Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

B-55-BZZ, Oare proprietarul este membru pe-aci?

BogdanX
post 15 Jan 2007, 10:12
Post #31

Membru

Group: Members
From: Deva

Toto, iti dau dreptate dar pe jumatate.
Marturisesc ca la prima iesire din tara, dupa cateva zeci de km prin Austria imi venea sa ma mut acolo, cand vedeam cum circula lumea si ce drumuri au.
Iti voi spune ca am 25 de ani si cam 200.000 de km la activ, majoritatea pe taramul patriei si din pacate tot ce am putut sa constat pana acum e ca la noi se circula dupa o singura lege, legea junglei. Flashuri nu dau din principiu, ma gandesc ca prioritar e sa evit un potential accident decat sa-mi inchipui ca ala din fata e orb si nu-mi vede farurile pe care le tin in permanenta aprinse. Pe drumuri cu 2 benzi in acelasi sens nici atat.
Claxoane insa, din plin, este singura arma pe care o am si stiu ca e singurul lucru pe care-l pot face pt a ma calma!
Si o sa si exemplific putin:
1) Drum cu 2 benzi, eu vin pe banda de viteza cu 150, cel din fata doarme cu 90 la ora, franez in spatele lui si astept fara blitz fara claxon. Si stau 10-15 secunde pana intr-un final ma vede, cand ma vede accelereaza cat poate sa-mi arate el mie. Lucru care incepe sa mi se intample din ce in ce mai des.
2) Intru in depasire, sunt la jumate masinii din fata, se baga si el.
3) intru in depasire, drum cu o singura banda, cel pe care-l depasesc accelereaza cat poate masina.
4) intru in depasire si cel din fata mea se duce bara in bara cu cel din fata lui ca sa nu ma lase sa ma incadrez la loc.
Spune-mi te rog, in momentul in care intalanesti zeci si sute de astfel de soferi, de obicei la un drum lung sunt cateva zeci care fac ce am scris eu mai sus pe langa altele, eu ce ar trebui sa fac, crezi ca poti ramane calm de fiecare data?
Eu nu pot, nu arat degetu, nu fac vreo manevra ca ma bag in el, decat il claxonez in momentul in care trec pe langa el. Si crede-ma, n-am de ce sa fiu frustrat.

Si ca un exemplu final, drum cu 4 benzi, 2 si 2, despartite de linie continua, afara din localitate. Merg pe banda de viteza cam cu 130, in fata mea la 150-200m un autocar. Autocarul intra brusc pe prima banda, eu crezand in prima fractiune de secunda ca intra sa ma lase sa-l depasesc.
Nimic mai fals, in fata autocarului, o basculanta oprita, repet, pe banda de viteza, care vroia sa faca stanga taind linia continua, dar asteptand sa treaca cei ce veneau din sens opus.
Crede-ma ca am trecut pe laga basculata aia la cativa cm, intrand mult pe banda din dreapta.
Eram in masina cu un prieten si cu sotia mea, insarcinata in luna a 7-a.
Si acum imi este frica cand ma gandesc, atunci nici sa respir nu am avut timp

Am asistat la tot felul pana acum si ma repet, nu poti ramane calm la nesfarsit pe drumurile patriei. Claxonul pt mine, e ca un calmant la volan, simt ca macar l-am atentionat pe ala.
Sunt constient de ce masina am, si merg destul de tare cateodata, dar daca unu cu un logan sau mai stiu eu ce intra in depasire, am luat piciorul de pe aceleratie, punct.
Sper sa aveti rabdare sa cititi ce am scris si sa nu-mi luati din context numa ce vreti. Nu claxonez de dragul de a claxona.

This post has been edited by BogdanX: 15 Jan 2007, 11:21

--------------------
Renault Laguna II.2 2.0T 2006
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Toto - BOD
post 15 Jan 2007, 12:36
Post #32

Membru autentic

From: Craiova

BogdanX, intr-adevar, nu bliturile si claxoanele sunt motivul haosului de pe strazi! E adevarat ca atunci cand vezi ca pe autostrada toti merg pe banda a II (de depasire) chiar daca nu depasesc nimic iti vine sa o iei pe pereti! Eu faceam referire la acei soferi care, spre exemplu, dau blituri pe autostrada chiar daca observa ca cel din fata lor face o depasire! Imi aduc aminte ca in afara, cand semnalizezi depasirea, cel care vine din spate incetineste si te lasa sa depasesti chiar daca sta in spatele tau (poate nu toti, dar marea majoritate asa fac)...
In fine, la o analizarea in de-aproape imi dau seama ca motivul pt care se ntampla asta este unul si acelasi... in Romania nu exista frica de lege pt ca nu exista oameni care s-o aplice cum trebuie!

