Pompa servo-directie dCi, probleme mari
![]() ![]() ![]() |
Pompa servo-directie dCi, probleme mari
LucescuC |
![]()
|
||
![]() Calaret Group: Members Posts: 1.300 Joined: 1 August 03 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Renault , Honda
Clio symbol 1.5 dci, Transalp 600 V
2003, 1998
- GL-05-XLN, IS-80-LCG Ganditi-va de doua ori inainte de a rani pe cei apropiati!
|
|||
uledu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 23 December 12 ![]() |
Pana la urma am dus-o la un service unde, culmea, a puscat siguranta
![]() ![]() S-a schimbat dioda (1 RON a fost dioda)+ curatat cu spray bine platoul si rotorul + ulei nou si totul este OK acum. This post has been edited by uledu: 2 Nov 2016, 22:02 |
--------------------
Renault
Clio Symbol Fidji
1.5 dci 2005 Passat 2016
|
|
raresh3r |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 411 Joined: 21 January 07 From: Galati ![]() |
am si eu o mica problema cu acesta preaminunata pompa
![]() se aude un zgomot foarte tare, ca un huruit, ca si cum se atinge fier de fier.....s-a desfacut pompa.....carbunii sunt la jumatate...s-a curata , dar huruitul persista.....o fi de la partea hidraulica? asa mi-a zis mecanicul......pompa noua de la sh e solutia ![]() |
--------------------
Nissan Leaf 2019/
Skoda Octavia III 2015
2.0 DSG Tac'su Samuelei
|
|
RazvanF |
![]()
|
![]() Tech Group: Members Posts: 2.284 Joined: 25 March 14 ![]() |
Cauta in topic. Posibil ca lagarul de la capac sa fie de vina. Unii l-au inlocuit cu un rulment.
This post has been edited by RazvanF: 7 Feb 2017, 23:25 |
--------------------
Dacia
Logan MCV Stepway X52
2017 1.5dCi 90 cp VW Polo Comfortline 2017 1.2TSI 90 cp 7-speed DSG
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan. |
|
alin75 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 166 Joined: 16 April 06 ![]() |
Salut! Acum 2-3 ani am avut probleme cu servo. Am găsit platoul cu cărbuni îmbâcsit, l-am curat am dat cu silicon si totul ok, pana in acest wek. Desfac iar ansamblul si găsesc iar platoul îmbâcsit de pilitura, bucșa (care face legătura intre rotorul motorului si axul pompei) putin forțată, dar si cele 2 capete. Suflu la compresor platoul, rotorul, carcasa (cam tot ce se poate) vizual totul ok, montez totul, iar bucșa o dau cu bison epoxy metal. Las sa se întărească. Fac proba la motor si .... se prăjește instant platoul+ firele. Verific rotorul, nu este prăjit, dau comanda de alt platou, montez totul, fac proba.... totul ca nou. Conectez pompa, torn ulei si zic .... gata. Fac un drum de 100 si ceva km si la manevra de parcare.... moare servo!!!! (când a picat in wek tot la parcarea cu spatele s-a întâmplat).
Desfac azi iar pompa, bucșa era distrusa in partea dinspre pompa (parca era data gaura cu spiralul), înspre motorul electric soluția epoxy a fost ok. Am dat comanda si de bucșă... Sa fie pb cu caseta? A avut cineva pb. cu acesta bucșă? Merci! |
--------------------
Renault
X
X
- Gj-xx-XXX
|
|
trami |
![]()
|
- Group: Members Posts: 270 Joined: 15 July 05 From: Targoviste ![]() |
Despre ce bucșa vorbești? Bucșa de jos din capacul motorului? Sau vrei să spui cuplajul dintre motor și pompă?
