.000km pt ca masina avea amortizoarele de cand am cumparato)
concluzia: scut intreg si este la fel de rigida, dar pragurile sunt vulnerabile la hopuri mai ales cand masina este plina si te cam zdruncina la gauri (eu m-am obisnuit). Nu cred ca m-as putea lipsi de ele... sunt super pe serpentine am jante pe 14" si gume de 185 pe 50 parca(cred ca am mai zis de vreo 20 de ori pe aici ![]() twingo_buc: cred ca ai rotile cam micute in diametru This post has been edited by psymax: 16 Oct 2009, 18:45 |
--------------------
renault
twingo
-
- -
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd May 2025 - 19:34 |