This post has been edited by Toto - BOD: 15 Jan 2007, 12:37

--------------------
Renault Clio - BOD 2003
+
dorindumitru
post 15 Jan 2007, 12:50
Post #33

sofer potolit in trafic

Nu poti intotdeauna sa respecti legea. Vezi exemplu DN1 directia dinstre Otopeni inspre Academia de Politie (cam 1,5-2km) . Cum poti sa mergi acolo cu masina pe prima banda (doar daca nu ai vre-o masina de teren)?
Ar insemna sa fiu masochist sa vreau sa merg pe banda aia cu capace de canal din 50 in 50m? Prefer sa merg pe banda a II-a, chiar daca am loc pe prima.
Cand soseaua o sa-mi permita sa merg pe prima banda fara sa-mi rup masina o sa merg. Pana atunci stau pe-a 2-a cu viteza maxima legala si ma doare-n basca de cei din spatele meu. Sa mearga ei pe prima ca la ce masini au isi permit sa si le repare.

--------------------
Dacia Sandero Stepway - 0.9TCe Easy-R 2017
https://www.spritmonitor.de/en/detail/874482.html

Renault Clio Symbol 2005 - 1.4MPI
https://www.spritmonitor.de/en/detail/153371.html
+
b06fcn
post 15 Jan 2007, 16:33
Post #34

DOCTOR

From: Bucuresti/Galati

La toata faza asta politia este de vina, nimeni altcineva, pentru ca in loc sa faca preventie stau la vanatoare...iar aia smecheri stiu ca scapa cu bani sau relatii...Nu mai devreme de o saptamana, cand am pierdut si eu 4 puncte, discutam cu un cunoscut despre modul magaresc de lucru al militiei romane la folosirea aparatului radar, care mi-a replicat ca daca le dadeam spaga nu era nici o problema...tocmai aflase de cineva care facuse asa si nu avusese numai 90 in localitate ca mine, ci mult peste...Asa ca...

Off topic : @ Toto : ca tot esti oltean de al meu, il stii cumva pe individul de care ziceam in postul meu de mai sus? Ca tare vreau sa ramana fara carnet pentru ce a facut miercuri seara...

--------------------
Renault 21 - B 06 FCN 1.9dT, 1989
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
Toto - BOD
post 15 Jan 2007, 23:14
Post #35

Membru autentic

From: Craiova

nu am idee cine este! nici numarul masinii nu-mi suna cunoscut!

--------------------
Renault Clio - BOD 2003
+
b06fcn
post 17 Jan 2007, 00:30
Post #36

DOCTOR

Lasa ca il aflu eu, joi sunt la birou in Craiova...

--------------------
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
pharaoh_c
post 17 Jan 2007, 16:26
Post #37