Dacă despre cuplaj e vorba, atunci problema este la pompă, nu la casetă. |
--------------------
Kuga
2
-
- -
|
|
alin75 |
![]()
|
QUOTE(trami @ 12 Apr 2017, 21:12) Despre ce bucșa vorbești? Bucșa de jos din capacul motorului? Sau vrei să spui cuplajul dintre motor și pompă? Dacă despre cuplaj e vorba, atunci problema este la pompă, nu la casetă. Da, despre acel cuplaj este vb. M-am gândit ca poate este pompa, dar dacă prind capătul axului cu patentul se învârte acceptabil (nu știu cât de ușor tb. sa se învârtă "la mana", dar opune ceva rezistenta). @trami, "vad" ca ești tătic in servo! Cum pot "decapsula" pompa? Am văzut ca are niște piciorușe... presupun ca pe acolo. Ce tb. sa verific? Se găsește axul acela central, care iese din pompa (si intra in cuplaj) separat? Merci! This post has been edited by alin75: 13 Apr 2017, 05:39 |
--------------------
Renault
X
X
- Gj-xx-XXX
|
|
trami |
![]()
|
Se desfileteaza capacul rotund apoi cele 4 șuruburi cu cap inbus. Axul de care vorbești este una cu o roată dințata și nu cred că se găsește separat.
|
--------------------
Kuga
2
-
- -
|
|
alin75 |
![]()
|
QUOTE(trami @ 13 Apr 2017, 06:06) Se desfileteaza capacul rotund apoi cele 4 șuruburi cu cap inbus. Axul de care vorbești este una cu o roată dințata și nu cred că se găsește separat. Merci! Capacul, privit de sus, în ce sens se desfileteaza (poate părea idioțenie, dar nu vreau sa-i stric filetul)? Ce trebuie verificat acolo? Cat de ușor tb. sa se învârtă acel ax? |
--------------------
Renault
X
X
- Gj-xx-XXX
|
|
trami |
![]()
|
Se desfileteaza spre stânga, invers acelor de ceasornic, dar energic până pleacă. Trebuie să înlocuiești garniturile de cauciuc pentru că cele vechi sunt umflate și strâng roțile dințate făcându-le să se rotească greu. Din cauza asta se distruge cuplajul.
|
--------------------
Kuga
2
-
- -
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
salut
imi caraie aleatoriu pompa servo la 1.5 dci in baicului nu se mai ocupa decat de alternatoare si electromotoare mai stiti in bucuresti pe cineva care se ocupa si la modul ok cu reparat astfel de pompe servo? am vazut ca in trecut s-au mai reparat in Principatele Unite nr 18; mai exista acolo service-ul si se mai ocupa cu asa ceva? apropo, pompa inlocuita cu una noua e plug & play, nu are vreo dandana de scris in calculator, imperecheata cu rabla etc? multumesc This post has been edited by crisolro: 11 Oct 2017, 10:00 |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
- cu nr absolut normal Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
Relu11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.079 Joined: 21 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Pompa noua se inlocuieste in 10-20 min, are o mufa si nu are legatura cu calculatoru, soft ...
|
--------------------
.
.
.
|
|
andutu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 686 Joined: 27 September 10 From: Bucuresti ![]() |
Eu am reparat singur pompa dupa ce a refuzat sa functioneze.A inceput sa mearga intrerupt brusc iar dupa 50km nu a mai mers deloc.
Am desfacut-o si un carbune era blocat si multa mizerie. Am curatat bine, era destula mizerie , am frecat usor cu smirghel fin colectorul si carbunii , iar cu un ac fin am curatat santurile alea de pe colector.Nu este foarte complicat. Reparatia a fost facuta acum ~8 luni si inca e ok. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.5 dci
2005
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Trebuie scule, piese, loc si nu am nimic din toate astea
Desi a incetat caraiala (probabil pt ca s-a incalzit afara putin) am fost si am reparat pompa: platou carbuni si capac (rotorul era ok si asta a redus costul lucrarii la jumatate ![]() Aglomerati baietii insa foarte ok si au rezolvat pompa. Ii recomand si eu, cum au mai facut si altii mai sus - repara si alternatoare, electromotoare Lucrarea dureaza putin dar nu au stoc de piese si drumul dupa ele prelungeste la cca 3h durata - se poate lasa masina si suna ei dupa demontare si apoi cand e gata. L-V 9-18 |
--------------------
Renault
- cu nr absolut normal Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
andutu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 686 Joined: 27 September 10 From: Bucuresti ![]() |
Super, multumim de info.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.5 dci
2005
|
|
MisuSYM |
![]()
|
Fan Diesel Group: Members Posts: 97 Joined: 27 December 16 From: Galati ![]() |
bun, si un pret, ceva?