Membru

From: Timisoara / Arad

Faptul ca in tarile mai vestice nu se dau flash-uri si claxoane, este datorat faptului ca s-a ajuns la o maturitate in ceea ce priveste modul de a circula dar si de a gandi. De exemplu: in Germania, Franta toata lumea foloseste banda intai sau cel mult a doua, in functie de necesitati. Intri pe banda a doua sau a treia daca este nevoie, dupa care te retragi pe banda unde circulai. La noi??? Cum vad unii ca sunt doua benzi (ca de mai multe nici nu o auzit romanul sad.gif ... ) cum se instaleaza pe a doua banda si nu dau la oparte pentru nimic in lume. Mentalitate: eu merg legal cu 100 pe ora, deci am tot dreptul sa stau pe banda a doua... ceea ce e complet gresit... daca nu ma insel la scoala de soferi se invata sa folosesti banda intai, daca este posibil... si apoi ce-l deranjeaza pe soferul care circula cu 100, legal, daca altu vrea sa mearga cu 130... la urma urmei e dreptul lui, carnetul lui, banii lui (asta daca nu se produce accident din vina sa).
Caz concret: la intrarea in Timisoara dinspre Resita: pe banda intai camioane... circulau cu 70-80. Eu pe banda a doua sa trec de ele 110km/ora. O dacie intoarce peste linia continua dubla a drumului si se instaleaza in fata mea si merge cu 60... Am trecut demult de camioane si banda intai e goala. Bunul simt iti spune ca cel cu dacia ar trebui sa se dea la oparte sa te lase sa treci. 1. intoarce pe linia continua, 2. se instaleaza pe banda a doua, 3. ignora faptul ca din sens opus vine o masina, -evident cu o viteza mai mare decat a lui, 4. se incapataneaza si ramane pe banda a doua. Pai daca mai esti si obosit sau vi "capsat" de la serviciu si vezi un asemenea specimen, sa nu-ti vina sa te urci pe el??? Si revenind la tarile din vest, acolo asa ceva nu s-ar intampla, fiindca chiar daca gasesti si acolo soferi care trec linia continua, sau intra in fata ta-daca e nevoie, cu prima ocazie se da la oparte, nu se incapataneaza sa demonstreze ceva ce numa el stie ce vrea a fi... Ah, specimenul cu dacia era o femeie, dar asta nu e prea relevant, doar mi-am amintit... probabil era prea incordata deasupra volanului si nu mai stia ce sa faca blush.gif ... Si exemplele pot continua cu tir-isti care in rampa cand se 'fac' doua benzi nu s-ar da pentru nimic la oparte... probabil in sinea lor se simt mandri ca pot tine o coloana intreaga de masini in urma lor sad.gif .
Asa ca o sa treaca mult timp si trebuie sa apara multe autostrazi in Romania pana omul frustrat va sti cum sa se comporte in trafic. Si din pacate e vorba doar de bun simt sad.gif

--------------------
Renault Laguna II 2.0T 170CP Lux Dynamique 2007
Renault Laguna 2, 2.0T 170CP Lux Dynamique 2007
+
stesso
post 18 Jan 2007, 02:11
Post #38

Membru incepator

From: Bucuresti

QUOTE(Bliss @ 18 Dec 2006, 21:15)
Aseara, pe autostrada, pe dreapta coloana de masini, eu in depasire cu 130km/h, vine din spate o Laguna care se pune in fundul meu la 1m si baga faza lunga. Dupa mintea lui extrem de odihnita, oare unde puteam sa ma duc? L-am lasat sa fiarba in suc propriu, am mers mai departe constant si a mai stat doua minute in spatele meu. Cand s-a eliberat banda dreapta, m-am dat la o parte si s-a dus.
Mai departe, intre cele doua poduri la intrarea spre Bucuresti, 4 masini facute zob dintre care un Megane bicorp care nu mai avea bot.
*

Sunt atat de multi viteji pe A1 care,fara sa se asigure,intra in depasire si NU MAI POT.El s-a pus in fundul tau sau tu in fata lui?Claxonul si luminile ii mai aduc,uneori,pe unii mai obositi ,la realitate.Poate dorm ,poate au impresia ca sunt singuri pe sosea si schimba banda fara sa se asigure. sau poate cei cu 110 km /h merg prea incet pt ei,cei cu 130.Merg destul de des la Valcea si stiu cum e pe A1 si Dealul Negru.Tiristii si conducatorii auto seriosi se dau la o parte,cei care NU MAI POT,nu.

--------------------
Renault Laguna II 2.0T 170cp LXD 2005 oct
+
stesso
post 18 Jan 2007, 02:26
Post #39

Membru incepator

Chestia "cand voi avea Patrol si-s singur in masina " m-a convins ca esti obiectiv si plin de intentii bune . Siiiiiiiiiiiiiiiiiiigur.

--------------------
+
Bliss
post 18 Jan 2007, 12:30
Post #40

-

QUOTE(stesso @ 18 Jan 2007, 03:11)
Sunt atat de multi viteji pe A1 care,fara sa se asigure,intra in depasire si NU MAI POT.El s-a pus in fundul tau sau tu in fata lui?

Cauta in dictionar cuvintele "coloana" si "constant", poate te mai lumineaza. Un pic off: vorbesti din experienta?
QUOTE(stesso @ 18 Jan 2007, 03:26)
Chestia "cand voi avea Patrol si-s singur in masina " m-a convins ca esti obiectiv si plin de intentii bune . Siiiiiiiiiiiiiiiiiiigur.

Voi raspunde la nesimtire cu o portie dubla si eventual dureroasa, sa invete animalul. Ceva neclar? Sau crezi cumva ca suntem toti maici Tereza?