|
--------------------
Renault
Symbol
2007
|
|
crisolro |
![]()
|
330 ron
daca era si rotorul bulit, pretul urca la cca 550 ron multumit? This post has been edited by crisolro: 16 Oct 2017, 09:50 |
--------------------
Renault
|
|
parascanalin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 13 November 15 ![]() |
am si eu un kangoo 15 dci 2005, am avut problema cu pompa acum 2 ani, am inlocuit platoul cu carbuni si capacul, acum mi-a ars siguranta de 80 A
Am dat jos pompa, dupa ce am scos capacul.. o mizerie de nedescris.. am curatat cam totul, platoul cu carbuni e ok.. dar imi tot arde siguranta.. intre cele doua fire de alimentare nu am gasit nicio dioda ( se vorbea mai sus ca aia ar face figuri si ar sta in scurt..) am vazut ca din cauza scurtului se vad urme de usoara topire pe mufa asa ca am taiat-o, voi face legatura cu ceva conectori ulterior.. singura chestie pe care am vazut-o suspecta e ca rotorul se misca usor( cativa milimetri din rulment) oare asta sa fie cauza scurtului? bucsa din capac care il centreaza se misca nu foarte usor cand pun fiele la bornele bateriei invarte, dar la un moment dat intra in scurt si se incalzesc firele .. ce o fi oare? 30 Jan 2018, 16:53: am si eu un kangoo 15 dci 2005, am avut problema cu pompa acum 2 ani, am inlocuit platoul cu carbuni si capacul, acum mi-a ars siguranta de 80 A Am dat jos pompa, dupa ce am scos capacul.. o mizerie de nedescris.. am curatat cam totul, platoul cu carbuni e ok.. dar imi tot arde siguranta.. intre cele doua fire de alimentare nu am gasit nicio dioda ( se vorbea mai sus ca aia ar face figuri si ar sta in scurt..) am vazut ca din cauza scurtului se vad urme de usoara topire pe mufa asa ca am taiat-o, voi face legatura cu ceva conectori ulterior.. singura chestie pe care am vazut-o suspecta e ca rotorul se misca usor( cativa milimetri din rulment) oare asta sa fie cauza scurtului? bucsa din capac care il centreaza se misca nu foarte usor cand pun fiele la bornele bateriei invarte, dar la un moment dat intra in scurt si se incalzesc firele .. ce o fi oare? This post has been edited by parascanalin: 30 Jan 2018, 16:53 |
--------------------
renault
kangoo
2005 monovolum
|
|
andreiul |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 5 June 08 From: Bucuresti ![]() |
Aceeasi problema, la un Symbol 1,5 DCi din 2005
- prima data s-au blocat carbunii de pe platou de la mizerie - demontat pompa, curatat bine, planat colector, montat totul la loc - carbunii nu avea uzura - nu mai stiu - acum multi ani - a doua oara inlocuit platou carbuni + planat colector - deja colectorul avea uzura mare - sant - cam acum 3 ani - a 3-a oara acum cateva zile - nu am mai stat sa demontez pompa - nu mai avea rost la ce uzuri erau in colector acum 3 ani - inlocuit cu pompa noua - garantie 2 ani. In cazul tau, masoara colectorul, vezi sa nu ai praf de carbune intre lamelele colectoare, vezi sa nu dea ceva la masa sau scurt. Sau vezi ca problema sa nu fie chiar de la platoul cu carbuni. |
--------------------
Renault
Clio FIDJI
2006 BaftaQ
|
|
alexme24 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 780 Joined: 23 September 09 ![]() |
Din pacate la clio e ca un consumabil servodirectia aia. E si prost amplasata. Eu persoanl de 3-4 ori am schimbat-o complet.
|
--------------------
Renault/Honda
Clio 2/ Accord
2004/2008 Clio 2/Accord/Civic , 2004/2008/2008 1.5 dci / 2.4 VTEC / 1.8 VTEC
|
|
Relu11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.079 Joined: 21 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Hai ca nu e chiar asa, si se rezolva relativ ieftin, ia sa iti pice una full electric care trebuie inlocuita cu tot cu colana de directie.
Eu personal am umblat la a mea in 220.000 km de 3 ori: -prima data pe la 80k-90k s-a inlocuit capacul si curatat de praf de carbune -a doua oara pe la 160k-170k cand s-a schimbat platoul si capacul -a treia oara pe la 180k cand am sesizat un zgomot si s-a constatat ca sarise un carbune (meserias bun nu a asezat bine platoul) |
--------------------
.
.
.
|
|
radunre |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.573 Joined: 1 October 07 From: Tg Mures ![]() |
parascanalin, daca este un joc atat de pronuntat din rulment, e o problema grava. In orice motor, rotorul se invarte foarte aproape de stator si orice joc semnificativ in lagare, duce la frecare suplimentara sau chiar blocare.
Recomand inlocuirea rulmentilor/lagarelor de pe rotor. This post has been edited by radunre: 1 Feb 2018, 08:13 |
--------------------
Clio III K9K772
/ Clio III K9K772
2009
- MS Daca muncesti ca sa traiesti, de ce te omori muncind ?
|
|
andreiul |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 5 June 08 From: Bucuresti ![]() |
Din cate stiu, in partea inferioara este o bucsa din alama; daca vrei, iti donez un capac complet (cu tot cu bucsa); este nou-nout.
|
--------------------
Renault
Clio FIDJI
2006 BaftaQ
|
|
vasilecool |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 274 Joined: 25 March 09 From: Bucuresti ![]() |
Joi m-am hotarat sa ma ocup putin de pompa de servodirectie, la care nu mai umblesem de vreo 4-5 ani.
Am tras o vizita pe la magazinul din Crangasi si am achizitionat un kit complet: -rotor 180 de lei -platou cu carbuni 120 de lei -capac inferior cu bucsa 40 de lei -rulment superior 10 lei. Am dat-o jos, am demontat tot, am curatat statorul(spalat si suflat cu aer comprimat). Apoi am montat piesele noi. Timp total de lucru 1 ora si jumatate, cu spalat pe maini cu tot. Scule: Cheie tubulara de 13, o fixa de 17, un patent si p surubelnita dreapta. Nu am fotografii din timpul operatiunii(din cauza mizeriei). Pun poze cu piesele inlocuite si cu cutiile pieselor noi. P.S. La magazin are si cuplajul din plastic dintre motor si pompa hidraulica. Pret 50 de lei. La mine nu a fost necesara inlocuirea lui. Attached thumbnail(s) IMG_20180223_080308.jpg ( Size: 3.48mb ) Number of downloads: 359 IMG_20180223_080228.jpg ( Size: 439.6k ) Number of downloads: 375 IMG_20180223_080218.jpg ( Size: 542.24k ) Number of downloads: 350 IMG_20180223_080158.jpg ( Size: 485.43k ) Number of downloads: 356 |
--------------------
renault
symbol
2005
- B-46-ANU
|
|
verde |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.131 Joined: 5 September 06 From: Pitesti ![]() |
Care magazin ? mai exact , ca sunt interesat, te rog. eventual PM.
|
--------------------
megane 3 /clio 4
....dci 110 /1,2aspirat
....2015 /2017
|
|
kretzu77 |
![]()
|
![]() n00b Group: Members Posts: 310 Joined: 14 August 06 ![]() |
Poate sa-l puna si aici, ca e util pentru toata lumea.
Parerea mea. |
--------------------
Toyota
Corolla E15/Prius 3
2008 1.4D-4D/2012 Hybrid Ne nastem pe rand si murim pe sarite!
|
|
Yan78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 439 Joined: 31 July 10 ![]() |
Si eu sunt interesat, ar fi util si un numar de telefon.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
2008 1.5 dci [URL=http://www.reno.ro/Folositi-functia-CAUTARE-t40668.html]Search cu incredere![/URL]
|
|
Relu11 |
![]()
|
Daca dati un search pe google o sa obtineti ... ceva cu alternatoarebucuresti hai ca nu e greu deloc
|
--------------------
.
.
.
|
|
vasilecool |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 274 Joined: 25 March 09 From: Bucuresti ![]() |
Da, da, ăsta e.
![]() This post has been edited by espacern: 26 Feb 2018, 14:06 |
--------------------
renault
symbol
2005
- B-46-ANU
|
|
verde |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.131 Joined: 5 September 06 From: Pitesti ![]() |
Multumesc !!!
|
--------------------
megane 3 /clio 4
....dci 110 /1,2aspirat
....2015 /2017
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 09:50 |