This post has been edited by Bliss: 18 Jan 2007, 12:36

--------------------
- - -
+
stesso
post 18 Jan 2007, 17:14
Post #41

Membru incepator

Nu am dictionar la indemana dar ,din folclor,stiu ca RAZBUNAREA nu e ceva de bine ,mai ales pe sosele cu multi PARTENERI in trafic care nu sunt interesati de "portiile de nesimtire duble si dureroase" pe care unii ,dupa criterii subiective si numai de ei stiute,vor sa le imparta fara ca ceilalti sa si le doreasca.Cu putina rabdare poate intelegeai sensul din postarile lui BognanX si Pharaoh_c , macar la frazele din incheierea postarilor lor.Si intradevar chestia cu Patrol a fost tare de tot .Si cand te gandesti ca unii vor sa ajunga sefi!!

--------------------
+
claus
post 18 Jan 2007, 17:22
Post #42

private spice

n-ar fi mai ok daca ati termina cu cearta ?

--------------------
renault megane II 2003 confort dynamique
+
cri123
post 18 Jan 2007, 18:00
Post #43

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

QUOTE(BogdanX @ 15 Jan 2007, 10:12)
Si ca un exemplu final, drum cu 4 benzi, 2 si 2, despartite de linie continua, afara din localitate. Merg pe banda de viteza cam cu 130, in fata mea la 150-200m un autocar. Autocarul intra brusc pe prima banda, eu crezand in prima fractiune de secunda ca intra sa ma lase sa-l depasesc.
Nimic mai fals, in fata autocarului, o basculanta oprita, repet, pe banda de viteza, care vroia sa faca stanga taind linia continua, dar asteptand sa treaca cei ce veneau din sens opus.
Crede-ma ca am trecut pe laga basculata aia la cativa cm, intrand mult pe banda din dreapta.
Eram in masina cu un prieten si cu sotia mea, insarcinata in luna a 7-a.
Si acum imi este frica cand ma gandesc, atunci nici sa respir nu am avut timp
*

Trebuia sa te opresti, sa il opresti si pe meseriasul cu camionul sau ce era, si sa chemi politia. Altadata nu mai trecea peste linia dubla, nu in astfel de locuri.

--------------------
Renault Laguna 2 2006 2.0T dopat cu 30 ponei
Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001
+
BogdanX
post 18 Jan 2007, 19:08
Post #44

Membru

From: Deva

Pai basculanta era in sensul meu de mers. In momentul in care il ocolisem si constientizam ce s-a intamplat eram probabil la 100-150m in fata lui. De franat si oprit in spatele lui nu puteam ca sigur intram in el cu toate asistentele la franare din lumea asta.

Portiunea de drum respectiv, pe 4 benzi se intinde pe cativa km, este un fel de autostrada in miniatura sa zic asa. Ca sa-l opresc pe respectivul imbecil trebuia ori sa trag pe dreapta pe un fel de banda de urgenta, apoi sa fac acelasi lucru ca si el, sa intorc taind linia continua si sa incerc sa-l opresc, sau sa mai merg un km si sa intorc intr-un loc unde imi este permis sa fac acest lucru, apoi urmand sa o iau dupa el. Nu cred ca aveam vreo optiune in sensul asta. A fost bine ca am scapat cu bine, e totusi o senzatie sa vezi cum oglinda retrovizoare este la 2-3 degete de fiarele din coltul unei basculate, cand te deplasezi cu o viteza apreciabila. sad.gif

Atata timp cat nu s-a intamplat nimic imi este tare greu sa cred ca politia s-ar fi deplasat pana la locul respectiv.

This post has been edited by BogdanX: 18 Jan 2007, 19:13

--------------------
Renault Laguna II.2 2.0T 2006
+
Bliss
post 18 Jan 2007, 21:02
Post #45

-

stesso, eu-s chiar pacifist de felul meu. In rare ocazii imi sare tandara la nesimtirea unora si imi vine sa le raspund cu aceeasi moneda, dar... n-am Patrolu' ala si ma calmez. biggrin.gif
Oricum, cearta are acelasi rost ca Monica langa Virinel. Noi sa fim sanatosi. smile.gif

--------------------
- - -
+
Abamiha
post 18 Jan 2007, 21:21
Post #46

Membru incepator

Buna seara domnilor!Este o discutie interesanta, la care eu particip deoarece am deschis si un topic referitor la Toleranta si nu NESIMTIRE.
Eu am o Laguna din 2003 de care sunt foarte multumit , dar am si un Mercedes un CLS 55 AMG, dotat cu flsah-uri, in faruri, semnale si stopuri.
Parerea mea este ca se da dovada de o mare NESIMTIRE din partea celor care incearca sa te incomodeze cind vrei sa depasesti, DAR FARA A PUNE IN PERICOL SIGURANTA celui pe care-l depasesti precum si a celorlalti participanti la trafic.
Eu personal cu Laguna am patit sa dau de un domn care nu m-a lasat sa-l depasesc, doar ca asa a vrut el, in sensul ca a, acelerat.
Viteza cu care mergea el era 120 Km/h , din fata incepuse sa se apropie un tir care initial era departe, dar accelerind s-a apropiat.Bineinteles ca am frinat si am intrat inapoi.
Ideea este ca daca eram cu Mercedesul l-as fi depasit, si la aceea viteza i-as fi aruncat osticla de STICLA in parbriz.
Sub cuvint de onoare ca acest mesaj nu este un raspuns menit sa deranjeze pe cineva, dar este O POSIBILA REACTIE LA O ATITUDINE DE AMBITIE A UNUI CONDUCATOR AUTO CARE ESTE IN STARE SA PROVOACE O NENOROCIRE ALTORA SAU CHIAR SI LUI.

--------------------
Renault Laguna 2 - b 51 hly 2003 Dynamiqe
+
stesso
post 19 Jan 2007, 01:55
Post #47

Membru incepator

CEARTA!!!? Nici vorba.Bliss ma bucur daca ai inteles mesajele anterioare si nu le-ai luat prea personal.Daca ne-am respecta mai mult in trafic multe accidente ar putea fi evitate.

--------------------
+
stesso
post 19 Jan 2007, 02:08
Post #48

Membru incepator

QUOTE(Abamiha @ 19 Jan 2007, 07:21)
Buna seara domnilor!Este o discutie interesanta, la care eu particip deoarece am deschis si un topic referitor la Toleranta si nu NESIMTIRE.
  Eu am o Laguna din 2003 de care sunt foarte multumit , dar am si un Mercedes un CLS 55 AMG, dotat cu flsah-uri, in faruri, semnale si stopuri.
  Parerea mea este ca se da dovada de o mare NESIMTIRE din partea celor care incearca sa te incomodeze cind vrei sa depasesti, DAR FARA A PUNE IN PERICOL SIGURANTA  celui pe care-l depasesti precum si a celorlalti participanti la trafic.
  Eu personal cu Laguna am patit sa dau de un domn care nu m-a lasat sa-l depasesc, doar ca asa a vrut el, in sensul ca a, acelerat.
  Viteza cu care mergea el era 120 Km/h , din fata incepuse sa se apropie un tir care initial era departe, dar accelerind s-a apropiat.Bineinteles ca am frinat si am intrat inapoi.
  Ideea este ca daca eram cu Mercedesul l-as fi depasit, si la aceea viteza i-as fi aruncat osticla de STICLA in parbriz.
  Sub cuvint de onoare ca acest mesaj nu este un raspuns menit sa deranjeze pe cineva, dar este O POSIBILA REACTIE LA O ATITUDINE DE AMBITIE A UNUI CONDUCATOR AUTO CARE ESTE IN STARE SA PROVOACE O NENOROCIRE ALTORA SAU CHIAR SI LUI.
*

Iti dai seama ce ar putea insemna o sticla primita in parbriz la 120 /h? Nu pt cel care o merita ci pt cei care ar avea de suferit din cauza lui si a sticlei aruncate de tine .Nu poti sti ce reactii ar avea si cati nevinovati [colegi trafic] ar avea de suferit.Pari un tip OK ,poate gasesti alta solutie.

--------------------
+
Abamiha
post 19 Jan 2007, 12:04
Post #49

Membru incepator

Buna ziua domnilor si sarut mina doamnelor!Pai sa stii Stesso, ca asta este singurul motiv pentru care nu trebuie facut asa ceva, mai ales ca pot fi si alti nevinovati in masina cu el, sau care circula normal in sens invers dar eu dupa cum am spus, era sa mor daca ma pierdeam si acceleram in continuare si nu puneam frina din cauza unui asemenea om.
Subliniez ca nu aveam o viteza excesiva, dar aveam o problema foarte mare de familie si el ca sa-i arate domnisoarei din dreapta ca este "barbat adevarat", a procedat astfel.
Va doresc din suflet tuturor sa nu cunoasteti motivul pentru care chiar ma grabeam.

--------------------
+
FireChief
post 19 Jan 2007, 18:03
Post #50

Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit

Nu sunt de acord cu dvs!!! Cind incepi manevra de depasire trebuie sa iei in considerare orice reactie a celui depasit(care pot fi diverse dupa cum ati mentionat) si manevra trebuie facuta cu o marja de siguranta acceptabila care sa iti permita mai multe optiuni la un moment dat.Stiu ca par mai catolic decit papa dar ..e mai bine asa!!! Pentru toti...
Oricit te-ai grabi si oricare ar fi motivul ...viata nu trebuie pusa in balanta cu secundele sau minutele....si credeti-ma am vazut( din cauza profesiei...) de multe ori sad.gif oameni amestecati cu fiarele masinilor, in accidente auto...
NU MERITA !!!!!!!

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
+
cri123
post 19 Jan 2007, 18:12
Post #51

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Eu nu sunt de acord cu asta. Cand incepi manevra de depasire iei in considerare reactiile de bun simt ale celui depasit, cea mai normala fiind SA O LASE MAI MOALE. Insa la noi, din contra, unii smecheri mai si accelereaza, ca sa iti demonstreze ce destepti sunt.

--------------------
Renault Laguna 2 2006 2.0T dopat cu 30 ponei
Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001
+
pablo
post 19 Jan 2007, 22:46
Post #52

Membru autentic

From: ORADEA

Pai si in codul rutier scrie:daca te depaseste un automobil nu accelerezi si nici nu frinezi.Mergi cu aceeasi viteza mai departe.
Cit de corecta e chestia asta ..... pai nu prea.Sint cazuri in care trebuie sa frinezi ca sa-i faci loc vreunui bezmetic care te depaseste si nu are loc sa intre in fata ta sau sa accelerezi ca sa-i faci loc in spatele tau.
Din pacate mai sint si viteji pe drumurile publice care atunci cind intri in depasirea lor devin Schumacheri.Din pacate mad.gif .

--------------------
Renault Megane II Sedan Confort Expresion 1,6 16V (dec 2004,clima,jenti AL,ESP,etc)
Renault Clio Extreme 1,5 dCi 80 CP (iul 2005,tempomat)
+
Abamiha
post 19 Jan 2007, 23:43
Post #53

Membru incepator

Buna seara domnilor!Sunt de acord cu dumneavoastra ca depasirea TREBUIE facuta NUMAI in conditii de siguranta ,dar pe linga toti factori care trebuiesc luati in calcul pe de la suprafata carosabilului pina la vizibilitate, trebuie sa mai iei in calcul si prostia unora care vor sa se dea macho linga o doamna.
Greseli banuiesc ca face toata lumea, dar nu poti gresi "cu intentie" si sa pui viata altora in pericol.
La fel de mare este si prostia cind in urma unei depasiri cel lasat in urma trebuie sa frineze cum amintea un coleg al forumului.
Sunt de acord ca in orice manevra trebuiesc avute in vedere toate conditiile, cum arata un alt domn, dar cu atit cu cit merge dumnealui mai regulamentar, cu atit cred ca ar fi mai deranjat sa-l incomodeze cineva in trafic.Iar depasirea este cea mai pacatoasa manevra care poate avea urmari tragice.

--------------------
+
FireChief
post 20 Jan 2007, 08:55
Post #54

Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit

M-au deranjat si pe mine multi,am frinat violent,m-am ferit din calea lor cum am putut...dar in cel mai rau caz i-am injurat ,in cel mai bun caz le-am aratat obrazul....niciodata nu am fost tentat sa scot tancuri ,pistoale,bite,sticle si alte arme ca sa-i arat eu lui cine sunt!!!!!
Stiti ce e foarte grav ?....faptul ca multi habar nu au ca gresesc sau unde gresesc.....
ideea e ca atunci cind intilnesti pe sosele un sofer cu un numar redus de neuroni....lasa-l in pace chiar daca te provoaca...e mai bine ...haideti sa fim noi desteptii care cedeaza primii....

This post has been edited by apostol_emil: 20 Jan 2007, 11:13

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
+
Mutzunache
post 20 Jan 2007, 14:51
Post #55

Milk my sheep, bitch!

Am facut de curand un drum pana in Bacau, atat la dus cat si pe drumul de intoarcere am fost uimit de soferii de pe sosea. Dadeam semnal, imi faceau loc sau se apropiau de marginea drumului sa imi faca loc. Uimitor.....

--------------------
M. Outlander 2019 Honda Civic 2021 Cadillac Eldorado 2002
+
A l e x
post 20 Jan 2007, 15:00
Post #56

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

Mutzunache : Eu fac acel drum cel putin o data pe luna. Intr-adevar, soferii sunt destul de civilizati. Ce e foarte misto e ca radarele se semnalizeaza foarte repede intre soferi. Desi am detector radar, nu am prins nici un radar la care sa nu fi fost semnalizat de ceilalti in prealabil. Si uneori am prins si 5 radare pe drum.

Dar de la Bacau incolo (inspre Iasi sau Suceava) nu mai e chiar asa...

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
r&d
post 26 Jan 2007, 15:38
Post #57

Membru autentic

Daca erai cu Merc-ul nu mai accelera uratul ala...
Chiar am vazut ca atunci cand conduceam Laguna 1 (a mea) si mergeam tare, tot timpul erau masini care-mi faceau greutati in depasiri (Accelerau cand eu deja eram paralel cu ei). Pe de alta parte, chiar daca mergeam tare pentru respectiva portiune de drum si nu aveau unde sau cu ce sa depaseasca, veneau in spatele meu la 2-30 de metri la viteze mari...
Cand conduceam Volvo-ul (al fratelui meu), fiindca nu era a mea si nu cunosteam chiar atat de bine masina, mergeam mult mai linistit. Stateau masinile in spatele meu minute in sir pana isi dadeau seama ca trebuie sa ma depaseasca. wink.gif)

--------------------
Volvo S40 2.0T4 200cp 2001
Renault Laguna 2 Privilege 1.8 16V 120cp 2001 (Verkauft/Sold)
+
b06fcn
post 29 Jan 2007, 16:28
Post #58

DOCTOR

@r&d : asta e mentalitatea de aprozarist a majoritatii celor care si-au luat masina noua si puternica (neaparat cu DI rosu), chiar daca nu au suficient sange in veioza sa le duca la limita : " cum domle, eu am super limuzina cu DI rosu si vine unul din asta cu Laguna 1 sa ma faca?". Cand esti cu Volvo insa, se gandesc de doua ori baietii, gandindu-se ca poate esti la fel ca ei, sau ca ai masina mai tare si nu te pot face... exemplul cel mai elocvent este sa fi cu un Passat cu motor de 1.6 litri...fara sigle pe spate...
La fel patesc si eu cand sunt cu 21 si ma distrez copios cand ii vad dupa aia pe baieti cum incep sa gafaie dupa mine...de regula pe la 180 ii cam pierd in spate...

--------------------
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
alex1405
post 31 Mar 2007, 16:41
Post #59

Membru incepator

Dl.Doctor, o stiu si eu p'asta biggrin.gif. din Iegsperienta. Am vazut si eu furiosi pe A1.
Pana cand, nu stiu exact cine era cu un bicorp negru (i-am vazut stickerul abia in Bucuresti cand m-a depasit), s-a lipit de mine si am tinut-o de la Drajna la Buc la 180 depasind in "coloana" pe banda 1 "furiosii" de pe 2. (nu s-ar fi dat doamne fereste; si eu nu dau flash-uri) dry.gif .

Si acum sa v-o spun pe bune peste 150 160...tdi-urile nu prea mai trag decat daca au turbine serioase. Am vazut 19tdi (DI rosu) de Skoda la 160 incepe sa se tarasca. O fi de cutie de motor, nu stiu... dar nu trage. biggrin.gif

--------------------
rr rr rr
+
sylvester
post 13 Sep 2007, 07:47
Post #60

Membru autentic

salutari userului B.xx. CUG cu megane sedan negru! Eu eram nebunu ala de ieri dupa soseaua de centura!

--------------------
Renault Megane II.1 2004 sedan
Renault Megane 3, Noir Nacre, Sport Edition 1,5 dci 110CP
Ex.Renault Megane Sedan,Pack autentique, Blanc Glacier, 2004
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th August 2025 - 23:51
Dacia